Page 1

PORTFOLIO

NINA EKEROTH INREDNINGSARKITEKT


INNEHÅLLSFÖRTECKNING


CV

NINA EKEROTH

KAPITEL 1

KOMMERSIELLA PROJEKT

KAPITEL 2

AKADEMISKA PROJEKT

KAPITEL 3

FRILANSPROJEKT

3.

4 6 44 66


CV

NINA EKEROTH INREDNINGSDESIGNER

issuu.com/ninaekeroth/ 0700902402 ninaekeroth.id@gmail.com

EXPERTIS • INREDNINGSDESIGN

• TALA INFÖR PUBLIK

• KUNDRELATIONER

• 3D VISULISATION

• PROJEKTLEDNING

• KONCEPTUTVECKLING

SOFTWARE SKILLS

AUTOCAD

REVIT

INDESIGN

PHOTOSHOP

MS OFFICE

ANNAT

REFERENSER

• Språk: Svenska, Engelska

Dr. Erica Liu Pathway Leader BA (Hons) Interior Architecture & Design e.liu2@herts.ac.uk, 01707 285382

• Körkort: B

SKETCHUP

Fler referenser finns vid förfrågan


Mitt namn är Nina Ekeroth och år 2012 lämnade jag min hemstad Göteborg för London med en önskan om att uppfylla min dröm om att bli Inredningsdesigner. Jag började min utbildning 2014 och har nu en kandidat i Inredningsarkitektur och design. Just nu är jag mitt uppe i att använda och utveckla mina kunskaper och min passion inom detta kreativa yrke. Jag älskar att vara i nära kontakt med kunder och utveckla unika, vackra koncept för varje individuellt projekt, både mot privata och kommersiella klienter.

UTBILDNING

KREATIVA ROLLER I URVAL

BA INTERIOR ARCHITECTURE AND DESIGN

INREDNINGSARKITEKT - HOTELL

1ST CLASS HONOURS, UNIVERSITY OF HERTFORDSHIRE

LUNDWALL ARCHITECTS, Heltid

September 2014 - Maj 2017

Mars 2018 - nutid

ESTETISKA PROGRAMMET - TEATER

INREDNINGSARKITEKT - ARBETSMILJÖ

SLUTBETYG: 19.6/20, LERUMS GYMNASIUM

WOODALLS DESIGN, Heltid

Augusti 2008 - Juni 2011

Juni 2017 - Januari 2018

INREDNINGSDESIGNER - KÖK/SOVRUM

UTMÄRKELSER

FLAIRLINE FURNITURE, Deltid Juli 2016 - Juni 2017

COMMENDATION

INREDNINGSDESIGNER - ARBETSMILJÖ

RIBA HAA 2017 Award

GENSLER, Internship

Ahimsa - The Women’s Centre, Maj 2017

Juli 2016 - September 2016

NOMINATION

INREDNINGSDESIGNER - SKOLBYGGNAD

NAS Design Partnership Awards 2017

UNIVERSITY OF HERTFORDSHIRE, Frilans

Ahimsa - The Women’s Centre, September 2017

Januari 2016 - April 2016

COMMENDATION

INREDNINGSDESIGNER - PRIVAT BOSTAD

A-IAD UH Estates and Facilities Design Competition Award

UNIVERSITY OF HERTFORDSHIRE, Frilans

Corridor D, Maj 2016

Oktober 2014 - Januari 2015


KAPITEL 1 KOMMERSIELLA PROJEKT I U RVA L

FÖRESLAGEN ARBETSPLATSDESIGN • BUDGET: OKÄND ◘• OKTOBER 2017

FASTIGHETSFÖRVALTARE ETT DIGITALT “BORTA BRA MEN HEMMA BÄST”

3D Bilder av CGI-Team • AutoCad • Photoshop


OM PROJEKTET

Klient: Fastighetsförvaltare Önskemål Då kundens medarbetare kan välja att arbeta hemifrån önskade företaget en välkomnande arbetsplats. Ett kontor dit man vill ta sig till på grund av dess form och funktion. Dessutom är kunden i framkant var det gäller teknologi och ville därför utforska lösningar där de kan integrera den senaste teknologin i designen av deras nya arbetsplats och därmed i deras vardag. Byggnad En lagerlokal i Londons Docklands, precis bredvid Themsen, med tegelväggar och sänkt tak.

7


KONCEPT/SKISSER Tanken bakom denna design är att skapa en varm arbetsplats med innovativ design både på en hög- och lågteknologisk nivå. Detta med hjälp av innovativ ljussättning, alternativa arbetsytor, nya material och högteknologiska touchscreenskärmar i mänsklig storlek. För att skapa en varm, hemtrevlig kontrast har inga klassiska kontorsmöbler använts och färgerna på de mjuka materialen är ljusa och pastelliga mot det exponerade taket och väggarna.

8.


KONTORSLANDSKAP MED INFORMELL MÖTESPLATS

9


KONTORETS VARDAGSRUM

I köksdelen har endast bänkskåp används för att skapa en barkänsla och en öppenhet mellan matplats och “vardagsrum”. Transparent cement täcker inbyggd belysning som formar företagets logga.

10.


MATPLATS

11


RECEPTION

12.


INTERAKTIV VÄGG I RECEPTION

13


FÖRESLAGEN MÖTESSVITSDESIGN • BUDGET: £300 000 ◘• AUGUSTI 2017

G OD SÄGAR E ENGELSK DESIGN DRAGET TILL SIN KURVIGA SPETS

3D Bilder av CGI-Team • Revit


OM PROJEKTET

Klient: Godsägare Önskemål: Till höger om entrén till kundens högkvarter önskar kunden att uppdatera sin mötessvit. De existerande mötesrummen är daterade och målet är att skapa en innovativ, unik plats med en lyxig känsla. En klassisk engelsk stil med lokala materialval och design uttrycks vara ett grundläggande krav.

Byggnad En pampig femvåningsbyggnad på en av de mest exklusiva gatorna i historiska Mayfair, London.

15


KONCEPT/SKISSER Tanken bakom denna design är att försöka skapa fem mötesrum och en lounge på ett helt nytt sätt. Efter flertal skisser och idéer växer en böljade, organisk design fram. Klassiska engelska material som lokalt odlat mörkt trä används på ett innovativt sätt för att skapa en feminin mjukhet i den maskulina atmosfären. Detta för att skapa en progressiv design med en lyxig, varm men ändå konservativ känsla.

Colour and Finishes Inspiration: Peacock Den stolta, vackra påfågeln får i detta projekt representera vad dessa mötesrum hoppas göra med byggnaden på en konceptuell nivå. Det ska vara företagets stolthet där alla kan uppfatta General Arrangement Sketch, Scale 1:30 @ A1 skönheten som de kostat på sig för attFloor, visa sin Street Ground 70 Grosvenor General Arrangement Sketch (NTS) uppskattning gentemot sina anställda och gäster.

Meeting Room 1+2 14 P

Meeting Room 1 (8P) Zip Tap

Seating Booth

Refreshment Area

Security Console

Integral Fridge

Slave Fire Alarm Panel

Main Entrance

Meeting Room 4 (4P)

Meeting Room 5 (6P)

Meeting Room 3 (2P)

Meeting Room 2 (8P)

16.

working with Grosvenor Woodalls Design - 1-3 College Hill, London, EC4R 2RA +44 (0) 20 7489 7669

Project Name

Floor

GRO

00

Series

Stage

SK02 P

Revision

1


LOUNGE

17


KÖKSDEL MED INSYN TILL MÖTESRUM

18.


MÖTESRUM

19


TOTALRENOVERING AV INDUSTRIBYGGNAD • BUDGET: OKÄND • HÖST 2017

LEKSAKSFABRI KANT EN LEKPLATS FÖR KREATIVITET

3D Bilder av CGI-Team • AutoCad • Photoshop


OM PROJEKTET

Klient: Leksaksfabrikant Önskemål Detta kreativa företag önskar ett helt nytt högkvarter som är en del av deras fabrik. Den ska inte bara agera kontor utan ska också erbjuda en lokal för att skapa displayer inför mässor och träna på försäljning av produkter. Den färdiga designen ska därför innehålla, kontor, mötesplatser och rum för workshops och föreläsningar. Byggandens originalskick var ett tomt skal vilket innebär stort fokus på tekniska ritningar för byggnadslov. Byggnad Industrilokal i Aberdeen, Skottland.

21


KONCEPT/SKISSER För att uppmuntra ett kreativt arbetsklimat utvecklades ett lekplatskoncept som ett narrativ till denna design. Trappan mellan de två våningarna fungerar som en klätterställning där man kan visa upp sina färdigheter (företagets produkter) mötesbordet är ett bollhav (med färggranna, runda stolar) och köket är en bildlig park för picknick. Designen har en professionell yta med lekfulla, färgglada element.

22.


PLANRITNINGAR

ÖVERVÅNING

UNDERVÅNING

23


TRAPPA

24.


PINGISBORD/INFORMELL MÖTESPLATS

25


STYRELSERUM

26.


FÖRELÄSNINGS/WORKSHOPRUM

27


KÖK - NEDERVÅNING

28.


KONTORSLANDSKAP

29


KONTOR OCH MÖTESRUM

30.


KÖK - OVANVÅNING

31


FÖRESLAGEN TRÄNINGSCENTERDESIGN • BUDGET: OKÄND ◘• SEPTEMBER 2017

HOT ELLAKADE MI HOTELLELEGANS MED EN AKADEMISK TOUCH

3D Bilder av CGI-Team • AutoCad • Photoshop


OM PROJEKTET

Klient: Exklusiv hotellkedja Önskemål: Kunden är en exklusiv hotellkedja i Europa och de vill låta bygga en ”training academy” för sin personal med ett antal klassrum och utrymme för pauser mellan lektioner. De vill ha en akademisk plats med en lyxig touch för att reflektera företagets hotells stil och flärd.

Byggnad: Townhouse i Mayfair, London. Projektet är på nedersta våningen utan naturligt ljus.

33


KONCEPT/SKISSER Look and Feel Carpet

Koncept: Genom att använda en blandning av lyxiga och enkla material som exempelvis marmor och filttyg får denna akademi en kontrastfull känsla. Grundfärgerna är grå, ljusgrön och ljusblå och dessa mixas med hotellens starka varumärkesfärger och glansigt svarta ytbehandlingar.

Look and Feel Finishes

Woodalls working with Dorchester

34.

Woodalls working with Dorchester


RECEPTION

35


KÖK

36.


TELEFONFOTÖLJER OCH ELEVSKÅP

37


FÖRESLAGEN ARBETSPLATSDESIGN • BUDGET: OKÄND ◘• AUGUSTI 2017

S OF T WA R E I NTEGRATO R QUIRKY HEMMAKÄNSLA MÖTER STILREN BAKGRUND

3D Bilder av CGI-Team • AutoCad • Photoshop


OM PROJEKTET

Klient: Business Integration

Software

Önskemål Kunden önskar skapa en varm plats dit dess anställda kan komma och arbeta under avslappnade omständigheter. De vill ha en klassisk stil med varma, genomtänkta detaljer. Byggnaden de flyttat in till är en klassisk kontorsbyggnad med cementgolv, vita väggar och svarta detaljer. Byggnad Nyrenoverad kontorsbyggnad på fem våningsplan vid Finsbury Square, London.

39


KONCEPT/PLANRITNINGAR Iden bakom denna design var att skapa en varm atmosfär med små medel. De anställda som ska komma att använda kontoret är av blandad ålder och bakgrund så medan vi ville få en modern känsla ville vi ändå ha en klassisk, stilren underton. Vågade orangea och turkosa textilier möter klassiska trägolv och rena vita väggar för att uppnå en balans i denna design.

40.


STYRELSERUM FRÅN ENTRÉ

41


KONTOR

42.


STYRELSERUM

43


KAPITEL 2 AKADEMISKA PROJEKT I U RVA L

INTERIOR ARCHITECTURE AND DESIGN BA (HONS) FINAL PROJECT • JANUARI-MAJ 2017

För detta projekt hade jag äran att ta emot en utmärkelse från RIBA (Royal Institute of British Architects) som varje år utser de bästa projekten på programmet Interior Architecture and Design på University of Hertfordshire.

AHIMSA KVINNOCENTRET

Revit • AutoCad • Photoshop • InDesign • SketchUp


OM PROJEKTET

Klient: Akademiskt Projekt Brief: Hitta en övergiven byggnad att analysera och rita upp, både själva byggnaden och dess omgivning. Kom sedan fram till en funktion att sätta i byggnaden som kan bidra till samhället på något sätt. Jag bestämde mig för att göra ett kvinnocenter för kvinnor och barn som flyr våld i hemmet. För att skapa en inkomst till organisationen har en del av byggnaden en annan funktion - ett yogacenter och café. Byggnad En vattenpumpningsstation i Eastbourne, England

45


KONCEPT

EGG

CATERPILLAR

COCOON

BUTTERFLY

WHAT

Small, Sensitive, Enclosed

Flexible, Soft, Curious

Podlike, Transparent

Beauty, Bravity, Finale

HOW

Space for Hiding, Round Shapes

Soft Materials, Curves

Private Space at a Height

Extravagancy, Playfulness

WHERE

Konceptet bakom denna design är metamorfos av en fjärils liv. Ahimsa vill hjälpa kvinnor på alla nivåer att växa från bildliga ägg till starka, vackra fjärilar.

Entrance, Toilet, Bedrooms

46.

Cafe, Transitional Meditation Space, Spaces, Kids Areas Quiet Spaces

Yoga Studio, Cafe, Apartments


M E D I TAT I O N COCOONS K I N E T I C WA L L

FLEXIBLE YO G A / E V E N T S PA C E

WOMEN’S S H E LT E R

B U T T E R F LY L E A F I N S TA L L AT I O N

MEZZANINE

S TA F F ROOM

WORK SHOP

CAFE

SHOP

SHOP ahimsa.

YOGA CENTRE

WOMEN’S SHELTER

CAFE

CHARITY RECEPTION

WO R K S H O P F O R S H E LT E R

47


DESIGNUTVECKLING

48.


YOGASAL

Denna 3d-bild är gjord i Revit och efterbehandlad i Photoshop

49


DESIGNUTVECKLING

EVENING EVENT -YOGA STUDIO

CAFE WITH MEZZANINE The brass side of the kinetic wall has been exposed to create an atmospheric and decorative background for an evening setting in the yoga studio, used here for a Women’s Wellbeing event.

Brass Metal

50.

Grey Oak Floor

Painted Bricks

Pink Velvet


DESIGNUTVECKLING

CAFE ENTRANCE To reflect the curious, soft caterpillar concept in the cafe, curved sofas with a light pink velvet fabric have been chosen as the main furnishing in the area.

The existing black iron columns have been decorated with the butterfly leaves to create beautiful shading on the existing concrete flooring.

Black Iron

Concrete

51


INTERIOR ARCHITECTURE AND DESIGN BA (HONS)/FRILANSPROJEKT • JAN-MAJ 2016

This project was recognised and highly commended as one of the top three contributions in the 2016 UH IAD Estates and Facilities Design Competition “We were impressed by the overall quality of the work ...and were of the view that your proposal was especially bold in its architectural response to the existing structure.”

CORRID O R D HONESTLY LEVELS

••


OM PROJEKTET

Klient: University of Hertfordshire Brief: “Corridor D” är en 300 meter lång förbindelsegång mellan de tre olika teknologifokuserade skolarna i University of Hertfordshire. Projektet handlar om att omvandla de omoderna utrymmet till en inspirerande korridor med fler funktioner (exempelvis plats för utställningar och lärozoner) och som även representerar universitetet gentemot investerare och kunder. de kan integrera den senaste teknologin i designen av deras nya arbetsplats och därmed i deras vardag.

53


KONCEPT Konceptet för detta projekt är “Honesty” (Ärlighet). Utdrag från projektbeskrivning: Corridor D in the main building of University of Hertfordshire is connecting three schools: Engineering and Technology, Computer Science and Physics, Astronomy and Mathematics. In contradiction to schools such as Creative Arts and Humanities, the personality the three schools have in common is a straight forward, fact based approach to life and work. It is about honesty and presenting their perspective of the world in an authentic, exact way.

54.


DESIGNUTVECKLING Development of concept: honesty. The idea is to expose the bridge structure of the floors and use the open space underneath to exhibit projects from the students.

Glass Covers Floor Exhibition Boxes

Ground

55


DESIGNUTVECKLING

The “Exhibition Boxes” grew to become sunken seating areas for informal study

56.


DESIGNUTVECKLING

SUNKEN SEATING AREA 1:200

57


SKISSER

58.


DETAILJRITNING

6149 Metal Stud Layer Gypsum Wall Board

WINDOW FRAME

EXHIBITION SHELF REFER TO DWG 09

2400

Railing

Structural Column

TRENCH RAMP REFER TO DWG 07

3636

Concrete, Sand/Cement Screed Damp-proofing Membrane Layer Concrete, Cast In Situ

225 L-TABLE

Concrete Air Infiltration Barrier

TAYLOR MADE DESK

Plywood, Sheathing

1075

Metal Stud Layer

Gypsum Wall Board Concrete Masonry Units

Vapour Retarder Gypsum Wall Board

Oak Flooring Wood Sheathing, Chipboard Structure, Timber Joist/Rafter Layer

2085 2285

241

854

3850

1351

DETAILED CROSS SECTION, SUNKEN SEATING AREA 1:40

59


DETALJRITNING

ENTRANCE PLAN 1:200

60.


ENTRE

The unique construction of the new, grand entrance to the corridor is working in three different ways. It is made out of numerous ramps, allowing all different visitors to enter at the same time as they can be used as seat steps. In a rush? Fast pace stairs have been placed in the middle of this Seat-Step-Ramp

61


INTERIOR ARCHITECTURE AND DESIGN BA (HONS)/FRILANSPROJEKT โ€ข SEPT-DEC 2014

36 WESTPO L E AVE NUE FAMILJEHEM MED EN TVIST

Hela detta projekt gjordes helt fรถr hand


OM PROJEKTET

Klient: University of Hertfordshire/ Privat Kund Brief: En barnfamilj i norra London tog kontakt med universitetet för att på hjälp med renoveringen av sitt nyinköpta hus. Eleverna i gjorde således varsin full design av huset, utan användning av dator. Byggnad: Parhus i två våningar i behov av total renovering.

63


MODELL

Hand made model materials used: foamboard and card

64.


SKISSER

65


KAPITEL 3 FRILANSPROJEKT I U RVA L

FÖRESLAGEN ARBETSPLATSDESIGN • FRILANSPROJEKT • OKT 2015-FEB 2016

RS K OF FI CE DESI GN EN FRISK FLÄKT PÅ KONTORET - I samarbete med Nicola Smith

Revit • AutoCad • Photoshop


OM PROJEKTET

Klient: RSK Group plc Brief: Miljörådgivningsföretaget RSK önskar en uppdatering av sitt omoderna kontor och kontaktar University of Hertfordshire för hjälp. Jag och min klasskamrat Nicola Smith blir utvalda för att göra designen för projektet och företaget väljer att fortgå med det vi designat. Byggnad: Daterad kontorslokal i Hemel Hempstead, Hertfordshire.

67


UPPMÄRKSAMHET HEADLINES: 15/16 IN REVIEW

SCHOOL OF CREATIVE ARTS

Vi hade den äran att få detta projekt publicerat i “the Headlines Newspaper of University of Hertfordshire”. Tidningen används för att göra reklam för universitetet gentemot potentiella nya studenter och investerare.

ARCHITECTURE / INTERIOR ARCHITECTURE & DESIGN

SCHOOL LAUNCHES

A-IAD STUDIO The School of Creative Arts recently launched an external facing Architecture and Interior Architecture and Design (A-IAD) Studio. Led by Dr Erica Liu, Course Leader for BA(Hons) Interior Architecture and Design, the studio gives students a chance to get a realistic and challenging experience of life as an architect or interior architect by working to real client briefs and pitching design concepts to real companies. The students work together with Dr. Liu, as well as Dr. Silvio Carta, Programme Leader for Architecture, and the Creative Ideas Office, who manage the projects to completion. The A-IAD Studio completed an office design project for the RSK Group, one of the biggest engineer and environmental consultancies in the UK. The project involved producing a concept design for the existing office, to accommodate 95 staff at the Hemel Hempstead RSK Headquarters. The office was designed by second year students Nicola Smith and Nina Ekeroth, under the guidance of Erica. Nina and Nicola proposed two bespoke designs that reflect the RSK brand. The clients chose one concept and the two students then developed it into a final proposal. The final

40

68.

design was inspired by the profession of RSK, which works with the ground, so the interiors were styled with natureinspired elements and colour palette. The clients loved the design, which was completed on time and fulfilled the brief. They were so impressed with the final outcome that they decided to present extra prizes to the designers. The design will be realised later this year. The Studio is currently working on a project with Agogosfood to design the interior space of their brand new eatery and takeaway restaurant in Hatfield town centre. The client, Mr Nahom Teweldemedhin, a Hertfordshire Business School graduate, has been inspired to create a unique hang-out space for students and local residents in the area to eat and relax at. The restaurant will serve contemporary African Caribbean cuisine where their customers will enjoy music and a showcase of student art, reflecting the warmth and energetic youth culture that the brand stands for. This exciting project, as with the RSK design brief, encompasses all everything the Architecture team want students to get to grips with, ensuring they can work on real, live projects with clients to build their experience and get a real feel for professional work.

ACCESS OUR EXPERTISE: UHCREATIVES@HERTS.AC.UK

/UHCREATIVES • #HERTSHEADLINES

Vårt möte med ägaren av företaget då vi överlämnade vår design, bild tagen för företagets nyhetsbrev


DESIGN Accomondating just over 100 members of staff, the RSK office in Hemel Hampstead was in desperate need of a renovation. The company has increased its number of workers over the last few years and the office design has not followed; resulting in a stuffy, impractical and unatractive environment. Lift

9 m²

Prayer Room 6 m²

Print Room 21 m²

Kitchen

Board Room

3 m²

28 m²

Stairs Stairs

Female WC

7 m²

9 m²

17 m²

Male WC 11 m²

GENERAL ARRANGEMENT PLAN, 1:200

69


70.


71.


EXEMPEL PÅ VISUALS FRÅN INREDNINGSDESIGNJOBB

F LAIRLIN E EXEMPEL PÅ KUNDPRESENTATIONER

Winner Design


OM PROJEKTET

Önskemål Detta kapitel är en samling av bilder som jag producerade under min tid som inredningsdesigner på Flairline Furniture. Vänligen notera att dessa bilder främst är inkluderade för att visa min kunskap inom visualisering.

73


KÖK

74.


KÖK

75


WALK IN CLOSET

76.


KÖK

77


Tack, fรถr att du tog dig tid att titta igenom min portfolio Tveka inte att hรถra av dig!

NINA EKEROTH ninaekeroth.id@gmail.com

0700902402 Denna portfolio har jag gjort i InDesign

issuu.com/ninaekeroth/

Portfolio Nina Ekeroth 2018  
Portfolio Nina Ekeroth 2018  
Advertisement