Page 13

^^ op de hoogte ^^^ op de hoogte ^^^ op de hoogte

^^^

sportklimnieuws Boulderen in Rotterdam en Amersfoort Vlakbij het Marconiplein in Rotterdam West is de achtste boulderhal van Nederland geopend. Bolder Neoliet (bolder zonder u, als in ‘paal om schepen aan te leggen’, want Rotterdam) heeft een boulderoppervlak van meer dan 750 vierkante meter. De hal is gevestigd in een voormalig koffie- en theepakhuis uit het begin van de twintigste eeuw. De officiële opening is medio november, zie voor meer informatie Neoliet.nl. Op 22 november opent ook boulderhal Kei in Amersfoort haar deuren. De negende Nederlandse boulderhal is gevestigd aan de Soesterweg, direct achter het station. Rond de opening wordt een week vol feestelijke activiteiten gehouden. Kijk voor meer informatie op Keiboulderhal.nl.

Mark Brand zevende op Jeugd WK Lead De zestienjarige Amsterdamse sportklimmer Mark Brand werd eind september zevende tijdens het Wereld Jeugdkampioenschap Sportklimmen in Noumea, Nieuw-Caledonië. In de voorronde van de categorie Jeugd A Lead plaatste Brand zich als twintigste voor de halve finale, waar hij vervolgens zijn finaleplek veiligstelde met een achtste plaats. In de finale klom Brand naar greep 36, waarmee hij eindigde als zevende van de wereld. Daan Groskamp en Teun Keusters vertegenwoordigden het Nederlands team in de categorie Jongens Junioren. Zij bereikten in de halve finale respectievelijk de zeventiende en tweeëntwintigste plaats.

Lotto NK Lead op Klimmuur Centraal Op zaterdagavond 22 november wordt in Klimmuur Centraal in Amsterdam de finale van het Lotto NK Lead 2014 geklommen. De beste acht heren en acht dames binden dan met elkaar de strijd aan om de Nederlandse leadtitel. Extra bijzonder: de routes bij het NK worden gebouwd door de Nederlandse wereldtopper Jorg Verhoeven. Kijk op pagina 88-89 voor meer informatie over deze spectaculaire wedstrijd.

Klimmen tegen kanker De hele dag boulderen, een gaaf t-shirt en lekker eten, en dat allemaal voor het goede doel. Op zaterdag 8 november houdt Klimmuur Den Haag een boulderevenement voor Climbers Against Cancer (CAC). Deze internationale organisatie, opgericht door de Brit John Ellison, haalt via klimmers wereldwijd geld op voor onderzoek naar medicijnen om kanker te bestrijden. “Only when you’ve been in the deepest valley can you know how magnificent it is to be atop the highest mountain”, aldus Ellison. Speciale CAC t-shirts zijn te koop via nkbvwebshop.nl, tijdens het Lotto NK Lead in Amsterdam (22 november) en tijdens het NJK Lead (9 november) in Sittard. Kijk voor meer informatie op Climforcac.wordpress.com.

Partners van het Nederlands Team Sportklimmen

Partners nationale wedstrijden

Mountain Network logo op grijs-blauwe achtergrond

grijs-blauw CMYK: RGB: web:

35 / 15 / 0 / 35 135 / 148 / 169 #8794a9

HOOGTELIJN 5-2014 |

13

Hoogtelijn 5-2014  
Hoogtelijn 5-2014  

Laat de sneeuw maar vallen! In deze wintereditie van Hoogtelijn neemt berggids en toerskiër Roeland van Oss ons mee naar de Tour du Soleil,...

Advertisement