Page 1

THE BODY SHOP MAGAZINE HÖST 2011

DEN VILDA PARANÖTEN! NY MAKEUPSERIE EXTRA VIRGIN MINERALS™ 100 % REN SKÖNHET 325 590 NAMN MOT BARNSEXHANDEL NYHET

BODY BUTTER DUO DUBBELT SÅ BRA!

Nature’s way to beautiful.


F

ortfarande kan vi njuta av sommarens härliga värme med vackra augustikvällar och sköna dopp i hav och insjöar. Samtidigt vaknar lusten att mysa inomhus och ta hand om sig. Som du ser har vår uppskattade kundtidning fått ett nytt utseende. Med ett något mindre och mer behändigt format och många fler sidors läsning. Vi hoppas att få bjuda dig på en skön stunds avkoppling och massor av inspiration! THE BODY SHOP VAR FÖRST med att lansera Body Butter 1992. Den ultimata lyxen för huden. Klassigt krämig och intensivt fuktighetsbevarande i upp till 24 timmar. Nu är vi först igen! Under sommaren lanserade vi nämligen en helt ny form av Body Butter. Nya Body Butter Duo. Två härliga formula i en burk. Dubbelt så bra! Och med fyra olika dofter, hämtade direkt från naturen. Läs mer från sidan 10.

EN SOMMARKVÄLL fick vi besök från Peru. Då kom Gaston Vizcarra direkt från Amazonas regnskogar och berättade för oss om en av våra rättvist producerade ingredienser, paranötsoljan. Läs mer om Gaston och den vilda nöten på sidorna 18-21.

UPPROP MOT BARNSEXHANDEL Den 29 juni överlämnade vi 325 590 namn till justitieminister Beatrice Ask och framställde de tre krav som insamlingen syftar till. Vi tågade genom Stockholm denna fantastiska dag och justitieministern sade utanför riksdagshuset att “när det gäller trafficking av barn krävs ett engagemang på många nivåer och det här hjälper till. Jag tycker att det känns väldigt bra. Vi behöver alla krafter”. Tack igen för ditt stöd i den här viktiga kampanjen! Låt oss tillsammans hoppas att vi får förändring i frågan.

Trevlig läsning!

2010 BLEV VI VALDA TILL SVERIGES MEST GENERÖSA KUNDKLUBB AV TIDNINGEN PRIVATA AFFÄRER.

10% BONUS

Som medlem i vår kundklubb får du 10% bonus på alla dina köp, från första köptillfället. Dessutom får du fina erbjudanden, lyxiga förmåner och roliga inbjudningar direkt hem till dig tillsammans med bonuscheck och kundtidning.

Vinn biljeättrelri.g Och en h ! ho t e l l h e l g

Även i år kommer The Body Shop att finns på plats på Allt för Hälsan på Stockholmsmässan. Vi kommer att visa flera av vinterns spännande nyheter och du har möjlighet att prova och få personliga tips. Skriv en motivering varför du och din vän vill besöka oss på mässan. Du kan vinna två entré­ biljetter (värde 130kr/st) och har samtidigt chansen att vinna en övernattning och middag på Rica-hotell precis i anslutning till mässan eller i centrala Stockholm.

FRÅGA: Vad heter vår nya handvårdsserie? 1. Hands On X. Wild Rose 2. Wild Bitten Svara på frågan och motivera med max 15 ord varför du vill vinna. Maila ditt svar till halsan@thebodyshop.se senast den 15 september. Lycka till!

Karin Wickberg Taylar Head of Brand and Values

Gaston Vizcarra och jag.

2 thebodyshop.se

BODY&MIND


NYHETER

PR AK TISK A VÅR A SMÅ OCH ION ANDDESINFEKT FL ASKOR MED H R BORT BAK TERIE TAR INTE BAR A M FTAR DESSUTO SNABBT. DE DO S AND ANNAT KOKO LJUVLIGT AV BL H INNEHÅLLER OCH MANGO! OC ÖR AT T DE INTE EN OLJA SOM G DERNA. TORK AR UT HÄN

NYTT HAIR BUTTER!

INTENSIVT FUKTIGHETSBEVARANDE RAINFOREST RADIANCE

2010 lanserade Hand Cleansing Gel, 60 ml, 50 kr. Finns i butik från 18/8.

100% NATURLIG LIP ROLL-ON

Om dina läppar skriker efter fukt och näring, upptäck denna naturliga läppolja, finns i fem fantastiska smaker. 100% Natural Lip Roll-On, 75 kr. Finns i butik från 18/8.

vi hårserien Rainforest och introducerade för första gången Hair Butter. Intensivt fuktighetsbevararande

och härligt naturlig hårvård! Nu kommer ytterligare ett Hair Butter, denna gång för färgat och behandlat hår.

NYA Rainforest Radiance Hair Butter gör färgat och behandlat hår supermjukt och ultraglansigt, utan att tynga ner. Blåbärsextrakt och linfröolja hjälper till att bevara hårets färg och toner. Alla våra Rainforest–produkter innehåller naturliga, biologiskt nedbrytbara ingredienser och är helt fria från silikoner, parabener och färgämnen.

Rainforest Radiance Hair Butter, 200 ml, 135 kr.

NATRULIFT EYE ROLL-ON Efter 40 blir ofta de fina linjerna lite djupare. Med Natrulift Refreshing Eye Roll-On minskar du intrycket av linjer med hjälp av ljusreflekterande partiklar.

Natrulift Refreshing Eye Roll-On, 215 kr. Natrulift Firming Day Lotion SPF 15, 255 kr. Finns i butik från 18/8.

thebodyshop.se  3


TORR

VI VAR FÖRST

! N E G I T S R Ö F I V NU ÄR NYHET! BODY BUTTER DUO

NORMAL

4 thebodyshop.se

för normal hud


NYH E T !

Det finns en produkt som mer än någon annan förkroppsligar The Body Shop – vårt klassiskt krämiga och intensivt fuktighetsbevarande Body Butter. Den ultimata lyxen för huden som verkar fuktighetsbevarande i upp till 24 timmar. Varje år säljer vi omkring 8 miljoner burkar med Body Butter. Det blir ett Body Butter var tredje sekund! 1992 INTRODUCERADE The Body

för torr hud

Shop för första gången Body Butter och har under åren vunnit en rad utmärkelser för dess härligt krämiga konsistens och fuktighetsbevarande effekt. Dofter har bytts ut under åren, men den underbara känslan och huvudingrediensen kakaosmör är desamma. Body Butter är The Body Shops bästsäljare alla kategorier.

sorts Body Butter i smart förpackning som gör att du kan välja från två olika Body Butter i samma burk. Nu tar vi Body Butter till nästa nivå och med helt nya ljuvliga dofter.

EN PRODUKT – TVÅ OLIKA SORTERS FUKTIGHETS­BEVARARE

Nya Body Butter Duo har två olika fetthalter för olika delar av kroppen i en och samma burk. Men med samma ljuvliga doft. En riktigt bra NYA BODY BUTTER DUO produkt har blivit dubbelt så bra! – DUBBELT SÅ BRA Den lite kraftigare formulan är The Body Shop har alltid förknippats perfekt för den torrare huden på med innovation och utveckling av bra hälar, knän och armbågar. Och den hudvård och kosmetik. Nu lanserar vi lite lättare passar utmärkt för ben, en vidareutveckling av vår stora favorit armar och kroppen i övrigt. Båda Body Butter – Body Butter Duo. En ny två fuktighetsbevarar i upp till 24 timmar. Med sin krämiga konsistens smälter Body Butter Duo i VARJE BODY BUTTER ÄR SK APAD FÖR den kontakt med huden normala huden på till exempel mage och armar. och ger en skönt Den här formulan innehåller Community Fair Tradeavkopplande känsla producerat shiasmör, kakaosmör, paranötsolja och vid appli­c eringen. ekologiskt producerad sojaolja. Det kan kännas Body Butter Duo innehåller dessutom en formula extra bra att veta för de delar på kroppen som behöver mer fukt som att förpackningen till exempel armbågar, knän och smalben. Den för våra nya Body här innehåller Community Fair Trade-producerat Butter Duo är helt shiasmör, kakaosmör, paranötsolja, bivax, återvinningsbar. babassuolja och ekologiskt producerad sojaolja.

TVÅ I ETT

thebodyshop.se  5


Man blir lycklig bara av att titta på dessa underbara och runda färgklickar. När du öppnar locket möts du av härliga dofter hämtade direkt från naturen. Välj mellan uppfriskande Floral Acai, lenande Vanilla, avkopplande Macadamia och uppfräschande Sweet Pea.

6 thebodyshop.se

VANILLA SKÖNT LENANDE OCH AVKOPPLANDE

FLORAL ACAI MED FRÄSCH DOFT AV DET FRISKA SUPERBÄRET

En klassik doft att koppla av till. Här kan huden njuta av fuktighetsbevarande egenskaper samtidigt som du njuter av den söta doften från vanilj.

En ljuvligt fruktig doft. Förutom extrakt av superbäret Acai finns här självklart flera Community Fair Tradeproducerade ingredienser som till exempel kakaosmör och sojaolja.

Ljuvligt doftande &

DUBBELT så bra! HUDEN HAR OLIKA BEHOV på olika delar av kroppen. I huden finns talgkörtlar som producerar ett fett som smörjer in huden så att den inte ska torka ut. Men, sol, vind, vatten och andra faktorer kan göra huden torr. Huden på armbågar och knän har färre talgkörtlar och behöver därför mer omsorg än övrig hud. Ansiktet och händerna utsätts för mycket påfrestning av olika slag. Här har vi dessutom tunn hud så det är här de första torrhetstecknen och fina linjerna dyker upp först. Huden i ansiktet är lika tunn som en pappersnäsduk och som tunnast på ögonlock och läppar. Den tjockaste huden har vi på handflator och fotsulor. Här kan huden vara en millimeter tjock eller mer. Nybildningen av celler tar i genomsnitt 28 dagar, beroende på livsstil och ålder. Det är därför det ofta tar ca 4 veckor innan man ser effekten av en ny hudvårdsrutin.

Body Butter Duo, 200 ml. 185 kr.


MACADAMIA SKÖNT MJUKGÖRANDE Om du älskar söta dofter kommer det här att bli din favorit! Mjukt och ljuvligt doftande. Oljan som pressas ur macadamianöten absorberas lätt av huden. Applicera den formula som passar bäst på olika delar av din kropp.

SWEET PEA FRÄSCH OCH UNDERBART BLOMMIG Läckert rosa och underbart doftande av luktärt. För dig som föredrar blomdoft är det här det perfekta alternativet.

NORMAL

HUDSKOLA

TORR

Efter en lång sommar med sol och bad behöver huden få lite extra vård och omsorg. Genom att skrubba bort gamla hudceller blir solbrännan finare och huden får en fräsch lyster. Våra Body Butter fuktighetsbevarar huden i upp till 24 timmar och är precis vad huden längtar efter. SKRUBBA HUDEN FÖRST En mild och fuktighetsbevarande kroppsskrubb då och då hjälper huden att behålla en fin solbränna lite längre. Börja med att skrubba bort sommarhudens döda hudceller. Hos The Body Shop hittar du skrubbar med olika dofter. Förbered huden med en varm dusch. Skölj bort all tvål eller duschgel. Ta ungefär två matskedar skrubb i handen. Applicera med små cirkelrörelser. Börja med fötter och ben, fortsätt sedan med resten av kroppen. Duscha igen med varmt vatten. Torka huden torr.

TORR

ÅTERSTÄLL FUKTBALANSEN Smörj in dig medan huden är lite fuktig så verkar de fuktighets­ bevarande ingredienserna bättre. Välj bland alla våra härliga Body Butter! Våra nya Body Butter Duo ger fuktighetsbevaring till olika delar av huden. Alla våra Body Butter innehåller välgörande oljor och ingredienser som t.ex. kakaosmör, shiasmör, paranötsolja, olivolja och bivax.

thebodyshop.se  7


ANITA RODDICK Dame

Hos The Body Shop kommer ingenting till av en slump. Inte när grundaren heter Dame Anita Roddick.

N

är Anita Roddick grundade The Body Shop 1976 gjorde hon det med en enda tydlig vision: att företag kunde gör gott och att det gick att tjäna pengar utan att kompromissa med sin övertygelse eller sina värderingar. Anita trodde starkt på att skapa nytänkande produkter som inte var testade på djur, inte skadade vår planet och där man ger människor i utsatta samhällen världen över en rättvis inkomst och möjligheter till bättre livskvalitet. När Anita öppnade sin första The Body Shop-butik i Brighton på Englands sydkust, la hon samtidigt grunden för det första etiskt medvetna hudvårdsföretaget. Ett företag känt i dag över hela världen för produkter som inte bara vårdar huden utan också sätter fokus på ett sunt skönhetsideal. Långt före sin tid insåg Anita att kunderna förväntade sig mer än vad de fick av kosmetikaindustrin. Hon gjorde The Body

resor runt om i världen hämtade Dame Anita inspiration till ”Under sina många

nya produkter från gamla traditioner.” 8 thebodyshop.se

Shop till en pionjär genom att arbeta för hälsa och välbefinnande.

Nya produkter från gamla traditioner Under sina många resor runt om i världen hämtade Dame Anita inspiration till nya produkter från gamla traditioner. Hon upptäckte rader av naturliga ingredienser som människor använde för sin hud- och hårvård. Under en resa i Polynesien blev hon för första gången medveten om kakaosmörets mjukgörande egenskaper. På ön Tahiti såg hon hur de polynesiska kvinnorna smorde in både hud och hår med stora bitar av något krämigt som gav glans. När hon tittade närmare på konsistensen upptäckte hon att det var kakaosmör. 1987 blev The Body Shop en pionjär i kosmetikabranschen genom att låta lokala producenter tillverka ingredienser som både gav produkter med det bästa från naturen och möjligheter för människor att förbättra sina levnadsvillkor. Hela samhällen fick genom detta möjlighet att behålla inkomstkällor, bygga skolor, borra brunnar och samtidigt öka människors självkänsla.


”Business as unusual” var ett av The Body Shops grundare Anita Roddicks många motton.

thebodyshop.se  9


10 thebodyshop.se


”Under mina många resor fångade jag upp olika idéer från människor som jag bodde med. På Tahiti åt inte kvinnorna kakaosmör. De gned in sina kroppar med det och deras hud var som silke.” Dame Anita Roddick

I dag är The Body Shop International en global tillverkare och butikskedja för etiskt producerade hud-, hår- och skönhetsprodukter, med ingredienser inspirerade av naturen. The Body Shop har drygt 2 500 butiker i mer än 60 länder i världen. Sedan 1990 har The Body Shop sin egen välgörenhetsorganisation, The Body Shop Foundation, som ger finansiellt stöd till små, lokala och innovativa projekt inom miljö, djurrätt, mänskliga rättigheter eller tillverkning. Sedan 2006 ingår The Body Shop som en del i L’Oréal Group, men drivs som ett fristående bolag med egen styrelse och ledningsgrupp.

Fantastiska fuktighetsbevarare! Kvinnor över hela världen har i århundraden uppskattat kakaosmöret för dess mjukgörande och intensivt fuktighetsbevarande egenskaper. Sedan 1995 köper The Body Shop kakaosmör som är tillverkat av Community Fair Tradeproducerade kakaobönor från Ghana. Kakao är en av Ghanas viktigaste och största exportvaror näst efter guld. Kakaobönorna från Ghana anses vara de bästa i världen. Det fuktighetsbevarande kakaosmöret är en viktig ingrediens i många av The Body Shops produkter. Smöret framställs av kakaobönor som skördas för hand av de över 45 000

experter som tillsammans utgör Kuapa Kokkoo Co-operative. Att producera den perfekta kakaobönan kräver både tid och kunskap. Frukterna skördas för hand, kontrolleras noga och skärs sedan upp. Bönorna tas ur och får jäsa några dagar under bananblad innan de läggs på mattor och torkas i solen. När de väl har torkat, kontrolleras bönorna igen och de bästa väljs ut. De som får malas blir vårt Community Fair Trade-producerade kakao­ smör. Community Fair Trade innebär även att vi betalar ett schyst pris för kakaobönorna som även bidrar till Kuapa Kokkos sociala fond, som driver projekt för att ge människor tillgång till rent dricksvatten, sjukvård och utbildning. Community Fair Trade är The Body Shops unika program för rättvis handel som ger dig ingredienser och sköna produkter som du kan njuta av med gott samvete. Community Fair Trade-handeln gör att de lokala producenterna för möjlighet att utveckla olika samhällsprojekt, som till exempel skolor och brunnar. Den ger dessutom småskaliga bönder en inkomst som räcker till att försörja deras familjer. Samtidigt som det sker, får vi kakaosmör av högsta kvalitet – en fantastisk fuktighetsbevarare som smälter vid kroppstemperatur och gör huden underbart mjuk och smidig.

thebodyshop.se  11


är att skogen ska stå kvar ”denMittdagmåljag inte finns längre. Gaston Vizcarra, General Manager Candela Peru

The Body Shop letar hela tiden, precis som Anita Roddick gjorde, efter de allra bästa ingredienserna som naturen har att erbjuda. Samtidigt strävar vi efter att skydda vår vackra planet och de människor som är beroende av den. I den här artikeln kan du läsa mer om en man, ett litet frö och ett fantastiskt samarbete.

P 12 thebodyshop.se

ERU HAR ETT av de mest komplexa ekosystemen – Amazonas, med en av världens rikaste biologiska mångfald. Samtidigt lever omkring 50% av landets befolkning i fattigdom. The Body Shop har sedan 1987 bedrivit rättvis handel med lokalbefolkningar runt om i världen och 1995 inleddes ett långvarigt samarbete med Candela i Peru, en Fair Trade-organisation som producerar paranötsolja. Vi möter Candelas VD Gaston Vizcarra i Stockholm en regnig försommarkväll. Han har just rest runt i Europa och berättat om samarbetet med The Body Shop och framför allt om sin passion för att skapa en långsiktig och hållbar utveckling av paranötsproduktionen i Amazonas i Peru. Gaston lever i dag i Perus huvudstad tillsammans med sin fru Lupee. En stark kvinna som arbetat med export och inspirerade honom att börja arbeta med Fair Trade-produktion. Tillsammans har de fyra barn. Både Gaston och

hans fru är starkt engagerade och arbetar för en fortsatt och långsiktigt hållbar Fair Tradehandel. Gaston lägger även ner ett stort engagemang i utbildning av lantbrukarna inom företagande och ekonomi. –Vi har alltid arbetat med paranötsoljan. När vi mötte The Body Shops representanter 2001 inleddes ett långvarit och respektfullt samarbete. En handel baserad på principer och som erbjuder människor ett meningsfyllt arbete med en dräglig inkomst, berättar Gaston. Det första mötet med The Body Shop blev mycket speciellt för Gaston. Gaston hade sedan 1995 arbetat med oljeproduktionen och fick kontakt med The Body Shop genom The Body Shop Foundation. Ett möte bokades och Gaston kom dit med ett prov på sin olja. En halvfylld Coca Cola-flaska med ofiltrerad olja och med en kork som förslutning. The Body Shops representanter förstod att här fanns en del att göra med själva presentationen av produkten. Men oljan i sig själv fick mer än godkänt. Efter mötet åkte Gaston hem och bestämde sig för att köpa en begagnad filtreringsmaskin. Steg för steg lärde de sig sedan hur de kunde förfina processen.


VAD BETYDER COMMUNITY FAIR TRADE? Vårt Community Fair Tradearbete bygger på enkla principer: rättvist och med respekt. Det innebär en handel som ger rättvist betalt för arbete som utförs under respektfulla förhållanden. The Body Shop garanterar en regelbunden och långsiktig inkomstkälla för människor som annars kanske skulle ha svårt att försörja sig och sin familj. För människor i de avlägsna byarna i världens alla hörn kan det vara början på ett nytt liv. Vi får i gengäld tillgång till de allra bästa ingredienserna naturen har att erbjuda. thebodyshop.se  13


skogen och tar ansvar för naturen på lång sikt. Samtidigt måste vi tillfredställa mänskliga behov. Genom vårt arbete bidrar vi till att kvinnor får en egen inkomst. Många får för första gången möjlighet till en egen regelbunden lön som ger dem ökad självständighet, nya kunskaper och bättre självkänsla. Vi skapar även en social trygghet för våra anställda med fri sjukvård, skolor för barnen och möjlighet för mammor att vara hemma med sina nyfödda. Vi erbjuder även finansiella program som följs upp varje år för att hjälpa lantbrukarna så att de kan starta och driva sin verksamhet på ett professionellt sätt, berättar Gaston.

Den vilda nöten

”Mitt personliga mål är att bygga en ansvarsfull produktionskedja ” Från början var Gastons Candela en av två leverantörer till The Body Shop av paranötsolja. Första året producerade man ett ton olja och hade ett samarbete med ett femtiotal lantbrukare. Efter hårt arbete är man nu den enda leverantören till The Body Shop och producerar ca 30 ton olja per år. Nu när The Body Shops Community Fair Trade-team kommer på besök ser tillverkningen helt annorlunda ut. Ett transparent och givande samarbete har växt fram. En rättvis handel som bygger på goda och sunda principer. – Mitt personliga mål är att bygga en ansvarsfull produktionskedja som värdesätter 14 thebodyshop.se

Den fantastiska nöt som vi kallar för paranöt upptäcktes först i Brasilien och fick där sitt namn Brazilnut. I dag växer paranöten i olika delar av Amazonas i bland annat Peru, Colombia, Venezuela, Brasilien och Bolivia. Nöten kallas även för The Amazon Nut. Paranötter kan inte odlas, utan växer endast vilt och är därför helt fria från bekämpningsmedel. Lokalbefolkningen i Amazonas använder främst oljan från nöten i matlagning. Generellt äter man inte nötterna. Man är inte heller så intresserad av hudvård och använder därför inte oljan på huden eller i håret. I framtiden planerar Candela att börja sälja chokladdragerade paranötter. Det tror man kan bli populärt både i Peru och i övriga världen. Skogen där paranötsträdet växer ägs i dag av staten som i sin tur har kontrakt med ett stort antal lantbrukarfamiljer. I dag arbetar omkring 1 200 olika familjer med att sköta om skogen, marken och träden. De säljer i sin tur paranötterna till Candela. Det innebär att ansvaret är utspritt på många och att samtidigt många får en möjlighet till arbetstillfällen och en egen inkomst. Hos Candela arbetar dessutom 174 människor, främst kvinnor, med att förädla produkten till bland annat olja.

Trädet – ett av de högsta i skogen Paranötsträdet som kan bli över 1 000 år gammalt, är ett av de mest långlivade träden i Amazonas. Med tiden kan det bli upp till 50 meter högt och stammen kan få en diameter på nästan två meter. I allmänhet växer det endast ett träd per hektar. Trädet blommor bara i 72 timmar och pollineras då av bin.


Under januari till april blir blommorna till frukter som mognar och faller ner av sig själva till marken i form av hårda kapslar. I en hastighet av 150 kilometer i timmen! De nedfallna frukterna plockas sedan för hand av lokalbefolkningen och öppnas med machetekniv på plats. Det yttre skalet får ligga kvar och bidra till gödning av marken. De inre fröna har ett benhårt skal och kallas i vardagligt tal för nötter, trots att de biologiskt sett inte är några nötter. Nötterna i sina skal plockas i säckar om ca 70 kilo och bärs av lokalbefolkningen på ryggen till lastbilar som sedan transporterar dem vidare till lager och fabriker.

Återplanteringen En del nötter lämnar befolkningen kvar på marken avsiktligen. I skogen bor nämligen ett litet gnagardjur som heter agouti. Agoutin är ett av de få djuren som med sina vassa tänder kan öppna skalet och äta nöten. Gnagaren gräver sedan ner några nötter som matförråd vilket gör att den hjälper till med återplantering och gör på så sätt att nya, vilt växande paranötsträd får växa upp. Inne på fabrikerna bereds sedan paranötterna. En del av nötterna sparas, sorteras ut och säljs som ekologiska paranötter. Andra knäcks för hand av kvinnor som skivar den ljusa nöten. De skivade nötterna pressas sedan och paranötsoljan utvinns. Nötmassan som blir kvar när man pressat ut oljan säljs som föda till forellodlingar. Paranötsoljan är en mångsidig olja som är fantastiskt fuktighetsbevarande och mjukgörande för huden. The Body Shop har sedan början på 2000-talet använt paranötsolja i sina hudvårdande produkter. Från början använde man den oraffinerade oljan och blandade den rakt ner i krämer och lotioner. I dag är kontrollen skärpt och oljan renas och raffineras enligt internationella bestämmelser. Men fortfarande är de underbart fuktighetsbevarande och vårdande egenskaperna desamma. Tänk att denna lilla nöt kan ha sådan kraft! Paranötsträdet som växer vilt är beroende av en omgivande vegetation för att må bra. Trädet är visserligen skyddat av regeringen, men nu när motorvägar byggs för transporter, hotas den känsliga miljön. Man kan i dag se förändringar i vegetationen så långt som 50 kilometer från motorvägens båda sidor. I Peru innebär det att en stor del av träden är hotade. –Vi har alla lärt oss att framgång kan betyda olika saker. Höjd levnadsstandard, motorvägar

”Så länge träden står kvar kan vi erbjuda lokalbefolkningen arbete.” och rikedom. Men vi måste alla framför allt arbeta för att hitta en hållbar och långsiktig balans med naturen. För när naturen är i balans kommer träden att stå kvar. Och om träden finns kvar, kan vi fortsätta att erbjuda lokalbefolkningen arbete. Jag kan alltid hitta ett annat jobb, mannen i lastbilen kan köra andra varor, men de som är beroende av området har inget annat levebröd. Mitt personliga mål är att träden ska stå kvar den dag jag inte längre finns. Jag mår verkligen bra av att göra det jag gör, säger Gaston. Vi avslutar vårt samtal med Gaston och förundras över att få möta en man från Peru. Om några dagar kommer han att befinna sig mitt ute i Amazonas för att se till träden, naturen och människorna. Vilken tillgång för vår miljö. Och för The Body Shop!

Paranötsträdet som kan bli över 1 000 år gammalt, är ett av de mest långlivade träden i Amazonas.

thebodyshop.se  15


Mineral

Mineral

makeup är nästa medvetna generations val. Rena mineraler är det gröna alternativet och har med sina positiva egenskaper vunnit förtroendet att få en plats i våra sminkväskor. Men bara det naturligaste rena är gott nog åt din hud. Med serien Extra Virgin Minerals™ introducerar The Body Shop nu en ny spännande mineralbaserad foundationserie med helt nya formulas för en perfekt hy och ett 100 % naturligt utseende.

Extra Virgin Minerals™ Loose Powder Foundation Brush. Pris 245 kr

16 thebodyshop.se


NYHET

DEN FÖRSTA massproducerade mineralmakeupen kom med hippieeran i mitten på 70-talet. Kosmetikkemisten Diane Ranger framställde produkter av renade, krossade mineraler för att hon saknade makeup med naturliga ingredienser som både kändes och såg naturliga ut. Man började samtidigt prata om känslig hud och upplysa om betydelsen av vad man stoppade i och använde på kroppen. Intresset för säkra, naturliga och ekologiska produkter är i dag större än någonsin. Många övergår till mineralmakeup för att de känner att det är ett nära naturen val. Namnet kommer av att det är just mineraler som krossas till ultrafina partiklar och renas för att ge jämnare täckning och lyster. Med Extra Virgin Minerals™ Vissa av dessa mineralpigment ger till och med ett visst skydd som det bara är möjligt! mot solen (SPF). Men bra produkter handlar inte bara om vad som finns i produkten utan vad som inte tillsätts, serien är fri från fyllnadsmedel som ofta finns i andra mineralprodukter. Extra Virgin Minerals™ är även helt fria från parfym och parabener.

kommer du så nära den

perfekta hyn”

Himmelsk skönhet

Nya Extra Virgin Minerals™ Foundations är med sina 100% rena mineralpigment som en andra hud. I kompaktpudret och det flytande underlaget finns dessutom finaste Community Fair Trade-producerad jungfruolivolja och marulaolja. Extra Virgin Minerals™ blir ett med huden tack vara sitt överlägset rena innehåll som lämnar ytan fläckfri. Produkterna passar alla hudtyper och åldrar. Med Extra Virgin Minerals™ kommer du så nära den perfekta hyn som det bara är möjligt!

3

olika formula 12 NYANSER

Extra Virgin Minerals™ Loose Powder Foundation (SPF25) Pris: 295 kr Det här är ett förstklassigt löspuder, framställt av 100% ultrafina, rena mineralpigment. Du applicerar det enkelt med vår borste Loose Powder Foundation Brush, designad för att fånga upp exakt rätt mängd puder för ett lätt till medium täckande resultat. Borsten är såklart utan animaliska hår.

New Extra Virgin Minerals™ Liquid Foundation (SPF30) Pris: 275 kr Det här är en flytande foundation som innehåller en kombination av 100% rena mineralpigment, marulaolja och 100% ren kallpressad extra jungfruolja. Appliceras med en Foundation Brush eller makeupsponge för en lätt till medium täckning. Resultatet blir en lätt fuktig hy, med perfekt finish.

New Extra Virgin Minerals™ Cream Compact Foundation (SPF15) Pris: 295 kr Seriens hjälte som smälter in i huden som en kräm, men lämnar ändå ytan med en matt finish som håller hela dagen. Medföljande borste gör jobbet lätt och kladdfritt. En komplett portabel dosa, perfekt att ha i handväskan. Medium till heltäckande resultat.

I butik från 13/10.

thebodyshop.se  17


Våra Shimmer Cubes är älskade av kvinnor över hela världen för sina sofistikerade

och glittrande nyanser.

Vi har sålt

miljoner Shimmer Cubes och är

stolta att nu kunna presentera

fyra nya, färgmatchade paletter för skimrande ögonblick.

HEMLIGHETEN BAKOM den hållbara formulan är den höga koncentrationen av glittrande och skimrande pärlemorpigment, i olika storlekar och former. När du applicerar de olika nyanserna på ögonlocket drar pigmenten till sig ljuset och reflekterar en skimrande färgkaskad på ett milt och sofistikerat sätt. Shimmer Cubes innehåller vårdande Community Fair Trade-producerad marulaolja som gör ögonskuggorna smidiga att applicera jämnt samtidigt som de är vårdande för den tunna huden på ögonlocket. Med Shimmer Cubes får du en underbart skulpterad ögonmakeup som håller hela dagen. Välj mellan paletternas olika färgmatchade skalor, blanda, tona i varandra och skapa ett eget dramatiskt blickfång.

Blue Moon Palette, Pretty in Pink Palette, Green Light Palette, Bunch of Violets Palette. Pris 295 kr. Finns i butik 18/8.

18 thebodyshop.se

Välj mellan dramatiska Blue Moon Palette, skira Pretty in Pink Palette, väck avund med Green Light Palette eller skapa ett starkt intryck med Bunch of Violets Palette.

Tips!

För en mer intensiv look, fukta först din makeup-pensel i lite vatten och välj sedan färgton eller blanda flera.


SÅ HÄR LÄGGER DU HÖSTENS MAKEUP

1

1. Applicera Starlight Silver över hela ögonlocket, längs med globlinjen och delvis upp till ögonbrynet. 2. Markera ögats inre hörn och under ögonbrynets båge med Snow White.

2

3. Lägg Indigo Blue på ögonlocket, under ögat och längs med globlinjen in mot näsan och blanda de båda nyanserna väl med varandra.

3

4. Använd en fuktad Eyeshadow Blender Brush och lägg Midnight Black längs med den övre och nedre franskanten. 5. Applicera Blue Carbon Eye Definer längs den nedre franskanten och sudda mjukt. Lägg rikligt med Mascara 01 på fransarna.

4

SAMLA VÄNINNORNA FÖR EN LYXIG MAKEUPTRÄFF

K

ickstarta hösten med en kväll i flärdens tecken! Ta med dina kollegor eller väninnor och låt er skämmas bort av vår duktiga personal med makeuprådgivningar som kompletteras av förfriskningar och glada skratt! Få tips och råd om hur du lägger den bästa makeupen beroende på personlighet, färgsättning och hy, och inspireras av höstens makeupnyheter. Kostnaden är 100 kr/ person, handlar du för minst 500 kr får du den hundralappen i rabatt.

5 NYH

E T!

DEFINIERAD FORM Med Carbon Eye Definer skapar du en blick som övertygar. Denna älskade ögonpenna med sin mjuka och nästan flytande formula, kommer nu äntligen i flera läckra nyanser: Carbon Blue och Carbon Brown. Sedan lanseringen har pennan använts av kvinnor över hela världen för sin intensiva och samtidigt mjukt täckande formula. Precis som originalet i svart kommer de två nya nyanserna med en penna och en smudger. Pennan är vattenfast och tillverkad av FSC-certifierat trä.

NYHET!

Carbon Eye Definers. Pris 95 kr.

Tips! Dra en fin linje längs med franskanten och sudda ut för en sotig och förförande look.

thebodyshop.se  19


Ofta tillbringar vi människor alldeles för mycket tid med att oroa oss för det som ska hända i framtiden. Eller med att grubbla över det som har hänt. Ibland är vi så upptagna med allt som leder oss bort från nuet att vi lever våra liv med en slags autopilot påkopplad.

Här och nu! M

INDFULNESS HAR NÅGOT att erbjuda alla människor i vårt stressade och splittrade informationssamhälle. Genom att utöva Mindfulness kan vi få ett rikare och mer tillfredsställande liv. Forskning visar att Mindfulness är ett effektivt verktyg för att sänka ett högt blodtryck, få bättre sömn och öka koncentrationen. – Personer som utövar Mindfulness regelbundet upplever även mindre stress och ett ökat välmående, säger Anna Wikfalk, lärare i Mindfulness.

”Mindfulness hjälper oss att skala av saker runt omkring och bara uppleva det som händer här och just nu. Anna Wikfalk, lärare i Mindfulness

Genom Mindfulness koncentrerar man sig på det som sker i nuet. Att uppmärksamma och uppskatta de små sakerna i livet. Att känna doften av nyutslagna blommor eller att verkligen lyssna på sitt barn på vägen till dagis. Mindfulness hjälper oss att skala av saker runt omkring och bara uppleva det som händer här och just nu. Genom att träna 20 thebodyshop.se

oss på att vara medvetet närvarande och använda alla sinnen samtidigt kan vi öka vårt välbefinnande. – Mindfulness är ett sätt att förhålla sig till livet här och nu. En välkänd definition av Jon Kabat-Zinn, pionjär med att föra in Mindfulness i västerländsk medicin, är “Att vara medvetet närvarande i nuet utan att döma eller att värdera”. När man utövar Mindfulness använder man sig av olika tekniker för att öka uppmärksamheten som till exempel guidade meditationer och lugn yoga, berättar Anna Wikfalk, lärare i Mindfulness. Anna Wikfalk har även varit med att utveckla en Mindfulness applikation för IPhone. – Mindfulness appen hjälper dig med det som är allra svårast i Mindfulnessutövandet
– nämligen att komma ihåg att vara mindful. Vi som har tagit fram appen använder själva IPhone och eftersom telefonen är något alla jämt har med sig, tyckte vi det var en perfekt plattform. Det blir intressant om vi kan använda modern teknik för något som inte ökar stressen utan tvärtom ger oss mer utrymme i vardagen. Vi tror inte att man måste stänga av allt för att kunna hitta en bättre balans, säger Anna Wikfalk.

An na Wikfalk


Visste du att..? Mindfulness är egentligen en naturlig förmåga som människan haft med sig redan från början för att kunna överleva. Homo Sapiens var tvungen att fokusera på nuet och spetsa öronen och ögonen för att slippa att bli överfallen eller attackerad av rovdjur. De som använde sinnena för doft och smak kunde också välja ut den mat som var bra.

SKÖNT VÄLBEFINNANDE FRÅN TOPP TILL TÅ Med vår Wellbeing-serie kan du ta hand om din kropp, fylla på med energi och stimulera dina sinnen. Viktiga steg på vägen till välbefinnande. Serien innehåller ljuvliga Community Fair Tradeproducerade ingredienser som ger dig sköna stunder som får dig att må bra, från topp till tå.

MINDFULNESS APPEN

3 ÖVNINGAR I MINDFULNESS

Mindfulness Appen är ett verktyg för att bli mer närvarande i livet. Den hjälper dig med det som är allra svårast i Mindfulnessutövandet – nämligen att komma ihåg att vara mindful.

1. När du dricker te

Genom Mindfulness Appen kan du helt enkelt ”ringa upp” dig själv då och då för att kolla om du verkligen är hemma. Förutom de förinställda påminnelserna går det givetvis att sätta igång en meditation genom att välja den meditation du vill lyssna på – t.ex. när du har en stund över på bussen, på arbetet, i en kö eller bara vill sitta ner en stund. 15 kr på AppStore. www.mindapps.se

Använd alla dina sinnen. Känn värmen från koppen i händerna. Titta, lyssna, dofta och smaka med närvaro och nyfikenhet.

2. När du sitter ner Notera din hållning. Känn kontakten mellan kroppen och underlaget. Låt ryggraden sträckas upp mot taket och för axlarna bakåt. Uppmärksamma om det finns några spänningar i ansiktet, se om det går att minska dem på utandningen. Notera ditt andetag i näsan, bröstkorgen eller magen. Låt det vara precis som det är.

3. När du går Uppmärksamma hur du går under dagen. Försök att bli mer medveten om vad som händer i kroppen när du rör dig. Vilka muskler används och vilka är i vila. Känner du kontakten mellan fötterna och marken? Är du medveten om ditt andetag? thebodyshop.se  21


r handserier ha Alla våra fina ar t 30 ml sm i äm kr nd en ha r resan, b. Perfekt fö aluminiumtu bordet. riv sk på eller i handväskan

H

änder och naglar behöver lite extra omsorg för att inte bli torra och få sprickor. Smörj in dem regelbundet med en skön och mjukgörande produkt. Skäm bort dig ibland med en manikyr. Precis som kroppen mår händerna bra av att få döda hudceller bortskrubbade med jämna mellanrum. Använd en mild och fuktighetsbevarande handskrubb. Mjuka försiktigt upp nagelbanden och massera dem gärna en liten stund varje dag. Ta för vana att smörja in händerna så fort du varit i kontakt med vatten. Var generös med lager av närande och mjukgörande kräm.

MINIMASSAGE FÖR HÄNDERNA Passa på att ge dina händer en liten minimassage varje gång du smörjer in dem. Använd små roterande rörelser över knogar och leder och dra lite lätt i fingrarna för att mjuka upp lederna. Massera handryggarna med tummarna och arbeta upp 22 thebodyshop.se


Smörj in händerna ofta.

The Body Shops olika fuktighetsbevarande

handserier är baserade på naturligt vårdande ingredienser som gör händerna mjuka och lena. Välj din favorit! Vår nykomling Wild Rose är speciellt avsedd för den lite mognare huden.

TA HAND om dina HÄNDER mot handlederna. I tumvecket sitter handens akupressurpunkt som bland annat står i förbindelse med energiflödet till ansiktet.

VANTAR PÅ BÅDE UTE OCH INNE Skydda alltid händerna mot väder och vind och använd vantar eller handskar när det är kallt ute. Använd gummihandskar när du diskar och ett par trädgårdshandskar när du pysslar med krukväxter eller är ute i trädgården. Ett tips för natten är att smörja in händerna generöst och sova med bomullsvantar på över natten. Du vaknar garanterat med mjukare och finare händer. Moisturising Organic Cotton Gloves, 110 kr.

PÅ EGEN HAND

– NÅGRA SMÅ STEG TILL FINA NAGLAR 1. Börja med att ta bort gammalt nagellack med en remover utan aceton, olja eller parfym. Tvätta sedan händerna i ljummet vatten med tvål och en nagelborste.

2. Klipp och fila naglarna till den

4. Smörj in och mjuka upp

nagelbanden med en förebyggande nagelbandskräm. Massera en stund. Peta försiktigt ner och forma nagelbanden med en speciell nagelbandspenna.

längd och form som du vill ha. Fila i en riktning mot nagelns mitt. Använd helst en sandpappersfil.

5. Smörj in händerna med en

3. Exfoliera bort döda hudceller med

6. Om du vill kan du polera dina

en mild och fuktighetsbevarande handskrubb. Lägg på ett tjockt och jämnt lager. Låt den torka in en stund. Massera sedan händerna mot varandra tills det mesta av produkten har flagnat av. Skölj händerna i ljummet vatten. Torka.

snabbt absorberande och skönt fuktighetsbevarande handkräm. naglar blanka med en nagelpolerare.

7. Till natten kan du lägga på

genröst med Hand Butter och sova med ett par bomullsvantar på.

thebodyshop.se  23


NYA WILD ROSE

FÖR HÄNDER MED DE FÖRSTA ÅLDERSTECKNEN Det här är en ny serie för dig som söker naturlig handvård som hjälper vid de första tecknen på åldrande. Nya Wild Rose doftar ljuvligt av rosor och jämnar ut hudtonen. Wild Rose tillför näring och fukt och reparerar huden efter sommar och sol. Wild Rose är vår nya vårdande handserie speciellt för lite mogen hud med de första ålderstecknen. En ljuvligt doftande nyhet fylld till brädden av rosolja och rosenvatten. Wild Rose ger dina händer en sammetsmjuk hud med fin lyster. Serien innehåller en rad Community Fair Tradeproducerade ingredienser som paranötsolja, honung, ekologisk olivolja, sojaolja, shiasmör och bivax. För att skydda dina händer i solen innehåller den även solskyddsfaktor 15.

VAD HÄNDER MED HUDEN NÄR VI ÅLDRAS? Kroppens åldrande är en naturlig process som normalt har ett långsamt förlopp. När man blir äldre minskar produktionen av smörjande talg och av fuktbindande hyaluronsyra

NYHET! Wild Rose Hand Treatment Oil 6,3 ml, Wild Rose Hand Cream SPF 15, 100 ml, Wild Rose Caring Hand Wash 250 ml, Wild Rose Hand Cream SPF 15, 30 ml, Wild Rose Hand Butter 100 ml. Pris 60 - 145 kr. Finns i butik från 15/9.

24 thebodyshop.se

i huden vilket gör att huden blir torrare och fina linjer börjar synas. Bruna åldersfläckar kan uppstå eftersom pigmentcellerna med åren börjar producera sitt skyddande pigment i ojämn takt och sprida det fläckvis i huden. Med åren försämras även cirkulationen och celldelningen i huden. Cellerna blir mindre än tidigare och hudens mellersta skikt blir tunnare. Det mesta av hudens åldrande beror på yttre faktorer och då främst solens uv-strålning. Jämför skillnaden på ovansidan av händerna som utsatts för mycket sol och de partier av din hud som till exempel insidan av armarna som inte utsatts för lika mycket solljus.

VISSTE DU ATT... ...det går åt 5 000 kilo rosblad för att framställa 1 liter rosolja? Rosoljan är en riktig klassiker som använts inom hudvård för sin goda effekt och doft under tusentals år. Oljan har en fantastisk välgörande effekt och lämpar sig speciellt bra för den känsliga och mogna huden.


ALMOND

FÖR BÅDE NAGLAR OCH HÄNDER Vår Almond Oil-serie är perfekt för dig som söker en ljuvligt doftande och skönt vårdande serie för både naglar och händer. Sötmandelolja har används av människor i hundratals år för dess vårdande och fuktighetsbevarande egenskaper. Oljan innehåller essentiella fettsyror vilka skyddar och stärker huden och hjälper den att behålla fukt och spänst. Sötmandeloljan är välkänd för att göra huden silkeslen och mjuk. Vår populära Almond Oil-serie innehåller produkter som ger vackra och välvårdade händer och naglar. Produkter som vårdar och stärker dina naglar med hjälp av panthenol som finns i den närande sötmandeloljan. Sötmandel­ oljan gör samtidigt dina händer sammetslena och mjuka med hjälp av fuktighetsbevarande ingredienser. Vår Almond Oil Hand Creme finns nu även i en praktiskt liten förpackning med 30 ml. Perfekt att alltid ha till hands!

HAR DU PROVAT VÅR ALMOND OIL NAIL&CUTICLE TREATMENT? En koncentrerad nagelvårdare som innehåller en blandning av mandelolja och andra oljor i en smart och praktisk pennförpackning. Skruva fram oljan på borstdelen och stryk den över nageln och nagelbandet. Massera försiktigt. Använd penndelen och för försiktigt tillbaka nagelbandet. Vips har du fräscha och helt perfekta naglar och nagelband!

Almond Oil Nail&Cuticle Treatment. Pris 125 kr.

Almond Hand & Nail Cream 100 ml, Almond Conditioning Hand Wash 250 ml, Almond Hand & Nail Cream 30 ml, Almond Hand & Nail Butter. Pris 60 - 135 kr.

HEMP

FÖR MYCKET TORRA HÄNDER Vår omåttligt populära handserie Hemp växer! Nu kan vi erbjuda händer med extra behov av intensivt fuktighetsbevarande produkter i en komplett serie. Hela serien är dermatologiskt testad och perfekt för mycket torra händer som snabbt behöver bli mjuka och smidiga igen. Alla produkter i Hemp-serien innehåller Community Fair Tradeproducerad hampfröolja från småskaliga lantbrukare i norra England. Genom samarbetet kan vi hjälpa till att erbjuda arbetstillfällen i den lilla byn och därmed bevara en traditionsfylld lantkultur. Samtidigt får vi en fin hampfröolja att förgylla våra produkter med. Förutom

hampfröolja innehåller serien en härlig mix av shiasmör, kakaosmör, honung, paranötsolja och sesamfröolja. Hampfröoljan är rik på omega 3 och har både fuktighetsbevarande och mjukgörande egenskaper som är särskilt bra för händer som behöver extra omsorg. Hemp är en unisexserie och är lika omtyckt av kvinnor som av män.

Hemp Hand Protector 100 ml, Hemp Moisturising Hand Wash 250 ml, Hemp Hand Protector 30 ml, Hemp Intensive Hand Butter. Pris 95 - 145 kr.

VISSTE DU ATT..? The Body Shop var det första kosmetikaföretaget att introducera kraften i hampfröolja till kunder över hela världen. Hampa är en ekologiskt viktig växt och sägs vara naturens egen kur mot torr hud.

Hemp Hand Treatment Oil. Pris 145 kr. thebodyshop.se  25


TILLSAMMANS

GÖR VI SKILLNAD NAMNUNDERSKRIFTER BARA I SVERIGE! Sommarvärmen flödade över Sergels Torg i Stockholm onsdagen den 29 juni när 100-tals personer hade samlats för att tillsammans visa sitt stöd och starka engagemang för vår kampanj mot barnsexhandel. SVERIGES STÖRSTA NAMNINSAMLING NÅGONSIN Dagen inleddes med att The Body Shop och ECPAT hälsade alla välkomna. Linda Nyberg var konferencier och presenterade Adam Tensta som uppträdde med några låtar. Lite senare klev Clara Klingerström upp på scenen och bjöd på en egenproducerad låt. En marsch startade sedan genom centrala Stockholm och ledde fram till Sveriges Riksdag där justitieminister Beatrice Ask tog emot. Mitt på den gröna gräsmattan presenterades 325 590 namnunderskrifter, vilket är Sveriges största namninsamling på 30 år. Karin Wickberg Taylar från The Body Shop och Helena Karlén från uppträdde ECPAT Sverige framförde Adam Tensta rg to s de tre krav med namninel rg Se på samlingen. Kraven går i 26 thebodyshop.se

stort ut på att regeringen ska ta sexhandeln med barn på allvar, att det ska införas en specifik lag mot människohandel med barn och att unga traffickingoffer ska få skyddade boenden.

MILJONTALS MÄNNISKOR. ETT NEJ Trafficking räknas till världens just nu tredje största och snabbast växande brottsområden. I dag räknar man med att 1,2 miljoner människor utsätts för denna vidriga människohandel, där många är barn. Den globala kampanj som The Body Shop och ECPAT har gjort tillsammans har fått över 6,6 miljoner personer runt om i världen att skriva under. Namninsamlingen är nu avslutad, men arbetet mot trafficking har bara börjat. I september kommer samtliga namnunderskrifter överlämnas till FN.


FREDRIK REINFELDT ÄR DU REDO? e Body Shop erg Taylar, Th Karin Wickb T. PA EC n, Karlé och Helena

, Beatrice As

k, justitiemin

ister

© Eniro/Krak. thebodyshop.se  27


Hösten 2011 Everybody ges ut av The Body Shop Svenska AB Tidningen utkommer 4 ggr/år Upplaga: 209 000 | Ansvarig utgivare: Mark Hermann Utformning och produktion: Nkel Kommunikation | Tryckt av Sandvikens Tryckeri AB Papper: 100 gr G-Print. The Body Shop® reserverar sig för eventuella tryckfel och prisändringar. © 2010 The Body Shop International Plc. All rights reserved. Absolutely no reproduction without the permission of the owners. ® Registered trademark of The Body Shop International Plc.™ Trademark of The Body Shop International Plc.

HUR GÅR KAMPANJEN? På The Body Shop arbetar vi ständigt med att samla in pengar och skapa uppmärksamhet kring viktiga frågor som berör oss alla. Här är en rapport från vår aktuella kampanj:

WE

BEES

LÄNGE LEVE DEN BIOLOGISKA MÅNGFALDEN! Under våren och sommaren drev The Body Shop en kampanj tillsammans med Sveriges Biodlares Riksförbund för att stödja deras viktiga arbete att bevara mångfalden av bin, humlor och fjärilar. Under perioden 22/516/6 bidrog varje såld produkt ur makeup-serien Honey Bronze med 20 kronor för att öka antalet bisamhällen i Sverige. KAMPANJEN INBRINGADE DRYGT 190 000 KR.

28 thebodyshop.se Närmaste The Body

Shop butik hittar du på thebodyshop.se Följ oss på facebook.com/thebodyshopsverige

Våra kunder skänker 100 000 KR TILL ÖSTERSJÖN

ÖSTERSJÖN ÄR ETT AV VÄRLDENS mest hotade hav och WWF arbetar hårt för att rädda havet. Under perioden 14/4-22/5 kunde våra kunder runda upp sina inköpsbelopp, vilket bidragit med närmare 100 000 kr som nu går till WWFs viktiga arbete för att rädda Östersjön.

Everybody - Höst 2011  

Höstens kundtidning 2011, för The Body Shop.

Everybody - Höst 2011  

Höstens kundtidning 2011, för The Body Shop.

Advertisement