Servus 3 utg. 2019

Page 11

– Musikken rører ved noen strenger i oss Tekst: Hildegunn Bernsen

][

Foto: Hildegunn Bernsen

Med de rolige tonene fra pianoet kan du lene deg godt tilbake og bare nyte. – Jeg ønsker at folk skal bli invitert inn til leirbålet og ta imot, sier John Vegard Schow som er musiker, låtskriver, musikkprodusent og førstelektor ved NLA Høgskolen i Oslo.

V

i møter Schow i Slottsparken, nærmeste nabo til NLA i Oslo, og får bli med på en spasertur gjennom hans allsidige musikkarriere. Som liten var han tidlig opptatt av musikk og spilte inn Rock n’ roll, fiskeboll på kassett. – Jeg husker godt at jeg snakket med pianolæreren min om drømmen om å skape musikk, og ikke ‘bare’ være pianist. Jeg syns det var kjedelig å øve, forteller han. Han ville heller bli musikkprodusent. Musikk var en stor del av oppveksten, og etter hvert tok han hovedfag i Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Pianomusikk som gir rom for refleksjon Fog, Lyrical Peaces for Piano er verket han nå gir ut, med rolig og meditativ pianomusikk. Musikken er blitt til i hans studio over de siste fem årene. – Det hele startet som et sideprosjekt som jeg jobbet med i ledige stunder i studio. Det var vanskelig å se hvordan det kunne gis ut siden det verken var jazz eller klassisk. Men jeg opplevde etter hvert at musikken betydde mye for folk, forteller han. Pianomusikken kommer nå ut som notehefte, musikkvideo og konserter, og du kan høre den på Spotify som både instrumentalversjon og etter hvert med tekster. – Jeg ønsker at folk skal bli invitert inn til leirbålet og ta imot. Jeg ønsker det skal være en ro mellom notene og tonene. At musikken gir rom for refleksjon, sier han.

11