Page 1

14.

 Activiteitenbus IDEE 9

TOUWTJESPRINGEN ELKE CELIE

 Laat de kinderen een touw zien en vraag hen welke spelletjes ze allemaal kunnen spelen met dit touw. Vb.:”Touwtrekken, paardje rijden, touwtje springen, …”

Laat een filmpje zien van een professionele robeskipping-ploeg.

Touwtjespringen, wie kent het niet? In alle landen van Europa wordt dit spel de afgelopen 100 jaar nog dagelijks gespeeld. Het enige wat je nodig hebt is een touw en een goede conditie.

Vraag de kinderen welke andere springtechnieken ze nog gezien hebben. Vb.:”Al zittend springen, springen met twee touwen, op handen en voeten springen, …” Vraag de kinderen welke touwspring-liedjes ze kennen en voer er een paar uit. Vb.:”Beertje beertje, in spin de bocht gaat in, …” Daag de kinderen uit om per 2 of 3 zelf een versje in elkaar te steken waar moeilijke bewegingen in voorkomen. Moedig de kinderen aan om opzoek te gaan in liedboeken, versjesboeken en poëzieboeken. Laat hen de zelf uitgevonden versjes uittesten met elkaar en bespreek daarna wat nu een leuk en goed touwspringversje maakt.

Annelies Steels, Elke Celie, Jeroen Van Hecke, Linsey Vermeir, Niels Fernhout, Nina Van de Vyver, Vanessa Van De Vyver en Yoshi De Meyer Bachelorproef club 174 - 2011/ 2012

Vraag de kinderen hoe je touwtje springt. Op welke verschillende manieren kun je touwtjespringen? Vb.:”Gewoon springen, op één been, …”


De versjes mogen de kinderen in een apart notitieboek schrijven. Zo ontstaat er een boek vol met leuke springtouwversjes.

MATERIAAL Springtouw Projector en projectiescherm Filmpje robeskipping Pen en papier Liedjes, versjes en poĂŤzie boeken Notitieboek

AANTAL PERSONEN Tot 10 personen.

TIJDSBESTEDING 30 minuten.

14. Touwtjespringen - Elke Celie  

Vraag de kinderen welke andere springtechnieken ze nog gezien hebben. Vb.:”Al zittend springen, springen met twee touwen, op handen en voete...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you