Page 1

No 2 2014

Tips

få mer ut av hjemmetrening

Never av stål, håp om GULL Tar trening til nytt nivÅ 1


2


INNHOLD 8

Nerver av stål, håp om gull

14

Sommerklar sykkel på 1, 2, 3, 4

16 Å være tilstede i øyeblikket 18

Bruk naturen

20 Få mer ut av hjemmetreningen 22 Tar trening til nytt nivå 26 3T frykter ikke konkurranse 28 Tre herlige smoothies 30 Neste nummer

3


KOLOFON + INSTAGRAMBILDER FRA LESERE! ET BESTEMT TMSA / #TAGG

4


Kolofon UTGAVE 2/2014 TEMA Trening og velvære ANSVARLIG REDAKTØR Marit Romfo mromfo@trd.no GRAFISK UTFORMING Marit Romfo JOURNALISTER Hanne Haugen Berg Ine Espevik Larsen Marit Romfo FOTOGRAFER Ine Espevik Larsen Marit Romfo BILDEBEHANDLING Marit Romfo DAGLIG LEDER Marit Romfo SALGS- OG MARKEDSSJEF Marit Romfo FORSIDEBILDET kommer som alltid fra Instagramkomtoen vår. Denne gangen var det @ritagraven som ble plukket ut. Gratulerer!

5


LEDER Noen ganger føles det som om sosiale medier er i ferd med å ta over verden. Livene våre overøses av unyttig informasjon om hva naboen spiste til kveldsmat eller hvor mange ganger i løpet av uka alle andre trener, noe som er det samme som hvor mange ganger i uka normale dødlige burde ha dårlig samvittighet for å ikke trene. For enkelte av oss har sosiale medier helt tatt over hverdagen, å ikke sjekke facebook, instagram, twitter og 4-5 andre apper er utenkelig i løpet av en dag. Ingen reagerer på sladder lengre, så lenge du så det på facebook, for det er jo helt normalt. Det kan virke som det har blitt viktigere å dokumentere og publisere alt enn gjør enn å faktisk gjøre det og oppleve det som skjer der og da. En spøk som sikkert alle har hørt er at noe ”ikke har skjedd hvis det ikke er på facebook”, og selv om det er en spøk kan det virke som det for enkelte er en hvis sannhet i det. Vi må ta øyeblikkene tilbake og leve når ting skjer! Det viktigste i livet er det vi opplever, ikke hvem som gir oss en virituell tommel opp. I dette nummeret av #TRD oppfordrer vi til å legge bort mobilen en liten stund og se deg rundt. Opplev ting uten å tenke på å oppdatere andre, møt venner og fortell om opplevelsene isteden. Eller opplev noe sammen, uten mobilen. Det er ganske befriende og ikke så skummelt som det høres ut som. Ellers i denne utgaven av #TRD har vi tatt for oss trening og helse som alltid er et populært tema hos våre kjære lesere. Trondheim har fått en nytt treningsstudio som ligner en uteplass, der har vi selvfølgelig vært å tatt en titt. Vi har også vært med Martin Larsen (17) på boksetrening og oppkjøring til kamp.

6

Foto: Marit Romfo


7


Never av st책l, h책p om GULL Tekst og foto: Ine Espevik Larsen

8


MARTIN LARSEN (17) HATER KONFLIKTER, MEN I BOKSERINGEN GÅR HAN FOR FULL KNOCKOUT. Slagene smeller som piskeslag i hele treningssalen. Martin Larsen og trener Ole Arne Næsgård har en av sine to daglige treningsøkter. Folk har stoppet opp midt i styrkeøvelsene. De stirrer fascinert på 17-åringen. Martin selv ser knapt ut til å ha merket den lille folkemengden som har samlet seg rundt ham inne på treningsstudioet. Blikket er skjerpet og fokusert, bevegelsene langt i fra tilfeldige. SJANSELØS Et par timer tidligere sitter Martin i resepsjonen til t o p p­­i d r e t t s­s e n t e r e t s­ trenings­s tudio på Gran­ åsen. Han skal ha sin siste bokse­t rening før han reiser til Berlin på viktige Branden­burg Cup neste dag. Han henter to kopper kaffe fra en maskin. Tar en slurk med det samme. – Åh, hæslig kaffe, kommenterer han. 22. februar var historisk for norsk

boksing. Norge møtte England under «Fight night in Hell» i Stjørdal, og vant 3-2. Da var det over tjue år siden sist det ble bokset en offisiell landskamp på norsk jord. Martin Larsen var blant dem som sørget for seieren, da han vant overlegent mot Dino Smith. Ettersom England ikke hadde noen i Martins vektklasse, 69 kg, ble Smith lånt inn fra Wales. Og han er ingen hvem‑som-helst. Smith er nemlig tre ganger britisk og fem ganger walisisk juniormester. – Jeg forventet en tøff kamp, og valgte å ta et rolig tempo med få slag i starten, forklarer Martin. Men da han satte inn støtet i andre runde, var Smith sjanseløs etter 20-30 sekunder. Smith endte opp med et kutt under øyet, og Martin vant på teknisk knockout. INGEN LATSABB Martin har aldri ligget på latsiden. I sitt syttenårige liv har han prøvd både taekwondo, fotball, håndball, klatring, fri­idrett og svømming. Som tiåring ville han egentlig begynne på turn, men det var ingen ledige plasser. Slik gikk det til at han heller begynte på boks­ ing. Samtidig gikk det i både fotball og håndball. I femte klasse fant han derimot ut at det var boksingen han skulle

satse på. Individuell sport var mer hans greie. Det gir større utfordringer, er hardere trening og krever mental styrke, forklarer 17-åringen, som forresten har åtte NM-gull. Av de 51 kampene han har bokset, har han vunnet 45 av dem. SENSASJONELT STERK Martins første kamp står som det kanskje aller beste minnet fra boksekarrieren. Den var også hans første ordinære seier. Og hans første NM. Martin var 14 år, og skulle bokse mot den to år eldre stor­favoritten Sverre Glad. Han hadde bokset 20 kamper, Martin hadde ikke bokset noen. En over­raskende lett seier, forteller Martin. En sensasjonelt sterk kamp, skrev Trønder­bladet. I tillegg til NM‑gullet ble han også tildelt best­manns­prisen, som mesterskapets beste fighter. – Det var etter dette jeg innså hvilket potensial jeg hadde, sier Martin.

9


TILFREDSSTILLELSE Men seieren kom ikke av seg selv. Mens de fleste andre trettenåringer ufrivillig måtte dras opp av senga rett før skolen, var Martin oppe for lengst. – Jeg har alltid vært disiplinert og hatt et godt hode. Da skolen begynte klokka åtte, hadde jeg allerede vært ute og løpt i ti minus, forteller han. Mens mange får gledesutbrudd når de vinner, får Martin en ro over seg. Han prøver å beskrive følelsen, tenker litt, kommer ikke på ordet han leter etter. Det kommer til slutt. – Tilfredsstillelse. Når jeg seirer forsvinner alt stresset. Jeg innfrir mine egne og andres forventninger, og jeg får bevist at jeg er best, forklarer han. Trener Ole Arne banker plutselig hardt på vinduet, vinker og gliser. Kort tid etter kommer han inn og setter seg på nabobordet sammen med Martins far, Ernst Ragnar Larsen. De gangene det har endt med tap, har Martin prøvd å fokusere på å lære av feilene, og komme sterkere tilbake neste gang. Både han og Ole Arne er enige om at han gjorde sitt beste, og at man ikke kan gjøre bedre enn det. – Det er jo ikke helt tap og vinn med samme sinn, men frem til OL er alt uansett bare delmål, sier han.

- Jeg har aldri fått så mye skader som da jeg spilte fotball satt av til individuell utvikling. For Martin har en medalje i OL alltid vært det store målet. – Bare å delta er i seg selv kjempe­stort. Men selvfølgelig håper jeg jo på en medalje, og aller helst gull, sier han. Ole Arne har tydeligvis lyttet. – Siste nordmann som bokset i OL var i 92! kommer det plutselig fra nabo­bordet. Ole «Lukkøye» Klemetsen bokset nemlig under OL i Barcelona for tolv år siden, men siden har ingen nådd opp. Og medaljen må en grave enda dypere etter. Ikke siden 1936 har Norge tatt medalje i boksing. Da tok Henry Tiller sølv og Erling Jensen bronse.

DU KAN JO SKADE DEG! Boksing har gjennom tidene ikke hatt et særlig bra rykte her til lands. Martin har flere ganger fått kjenne de tradisjonelle fordommene, særlig da han var yngre. Mens han trente fotball og boksing på likt, var det flere av foreldrene på fotballkampene som hadde klare meninger om hvilken sport han burde velge bort. Boksing var farlig, gutten kunne jo skade seg! OL-HÅP Martin er nemlig plukket ut til Box – Jeg har aldri fått så mye skader som Team Rio 2016. Dette er Olympia­ da jeg spilte fotball. Boksing er jo toppens satsningsgruppe for boksere kampsport, men det er ikke farlig, som kan ha en sjanse i det kommen- mener Martin. Også jevnaldrende har de sommer-OL. Gruppa består av fem oppfatninger om hvordan boksere er. menn og syv kvinner. De beste av de De forventer gjerne at Martin er en beste samles en gang i måneden for voldelig person, og at han bruker bokfelles treninger, med store ressurser seferdighetene om noen skulle yppe

10

seg utenfor ringen. – Men det er ikke slik. Jeg hater jo alt som er av konflikter, småflirer han.

– Det er jo ikke helt tap og vinn med samme sinn, men frem til OL er alt uansett bare delmål

TEAMWORK: Det er viktig å få med at Martin og Ole Arne er et team, sier pappa Ernst Larsen.


KONKURRANSEINNSTINKT: Martin hater 책 tape. N책r han vinner en kamp, f책r han en ro over seg.

11


GÅR FOR GULL: Nå satser Martin mot OL i Rio 2016, og dermed å bli den første norske bokseren som har deltatt siden 1992.

12


– Når jeg er ferdig på trening, tar jeg det som en selvfølge at pappa bærer bagen min ut i bilen GOD STØTTE – Jeg trenger nesten ikke å stille vek17-åringen har fått utvidet skole­ Martin understreker at hans største kerklokka, for jeg vet at Simen kom- gangen på «Katta» (Trondheim for­del som bokser er apparatet rundt mer og vekker meg. Veldig greit å ha Katedralskole) fra tre til fire år. Nå beham. Faren Ernst stiller opp døgnet rundt. tvilling­brødre egentlig, konklud­erer gynner han som regel ikke før klokka Han kjører til og fra trening to ganger dagMartin. ti, slik at det blir tid til en morgen­økt lig, er med på turer og ordner før skolen. sponsorer. Som tidligere BESTEFAR SOM FORBILDE Når boksehanskene en gang legges kokk passer han også Det er visst noe med Larsen- på hylla, er det tannlege­utdanning som på at Martin får i seg genet. Martins beste­f ar står for tur. Dette har vært planen helt riktig kost­hold og spi- og store for­bilde er nem- siden femte klasse. – For å fikse tenser regelmessig. lig Ernst Willy «Kruska» nene til de som har fått dem slått ut? – Når jeg er ferdig på Larsen, olympisk bronse­ – He-he! Nei, det er som en slags hevn, trening, tar jeg det vinner i 3000 meter hin- siden jeg alltid har hatet å gå til tannsom en selv­f ølge at der fra 1956. 88-åringen legen, forklarer Martin. pappa bærer bagen både sponser øko­nomisk I bilen hjem snakkes det for­vent­ min ut i bilen, og at han og kommer med gode nings­­­­fullt om morgen­­dagens tur til lager meg en omelett når trenings­­råd. Tysk­land. Klokka er ti om kvelden, jeg kommer hjem, forteller – Han har lært meg å trene og flyet går halv åtte neste morgen. Martin. hardt. Det er ikke lenge siden Pappa Ernst er mest opptatt av at – Martin, nå begynner treningen! komhan selv la joggeskoene på hylla, Martin skal få i seg et skikkelig måltid mer det fra pappa Ernst. Han begynner forteller Martin om bestefaren. når de kommer hjem. Vi stopper for å så vidt å samle sammen tingene sine, Kallenavnet kommer av kostholdet fylle bensin. men trener Ole Arne sier vi kan få gjøre hans. «Kruska» spiste nemlig ikke kjøtt – Kjøp ei daimbolle til meg da, fleiper oss ferdige. Det er under tolv timer til og rørte heller ikke tobakk og alkohol. Martin i det døra smelles igjen. flyet går mot Berlin og Brandenburg Dette ble oppfattet som meget sært, Cup, hvor Martin blant annet kommer også blant idrettsutøvere, på den tiden. til å vinne 3-0 mot polske Sebastian Wiktorzak. Cupen er en test før juni- TANNLEGEHEVN or-VM i april. Både pappa Ernst og tre- Martin har erfart at det kan by på utfor­ ner Ole Arne er selvsagt med. dringer å kombinere utdanning med to Også Simen, Martins tvillingbror, er daglige treninger seks ganger i uka, i en viktig støttespiller og treningspart- tillegg til kamper og reiser til inn– og ner. Han er nemlig også bokser. Simen utland. husker alt Martin glemmer, og sørger – Skole har alltid vært veldig viktig for for at han står opp om morgenen. meg, understreker han.

13


Sommerklar sykkel på 1, 2, 3, 4 sommer er sykkeltid, og trondheim er perfekt tilrettlagt for sykling. Tekst og illustrasjoner: Marit Romfo

14

1. VASK En ren sykkel fungerer bedre og er finere enn en møkkete en. Ta litt zalo og varmt vann for å få sykkelen skinnende igjen. Unngå høytrykksspyling og sterke oljeløsende midler, det kan ødelegge lagrene og redusere levetiden.

3. FIKS Sjekk at hurtigkoblingene på hjul og sete sitter som de skal ellers kan den første turen fort få en uventet brå slutt. Sjekk at bremsene fungerer og at bremseklossene ikke er for slitte. Hvis de er det må de byttes ut. Det kan du lett gjøre selv.

2. SMØR Steg to er å smøre kjedet. Drei pedalene rundt noen runder slik at oljen trenger inn i leddene. Bruk en olje som ikke er for seig, den trekker bare til seg skitt. Tørk bort overflødig olje med en klut. Smør også de bevegelige delene på girene.

4. PUMP Til slutt er det viktig å huske å sjekke lufttrykket i dekkene. For lite luft gjør det tyngre å sykle, gdet ir større fare for punktering og gjør at slangen i dekkene går raskere i stykker.


BYSYKLER: Bysyklene i Trondheim er er populært tilbud og blir mye brukt. Foto:: www.bysykler.no/trondheim

Mangler du sykkel? SYKKELAUKSJON To ganger i året avholder politiet og falken sykkelauksjon der de ausksjon­erer bort sjålne eller bortkomne sykler. Her er det mulig å skire seg en meget bra sykkel til en billig penge! BYSYKKEL Har du ikke har lyst til å kjøpe sykkel elle kanskje du ikke vil ta med deg din egen sykkelen inn til sentrum? For 110 kroner i året kan du flittig låne bysykler så ofte du vil! Gå til www.bysykler.no/trondheim får å finne ut mer om bysyklene i den fantastiske byen vår.

15


Å være tilstede i øyeblikket Når ble det viktigere å se på ”selfies” av bekjente, i stedet for å snakke med familien under middagen? Tekst: Hanne Hagen Berg Foto: Marit Romfo Når jeg sitter og ser på en fotballkamp for å se på et Instagrambilde, i stedet på TV, sitter halvparten av tilskuerne for å høre hva han sa? og filmer kampen med mobilen. De I det siste har jeg spurt meg selv: hva ser på mobilskjermen i stedet for å se er viktigst? Å finne ut at en bekjent fra med sine egne øyne hva som skjer. Hva barne­skolen plutselig har blitt gravid, er da vitsen med å reise til England for eller at lillebror scorer et fantastisk mål å se en stjerne­spekket kamp mellom mot erkerivalene? I dag er det viktig å Liverpool og Manchester City? Er vide- følge med på de sosiale mediene. Hvis oen fra kampen mer givende enn selve du ikke har Facebook, faller du fort ut øyeblikket med å være der? av vennekretsen. Du fikk ikke med deg Og hva med når Beyonce – en av ver- ”snakkisen”, og du sitter der under bursdens største idoler – står på scenen og dagsvorset som et spørsmålstegn. ber publikummet om å ta ned telefoNår vi drar ut for å spise på Solsiden, nene – og ber de om å være tilstede i drar alle venninnene frem mobilene, og øyeblikket, her og nå. Har det gått for legger de pent ved tallerkenen. Mens langt? jeg sitter og forteller om lillebrors scorHvor mange minutter bruker du på ing, begynner en etter en å sjekke moå se på mobilen i løpet av et døgn? bilen, sende Snapchats­bilder og sjekker Hvor mange ganger opp­daterer du Facebook. Er det mer interessant å se Facebook, bare for å se om noe nytt på Fotballfrues perfekte liv, enn å høre har skjedd siden sist? Hvor mange gan- på hva jeg har å si? Må jeg virkelig konger i løpet av dagen sier du ”hæ?” til kurrere mot mobil­telefonen til venninpersonen som sitter rett ved siden av na mi? deg, fordi du heller så ned på skjermen

16

Vi mennesker må finne ut hva som betyr noe. Vi bryr oss så mye om hva alle andre enn våre nærmeste gjør. Vi bryr oss så mye om hva ekskjæresten til ekskjæresten vår har på seg, og hva hun legger ut på Instagram. Hvorfor betyr det så mye? Sist jeg så på en fotballkamp til lille­ broren min, driblet han seg gjennom tre motstandere og satte ballen rett i krysset. Heldigvis hadde jeg mobilen i lomma - og ikke foran meg. For rett etterpå kikket han på meg for å se om jeg så det. Gudskjelov gjorde jeg det. ”I am in your face baby, you gotta seize this moment!”. Når Beyonce står foran publikum og sier dette, burde vi ikke åpne øynene, og synge med?


VÆR TILSTEDE: Nyt øyeblikkene og vær tilstede slik som denne jenta som mediterer i vannkanten.

17


bruk naturen Legg igjen mobilen hjemme og nyt våren. Ta en tur på fjellet, i fjæra, i skogen eller bare i parken hvis du er av den litt mer urbane typen. Tekst: Marit Romfo

ELGSETHYTTA: Elgsethytta er åpen hele året og er et populært turmål for mange trøndere. Foto: www.artemisia.vgb.no

BRUK BYMARKA Bruk søndagen til noe mer nyttig enn å grue deg til mandag. Finn frem jogge­ skoene og legg turen til Elgsethyttta i helgen. Hytta er betjent og du får kjøpt både mat og drikke. Estenstadhytta er et annet godt alternativ som også er en betjent hytte med muighet for å kjøpe seg noe godt som belønning for turstrevet.

18

ESTENSTADHYTTA: Her er alle velkomne innom for å få seg noe godt i turpausen. Foto: www.estenstadhytta.no

MOBILNEKT Ta med vennegjengen ut på søndagstur, eller lørdagstur for den del og kos dere sammen. Hvis du er ekstra lur ber du alle om å legge igjen mobilen! Du må regne med noen skeptiske blikk , men overbevis dem, det er så deilig. Ingen distraksjoner og forstyrrelser er noe alle trenger innimellom. Mest av alt de som tror de ikke trenger det.

For å finne informasjon om en av de fire andre betjente hyttene i bymarka gå inn på www.ut.no. Bymarka er perfekt både til korte koseturer og litt lengre sliteturer for de av dere som ønsker det. LADESTIEN Et annet fin turalternativ litt nærmere byen er Ladestien. Ladestien er ca 8


LADESTIEN: Ladestien med sine fine bukter og badeplasser er flittig bruk av store og små. Foto: www.gurosfjellturer.blogspot.com

LADESTIEN: Ladestien er flittig brukt, spesielt vår og sommer da våren kommer tidlig til Lade. Foto: instagram @eirvev

km lang og går fra Ladehammer­kaia til Grilstadfjæra. Stien går forbi mange av Trondheims badeplasser, og langs sjøen finnes det mange gress­områder for soling og avlapning, sandvolleyballbane, ballplasser og lekeplasser. MARINEN OG FESTNINGEN Trondheim har også mange fine parker for de av oss som er av den oppfatning at å forlate byen er for mye styr. Både marinen og festninger er fine og populære uteområder som brukes for det de er verdt våren og sommeren gjennom. Spesielt populære er stenene for studenter som bor sentralt, men ikke har hage og veranda. Alle liker følelsen av gress når sola titter frem!

FESTNINGEN: Flere av våre lesere har allerede tatt turen til festningen (over). Foto: instagram @olavrb MARINEN: Marinen er allerede flittig brukt av våre lesere, men det er alltid plass til flere (til høyre). Foto: instagram @missmerema

19


Få mer ut av hjemmetreningen noen få enkle hjelpemiddler hjelper deg til å få mer ut av hjemmetreningen. Tekst: Marit Romfo

Foam roller

Foam Roller, eller skumrullere, brukes for å få en bedre effekt av treningen og kan brukes både under oppvarmingen så vel som opphenting etter en hard treningsøkt. Hensikten er blant annet å minske risken for skader og øke bevegligheten gjennom å hjelpe til å massere opp stive og ømme muskle­grupper. De kan også brukes til å løse opp musklatur helt uavhengig av trening. Ikke bli overrasket om det gjør litt vondt! Foto: www.neseblod.no

Hoppetau

Foto: www.x-life.no

Treningsstrikk Treningsstrikker tar liten plass, de fås i flere ulike fargekodede motstands­ nivåer og gjør det lettere å trene tungt der du er. Treningsstrikk er med andre ord perfekt til både hjemme­trening og når det på reisefot.

20

Foto: www.treningspartner.no

Å ta i bruk hoppetau er en velkjent trenings­form som mange kondisjonsutdøvere sverger til. De fleste andre, spesielt jenter, tenker nok på barndommen, eller kanskje boksing, når de ser hoppetau, men det kan være vel verdt å ta med i treningsrutinen hvis du er lei av tredemølle, løping eller spinning.


Foto: www.x-life.no

Yogamatte En yogamatte er kjekt å ha til hjemme­ trening. Yogamattene er spesielt godt egnet til trening av mage/situps og rygg/rygghev og andre øvelser på gulvet. Det er også fint for uttøyning etter treningen. Yogamatter er også lette å ta med seg. Flere av dem kommer med stropper eller trekk som gjør de ekstra letter og pakke sammen og transportere og de veier stort sett lite. Med andre ord den perfekte følgesvennen på ferie. Du kan til og med ta den med på stranden og bruke den som underlag!

Kettlebell Kettlebells er et treningsredskap som har blitt brukt i over 100 år. Det ser ut som en gammeldags kanonkule med et håndtak i den ene enden. Kettlebelltrening er en funksjonell, dynamisk og meget effektiv treningsform. I Russland har styrkeløfterne i alle år brukt kettlebells som et verktøy i sin trening, og i USA har bruken av kettlebells eksplodert den siste tiden. De har også økt i popularitet i Norge.

Foto: www.x-life.no

21


Tar trening til nytt nivÅ Tekst og foto: Ine Espevik Larsen

22

HAR TROEN: Hit the gym har dratt belysning og interiør fra utebransjen inn i treningsstudioet. Daglig leder, Daniel Eriksen, tror konseptet vil slå an i Trondheim.


Treningsstudioet Hit the gym har nettopp åpnet midt i Trondheim sentrum. Ved første øyekast kan det forveksles med byens hippeste utested. – Du får lyst til å trene når du kommer inn her. Det er både en fritidsplass og et trenings­studio. Alt mas er borte, fastslår Thomas Holm (38). Han har nettopp begynt å trene på Hit the gym, Trondheims nyåpnede treningssenter i Olav Tryggvasons gate. «Tanken var å lære fra alle andre gym, for så å gjøre det motsatte», skriver studioet på sin hjemme­side. Interiør og belysning assosiert med en nattklubb hinter om at Hit the gym ikke er som de fleste andre treningssentre. ENESTE I EUROPA – Idéen var å lage noe helt annerledes enn det andre treningssentre opererer med, forklarer daglig leder ved Hit the gym, Daniel Eriksen. Senteret er det eneste av sitt slag i Europa, hevder han. Selv om møblement og lyssetting kan minne om et utested, presiserer Eriksen at de kun er et treningsstudio. – Garderobene har vi prøvd å lage slik du vil ha det hjemme, legger han til. Separate dusjer med god plass, levende lys og varme farger bekrefter dette. Treningsutstyret er imidlertid

det som er lagt aller mest vekt på, ifølge Eriksen. – Vi har toppmodellene til Precor (blant verdens ledende leverandører av treningsutstyr, red.anm.), derfor kan jeg trygt si vi har byens beste utstyr, forteller han. NATT OG DAG Det Holm liker best ved å trene på Hit the gym er variasjon i opplevelsen av å trene på dagtid og kveldstid. – Stemningen er annerledes nå på dagen, det er lyst og avslappet. Om kvelden er det dempet belysning og høyere musikk. I tillegg treffer man ulike folk på forskjellige tider av døgnet. Det trives jeg veldig godt med, sier 38-åringen mens han trener styrke. Ingen tid å miste! De siste elleve årene har Holm trent på 3T. – På 3T kommer du og går, uten

GOD OPPFØLGING: Thomas Holm liker stemningen og den gode oppfølgingen han får på Hit the gym.

23


noen slags oppfølging. Her på Hit the gym blir du ønsket velkommen og får hjelp underveis, selv om dette er noe du i prinsippet skal betale for, sier Holm. Grunnen til han ble værende så lenge på 3T, var den brede dekningen over hele byen. – De er litt som Rema 1000, du finner dem overalt! GRATIS MARKEDSFØRING Interessen har vært overraskende høy på kort tid, kan daglig leder fortelle. De har ikke brukt ei krone på marked­ føring, og kun basert seg på facebook. Det som legges ut spres raskt og effektivt, begrunner han valget med. – Vi er nå oppe i 1200 «likes», og hadde 1000 før vi åpna, forteller Eriksen. Han sammenligner med nærliggende treningssentre som ligger på godt under tusentallet, til tross for å ha drevet mye lengre. Foreløpig har det kommet 150 innmeldinger. Eriksen kan fortelle om folk som både blir imponerte og overrasket i sitt første møte med treningss­tudioet. – Vi har en del wow-opplevelser. Særlig når folk ser kjelleren og garderobene, legger han til.

SPESIELL STEMNING: Interiøret og lyssettingen minner mer om en nattklubb enn et treningsstudio. Foto: www.hitthegym.no

24

MIDT I HJERTET AV TRONDHEIM Beliggenheten midt i hjertet av Trondheim bidrar til et bredt klientell. De som trener der er mennesker som bor, studerer og jobber i byen. I likhet med de fleste andre trenings­sentre er det flere yngre enn eldre, men senteret har også hatt folk oppi 70-åra. – Det skaper et godt miljø når vi får hele spekteret, kan daglig leder Eriksen slå fast.


GRATIS MARKEDSFØRING: Flere populære bloggere har lagt ut bilder fra Hit the gym på sine sider. Foto: instagram @missmowmow (over) og @fitnessboris (til høyre).

GRATIS MARKEDSFØRING: Flere populære bloggere og andre har lagt ut bilder fra Hit the gym på sine sider og instagram Foto: instagram @fitnessnora (over) og @rexzn (til høyre).

25


3T frykter ikke konkurranse daglig leder ved 3t midtby’n, kristian lyngjørgensen, frykter ikke at medlemmene sine skal gå over til det nye treningssenteret hit the gym. Tekst og foto: Ine Espevik Larsen

26

– Konkurranse har vi levd med i 20 år, så det må vi fortsette å leve med, sier Lyng-Jørgensen. Han legger til at det ideelle selvfølgelig hadde vært om 3T var Trondheims enerådende treningskjede.

markedet, skaper dette en bevissthet som gjør at folk sjekker ut hva som er tilgjengelig., forklarer han. Dette øker altså total­interessen for et produkt, i dette tilfellet medlems­skap på et trenings­studio.

SUNN KONKURRANSE Lyng-Jørgensen peker på konkurranse som noe sunt, og at de tidligere faktisk har opplevd en økning ved åpning av nye sentre. – Det er kjent innen markeds­føring at når et nytt produkt kommer på

TRENINGSVEILEDNING Lyng-Jørgensen synes det er synd å høre at Thomas Holm ikke mener å ha fått tilstrekkelig med oppfølging. – Vi prøver å oppfordre til treningsveiledning gjennom plakater og lignende, forklarer han og understreker

at dette er noe som følger med i medlem­skapet. – Hvis det er resepsjonisten og ikke faste treningsveiledere som følger opp, tyder dette på at de har lite å gjøre og få kunder, mener Lyng-Jørgensen om Holms beskrivelse av Hit the gym. SATS Midtbyen ville ikke uttale seg om saken.


27


TRE HERLIGE SMOOTHIER Smoothie er perfekt til frokost, mellolmåltid eller bare kos når du har lyst på noe godt. Det passer også ypperlig til å få kontroll på søtsuget. Tekst og foto: Melk.no

Fredagssmoothie 1 porsjon 1 dl fruktyoghurt med melon 1 dl appelsinjuice ½ stk banan 5 stk pasjonsfrukt (kan ev. bruke pasjonssirup) 1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks Hell yoghurt og juice i en blender. Tilsett frukten. Bruker du frisk frukt, ha gjerne i ca 5 isbiter. Kjør blandingen i ca 40 sekunder, eller til alt er blandet og blitt en ”smooth” drikk.

28


Jordbærsmoothie 2 porsjoner 2 dl fruktyoghurt med jordbær 2 dl syrnet melk naturell 2 dl dypfryste jordbær ½ stk banan Hell yoghurt og syrnet melk i en blender/foodprosessor. Tilsett dypfryste jordbær og banan. Har du ikke dypfryste bær, tilsett noen isbiter. Kjør blandingen i ca 40 sekunder, eller til alt er blandet og blitt en ”smooth” drikk.

Coffee joy 2 porsjoner 1 pk iskaffe cappuccino eller mocca 4 dl biola yoghurt naturell 1 ss vaniljesukker 1 stk frosne banan , i biter 1 ss honning Bland alt i en foodprosessor og kjør til en jevn, fyldig masse. Ha gjerne i noen isbiter. Server straks.

29


Sommerens konserter og festivaler

test av sommerøl

Foto: www.slice-works.com

Foto: www.norskdesign.no

#trd viser deg badeplass - Stor oversikt

30

Foto: www.gronnbading.wordpress.com


sene

Museumssommer - hva skjer hvor og n책r

Foto: www.rockheim.no

Hovedrussestyret om styret rundt maibilletten, konsertene og russtida

Foto: www.trondheim-katedral.vgs.no

31


32


No 2 2014

Trening og velvĂŚre

Marit Romfo  
Marit Romfo  
Advertisement