Page 1

PROFILMANUAL

GRAFISK PROFILMANUAL UTARBEIDET 2013

1


PROFILMANUAL 02

Innhold

03

Generelt uttrykk

04

Logo

05

Logobruk

06

Fargebruk

07

Typografi

08

Bildebruk

09

Postale elementer

10

Merking

11

Designelement

2 PROFILHĂ…NDBOK - INNHOLD


GENERELT UTTRYKK Denne profilmanualen er en veiviser for Triens sin grafiske profil. Retningslinjene som er beskrevet her skal følges slik at Triens sitt ansikt utad har en så enhetlig og korrekt kommunikasjonsform som mulig.

Triens som merkevare er hele tiden under utvikling, og profilhåndboken vil med jevne mellomrom bli oppdatert med nye prosjekter og nye forhåndsregler. Det er viktig å forholde seg til den siste utgaven av profilhåndboken til enhver tid.

PROFILHÅNDBOK - GENERELT UTTRYKK 3


LOGO Logoen er hovedelementet i profilen. Logoen må aldri forandres, pyntes på eller redigeres og skalering må alltid skje proposjonalt.

4

PROFILHÅNDBOK - LOGO


LOGOBRUK Det finnes tilfeller hvor logoen krever bruk av andre farger. Eksempelet nedenfor viser hvordan logoen skal brukes på mørke underlag (grå logo) og i situasjoner der det ikke er mulig å bruke (svart/hvit).

Hvis ikke originallogoen passer inn skal disse versjonene brukes. Det viktigste å huske på når det kommer til fargebruk er at det alltid er tilstrekkelig med kontraster sånn at logoen kommer best mulig frem.

Triens Triens PROFILHÅNDBOK - LOGOBRUK 5


FARGEBRUK Hvit og blå er hovedfargene i Triens fargepalett. PMS er tekstilfarger, og brukes til stoff. CMYK farger er for 4-fargers trykk (når PMS ikke er mulig) RGB farger er for skjerm.

PMS 2766c C100/M100/Y25/C25 R19/G35/B91

6

PROFILHÅNDBOK - FARGEBRUK

PMS white C0/M0/Y0/C0 R255/G255/B255


TYPOGRAFI Konsekvent bruk av typografi gjør at alt trykket materielle vil fremstå på en klar og tydelig måte. Fontene er valgt fordi de er lesbare, fleksible og tydelige. Baskerville regular er ment for den viktigste informasjonen, altså headinger og overskrifter.

Ariel Bold er ment til mindre overskrifter/undertitler. Ariel Regular er til all mengdetekst og generell informasjon. OBS: Ikke bytt ut fontene med lignende fonter eller legg til andre elementer, logoer og symboler.

Aa

The Quick Brown Fox Jumps Over A Lazy Dog 123456789?! ABCEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå

Aa

Baskerville Regular/ Overskrifter - Headinger

Aa

The Quick Brown Fox Jumps Over A Lazy Dog

The Quick Brown Fox Jumps Over A Lazy Dog

123456789?! ABCEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå

123456789?! ABCEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå

Arial Regular / mengdetekst

Arial Bold / Undertitler

PROFILHÅNDBOK - TYPOGRAFI 7


BILDEBRUK Produktbilder spiller en viktig rolle. De skal støtte og forsterke merkevaren, utstråle kvalitet og snakke tydelig. Alle bildene skal bestå av høyeste oppløsning med originale farger. Bildene skal ikke inneholde tekst, og skal framstå som reine og klare.

Produktbilder

8

PROFILHÅNDBOK - BILDEBRUK

Stemningsbilder skal bestå av mennesker og produkter i omgivelser. Brukes med klare farger. Brukes til bl.a annonser, promomaterielle, nettsider og plakater.

Stemningsbilder


POSTALE ELEMENTER Postale elementer kan være noe av det første kunder, kontakter eller fremtidige samarbeidspartnere ser, og er på mange måter Triens´ ansikt utad. Desto viktigere med konsekvent og korrekt bruk her. Brevark, konvolutt og visittkort.

PROFILHÅNDBOK - POSTALE ELEMENTER 9


MERKING Når logoen er i bruk skal den skaleres med riktige proporsjoner. Her vises logoen med riktige mål. Bokstaven N i logoen viser hvor mye luft som skal være mellom logo og kanter eller andre elementer. Dette er minimums mål.

10

PROFILHÅNDBOK - MERKING


DESIGNELEMENT De buede strekene i logoen brukes som designelement i annonser og annen reklame. Dette er for å ha en rød tråd sånn at Triens sitt varemerket er lett å kjenne igjen. Under finner du eksempel til lys og mørk bakgrunn.

OBS: man må passe på at man ikke bruker denne teknikken for mye, da blir den fort oppbrukt.

PROFILHÅNDBOK - DESIGNELEMENT 11


Profilmanual Triens  
Profilmanual Triens  

Laget for Pro reklame

Advertisement