__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

E M TI T OU

De laatste ontwikkelingen binnen Madjoe • Hoe doet Heren 1 het in de tweede divisie? • Interview met twee Madjoe-broers! • Hoe leuk is dat, even kennismaken met Dames 5 en Dames 7! • Zo veel leverde onze boodschappen op • 04/01/2019: Nieuwsjaarsreceptie! • en meer …


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

2

Inhoudsopgave Een woord(je) van onze voorzitter Bram Sluis

3

Terugblik op de eerste helft in de twee divisie (HS 1)

5

Wie maken het meeste lawaai? Sowieso Dames 5!

7

Zo veel hebben onze boodschappen opgeleverd!

8

Hoe gaat het bij Dames 1?

9

Madjoebroers-interview: de mannen van Lamers

10

Nico Brandsen, voorzitter TC aan het woord

11

We hebben enquĂŞtes ingevuld, wat gebeurd daarmee?

12

Nicole Koolhaas over het Wilhelmus in gebarentaal

13

Een groot succes: het scholentoernooi

14

Meldingen vanuit de sponsorcommissie

15

Dames 7 stelt zich voor!

18

Dit zijn onze jeugdkampioenen!

19

Dag, Sinterklaasje

20

FinanciĂŤle feitjes van de penningmeester

21

Trekking Grote Clubactie 2018

22

AVG informatie

22

MadjoeEvents: zorg dat je erbij bent!

23

Notulen ALV

24

Vriendinnenteam op weg naar het kampioenschap

Wie is hun grootste voorbeeld uit HS 1 Een woordje over volleybal

DekoKay sponsor van MB1

& redactiebabbel


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

3

Van de voorzitter... Roy Kat trainer D8 En waar ben ik dit keer blij mee om jullie als Madjoeleden te kunnen melden? Dat ons achtste damesteam een vast trainer heeft gekregen in de persoon van Roy Kat! Dit is het belangrijkste feit van de afgelopen twee maanden. Zelf heb ik het team in oktober vijf keer getraind en daar veel plezier aan beleefd. Maar dat was een tijdelijke oplossing. Fijn dat Roy deze taak op zich wil nemen. Hartelijk dank Roy en veel plezier met deze leergierige ploeg. Ik ben Femke Botman, die vanuit de TC voor dit team verantwoordelijk is, dankbaar voor deze oplossing.

Drie Madjoe-jeugdteams kampioen! Trots meldde Ruud Brinkkemper, voorzitter van de JC, dat

Namens het bestuur wil ik deze teams van harte feliciteren. En

maar liefst drie Madjoe teams kampioen zijn geworden in

de trainers en coaches natuurlijk ook!

hun jeugdcompetitie. Deze teams worden op 15 december in

Verder in deze Time Out wordt aan dit succes meer aandacht

De Drecht gehuldigd tussen beide wedstrijden van de selec-

besteed. En

ik zeg: wie de jeugd heeft‌;) !

tieteams.

NOJK in West-Friesland Doordat de verenigingen uit de regio samenwerken in TEAM WF om het volleybal beter op de kaart te krijgen, vallen wij op bij de Nevobo. Samenwerking tussen clubs is nog niet gewoon in NL! Een van de positieve kanten is dat West-Friesland bij de bond goed op de kaart staat. En omdat wij goed kunnen organiseren, krijgt de regio ook dit seizoen weer de NOJK (open clubkampioenschap voor de jeugd) toegewezen. Op zaterdag 30 maart vindt dit toernooi plaats in Wognum. Een pracht kans om de top van de jeugd te zien. Hoeveel West-Friese clubs zullen daar bij zijn?

Sponsorcommissie goed bezig Eerder meldde ik al dat na drie jaar onze sponsorcommissie weer goed bezet is. En dat levert meteen diverse successen op. Zo is een aantal leden van de commissie bezig om de reclameborden een vast plek in de Drecht te geven. Dat zal zeker zijn beslag krijgen. Daarnaast heb ik al meerdere nieuwe sponsorovereenkomsten mogen ondertekenen. Ook een geweldige ontwikkeling. Hartelijk dank aan de inspanningen van deze leden. Maar zeker ook dank aan de bedrijven die Madjoe willen ondersteunen. ... >


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

4

Van de voorzitter... Ongewenst gedrag en veilig sportklimaat Met enige regelmaat worden we in de media opgeschrikt door ongewenst gedrag: agressie, bedreiging, seksueel misbruik. Ook in de sport. Ook Madjoe moet zich daar tegen wapenen, liefst nog voordat de club ermee wordt geconfronteerd. Want: zeg nooit nooit! Ook deze zaken kunnen Madjoe treffen. En daarom staat een veilig sportklimaat ook op de agenda van onze vereniging. In de persoon van Arjenne Kolk hebben we een eigen vertrouwens contactpersoon (VCP). Arjenne heeft zich al eerder op verschillende manieren aan de leden gepresenteerd. Het bestuur heeft het beleid nog eens onder de loep genomen en waar nodig geactualiseerd of aangescherpt. Gedrag is echter geen zaak van papier, maar van aanpakken, van DOEN! Wat accepteren we als vereniging en wat niet? Dat willen we gedurende dit seizoen met de trainers bespreken. Een lastig onderwerp, zo ervaren velen dit. “Er is toch geen probleem?” “ Ik zou zoiets nooit doen”. Maar toch moeten we dit doen! Het kan iedere club overkomen. En we kunnen er beter met elkaar over praten als er inderdaad nog geen probleem is. Wachten we totdat het eerste probleem zich voordoet, dan is het veel ingewikkelder om er objectief over te spreken. Ik hoop dat we met elkaar kunnen blijven zorgen voor een veilig sportklimaat binnen Madjoe.

Nationaal Sportakkoord gesloten De motorische vaardigheden van kinderen nemen af, we bewegen te weinig wat de gezondheid doet verminderen, veel verenigingen kampen met een tekort aan vrijwilligers. Het is een aantal van de aanleidingen waarom het Ministerie van VWS (oa Sport), de VNG (club van gemeenten), NOC/NSF, de provincies, tal van maatschappelijke organisaties en bedrijven het Nationaal Sportakkoord hebben gesloten. Het is interessant om te zien welke belangrijke waarde aan de sport en aan verenigingen wordt toegekend bij het bereiken van de doelen: een gezond Nederland en een samenleving die zich één voelt.

De volgende ambities zijn geformuleerd: - Inclusief sporten en bewegen: Iedere Nederlander een leven lang plezier in sporten. - Duurzame sportinfrastructuur (zalen, zwembaden etc maar ook parken en trapveldjes). - Vitale sportaanbieders (zoals verenigingen, die toekomst-bestendig zijn). - Positieve sportcultuur (stimulerend en veilig sportklimaat). - Van jongs af aan vaardig in bewegen.

Wat deze aanpak voor Madjoe en de rest van het Enkhuizer en regionale sportleven gaat betekenen, hoop ik binnen afzienbare tijd te kunnen melden. Zo zal de Raad van Enkhuizen zich binnenkort moeten uitspreken over de toekomst van de zaalaccommodaties. We zullen de ontwikkelingen als bestuur goed volgen en jullie hiervan op de hoogte houden.

Jij komt 4 januari toch ook op de Nieuwjaarsreceptie mét de Pubquiz? Dat Madjoe een verenig-ing wil zijn voor haar leden, blijkt maar weer uit het feit dat de activiteitencommissie een receptie met een pubquiz organiseert. Hopelijk geven veel leden gehoor aan de oproep om zich (als team van zes) in te schrijven voor dit evenement op vrijdag 4 januari. Ik mag de bijeenkomst openen. Raad eens wat ik jullie ga zeggen?

Bram Sluis


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

V LA M ME N I N D E T W E E D E DIV IS IE

Heren 1 stevig in de middenmoot De mannen van Heren 1 zijn inmiddels alweer een tijdje onderweg in de 2de divisie Noord. De helft van de competitie is in zicht. Dat het spelen in de 2de divisie zijn aantrekkingskracht heeft op de omgeving is nog voor de start van de competitie gebleken. Erik dacht na vorig seizoen aan stoppen, maar deze buitenkans om zijn kunsten te vertonen in de 2de divisie kon hij niet laten liggen. Inmiddels kan gezegd worden dat iedereen ontzettend blij is dat Erik er ook dit seizoen weer bij is en heeft hij alweer de nodige sets voor ons binnen gesleept! Daarnaast werd ook Rick van Baar gepolst om het principe van uit- en thuiswedstrijden om te draaien. Hij ging akkoord en is na jarenlange omzwervingen door volleyballend Nederland weer terug bij de club uit Enkhuizen. Helaas heeft het spelen in de 2de divisie ook een keerzijde, de vele kilometers die er afgelegd moeten worden naar de uitwedstrijden vraagt om een flinke tijdsinvestering van de spelers. Hierdoor heeft Heren 1 na een aantal wedstrijden helaas afscheid moeten nemen van Wietse Bakker. Door deze late mutaties binnen de spelersgroep was de selectie de eerste weken niet altijd compleet en moesten een aantal posities anders worden ingevuld. Inmiddels kunnen wij iedere wedstrijd rekenen op een goed gevulde bank en ook op trainingsavonden hebben wij niets te klagen over de spelersopkomst. De competitie begon met twee 3-1 nederlagen tegen teams uit het ‘Hoge Noorden’. Na deze eerste kennismaking met de 2de divisie ging Heren 1 echter niet bij de pakken neer zitten. Het getoonde spel gaf de coaches en spelersgroep namelijk genoeg vertrouwen en aanknopingspunten voor de komende wedstrijden. Dit vertrouwen bleek gegrond en met twee 4-0 overwinningen, gevolgd door een 3-2 overwinning vond Heren 1 zichzelf terug op een uitstekende 2de plek na 5 gespeelde wedstrijden. Deze klassering hebben de mannen van Heren 1 niet vast kunnen houden. Na een aantal wisselende resultaten vindt Heren 1 zich terug op een prima 5e plek. Mede door het feit dat Heren 1 in elke wedstrijd minimaal 1 set weet te pakken en daarnaast de nodige overwinningen pakt, blijft het puntentotaal elke week stijgen. Heren 1 heeft dan ook nog steeds een prima uitgangspositie voor de rest van het seizoen. ... >

5


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

6

< ... Om het gat naar de top van de 2de divisie te dichten

Heren 1 hoopt ook in het resterende seizoen van uw support

worden de nodige investeringen gedaan. Door de aanschaf

te mogen genieten! Een mooi voorbeeld was het laatste

van een camera is het sinds een aantal weken mogelijk om de

thuisoptreden tegen Sudosa-Desto uit Assen. Uit verslagen

wedstrijden op te nemen en terug te kijken. Met de analy-

positie (2-0 achterstand), zagen de mannen van Heren 1 de

sesoftware van het Nationaal volleybalteam worden vervol-

kans schoon om het tij volledig te keren. Het thuispubliek ging

gens de statistieken van de gespeelde wedstrijd gegenereerd.

achter de ploeg staan, de klappers met teamfoto’s van onze

Inmiddels zijn een aantal tegenstanders al uitvoerig geanaly-

selectieteams werden veelvuldig gebruikt, onze eigen huis DJ

seerd en zullen de mannen van Heren 1 in de tweede

in de persoon van Sander zweepte de sporthal nog een extra

seizoenshelft met een goed doordacht plan en de nodige

op met pakkende hitjes en de leuzen ‘My block, my block’ en

voorkennis het veld op stappen. Daarnaast wordt niet alleen

‘Monsterblock, Monsterblock!’ knalde door de speakers. Het

het spel van de tegenstander onder een vergrootglas gelegd,

aanvalsspel van de gasten uit Assen werd vakkundig plat

maar ook het eigen spel kan aan de hand van de cijfers en

gelegd door goed serverend werk en een sterke blokkering van

beelden geëvalueerd en verbeterd worden.

de mannen uit Enkhuizen. De mannen van Heren 1 hopen dan ook dat wij dit seizoen nog vele mooie thuiswedstrijden mogen spelen met als hoogtepunten de ‘Super Saturdays’ op 2 maart en 30 maart!

Tot in de Drecht MADJOE HS 1

MATCH REPORT MADJOE HEREN 1 - SET-UP IJSSELMUIDEN H1 (VOOR TOELICHTING, VRAAG RICK VAN BAAR)


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

DA M ES 5

We hebben als doel gesteld dat we kampioen willen worden Hier een bericht van Dames 5! We staan ook wel bekend als het vriendinnenteam, het ex-talententeam, en vooral het team dat ontzettend veel lawaai maakt. Maar wie zijn wij eigenlijk? Het team bestaat uit onze captain Sanne, de pup van de groep Jana, Esmee die altijd te laat is, Liza die je op elke positie kan inzetten, het kanon Nienke, ons model Fenna, Caitlyn die overal naartoe rent, Charlotte die elke gekke bal weet te verbloemen door de welbekende “Charra-bal”, en Benthe, de mama van de groep die je van 100 meter afstand nog hoort. Na afgelopen seizoen zijn we van de titel ‘opleidingsteam’ gestoten en benoemd tot het vriendinnenteam. Hier lieten we ons natuurlijk niet door tegenhouden en zijn we met een extra drive begonnen om dit seizoen te knallen. We hadden als doel gesteld dat we kampioen willen worden, en een plekje te bemachtigen in de eerste klasse. Om dit doel te behalen, moeten negen hysterische meiden wel een trainer hebben. De hele zomer hebben wij in spanning afgewacht wie met ons dit seizoen durfde aan te gaan. Madjoe heeft ons twee toptrainers gegeven, de supergezellige Jeroen en Jan die niet bang zijn om ons te laten zweten. En wat zijn we blij met ze! Na een aantal trainingen kwam onze eerste wedstrijd in zicht. Onder leiding van Jan was het seizoen nu toch echt begonnen. Deze wedstrijd hebben we met ruime getallen de 4-0 weten binnen te slepen. Zo ook de daaropvolgende wedstrijd hebben we dik gewonnen met 4-0. We hebben dus een hele goede start gemaakt en stonden dan ook bovenaan! Onze eerste uitwedstrijd was bij Westvolver. Een goede tegenstander die redelijk gelijk met ons opgaat. Het beloofde dus een leuke wedstrijd te worden. Helaas was dit wel ons eerste verlies met 3-2, maar thuis pakken we ze zeker! Een ander team wat hoog in de lijst staat, is WhamWham. Opnieuw dus een spannende wedstrijd. Met Donny als invalcoach, hebben we deze zwaarbevochten wedstrijd binnen kunnen slepen met 3-2. Dit geeft ons natuurlijk ontzettend veel zelfvertrouwen dat we tegen de goede teams ook kunnen winnen. Voorlopig staan we nog steeds op de eerste plek! We blijven lekker hard trainen en strijden voor het kampioenschap. Kom ons aanmoedigen zodat we hopelijk volgend jaar naar de eerste klasse mogen!

Groetjes van Dames 5

7


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

8

H EEL E R G B E D A NK T !

De Deka Actie was een groot succes! Madjoe heeft zich aangemeld om mee te doen met de Dekamarkt actie en werd daarvoor ingeloot. Tot 24 november hebben veel Madjoe liefhebbers boodschappen gedaan bij de Dekamarkt om ons budget zo hoog mogelijk op te laten lopen. Op vrijdag 23 november heeft een groepje enthousiaste kinderen uit niveau 6 nog veel klanten van de Dekamarkt weten te overtuigen hun vouchers aan Madjoe te schenken. Waardoor we op de laatste dag van een derde naar de eerste plaats zijn gestegen. Er wordt â&#x201A;Ź5.000 verdeeld over de 5 deelnemers waarvan Madjoe uiteindelijk

â&#x201A;Ź1269,58 krijgt Tijdens onze actie bij de Dekamarkt stond er een pot met snoepjes en mochten alle bezoekers van de Dekamarkt schatten hoeveel snoepjes hierin zaten. Diegene die uiteindelijk het dichtst bij het werkelijk aantal snoepjes in de buurt kwam, kon een jeugdvolleybal winnen. De winnaar is Tim geworden. Zijn prijs is inmiddels aan hem overhandigd.


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

9

G ROEI E N M A A R NI E T S TIJGE N

Helaas zit het geluk nu even niet aan onze kant. We zitten alweer bijna halverwege het seizoen. Met al 8 wedstrijden (9 met de bekerwedstrijd) te hebben gespeeld, hebben we nog 15 wedstrijden voor de boeg! Hoe voorspoedig het begin van het seizoen liep met een aantal overwinningen, laten wij nu helaas wat puntjes liggen... We werken onwijs hard, en vechten voor elke bal, helaas zit het geluk nu even niet aan onze kant. Dominique had in de vorige time-out al beschreven ‘ Als team zijn we meesters in het voorbereid zijn op veranderingen en beschikken we over een enorm aanpassingsvermogen mocht dit nodig zijn’. Dit is dit seizoen alweer bewezen, gelukkig niet in dezelfde mate als vorig jaar. Ondanks de misgelopen punten zijn we met mekander als team enorm gegroeid, waar we heel trots op zijn! Kom ons vooral aanmoedigen, zodat wij met jullie steun weer omhoog kunnen klimmen in de ranglijst!

Ingrid PASS-LOOPSTER DAMES 1 ONZE MINST HANDIGE HARRY, MAAR STERKSTE AANVALSKANON AAN DE BUITENKANTEN ...

DAAR, NUMMERTJE 7


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

10

M A DJ O E B R O E R S

“Onze yell is “sok”, zeker de beste yell! Niels (15 jaar, JB1) en Stijn (12 jaar, JC1) Lamers zijn de officiële

Wie is jouw grootste voorbeeld in Heren 1?

Madjoebroers van de tweede Time out, bereid gevonden om

Niels: Niels van Muijden, we spelen beiden op midvoor, hij is

een kijkje in hen vroege volleybalcarrière te geven!

mijn trainer/coach bij JB1 en we hebben dezelfde voornaam. Stijn: Stijn Bosker. Omdat het mijn trainer is van de VSE en we

Op welke positie wil je graag spelen op het grote veld? Niels: Op midvoor, dan ik lekker rammen en blokken. Stijn: Aanvaller, want dan ik lekker slaan!

Wat vind je het leukste aan volleyballen bij Madjoe? Niels: De gezelligheid bij de club, bijvoorbeeld bij toernooien en andere activiteiten. Stijn: Gezelligheid, sfeer, kijken naar volleybal en volleybal spelen.

Heeft jouw team de leukste yell van Madjoe? Niels: Onze yell is “sok”. Is een te lange uitleg voor deze yell…., maar zeker wel de beste yell! Stijn: Nee, niet echt… “hey Madjoe”

Wat kan jouw broer(tje) het beste in het volleybalveld? Niels: Passen, hij heeft een hele goede passtechniek. Stijn: Aanvallen en blokken, omdat hij zo lang is.

hebben dezelfde voornaam

“m�n broer kan het beste aanvallen en blokken, omdat h� zo lang is.”


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

N IEU W S V A N D E T C

Het seizoen is alweer lekker opgang maar dat ging niet zonder horten en stoten. Bij de heren hebben we vlak voor de competitie begon nog veel aanpassingen moeten doen in de teamsamenstellingen en het trainingsschema. Helaas werd dit niet door iedereen als positief ervaren en werden de genomen besluiten niet met open armen ontvangen. Helaas waren we, door de tijdsdruk die er was, genoodzaakt snel besluiten te nemen. Nu het seizoen draait zien we ook dat de aanpassingen de nodige voordelen heeft opgeleverd. Zo doen alle betrokken teams het goed in de competitie en als het zo door gaat kunnen we nog wel eens op het eind van het seizoen een aantal kampioenen mogen begroeten. Voor dames 8 is er gelukkig ook een oplossing gekomen. Nadat Bram de maand oktober de honneurs als trainer heeft waargenomen zal Roy Kat de training voor de rest van het seizoen op zich nemen. Roy, bedankt hiervoor. Het mooie hiervan is ook dat Femke Botman, net binnen als nieuw TC lid, dit voor elkaar heeft weten te krijgen. Dat is nog eens een succesvolle binnenkomst. Top!! Zoals hierboven benoemd doen de heren het goed in de competitie maar ook bij de dames gaat het behoorlijk naar wens. Dames 2 draait lekker mee, dames 3 staat, nog zonder set verlies, op eenzame hoogte. Dames 5 staat bovenaan en ook dames 6 en 8 draaien lekker mee. De resultaten van dames 4 en 7 vallen nog wat tegen maar we gaan ervan uit dat dit in de 2e helft weer helemaal goed komt. Kortom, we zouden op het eind van het seizoen best eens reden kunnen hebben om een echt â&#x20AC;&#x153;kampioenenbalâ&#x20AC;&#x2122; te organiseren.

Nico VOORZITTER TC

11


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

12

LE DE N ON DE R Z OE K

Wat gebeurd er nu met al die ingevulde enquêtes Wij zijn begonnen!!! In onze Nieuwsbrief Ledenonderzoek van 25 oktober

Daarnaast hebben we informatie verzameld over andere

schreven we dat we op verzoek van het bestuur onder-

verenigingen (volleybal en andere sportclubs), via de

zoek doen naar de oorzaak van het gestaag dalend aantal

informatie die op hun website beschikbaar is. De vraag

senioren binnen Madjoe.

daarbij was vooral: wat doen zij waarvan wij iets kunnen opsteken?

In die nieuwsbrief hebben we ook jullie hulp gevraagd. En dat hebben we geweten.

Alle informatie wordt op dit moment verder voorbereid voor een volgende sessie met onze coach Roy Wassen,

Om informatie te verzamelen over het imago van de

waarbij ook Bram weer van de partij is. Deze sessie vindt

volleybalsport en jullie eigen betrokkenheid bij de sport

plaats op 18 december; we bepalen dan de volgende

én Madjoe, hebben we twee enquêtes samengesteld: één

acties.

voor leden en één voor niet- leden. Met deze enquêtes zijn we bij alle trainingen van de senioren langsgegaan, waar-

Zoals jullie zien, gebeurt er al heel wat, maar we zijn er nog

bij de enquête voor de leden meteen kon worden inge-

(lang) niet. Lees meer in de volgende Time-Out of in de

vuld. De enquêtes voor niet-leden konden later worden

volgende nieuwsbrief.

ingeleverd. We hebben in totaal meer dan 140 ingevulde formulieren ontvangen van de competitieteams en het

Mocht je de nieuwsbrief niet hebben gehad, stuur dan

recreanten- en koffievolleybalteam. Dat is een geweldig

even

resultaat en we bedanken jullie allemaal dan ook heel erg

(m.volgers@quicknet.nl). Dan ontvang je de brief de

voor jullie hulp. We hebben de antwoorden inmiddels

volgende keer ook.

allemaal digitaal verwerkt. Verder heeft Annemarie Roelofsen van de ledenadministratie voor ons een overzicht gemaakt van het ledenverloop in de afgelopen vijf jaar, verdeeld over een aantal leeftijdscategorieën. Daaruit hopen we bepaalde conclusies trekken, die ons verder helpen.

Diederik van Buuren, Douwe van Dekken, Margreet Kooiman en Ed Reus HET ONDERZOEKSTEAM

je

e-mailadres

naar

Marjan

Volgers


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

V OOR H A A R D O VE Z US

Nicole zingt het volkslied in combinatie met gebarentaal De oplettende fan van de volleybaldames heeft het misschien wel eens gezien: tijdens het volkslied voorafgaand aan iedere interland beeldt Nicole Koolhaas het Wilhelmus uit in gebarentaal. Waarom doet ze dat eigenlijk? In deze video legt Nicole het uit. Je kan de video bekijken via de website en facebook van VV Madjoe.

13


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

M A DJ O E S C H O L E NT O E R N OOI

Scholentoernooi 2018 heel groot succes Op zaterdag 10 november organiseerde we het 2 jaarlijkse volleybaltoernooi voor basisscholen. Het spelplezier en enthousiasme spatte er bij de circa 225 jeugdige volleyballers en hun begeleiders af. Sporthal de Drecht leek gedurende de dag wel een gigantische kinderfeest. In kleurige tenues krioelden kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 joelend door elkaar heen. Op zoek naar bekenden van school of uit de buurt, of druk volleyballend om goed ingespeeld aan de wedstrijden te beginnen. Een gezellige boel, echter vanaf de eerste fluitsignalen van de scheidsrechter werd er serieus gestreden om de punten. Vanaf half 10 tot en met half 3 ‘s middags werd er door 44 teams van De Pancratius, Het Mozaïek, De Tweemaster, De Hoeksteen en Het Driespan (locaties Flosbeugel en Klaverweid) gestreden voor de overwinning. Terwijl in de laagste groepen zo nu en dan nog per ongeluk gejuicht werd voor de punten van de tegenstander, werden bij de hogere teams mooie services afgewisseld met passes en tactische aanvallen. Maar het belangrijkste van de dag was toch de vreugde en het beleven van deze prachtige teamsport door de kinderen in het veld als door de ouders op de tribune. Waren de kreten die gehoord werden vanuit het veld vooral van inspanning en enthousiasme, op de tribune werd gesproken over een leuke en vooral gezellige sportieve sfeer.

14


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

DRECH T, ACH TER W A N D

S P ON S O R C O M M I S S I E

Goed nieuws vanuit de sponsorcommissie Nu veel belangrijke vernieuwingen binnen de vereniging gerealiseerd zijn, zoals de verhuizing van de Sprong naar de Drecht, komt ook meer gelegenheid om te bekijken wat er mogelijk is het bedrijfsleven meer te betrekken bij onze bloeiende vereniging. Met de afnemende bijdragen van overheidsinstellingen aan het verenigingsleven is de tendens dat bedrijven vanuit het maatschappelijk oogpunt juist in grotere mate een bijdrage leveren. Graag willen wij als Madjoe zijnde inspringen op deze trend. Met die reden zijn vorig jaar de eerste stappen gezet om nieuwe mensen van binnen de vereniging te betrekken bij de sponsorcommissie en inmiddels is er een heus team, met als voorzitter Ed Haring, actief om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Het eerste goede nieuws dat wij kunnen aankondigen is dat het binnenkort mogelijk is bedrijfsreclame permanent in onze thuisbasis, sporthal De Drecht, op te hangen. De uitvoering wordt in de vorm van mooie geluidsabsorberende reclamedoeken, zodat er geen geluidshinder bij de vele activiteiten in de Drecht wordt ondervonden. Hiermee behoort het tijdelijke plaatsen van de hardboard-reclameborden bij de thuiswedstrijden straks tot de verleden tijd. Bijkomend voordeel voor de doeksponsoren is dat naast de thuiswedstrijden van de Madjoe teams de reclame straks ook te zien is bij alle overige sportevenementen welke plaatsvinden in De Drecht. Met het boven- en onderstaande voorbeeld wordt een indruk verkregen hoe het er straks uit komt te zien. Zoals jullie kunnen zien is er nog ruimte genoeg voor nieuwe bedrijven. Daarbij kunnen wij uiteraard ook jullie hulp gebruiken. Werk je bij-, of ken je een bedrijf die graag haar naam kenbaar wil maken via de grootste sporthal van Enkhuizen laat het ons dan weten. Verder heeft het natuurlijk de voorkeur dat je producten en/of diensten betrekt bij de bedrijven die Madjoe een warm hart toedragen. ... >

DRECH T, Z I JWAND

15


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

16

G OED NI E UW S V A NUI T DE S PON S OR COM M IS S IE < ... Naast de sponsoring middels reclamedoeken zijn we druk bezig om de shirtsponsoring te optimaliseren en uit te breiden en wordt er gekeken of het een optie is om bijvoorbeeld een bedrijfsnaam te koppelen aan een toernooi, evenement, kantine o.i.d. Voor de kleinere bijdragen willen we vanzelfsprekend de balsponsoring en “De vrienden van Madjoe” verder voortzetten. Met een verscheidenheid aan opties is de doelstelling om meerdere mogelijkheden te bieden aan diverse soorten bedrijven om zich te kunnen koppelen aan onze vereniging. Met het benaderen van diverse fondsen in de regio probeert de sponsorcommissie ook via deze weg bijdragen voor de vereniging binnen te halen. Een eerste resultaat is dat het Westfrieslandfonds de aanschaf van diverse materialen, waaronder een camerasysteem om de trainingen en wedstrijden te analyseren, te bekostigen. Madjoe staat bekend als een club die bestaat uit betrokken en gedreven mensen. Ongetwijfeld dat deze mensen zich met dezelfde passie inzetten in het bedrijfsleven, grote kans dat jouw bedrijf dan ook een bijdrage wil leveren aan een club waarin het sportieve samenzijn in jouw vrije tijd voorop staat. Graag komen wij via jullie in contact met deze nieuwe, potentiële sponsoren. Een gegadigde sponsor kun je aandragen door contact op te nemen met één van de onderstaande leden uit de sponsorcommissie.

Carolien Appelo

06-33748170

Manolito Jonkman

06-55733010

Alex Krommenhoek

06-14164171

Monique Brinkkemper

06-37132686

Dirk Blom

06-13755102

Pim Jorna

06-51797620

Ed Haring

06-10913598

Brian Borgman

06-41784864

Johan Sijtsma

06-51226038

Diederik van Buuren

06-10758311

Jolanda Lucas

06-23835440


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

17

MADJOE M B 1

S P ON S O R I N D E S P O T LIGHT

Dekokay Bloemendaal levert compleet in- en exterieur Marcel en Miranda Verver zijn al negentien jaar de trotse eigenaren van Dekokay Bloemendaal. Door de combinatie van Bloemenschilders met de winkelformule Dekokay Bloemendaal leveren zij een compleet in- en exterieur. De vakmensen van Dekokay en Bloemendaal schilders zorgen voor optimale kwaliteit, garantie, zekerheid en vertrouwen.

De meiden van MB1: Lyanne Kor (5), Charlotte Oudakker (1), Ilse Brinkkemper (6), Nikki Kofman (2), Jonna Laan (7), Myrthe Abbekerk (3), Melanie Verver (8), Bente Holwerda (4) en Isis Volgers (9). Deze meiden B- jeugd spelen eerste klasse (eerste helft van het seizoen) en staan na zes gespeelde wedstrijden ruim bovenaan. Met wel een voorsprong van zeven punten op de nummer twee hebben de meiden maar twee setjes verloren. Tijd voor een promotie dus! Eerstvolgende wedstrijd is: Zaterdag

15 december om 13:45 uur in de Drecht


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

DA M E S 7 I N S I NT E R K L AAS - S F E R E N

Voorstellen in r�mvorm De “oudjes” van Madjoe 6 zijn bezig met hun tweede jeugd. Dat doet ons allen veel deugd. Aan het einde van het vorige seizoen bleven we met zes over. Dat was om te starten veel te pover. Gelukkig besloot, de dochter van Tineke, Moniek. Zich aan te sluiten bij onze kliek. Zo kwam er in ons team weer jong bloed. En konden we weer verder spelen met frisse moed. De oudste is 71, de jongste 28 en we zijn gemiddeld 56 jaar. We zoeken nog meer teamgenoten en wie weet volgen er nog een paar. Onze trainer is Ina Kofman, een veteraan en voormalig lid. We trainen elke dinsdag in de Wiekslag met veel pit. We hebben ook Tineke als vaste scheids. Ze fluit al vele jaren tussentijds. We beginnen aan elke wedstrijd met druivensuikers. Een bakje vol voor alle gebruikers. Helaas was er dit seizoen nog geen winst. We gaan dit jaar voor de poedelprijs op zijn minst. Ter afsluiting van het seizoen gaan we met z’n allen uit eten. Dat is altijd een gezellig einde van het seizoen na al dat zweten.

Ina, Wil, Tineke, Willemien, Ida, Moniek, Coby en Marion.

18


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

19

MAD JOE MEID EN C 3

ON Z E K A M P I O E NE N!

Jeugdkampioenen eerste seizoenshelft Zaterdag 24 november is de MC3 kampioen geworden zonder te spelen. Hun directe tegenstanders morsten punten en zo kon de MC3 het kampioenschap vieren. Op vrijdag 30 november won de MB2 bij Nivo uit met 4-0 en konden ze niet meer worden ingehaald. Beide teams hebben in de eerste seizoenshelft goede vooruitgang geboekt en gaan na de Kerst een klasse hoger spelen. Ook de MB1 is goed op weg naar het kampioenschap, maar moet nog even geduld hebben, omdat hun concurrenten minder wedstrijden hebben gespeeld.

Op 15 december worden de kampioenen gehuldigd. Madjoe feliciteert alle kampioenen en hun trainers en wenst ze veel succes in de tweede seizoenshelft.

MAD JOE M EIDEN B2


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

DA G , S I NT E R K L A A S J E

Sinterklaas in de Sprong Sinterklaas en zijn Pieten waren ook dit jaar weer uitgenodigd om bij Madjoe langs te komen maar Sinterklaas kwam niet opdagen. Gelukkig had Ellen het telefoonnummer van Sinterklaas en heeft hem opgebeld. Hij was in de Drecht, in overleg met Sinterklaas toch maar besloten dat hij naar ons toe kwam ipv wij, 67 kinderen en alle begeleiders, naar de Drecht. Sinterklaas was gelukkig snel in de Sprong maar had wel veel trek. Hij bedacht om dan maar voor iedereen patat te bestellen. Wat hebben we hier allemaal heerlijk van genoten. Maar voordat het zover was moesten we eerst nog strijden voor de eer, wie wint dit jaar de zakloopwedstrijd en mag zijn naam bij laten schrijven. Het was weer een spannende strijd en uiteindelijk heeft Joeri Appelo de wisselbeker in ontvangst genomen. We hebben nog een spannend verhaal gehoord waarbij alle Mevrouw Diewertjes, Hulppieten, Sinterklazen en alle anderen geregeld door de beentjes moesten zakken. Tot slot nog gevolleybald met de Pieten en nog even limbo dansend de polonaise gedaan.

We hebben weer genoten van een heel gezellig Sinterklaasfeest!

20


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

21

P EN N I NGM E E S T E R

NIEUWE FACTUUR LAY-OUT Hebben jullie het al gezien? De facturen van

kan de factuur ook binnen 3 werkdagen geïncas-

Madjoe hebben een nieuwe lay-out gekregen. Fijn

seerd worden, zoals ook op de factuur vermeld

even een opfrisbeurt ondergaan en alle informatie

staat.

die voor de betaling of incasso van belang is staat nu bovenin bij elkaar verzameld.

Wordt een factuur evengoed betaald, dan wordt dit bedrag natuurlijk teruggestort. Dit veroorzaakt

Helaas heeft dit ook bij meerdere leden verwarring

alleen voor zowel lid als mij extra werk en die tijd

gebracht over wanneer een factuur geïncasseerd

kunnen we wel besteden aan leukere dingen dan

wordt of betaald moet worden. En worden door

betalingen verzorgen.

meer leden dan voorgaande seizoenen facturen betaald, terwijl er een machtiging is afgegeven. De

Weet je even niet meer of je een machtiging hebt

incasso-opdracht wordt aangemaakt en naar de

afgegeven, dan kan je dat op de factuur terugzien.

bank verzonden op hetzelfde moment dat de

Heb je een machtiging afgegeven dan zien de

factuur naar iedereen wordt gemaild. Daardoor

betaalgegevens op de factuur er als volgt uit:

Heb je geen machtiging afgegeven, dan zien de betaalgegevens er zo uit:

Staat er dus “Te incasseren” bij de betaalgegevens

Denk je nu, toch wel makkelijk een automatische

dan hoef je zelf niets te doen, behalve ervoor te

incasso? Mail dan naar penningmeester@vvmad-

zorgen dat er voldoende saldo op je rekening

joe.nl met de vraag om een machtigingsformulier

staat. En staat er “Te betalen”, dan zal je zelf wel

toe te mailen. Dan kunnen we dat nu inregelen en

actie moeten ondernemen. Heb je begin oktober je

worden ook jouw facturen in het vervolg geïncas-

contributiefactuur ontvangen, dan moet deze

seerd.

uiterlijk 1 december zijn bijgeschreven op de bankrekening van Madjoe. Heeft de factuur een latere

Heb je vragen, mail mij dan gerust op hetzelfde

datum, omdat je in de loop van het seizoen lid

mailadres.

bent geworden, dan is de betalingstermijn 30 dagen.

Sportieve groet,

Jolanda


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

22

DE G R O T E C L U B A C T I E

Trekking Grote Clubactie 2018 Op woensdag 12 december 2018 verricht notaris notaris mr. M.E.F. Ploum de trekking van de Grote Clubactie 2018. De trekkingsuitslag wordt donderdag 13 december 2018 gepubliceerd op de website www.clubactie.nl. Cheque jullie loten want wie weet is die € 100.000,00, Volkswagen Up of één van de andere prijzen voor jou! Succes!

Bestuur Madjoe

AV G IN F OR MATIE

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Hebben jullie onze nieuwsbrief over de Algemene Verordening Gegevens-bescherming van 23 november jl. gelezen, gericht aan alle leden van Madjoe? Daarin wordt aangegeven dat Madjoe zo nu en dan foto’s/video’s van activiteiten op haar website, in de Time Out en/of Facebook plaatst met daarop herkenbare personen. Mochten jullie daar bezwaar tegen hebben, laat het ons dan schriftelijk weten, dan zullen wij daar rekening mee houden. Dit geldt overigens ook voor het toesturen van nieuwsbrieven, Time Out of ander verenigingsnieuws. Dus denk hier goed over na en meld het ons wanneer je hiervoor geen toestemming geeft. Voor ons overige privacy beleid zie onze website.


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

23

Nieuwjaarsreceptie Pak allen de agenda er weer bij, want er komt weer een nieuw evenement aan! Op 4 januari 2019 zullen wij met elkaar het nieuwe jaar inluiden tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Onze eigen voorzitter zal deze avond starten, waarop wij met zijn allen zullen proosten op het nieuw jaar en de vondvullen met wederom een spannende pubquiz! De kantine zal om 19:15 open zijn, om vervolgens een half uurtje later (19:45 uur) te gaan starten met het avondprogramma. Na groot succes dit jaar wordt nogmaals de pubquiz georganiseerd. Een team kan uit maximaal 6 personen bestaan. Leuk om met je teamgenoten tegen elkaar te strijden. Het winnende team krijgt natuurlijk een prijs, maar wat dat is houden we nog even geheim. Wil je hieraan meedoen? Meld je team dan aan voor 31 december op bij Ingrid Bosma [whatsapp: 0629763199 of e-mail: ingridbosma95@hotmail.com] Geef hierbij aan uit hoeveel personen je team bestaat en een teamnaam (niet verplicht, wel zo leuk). Ter plekke nog meedoen is helaas niet mogelijk, dus geef je op en mis dit niet! Partners & kinderen zijn natuurlijk van harte welkom. Mee doen aan de pubquiz is gratis!

22 DE CE M BE R T/ M 3 1 DE CE MBE R 2 018

X-Mas Beach Volleyball Traditie getrouw organiseren wij altijd aan het eind van het jaar het internationale bekende X-Mas Beach toernooi. Dit beachvolleybaltoernooi omvat dit jaar 8 toernooidagen, verdeeld over toernooiblokken van 4 uur per toernooi. In de verwarmde beach hal Lindobeach in Scheveningen met 3 beachcourts is er elke speeldag volop mogelijkheden om mee te doen. In verschillende categorieĂŤn kunnen teams zich opgeven en voor leuke prijzen spelen. Zowel voor de heren, dames als mix teams op divisie, hoog, midden en laag is er voor ieder niveau een leuk toernooi te spelen. Voor meer informatie en opgeven, ga naar: http://www.lindobeach.nl/events-x-mas-beach


Seizoen 2018/2019 - TO nr 2

24

Notulen ALV sep 2018 Op 26 september 2018 is er weer een Algemene Leden Vergadering geweest, de opkomst was groots en de uitkomsten mooi. Lees de complete notule terug op de website van VV Madjoe.

Zo fotogeniek zijn we!

Woordje van redactie Hoi hoi! Daar is ‘ie dan weer, Time Out nummer 2 van dit seizoen! We zijn wel al halverwege, maar hoe minder vaak een editie, hoe beter de content denk ik dan maar. Nou en dat heb ik geweten, er hoefde maar een paar vragen uit en ik werd overladen met leuke stukjes van alle Madjoeleden, daarvoor: HEEL ERG BEDANKT. Deze tweede Time Out is al twee keer zo groot als de eerste van dit seizoen en we streven er natuurlijk naar om lekker zo door te groeien. Dus bij deze nog even een klein oproepje voor élk lid: Heb je een leuk verhaaltje, een super goede wedstrijd gespeeld, misschien iets leuks te zeggen tegen een teamlid of iemand anders van Madjoe. Mail het!! Mail het meteen, naar nina-reus@hotmail.com (of even appen, dan probeer ik het niet kwijt te raken, haha. Redactie nummer: 06 839 777 17. (klein beetje sorry voor de gelukkigen op de foto’s hierboven, maar dit vind ik echt heel grappig :) )

Nina Reus

Profile for Nina Reus

Time Out 2018/2019 nr 2  

Time Out 2018/2019 nr 2  

Profile for ninareus
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded