Page 1

www.reeshofinstyle.nl

SEPTEMBER 2012 gratis meenemen!

Fashion

on budget

Linda VelDman

nazomer

van het bedrijf de frisse verleiding


De mooiste KeuKens meteen Voor De laagste prijs. Dat is KeuKenhal.

Chelsea

Keukeneiland in hoogglans, bestaande uit kasten, composiet werkblad, spoelbak, kraan en grepen.*

4.239,-

Gratis montaGe bij aanKoop Van uw KeuKen!*

onze prijs is het bewijs. www.KeuKenhal.nl riel, spoorweide 3, t 013-5181842 | ook vestigingen in Veldhoven, heerlen en sittard *Vraag naar de voorwaarden in de showroom. Deze actie is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.


De Ben Barton New York store in Breda bevindt zich in een chic pand op de karakteristieke en geliefde Nieuwe Ginnekenstraat, nét voor de winkelstraat. Klant is koning: u parkeert recht voor de deur. Afspraak buiten de openingstijden behoort tot de mogelijkheden. MERKEN: Gentlemen - Alberto - Alan Red - Profuomo BEN BARTONCircle - BBNY of - CIRCLE OF GENTLEMEN - ALBERTO - ARMA - DOCKERS - VANGUARD FRED PERRY - ALAN RED - PROFUOMO - 7SQUARE - BERKELMANS 7Square - Berkelmans - Arma - Dockers - Thomas Maine JAN DES BOUVRIE FASHION ARCHITECT Baileys - Max’n Djune

Nieuwe Ginnekenstraat 14 4811 NR Breda 076- 51 53 778 breda@eftdesign.com ma 13.00-18.00 | di wo vr 10.00-18.00 | do 10.00-21.00 | za 10.00-17.00 | koopzo 12.00-17.00


Colofon REESHOF INSTYLE

6

Uitgever Nederland Bruist C.V. Vormgeving & Eindredactie Nederland Bruist Themateksten Lon te Poel en RenĂŠe ter Berg Oplage 15.000 Exemplaren Acquisitie Loes Levy Fotografie Flits en klik Contact Nederland Bruist C.V.

9

Oosterhoutseweg 91 C 4816 KC Breda T 076-7115340 nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl

11

Op initiatief van Arjan Biesen

17

24

Reeshof InStyle is een samenwerking tussen Nederland Bruist en Barbers Hairstudio. www.reeshofinstyle.nl

30

Inhoud

42

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. Š2010 Nederland Bruist C.V. Merknaam Reeshof Instyle is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: Alkmaar, De Amerstreek, Breda, De Maasroute, Den Bosch, Haarlem, Nijmegen, Land van Cuijk, Rivierenland, Tilburg, De Grensstreek, Utrecht, De Peel, Land van Maas en Waal, Uden.


Nazomer Na een paar weken van vakantiestilte begint het in de wijk weer lekker druk te worden. De sportzomer zit erop en uiteindelijk kijkt iedereen tevreden terug op de afgelopen maanden. Het debacle van het Nederlands voetbalelftal is uit het geheugen gewist door de prachtige prestaties van de olympische ploeg en de genoten vakanties. Hopelijk krijgen we een mooie nazomer en kunnen we ’s avonds nog lekker buiten zitten want van binnen voor de tv zitten word je op dit moment niet absoluut niet vrolijk. Nederland verkeert in een crisis en politici proberen zieltjes te winnen voor hun partij. De ene belofte is nog mooier dan de andere en verwijten gaan over en weer. Ik ben ervan overtuigd dat je je eigen koers moet varen. Hard werken, positief in het leven staan en niet te vergeten veel leuke dingen doen.

Gelukkig komen er steeds meer initiatieven in de wijk die dit ondersteunen. Palm Parkies is hier een mooi voorbeeld van. Zeven weken lang was op de dinsdagavond het Reeshofpark het domein van leuke bands en een uitgelaten publiek. Ook het Nederlands kampioenschap Run Bike Run zet de Reeshofwijk overstijgend op de kaart. Armand van der Smissen organiseert dit evenement voor de 3e keer in de Reeshof en wel op 30 september. Hopelijk zetten dit soort initiatieven wijkbewoners ertoe om niet neerslachtig te worden door de elite uit Den Haag en gewoon lekker te blijven genieten.

Veel leesplezier, Arjan

5


hou Vast

die vakantie Wat heb je toch genoten op vakantie. Geen moment aan je werk gedacht, heerlijk gegeten, alles op je gemakje gedaan. Geen haast, geen stress, eindelijk dat boek uitgelezen waar je maar niet aan toekwam. Maar die twee weken vlogen voorbij en nu, nu moet je weer aan de bak. een volle mailbox schudt je wakker uit je ontspannen droom. De dagelijkse race tegen de klok is weer begonnen.


de buurt. Ga eens naar het zwembad of pers ’s morgens die jus d’orange. ontdek ook je eigen regio eens zoals je je vakantieregio ontdekt hebt. Zoek op internet of bij je VVV wat je allemaal nog niet hebt gezien en ga op ontdekkingstocht.

We hebben er een paar leuke voor je tussenuit gepikt:

Denk alvast na over een volgende vakantie. Al is het maar een weekendje weg. Kijk op internet waar je naartoe zou kunnen gaan, praat met je gezin of je partner over de plekken die je nog graag zou willen zien. Met een nieuwe vakantie in het vooruitzicht is het al minder erg dat de vorige is afgelopen.

ruik je vakantie Gebruik tijdens je vakantie eens een andere douchegel dan normaal of een ander parfum. je zult merken dat je deze geur als je terugbent zal associëren met de fijne tijd die je daar had. Gebruik je ‘vakantiedouchegel’ of ‘vakantieparfum’ niet te vaak, maar heel af en toe.

Plan een volgende vakantie

Maak een fotoboek Het ligt voor de hand, maar veel mensen laten de foto’s van hun fijne vakantie gewoon op hun computer staan. Trek er eens een avond voor uit om een mooi fotoboek met behulp van fotodealer.nl te maken. Zo beleef je je vakantie een beetje opnieuw en je kunt het er bij pakken als je met je gezin of vrienden nog eens napraat over je reis.

Doe alsof je nog steeds op vakantie bent je doet andere dingen dan je normaal doet op vakantie, maar die veranderingen kun je ook thuis doorvoeren. Verval niet in je oude patroon maar zet ’s avonds de tv uit en pak dat boek erbij. Maak na het eten nog even een wandeling door

gratis fotoliJstJe BiJ de eerste Bestelling BiJ fotodealer.nl

7

de kunst Van het VakantieVieren

Het is wetenschappelijk bewezen. op vakantie voelen we ons lekkerder, maar als we terug zijn zakt ons gevoel voor welbevinden al gauw terug naar het oude niveau van voor de vakantie. jessica de Bloom van de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoekt al een aantal jaren het effect van vakantie. Ze geeft aan dat het logisch is dat ons fijne vakantiegevoel niet lang standhoudt: “Na die ontzettend prettige periode doen we weer precies hetzelfde als voor onze vakantie. Vaak hebben wij ook nog eens te maken met opstapeling van werk tijdens de vakantie. feitelijk zijn we weer terug bij af.” In haar nieuwste boek ‘De kunst van het vakantievieren’ dat afgelopen juni verscheen, biedt jessica de Bloom ons praktische en psychologische tips om het vakantiegevoel toch wat langer vast te houden.


Jammer genoeg is de zomer voorbij, maar niet bij mij... Kom zonnen en houd je zomerse kleurtje bij. De hele maand september geeft Jamaica sun salon â‚Ź 2,50 korting per persoon per zonsessie... Veel zonplezier! Jamaica Sun Salon - Buurmalsenplein 12 - tel. 013 - 571 44 22 - www.jamaicasunsalon.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.30 tot 22.00 uur - zaterdag 10.00 tot 21.00 uur zondag 10.00 tot 18.00 uur


Salade met geitenkaas, serranoham, gebakken paddenstoelen en aceto balsamico-stroop. Bereidingswijze: Was de sla en maak hem goed droog. Leg dit netjes op een bord, brokkel hier de geitenkaas overheen en leg op de sla drie plakken serranoham. Bak de paddenstoelen in een beetje olijfolie en doe hier wat peper en zout op, verdeel ze over de borden. Strooi de pijnboompitjes erover en zet de kaaskletskop hierop. Nog even wat aceto balsamico-stroop eroverheen.

Ingrediënten voor 4 personen 250 gram gemengde sla (sla, rucola, bietensla etc.) 1 pakje jonge geitenkaas 200 gram 12 plakken serranoham Aceto balsamico- stroop(glace) kant en klaar te koop Gemengde paddenstoelen(oesterzwam, shi take, champignons etc.) Olijfolie, peper/zout

Tip: ook erg lekker met wat stukjes peer erdoorheen. Smakelijk eten, Arno van Heijst

Garnering: Pijnboompitjes en kaaskletskop.



          





  9


VAN ChiQue CHAMPAGNe ToT BIoLoGISCHe sappenBar


naam: LINDA VeLDMAN LeeFtijd: 25 jAAR geBoren: ALPHeN AAN DeN RIjN huidige WoonpLaats: TILBURG BedrijF: De fRISSe VeRLeIDING WWW.deFrisseVerLeiding.nL

Ze is jong, creatief en ambitieus. Linda Veldman (25), eigenaresse van de frisse Verleiding, biedt barconcepten aan voor evenementen en beurzen die net dat beetje meer hebben. Met een Renault estafette uit 1961 en een Bio bar gemaakt van oude antieke veilingkistjes blaast ze de evenementenbranche nieuw leven in.


WHITE LABEL

Na het beëindigen van haar studie facility Management werkte Linda vier jaar lang als freelance hostess, vertegenwoordiger en producttrainer. ook gedurende haar studie ging ze door het leven als ZZP’er, omdat werken voor een baas naar eigen zeggen niet bij haar past. Linda: ‘Ik vind het veel te leuk om zelf de regie in handen te hebben.’ Dat ze op 23-jarige leeftijd haar eigen bedrijf startte was dan ook voor niemand een verrassing. ‘Tijdens mijn werk als hostess kwam ik geregeld dingen tegen waarvan ik dacht, dit kan toch beter.’ en met de nodige werkervaring op zak vond Linda het hoog tijd voor de volgende stap. Ze bedacht een concept waarmee klanten op een originele manier hun gasten, medewerkers en zakenrelaties kunnen verwennen. ‘De frisse Verleiding biedt vele mogelijkheden om een verpletterende indruk te maken en een event, beursstand, bedrijfsfeest of bruiloft een onvergetelijk tintje te geven.’ Belangrijke kernbegrippen binnen het bedrijf van Linda zijn exclusiviteit en vernieuwing. Dit is niet alleen terug te zien in de naam waarmee ze mensen probeert te triggeren, maar ook in de oude Renault estafette die ze samen met haar vader in Groningen op de kop tikte. ‘Ik was op zoek naar een niet-alledaagse oldtimer en werd op slag verliefd op de klassieke rondingen van deze meisjesachtige bus.’ Het voertuig werd omgebouwd tot een rijdende bar waaruit Linda een groot assortiment dranken schenkt en hapjes serveert. ‘Het idee achter de frisse Verleiding is dat klanten zelf kunnen bepalen wat ze willen gaan doen. De uitstraling wordt volledig aangepast aan het evenement. Van chique champagne en een biologische sappenbar tot een super gezonde picknick; alles is mogelijk.

Daarnaast kunnen we de bus ook branden. Dit is voor bedrijven erg aantrekkelijk omdat het een verlenging van de marketingstrategie is. Het creatieve concept van Linda wordt aangevuld door een vast team van professionele hostesses. ‘Ik werk met negen leuke meiden tussen de 24 en 30 jaar die allemaal jarenlange ervaring hebben als zelfstandige hostess. Hierdoor hebben ze een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kennen ze het klappen van de zweep als geen ander. Daarnaast zijn het echte horecatoppers die ook iets te vertellen hebben en weten hoe ze een 32 12


product moeten verkopen. en dat is zeker in deze branche een pre. Met alleen lekker eten en drinken kom je er niet. Helaas gebeurt het nog vaak dat de uitstraling en communicatie van het personeel de hele entourage van een evenement teniet kan doen. Dat is jammer, want de ervaring heeft mij geleerd dat juist dat ene leuke gesprek met een hostess datgene is dat mensen bijblijft. Zij vormen immers het uithangbordje van je bedrijf. Ik vind het dan ook vanzelfsprekend om daar veel tijd en aandacht aan te besteden.’

‘Tot nu toe stromen de opdrachten binnen en krijg ik

TOEKOMST

mijn klanten op een gouden schaaltje gepresenteerd.’ over de toekomst van de frisse Verleiding maakt Linda zich geen zorgen. ‘Ik heb leuke meiden om me heen, kan goed rondkomen van mijn bedrijf en doe de dingen zoals ik denk dat het goed is. Tot nu toe stromen de opdrachten binnen en krijg ik mijn klanten op een gouden schaaltje gepresenteerd. Blijkbaar is er vraag naar vernieuwing en creativiteit en vinden mensen het concept achter de frisse Verleiding leuk. Daar ben ik erg trots op. Dat ik letterlijk mijn eigen ding kan doen en dit aanslaat bij het grote publiek, geeft me een goed gevoel. Hierdoor krijg ik nog meer zin om nieuwe dingen te bedenken en mensen te laten weten wie ik ben en wat ik doe. Natuurlijk zullen er ook momenten komen waarop het misschien iets minder goed gaat. Maar ik ben ervan overtuigd dat als je iets doet waar je lol in hebt, alles op zijn pootjes terecht komt.’ 33 13


Renkumlaan 38 5035 ED Tilburg Tel: 013-5700613 Tel: 06-41135955

Horeca Sportcentrum Reeshof Voor borrels, vergaderingen, trainingen familiefeestjes met en zonder buffetten Voor meer info tel: 013- 571 90 18 Of mail naar lapiscine@online.nl www.horecatilburg.nl

e?? j k u e D

• Al meer dan 10 jaar ervaring. • Reparatiekosten in 90% van de gevallen lager dan het eigen risico. • Alle deuken waar geen lakbeschadiging wordt geconstateerd komen in principe in aanmerking!

www.mikelakkermans.nl

Witgoed Service Leon Het vertrouwde adres in de reeshof Uw autobedrijf bij de Reeshof! Compleet onderhoud alle merken Particulier & Lease

APK keuringsstation • Schadeherstel Airco-service • Nieuwe en gebruikte auto’s

Heraclesstraat 20, 5048 CG Tilburg Vossenberg nr. 1564 (zichtlocatie Dongenseweg) Tel. 013-5420262 www.garagestrijbosch.nl

Witgoed Service Leon Schipluidenlaan 58 5035 KJ Tilburg Tel. 06-50 666 844


www.tigchelaar.nl


Rheastraat 25 5047 TL Tilburg info@autokafoe.nl Tel: 013-57 00 048 www.autokafoe.nl

“6,5 miljoen Nederlanders zijn te zwaar!” (bron: nu.nl) “Niet bewegen net zo gevaarlijk als roken!”(bron: NOS)

TEST MULTIFIT ÉÉN DAG GRATIS www.multifit.nl Klanten van Multifit beoordelen ons met een 8 en 100% beveelt ons aan op klantenvertellen.nl health & leisure centres

fitness - groepslessen - afslanken - fysiotherapie - personal training - crèche - zonnestudio - sauna - zwembad - tennis - squash

eva

Kleinschalige verloskundigenpraktijk, werkzaam in de Reeshof. Voor persoonlijk aandacht.

verloskundigenpraktijk Thirza Priems Colette van Tilborg Nistelrodestraat 50 5045 MD Tilburg Tel.: 013-513 49 20 www.verloskundigenpraktijkeva.nl


Avondworkshop Huidverjonging voor thuis Welke crème heb ik nodig? Welke behandeling werkt het best op mijn huid?

Heeft mijn huid schade en wat kan ik hier aan doen? Dit zijn veel gestelde vragen waarop het antwoord vaak gissen is, wanneer u uw huid wilt verbeteren. In deze 2 uur durende workshop krijgt u uitleg over de beste manier waarop u zelf uw huid kunt verzorgen.

Met behulp van de Skin-Sys huidscan zullen wij een objectieve analyse maken. Zo kunnen we zien welke producten voor uw huid geschikt zijn en welke juist niet. Zo hoeft u nooit meer te twijfelen of u het juiste product gebruikt. Wij geven u tips en u kunt alle producten proberen zodat u weet hoe ze aanvoelen.

Onze Pascaud-producten zijn dierproefvrij en bevatten geen synthetische conserveringsmiddelen. Workshops worden gehouden op dinsdag, woensdag of donderdag van 19.00 tot 21.00 uur.

Inhoud avondworkshop: * Welkomstdrankje met wat lekkers. * Invullen van vragenlijst. * Huidanalyse met geavanceerde apparatuur. Zodat we een objectief huidadvies kunnen geven. * Adviezen, afgestemd op uw huid. * Het aanbrengen en voelen van Pascaud producten. * Tot slot: beantwoorden van eventuele vragen. * Goodiebag met een waarde van € 50,-.

Prijs € 29,95 p.p.

Maak voor een persoonlijk advies online een afspraak. BeauXX Care for you Hoofdstraat 96 - 5121 JH Rijen - Tel. +31 (0) 161 22 70 81 - info@beauxx.nl


oP BUDGeT

FAS KETTING

De WINKeLS HANGeN WeeR VoL MeT De LAATSTe fASHIoNTReNDS, MAAR HeLAAS IS je PoRTeMoNNee ALLeS BeHALVe VoL. ToCH KUN je eR ooK MeT WeINIG KLeeDGeLD Te BeSTeDeN fASHIoNABLe UITZIeN.

BEURS

eXPeRIMeNTeeR eN combineer Neem eens een paar uur de tijd om alles in je kledingkast goed te bekijken. Probeer voor de spiegel eens combinaties die je anders nooit maakt en kijk hoe het staat. Door veranderende trends kunnen sommige kleuren dit seizoen misschien wel heel leuk bij elkaar, terwijl je dat vorig jaar echt niet

VINTAGE

18


HiOn OORBEL

VINTAGe Stap over je gĂŞne heen en kijk eens wat voor kleding er hangt bij de kringloopwinkel, wat er op www.marktplaats.nl te vinden is of op de rommelmarkt. Natuurlijk zul je veel verwassen kleding tegenkomen en veel in de verkeerde maat. Maar soms vind je merkkleding in prima staat voor een habbekrats. Een echt leren jasje of een leren handtas voor een paar euro. Verder vind je er vaak de leukste shawltjes en riemen voor weinig geld.

Accessorize Er zijn talloze winkels waar je voor weinig geld heel leuke accessoires kunt vinden die helemaal aansluiten bij de mode van nu. Met mooie oorbellen, een leuke shawl

of een opvallende riem kun je een simpele outfit met weinig moeite omtoveren tot een fashionoutfit.

Kies de trends DIe BIj je PASSeN Als je weinig te besteden hebt, is het niet slim om zomaar alle trends te volgen. Wat het ene seizoen hip is, kan het andere seizoen weer uit zijn. Kijk welke trends je echt leuk vindt en wat bij jou past. Die felroze trui past misschien wel helemaal in de colorblockingtrend, maar als jij hem zelf na een maand beu bent, is het een miskoop. Weet je dus zeker dat een bepaalde trend bij je past, koop dat kledingstuk dan bij een betaalbare winkel of in een outletvillage. Let ook op midseasonacties. Sommige magazines hebben mooie acties waarmee je in modezaken begin oktober al 20% korting krijgt op de nieuwe collecties.

RUILeN maar Organiseer een ruilavond met je vriendinnen en neem ieder kleding mee die je weinig tot nooit draagt. Het is handig als je allemaal dezelfde maat hebt, maar het is niet per se noodzakelijk. Soms kan een oversized item ook hartstikke leuk staan. 19

Beeldmateriaal www.doortje-vintage.com

had gedurfd. Trek onder de spijkershorts die je deze zomer droeg een dikke maillot aan en je kunt er zo de herfst mee in. Of draag die blouse eens onder dat truitje met korte mouwen. Een giletje of een sportief colbertje is trouwens altijd een goede investering. Je kunt ze met bijna al je truitjes en blouses combineren om zo tot weer een heel andere look te komen.


Allround schoenenzaak voor het hele gezin!

dames en heren


kinderschoenen


P U o R g l l a m S : S S E N BIJ PUUR FIT g IN IN a R T l a N o S R E P & TRaININg voordelen:

1 meer kans op succes 2 effectieve begeleiding 3 persoonlijke motivator

BIJ ESS PUUR FITN RkT BEPE kUNT U oN ooR v SPoRTEN 11 EURo * d! PER maaN

4 nooit dezelfde training 5 gegarandeerd resultaat!

*vraag op de sportschool naar de voorwaarden of bezoek onze website

Artemisstraat 6 | 5042 XA Tilburg | 013-59 00 140 | info@puur-fitness.nl | www.puur-fitness.nl | volg ons ook op:


DITJEsEn/datJes

Als je 2 kopjes koffie per dag drinkt, verspil je 35 dagen van je leven bij het koffiezetapparaat. Europeanen smilen zo :), maar Aziaten lachen met hun ogen ^.^ Het gewicht van de huid is ongeveer 12 procent van je totale lichaamsgewicht. Hoekige kaken, een brede borstkas en baardgroei verklappen bij hem een grotere kans op vruchtbaarheid. Er loopt ongeveer 72 kilometer aan zenuwen door je huid. linkshandigen zijn minder slecht met rechts, dan

rechtshandigen met links. Hoe goed je je ook wast, er leven meer dan 1000 bacteriesoorten op je huid. Vrouwelijke hamerhaaien kunnen zich in gevangenschap voortplanten zonder dat er een druppel sperma aan te pas komt. na je crematie blijft er ongeveer 4 kilo van je over. 23


Instyle zaken: Waarom zijn jullie deze onderneming begonnen? Michel: ‘Ik ben al jaren werkzaam in de sportwereld en heb altijd gezegd ooit een eigen zaak te willen beginnen. De combinatie van een effectief concept en een goede locatie hebben mijn vrouw Patricia en mij een jaar geleden doen besluiten door middel van het Infraligne franchiseconcept dit bedrijf te starten.’

Afslanken in een infrarood warmtecabine, hoe werkt dat? ‘In de InfraLigne cabines met infraroodwarmtestraling doe je gedurende een 30-tal minuten specifieke spieroefeningen onder begeleiding van een bewegingscoach. Dit leidt tot maximale calorie verbranding (1200 cal. per oefensessie). Alle bewegingen gebeuren liggend, zodat rug en gewrichten worden ontlast. De infrarood warmtestraling dringt tot 4 cm diep door de huid en vetlaag en leidt tot een verbeterde stofwisseling.’

Wat doet dat voor je lichaam? ‘De bloedsomloop wordt gestimuleerd en de elasticiteit van de spieren neemt toe met 30%. Daarnaast wordt de huid niet alleen mooier en strakker, maar ook gezonder. Kortom: dit is de beste methode om kilo’s te kwijt te raken.’

Op welke doelgroep richten jullie je? ‘We richten ons op mannen en vrouwen tussen de 15 en 80 jaar. De infraroodwarmtecabine is een goed alternatief voor

24


Bedrijf: Infraligne | Oude Lind 45, Tilburg, 013-5452286 | www.infraligne.nl Eigenaar: Patricia en Michel van Dijk mensen die niet van sporten houden of weinig tijd vrij kunnen maken voor een goede workout. Een training van max. 30 minuten in de infrarood warmtecabines staat gelijk aan 1,5 uur fitnesstraining in een reguliere sportschool. Daarnaast bieden wij in onze vestiging - als enige franchisenemer van Infraligne – trainingen aan met een Personal Trainer.’

Hoelang duurt het voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn? ‘De trainingen worden intensief begeleid en een afname van je omvang van 10 tot 15 cm in 4 weken is niet ongewoon. Let wel, het is geen wondermiddel. Mensen moeten naast sporten ook gezond eten en bezig zijn met een gezonde leefstijl.’

Hoe kun je het bereikte resultaat vasthouden? ‘Voor mensen die hun doel hebben bereikt is het voldoende om 1x per week in de cabine te blijven sporten om de behaalde conditie en het gewicht te behouden.’

Tot slot, hoe zit het met de spierpijn? ‘Er wordt gezegd dat je door het trainen in een infraroodwarmtecabine geen spierpijn krijgt. Dit is niet waar, al zorgt de warmte er wel voor dat je de dag erna minder last hebt van spierpijn dan wanneer je op de reguliere manier sport. Maar als jij na jaren van niet sporten ineens intensief aan de slag gaat, is het onvermijdelijk dat je lichaam even protesteert als je ’s ochtends uit bed komt.’

25


Exclusief Exclusief voor bruist lezers Exclusief

Vakantiefoto’s al gebundeld?

Actie: op fotoboek a4!

25% korting or je nde actiecode vo Gebruik onderstaa de: FDZOMER12 bestelling.* actieco 2 *de code is geldig

r 201

tot en met 1 oktobe

Fotodealer•nl Maak nu simpel en snel een fotoboek

Aan de slag? 1. Ga naar www.fotodealer.nl en download onze gratis software. 2. Maak met je eigen foto(’s) een fotoproduct. 3. Je ontvangt je bestelling binnen 3-5 werkdagen.

25% korting


MoDE/weetJes

Wij zijn er kLaar Voor! DRUPPeL ACCeSSoIReS IN ALLe KLeUReN VAN De ReGeNBooG. Van boven naar beneden: knirps.nl € 54,95 kitschkitchen.nl € 22,95 onlineparaplu.nl v.a. € 6,80 Fashionbootz.nl € 59,95 Bostons.nl € 54,95

Spetter 27

proof


U kunt ons vinden in de “Reeshof” Bijsterveldenlaan 5

013-5774988

5045 ZZ Tilburg e-mail: info@deteddybeer.nl website: www.deteddybeer.nl

“Uw kinderen, onze zorg, hun toekomst”

Kinderopvang Buitenschoolse opvang Toegangscontrole

(vingerafdruk)

Newborn Photoshoots

www.lentefotografie.nl

Pallasstraat 48 | 5048 CJ Tilburg Tel. 013-5721182 info@jojo-apk-airco.nl | www.jojo-apk-airco.nl


De Gebitten Centrale De specialist voor uw kunstgebit

Gebitsproblemen? Kom zaterdag 22 september van 10:00 tot 13:00 naar de open dag en laat u vrijblijvend informeren over het klikgebit. Iedereen is welkom om kennis te komen maken met het team van professionals en om zich helder te laten voorlichten over de vele voordelen van het klikgebit. Maak nu nog gebruik van de huidige vergoedingen van uw zorgverzekering. Uw zorgverzekering neemt het overgrote deel van de kosten voor haar rekening. U hoeft daar niet eens extra voor bijverzekerd te zijn. Indien u zichzelf tijdens deze informatie dag inschrijft voor een klikgebit, krijgt u bij aevering van het klikgebit een elektrische tandenborstel cadeau. Kijk voor meer informatie op www.gebittencentrale.nl of scan de code. Tongerlose Hoefstraat 77 - 01 / 5046 NE / Tilburg / 013-5449961 / info@gebittencentrale.nl / www.gebittencentrale.nl


Programma

zo 30 sep | 14:30 uur Orkaan/Slagwerkgroep Percossa De Gebroeders Kist (4+) Concertzaal. Slagwerkgroep Percossa brengt een swingend kinderconcert. Er waren eens vier broers: Oudste, Jongste, Middelste en Domste. En ze hadden Grote Trom, zoals andere mensen een hond of een kanarie hebben. Op een nacht vertrekken ze al roffelend en trommelend op avontuur. Maak je klaar voor een spannende reis met weinig woorden, aanstekelijk slagwerk, acrobatiek en veel humor.

za 6 okt | 14:00 uur & 16:00 uur Nijntje de musical (3+) Schouwburg. Kinderen, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s opgelet: Nijntje de musical is terug! In deze muziekvoorstelling voor jong en oud komt Nijntje met de rest van de familie Pluis tot leven. Samen beleven ze van alles: verkleedpartijtjes, een dagje naar het strand en een gezellig verjaardagsfeest. En gaat de grootste wens van Nijntje in vervulling? De verhalen van Dick Bruna, de puntige liedteksten van Ivo de Wijs, de levendige muziek van Joop Stokkermans en het vrolijke spel zorgen voor een onvergetelijke middag.

di 9 okt | 20:15 uur Pierre Bokma, Victor Löw e.a. DE VERLEIDERS: de casanova’s van de vastgoedfraude 30

Schouwburg. Laat het maar aan deze mannelijke topcast over: vanavond in de Schouwburg een heerlijke criminele komedie over verleiding en hebzucht. Duivelscharmante zakenmannen uit de vastgoedwereld sluiten dikke deals, worden in de boeien geslagen, komen in een hel van rechtbankprocedures terecht en worden uiteindelijk veroordeeld. Alle liefhebbers van films als Ocean’s Eleven of The Usual Suspects zijn bij DE VERLEIDERS aan het juiste adres. Met de bestseller De vastgoedfraude als solide basis en Pierre Bokma in de hoofdrol, beleeft u gegarandeerd een topavond én wordt u en passant uitgedaagd ook eens te kijken naar uw eigen financiële huishouding. Want sjoemelen we niet allemaal wel eens wat? Een verleidelijke komedie met de crème de la crème van acterend Nederland.

za 13 okt | 20:30 uur Magogo Kamerorkest Riverdance Revisited Concertzaal. Europa maakte in 1994 kennis met Riverdance tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in Dublin. In slechts zeven minuten tijd wisten ze de 300 miljoen kijkers van hun kunnen te overtuigen. De gevolgen bleven niet uit: Riverdance trekt nog altijd volle zalen in alle continenten. Bill Whelan, de grote man


2012 2013 achter Riverdance, heeft speciaal voor Magogo muziek geschreven en was eerder ook bij hen te gast als pianist. Deze keer zorgt hij voor uitstekende solisten, zoals de beste violiste en danser van zijn Riverdance-cast. Voor iedereen die het gemist heeft of er geen genoeg van kan krijgen: nog eenmaal een virtuoze en bruisende Ierse avond!

zo 14 okt (voorpremière) & Ma 15 okt (première) | 20:15 uur Ruth Jacott - A Lady on Stage

zo 21 okt | 20:15 uur Slagerij van Kampen Sticks ’n Drums ’n Let it Roll Schouwburg. Slagerij van Kampen is een fenomeen van wereldformaat, dat eigenlijk geen introductie meer behoeft. Laat de kracht, het ritme en het oergevoel van de drums u meevoeren tijdens deze wervelende, nieuwe show vol energieke, maar ook verstilde momenten. De LED-drums, die oplichten zodra ze bespeeld worden, zorgen bovendien voor een prachtig visueel spektakel. Laat de percussie even uw hartslag overnemen.

Schouwburg. Na het overweldigende succes van haar onewomanshow Simply the best heeft Ruth Jacott de smaak meer dan ooit te pakken. Met hetzelfde team maakt zij een fonkelnieuwe show met live orkest die in onze Schouwburg in première gaat! De show is geïnspireerd op het prachtige lied Quiet please, there’s a lady on stage, dat beschrijft hoe het is om als vrouw alleen op het podium te staan. Ruth neemt u mee langs de bijzondere momenten die haar leven als solo artiest tot nu gekend heeft, met alle glamour en theatraliteit waarvoor Ruth bekend staat. Haar eigen nummers wisselt ze af met muzikale parels van andere lady’s uit de muziekwereld. Geluk en verdriet, hoogtepunten en dieptepunten, meezingers en luistermomenten… haar meest persoonlijkste show tot nu toe!

Bezoekadres en receptie Louis Bouwmeesterplein 1 5038 TN Tilburg Postadres Postbus 3035 5003 DA Tilburg InfoService & Tickets www.theaterstilburg.nl tel 013 543 22 20 Ingang aan de Schouwburgring Tilburg

31


DĂŠ rijschool voor Brabant Opleider voor het rijbewijs: AM2 Bromfiets AM4 Brommobiel A Motor B Personenauto E/B Aangangwagen B Automaat Gratis theorielessen iedere maandag van 19.00 - 21.00 uur Locatie: op de rijschool www.ritsonline.nl T. 013 - 571 06 43 M. 06 - 280 252 71 I. info@ritsonline.nl

Wat je moet weten voor, tijdens en na je rijopleiding


Instyle zaken:

Bedrijf: Koekkoek & Co Lijsterlaan 20, Dongen, 0162-321815 www.koekkoekenco.nl Eigenaar: Nel Koekkoek Wat doet Koekkoek & Co? ‘Samen met Luce Terwindt en vijf medewerkers bied ik eerstelijns psychologische zorg aan volwassenen, kinderen/ jongeren en bedrijven. Hierbij gaan we uit van de kracht van mensen en geven we de voorkeur aan denken in oplossingen. Daarnaast staan discretie en persoonlijke aandacht bij ons hoog in het vaandel en bestaan onze behandelmethodes uit individuele sessies, groepssessies en trainingen.’

Welke therapieën, trainingen en werkvormen zet de praktijk in?

De weerbaarheidtraining met behulp van paarden is vrij uniek in Nederland. Vertel.

‘Op basis van een intakegesprek bepalen we welke therapievorm het meest geschikt is voor de cliënt. Door onze ruime ervaring in zowel de reguliere als de aanvullende zorg, bieden wij een breed aanbod dat bestaat uit: oplossingsgerichte therapie, mindfulness, weerbaarheid met behulp van paarden, EMDR, gedragstherapie, energetische therapie, mentale training, coaching, opvoedkundige ondersteuning van ouders, videohometraining.’

‘Zowel voor volwassenen, kinderen/jongeren en bedrijven bieden wij de training ‘Weerbaarheidtraining met behulp van paarden’. Paarden reageren vanuit hun instinct en zijn daardoor oprecht. Door die oprechtheid geven ze mensen onmiddellijk feedback op hun gedrag. Individuen die baat hebben bij deze bijeenkomsten komen meestal met vragen rond zelfvertrouwen en assertiviteit, omgaan met woede, stress, grenzen stellen en samenwerken en concentratieproblemen. Bedrijven kunnen door middel van deze training inzicht krijgen in het groepsproces.’

Tot slot, hoe komen mensen in contact met Koekkoek & Co? ‘Iedereen kan op eigen initiatief contact met ons opnemen. Natuurlijk kunnen ook huisartsen, specialisten of scholen mensen naar ons doorverwijzen.’

33


Help, mijn kind is een brugpieper

34


Lange dagen, meer huiswerk, nieuwe vrienden en een duidelijke eigen mening. Het moment waarop je kind de grote stap van groep 8 naar het voortgezet onderwijs maakt is aangebroken. VOOR DE ÉÉN EEN UITDAGING, de ander ziet al die veranderingen met angst en beven tegemoet. Ter voorbereiding op al dat pubergedoe een paar do’s en don’ts op een rij.

Do’s Heb vertrouwen

Naar de brugklas gaan is spannend voor een kind. Het is wel belangrijk om de nieuwe tijd met vertrouwen tegemoet te gaan. Kinderen kunnen vaak meer dan wij denken. Vertrouwen geven en hebben in je kind is daarom een belangrijke taak van ouders. Dat uit zich in alles. Een nieuwe school betekent vaak ook een nieuwe fietsroute. Om stresssituaties - voor beide partijen - te voorkomen fiets je als ouder vooraf een keer met je kind mee, maar laat je het op de eerste schooldag zelf gaan.

Ga met de tijd mee

Iedereen kent wel het beeld van die kleine brugklasser met een veel te grote, zware tas. Do we need to say more? Gelukkig hebben de meeste middelbare scholen tegenwoordig kluisjes die tegen een borg of een klein bedrag gedurende het schooljaar te huur zijn. Natuurlijk blijft een stevige tas erg belangrijk, maar hé, dat kan ook met een fashionable twist.

Quality time it is De brugklas is een spannende ervaring. Zorg daarom dat je in de eerste week ’s middags thuis bent om alle verhalen over de nieuwe klas te horen. Neem de tijd voor een gesprek, maar probeer je kind niet te pushen tot bepaalde uitspraken. Sommige

dingen zijn niet bestemd voor de oren van een ouder. Maak wel duidelijk dat alles bespreekbaar is. Zelf hun plek vinden, letterlijk en figuurlijk, hoort ook bij de leermomenten. Daar worden ze alleen maar sterker van.

Don’ts

Sta open voor veranderingen Een nieuwe school en andere vrienden maken dat kinderen veranderen van mening en een eigen persoonlijkheid ontwikkelen. Schrik als ouder niet als je dochter om 8.00 uur het huis verlaat met smokey eyes, terwijl zoonlief van de buren haar met zijn stoere praatjes staat op te wachten. Kinderen ontwikkelen zich vanaf de brugklas in een snel tempo. Trek daarom grenzen, maar probeer je ook in te leven in het brein van een twaalfjarige. Vergeet tot slot niet dat bepaalde uitingen (gelukkig) van korte duur zijn.

Die vrolijke Alfred j. Kwak-broodtrommel uit groep 5 Het op de groei gekochte regenpak Moeders die uitgelaten hun brugpiepers uitzwaaien uit voorzorg kleding labelen met naam en adres 35


De Markthal Baarle-Nassau B.V. Grens 32 - 5111 EB Baarle-Nassau

P 4 jaar garantie op reparatie P Schadeherstel voor alle verzekeringsmaatschappijen P Gratis leenauto tijdens reparatie P Eigen ophaalservice Bielzenspoor 1, Alphen - Telefoon: 013-5086868 www.alpha-tech.nl

VRIJE MARKT Iedere zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Richting Turnhout over plm. 5km. Ruime parkeergelegenheid (gratis)

GEZELLIGE BINNENEN BUITENMARKT Inlichtingen standhuur: 013-507 83 20 Voor tuinbeelden, tuinverlichting kunt u de gehele week terecht. Maandag gesloten.

www.gekkehuis.com ‘t Gekkehuis • St. Josephstraat 161 5104 ED Dongen • Tel: 0162 - 31 00 19

WWW.DEMARKTHAL.COM


COLUMN Dyslexie COACHINGCoaching & Personal Development

Dyslexie is geen onbekend begrip meer, het wordt herkend en erkend bij kinderen door ouders en leerkrachten. De vraag is, wat doe je eraan? Dyslexie Coaching van 2Bloom is een effectieve en aantrekkelijk aanpak om de lees/spellingsproblemen zelfstandig te leren hanteren.

een vertrouwensband wordt er gecoacht waardoor de effecten ervan toenemen. De tweede stap is het uitvoeren van een foutenanalyse. Op basis van die resultaten wordt er een individueel programma van oefeningen aangeboden (derde stap). De vierde stap is de effectevaluatie waarin tussentijds en aan het einde van de coaching gekeken wordt naar de voortgang.

Voor wie? Dyslexiecoaching is bedoeld voor kinderen (volwassenen) die moeite hebben met lezen, correct schrijven en spellen en/of het vloeiend voorlezen van een verhaal. Voor kinderen zonder dyslexieverklaring is dyslexie coaching ook geschikt.

Werkwijze Een oriënterend gesprek is vrijblijvend en kosteloos en geeft een helder beeld van de aanpak. De coachafspraken duren 45 minuten tot een uur. In onderling overleg kunnen de afspraken op een andere locatie plaatsvinden. Vast onderdeel van de methode is dagelijks vijf tot tien minuten oefenen volgens een af te spreken oefenschema. Tussentijdse evaluatie na drie maanden, eindevaluatie na zes maanden. Geïnteresseerd, neem dan contact op.

Wat kan dyslexie coaching u bieden? Dyslexie coaching van 2Bloom is coaching op maat, afgestemd op de persoonlijke hulpvraag. Naast het beter leren lezen en spellen wordt er in de coaching ook gewerkt aan het versterken van een positief zelfbeeld en het zelfvertrouwen. Wat is dyslexie coaching? Er worden 4 stappen onderscheiden in het coachingtraject. Bij de eerste stap wordt er aandacht besteed aan het in kaart brengen van de hulpvraag. Vanuit

www.ingemolin.nl info@ingemolin.nl 06-53785557

‘van belang is niet de grootte van de eerste stap, maar de richting waarin je hem zet...’ 37


De najaarscollectie staat weer in de winkel! Wilt u ook op de hoogte blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen of kans maken op leuke prijzen? Meld u dan aan op onze facebooksite www.facebook.com/schoenmode Graag tot ziens!

PASVORM

VAN RIJSWIJK

MODE SCHOENEN ORTHOPEDISCHE SCHOENEN • VERBANDPANTOFFELS • CONFECTIESCHOENEN • STEUNZOLEN • WERKSCHOENEN • ELASTISCHE KOUSEN • PEDICURE

St. Annaplein 14, Tilburg

T 013 - 535 00 17

Snurkt uw partner ook? Wij kunnen ervoor zorgen dat ook u een goede nachtrust heeft!

Gendringenlaan 171 - 5043 LX Tilburg tel. 013 - 570 08 41 - info@praktijkreijshoeve.nl

info@vanrijswijk.nl

www.vanrijswijk.nl


Bruisend bezoek

Colon in Balance

Kitty Sanders wist het mooi te brengen: ‘Ik adverteer, als jij een darmspoeling ondergaat.’ Zo gezegd, zo gedaan. Zenuwachtig rijd ik een paar dagen later naar Berke-Enschot waar Colon in Balance, de praktijk van Kitty, is gevestigd.

energie en lijkt mijn buik minder gespannen en opgeblazen. Een paar dagen later onderga ik de tweede behandeling die aanzienlijk makkelijker verloopt omdat ik precies weet wat er gaat gebeuren. Het gesprek met Kitty is aangenaam, waardoor er een gemakkelijke sfeer hangt. Aan het einde van de week, na de derde behandeling, voel ik duidelijk verschil. Ik kan deze inwendige opknapbeurt iedereen aanraden. Kitty bedankt!

Voordat we aan de slag gaan en ik letterlijk met de billen bloot moet, legt Kitty mij uit wat een darmspeling inhoudt. Kitty: ‘Na een maaltijd bereikt het voedsel via de maag de dunne darm en daarna de dikke darm. Op dat moment is het voedsel nog steeds een vloeibare brei. In de dikke darm worden de resterende voedingstoffen opgenomen en wordt het overige materiaal als afvalstof afgevoerd. Maar door jaren van stress, ongezond dieet en het negeren van de natuurlijke drang om naar het toilet te gaan, kan er op de darmwand een rubberachtige laag van aangekoekte, verharde ontlasting ontstaan. Door middel van darmspoelingen worden deze resten verwijderd.’ En terwijl ik rustig naar deze uitleg luister, is Kitty al gestart met de behandeling. Ik moet toegeven dat het een vreemd gevoel is, maar dat het totaal geen pijn doet. Kitty: ‘Een darmspoeling is eigenlijk hetzelfde als het nemen van een bad, maar dan van binnenuit. Via een gesloten systeem gaat gefilterd water op een aangename temperatuur met een lichte, niet waarneembare druk de dikke darm in. Op het moment dat de natuurlijke darmbeweging op gang komt, gaat al het water uit de dikke darm. Door die ‘massage’ laat het aangekoekte materiaal de darmwand los en verlaat samen met het water de dikke darm.’ Na 45 minuten merk ik dat mijn lichaam anders aanvoelt, heb ik meer

Colon in Balance Dom. S. Dubuissonstraat 38 • 5056 HN Berkel-Enschot Telefoon 013 - 533 27 97 • info@coloninbalance.com

39


BARBERS

L WWW.REESHOFINSTYLE.N

SEPTEMBER 2012 GRATIS

MEENEMEN!

HION FAS ON BUDGET LINDA VELDMAN

VAN HET BEDRIJF IDING DE FRISSE VERLE

NAZOMER

‘like’ ons op

Facebook www.facebook.com/reeshofinstyle


Voor alles wat blijft! De echtscheiding van Ruud Gullit en Estelle Cruijff is momenteel een veel besproken onderwerp. Hoewel het niet de keus van Ruud Gullit was om te scheiden, deed hij wel de verrassende uitspraak: ‘De scheiding is een geschenk.’

Mensen zijn geneigd zich te richten op negatieve zaken en alles wat verdwijnt, maar bij een scheiding kun je je ook richten op de toekomst en focussen op de dingen die blijven. Vrienden blijven, werk blijft en ook de zorg voor je kind(eren). Je richt je nieuwe leven naar eigen inzicht in en er doen zich weer nieuwe kansen en mogelijkheden voor. Als de stress van het regelen van de scheiding op de voorgrond blijft is dit natuurlijk erg lastig. Maar een goede bemiddelaar vormt een goede basis en een eerste stap op weg naar een nieuwe toekomst. Wilt u meer weten of wilt u op een begripvolle wijze begeleid worden? Neem contact op voor een afspraak of voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Dat kan per mail via stokkum@2divorce.nl of telefonisch op nummer 013-2111065. Meer informatie vindt u op www.2divorce.nl.

41


Instyle zaken: Bedrijf: Magnolia Bloemen Leharstraat 125, 5011 KB Tilburg 013-455 07 70 info@magnoliabloemen.nl www.magnoliabloemen.nl Naam: Natasja Leijten

Waarom ben je dit bedrijf begonnen? ‘Mijn ouders hebben 32 jaar geleden deze bloemenzaak overgenomen. Destijds heette de winkel al Magnolia bloemen. Als mijn ouders over 2 jaar van hun pensioen gaan genieten neem ik de zaak over.’

Hoe onderscheid je je? ‘Door de creativiteit, die ook wordt aangewakkerd door verschillende specialisaties waaronder bruidswerk, rouwwerk, op maat gemaakte opdrachten voor particulieren en bedrijven, bloemstukken, creatieve workshops waar plantaardige objecten worden gemaakt en daarnaast geven we ook bloemschiklessen.’

Wat betekent ondernemen voor jou? ‘Ik vind het een kick om mensen naar mijn winkel te krijgen die speciaal voor de creativiteit komen en de persoonlijke aandacht die ze krijgen. Om 42


Wil jij dat Magnolia bloemen deze gewilde prijs in ontvangst mag nemen? Breng dan je stem uit op www.mijnbloemist.nl

mensen helemaal tevreden weg te laten gaan en om de mooiste bloemenzaak van Tilburg te zijn.’

Wat inspireert jou?

Wat kunnen we komend seizoen allemaal verwachten?

‘Alles! Als klanten helemaal verrukt rondlopen in de winkel en de materialen zelf, dus de verschillende bloemsoorten, takken, bladeren en dat het per seizoen wisselt. Inspiratie haal ik ook uit de dingen die ik zie in het dagelijks leven, media en het straatbeeld.’

‘Nieuwe workshops in het najaar, de verkiezingen waar we mee bezig zijn, nieuw collecties zoals aardewerk van het merk Despot en leuke acties in de winkel.’

Wat maakt ondernemen in Tilburg zo leuk?

Wil je altijd op de hoogte zijn van deze bloemenzaak?

‘De diversiteit van mensen en ik vind het een bruisende, sprankelende stad waar mensen openstaan voor vernieuwing. En er is altijd van alles te doen op meerdere gebieden.’

Volg ons dan op twitter@magnoliabloemen en facebook; magnolia bloemen

Waar ben je het meest trots op? ‘Dat we al ruim 32 jaar gevestigd zijn hier op dezelfde locatie, dat we telkens vernieuwend bezig zijn en dat we altijd het beste in onszelf naar boven weten te halen en dat leidt weer tot nieuwe creativiteit.’

Hoe zie jij de toekomst? ‘We zijn genomineerd voor de verkiezing Bloemist van het Jaar 2013. Dit houdt in dat we een beoordeling krijgen door een vakjury en daarnaast door de consument. Er doen ongeveer 100 bloemisten uit heel het land aan mee. We hebben hiervoor een motivatierapport ingevuld, foto’s van werk ingeleverd en beoordeeld door een vakjury. Nu is het alleen nog de stem van de consument die gehoord kan worden.’ 43


VOOR AL UW INDUSTRIËLE SPUITWERK, OOK VOOR PARTICULIEREN. AFLAKKEN, SPUITEN EN BEHANDELEN VAN: Metaal, MDF, kunststof, (kantoor-)meubelen, radiatoren, keukens, interieurs, winkel-/ apotheekinrichtingen en speciale projecten. Ook voor het ontlakken en/of stralen van uw meubelen. Meubelspuiten in elke gewenste kleur.

In de spuiterij van in Goirle maakt Paul Verkooijen oude meubels weer nieuw! Ook het spuiten van MDF is voor ons geen probleem.

“Als je echt vakwerk aflevert, is er maar weinig concurrentie”

Vollerstraat 5 - 5051 JV Goirle - T. 013 - 534 32 00 - F. 013 - 534 26 18 mika41@zonnet.nl - W. www.spuiterijmikabv.nl


De verloskundige zorg in Nederland is aan het veranderen. De samenwerking tussen verloskundigen en gynaecologen wordt intensiever. Daarnaast kiezen steeds meer vrouwen ervoor om poliklinisch in het ziekenhuis te bevallen. Belangrijk is echter wel dat de kennis en kunde voor een thuisbevalling blijven bestaan, zodat bij snelle en/of onverwachte bevallingen iemand aan het bed staat die weet wat die moet doen. Als hulpverlener kun je namelijk voor grote verrassingen komen te staan, zoals bij het volgende verhaal waarbij er in een korte tijd een team rondom de zorg voor moeder en kind werd samengesteld.

Een huisarts komt vroeg in de ochtend na telefonisch contact bij een mevrouw thuis vanwege acute buikpijn en bloedverlies. Bij nader onderzoek blijkt mevrouw zwanger te zijn en mogelijk zelfs al persdrang te hebben. De verloskundige wordt snel gebeld. Zij doet de controles en accepteert een thuisbevalling: mevrouw heeft volledige ontsluiting en het kindje is al erg ver ingedaald. Omdat mevrouw niet weet hoeveel weken ze al zwanger is, wordt ook een ambulance met couveuse gebeld en wordt het ziekenhuis ge誰nformeerd. De huisarts blijft aanwezig ter ondersteuning van mevrouw en de verloskundige.

geeft haar medicatie en het ambulancepersoneel - dat tijdens het persen is gearriveerd - legt het infuus aan. Telefonisch wordt het ziekenhuis op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Zij weten dat mevrouw eraan komt en wat de situatie is en kunnen daardoor direct na arriveren de zorg overnemen. Vanwege de onzekere termijn wordt ook het kindje overgedragen aan het ziekenhuis. De kleine wordt in de couveuse vervoerd

met de ambulance. Moeder en kind mogen na een paar dagen naar huis. Deze onverwachte thuisbevalling had een goede afloop doordat er snel een team met kennis en kunde aanwezig was om alles in goede banen te leiden. Een team dat naar elkaar luistert, elkaar respecteert en elkaars sterke kanten weet te benutten. Ik vond het geweldig dat ik deel van dit team mocht uitmaken. Bedankt voor de goede samenwerking. Thirza

Verloskundigenpraktijk Eva Kleinschalig, voor persoonlijk aandacht

Een voldragen ogende, gezonde baby wordt na 10 minuten persen thuis geboren. De kleine doet het meteen goed. Kort hierna volgt de placenta. Mevrouw blijft echter vloeien. De verloskundige

Nistelrodestraat 50 5045 MD Tilburg Tel. 013-513 49 20 www.verloskundigenpraktijkeva.nl 45

e

v T C

N T


Zo goed als

John’s meubel- en autostoffeerderij Moergestel De Sonman 8a, 5066 GJ Moergestel Tel: 013 513 21 36 Mob: 06 41 85 63 16 Fax: 013 513 48 05 info@johnsstoffering.nl www.johnsstoffering.nl

nieuw!

Uitgekeken op uw zitmeubel, maar kunt u er nog geen afstand van doen? Mensen zijn om uiteenlopende redenen aan meubels gehecht, willen ze bewaren, in stand houden en koesteren. John’s meubelen autostoffeerderij steekt uw oude meubelen in een nieuw jasje en geeft ze een tweede leven.

Met bijna 20 jaar ervaring zijn uw meubels bij stoffeerder John Smits in Moergestel in goede handen. ‘Of het nu gaat om klassieke of moderne meubels. Dat oude voetenbankje, die heerlijke relaxfauteuil, caravan- of bootkussens, het kan bijna altijd gestoffeerd worden. Daarnaast geven wij een eerlijk advies over de staat van de betreffende meubels. Als het nodig is vernieuwen wij het onderwerk op de klassieke manier, met de originele materialen.’ Duurzaamheid en topkwaliteit staan in de bedrijfsruimte van John hoog in het vaandel. ‘Door een keur aan leveranciers hebben we onze materialen altijd zeer snel in huis. Van de klassieke gobelin tot moderne linnen en van meubelleer tot autoleer.’ Samen met zijn zes personeelsleden biedt John vanuit zijn bedrijfsruimte, op een steenworp afstand van de afslag Moergestel aan de A58, voor ieder wat wils. Enkele bekende leveranciers zijn: DUX international, Romo, Aristide, Elitis, Buvetex, Keymer, Kobe, en 46

Lancier. En ook voor duurzame materialen op basis van Cradle to Cradle bent u hier aan het juiste adres.


Puzzel & Win!

dineren - gezelligheid - grill harumaki - lounge - ossenhaas piushaven - restaurant terras - lekker - wakame - wasabi Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien maakt u kans op een tegoedbon voor 2 menu’s. oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. september Reeshof Instyle Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

SHINZO.nl 013-5812817

Piushaven 17 Tilburg

47


Reeshof Instyle september 2012  

Reeshof Instyle september 2012

Advertisement