Page 1

I NT OAD V E R T

I S I N G

Niusha Alai Nasab


popart is een meest voorkomende kunststroming die voorkomt in advertising. Het is kleurrijk, waardoor het makkelijk toepasbaar is. Door de digitale technologie zie je dat popart zich in illustratie heeft ontwikkeld (er is meer detail). Ray Bam is een merk die popart een aantal jaren heeft gebruikt. Popart hebben ze op verschillende manieren toegepast op hun campagnes. Ze hebben de Marylin Monroe stijl gebruikt, maar ook wat complexere stijlen van popart. popart is een kunststroming dat tijdloos is voor de advertising wereld.


Surrealisme is een kunstroming die duidelijk moet uitgevoerd worden in de wereld van advertising. Bij deze kunststroming, kan een concept het verkeerd na voren komen. Surrealisme is een wereld die je ziet vanuit jou perspectief. Het is dan ook duidelijk dat jou beeld duidelijk overkomt op de doelgroep die je wilt bereiken.


Minimalism


Minimalisme is een kunstroming, wat erg veel wordt gebruikt deze jaren. Alles wordt heel simpel uitgebeeld. Minimalisme is het gebruik maken van één element en hopen dat dit overkomt op de doelgroep. Voor mij is minimalisme een leuke kunststroming omdat je met één beeld al een boodschap duidelijk kan maken.


F

ILM ANAT

Persona


TEN Ik hou van films kijken, het neemt me weg van de realiteit. Ik wil meegenomen worden in een film, meegenomen naar het: onherkenbare of juist het herkenbare. Dit hangt af van hoe ik me voel op een bepaalde dag. Soms wil ik gewoon lachen en mijn gedachte op nul zetten, soms wil ik weten wat er zich afspeelde in het verleden en ga ik zitten huilen omdat het me zo raak. Mijn wereld is mijn wereld en de realiteit is niet altijd mijn beste vriend. Als ik soms een film kijk, word ik zo meegesleept in het film, waardoor ik niet meer aanspraakbaar ben, blij, verdrietig of gekwetst. Soms verbreed ik mijn visie door bepaalde situaties als buitenstaander te kijken, omdat ik niet weet dat het soms ook anders kan. Ik vind het mooi hoe digitale kunst zich heeft kunnen ontwikkelen, de special effects maken het af. Kijk naar de film ‘300’ een low bugdet film waar ze alleen maar voor de acteurs hebben betaald. De rest, de rest is gewoon matt painting (tekeningen van landschappen digitaal ontwikkeld). Tegenwoordig is er niet veel meer nodig om een goede film in elkaar te zetten, maar het wordt wel moeilijker om een mooie verhaal in elkaar te zetten. Mensen verwachten meer, meer actie, meer emotie, meer goede acteurs, meer meer en meer. Daar kan ik me wel in vinden, want ik wil mee, ik wil voelen van de spelers van de film voelen, het liefst zit ik er zelf in.

Klik Klik


ie

Vis Mensen willen meegenomen worden in de film, ze willen het zelf beleven. Kijken vanuit de perspectief van de spelers, ruimte 360 graden zien.


Beleving Strategie


o Int

ationale g

isin rt ve ad

Opdracht

Voor ‘Into Advertising hebben we de opdracht gekregen om een onderzoek te doen naar een domein en daar een visie uit te halen. De visie die je krijgt aan de hand van je domein onderzoek, moet je zien te verwerken in een box. Naast het verwerken van je visie in een box, is het de bedoeling om mensen uit te nodigen die uit het wereldje van advertising komen.

Doelgroep(en)

Mensen in de advertising wereld.

Inzicht

Mensen willen meegenomen worden in een de beleving van een film.

Strategie: Beleving Strategie Mensen beleven met 3D film al veel mee, want het komt op je af, maar hoe vet zou je het zijn als je zelf in de film zit. Propositie

Weg van de realiteit

Concept: Moviebox

Conceptomschrijving: Moviebox is een doos waar je even weg bent van de realiteit, het is een wereld waar je mag kiezen vanuit welke perspectief je dingen bekijkt en hoe je omgeving eruit ziet (het is jouw realiteit, een gekozen realiteit)

Middelen

Box met daarin mijn visie van beleving in films.

Into Advertising  

Mijn visie

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you