Page 1

ede/de veluwe

december 2012 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

Keniaans kindertehuis Friends on ice Evenementen Ede Centrum

mooi aan tafel...


Le Départ is zeer gewaardeerd onder bekend Nederland. Tatjana Simic is één van onze cliënten en maakt ook graag gebruik van onze Great Lenghts.


Colofon

NDE 6 AAN RE ROGRAMMA:

Uitgever Nederland Bruist C.V. traffic Nederland Bruist Vormgeving & Eindredactie Nederland Bruist Themateksten Lon te Poel Fotografie: Annemarie Bakker Fotografie Redactie Rowan de Rouw en Armstrong van de Fliert

rofis Aquarium.

franchice manager & Sales Armstrong van de Fliert

10

terdag).

T 06-52328302, E armstrong@nederlandbruist.nl

uaria van fis, Ferplast, wel).

Contact Ede de Veluwe Armstrong van de Fliert en Rowan de Rouw Dorpstraat 76, 3927 BE Renswoude T 088-7340041, M 06-54631879

14

armstrong@nederlandbruist.nl

n, meervallen,

Like ons op facebook.com/ede-bruist

18

Donderdag

n, reptielen, en.

Vrijdag

Zaterdag

13dec. 14dec. 15dec.

den

10.00 tot 21.00 uur

10.00 tot 21.00 uur

26

www.nederlandbruist.nl, www.belgiebruist.be

10.00 tot 17.00 uur

36

Inhoud

KINDEREN

een vis in het water.

Nederland Bruist C.V. nl@nederlandbruist.nl

teraquaria.

ciaal

Contact Hoofdkantoor

45

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2012 Nederland Bruist C.V. Merknaam Veenendaal Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: ‘t Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, de Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Zeeland, Zutphen.


Bruisende lezer, Voor u ligt onze eerste editie van Ede/de Veluwe Bruist, een GLOSSY magazine dat vanaf nu tien keer per jaar zal uitkomen in Ede en de Veluwe. In 2012 is dit magazine al eerder uitgebracht onder de naam de Veluwe Bruist door de heer M. Hupkens. In dit GLOSSY magazine zullen wij u maandelijks informeren over de ontwikkelingen in de gemeente Ede en de Veluwe in samenwerking met de Gemeente Ede en de VVV. Verder zullen lokale ondernemers onder de aandacht worden gebracht middels Bruisende bezoeken en wordt u ge誰nformeerd over de aanbiedingen van verschillende bedrijven in uw regio. Zeker in deze tijd is het belangrijk om boodschappen en andere aankopen bij de lokale ondernemer te doen. Ook op Facebook zijn wij vertegenwoordigd en zullen wij u op de hoogte houden van alle nieuwtjes in de omgeving. Tevens houden wij u tussentijds op de

hoogte van al datgene waar wij mee bezig zijn. Wilt u ook tussentijds op de hoogte gehouden worden, LIKE Ede Bruist dan!!! Deze editie staat volledig in het teken van de feestdagen en staat dus boordevol informatie over de kerstmarkten en alle overige leuke evenementen voor jong en oud, waaronder Holliday on YS, het evenement dat ook dit jaar plaats zal vinden in het openluchttheater. Verder wordt er in deze editie veel aandacht besteed aan uiterlijke verzorging en ETEN EN DRINKEN. Kortom: voldoende informatie voor u als bruisende lezer om even lekker onderuit te gaan zitten. Wij wensen u namens Team Ede/de Veluwe Bruist veel leesplezier en uiteraard ook zeer fijne kerstdagen en een goed uiteinde toe.

Met vriendelijke groet, Armstrong van de Fliert en Rowan de Rouw


administratiekantoor

De Roos

Hoe word ik ZZP’er? ZZPér staat voor ZelfstandigZonderPersoneel

Het begint met een plan maken (ondernemingsplan)

Als privé persoon start je een bedrijf door je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Je bent dan direct zelfstandig ondernemer, daarnaast bepaald de fiscus afhankelijk van de activiteiten/werkzaamheden welke je verricht of je wel of niet BTW plichtig bent. Tot nu toe lijkt het allemaal simpel, maar er komt meer bij kijken om deze stap te maken.

Je kunt natuurlijk zo beginnen, maar met het maken van een gedegen ondernemingsplan confronteer je jezelf met zaken die er allemaal moeten en kunnen gebeuren. Ondernemen is ook risico’s nemen. Je doet zaken ‘voor eigen rekening en risico’. Wanneer er geen opdrachten binnenkomen betekent het dat je geen inkomsten hebt. Je moet winst maken, want als de kosten hoger zijn dan de inkomsten kom je uiteindelijk in een faillissement terecht.

6


Bespreek jouw plan met iemand die kritisch is

Wat staat er minimaal in een ondernemingsplan? • •

• • • •

• •

Bespreek de plannen ook goed met jouw partner, kijk welk risico je neemt en of dat realistisch is. Bekijk de wereld niet door een roze bril. Vraag ook eens iemand anders met een kritische blik om naar het plan te kijken. Kritiek over iets waar jezelf zeer enthousiast over bent is nooit leuk, maar het opent wel jouw ogen.

Het is verstandig om eerst een beeld van jezelf te geven. Wat zijn jouw eigenschappen die bijdragen tot het slagen van de onderneming? Wat ga je nu precies doen en wat voor soort bedrijf wil je beginnen? Geef aan hoe je verwacht om jouw bedrijf succesvol te maken. Wat heb jij je toekomstige klanten te bieden? Wie zijn jouw concurrenten en waarom denk je dat jij beter bent en de klanten naar jouw overstappen? Zitten de potentiele klanten wel op jouw te wachten, of ben je een van de velen? Maak een financiële inventarisatie van de benodigde middelen zoals kapitaal, gereedschap, automatisering, financiering, vervoermiddelen. Welk inkomen heb je beslist nodig voor de maandelijkse lasten?

Wil je ondersteuning, begeleiding, advies en een kritische blik? Neem contact op voor een afspraak bij ons op kantoor, maar we komen net zo graag bij jouw langs.

Hoe kom ik aan opdrachten?

Kraatsweg 5c (hoek dorpsstraat) 6732 AL Harskamp T. 0318-484803 F. 0318-619338 E. info@deroos-diensten.nl www.deroos-diensten.nl

Klanten zijn het belangrijkste kapitaal dat ondernemers hebben. Die zorgen voor opdrachten en jouw winst. Het werven van klanten is dus een belangrijk onderdeel. Je moet voortdurend werken aan nieuwe klanten, bedenk dat je na een opdracht van bijvoorbeeld vier maanden een nieuwe opdracht dient te hebben. Bouw een netwerk op. Daarbij maakt het niet uit hoe je dat doet, als je het maar doet. .

Wij zijn aanwezig van: maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur Op afspraak: 20.00 - 22.00 uur 7


8


KERSTMENU: Exclusieve wildgerechten buiten de kaart om. Prijs: € 32,50 volwassenen €18,50 kids 4 t/m 11 jaar Start tijd: 16.30 tot 19.30 uur 2e sessie 20.00 tot 23.00 uur Kees Stipplein 3 3901 TD Veenendaal www.kiyoshi.nl T. 0318 -565801 Fijne feestdagen namens het gehele team van Restaurant Kiyoshi.


Keniaans kindertehuis 10

Ede de Veluwe Bruist was op bezoek bij vastgoedhandelaar Thijs van Hunnik en heeft daar gesproken over zijn grote passie: zijn kindertehuis in Kenia. Na een lang gesprek zijn wij erachter gekomen dat Van Hunnik dagen en wellicht ook maanden kan praten over dit kindertehuis.


Hoe is het idee om een kindertehuis op te richten ontstaan?

groenten verbouwen. Al het onderhoud en de dagelijkse kosten rondom het tehuis bedragen tweeduizend euro per maand. Met een modaal jaarinkomen in Nederland kan je daar een heel tehuis een jaar lang draaiende houden, dat is echt ongelofelijk. Het kindertehuis is ondergebracht in de stichting African Child Foundation. Het tehuis zelf is te vinden onder de naam Asante Childrens Home. Bovengenoemde stichting krijgt zeer veel steun van lokale ondernemers in Ede en uiteraard zijn er veel particulieren welke geregeld doneren. Het geld dat ingezameld wordt is bedoeld voor het gewone dagelijkse onderhoud. Alle beetjes zijn meegenomen. Doneren is al mogelijk vanaf vijf euro per maand of uiteraard eenmalig. Bedoeling van de stichting is om alles kleinschalig te houden, je ziet in Kenia massafabrieken van tehuizen waar kinderen niet altijd op de eerste plaats komen. Dat is niet wat wij willen! Wel komen er op het terrein straks nog twintig kleine huisjes bij voor de jongeren vanaf achttien jaar. Normaal gesproken moeten kinderen na hun achttiende het tehuis verlaten. Bij ons krijgen ze de kans om eerst hun zaken op orde te krijgen alvorens ze de wijde wereld intrekken.”

“Het begon in 2004, toen ik een bezoek bracht aan mijn zoon in Kenia. Daar kwam ik op het idee een kindertehuis te bouwen. In 2006 werd dit gerealiseerd in het stadje Naivasha en konden de eerste kinderen hun intrek nemen. In het begin ging het absoluut niet altijd makkelijk, vooral de vergunningen waren een probleem aangezien er al kinderen in ons kindertehuis verbleven. Toen er een ambtenaar op de stoep stond die voor mijn neus de kinderen wilde meenemen als ik niet direct zou betalen, zat de schrik er goed in. Als nieuweling trap je hier geregeld in, maar gelukkig zijn we nu door de wol geverfd en zijn ook uiteraard alle vergunningen geregeld.”

Wat kunt u ons vertellen over het kindertehuis? “In het kindertehuis werken acht man personeel en wonen op dit moment tweeëntwintig kinderen. Deze kinderen zijn wees of hebben ouders die niet voor hen kunnen zorgen. Op het terrein, van een hectare groot, bevinden zich een schooltje, een groepswoning en kassen. In de kassen kan het personeel allerlei

11


Hoe vaak per jaar bent u zelf in Kenia te vinden? “Gedurende de start van het kindertehuis zat ik zeer veel in Kenia. Nu ga ik er minimaal drie keer per jaar heen en heb ik wekelijks contact met het personeel via de telefoon of via de mail. Wanneer ik er ben, kom ik weer met beide benen op de grond.”

Zijn er donateurs die met u meereizen? “Ja, er gaan geregeld mensen mee om te kijken hoe het daar is. Dat is ook het leuke van deze stichting, iedereen kan naar Kenia om een kijkje te nemen en met eigen ogen te zien wat we hier allemaal doen. Kennissen Connie Theunissen en Arnold Vlastuin zijn vorig jaar meegereisd en hebben het project met eigen ogen gezien. De inzet van het personeel heeft

hun ontroert. Connie heeft bij thuiskomst besloten iets voor het kindertehuis te doen en organiseerde in samenwerking met Go2Dakar Experience in Harskamp een speciale dag. Arnold, eigenaar van Dierenspeciaalzaak ‘t Guppy in Ede, kwam op het idee een frikadellenparty te organiseren bij Café de Premier in Ede. Kaarten waren verkrijgbaar voor vijfentwintig euro per stuk. Het was een groot succes. De opbrengst die met deze activiteiten is opgehaald, is aan het kindertehuis gedoneerd.”

Wat is uw doelstelling voor het kindertehuis in Kenia? “Onze doelstelling is dat er ruimschoots voldoende donateurs en sponsors zijn om het kindertehuis te kunnen waarborgen. Wij staan altijd open voor leuke acties om geld in te zamelen voor het tehuis.”


Reactie Team Ede de Veluwe Bruist:

Team Ede de Veluwe Bruist heeft samen met Thijs van Hunnik afgesproken om tien keer per jaar een column te schrijven over het kindertehuis en deze te plaatsen in het magazine Ede de Veluwe Bruist.

“Wij zijn aanwezig geweest op de frikadellenparty en vonden het een geweldig initiatief, weer eens iets anders dan een haringparty. Verder hebben wij gesproken met veel ondernemers uit Ede die het kindertehuis steunen en er vol lof over kunnen praten. Echt geweldig.�

Wilt u African Child Foundation steunen? Dan kunt u een email sturen naar: info@africanchildfoundation.nl

13


do. 13, vrij. 14 en

do. 13, vrij. 14 en

zat. 15

december

zat. 15

verschillende voorlichting zijn Voor vragen en u rekenen op ezig. Ook kunt leveranciers aanw s de show. iedingen tijden spectaculaire aanb u natuurlijk eiten bieden wij Naast diverse novit s en drankjes aan! ook heerlijke hapje

december

De grootste aquarium- en terrariumshow van Nederland!

Dierenspeciaalzaak ‘t Guppy de n verschillen Schaapsweg 55 - 59 • Ede • www.guppy.nl • t. 0318 693 078 voorlichting zij op n ne ke Voor vragen en re u nt nwezig. Ook ku . leveranciers aa tijdens de show en ng di ie nb aa k lij ur tu na spectaculaire u wij viteiten bieden n! aa es Naast diverse no kj an pjes en dr ook heerlijke ha A5 flyer_AquaTerraShow2012.indd 1

13-11-12 12:46

De grootste aquarium- en terrariumshow van Nederland!

Dierenspeciaalzaak ‘t Guppy Schaapsweg 55 - 59 • Ede • www.guppy.nl • t. 0318 693 078


TIJDENS DEZE ALOM BEKENDE TWEEJAARLIJKSE SHOW STAAN EEN AANTAL SPECTACULAIRE december SPECIALITEITEN OP HET PROGRAMMA: do. 13, vrij. 14 en

zat. 15

verschillende voorlichting zijn op Voor vragen en g. Ook kunt u rekenen leveranciers aanwezi ingen tijdens de show. spectaculaire aanbiedn bieden wij u natuurlijk Naast diverse noviteite en drankjes aan! ook heerlijke hapjes

• Introductie van een nieuwe kleur Trofis Aquarium. • Demo’s Aqua Scaping (alléén op zaterdag). • Meer dan 75 volledig ingerichte aquaria van

De grootste aquarium- en terrariumshow van Nederland!

Dierenspeciaalzaak ‘t Guppy Schaapsweg 55 - 59 • Ede • www.guppy.nl • t. 0318 693 078

A5 flyer_AquaTerraShow2012.indd 1

13-11-12 12:46

diverse bekende merken (o.a.: Trofis, Ferplast, Biorb, Ciano, Fluval, Dennerle en Juwel).

• Een zeer groot assortiment vissen

(discus, cicliden, kreeften, garnalen, meervallen, zeewater, L nummers, kwallen)

• Een zeer ruim assortiment levende

terrariumdieren, waaronder slangen, reptielen, vogelspinnen, en vele andere soorten.

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

10.00 tot 21.00 uur

10.00 tot 21.00 uur

10.00 tot 17.00 uur

13dec. 14dec. 15dec.

• Een grote keus uit alle benodigdheden voor uw terrarium.

• Diverse compleet ingerichte zeewateraquaria.

ZATERDAG 15 DECEMBER:

Speciaal

VOOR DE KINDEREN

Laat je schminken als een vis in het water. Op de foto met jouw favoriete terrariumdier, een vogelspin of slang.

www.guppy.nl


Nieuw

!

Eindelijk in

Ede

Claire is een gepassioneerde, succesvolle internationale zakenvrouw en reist daarom veel en graag. Naar Londen, Parijs, New York en VenetiĂŤ. Om bruisende ideeĂŤn op te doen en om volop te genieten van de dynamiek, de vrijheid en natuurlijk van lekker uit eten. 16


Bijzondere sfeer en formule Na haar reizen is ze graag op de Veluwe en overnacht ze altijd in het 4-sterren Hotel ReeHorst. Daar zit ze in de Brasserie met haar lievelingsdrankje Astoria rosé Prosecco, relaxed alle inspiratie te vertalen in nieuwe plannen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze ReeHorst heeft gekozen om daar een gloednieuw restaurant te openen met een bijzondere sfeer en formule: Live cooking Restaurant Valentino! Ruud de Corte, directeur van Reehorst, is heel enthousiast over de nieuwste

aanwinst. “Ik spreek Claire regelmatig en toen ze mij vorig jaar haar ideeën voor Valentino vertelde gingen we direct aan de slag! Samen met de ervaren Chef-kok Fred, Vanka en Leo, gastvrouw Tineke, de geweldige adviezen van Dick en Caroline van de Bongerd, designers Helma en Michel van E.S.T.I.D.A. en de creativiteit van Eddy en Rinus van Skirrgard is ReeHorst nu een uniek restaurant rijker!”

Valentino. De koks bereiden de lekkerste voorafjes en toetjes. Wilt u drie toetjes? Geniet ervan. Want u kunt echt onbeperkt smullen! En de hoofdgerechten worden à la minute voor u bereid in de open keuken. Het assortiment wisselt dagelijks. Verser kan niet. En voor de prijs hoeft u het niet te laten. Kijk maar op www.reehorst.nl en www.livecookingvalentino.nl

Live cooking en onbeperkt!

Reserveren is gemakkelijk: tel. 0318-750362

Heerlijk verse Live cooking én de vrijheid in een onbeperkte keuze staan centraal bij Restaurant

Live cooking Restaurant Valentino Bennekomseweg 24, Ede (in de ReeHorst). Eet smakelijk!

17


FRIENDS Jaarlijks wordt er door Stichting Friends on Ice in het Openluchttheater van Ede (gld) een prachtige kunstijsbaan geplaatst van 600 m2 met een Grand CafĂŠ, Koek & Zopie, poffertjeskraam en friettent. Stichting Friends on Ice heeft als primair doel om voor alle inwoners - jong en oud - van de Gemeente Ede e.o. een sportief evenement te organiseren, waarbij iedereen de schaatsen uit het vet kan halen en kan genieten van oud-Hollandse gezelligheid! Omdat de stichting geen commerciĂŤle doeleinden heeft is een tweede doelstelling van de stichting om, bij een winstgevende exploitatie, financieel bij te dragen aan projecten van de Stichting Vrienden Ziekenhuis Gelderse Vallei die niet in aanmerking komen voor overheidssubsidie.

December 2012 Discoschaatsen vrijdag 14 december 2012 van 19.00 - 22.00 uur Discoschaatsen vrijdag 21 december 2012 van 19.00 - 22.00 uur Discoschaatsen vrijdag 28 december 2012 van 19.00 - 22.00 uur

Januari 2013 Discoschaatsen vrijdag 04 januari 2013 van 19.00 - 22.00 uur Discoschaatsen vrijdag 11 januari 2013 van 19.00 - 22.00 uur Discoschaatsen vrijdag 18 januari 2013 van 19.00 - 22.00 uur 18


ON ICE Candle on Ice (vanaf 5 kinderen) De kinderen worden ontvangen met een bekertje limonadesiroop. Aansluitend kunnen zij een eigen kaars maken (geen dompelkaars). Als de kaars gemaakt is, moet deze afkoelen. In die tijd (ca. 1 uur) kunnen de kinderen gaan schaatsen en krijgen zij tussendoor nog een keer limonadesiroop. Na afloop kunnen zij hun eigen kaars ophalen en ontvangen zij nog een zakje snoep of popcorn.

Schaatskaart

â‚Ź 5,-

Candy on Ice (vanaf 5 kinderen) De kinderen worden ontvangen met een bekertje limonadesiroop bij een speciaal gereserveerde versierde verjaardagstafel. De kinderen gaan zelf hun cake versieren en aansluitend kunnen zij gaan schaatsen en ontvangen zij nog een zakje snoep of popcorn. Schmink on Ice (vanaf 6 kinderen) De kinderen worden ontvangen met een bekertje limonadesiroop bij een speciaal gereserveerde versierde verjaardagstafel. De kinderen worden geschminkt en aansluitend kunnen zij gaan schaatsen en ontvangen zij nog een zakje snoep of popcorn.

Stichting Friends on Ice Postbus 137 6710 BC EDE

IJsbaan Openluchttheater Van Pabstlaan 1 6711 JW EDE Ingang ijsbaan: Burg. Bootlaan

T (0318) 69 94 90 F (0318) 69 94 91 E info@friendsonice.nl

Bel voor reservering 0318 699490 of e-mail naar info@friendsonice.nl

19


DeMaes gastvrij

Kantoor: Zijdevlinderhoek 9 3905 KC Veenendaal

Culinaire verzorging op maat naar uw wens met gewaardeerde gastvrijheid.

De Cultuurfabriek

0318 - 55 58 76

info@demaesgastvrij.nl

www.demaesgastvrij.nl


Kerst /Silvester buffet 2012 Voorgerecht - Hollandse garnalen salade met een zachte cocktailsaus - Huisgemaakte zalmsalade met gerookte zalm - Carpaccio van het rund met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en balsamicodressing - Huisgemaakte rundvleessalade met fijne gedroogde hamsoorten en gepocheerde peer

DeMaes cateringservice

Wij serveren bij de voorgerechten onderstaande bijlagen: - Grootmoedersbroden - Huisgemaakte kruidenboter, Roomboter en tappenade Soep – geserveerd met een soepstengel – - Bospaddestoelensoep met mascarpone of Basilicumsoep met mascarpone - Tomatencrème soep Hoofdgerecht (keuze uit 3 gerechten) - Kalfssukade met gekonfijte appel en een saus van Calvados - Gegrilde varkenshaasmedaillons met paddenstoelen en pepersaus - Reepeper met kruidkoek en cranberry’s - Malse kalkoenfilet met ananas en kerriesaus - Trio van zalmfilet, tongfilet en gamba’s geserveerd met een zachte kreeftensaus - Lasagne van gegrilde groente, basilicum en mozzarella (vegetarisch) Wij serveren bij de buffetten onderstaande garnituren: - Gegratineerde aardappelschijfjes met bosui en kaas - Ratatouille - In rode wijn gepocheerde peertjes - Rauwkostsalade DeMaes Nagerecht - Kerst dessertbuffet - een keur aan diverse geselecteerde zoetigheden – - Kaasplateau – optioneel, tegen een kleine meerprijs – Uiteraard kan ons kerstbuffet ook in het aantal gangen worden aangepast. Neemt u voor de prijzen en mogelijkheden contact met ons op. Bovenstaand buffet serveren wij in deze samenstelling vanaf 20 gasten. Indien u met minder dan 20 gasten bent wordt het buffet in verband met de presentatie en portionering enigszins aangepast.

0318 - 55 58 76

info@demaesgastvrij.nl

www.demaesgastvrij.nl


DE MAAND DECEMBER STAAT IN HET TEKEN VAN ETEN, HEEL VEEL ETEN. HEERLIJKE GERECHTEN, MOOIE WIJNEN EN EEN GOEDE SFEER ZIJN DE JUISTE INGREDIËNTEN VOOR EEN PERFECTE AVOND MET FAMILIE, VRIENDEN OF ZAKENRELATIES. HOE HOORT EIGENLIJK DE TAFEL GEDEKT TE ZIJN?

Bestek

Glazen

Voor het neerleggen van het couvert zijn er een aantal gouden regels. 1. Werk van buiten naar binnen en leg messen en lepels rechts, vorken links en het dessertbestek boven het bord. 2. Leg, om ongelukken te voorkomen, messen altijd met de snijkant naar het bord en vorken en lepels met de holle kant naar boven. 3. Let er ook op dat het bestek goed schoon en gepoetst is.

De glazen staan rechts boven. Het aantal moet gelijk zijn aan de verschillende te serveren dranken. Het eerst te gebruiken glas het meest rechts, het laatst te gebruiken het meest links. Weer links van dit rijtje staat eventueel een waterglas. Als je het helemaal correct wilt doen, haal dan bij het serveren van de tweede wijn, de glazen van de eerste wijn weg. Rechts onder, naast het mes en de lepels, staat het

MOOI AAN Borden koffie- of theekopje, dat pas wordt neergezet tijdens het dessert.

In het midden staan de borden van groot naar klein opgestapeld, op twee vingers van de rand van de tafel. Het kleinste bord dient voor de salade. Het hoofdgerecht kan op een voorverwarmd bord apart worden geserveerd. Mooi is een groot onderbord in de stijl van de tafel. Links boven staat een klein bordje voor het (stok)brood vooraf, met een botermesje.

Servet Serveer je soep, dan ligt het servet links naast de vorken. Anders kan het servet op het bord worden gelegd. Het servet kun je mooi vouwen of in een servetring rollen.

22

Eet smakelijk!


Tip: gebruik bij een stijlvol diner geen placemats, maar een schoon en gestreken (stoffen) tafellaken.

23

Foto: perscentrum wonen

TAFEL...


AfslAnken met een unieke 100% niet goed, geld terug gArAntie. Gerlof Kooij wordt gedreven door alles wat met voeding en gezondheid te maken heeft. Zo’n twee jaar geleden heeft hij zijn managementcarrière op een lager pitje gezet om de aandacht te verschuiven naar voeding en gezondheid. uniek In drie maanden begeleidt de gewichtsconsulent uit Ede mensen naar een gezond gewicht met een bewezen programma. Dat de gewichtsconsulent vertrouwen heeft in het programma, blijkt onder andere uit de unieke 100% niet goed, geld terug garantie.

Het programma “Bij aanvang onderzoek ik veel gegevens“, zegt Gerlof. “Ik kijk o.a. naar conditie, orgaanvet, stofwisseling en mogelijke lichamelijke oorzaken. Dan bepalen we de doelen en stellen het programma op. Gedurende drie maanden zijn er wekelijkse checkups, met praktische voedings- en bewegingsadviezen.” Gerlof: “Bewegen is belangrijk en wordt op een plezierige wijze geleerd. Ook mensen die daar slechts beperkt toe in staat zijn, kunnen meedoen.” Hoe werkt het “Het geheim zit ‘m in de stofwisseling”, zegt Gerlof. Vooral mensen die al van alles hebben geprobeerd, blijken vaak een

dramatisch lage stofwisseling te hebben. “Mijn programma brengt de stofwisseling van het lichaam op natuurlijke wijze naar een optimaal niveau. Daarvoor geef ik lifestyleen voedingsadviezen en werk ik met 100% natuurlijke aanvullende voeding. Dit stimuleert een blijvend optimale stofwisseling en een gezond eet- en beweegpatroon. Juist daardoor is het laagdrempelig en zo enorm effectief”, aldus Gerlof.

Corversbos 28, Ede www.beterafslanken.biz Tel. 06 - 44 52 21 91 info@beterafslanken.biz


Uw onafhankelijke taxateur in elk ďŹ nancieel traject! nafhankelijke taxateur

k ďŹ nancieel Onze hoofdtaak traject! is het taxeren van onroerende

zaken. Daarnaast houden we ons ook bezig met is advisering bij aanen verkoop van ofdtaak het taxeren van onroerende onroerende zaken.

Daarnaast houden we ons ook bezig dvisering bij aan- en verkoop van nde zaken.

De Ring 40, 6733 EG Wekerom, tel. (0318) 46 12 14, fax (0318) 469123, info@luttikhuizen.nl www.luttikhuizen.nl

De Ring 40, 6733 EG Wekerom, tel. (0318) 46 12 14, fax (0318) 469123, info@luttikhuizen.nl www.luttikhuizen.nl


met de redacteur geroepen dat ik wel een boek kon schrijven over mijn belevenissen in de opdrachten die ik in de afgelopen twee jaar heb uitgevoerd. Dit heeft ons gebracht tot het idee om eens per twee maanden een column te schrijven. In deze column wil ik graag mijn ervaringen delen op het gebied van ondernemerschap en managementsupport.

BRUIS uit Ede in Ede Bruist!

Sinds 1 september 2010 bied ik met BRUIS managementsupport aan op interim-basis. Hiermee vervul ik bijvoorbeeld tijdelijk de functie van directiesecretaresse of management assistente. BRUIS is de afkorting van BRUnekreef Interim Support en staat voor mijn enthousiasme en ondernemingslust.

Mag ik me even aan u voorstellen? Mijn naam is Renate Brunekreef. Ik ben zelfstandig ondernemer en mijn bedrijf heet‌. precies: BRUIS! In deze tijd is het nodig creatief op zoek te gaan naar mogelijkheden die uiteindelijk tot een opdracht leiden. Daarom heb ik contact opgenomen met de redacteur van Ede / De Veluwe bruist; ook vanwege de connectie in onze naamvoering. Het was eigenlijk mijn bedoeling eenmalig een artikel te schrijven. In mijn enthousiasme (bruis!) heb ik tijdens een ontmoeting

Mijn jarenlange ervaring heb ik opgedaan bij diverse bedrijven op verschillende niveaus, zowel in nationale als in internationale werkomgevingen. Zoals bijvoorbeeld zes jaar bij PepsiCo, in de functie van Personal Assistant van de Vice President Human Resources. Door mijn kennis en ervaring ben ik breed inzetbaar. De basis ligt bij het verzorgen van secretariĂŤle en organisatorische werkzaamheden en het vervangen van de vaste


binnen een bedrijf en waar ik snel en efficiënt mijn informatie vandaan kan halen om goed te kunnen functioneren. Hoe word je nu zo’n kameleon? Ook over dit onderwerp is genoeg te vertellen.

supportmedewerkers bij langdurige afwezigheid. Bijvoorbeeld door vakantie, ziekte of zwangerschapsverlof. Daarnaast verzorg ik ook tijdelijke projectondersteuning en de organisatie van events, beurzen en vergaderingen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan begeleiding bij het opzetten of optimaliseren van een secretariaat.

Last but not least zal ik ook enkele bijzondere anekdotes uit de praktijk met u delen omdat ze nu eenmaal heel herkenbaar zijn en zeker ook op de lachspieren zullen werken. U zult zich af gaan vragen of ik dit echt heb meegemaakt. Het antwoord is dan JA!

Waarom ik gestart ben als zelfstandig ondernemer? Het zelfstandig ondernemerschap, in combinatie met het gegeven dat ik een vakvrouw in hart in nieren ben, vormt voor mij de perfecte mix. Op deze manier haal ik dagelijks energie en voldoening uit mijn werk. Jarenlang heb ik met het idee gespeeld voor mezelf te gaan werken en toen ik de kans kreeg, wist ik het zeker. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen en ik heb hier nog steeds geen spijt van gehad, integendeel zelfs!

Wat zal de insteek zijn van de columns? Op mijn weg naar het zelfstandig ondernemerschap heb ik een aantal hobbels moeten nemen. Door het delen van mijn ervaringen hoop ik mensen, die nu spelen met het idee om voor zichzelf te starten, te kunnen voorzien van goede tips. Mijn eigen vakgebied, het bieden van professionele managementsupport, zal uiteraard ook als onderwerp terugkomen. Aan welke voorwaarden voldoet een professionele ondersteuner? Waar loopt hij/zij tegenaan in de samenwerking met de manager? Maar ik zou juist ook de manager willen uitdagen mij vragen te stellen over de samenwerking met zijn of haar secretaresse. Het spreekt ook voor zich dat ik mezelf steeds moet aanpassen aan een nieuwe werkomgeving. Dat brengt met zich mee dat ik zeer snel in staat moet zijn om te weten ‘hoe de hazen’ lopen

www.bruis.biz renate@bruis.biz 27


Onbeperkt

sporten? Bij FITz betaalt u maar

Bij FITz krijg je één abonnement voor drie clubs! Renswoude

Barneveld

De Hooge Hoek 1a Koolhovenstraat 7 3927 GG Renswoude 3772 MT Barneveld 0318 571057 0342 490590

Scherpenzeel

De Breehoek Marktstraat 59 3925 JP Scherpenzeel

Kijk op www.fitzhealthclub.nl voor meer informatie

18,95 per maand

Inclusief groepssporten!


janssen ADMINISTRATIEKANTOOR

Administratie- en salarisverwerking

Samenstellen en jaarrekening

Verzorging belastingaangiften

Belastingadviezen

Automatisering

Wij richten ons vooral op het MKB, argrarische sector en ZZP-ers. Aangesloten bij de Fiscount Adviesgroep lid van College Belastingadviseurs en de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen

A.G. Wijersweg 10 6733 AS Wekerom Tel: 0318-461686


De Fysiotherapie Praktijk van Cora Stegman is sinds 1990 gevestigd aan de Buurtboslaan 1 in Otterlo. Met haar medewerkers Klaas van Erp, Raymond van Heumen en secretaresse Simone de Geit vormt zij een enthousiast team.

Fysiotherapie Praktijk Cora Stegman

Cora, Klaas en Raymond zijn als algemeen fysiotherapeut deskundig op het gebied van bewegen en behandelen patiĂŤnten die in het dagelijks leven daarin belemmerd worden. Buiten de algemene fysiotherapie hebben zij elk hun specialisaties. Cora is als oedeem-, oncologiethuiszorgfysiotherapeut en acupuncturist werkzaam. Zij begeleidt patiĂŤnten met kanker in de curatieve, palliatieve en terminale fase.

Klaas is gecertificeerd energiecoach en begeleidt mensen tijdens de revalidatie op fysiek, emotioneel en mentaal vlak en is manueeltherapeut i.o. Raymond is manueel therapeut (methode Marsman) en geeft craniosacraaltherapie waarbij de oorzaak van klachten wordt achterhaald door bij de oorsprong te behandelen. Men kan een training Oncofit of Valpreventie volgen en er is een mogelijkheid voor Medical taping.

Er is een goede samenwerking met huisartsen, specialisten in de regio en een samenwerkingsovereenkomst met thuiszorgorganisaties. De praktijk is HKZ gecertificeerd en maakt deel uit van het Claudicatio Net, een landelijk opererend netwerk looptherapie voor mensen met perifeer vaatlijden. De praktijk is aangesloten bij SaFysio (Samenwerkende Fysiotherapeuten Ede en omgeving).

Buurtboslaan 1 | 6731 CX Otterlo | tel. 0318-595766 | www.fysiotherapieotterlo.nl 30


Van links naar rechts: Raymond van Heumen, Cora Stegman, Simone de Geit en op de bal Klaas van Erp.


Evenementen Ede Centrum het warenhuis van midden Nederland Zaterdag 15 december 2012 Kerstdweil met Decibel Heel Ede Centrum – 12.00 tot 16.00 uur. Het hele jaar veel sfeer met gezellige livemuziek in Ede Centrum. Ditmaal verzorgt Decibel een kerstdweil.

Zaterdag 22 December 2012 Muzikale kerstmannen tracteren Achterdoelen – 12.00 tot 16.00 uur. Gezellig en lekker, want deze muzikale kerstmannen delen ook nog lekkers uit!

Vrijdag 21 December 2012 Sfeervolle Kerst in Ede Centrum Heel Ede Centrum – 19.00 tot 21.00 uur. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 december in de Achterdoelen op het Oude Kerkplein en op het Maanderplein gezellige kerstsfeer, huisjes met gratis glühwein, kerstkransjes en nog veel meer. In de rest van het centrum mobiele muziekacts en een zingende kerstboom. Ook wordt de Kerstman in zijn arrenslee verwacht. Misschien kunt u wel even meerijden!

Maandag 24 December 2012 Muzikale kerstmannen Heel Ede Centrum – 12.00 tot 16.00 uur. Muzikale kerstmannen brengen sfeervolle muziek door het hele centrum.

Zaterdag 29 December 2012 Oliebollen in Ede Centrum Heel Ede Centrum – 12.00 tot 17.00 uur (of zolang de voorraad strekt). Vooruitlopend op het nieuwe jaar gaat een oliebol er beslist in! Kom genieten van een overheerlijke oliebol in Ede Centrum.

Zaterdag 22 December 2012 Muzikale kerstmannen tracteren Achterdoelen – 12.00 tot 16.00 uur. Gezellig en lekker, want deze muzikale kerstmannen delen ook nog lekkers uit!

Extra koopavonden op maandag 3 en dinsdag 4 december 32


Bruisende zaken:

Bedrijf: R. Krop tegelzetbedrijf Reehorsterweg 66 6717 LG Ede, 06-14117903

Op 1 januari 2010 is Rowin Krop als jonge tegelzetter voor zichzelf begonnen. Hij heeft passie voor zijn werk en neemt een hoop ervaring met zich mee.

‘Een tevreden klant blijft mij motiveren’

Met een frisse start blijkt na een aantal maanden dat hij een goede stap genomen heeft. Het werk stroomt binnen en klus na klus worden prachtig afgeleverd.

Een jaar later is Rowin Krop volop in bedrijf en druk aan het organiseren, klussen binnen aan het halen en vooral hard aan het werk. Hij is zijn werk gaan richten op het verbouwen van badkamers in een zo kort mogelijke tijd met een prachtig resultaat. Dit blijkt een waar succes en zo zet hij zijn bedrijf voort.

‘Buiten dit alles om is het leuk om mensen blij te maken met het resultaat’ 33


Wel Of Geen GesPReKKen OVeR POlItIeK, DRaaG je een Korte japon Of Ga je VOOR een COCKtaIljuRKje en Wat DOe je als je tIjDens Het DIneR naaR De WC MOet? feestelIjKe DIneRs ZIjn BIj uItsteK een GeleGenHeID WaaR De beHeersing Van De juIste tafelManIeRen een Must Is. BRuIst sPRaK Met YVOnne Van DeR KROft en anne-MaRIe Van leGGelO, De DaMes aCHteR etIQuette À la CaRte, OVeR De do’s en don’ts aan tafel.

etique à la carte


waarom is tafeletiquette zo belangrijk? “eten is vooral een sociale bezigheid. Het samenzijn zorgt voor verbintenis en het is ook een moment waar mensen op je letten. als je de etiquette kent, hoeven tafelgenoten zich niet aan jou te storen. en als jij over de juiste tafelmanieren beschikt, kun je op een nette, ontspannen manier bij iedereen aanschuiven voor een gezellig diner. en dat laatste blijft het allerbelangrijkste.”

wat draag je tijdens een diner? “Meestal staat er een dresscode op de uitnodiging. als dat niet zo is en je hebt echt geen idee, kun je altijd even contact opnemen met de gastheer of -vrouw om te vragen wat de bedoeling is. Vaak zijn mannen snel klaar. Bij vrouwen ligt het iets gecompliceerder. Black tie kan staan voor lang en kort. en ook de omschrijving feestelijk kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Bij twijfel kunnen vrouwen het beste voor een mooi gekleed zwart jurkje kiezen. Ook niet geheel onbelangrijk: bij een gala is het niet toegestaan om een horloge te dragen. Gezelligheid kent immers geen tijd.”

Meestal staat er een dresscode op de uitnodiging wat is een no go aan tafel? “smakken, in nederland mag je aan tafel niet boeren, metselen (het vlees wegspoelen met water), het eten op elkaar stapelen, over de tafel hangen, roeien (het bestek tijdens een pauze aan de zijkant van het bord leggen), roken en opstaan om naar de wc te gaan.”

uette

welke onderwerpen kun je tijdens het diner beter mijden? “een onderwerp als politiek is niet altijd handig om aan te kaarten omdat het irritatie en discussie kan veroorzaken. Ook (veel) over jezelf en ellende zijn onderwerpen die je beter kunt mijden. Dat ligt natuurlijk anders als je met goede vrienden of familie aan tafel zit. Bij chique diners krijg je van tevoren vaak een gastenlijst. Het kan handig zijn om via social media al het een en ander te weten te komen over de mensen die er zijn. Op die manier heb je ook altijd een leuke openingszin en gaan de gesprekken niet alleen over koetjes en kalfjes.” wat weten veel mensen niet? “Mensen denken vaak heel netjes over te komen door sla te snijden met mes en vork, terwijl je sla met je vork hoort te vouwen. Het grappige is dat dit absoluut niet mag. Wat veel mensen vaak ook niet weten is dat je bepaalde pasta’s alleen met je vork eet. Verder mag je alleen kluiven als er een kommetje met citroenwater voor je handen klaarstaat en mag je boterhammen niet met mes en vork eten. je mag het wel snijden, maar dan hoor je de stukjes met de hand te eten.”

Wil je meer weten over de juiste etiquette en omgangsvormen? Kijk dan eens op www.etiquettealacarte.nl 35


Noa Noa Even voorstellen...

Hannah de Heus.. De jonge onderneemster in Veenendaal. Slechts 20 lentes jong en toch al haar eigen winkel. Hannah de Heus heeft van haar kinderdroom werkelijkheid weten te maken. Van kinds af aan is ze helemaal gek op het merk Noa Noa. Sinds het voorjaar van 2012 is Veenendaal een prachtige damesmodezaak rijker... Noa Noa.

Waarom ben je deze onderneming begonnen? “Noa Noa heeft een eigen stijl. En niemand vertegenwoordigde die stijl in de omgeving en ik wilde dat graag doen.”

Hoe onderscheid jij je? “Door de huiselijkheid, de stijl en knusse romantische inrichting.’’

Wat betekent ondernemen voor jou? “Kansen creëren voor jezelf. Alsmaar opnieuw beginnen.”

Wat inspireert jou? “Mijn vader. Die heeft ook zijn eigen onderneming en ik heb veel van hem geleerd.”

Waar ben jij het meest trots op? “Dat mijn vriend en familie alles zelf verbouwd hebben in mijn winkel.”

Noa Noa

Hoe zie jij de toekomst?

Hoogstraat 17 3901 CE Veenendaal Tel. 0318-553720 info@noanoaveenendaal.nl www.noanoaveenendaal.nl

“Rooskleurig! Ik hoop hier zo lang mogelijk te blijven zitten en misschien ooit wel uit te breiden met kinderkleding.”

Welk product kun je ons aanraden? “Natuurlijke stoffen. Dat zit het lekkerst en is beter voor de natuur.”

Noa Noa... Tijdloos en absoluut uniek! 36


DITJESEn/datjes

Iedere sub(cultuur) heeft zijn eigen omgangsvormen. Serveer rode wijn op een temperatuur

tussen de 16 en 18 graden Celsius.

Zakelijk horen dames altijd (ook als de mussen van het dak vallen) een panty te dragen onder een rokje of jurk.

de stijl van succes heeft te

maken met de keuze van jouw kleding. In nederland zoenen we 3 keer op de wang,

dus niet in de lucht. Bij een traditioneel wc-bezoek (niet toilet) doe je bij het weggaan de bril en deksel omlaag. Goede omgangsvormen helpen goodwill te creëren. Een gast loopt altijd rechts van de gastheer. na 18.00 uur draagt de dame bij

officiële gelegenheden geen hoed.

Het wijnglas van het hoofdgerecht staat boven het mes.

De begroeting ‘aangenaam’ is

ouderwets en daarom not done. Beter is ‘leuk u te ontmoeten’.


Actionboat

38


Sander Wagner is sinds 2012 actief met het verzorgen van evenementen, incentives en entertainment te water in een zeer exclusief jasje dat “Actionboat” heet. Sander, eigenaar en oprichter van Actionboat is van kinds af aan al watersportfanaat. Het begon met diverse kleine bootjes en hij heeft in 2012 van zijn geliefde hobby zijn werk kunnen maken. Actionboat heeft de twee RIB’s (Rigid Inflatable Boat) van het merk Ring Powercraft naar eigen wensen laten bouwen om haar klanten eens echt te kunnen laten proeven hoe RIB varen op een professionele en eigentijdse wijze met de tot de snelste van Nederland behorende boten anno 2012 kan zijn. Wilt u genieten van een geweldig evenement op het water, individueel of in groepsverband dan kan dat bij Actionboat ook gewoon in de WINTER!! Speciaal voor het winterseizoen heeft Actionboat een aantal “spetterende” arrangementen gemaakt, maar wanneer u als groep of bedrijf andere wensen of ideeën heeft dan is dit uiteraard mogelijk. Actionboat kan daar varen waar u dat wilt !!!!!

Event 1: River Ride Met minimaal 5 personen half uurtje knallen en uit je dak gaan op het water. Event 2: City Ride Varen vanuit Tiel naar Zaltbommel met veel actie en spektakel, vervolgens in Zaltbommel heerlijk Lunchen, Dineren of Borrelen en daarna weer terug met volle snelheid koers richting Tiel. Event 3: 007 Casino Ride Varen vanuit Tiel naar Nijmegen met uiteraard zeer veel actie en tussendoor genieten van een heerlijke Champagne of Jagermeister. Aangekomen in Nijmegen heerlijk dineren in het Casino en voor de liefhebbers een gokje wagen. Na dit event wordt u middels een VIP bus weer terug gebracht naar de haven in Tiel.Speciaal voor u als BRUISENDE lezer hebben wij samen met Actionboat een arrangement gemaakt om u te laten ervaren wat de mogelijkheden zijn van Actionboat.Voor dit arrangement hebben wij 3 dagen gereserveerd namelijk Zaterdag 15 december 2012 Starttijd : 13.30 uur Zaterdag 26 Januari 2013 Starttijd : 13.30 uur Zondag 10 maart 2013 Starttijd : 11.00 uur

Kijk voor veel evenementenfoto’s en film op www.actionboat.nl

Rowan: “Wij van Team Veenendaal Rhenen Bruist hebben deelgenomen aan dit event in de maand November toen het buiten acht graden was. Na aankomst en instructies werden we voorzien van wind en waterafstotende kleding, bivakmutsen, skibrillen en zwemvesten. Aan boord werden we ook nog eens getrakteerd op een heerlijk drankje waar we lekker warm van werden. De ervaring op het water kan het best worden omschreven als “GEWELDIG”.

Namens Veenendaal Rhenen bruist, kunnen wij u zeker aanraden om aan dit spektakel deel te nemen. De kosten voor dit arrangement zijn normaal € 65,00 en nu via Veenendaal Rhenen Bruist slechts € 35!!! (Op aangegeven data) 39


Paxx

by tanteloes

De locatie voor bruiloften, feesten, vergaderingen, bedrijfspresentaties, netwerkevents, lezingen, schoolfeesten, eindejaarsborrels, personeelsfeesten, beursen, jubilea, optredens en nog veel meer‌

axx

by tanteloes

Nwe Kazernelaan 10 | Elias Beekmankazerne | gebouw 2 | 6711 JC Ede T: 0318-303139 | M: 06-19193737


PRIMEUR

JOUW EIGEN FOTO OP JE KOFFER Gepersonaliseerde koffers per stuk afneembaar • Binnen 24 uur leverbaar • Geen risico’s • Wereldwijd patent • Sterk = 100% polycarbonate • Claymore kwaliteit sinds 1981 •

Rugzak Koffer 52 cm Koffer 62 cm

€ 89,€ 159,€ 189,-

Bestellen: mail je naam en telefoonnummer naar ontwerp@nederlandbruist.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor de bestelling.

www.nederlandbruist.nl


Vers van de sterren: de maandhoroscoop van december! Wat hebben de planeten vo jou in petto? Ben jij in staat om anderen te verrassen met jouw creatieve ideeën of he je behoefte om na te denken over de zin van het leven? lees het hier. steenboK 22 december – 20 januari steenbok, dit is een tijd om aandacht aan jezelf te besteden. Ontspanning is erg belangrijk, maak daarom een boswandeling met een vriend(in) of ga eens lekker uit eten. Ga stress uit de weg.

vissen 20 Februari – 20 maart Vissen, jij bent in staat om anderen te verrassen met jouw creatieve ideeën. Dit heeft een positieve uitwerking. je komt ook mensen tegen waarvan je dacht dat het niet zou klikken.

ram 21 maart – 20 april De liefde kan jou fascinerend in de greep krijgen, Ram. Die ene persoon waar je steeds aan denkt, kun je maar niet loslaten. Probeer je toch te concentreren op je werk, voordat je er een probleem bij krijgt.

waterman 21 januari – 19 Februari Probeer je aandacht niet alleen maar op anderen te richten, Waterman. Zorg dat je minder vanuit je emotie reageert, want dat werkt alleen maar averechts. Denk rationeel.

stier 21 april -20 mei stier, dit is een prima tijd om er met vrienden op uit te trekken. je hebt behoefte om na te kunnen denken over de zin van het leven en hoe jij je dromen kunt verwezenlijken. De natuur zal je goed doen.

tweeling 21 mei – 20 juni tweeling, je kunt wat emotioneel zijn en zo ook reageren naar anderen. Zorg daarom dat je een goede uitlaatklep hebt, en jezelf niet te veel laat verleiden door veel eten of drinken.

42


oor eb

KreeFt 21 juni – 22 juli Kreeft, wat de liefde betreft zit jij gebeiteld en kun je nog veel aangename verrassingen meemaken. Het is belangrijk om niet te gereserveerd te wachten tot er iets gebeurt, maar onderneem actie.

maagd 23 augustus – 22 september je gaat je levenslustiger voelen, Maagd. en dat is precies wat je nodig hebt. je zult de dingen minder als een plicht ervaren, omdat je meer plezier uit het leven haalt. Houd dit vast.

scHorpioen 23 oKtober – 22 november jouw grote hart zal sneller kloppen voor je geliefden, schorpioen. je kunt sentimenteel reageren, maar dat wil je het liefst niet laten zien. toch zou dat heel goed uit kunnen pakken.

43

leeuw 23 juli – 22 augustus Zorg dat er ruimte is voor diepgang, leeuw. je hebt vlinders in je buik, nu is het moment om dat te laten merken aan die ander. laat horen wat je voelt en denkt, maar pas op dat je niet wanhopig overkomt.

weegscHaal 23 september – 22 oKtober Weegschaal, je kunt getroffen worden door iemands oprechtheid, waardoor je je ontroerd kunt voelen. een tijd van verdieping breekt aan als je doorgaat op dat onderwerp.

boogscHutter 23 november – 21 december Boogschutter, deze maand worstel jij met de vraag wat liefde voor jou betekent. Misschien ben je gekwetst door iemand of is er iets anders gebeurt, waardoor je je dat afvraagt.


Om de beste qualiteit te garanderen, ontwikkelen wij alle chiptuning zelf op de vermogenstestbank. Door middel van chiptuning wordt het vermogen van de motor verhoogd, maar ook de souplesse. Verder neemt bij dezelfde rijstijl ook het brandstofverbruik af.


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en maak kans op een diner voor 2 personen bij ReeHorst. Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. december De Veluwe Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

eten sfeer tafel december bestek glazen

borden servet tafellaken wijn kaarslicht dessert

Deze maand:

Diner voor 2 personen Aangeboden door Reehorst! Bennekomseweg 24, ede

45


Je eigen foto op plexiglas, aluminium of dibond!

10 EURO KORTING

op alle luxe wanddecoratie! EXCLUSIEF VOOR BRUIST LEZERS Gebruik de volgende actiecode voor je bestelling: FDWAND12 (geldig t/m dinsdag 3 januari 2013)

Aan de slag? 1. Ga naar www.fotodealer.nl en download onze gratis software. 2. Maak met je eigen foto(’s) een luxe wanddecoratie. 3. Vul bij je bestelling de code ‘FDWAND12’ in en klik op ‘Code instellen’. 4. Je ontvangt je bestelling binnen 3-5 werkdagen.

FOTOBOEKEN • KALENDERS AGENDA’S • CANVAS DOEKEN LUXE WANDDECORATIE • WENSKAARTEN

Fotodealer•nl


s myCineMecpa

ent

s Bond naam: Jame 01-11-2012 m: atu pd oo aank 7 r: 00000000 pasnumme

solo s

congre

Veluw Bruist december 2012  

Veluw Bruist december 2012

Veluw Bruist december 2012  

Veluw Bruist december 2012

Advertisement