Page 1

Nr 2 | 26 mars 2020

UTBYTESSTUDIER EN CHANS ATT VÄXA S. 4

I SKOLBÄNKEN EFTER 20 ÅRS PAUS S. 8

VÄRLDENS BÄSTA FÖRETAGSKULTUR S. 6 Niordbladet 2| 2020    1


Finlands Ekonomers tjänsteutbud och tillgång till evenemang som ordnas av andra föreningar. Enligt den uppdaterade strategin ger Niord redskap för ett föränderligt arbetsliv. Fokus ligger på att öka och bibehålla medlemmarnas värde på arbetsmarknaden genom att erbjuda personlig utveckling, utbildningar och plattformar för nätverk. Det här kompletteras med direkta medlemsförmåner såsom våra stugor. Jag vet – av erfarenhet – att man överraskas positivt när man tar en ny titt på helheten.

Oscar Taimitarha, viceordförande

Håll Niordflaggan högt! Att hålla låg profil är förvisso i många situationer ett stilfullt val. Trots det finns det ibland skäl att hålla lite mera låda och min förhoppning är att vi som är medlemmar i Niord ska göra det. Vi är nämligen medlemmar i en fungerande och aktiv ekonomförening som förtjänar lite mer väsen. Föreningens medlemsantal har senaste tid hållits rätt stabilt, men vi skall inte nöja oss med det. Målet bör vara att vara så bra att vårt medlemsantal ökar! Annars är ribban för låg. Och i detta talko har varje medlem en roll. Först och främst uppmuntrar jag alla medlemmar att ta en ordentlig titt på vad allt man får som medlem i Niord, såsom föreningens egna tjänster, utbildningar och program, hela

Jag vill särskilt lyfta fram en mycket speciell förmån, nämligen Affärsmagasinet Forum. Forum tas nu in i KSF Mediasfären och får därmed lite mer muskler (hand i hand med Husis projekt att förstärka ekonomiredaktionen). Att det existerar ett kvalitativt finlandssvenskt affärsmagasin – som det satsas på och som utvecklas – är ingen självklarhet, men nog en källa till stolthet. Som delägare bidrar Niord till dess existens och som medlem drar du ditt strå till stacken med att genom ditt medlemskap vara prenumerant. En tidnings existensberättigande finns sist och slutligen i dess aktiva läsare. Därför ett litet upprop: läs Forum, snacka om Forum och lämna ditt lästa exemplar där någon annan hugad läsare hittar det. För att återkomma till situationer när låg profil inte är att föredra: vi medlemmar utgör en otroligt viktig marknadsföringskanal. Genom att synas och höras bidrar vi alla till medlemsrekrytering. Många har till exempel som vana att sätta upp en trevlig semesterbild på sociala media. Om man då råkar semestra i Niords stuga, är det skäl att lyfta fram denna koppling. Det är bara att tagga och hashtagga Niord för allt vad tygen håller. På samma sätt är det mer än välkommet att lägga upp foton eller inlägg från Niords evenemang. Och när grannen gör det skall vi inte vara blyga att klicka tummen eller hjärtat. Slutligen efterlyser jag en aktiv dialog mellan medlemmar, kansli och förtroendevalda. Vi är ända alla åtminstone nästan halvbekanta, så tröskeln är låg. Önskemål, förslag och respons behövs. Det här är vår förening, låt oss se till att den är sådan vi vill. Så att vi inte har skäl att vara blyga om vårt medlemskap!

STYRELSEN 2020 Ordförande Heidi Nielsen SHH 92 EM E-post: heidi.nielsen (at)kolumbus.fi

2    Niordbladet 2 | 2020

Ingalill Aspholm SHH 02 ED E-post: ingalill.aspholm (at)finanssiala.fi

Philip Sirén ÅA 16 EM E-post: phsiren (at)abo.fi

Viceordförande Oscar Taimitarha SHH 08 EM E-post: oscar.taimitarha (at)gmail.com

Caroline Högnäs SHHV 17 EM E-post: carohognas (at)gmail.com

Evelina Skrifvars SHHV 15 EM E-post: evelinaskrifvars (at)gmail.com

Viceordförande Anna Strömberg SHH 13 EM E-post: anna.k.stromberg (at)gmail.com

Nicholas Nordström SHH 03 EM E-post: nicholas.nordstrom (at)gmail.com

Maria Östergård Käld SHHV 04 EM E-post: ostergard.maria (at)gmail.com


Gällande programmen i detta Niordblad På grund av den eskalerande situationen för Corona-virusets spridning är det mycket sannolikt att vi är tvungna att ställa in de program som är inbokade för våren, eller sköta dom som webinarier. Håll alltså koll på programanmälningen och Niords webbsida, där du ser den senaste informationen gällande anmälningsläget, och hur evenemangen ordnas! Niords kansli

sid. 4

sid. 11

sid. 6

Sommarstugbokningen är öppen!

Stipendier för utbytesstudier eller praktik utomlands

Du kan spela golf både i Tahko och Himos och i Tahko kan du rida, hyra fatbike, simma, spela frisbee golf eller prova de 1 075 trappstegen till toppen.

Ekonomföreningen Niord lediganslår stipendier för sina juniormedlemmar att söka för utbytesstudier eller praktik utomlands som inleds hösten 2020. Vi delar ut högst 25 stipendier à 300 euro.

I Himos ordnas också många evenemang: V8 Magazine Summer 12–14 juni, Himos Juhannus 18–20 juni, Iskelmä festivaali 25–27 juni, Jysäri 2–4 juli, Neste Ralli 6–9 augusti, Namaste Himos 14–16 augusti etc.

ANSÖKAN Fyll i ansökan via www.niord.fi > Bli medlem > Juniormedlem > Fyll i blanketten för stipendieansökan här. Mera info om stipendiet på webben.

Boka på www.niord.fi > Stugor > Bokningsinfo.

23 APRIL

ANSÖKNINGSTID Sista ansökningsdag är 23 april 2020. JUNIORMEDLEM Eftersom stipendiet endast beviljas åt Niords juniormedlemmar, kommer vi att föra in alla sökanden som juniormedlemmar i registret. Medlemskapet är gratis så länge du studerar.

KALENDERN: ons 15.4

Bli en vinnande säljare

tors 16.4

Vasa: Employer Branding med C2

tors 23.4

Utställning: Kuutti Lavonen

fre 15.5

Wasa Teater: Vårkonsert

Programanmälningen öppnar på Niordbladets officiella utgivningsdag, som finns angiven på pärmen, om inte ett annat datum angivits för ett visst program.

Niordbladet 2| 2020    3


Utbytesstudier en chans att växa som människa T E X T F R E D R I K R O S E N QV I S T | F O T O P R I VAT

Utbytesstudier är en fantastisk möjlighet att bygga internationella nätverk, förbättra sina språkkunskaper och växa som människa. Niordbladet fick en pratstund med Hankenstudenterna och Niordstipendiaterna Mathilda Hinttu och Axel Toukkari, som nyligen kommit hem från Österrike respektive Uruguay.

M

athilda säger att det fanns flera skäl till varför hon valde att åka till Wien under sin utbytestermin. Dels lockades hon av ett stort och modernt campus, dels ligger staden strategiskt placerad mitt i Europa, vilket gjorde det lättare att resa runt och se flera olika länder. – Jag valde att läsa sådana kurser som hör till mitt huvud- eller biämne, men som inte erbjuds på Hanken i Vasa. Den kurs jag fick mest ut av var den i hur man använder Google Ads och Google Analytics, där föreläsaren tidigare hade jobbat på Google. Mathilda säger att kurserna i Wien hade mer praktiska inslag än de i Vasa och att föreläsarna ofta stod med ena foten i arbetslivet. – Flera av dem arbetade i något företag eller som entreprenörer och föreläste deltid på universitetet. Det gjorde att de kunde utgå från sina egna erfarenheter och att kurserna blev mer hands on. Vi hade även krav på 100 procents närvaro och aktivitetspoäng på föreläsningarna, så alla gick på alla föreläsningar och det blev väldigt mycket diskussioner.

Ville stärka engelskan och tyskan

Inför sin utbytestermin hade Mathilda som mål att stärka sina språkkunskaper, bygga nätverk och växa som person, något hon säger att hon lyckades med. 4    Niordbladet 2 | 2020

Du lär dig massor om andra kulturer, men också om dig själv och din egen kultur.

– Min engelska har blivit ännu starkare och min tyska har utvecklats. Jag fick även massor med nya vänner från en rad olika länder. Jag tycker absolut att det är värt att åka på utbyte. Du lär dig massor om andra kulturer, men också om dig själv och din egen kultur. Mathilda säger att hon sökte ganska flitigt med stipendier, vilket gjorde att hon hade råd att resa till flera länder i Europa. – Ett råd jag har till andra som åker på utbyte är att verkligen ta chansen att resa runt lite, om möjligheten finns.

En varm och öppen kultur

Axel Toukkari valde att åka till Uruguay under sin utbytestermin. Han säger att lockades både av språket och kulturen.


– Min tanke var att åka så långt bort som möjligt för att få uppleva en främmande kultur. Att det just var en kulturell upplevelse Axel var ute efter påverkade även hans val av kurser. – Man studerar så mycket ekonomi på Hanken, så jag ville läsa något annat, något mer allmänbildande. Så jag tog kurser i latinamerikansk historia och kultur. Ekonomin i dag är ju väldigt global, så det är viktigt med en förståelse för olika kulturer. Axel säger att människorna i Uruguay är väldigt öppna och varma i jämförelse med oss finländare. – Man blir snabbt inbjuden till olika evenemang och de har lätt för att prata om ganska personliga saker. Något som den finländska och uruguyanska kulturen däremot har gemensamt är kärleken till att grilla. – De ordnar jättestora fester där det enda som bjuds är enorma mängder kött och bröd. De är väldigt stolta över sitt kött, men de marinerar det inte, så jag föredrar nog ändå sättet vi finländare grillar på, säger han och skrattar.

Så jag kan verkligen rekommendera att söka alla stipendier som finns.

Ditt bästa råd till dem som funderar över sin utbytestermin?

– Att åka. Det är en helt unik upplevelse och en skön omväxling från det vanliga studielivet. Det går att växa otroligt som människa under en utbytestermin.    T

Dags att söka stipendier för hösten 2020

Som juniormedlem i Niord kan du söka stipendium för obligatoriska utbytesstudier eller praktik utomlands både på våren och hösten. Nästa ansökningstid, som gäller utbytesstudier eller praktik hösten 2020, är 23 april. Läs mer på niord.fi

Hur fick du ekonomin att gå ihop?

– Tillsammans med studiestödet gjorde stipendierna jag fick från bland annat Niord att det gick att leva. När jag reste eller gjorde något extra fick jag däremot ta från mina besparingar. Niordbladet 2| 2020    5


"Världens bästa företagskultur ska ta oss till toppen" T E X T F R E D R I K R O S E N QV I S T | F O T O V I D E O LY

Jag upplevde att många företag behandlar sina anställda som om de vore maskiner.

Nora Huovila drivs av en stark tro på att vägen till framgång för alla företag är att skapa en bra och mänsklig företagskultur. – Mitt kall i livet är att bevisa att det här stämmer genom att göra Videoly till världsledande inom sin bransch.

6    Niordbladet Niordbladet 2 | 2020    6 2 | 2020


Bli en vinnande säljare 15 APRIL

Teamet på Videoly

N

ora Huovila är vd och medgrundare i Videoly, ett relativt nystartat företag som hjälper näthandlare använda sig av videor på sina produktsidor. Nora är diplomingenjör i grunden, men upptäckte snabbt att hennes främsta styrka inte låg i att utveckla nya teknologier. – Jag är betydligt bättre på att kommunicera kring dem och förklara hur de kan skapa värde. Det som för fyra år sedan fick henne att ta steget till att bli entreprenör var dels hennes mångåriga dröm om att bli företagare, dels en stark känsla av att så mycket talang gick till spillo på grund av en dålig företagskultur i många bolag. – Jag upplevde att många företag behandlar sina anställda som om de vore maskiner och att det finns en väldigt linjär syn på hur människor ska arbeta. Om du vill få ut max av dina anställda måste du ta hänsyn till att de är människor, med allt vad det innebär, säger Nora.

Inga fasta arbetstider

Nora säger att hennes synsätt bygger på att alla egentligen vill göra ett bra jobb och att det viktigaste är att hitta rätt personer till rätt arbetsuppgifter samt att skapa en positiv och mänsklig företagskultur. Det här synsättet genomför hon fullt ut i Videoly, vilket innebär att det har kommit att bli en ganska speciell arbetsplats. – Till exempel har vi inga fasta arbetstider. Om du är morgontrött blir du betydligt mer produktiv om du börjar lite senare. Vi jobbar också mycket med “psykologisk säkerhet”, det vill säga att alla ska känna att de är uppskattade för vem de är och vad de gör. Vi tror också verkligen på synsättet att det är bättre att människor utnyttjar sina styrkor än kompenserar för sina svagheter.

Nora säger att alla som jobbar på Videoly är högpresterande individer i en bransch som hela tiden förändras, vilket förstärker behovet av en mjuk arbetsplats. – Att jobba för ett nystartat företag i den här typen av bransch är väldigt krävande, därför är det viktigaste att organisationen ger de anställda den frihet och det stöd de behöver för att kunna prestera på max. Som människa är du inte alltid på topp och det kan uppstå olika problem i ditt liv – därför kan de anställda till exempel vara lediga när de vill. Det svåraste med att skapa en bra företagskultur säger Nora är att den till så stor del formas av hur ledarna agerar – och ledarna är sällan speciellt medvetna om sitt eget agerande. – Det absolut svåraste som ledare är att vara medveten om vilka signaler du skickar genom sättet du agerar på. Om du som ledare arbetar sent, på helger eller kommer till jobbet när du känner dig sjuk skapas en kultur där det här är okej. Här måste mitt sätt att agera som vd stämma överens med den kultur vi vill bygga. Om inte jag som vd stannar hemma när jag är sjuk är det svårt att att bygga en kultur där det här är tillåtet.

Hur starkt är sambandet mellan en bra företagskultur och ett företags vinst? – Det är precis det här som är mitt kall i livet – att visa att det finns ett starkt sådant samband. Jag vill göra Videoly till världsledande i sin bransch genom att skapa en arbetsplats där alla trivs. I slutändan är den största belöningen att vi skapat en vardag vi trivs med, sedan kommer framgången som en bonus.    T

onsdag 15.4 kl. 17.30-19.00

Försäljning är en del av många yrken, också där man kanske inte direkt tänker på att man säljer, såsom olika konsultyrken, marknadsföringsprojekt och i reklambranschen. Men alla säljsituationer har det gemensamt, att de flesta kan lyckas då och då, men endast de bästa klarar sig genomgående på toppnivå. Konkurrensen om att få en deal är hård. Ett metodiskt arbetssätt hjälper dig att snabbare navigera mot mål. I den här föreläsningen går vi igenom checklistor du kan använda, som gör att du arbetar effektivt och kan skapa värde åt dina kunder. Det räcker inte med endast de bästa produkterna, utan du måste erbjuda dina kunder det lilla extra för att nå fram. – prospektera och boka möten – dra möten och kom underfund med kundens utmaningar – bygg förslag – presentera förslagen och arbeta med kunden – förhandla och vinn kontrakt Föreläsare är Jan Ropponen, med erfarenhet av B2B-försäljning och ledning, moderna säljprocesser och metoder samt opportunity management. Som deltagare i föreläsningen får du Jan Ropponens bok Sales Habits of Winners, med alla de checklistor som presenteras på föreläsningen. Boken kom ut 2019. Servering av en bit quiche och kaffe/ te från kl. 17.15. Plats Meeting Park Forum, Mannerheimvägen 20 B. Pris Kostnadsfritt. Deltagarna får Jan Ropponens bok Sales Habits of Winners. Vid no show skickas en faktura på 25€. Anmälning Senast 7.4.

Niordbladet 2| 2020    7


Employer Branding – konsten att vara attraktiv som arbetsgivare 16

APRIL

torsdag 16.4 kl. 17.30–19.00

"Det är mycket mer grupp- och inlämningsuppgifter i dag."

Arbetskraftsbrist och "brain drain" är två ofta förekommande ord idag då vi diskuterar näringslivets utmaningar. Vi har vaknat upp till det faktum att den globala konkurrensen inte längre bara gäller produkter utan i högsta grad även arbetstagare. Hur tacklar vi det? Tillsammans med C2 Advertising diskuterar vi hur vi kan säkerställa oss om att även i fortsättningen attrahera kunniga människor. Värd är niordaren Nina Ingves som jobbar på C2 som Client Manager. Vi bjuder på en salt bit och kaffe/te från kl. 17.15. Plats C2 Advertising, Hovrättsesplanaden 15 C 37, Vasa. Pris Kostnadsfritt. Anmälning Senast 10.4.

Utställning: Kuutti Lavonen 23 APRIL

torsdag 23.4 kl. 17.00

Kuutti Lavonen 60-årsjubileumsutställning visar hans färskaste produktion samt tidigare verk som har varit viktiga för honom. Utställningen binder samman kultur- och konsthistoria, det personliga och det upplevda. Renässansens och barockens bildteman som bygger på det klassiska och kristna kulturarvet återspeglas och omtolkas i Lavonens produktion. I sina psykologiskt djuplodande verk speglar konstnären sig själv och det omedelbara i relation till tradition och kontinuitet. I utställningen ingår grafik, målningar och teckningar. Vi blir guidade på svenska. Plats Didrichsens konstmuseum. Pris 5 euro (normalpris utan guidning 14 euro), gratis med museikort. Anmälning Senast 16.4. Betala vid anmälan.

8    Niordbladet 2 | 2020

Efter en paus på ungefär 20 år återupptog den tidigare riksdagsledamoten och nya ordföranden för Svenska kulturfonden Mikaela Nylander sina studier vid Hanken. Nu får hon se hur de reformer hon varit med att driva igenom fungerar i praktiken. Samhället ställer betydligt hårdare krav på de som studerar idag, därför är det oerhört viktigt att det finns gott om både flexibilitet och stöd.

M

ikaela Nylander var väldigt nära att ta examen från Hanken redan på 1990-talet. Hon hade skrivit halva sin gradu och hade bara några strökurser kvar. Men i stället tog hennes politiska karriär fart, vilket gjorde att studierna lämnades på hälft. Det blev sammanlagt fyra perioder och 16 års arbete i Finlands riksdag, tills hon i det senaste valet inte fick förnyat förtroende. – När jag trillade ur riksdagen hade jag ingen naturlig plan b. Så lite av en slump tänkte jag att nu är det läge att slutföra mina studier, så jag körde igång med det på hösten. Trots att både innehållet i utbildningarna och sättet undervisningen sker på har förändrats en hel del sedan hon senast


Riksdagsledamoten satte sig i skolbänken efter paus på 20 år T E X T F R E D R I K R O S E N QV I S T | F O T O PAT R I K L I N D S T R Ö M

gick på Hanken säger hon att det hittills gått smärtfritt att studera som vuxen. – Det är mycket mer grupp- och inlämningsuppgifter i dag, där du behöver ta ett större ansvar själv för att samla in material, skriva, se till att allt lämnas in i tid och länka samman med de andra i gruppen. Jag tycker det här är bra, för det fungerar på samma sätt i arbetslivet där det alltid är upp till dig att få arbetet gjort och hålla deadlines.

Stöd och flexibilitet krävs

Under sin tid i riksdagen arbetade Mikaela Nylander mycket med utbildningsfrågor, bland annat i kulturutskottet. Hon säger att det har varit väldigt lärorikt att se hur många av de reformer hon varit med om att ta fram fungerar i praktiken. – Samhället ställer betydligt hårdare krav på de studerande i dag. I grunden tycker jag det här är bra. Det gör att du kan testa om du verkligen har det som krävs, att agnarna sållas från vetet. Du får verkligen reda på om du har den disciplin som behövs för att sitta uppe halva natten för att bli klar med en uppgift. Men i och med att vi lägger den här pressen på de studerande måste det också finnas stöd för de som tillfälligt hamnar in i en dålig period. Systemet behöver även vara flexibelt, och tillåta byte av inriktning inom universitetet.

Mikaela säger att hon har sett flera exempel på bra former av stöd som minimerar antalet personer som hoppar av sin universitetsutbildning. – På Hanken ordnar de till exempel skrivarkvällar där de som håller på med sin gradu får råd och stöd av olika experter för att komma vidare. Jag upplever att den här typen av stöd finns på ett helt annat sätt i dag, och så måste det också vara. De studerande är för det mesta väldigt självgående, men för att inte riskera fastna med sin skrivångest är det jättebra att det finns stöd. Även om Mikaela inte längre sitter i riksdagen har hon flera andra uppdrag vid sidan av sina studier. Hon är ordförande för stadsfullmäktige i Borgå och vald till ordförande för kulturfonden. Men hur hennes yrkesliv ser ut efter att hon blivit färdig med studierna till hösten vet hon inte. – Jag fyller 50 år i mars, så jag tycker det är ganska fascinerande att ha alla möjligheter att välja vad jag vill göra de 15–20 år jag har kvar i arbetslivet, om hälsan står mig bi. Jag vet faktiskt inte om jag vill försöka ta mig in i riksdagen igen eller syssla med något helt annat. Till exempel lever jag i en företagarfamilj, så det är ett alternativ. För många skulle kanske den här typen av osäkerhet vara lite skrämmande, men jag är lite fatalist till naturen så jag litar på att det ordnar sig!    T

Niordbladet Niordbladet 2 | 2020    9 2| 2020    9


DENNA TEXT ÄR PRODUCERAD AV NIORDS SAMARBETSPARTNER AMCHAM

Combining diversity and learning to uncover your untapped superpower T E X T A L E X A N D R A PA S T E R N A K- JAC K S O N | F O T O A M C H A M

In reaction to a particularly difficult leadership challenge I faced as CEO, an Amcham Finland board member reminded me of Albert Einstein’s famous quote, “The definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.” You’ve likely come across this phrase in passing, but have you ever consciously applied it to your own work, your own teams, and your own approach to difficult tasks? I know I hadn’t. I often searched for solutions by reading similar sources, consulting the same trusted people, and staying locked into the same mindset. There is no effective way to find the best solution without thinking differently. If you look around the business world in Finland, there are far too many companies in which most employees have similar backgrounds, similar education, and static social influence. This easily translates into a relative lack of innovation and creativity. If companies are stuck on a problem or growth has stagnated, they don’t need more of the same. The antonym of “similarity” is diversity, and most companies chasing business disruption are missing this key ingredient. In fact, numerous studies have shown that diversity is highly correlated with business performance. Amcham’s team is diverse, and we lead a diverse membership of hundreds of companies. Our permanent staff of three men and five women represent six different nationalities, speak eight different languages, and have lived in fourteen different countries. Our membership represents 21 different

industries from fourteen different countries. Inclusion is a necessary component for diversity, and we are about as diverse as it gets in Finland. But is there still something missing? Yes, there is. Commitment to constant learning is necessary if you want to harness the power of diversity around you. People and organizations that are committed to learning and asking questions, rather than always having the right answers, are best positioned for success. Unfortunately, it is very rare for organizations to identify KPIs that reflect diversity of thinking and experimentation. You can start with yourself. In our technologically advanced and fast-paced society, I’ve turned my attention to meeting people unlike myself, reading books I wouldn’t ordinarily pick up, and applying new methodology to interpreting company data. I ask more questions, and I actively raise the importance of combining diversity with an openness to learning through Amcham Finland’s activities and messaging. If you embrace this approach, you’ll have the professional competitive advantage. Not only will you solve existing problems more effectively and efficiently, but you’ll also open yourself up to new areas of interest to develop. Looking toward the future of work, I believe it is not our ability to complete tasks to perfection that will matter, but our curious thirst and collaborative attitude.    T

Amcham ny samarbetspartner till Niord För att erbjuda våra medlemmar aktuell information om affärskontakterna mellan Finland och USA har Niord nu inlett ett samarbete med det transatlantiska affärsnätverket Amcham. Inom Amcham Finland arbetar man för att främja internationalisering, både för finska företag som vill etablera sig i USA och för amerikanska företag som vill nå Finland. Amcham hjälper sina medlemsföretag med kunskap och kon-

Wasa Teater Vårkonsert Helen Sjöholm och Anna-Maria Hallgarn kommer tillbaka till Wasa Teater! Denna gång för att göra en gemensam Vårfanfar, en vårkonsert med sin orkester bestående av pianist och kapellmästare Joakim Hallin, Ulric Johansson på bas och Tomas Bergqvist på slagverk. Det utlovas cirka 90 minuter musik utan paus - noggrant utvalda sånger som Helen och Anna-Maria framför tillsammans med sina musiker. 10    Niordbladet 2 | 2020

takter och håller dem up to date om transatlantiska frågor i en politiskt orolig tid. Amcham är en opolitisk, ideellt uppbyggd organisation och finansieras med medlemsintäkter. Finlands Ekonomer är medlem i Amcham, och via dem har nu även Niord inlett ett samarbete, närmast i form av nyheter och information som du framöver kommer att få via Niordbladet och i vårt nyhetsbrev.

Före konserten kl. 17.30–18.30 har du möjlighet att delta i en underhållande rundvandring i den nyrenoverade teatern! Vi blickar tillbaka på teaterns historia och var 100-åringen står idag. Vi besöker de olika avdelningarna, ser scenografimodeller, dräktskisser, peruker och bekantar oss med teaterns aktuella pjäser. Tid Fredag 15.5 kl. 19.00 (rundtur 17.30). Plats Wasa Teater, Sandögatan 7. 15 Pris 35 euro (norm. 49 euro), medlem + 1 avec. MAJ Anmälning Boka och betala senast 21.4.


T E X T A N N A K A R L S S O N | F O T O PAT R I K L I N D S T R Ö M

Lär känna Niords styrelse

En del av den nordiska familjen via språket Anna Strömberg är ny i Niords styrelse, och arbetar sedan fyra år som kontaktchef hos Svenska Folkpartiet i Helsingfors. Hon ser Niord som en viktig bevakare av det svenska språket i affärsvärlden. Utan svenskan tappar vi lätt vår identitet som en del av den nordiska familjen, menar Anna. Efter ekonomutbildningen arbetade Anna Strömberg länge i bankbranschen, men känner att hon nu i den politiska sfären har hittat hem. – Jag tycker verkligen om att arbeta för våra förtroendevalda, med kommunikation, marknadsföring och samhällspåverkan. Det är en lite annorlunda väg att gå, jämfört med vad många andra Hankeiter väljer, men det passar mig perfekt, säger Anna.

Hur kom du på att du ville vara en del av Niords styrelse?

– Jag kom i kontakt med en tidigare styrelsemedlem som tyckte att det skulle passa mig. Dessutom förlitar jag mig i mitt arbete på att folk ska ställa upp med frivilligarbete. Det känns viktigt att jag också bidrar med mitt, på ett eller annat sätt.

Vad tänker du att du tar med dig in i styrelsearbetet?

– Dels det rent praktiska. Jag är själv med och organiserar en del av föreningsvärlden, vi ställer oss samma frågor och står inför samma utmaningar som Niord försöker tackla. Men också kanske att jag genom mitt yrke ser på samhället från ett lite vidare perspektiv, analyserar samhällstrender och arbetar för hållbara lösningar.

Vad tänker du dig om Niords syfte och uppdrag?

– Det är väldigt viktigt att det finns aktörer som värnar det svenska språket i det finska samhället. Det är inte alls alltid frågan om illvilja, då man utesluter svenskan. I många fall

är det så att man helt enkelt glömmer eller inte vet bättre. Då är det extremt viktigt att det finns intressebevakare som påminner. Inom affärslivet är svenskan så viktig för Finlands identitet som en del av Norden. När man börjar tala engelska så hamnar man på samma nivå som alla andra, istället för att vara en del av den nordiska familjen.

Hur ser du på utbudet av aktiviteter som Niord erbjuder? – Det är helt klart att vårt arbetsliv just nu genomgår en stor förändring. Jag tänker främst på det som vi kallar för gigekonomi, då fasta anställningar ersätts med tillfälliga jobb. Rapporter visar till exempel att unga människor i Finland idag drar sig för att få barn, för att framtiden ser så osäker ut. Där har Niord en viktig uppgift, att verka för ett säkrare arbetsliv och undersöka vilka andra mekanismer som kan skapa den här tryggheten. Även nyutexaminerade måste få känna att de har alla möjligheter framför sig och vågar göra det som de vill.

Vad tycker du att Niord behöver satsa på framöver?

– Jag är ny i styrelsen ännu, men jag tror generellt att ökad öppenhet är bra. Vi behöver öppna alla kanaler för att ta emot tankar om vad våra medlemmar och studerandemedlemmar vill ha. Jag vill gärna sänka tröskeln för att ta kontakt med oss i styrelsen. Det är bara att höra av sig! Mig når man på anna.k.stromberg@gmail.com.    T Niordbladet 2| 2020    11


Hankens internationella alumndag i Bryssel 15.5.2020 Årets alumndag blir Hankens fjortonde alumnträff utomlands. De internationella alumndagarna erbjuder en perfekt möjlighet att träffa andra alumner runt omkring i Europa. Kom med och gör även denna träff till en succé!

Green Financing in the Age of Acceleration

Seminarium: kl. 14-18 på Helsinki EU Office, Rue Guimard 7, 1040 Brussels Middag: kl. 19 och framåt på Leopold Hotel Brussels EU, Rue du Luxembourg 35, 1050 Brussels Program och anmälan: hanken.fi/alumni

Välkommen att anmäla dig till Niords program

Ekonomföreningen Niord rf Besöksadress till 31.7: Banmästargatan 11, 00520 Helsingfors

Anmälan görs på webben: www.niord.fi > Program > Programanmälning eller Kalender

Ansvarig utgivare Catarina Söderström tfn 0400 138 528

Betalning sker i samband med anmälan och görs via dina bankkoder. Kontakta kansliet om du behöver en faktura som bokföringsdokument eller inte kan betala ditt deltagande från företagets konto.

Cati Lilja tfn 0400 138 258 Ordförande Heidi Nielsen E-post niord@ekonomit.fi fornamn.efternamn@niord.fi www.niord.fi

Konto: IBAN FI08 2400 3800 0049 01

Redaktion och design April Kommunikation Skarpansvägen 29C 22100 Mariehamn info@april.ax ISSN 1455-6197

Deltagaravgiften betalas inte tillbaka vid avbokning, men kan föras över på en annan deltagare. Ändra i så fall deltagaruppgifterna via länken du får i bekräftelsemailet, och meddela kansliet. Våra kurser förverkligas med understöd av

Profile for Niordbladet

Niordbladet 2.20  

Niordbladet 2.20  

Advertisement