Page 1

HØST 2021


Strawberry Publishing Postboks 7133 St.Olavs plass 0130 Oslo ISBN: 978-82-34704-02-4 Satt med Neue Haas Unica W1G Papir: 150g Arctic Silk Printed in Norway www.strawberrypublishing.no Priser og utgivelsesmåned kan endres.


Innhold 5 13 25 33 39 57 63 72

Skjønnlitteratur Krim og spenning Barnebøker Oversatt underholdning Sakprosa Quiz og julehefter Bastion Kontaktinfo


Skjønnlitteratur


Roman

Hjerteknuseren Anne B. Ragde • •

Anne B. Ragde er en av Norges mest folkekjære og bestselgende forfattere. Ragde har blitt tildelt Riksmålsforbundets litteraturpris, Bokhandlerprisen, Brageprisen og Den norske leserprisen. Dette er hennes første roman hos Strawberry.

Jonetta lengter etter balanse. Den balansen hun kjenner når hun svømmer i tjernet, eller når morgenkaffen kan ta den tiden den vil. Dette har hun på hytta, men hun har Ragnar der også. En voksen sønn uten jobb, med bunker av uåpnede regninger på gutterommet hjemmet. Hvor ble det av gutten hennes, han som kunne si at han elsket henne uten å ane hva ordet betydde. Hvordan skal Jonetta klare å nå inn til denne store, fremmede, lukkede mannen som er sønnen hennes nå? Og vil hun det? I løpet et par ferieuker får dramatiske hendelser alle agg til å piple frem. Og spørsmålet er: Når det er nok?

ISBN: 9788234702198 399,Innbundet August

Anne B. Ragde skildrer innsiktsfullt, humoristisk, urovekkende og dypt alvorlig forholdet mellom foreldre og barn. Hvor langt kan man strekke seg før noe uerstattelig brister?

Anne B. Ragde debuterte i 1990 med romanen En tiger for en engel, og har utgitt en lang rekke romaner og novellesamlinger. Hun er blitt beæret med Riksmålsforbundets litteraturpris, Bokhandlerprisen, Brageprisen og Den norske leserprisen. Bøkene hennes er oversatt til 23 språk.

6


5

Roman

Lucias siste reise Vetle Lid Larssen • • •

Spennende og dramatisk roman om europeisk historie og far-datter-forholdet. Fascinerende vinkling om skjebnen til den kjente helgenen Lucia. En bok å bli klok og begeistret av.

Sicilia, år 304 e. kr: En ung kvinne, Lucia, blir voldtatt og henrettet. Men hvor blir Sankta Lucias jordiske levninger av? 1700 år senere tar en norsk far og datter opp forfølgelsen. Lucias siste reise er en kulturhistorisk eventyrfortelling, en episk tidsreise, en overraskende roadtrip gjennom 1700 år av europeisk historie. Fortellingen om Sankta Lucia begynner i katakombene på Sirakusa og ender i en barnehave på Adamstuen. Den handler om kjærlighet, krig og lengselen hjem. Inspirert av virkelige hendelser forteller Vetle Lid Larssen om Harald Hardrådes glemte nederlag, frekke nonner, Dantes død og Konstantinopels fall.

ISBN: 9788293687313 399,Innbundet September

Vetle Lid Larssen er prisbelønt journalist og forfatter. Han har blant annet utgitt 2, Anti-sex, Kjærlighet før øya synker, Norske helter, 1001 natt – den utrolige historien om to norske slaver i Alger og Hvordan elske en far – og overleve.

7

© www.koitz.dk 2021


Noveller

Kjærlighet i Minnesota Mathias Haven • •

Lovende debutant. Novellesamling om å stå alene, og den amerikanske drømmen.

I disse novellene møter vi mennesker som står alene i verden, for seg selv og sammen med andre, og som strekker seg etter fellesskap og kjærlighet. Her er jenta som spiser middag i ensomhet på kjøpesenteret, mens hun spionerer på foreldrene. Her er nordmannen som reiser til Fargo for å oppleve universet han kun har sett på TV. En kaféeier blir paranoid når en av gjestene forsvinner i løse lufta. Delstaten Minnesota utgjør det geografiske bakteppet, men representerer også en sinnstilstand, en lengsel etter et annet liv. Med blikk for detaljer, og en letthet i teksten, veksler Mathias Haven mellom det hverdagslige og dypsindige, det enkle og flertydige. Gjennom såre enkeltskjebner skriver han fram ulike versjoner av den amerikanske drømmen, og lar det uventede og usannsynlige få vokse like under overflaten.

ISBN: 9788234702143 339,Innbundet Oktober

Mathias Haven (f. 1987) er en norskamerikaner født og oppvokst i Norge, men har også bodd i sitt andre hjemland. Han har studert religionshistorie ved Universitet i Oslo, og er utdannet Art Director ved Westerdals. Kjærlighet i Minnesota er hans første bok.

8


Oversatt Roman

Skjønne verden, hvor er du Sally Rooney • •

Sally Rooney er blant verdens mest leste forfattere for tiden. Normal People, på norsk Alle andre, har dominert bestselgerlistene globalt, ikke minst etter at BBC-serien basert på boka ble en skikkelig monsterhit. Hennes første roman, Samtaler med venner, blir TVserie i 2022.

Forfatteren Alice treffer Felix, som jobber på et lager. Hun inviterer ham med seg til Roma og han takker ja. I Dublin forsøker Eileen, Alices beste venninne, å komme over et brudd, men som vanlig ender det med at hun begynner å flørte med barndomsvennen Simon. Alice, Felix, Eileen og Simon er fremdeles unge, men de forsøker å finne fotfeste i voksenlivet. De begjærer hverandre, de skuffer hverandre, de blir sammen og de gjør det slutt. De har sex, bekymrer seg for sex, bekymrer seg for vennskap og for verdens tilstand. Befinner de seg i det siste opplyste rommet før mørket blir totalt? Kan de tro på fremtiden, tro på en skjønn verden?

ISBN: 9788234700996 379,Innbundet Oversatt av Hilde Stubhaug September

Sally Rooney er født i 1991 og bor i Dublin hvor hun fikk sin mastergrad fra Trinity College i 2013. Hun har bidratt i en rekke litterære magasiner. Skjønne verden, hvor er du er hennes tredje roman. Samtaler med venner blir TV-serie i 2022.

9


Ö de s l i l le r ø de Ödes lille røde er en samling av skandinavisk lyrikk, høydepunkter om du vil, som jeg håper tjener som en innføring i diktningens verden. Diktene er korte, noen dikt er til og med kuttet ned, ikke ulikt en cd med Maria Callas’ beste arier f.eks. Utvalget bærer preg av det jeg mener at poesiens ypperste mål: universelle sannheter. Antologien inneholder derfor verken nasjonalistiske eller politiske dikt, ej eller humoristiske dikt. For vi ler ikke nødvendigvis av det samme, men gråten er allemannseie.

10


Lyrikk antologi

Ödes lille røde En skandinavisk poesikanon

Öde Nerdrum • •

Öde Nerdrum er kunstmaler, men har også et svært bevisst forhold til poesiens klangbunn. Gjennom flere TV-opptredener, deriblant ”Farmen kjendis”, ble det norske folk sjarmert i senk av den unge Nerdrums vesen og replikker. En vakker gavebok til alle aldre – fra 20 år og oppover.

I denne samlingen med det ypperste av norsk, svensk og danske lyrikk er den røde tråden den motvillige melankolien som bestiger menneskehjertene til alle tider. Her skal menneskets arketypiske roller tematiseres, alt fra ensomheten til kjærligheten, naturen, til gleden av å være sammen. Ödes visjon for boka er denne: «I en moderne verden full av adspredelser og ironisk distanse skal denne boka være et fyrtårn for en varmere, mer følsom oppfatning av verden.» Samlingen vil inneholde 80 dikt. Blant dikterne som er representert, finner vi poeter som Henrik Ibsen, Harriet Lövenhjelm, Dan Andersson, I.P. Jacobsen, Karin Boye, Vilhelm Krag, Jens Bjørneboe og Inger Hagerup. En nydelig gavebok der alle som er på leting, vil finne mening og poetisk kraft.

ISBN: 9788234702327 249,Innbundet Oktober

Öde Spildo Nerdrum (f. 1996) er maler og pianist. Hans holdning er at de ulike kunstartene beriker hverandre, og at poesi og musikk er en viktig inspirasjon for malerkunsten – og omvendt.

11


Krim og spenning


Et halvt lik blir funnet i en gammel koffert i e

Oversatt krim

og Anette Werner får ansvaret for etterfo

Isola

ger på Bornholm for å forsøke å finne fotfest

makker Jeppe Kørner har permisjon, og jobbe

Foto© LesKaner

Katrine Engberg (f. 1975) var allerede velkjent da hun begynte å skrive. Krokodillevokteren er første bok i København-serien, med etterforskerne Jeppe Isola er femte og siste bind i den kritikerroste Kørner og Anette Werner. Engberg er blitt København-serien. nominert til en rekke priser for forfatterskapet Katrine Engberg harervirkelig hatt sitt, og bøkene hennes utgitt i 13 land.et norsk gjennombrudd

Katrine Engberg som danser og koreograf • •

i vår, og har hatt flere sterke listeplasseringer og strålende anmeldelser. København-serien på norsk: Sterk krim der spenningen ligger i karakterenes utvikling og den psykologiske dybden.

Denne gangen starter det hele med det makabre funnet av et halvt lik i en gammel koffert i en park i København. Anette Werner får alene ansvaret for etterforskningen. Jeppe Kørner har nemlig tatt permisjon og jobber som tømmerhogger på Bornholm etter at det har skåret seg med kvinnen i hans liv. Men etterforskningen skal føre Anette til Bornholm, og Jeppe blir mot sin vilje rekruttert til å bistå med informasjon og introduksjoner. Esther de Laurenti er også på Bornholm, hvor hun skriver på en biografi. Under arbeidet finner hun en rekke brev og lapper som gir et overraskende bilde av noe som skjedde for nærmere tretti år siden. Noe som kan kaste lys over forbrytelsen Anette og Jeppe forsøker å oppklare.

har skåret seg med kvinnen i hans liv.

Etterforskningen fører Anette til Bornholm, og villig må hjelpe henne med saken.

Den pensjonerte lektoren og krimforfatteren E

også på Bornholm. Hun jobber med en biogra

Margrethe Dybris. I arbeidet med boken fin

brev og lapper som til sammen gir et overras

som skjedde for nærmere tretti år siden. No over forbrytelsen Anette og Jeppe forsøker å

ISBN: 9788284191096 379,Innbundet Oversatt av Monica Carlsen Juli

----------

Katrine Engberg er oppvokst på Østerbro. Hun debuterte i 2016 med Krokodillevokteren. Engberg er nominert til flere priser for forfatterskapet sitt, og hun er utgitt i 12 land. Hun er Danmarks ubestridte krimdronning, og dominerer bestselgerlistene hver gang hun kommer med en ny bok.

14


Krim

Ringmannen Jan-Erik Fjell • • •

Oppfølger av bestselgeren Gråsonen, som i flere uker har ligget på topplisten. Jan-Erik Fjell har vært nominert til Bokhandlerprisen og Rivertonprisen. Over en halv million solgte bøker om Anton Brekke i Norge, og rettighetene er solgt til 14 land.

Cecilie Olin kommer aldri hjem etter en tur på byen. To dager senere blir hun funnet kvalt. Kroppen er mishandlet. Den massive volden er påført post mortem og gir inntrykk av å være personlig. Men så blir en ny kvinne meldt savnet. Magnus Torp er sendt fra Kripos for å bistå det lokale politiet. Han følger spor som til slutt skal ta ham over 20 år tilbake i tid, til et uoppklart drap 60 mil unna. Samtidig forsøker han å dra sin tidligere kollega Anton Brekke opp fra dypet. Anton har mistet jobben i politiet, og tror ikke det er mulig å komme nærmere bunnen. Han tar feil.

ISBN: 9788234700798 379,Innbundet August

Denne gangen tar det lang tid før Magnus får hjelp av Anton, og da har Anton et helt annet motiv enn å fange Cecilie Olins drapsmann. For denne gangen er det blitt personlig. Dette er den åttende boken om Anton Brekke. Jan-Erik Fjell (f. 1982) har vært nominert til Bokhandlerprisen tre ganger, og fikk den for brakdebuten, Tysteren, i 2010. I alt har han skrevet åtte kriminalromaner om Anton Brekke. Det er solgt mer enn en halv million eksemplarer av bøkene hans fordelt på 14 land. For Gjemsel ble Fjell nominert til Rivertonprisen.

15


Oversatt krim

Mentalisten Camilla Läckberg og Henrik Fexeus • •

Helt nytt univers fra Camilla Läckberg, i samarbeid med mentalisten Henrik Fexeus. Camilla Läckberg har solgt over 26 millioner bøker i til sammen 60 land.

I en kjempesatsing fra Sverige skapes en ny etterforskerduo utenom det vanlige: politietterforskeren Mina Dabiri og mentalisten Vincent Walder fra Stockholm. Mentalisten er den første i en trilogi av selveste Camilla Läckberg, skrevet sammen med den kjente mentalisten Henrik Fexeus. Mordet som setter det hele i gang er brutalt – en ung kvinne blir funnet i et sverdskap, gjennomboret fra alle kanter av sverdene lik en makaber parodi på det magiske trikset. Mina oppsøker mentalisten Vincent i et forsøk på å forstå morderens tenkemåte. Vincent lar seg fascinere av både Mina og saken hun etterforsker. Det er han som oppdager at tallet tre er risset inn på låret til den drepte kvinnen. Alt tyder på at det er en seriemorder de jakter på. Både Mina og Vincent har tvangstanker de må holde i sjakk for å fungere, og i løpet av de tre bøkene i denne nye serien vil mørke hemmeligheter i begges bakgrunn bli avslørt.

ISBN: 9788284191133 399,Innbundet Oversatt av Inge Ulrik Gundersen August

Camilla Läckberg er kjent for sine krimromaner fra Fjällbacka der hun selv er oppvokst. Hun har solgt over 26 millioner bøker i til sammen 60 land. Henrik Fexeus er en svensk mentalist, forfatter og programleder. Siden 2005 har han vært en hyppig gjest i media, som ekspert på kroppsspråk og ikke-verbal kommunikasjon.

16


Krim

Dommen Jørgen Jæger • • •

Ny bok om Ole Vik og Cecilie Hopen. Jørgen Jæger er en av Norges bestselgende krimforfattere, med over 800 000 solgte bøker. Jæger fyker rett inn på listene ved nye publikasjoner.

En lørdag i mai blir seks år gamle Alexander borte mens han er på tur med familien. Det blir satt i gang en storstilt leteaksjon, uten resultat. En pedofil overgriper ble sett i turområdet like før gutten forsvant. Fjellbergpostens nye og skruppelløse redaktør legger ut informasjon som røper hvem overgriperen er. Ole Vik og Cecilie Hopen kjemper forgjeves mot lynsjestemningen som brer seg. Så forsvinner også læreren Lisen Berg. Flere aner en sammenheng, men de tør ikke si noe. Ole Vik og Cecilie Hopen arbeider mot en raskt tikkende klokke da en dom faller i lagmannsretten og snur opp ned på alt. Ole Vik blir oppsøkt av en ukjent italiener som kommer med et uhyrlig krav. Hvis ikke Ole gir etter, vil Marte dø. Også for Ole holder tiden på å løpe ut.

ISBN: 9788234700729 399,Innbundet September

Jørgen Jæger har til nå solgt mer enn 800 000 bøker i Norge. Han debuterte med kriminalromanen Skyggejakten i 2003, den første boka i serien om lensmannen Ole Vik. Hans endelige gjennombrudd kom i 2012 med Stemmen. Jæger har vært nominert til Bokhandlerprisen hele fire ganger.

17


Krim

Grenseløs Jørn Lier Horst • • •

Ny bok i Wisting-serien. Jørn Lier Horst er en av Norges absolutte største krimforfattere. For sitt forfatterskap har Horst blant annet mottatt Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-Award og The Petronia Award.

I sin nye Wisting-roman utforsker Horst det fascinerende fenomenet crowdsolving. En gruppe mennesker har funnet hverandre på internett, og i samarbeid forsøker de å løse en forbrytelse: Drapet på den australske backpackeren Ruby Thompson i Spania. En av dem som er med på ‘etterforskningen’ er norsk og kaller seg Astria, og hennes jobb er å analysere et omfattende billedmateriale som crowdsolverne har samlet inn fra folk som befant seg i området der Ruby ble funnet. Idet hun nærmer seg noe interessant blir det imidlertid helt stille fra henne. Wisting lar seg motstrebende fascinere av denne iherdige gruppen, og starter et litt halvhjertet søk etter norske Astria. Kan hun ha oppdaget noe som gjør henne farlig for en morder? Crowdsolverne er en umake gruppe fra hele verden – er det mulig at det befinne seg en spion blant dem?

ISBN: 9788234700835 399,Innbundet September

Jørn Lier Horst (f.1970) er en norsk kriminalforfatter og dramatiker. Kriminalromanene hans er preget av erfaring med miljøet og metodene han skriver om. Samtidig kjennetegnes bøkene av politiske og samfunnskommenterende undertekst. For sitt forfatterskap har Horst blant annet mottatt Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-Award og The Petronia Award.

18


Krim

Galgens bok Thomas Enger •

Nytt univers fra Thomas Enger, forfatter av den bestselgende serien om Alexander Blix og Emma Ramm skrevet sammen med Jørn Lier Horst, med over 130 000 bøker solgt. Enger er to ganger vinner av U-prisen.

Ei lita jente blir observert idet hun forsøker å ta ut penger fra en minibank. Hun er altfor ung til å være alene midt i byen, og en mann spør henne om alt er i orden. Det skremmer jenta, som vet at hun ikke skal snakke med fremmede menn, og hun stikker, uten å merke at hun blir forfulgt av ham som bare vil passe på at hun kommer trygt hjem. Ikke mange dagene etter blir den samme jenta funnet livredd og stum på åstedet for et drap og et forsøk på drap. Hvilken rolle spiller hun, og hva ligger bak drapene? Og ikke minst: Hvem forsøker å likvidere en traust oversetter som har sittet på hjemmekontor i årevis? Thomas Enger har skapt et nytt fascinerende univers der jakten på en far som er forsvunnet og bisarre hendelser i fortiden munner ut i noen av de tøffeste actionscenene norsk kriminallitteratur har å by på.

ISBN: 9788284190600 379,Innbundet Oktober

Thomas Enger jobbet som journalist før han brakdebuterte med kriminalromanen Skinndød i 2010. I 2018 gav han ut Nullpunkt, den første i en serie med thrillere som han skriver sammen med Jørn Lier Horst. Enger har skrevet to ungdomsromaner som begge har mottatt den gjeve U-prisen.

19


Oversatt krim

Øya Ragnar Jónasson • •

Islands nye superstjerne! Solgt til 31 land og har på kort tid etablert seg som en bestselger i mange land.

Øya er den andre boken i den internasjonalt anerkjente krimserien om Hulda Hermannsdottir fra Reykjavikpolitiet. Hulda Hermannsdottir ankommer den mystiske og avsidesliggende øya Ellidaey, hvor hun finner tre sjokkerte venner i en jakthytte. De var fire som dro på tur—hva skjedde med den siste vennen? Alle tre ser ut til å vite mer enn de vil fortelle. Ti år tidligere, høsten 1987, reiste et ungt kjærestepar på en romantisk helg til Vestfjordene i Island. En tur som fikk en brå avslutning og katastrofal konsekvenser for en familie. Det store spørsmålet Hulda stiller er om det er en sammenhengmellem de to sakene. Er det en morder som hjemsøker disse øde stedene?

ISBN: 9788234704086 349,Innbundet Oversatt av Thomas Heggen September

RAGNAR JONASSON ´

Kåret av The Times som en av de 100 I Reykjavík blir politietterforsker Hulda beste krimbøkene utgitt etter 1945 Hermannsdóttir tvunget til å ta ut tidlig pensjon Ragnar Jónasson er utdannet jurist, og når han ikke skriver eller reiser rundt i verden mot sin vilje. Hun gruer seg til ensomheten, og for å markedsføre sine bøker, jobber han med investering i Reykjavik eller underviser alle minnene fra hennes mørke fortid som truer meduniversitetet. å komme tilbake for å hjemsøke Men av den engelske krimforfatter Agatha i juss på Han er en henne. stor fan før hun slutter i politiet får hun to uker på seg til Christie ogen har siden vargamle 17 åruoppklarte oversatt 14 av hennes bøker. Hans bøker har i å løse siste valgfri han sak blant saker.mer Huldaenn er ikke tvil om hvilken sak hun skal dag solgt 2 imillioner eksemplarer og er lansert i 32 land. Bøkene hylles velge, og gjenopptar til stor misnøye fra tidligere av internasjonale kritikere, og avdøde The Times politietterforskere saken om den russiske har utropt ham til en av tidenes beste kvinnen hvis håp om asyl endte på den mørke, krimforfattere. kalde kysten av et fremmed land. Snart oppdager Hulda at en annen ung kvinne forsvant samtidig, og at ingen forteller henne hele sannheten.

20

Foto: Bill Water

Hulda vil finne morderen, selv om det betyr at hennes liv settes i fare.

RAGNAR ´


Oversatt krim 90 mm.

138 mm.

--------

«Gjør den rå kraften i morsfølelsen om til en gripende historie.» Sunday Times

ALEX DAHL

Alex Dahl •

138 mm. --------

--------

--------

Hjertevokteren

27,5 mm.

Intens suspensekrim fra norsk forfatter som har gjort kjempesuksess med sine utgivelser i utlandet.

Alisons verden blir brått revet fra hverandre da hennes fem år gamle datter drukner i Bogstadvannet. Fra seg av sorg klarer ikke

Han løfter opp v

veier det i hendene

det og betrakter de smil. Det slår meg

kan være i ferd me

at han kan løfte vå

lenger ektemannen og vennene å nå frem til henne.

ningen og bare tre

HJERTEVOKTEREN

På samme tidspunkt hos en annen familie bosatt i Oslo er livet til alenemoren Iselin i ferd med å endre seg. Hennes syv år gamle

To mødre. To døtre. Ett hjerte.

datter har nettopp gjennomgått en hjerteoperasjon, og etter mange år med uvisshet kan de nå begynne å tenke på fremtiden.

Alisons elskede datter Amalie dør i en drukningsulykke i Bogstadvannet. Alison strever med å komme seg gjennom den kalde høsten, og da vinteren kommer faller hun totalt fra hverandre. De to mødrene har aldri møtes. Men døtrene bringer dem sammen og konsekvensene kan ødelegge alt ...

Foto: Nina Rangoy

Hvor langt er du villig til å gå for å få barnet ditt tilbake?

ALEX DAHL er født i Norge men oppvokst i USA, og er i dag bosatt i London. Hun har en mastergrad i Creative writing fra Bath Spa University samt Master of Science i Business Management. Alex er forfatteren av The boy at the Door som ble utgitt i 2018.

I en annen familie bosatt på Holmenkollen i Oslo, betyr Amalies bortgang en ny start. Etter lang tid med helseproblemer, kan den unge jenta Kaia nå få hjertet til Amalie dagen etter drukningen. Alenemoren Iselin har kjempet hardt for å forsørge datteren, og etter mange år med motgang ser alt nå bedre ut. Hun har til og med fått en ny, velstående venninne, som har vist mye interesse for henne selv og datteren. ISBN 978-82-8399-150-5

går jeg ikke inn dit

stående og betrakt

Hva trenger man

pistol til? Jeg skjøn

trenger jaktriflene,

HJERTE VOKTEREN

forstår ikke hvorfor håndvåpen?

Kanskje han ha

tiden, men bare ald det?

Det er mye jeg ikke

dre, og det var net

tiske ved ham som

ALEX DAHL

falt for ham i utgan

KRIM

KRIM KRIM

Omslagsdesign: www.koitz.dk

Alison vet at hun burde holde seg unna, men hun prøver bare å hjelpe Iselin og Kaia. Hun kan gi dem livet hun selv aldri fikk, og ved å være nær dem, kan hun også være nær sin egen datter. Kaia er helt lik henne, og noe av Amalie lever jo i Kaia. Når sorgen forvandles til en skremmende besettelse, er det ikke noe som kan stoppe Alison fra å få tilbake det hun har mistet.

90 mm.

138 mm.

27,5 mm.

--------

--------

--------

--------

ISBN: 9788283991505 349,Innbundet Oversatt av Kristina Quintano September

138 mm. --------

--------

--------

--------

Alisons verden blir brått revet fra hverandre da hennes fem år gamle datter drukner i Bogstadvannet. Fra seg av sorg klarer ikke

ALEX DAHL

Alex Dahl er født i Norge men oppvokst i USA, og er i dag bosatt i London. Hun har en mastergrad i Creative writing fra Bath Spa University samt Master of Science i Business Management. Alex er forfatteren av The boy at the Door som ble utgitt i 2018. «Gjør den rå kraften i morsfølelsen om til en gripende historie.» Sunday Times

Han løfter opp våpenet igjen,

veier det i hendene sine, snur på det og betrakter det med et lite

smil. Det slår meg at han kanskje kan være i ferd med å bruke det, at han kan løfte våpenet mot tin-

lenger ektemannen og vennene å nå frem til henne.

ningen og bare trekke av. Likevel alenemoren Iselin i ferd med å endre seg. Hennes syv år gamle datter har nettopp gjennomgått en hjerteoperasjon, og etter mange år med uvisshet kan de nå begynne å tenke på fremtiden. De to mødrene har aldri møtes. Men døtrene bringer dem sammen og konsekvensene kan ødelegge alt ... Foto: Nina Rangoy

ALEX DAHL er født i Norge men oppvokst i USA, og er i dag bosatt i London. Hun har en mastergrad i Creative writing fra Bath Spa University samt Master of Science i Business Management. Alex er forfatteren av The boy at the Door som ble utgitt i 2018.

Hvor langt er du villig til å gå for å få barnet ditt tilbake?

HJERTEVOKTE

På samme tidspunkt hos en annen familie bosatt i Oslo er livet til

går jeg ikke inn dit, men blir stående og betrakte ham. Hva trenger mannen min en pistol til? Jeg skjønner at han

21 HJERTE

trenger jaktriflene, men jeg forstår ikke hvorfor han trenger et håndvåpen? Kanskje han har hatt det hele tiden, men bare aldri har nevnt det? Det er mye jeg ikke vet om Sin-


Oversatt krim

Blodets bånd Peter May •

Tredje bind i bestselgende serie om skotske Enzo Macleod.

I Blodets bånd renner tiden ut for Enzo på flere måter enn én... En dødsdom. Diagnostisert med en dødelig sykdom er Enzo Macleod i ferd med å gå tom for tid til å løse den mest forvirrende av uløste franske drap. En dødstrussel. Hans datter blir nesten drept, Enzo blir ranet, og så blir han arrestert. Noen prøver å ødelegge hans omdømme. Et eller annet sted er det noen som prøver å få ham dømt for mord. En dødelig fiende. Mordere fra fortiden forsøker med alle midler en gang for alle å stoppe Enzo, og han må bruke alle sine rettsmedisinske ferdigheter for å løse saken—før de lykkes.

130 mm.

--------

27 mm.

--------

--------

130 mm.

--------

90 mm.

ISBN: 9788234704055 349,Innbundet Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne Oktober

Jack Cleland topper listen over etterlyste drapsmenn. Nå skjuler han seg i Spania der han planlegger sitt siste kupp før flukten går videre. Da Clelands kjæreste blir skutt i en politiaksjon som involverer politibetjent Cristina Sánchez Pradell, sverger Cleland hevn. Politikvinnen og alle som står henne nær, skal straffes.

Et stille liv

mm.

En stille død

22

EN

FOTO: VINCENT LOISIN

PETER MAY (f. 1951) er en prisbelønnet skotsk forfatter, bosatt i Frankrike.

Cristinas tante Ana, som har Ushers syndrom, har vært døv og blind i hele sitt voksne liv. Nå har kjærligheten banket på døren. Ana er en av Cristinas nærmeste og blir derfor en viktig brikke i Clelands makabre spill.

PETER MAY

Peter May (f. 1951) er en prisbelønnet skotsk forfatter, bosatt i Frankrike. May er best kjent for sin kritikkerroste «Lewis-trilogi» om etterforsker FinBØKER Macleod. til May OVER 100.000 SOLGTE I NORGE! Bøkene ANDRE BØKER AV PETER MAY PÅ NORSK: har også høstet mange gode anmeldelser og høye terningkast i Norge. Et stille løfte ADRESSEAVISEN STAVANGER AFTEN- DAGBLADET

ADRESSEAVISEN STAVANGER AFTEN- DAGBLADET

ADRESSEAVISEN

DAGBLADET


Oversatt krim

I et hus med løgner Ian Rankin • •

Kritikerrost krim fra en mester i sin klasse. Ian Rankin er en av verdens mest kjente krimforfattere, og har vunnet en mengde litterære priser.

Privatetterforsker Stuart Bloom var savnet, antatt død. Inntil nå. Kroppen hans blir oppdaget i en forlatt bil i et tett skogområde som allerede er blitt gjennomsøkt. Politietterforsker Siobhan Clarke oppdager gjennom sin etterforskning alle feilene i den opprinnelige etterforskningen. Etter et tiår uten svar, er det tid for sannheten. Men det ser ut til at alle som er involvert i saken skjuler noe. Ikke minst John Rebus som i mange år har jobbet tett sammen med Siobhan. Rebus blir den eneste mannen som vet hvor veien kan føre—og at det kan være slutten på ham.

ISBN: 9788234704079 349,Innbundet Oversatt av Kristina Quintano September

Alle har hemmeligheter—ingen er uskyldig!

130 mm.

EN S IAN RANKIN MØR

DEN IKONISKE NUMMER EN BESTSELGER!

Ian Rankin (f. 1960) er en prisbelønnet britisk forfatter. Rankin er mest kjent for bøkene om politietterforskeren John Rebus. Rankin studerte ved University of Edinburgh. Rankin er en av Storbritannias mest bestselgende krimforfattere, og blir «Han er borte ...» av mange kritikere anset for å  være landets fremste forfatter av politiromaner. Han Når datteren Samantha ringer midt på natten, vet John Rebus at det er gode nyheter. har vunnet enikkerekke litterære priser, og ble i 2002 belønnet med Order of the British Mannen hennes har vært savnet i to døgn. Rebus frykter Empire. det verste – og vet fra en livslang karriere i politiet at datteren vil være politiets hovedmistenkte.

Han var ikke verdens beste far – jobben kom alltid først – men nå trenger datteren ham mer enn noen gang. Men vil han hjelpe som far eller som etterforsker? IAN RANKIN (født 28. april 1960 i Skottland) er en prisbelønnet britisk forfatter. Rankin er mest kjent for bøkene om politietterforskeren John Rebus.

23

Når han drar ved daggry for å kjøre ut til den forblåste kysten – en liten by med store hemmeligheter – lurer han på

--------

31,5 mm.

--------

130 mm.

--------

--------

90 mm.


Oversatt krim

Det sjette onde barnet J. D. Barker • •

Den tredje og siste boken om Sam Porter. Utrolig spennende krim, og en knallavslutning til trilogien.

Seriemorderen Anson Bishoper klar for sin store finale. Han skal avsløre en hemmelighet som har vært holdt skjult i flere tiår. Flere drapsoffer blir funnet med en papp-plate ved siden av seg, med en tekst som knytter alle til samme drapsmann. De blir funnet omtrent samtidig i Chicago og Sør-Carolina. Helt klart tilknyttet hverandre, men samtidig for langt unna hverandre til at samme person kunne utført alle drapene. Chicago-politiet og FBI befinner seg i et kaos, og da Anson Bishop melder seg selv for dem, forteller han en historie som er helt uventet. En historie som ikke bare snur opp-ned på etterforskningen, men som også vil endre livene til alle involverte.

ISBN: 9788234704062 349,Innbundet Oversatt av Anlaug Lia August

J. D. Barker (f. 1971) er en bestselgende amerikansk spenningsforfatter. Han har to ganger vært en finalist for Bramer Stoker prisen.

24


Barnebøker


Vent nå litt … Var ikke boken blitt … litt varm?

Å nei!

BOKEN BRENNER!

Au! Og hvis man holder her!

Au! Man brenner seg hvis man holder her!

«Vi må blååååse! Hjelp meg med å blåse», sa den voksne.

Pffffffuuuu!

Alle R-ene hadd plutselig blitt til e U-er.

Det vau ikke mous omt, sy Tenk om det komm ntes den voksne. eu en kuokodille og man må uope : «P AS S DE G FO U KU OK OD IL LE N !» Da høueu de kans kje ikke hva jeg sie u og så bliu de spist av kuokodillen. Ikke bua. Viukeli g ikke bua. Tuist, bliu det. Oudentlig tuist.


Barn 3–6 år

Boken som ikke ville bli lest David Sundin • • •

En original høytlesingsbok. Sveriges mest solgte barnebok i 2020, og har solgt mer enn 80 000 eksemplarer. Kåret til årets bok i 2020 av svenske bokhandlere, og rettighetene er solgt til 28 land.

Advarsel! Dette er fortellingen om Boken som ikke ville bli lest. En bok som gjør alt i sin makt for at den skal få være i fred. Ord byttes ut, boken lukkes, og plutselig - en krokodille! Boken som ikke ville bli lest er en invitasjon til lek og glede - også til den som leser, som er nødt til å by litt på seg selv. I tillegg er den en hyllest til alt det fine som kan skje når en voksen leser høyt for et barn. En usedvanlig levende, uregjerlig og fullstendig magisk billedbok.

ISBN: 9788234701344 249,Innbundet Oversatt av Tora Morset August

David Sundin (f. 1976) er en kjent svensk komiker, manusforfatter, programleder og skuespiller. Han har også en sølvmedalje fra det svenske mesterskapet i ordspill. Boken som ikke ville bli lest er Sundins første barnebok.

27


Barn 6–9 år

Skrytepappa og det dustete veddemålet Ulrik Høisæther og Jan-Erik Fjell, Illustrert av Thomas Kirkeberg • •

Ny barnebokserie med humor og spenning. Lettlest bok som passer til høytlesing eller selvlesing.

I et helt vanlig hus i en liten by bor Mats og Lisa med foreldrene sine. Det som ikke er så vanlig, er at faren til Mats og Lisa har en urokkelig tro på egen kløkt. Skrytepappa er verdensmester i alt – iallfall ifølge ham selv. Overbevist om egne ferdigheter inngår Skrytepappa et veddemål med den sleipe naboen Breie om hvem som er best til å kjøre olabil. Men det tar ikke lang tid før Mats og Lisa skjønner at de er nødt til å hjelpe faren for at han i det hele tatt skal få bygget en bil. De allierer seg med en gammel mekaniker som gir dem noen nyttige tips, men på dagen for det store olabilracet går ingenting etter planen. Mats og Lisa må bruke alt de har av kreativitet og mot for å få fart på bilen. Humor og spenning kombineres sømløst, og assosiasjonene går raskt til klassikeren Flåklypa Grand Prix. Thomas Kirkebergs fartsfylte illustrasjoner bidrar til å gjøre dette til en lettlest bok.

ISBN: 9788234702136 199,Innbundet Oktober

Jan-Erik Fjell (f. 1982) og Ulrik Høisæther (f. 1982) er begge erfarne krimforfattere. Skrytepappa og det dustete veddemålet er deres barnebokdebut, i tillegg til å være den første boka de skriver sammen.

28


Barn 6–9 år

Detektivbyrå nr. 2: Operasjon Heksegryte Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes • • •

Ny bok i Detektivbyrå nr. 2-serien – en av de mest populære barnebokseriene i Norge gjennom tidene. Over 2 millioner bøker solgt i serien til sammen. Perfekt for å skape halloween-stemning!

Tiril, Oliver og Åtto er klare for den store halloweenfesten på Elvestad teater. Foran teateret står den sorte heksegryta som brukes til pengeinnsamling. Vanligvis er den låst med en solid hengelås. Nå er den brutt opp, men gryta er fortsatt full av penger. Så hvorfor har noen åpnet lokket på gryta? Tiril og Oliver må lete blant fugleskremsler, flaggermus, skjeletter, vampyrer, spøkelser, hekser, mumier og monstre for å finne løsningen på mysteriet.

ISBN: 9788234701283 249,Innbundet September

Jørn Lier Horst (f. 1970) har blant annet skrevet 15 kriminalromaner om politimannen William Wisting, 13 bøker i CLUE-serien for ungdom og over 30 bøker og hefter i den populære serien om Detektivbyrå nr. 2. Hans Jørgen Sandnes (f. 1979) er illustratør, tegneserieskaper, animatør og filmregissør. Han har tegnet Tiril, Oliver, Åtto og alle de andre som bor i Elvestad fra seriens begynnelse, og uttrykket hans er kjent og kjært for de fleste norske barn.

29


Barn 6–9 Aktivitetshefte

Detektivbyrå nr. 2: Heksemysteriene Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes • •

Aktivitetshefte som går hånd i hånd med Operasjon Heksegryte. Kommer i samme format som tidligere hefter.

Løs koder, finn feil, les hemmelige beskjeder og avslør de rette svarene i oppgaveheftet Heksemysteriene. Heftet inneholder ca. 165 oppgaver med vanskelighetsgrad som gjør at alle kan få noe å bryne seg på.

ISBN: 9788234701313 99,Heftet September

Jørn Lier Horst (f. 1970) har blant annet skrevet 15 kriminalromaner om politimannen William Wisting, 13 bøker i CLUE-serien for ungdom og over 30 bøker og hefter i den populære serien om Detektivbyrå nr. 2. Hans Jørgen Sandnes (f. 1979) er illustratør, tegneserieskaper, animatør og filmregissør. Han har tegnet Tiril, Oliver, Åtto og alle de andre som bor i Elvestad fra seriens begynnelse, og uttrykket hans er kjent og kjært for de fleste norske barn.

30


Barn 6–9

Detektivbyrå nr. 2: Operasjon Julekule Tre julehistorier med Detektivbyrå nr. 2

Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes •

Perfekt adventsoppladning eller julegave for alle Detektivbyrå nr. 2-fans.

Denne samleboken består av de to tidligere publiserte juleheftene Jakten på den grønne votten og Jakten på snøkrystallene. I tillegg inneholder boka det lille julemysteriet Operasjon Julekule. Operasjon Julekule sto på trykk i Aftenposten Juniors juleutgave i 2020, og handler om en forsvunnet julekule med et høyst uvanlig innhold.

ISBN: 9788234701337 249,Innbundet November

Jørn Lier Horst (f. 1970) har blant annet skrevet 15 kriminalromaner om politimannen William Wisting, 13 bøker i CLUE-serien for ungdom og over 30 bøker og hefter i den populære serien om Detektivbyrå nr. 2. Hans Jørgen Sandnes (f. 1979) er illustratør, tegneserieskaper, animatør og filmregissør. Han har tegnet Tiril, Oliver, Åtto og alle de andre som bor i Elvestad fra seriens begynnelse, og uttrykket hans er kjent og kjært for de fleste norske barn.

31


Oversatt underholdning


Oversatt underholdning

Klubben for lykkelige avslutninger Caroline Säfstrand • • •

Ny bok fra forfatteren av Villa Havbris (2020), som ble nominert til både Adlibrisprisen og Storytel Awards. Säfstrand har skapt en egen sjanger: feelgood med sørgerand. Står foran sitt store gjennombrudd.

«Akkurat en sånn håpefull bok som jeg elsker og trenger for å glemme hverdagen. Den er varm, filmatisk og med en dybde og et alvor som berører og gjør sterkt inntrykk.» –Agnete Norrgård, boktipser SVT En roman om å gå seg vill i livet, og finne veien tilbake gjennom nye venner, en skriveterapeut og «Klubben for lykkelige avslutninger». Cecilia har mistet mannen sin altfor tidlig, Lisbeth innser at livet hennes har stagnert og Ivy går rundt og uroer seg for alt mulig hele tiden. Disse tre svært ulike kvinnene befinner seg ved et veiskille i livet da de finner en reklamelapp på bilen sin med invitasjon til skrivekurset «Klubben for lykkelige avslutninger». Uten at de er klar over det, tar livet deres nå en helt ny retning. De treffes en gang i uken og hemmeligheter fra fortiden nøstes opp. Skritt for skritt lærer de seg å elske, leve og le igjen. Men kommer de til å klare å lage sin egen lykkelige slutt?

ISBN: 9788284193281 379,Innbundet Oversatt av Kari Engen August

Caroline Säfstrand har skrevet seks romaner, og Klubben for lykkelige avslutninger er hennes andre bok på norsk. Villa Havbris (2020) ble nominert til både Adlibrisprisen og Storytel Awards. Caroline Säfstrand bor i Helsingborg.

34


Oversatt underholdning

Tante Paulas kattekafé Charlie Jonas • • •

Hjertevarm og herlig roman om hvordan en katt kan forandre livet ditt. Katten er på full fart inn i litteraturen igjen. Boka blir lansert samtidig i Norge, Sverige og Danmark. Her er det store muligheter for å skape et fenomen.

Susann (73) har vært enke i fem år og vil besøke den italienske øya Ischia en siste gang, for det er her hun har hatt sine lykkeligste stunder. Men hva skal hun gjøre med katten Mimi mens hun er borte? En ung lærerinne som bor rett rundt hjørnet tar på seg oppgaven, men Mimi er høyt og lavt og skaper daglig små katastrofer i Leonies leilighet. Snart blir Leonie desperat, og katten havner hos venninnen Maxie som driver kafeen Miss Paula, oppkalt etter hennes favorittante. Her tilbyr hun gjestene hjemmebakte kaker etter Paulas egen oppskrift, og et sortiment av brukte bøker arvet etter den samme tanten. Mimi erobrer snart gjestenes hjerter. Både de sjenerte og ulykkelige finner trøst hos katten, og kundene strømmer til kafeen. Men snart kommer Susann hjem fra ferie ...

ISBN: 9788284193892 299,Innbundet Oversatt av Benedicte Windt-Val September

Charlie Jonas er et pseudonym. Bak navnet skjuler det seg en kvinnelig journalist som selv bor i Köln, der størsteparten av handlingen i Tante Paulas kattekafé foregår.

35


Oversatt underholdning

Kanskje en vakker dag Debbie Johnson • • •

Debbie Johnson har solgt over 1 million bøker, og er utgitt på ni språk. En éner i sjangeren «oppløftende litteratur». Skårer høyt hos både Amazon og Goodreads.

«Humor, tårer og fremfor alt håp. Ha lommetørkleet klart.» –Catherine Isaac, forfatter av Her, nå, alltid og Et lite stjerneteppe Jess tenker fortsatt på mannen som forsvant ut av livet hennes for sytten år siden, og klarer ikke å glemme tragedien som skilte dem den gangen. Etter morens død finner hun en bortgjemt eske med brev på loftet, og nå forstår hun at den virkelige grunnen til at Joe ble borte, har vært holdt hemmelig for henne. Med brevene som ledetråder legger Jess ut på en lang reise på jakt etter Joe. Etter hvert som brikkene faller på plass, lærer hun noe nytt om mannen som en gang knuste hjertet hennes, men hun oppdager også nye sider ved seg selv.

ISBN: 9788284193816 339,Innbundet Oversatt av Ina Bakke Kickstat Oktober

Kanskje kan hun finne ham. Kanskje er ikke kjærlighetshistorien deres slutt. Kanskje vil de en vakker dag bli sammen igjen.

Debbie Johnson har skrevet en lang rekke bøker innenfor feelgood-sjangeren, og har solgt mer enn 1 million bøker totalt. Bøkene hennes er foreløpig utgitt på ni språk, og har en trofast og entusiastisk leserskare. Hun bor i Liverpool.

36


Oversatt underholdning

Glassveranda med sjøutsikt Hanna Blixt •

Glassveranda med sjøutsikt ble i Sverige nominert til årets beste roman i Storytel Awards, Stora Ljudbokspriset. Første bok i en ny serie fra en av Sveriges mest fremgangsrike feelgood-forfattere som selges til stadig flere land.

«En varm og dramatisk fortelling med maleriske miljøskildringer og uventede vendepunkt. En herlig feelgood med karakterer som berører og blir som nye venner.» –Agneta Norrgård, boktipser SVT Nora flykter fra Stockholm til idylliske Leksand etter at hun har funnet ut at kjæresten bedrar henne. Hun får leie et koselig lite tømmerhus i utkanten av byen, og lover seg selv aldri mer å falle for en mann. Men så møter hun Viktor, den sjarmerende naboen som også ser ut til å bære på en hemmelighet. Hit kommer også den mislykkede forfatteren Claes, som øyner nytt håp da han møter Torsten, en mann i nittiårsalderen som har begynt å miste hukommelsen. Torsten har fortsatt en fantastisk evne til å fortelle, og Claes bestikker den gamle mannen med kaffe og kaker for å få ham til å fortelle om livet sitt.

ISBN: 9788284193854 199,Heftet med klaffer Oversatt av Inge Ulrik Gundersen Oktober

Hanna Blixt bor i Dalarna, der handlingen i Glassveranda med sjøutsikt foregår, og har nylig gitt ut en oppfølger til denne romanen. Hun har også skrevet en rekke barne- og ungdomsbøker, og er utdannet innen medier og kommunikasjon.

37


Sakprosa


Helse og livsstil

Fattig Student på egne bein Håndbok for studenter og andre nybegynnere i voksenlivet

Karen Elene Thorsen • • •

En må-ha-bok for alle studenter, fra skaperen av Fattig student-suksessen. En bok å kjøpe for studenten selv eller den ideelle gave fra en litt bekymret forelder. Sterk mediedekning ved semesterstart, mye oppmerksomhet ventet rundt utgivelsen.

Å begynne å studere betyr for de fleste å flytte hjemmefra og skulle bo for seg selv for første gang. Enten du ender opp i kollektiv eller på studenthybel, så skal du nå stå på egne bein - ha kontroll på økonomien, lage mat selv, etablere gode arbeidsvaner, få nye venner - kort sagt: fikse alt det som alle voksne rundt deg tilsynelatende har kontroll på. Lyder det overveldende? Ta det rolig. «Fattig student» er her og har i denne boka samlet absolutt alt du trenger for å få et stressfritt og morsomt studentliv. Karen Elene Thorsen har gjort alle feilene selv, og på den måten kommet frem til det som faktisk funker! Her finner du alt om økonomi, forsikring, forslag til husregler for kollektiv, lure tips når du skal handle mat, studieteknikk, smarte løsninger for gjenbruk og reparasjoner og mye, mye mer.

ISBN: 9788234701122 299,Innbundet August

Karen Elene Thorsen er skaperen av instagramfenomenet Fattig student (232.000 følgere) og appen Sulten. Hun har selv levd studentlivet i mange år, flyttet alene fra hjembyen til Oslo, og spist masse havregryn når kontoen har vært tom. Dette er hennes andre bok etter suksessen Fattig student (2019).

40


Fakta

Møkkalekser 101 enkle grep for bedre læring og mindre leksestress

Elin Nåtas og Anne Lene Johnsen • •

Perfekt for alle foreldre som trenger konkrete råd og gjerne vil hjelpe barnet sitt til å trives med skolearbeidet. Det er til enhver tid over 600 000 elever i grunnskolen, dvs 1.–10.klasse. En stor del av dem vil helt fra starten av eller i perioder streve med lekser. Forfatterne er avsendere med sterk autoritet på feltet. Begge Hvordan fatte-bøkene har vært store salgssuksesser – mange stoler på Natås og Johnsen.

Opplever du og familien at det stadig blir krangling rundt leksene? Gruer du deg til å skulle hjelpe barnet ditt, fordi du vet dere begge kommer til kort og at leksesituasjonen ender opp i tårer og bråk? I Møkkalekser! får du de beste tipsene for å hjelpe barnet ditt, slik at dere kommer ut av den negative spiralen og inn på et bedre spor. Her får du lære om hvordan du kan: forstå mer om årsakene til at barnet ditt strever med leksene - og gjøre noe med dem; tette noen viktige kunnskapshull; gi barnet ditt flere aha-opplevelser og en større opplevelse av mestring; og bevare harmonien og husfreden slik at leksekonfliktene ikke går ut over relasjonen mellom deg og barnet ditt.

ISBN: 9788234700767 339,Innbundet August

Elin Natås (f. 1955) er spesialpedagog og har i mer enn 25 år jobbet med barn som har strevd med læring. Anne Lene Johnsen (f. 1968) har i mange år formidlet kunnskap om hvordan vi får hjernen til å virke best mulig, og skrevet flere hjernetrimbøker. Forfatterne har tidligere gitt ut bøkene Hvordan fatte matte (2017) og Hvordan fatte norsk (2018) sammen, og de holder kurs om hva som skal til for at vi mennesker lærer best mulig.

41


DESIRÈE ANDERSEN DE SISTE FEM

Helse og livsstil

TUSENVIS AV KVINNER MED Å NÅ

– ENTEN DET HAR VÆRT ET ØNSK

Min sunne livsstilsdagbok Alt du trenger for å skape nye vaner og få en bedre hverdag

Desirèe Andersen • • •

Dette er boken Desirèes følgere har etterpurt, og den fjerde boken hennes om livsstil og trening. Den lengste boken fra Desirèe så langt, med over 80 sunne oppskrifter og mer. Mye innhold for pengene. Desirée har et lojalt og kjøpesterkt publikum på 67 000 som følger henne på Fitfocus.

Med mottoet «Det skal være lett å leve sunt» har Desirée Andersen hjulpet tusenvis at kvinner å nå sine livsstilsmål – enten det har vært et ønske om å gå ned i vekt, komme i bedre form eller få mer energi i hverdagen. Men at noe er lett, gjør det ikke nødvendigvis enkelt å gjennomføre uke etter uke. I Min sunne livsstilsdagbok får du hjelp til nettopp det! Den er ikke bare en plan du kan følge dag for dag. Den er et verktøy som hjelper deg til å bli RÅ på å gjennomføre de daglige valgene du trenger å ta for å nå dine mål. Fylt med over 80 inspirerende oppskrifter, korte og effektive treningsprogrammer, sunne søtsaker, kostplaner, treningsplaner og viktige mentale verktøy er dette boka for deg som har lyst til å gi hverdagen, kroppen og humøret en skikkelig boost!

KOMME I BEDRE FORM ELLER FÅ M

Men at noe er lett, gjør det ikke nødvendig vi enkelt å gjennomføre uke etter uke. I Min sunne livsstilsdagbok får du hjelp til nettopp det. Boka er en steg-for-steg-guide som hjelper deg til å skape gode vaner rundt kosthold, trening og livsstil. Bli rå på å gjennom føre de valgene du må ta for å nå målene dine!

Med over 80 inspirerende oppskrifter, korte og effektive treningsprogrammer, sunne søtsaker, kostplaner, treningsplaner og viktige mentale verktøy er dette boka for deg som har lyst til å gi hverdagen, kroppen ISBN: 9788234701078 og humøret en skikkelig boost!

339,Innbundet August

Desirèe Andersen er skaperen av suksessbloggen fitfocus.no. Hun står bak bestselgerne Fit på 30 dager (2019), Desirées sunne matplanlegger og Desirées sunne matpakkebok (begge 2020).

42


Helse og livsstil

Iselin snakker om sex Iselin Guttormsen • • •

Som sexolog står Iselin for en rå og ærlig tilnærming til sex anno 2021 i Norge. Iselin Guttormsen er blitt stadig mer populær og synlig med sine 170 000 følgere på Instagram. Hun står bak Norges mest populære podkast om sex, G-punktet.

Alle har rett til et fantastisk sexliv. Men hvorfor ender så mange opp i den triste statistikken over par som ligger med hverandre en gang hver tredje måned? Hvor ble det av gleden, entusiasmen og kåtheten? Iselin Guttormsen måtte selv bli voksen før hun klarte å se det fine og vakre med kjærlighet, sex og nærhet. I denne boka skriver hun om alt det som hindrer oss i å være frie, seksuelle vesener. Gjennom egne, dyrekjøpte erfaringer og historier hentet fra sin praksis som sexolog tar hun for seg alt fra den vanskelige debuten, sex og singelliv, «mandagssex», partnerfangst, sexangst, #metoo på soverommet, til hvorfor det er så vanskelig å be om sex. Hennes drøm er at alle skal ha et sexliv som ikke er preget av plikt, men av lyst. Det er nemlig mulig når man vet hva som ikke fungerer.

Iselin Guttormsen ISBN: 9788234701146 339,Innbundet September

Iselin Guttormsen er sertifisert sexolog og skaper av den svært populære podcasten G-punktet. Hun har 170 000 følgere på Instagram og er en kjent TV-profil.

43


Essays

Retten til sex Feminisme i det enogtjuende århundre

Amia Srinivasan • •

Hardtslående debut fra ung Oxford-filosof. Brennaktuelt tema, og belyser mange av de viktige spørsmålene i debatten rundt sex, samtykke og kjønn.

Hvordan skal vi tenke omkring sex og kjønn? Det er høyst privat, men politisk ladet. Personlige preferanser blir formet av samfunnets normer. Et tema der nytelse og etikk ikke nødvendigvis henger sammen. Hvordan skal vi samtale om sex og kjønn? #Metoo er fiksert på at samtykke er det viktigste redskapet for å oppnå seksuell rettferdighet. Men samtykke er et lite raffinert verktøy hvis man ønsker å forstå kompleksiteten i seksualiteten, ambivalensen, sammenhengen med kjønn, klasse og rase. For å oppnå det må vi bevege oss forbi et prosaisk ja eller nei. I disse kloke og modige essayene utfordrer Srinivasan vårt tillærte syn på seksualitet og kjønn. Hun går inn i den politiske feministiske debatten og stiller spørsmål ved hva frihet egentlig vil si.

ISBN: 9788234702273 339,Innbundet Oversatt av John Erik Lindgren Oktober

Amia Srinivasan er en amerikansk filosof som spesialiserer seg i politisk filosofi, epistemologi og metafilosofi. Siden januar 2020 har hun vært Chichele-professor i sosial og politisk teori ved University of Oxford.

44


Helse og livsstil

Wim Hof-metoden Gjenoppdag urkreftene i deg

Wim Hof • •

Wim Hof-metoden er den nye, store trendmetoden for selvutvikling. Kaldtvannsbading får stadig flere dedikerte utøvere her til lands, mange kjenner allerede til Wim Hof og vil være ambassadører for boka.

Visste du at du kan puste deg til nye krefter? At en kald dusj kan gi deg kontroll over pulsen? Eller at du kan lære å beherske kroppen ved hjelp av tankekraft? Wim Hof kombinerer kaldtvannsbading, tankemestring og pusteteknikker for mer energi, mindre stress og bedre mental helse. Hof er tidligere rekordholder i issvømming og barbentløping, og utviklet opprinnelig sin pustemetode for å gjennomføre disse ekstreme oppgavene. Snart innså han at fremgangsmåten også kunne anvendes på nær sagt alle områder av livet. Nå har Wim Hof-metoden blitt et internasjonalt fenomen. Gjennom praktisk veiledning og eksempler viser Wim Hof i denne boken hvordan alle, ung eller gammel, frisk eller syk, kan utnytte sitt menneskelige potensial. Evnen til å mobilisere urkreftene ligger nemlig i oss alle.

ISBN: 9788234700286 339,Innbundet Oversatt av Gunnar Nyquist August

Wim Hof (f. 1959 i Nederland) er mest kjent under tilnavnet Ismannen. I tillegg til sine mange ulike rekorder, inklusiv verdensrekorden i det lengste isbadet, har han blitt stadig mer aktuell som inspirator og forfatter.

45


Underholdning

Synnøve og Vanessas 299 regler for livet Den utakknemlige kunsten alltid å ha rett

Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord • • • •

Sylskarp blanding av humor og samfunnsanalyse. Venninnegave de luxe. Forfatterne har en stor og svært lojal fanskare og vil promotere boka på flere flater. Synnøve og Vanessas podcast har over 100 000 lyttere i uken.

Aldri har vi observert hverandre mer enn vi gjør i vår tid. Og aldri har vi kritisert hverandres oppførsel i det offentlige rom sterkere. Alle roper på «folkeskikk», men hva betyr det når «alt er lov»? Konklusjonen er åpenbar: Her trengs et tydelig sett med regler. Og hvem er bedre egnet til å formulere disse enn Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord, som ukentlig observerer og dissikerer det moderne mennesket i sin populære podcast? Som de sier selv: «Dette er ikke en selvhjelpsbok. Det er nemlig ikke du som trenger hjelp, det er alle de andre. Folkene der ute som ikke klarer å følge reglene – som tekster mens de går, etterlater ett tørk på dorullen på jobbtoalettet og har pynteputer med bilde av barna sine. Her er motgiften til hver eneste lille irriterende ting. Og disse reglene skal ikke brytes.»

ISBN: 9788284190266 299,Innbundet September

Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø er kjente profiler fra både TV, SoMe og ukepressen. Foruten den populære podcasten har de begge hatt suksess med bøker om både mote og rydding.

46


Humor

Det er ti kuer i horten Unni Lindell • •

Lover etterlengtet latter med morsomme barneutsagn. Unni Lindell har gjort stor suksess med sine bøker med sitater fra barn, og har solgt millioner av bøker.

Å se verden gjennom barns øyne er både tankevekkende og veldig morsomt. Unni Lindell har intervjuet barn i bøker før, disse har vært så populære at over 2 millioner har føket ut i inn- og utland. Det er ti kuer i Horten kommer med lattergaranti og er en super gavebok. Lindell har tatt en ny skolerunde for å snakke med barn. Koronapandemien har satt sitt preg på alle, det er ikke bare vi voksne som har slitt med å fatte de uforståelige reglene og hvilke grep som har måttet gjøres i denne vanskelige tiden. I tillegg er det valgår og politikk går aldri av moten. Det er deilig å la seg more av alt fra kuer og korona, til politikk, livet, døden, alderstillegg og antioksidanter. Svarene er ikke bare morsomme, noen av dem er riktig så filosofiske også.

ISBN: 9788234702310 249,Innbundet September

Unni Lindell (f. 1957) er en av Norges mestselgende krimforfattere, med over seks millioner solgte bøker. Hun har vunnet Rivertonprisen to ganger: for Drømmefangeren i 1999, og for Dronen i 2019. Hun ble også nominert for Nabovarsel (2020).

47


Hvilket år barbe rt Britney av seg h e året? Svar: 2007

Vis mel Vippsdin. lom de loggen g og fare n

adde Hvem h et barnet r oppford ta botox ? sitt til å


Underholdning

Drikkespillet for verdens beste jenter

Basic bitch Drikkespillet for verdens beste jenter

Sophie Elise

warp around 20mm

Jentevariant av fjorårets spillsuksess OMGJUSTDON’T. Den perfekte venninnegaven (18+). Sophie Elise er Norges kanskje største influenser og kommer til å promotere spillet i alle sine kanaler, støttet opp av en helhetlig markedsføringskampanje. bleed 3mm

• • •

Drikkespillet for verdens beste jenter

Glem gutta for en kveld og del hemmeligheter, få utfordringer – og bli full i samme slengen. Reglene er enkle: Få flest kort! Klarer du ikke oppgaven, eller havner i spotlighten, må du drikke. Den som sitter igjen med flest kort, er gjengens største basic bitch – aka spillets vinner.

Utviklet av Sophie Elise

ISBN: 9788234702181 Drikkespillet for 399,- inkl.verdens mva beste jenter Boks med kort og terninger Aldersgrense 18+ Oktober warp around 20mm

bleed 3mm

Sophie Elise Isachsen er kjent for de fleste som en av Norges største influensere, med nærmere en halv million følgere på Instagram. Hun har tidligere utgitt tre bøker, sist den kritikerroste Ting jeg har lært (2020).

49


Biografi

Martines verden Martine Lunde • •

En morsom og uhøytidelig bok om å være ung! Martine Lunde er en svært populær profil, med over 265 000 følgere på Instagram. Hun er kjent fra diverse realityprogrammer, og senest i TV-serien «Martine vil bli politi». Med tips om hvordan man får flere følgere på Instagram – der Martine også vil fronte bokutgivelsen bredt.

Bli med inn i Martines verden! Der jenter får pynte seg fordi det er gøy, der glam og realityserier er en naturlig del av hverdagen og der livet er for kort til ikke å gripe mulighetene som byr seg. I denne boka følger vi Martine Lundes vei fra generasjonsboligen på Årvoll til hun etablerer seg som en av landets mest populære influensere. Det har ikke vært en vei uten hindre, og her åpner hun opp om selvskading, trakassering, partnervold og prisen for å stikke seg frem. Men først og fremst er dette en morsom og uhøytidelig bok om å være ung. Martine forteller om vennskap, kjærlighet, intriger, selvbilde, mote og rollen som forbilde – alt som har bidratt til å forme henne. Hun tar oss også med bak kulissene i influenseruniverset, og deler tips og råd til alle sine følgere.

ISBN: 9788284192086 339,Innbundet Skrevet med Karima Furuseth September

Martine Lunde er fra Oslo og profesjonell instagrammer og youtuber. Hun har deltatt i en rekke realityprogrammer, vant «Paradise hotel» i 2017 og fikk i 2021 sin egen TVserie: «Martine vil bli politi».

50


Biografi

Verden ifølge Vinni Øyvind Sauvik • •

Vinni har en sterk personlighet og synlighet og når ut til mange. En bok med bredt publikum, ettersom Vinni treffer godt i flere aldersgrupper.

Øyvind «Vinni» Sauvik er kjent for mange nordmenn både som musiker og medieprofil. Han har vunnet flere priser for musikken sin, blant annet som en del av duoen Paperboys. Vinni har vært åpen om sine mentale problemer som han i en årrekke dempet med ulike rusmidler. Nå, ute på den andre siden, er det vel verdt å stoppe opp. Vinni har et bredt blikk på samfunnet og sterke meninger. Denne lille boka viser frem verden slik Vinni ser den. Det handler om å jakte rus, være redd og om å svikte, men også om å kjenne sin karma, holde ut og om å skape.

ISBN: 9788234702235 339,Innbundet Skrevet med Nils Anker Oktober

Øyvind «Vinni» Sauvik (f. 1976) er musiker og kjent TV-profil. Verden ifølge Vinni er skrevet i samarbeid med Nils Anker, profilert journalist i DN.

51


BINDERS – Papirklemme, første gang patentert av amerikanske Samuel B. Fay i 1867.

En høstdag i 1940 ble seksten år gamle Lars Christian Brevig arrestert. Han og flere andre ble brakt inn på Møllergata 19, hovedpolitistasjonen i Oslo. De var blitt pågrepet for å bære en binders i jakkeslaget. Det var muligens en gruppe studenter som først tok symbolet i bruk, og fra London via radio ble det oppfordret at å bære en binders på denne måten, som en demonstrasjon mot okkupasjonen. Bindersen ble valgt fordi den var et tegn på samhold: Den binder sammen. Det var også et diskré symbol som mange våget å benytte og som var lett å fjerne når nødvendig. Begge deler en fordel stilt overfor en årvåken fiende: Okkupasjonsmakten ble nemlig raskt oppmerksom på bindersen og andre mishagsytringer som spredde seg blant de okkuperte. I november 1940 ble det fra Hirden – NS sin paramilitære organisasjon – advart mot bruk av «små papirklemmer anbragt i jakkeoppslaget eller kåpen» for å vise passiv motstand. Arrestasjoner ville bli foretatt med hjemmel i en av rikskommissær Josef Terbovens forordninger, som blant annet forbød å bære «merker, tegn, emblemer, klesplagg og lignende som uttrykk for en demonstrasjon». Den unge Brevig og de andre arresterte ble gitt en bot og sluppet fri, men for ham og mange med ham, var dette første steg på veien mot en mer aktiv motstand mot okkupasjonen. I ettertid var det en stund gjengs oppfatning at det var bindersens norske opprinnelse som lå bak valget av symbol, men det er en anakronisme som oppsto etter krigen. Norske Johan Vaaler ble da i en periode feilaktig gitt æren som bindersens oppfinner. Vaalers binders-utkast var i virkeligheten ikke det første, ligner ikke på den som benyttes mest i dag, og ble heller aldri produsert. Binders ble for øvrig også brukt som motstandssymbol i Frankrike, og er derfor ikke noe særnorsk.

2

3

HOPPSKI - Ski spesialutviklet med tanke på å hoppe lengst mulig i skibakke.

2. november 1940 avsatte okkupasjonsmakten den øverste ledelsen i Norges idrettsforbund. Organisasjonsfriheten for idretten var avskaffet. Flere kjente utøvere reagerte med offentlig å legge opp. De ble forsøkt presset til å gjenoppta idrettskarrieren, men nektet. Stevner avviklet i regi av det nazifiserte idrettsforbundet fikk få deltagere og publikum. Aller helst ville okkupasjonsmakten ha med Birger Ruud. Skihopperen var populær både som utøver og foredragsholder, dessuten et kjent navn i Tyskland, der han tidligere hadde bodd og arbeidet, dessuten tatt OL-gullet i Garmin i 1936 – med Adolf Hitler på ærestribunen. For å bøte på savnet av konkurranser under idrettsstreiken, ble det holdt «hemmelige» renn. Arrangøren klarte ikke å holde det så hemmelig, slik at det kom langt flere tilskuere enn det utøverne ønsket. I forkant av et illegalt hopprenn i Furubakken i Asker var arrangøren så freidig at reklameplakater om et Jøssingrenn ble hengt opp. Det lokket til seg svært mange tilskuere, inkludert flere tyske soldater. «Jeg er redd det blir premieutdeling på Grini», sa Ruud da han så alle de fremmøtte. Nesten hundre og tjue hoppere deltok i rennet, inkludert landets beste hoppere, som med ulike begrunnelser hadde takket nei til å konkurrere i NS-hopprenn. I ettertid fantes det to resultatlister, på den ene sto Asbjørn og Birger Ruud øverst, mens på den andre snek Ralph Tambs seg foran dem. Elleve dager senere ble femten deltagere arrestert og sendt til Grini. Av «Skigjengen» var det Ruud som ble holdt lengst i fangenskap, nesten ett år. Dagen etter frigivelsen var han tilbake på hoppskiene: «da jeg for utfor hoppkanten og luften suste omkring meg, da var jeg sikker: Jeg var fri!»

6

7


Historie

Andre verdenskrig gjennom 100 gjenstander Geir Stian Ulstein •

Et fargerikt gjenblikk på de mest ikoniske gjenstandene fra krigen i Norge. • Vakker gavebok for den historisk interesserte, hovedmålgruppe 30–90 år. Gjennom 100 nøye utvalgte gjenstander forteller denne boka en helt konkret historie om årene 1940–1945. Kombinasjonen av historiske fotografier og nåtidsbilder gir en unik dokumentasjon av livet under okkupasjonen, der hver gjenstand har en sentral betydning i krigens gang. Bildene ledsages av tekster som gir en krigshistorisk sammenheng, militært, sivilt og gjennom motstandskamp—fra kanonen som senket «Blücher», via illegal radio, binders og kaffeerstatning, til våpen fra tungtvannsaksjonen og kongens bil fra maidagene i 1945.

ISBN: 9788234701405 399,Innbundet Oktober

Geir Stian Ulstein (f. 1982) er dokumentar- og romanforfatter med mastergrad i historie. Ulstein debuterte i 2007 med krigsromanen Piggtrådroser og har senere utgitt bl.a. Våre fremste motstandshelter og Tysklandsbrigaden.

53


Mat og drikke

Pølser og pils Stian ’Staysman’ Thorbjørnsen og Jørn Idar Kvig • • •

Oppfølger til suksessen Øl hele året. Stian Staysmaner en de mest folkekjære og kjente personer i Norge. Utviklet med en profesjonell kokk, og boken inneholder QR-koder til video med steg-for-steg tilbredelse av oppskriftene.

Stian Staysman inviterer til middag med gode pølseretter som smaker godt og er enkle å lage. Selvsagt med deilig øl til maten! I boken Pølser og pils fortsetter vi suksessen fra forrige bok, Øl hele året. Her får du gode oppskrifter på pølsemat, gode historier og anekdoter, tips til hvordan du kan servere pølserett til både hverdag og fest, og hvordan du lager det beste tilbehøret. Og selvsagt tips til å velge riktig øl til maten. Boken inneholder oppskrifter som kan tilberedes på pannen, i gryten, i ovnen eller over bålet med en iskald øl. Stian tilbereder maten i samarbeid med en profesjonell kokk , og i boken finner du QR-koder til flimsnutter som viser hvor lett det kan gjøres. Du kommer til å bli overrasket over hvor mange kombinasjoner av pølser og smaker det finnes. Bon appetit!

PØLSER OG PILS Idar Jørn vig K s å m l A

stian ” man ”Stays nsen ør j b r o Th 1

ISBN: 9788234704048 349,Innbundet September

Stian Staysman Thorbjørnsen er en av Norges mest folkekjære personer og innehar en svært mangfoldig bakgrunn. Han er artist, låtskriver, programleder og forfatter. Stian har også vært med i en rekke realityprogrammer som Paradise Hotel, Skal vi danse, Melodi Grand Prix, og senest Hver gang vi møtes. Jørn Idar Kvig er utdannet kokk og har en stor lidenskap og forkjærlighet for mat og gode smaker. Han har arbeidet i utallige avdelinger hos Vinmonopolet, og er utdannet som diplombrygger på The Scandinavian School of Brewing, Han har skrevet flere bøker om øl og kan betegnes som en ekte ølekspert.

54


Fakta

Alt om biler Verdens kuleste og merkeligste fakta om biler og bilister

Karl Eirik Haugen • •

En morsom og annerledes gavebok til alle i trafikken. Journalist Karl Eirik Haugen har lenge skrevet for bladet Motor, samt utgitt flere bøker om biler.

Alt om biler

Verdens kuleste og merkeligste fakta om biler og bilister

I Alt om biler får du et utvalg av alle de rare og morsomme utbruddene og betraktningene Karl Eirik har hørt om biler og trafikk. Når vi prater om bilen, elbil-eliten, bilturer og andre bilister brukes alt fra kjærlige ord og vendinger til kraftuttrykk som detonerer som verbale bensinbomber. Ofte oppstår helt nye ord. Du vil også få mange både nyttige og unyttige fakta om biler og trafikk som blir presentert på en lett forståelig måte. Noe visste du kanskje fra før, og noe hadde du aldri tenkt på.

ISBN: 9788234704031 349,Innbundet September

Karl Eirik Haug (f. 1967) har i mange år vært interessert og engasjert i bil. I 2001 startet han eget engelskspråklig bilmagasin, Carl’s Cars, som vakte internasjonal oppsikt fra starten og har fått en rekke utmerkelser, som gull i kategorien Magazine of the Year i USA (The Society of Publication Designers). Siden 2006 har han skrevet fast om bil i Dagens Næringsliv/D2 og kommenterer jevnlig om bil på radio og bidrar med skråblikk på bil i en rekke publikasjoner i inn- og utland. Karl har skrevet flere bøker om bil, og elsker å fremheve og kommentere små feil og mangler på biler når som helst på døgnet.

55


Quiz og julehefter


Julehefte

Julekrim 2021 Red. Tom Egeland Alle krimfortellingene du trenger i juleferien – i én bok! Her finnes ti noveller av noen av Norges beste krimforfattere. Novellene er skrevet av Geir Tangen, Agnes Matre, Silje O. Ulstein, Ingebjørg Berg Holm, Steffen Johansen, Grethe Bøe, Myriam H. Bjerkli, Knut Nærum, Gunnar Staalesen og Jørgen Jæger.

ISBN: 9788242971401 199,Heftet ISBN 978-82-429-7140-1 Leveres av Egmont Oktober

9

788242 971401

Tom Egeland har har høstet norsk og internasjonal anerkjennelse for sine bestselgende spenningsromaner, som er oversatt til 24 språk. Egeland er tildelt Rivertonprisen (2009) for Lucifers evangelium, ARKs barnebokpris (2013) for Katakombens hemmelighet, Mads Wiel Nygaards legat (2013) for sitt forfatterskap, Sagaprisen (2015) for sine historiske romaner og Riksmålsforbundets litteraturpris (2016) for Djevelmasken. Hans siste bok, Sølvmyntene, kom ut i vår 2021.

58


Quiz

Julequiz 2021 Quizmaster: Trine Aalborg • • •

800 spørsmål for hele familien. Boken er et spill som varer hele julen. Vanskelighetsgraden på spørsmålene treffer bra mellom barn og voksen.

Dette er spørreboken som samler hele familien i jula. Store og små kan konkurrere mot hverandre, med forskjellige spørsmål til barn og voksne. Alle stiller likt, alle generasjoner kan vinne. Ett spill for hver dag i jula. Svar og resultat skrives i boken. Etter 10 dager kåres en julemester. 800 spørsmål i alle kategorier og vanskelighetsgrader.

ISBN: 9788234701276 99,Heftet Oktober

59


Julehefte

Juledamer Unni Lindell og Anne B. Ragde •

Anne B. Ragde og Unni Lindells årlige julehefte er blant de aller mest populære og kritikerroste juleheftene i Norge. Juledamer er en førjulsgave til deg selv eller noen du har lyst til å glede.

Årets julehefte, Juledamer, er både befriende uhøytidelig, humoristisk og sjarmerende. Det er det tredje juleheftet de to lager sammen, og blandingen av personlige historier fra oppvekst og voksenliv, morsomme anekdoter, oppskrifter og smakebiter fra de to damenes forfatterskap fremkaller julestemning hos alle og enhver. Juledamer byr på mange godbiter, blant annet historien om den gangen da Unni ved et uhell forsøkte å gi bort Mari Maurstads katt til noen intetanende stakkarer på Lambertseter. Anne varter opp med sin mors kalkunoppskrift, og vi møter selvsagt Unnis høyt elskede katt Knut igjen. Anne og Unni forteller også om de aller verste julegavene de har fått. Det hele er pakket elegant inn i Björk Bjarkadóttirs design.

ISBN: 9788242971456 199,Heftet Leveres av Egmont November

Anne B. Ragde (f. 1957) og Unni Lindell (f. 1957) er to av Norges mest folkekjære forfattere. Utgivelsene deres er nærmest blitt folkeeie, og de har høstet en rekke utmerkelser og priser for sine bøker.

60


Julehefte

Detektivbyrå nr. 2: Jakten på Rampenissen Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes • •

LIKER DU Å JAKTE PÅ SPOR OG FINNE LØSNINGER? SJEKK UT DISSE SPENNENDE BØKENE!

Et interaktivt julehefte om Detektivbyrå nr. 2 Perfekt adventsopplading eller julegave til DB2-fans!

En rampenisse holder innbyggerne i Elvestad våkne om natta. Det er ikke en liten nisse som driver med skøyerstreker, rampete triks og gøyale påfunn, men en stor rampenisse som liker ting som glitrer. Han har også en helt spesiell innbruddsplan. Tiril og Oliver i Detektivbyrå nr. 2 er opptatt med en konkurranse om å lage byens høyeste snømann, men bestemmer seg for å finne ut hva den store rampenissen egentlig driver med. Leserne kan selv være med på å løse mysteriet ved å finne spor, løse koder og følge ledetrådene. Det gjelder å ha øynene med seg. Løsningen finnes skjult i teksten og i bildene - og på neste side!

ISBN: 9788242971326 99,Heftet Leveres av Egmont November

Jørn Lier Horst (f. 1970) har blant annet skrevet 15 kriminalromaner om politimannen William Wisting, 13 bøker i CLUE-serien for ungdom og over 30 bøker og hefter i den populære serien om Detektivbyrå nr. 2. Hans Jørgen Sandnes (f. 1979) er illustratør, tegneserieskaper, animatør og filmregissør. Han har tegnet Tiril, Oliver, Åtto og alle de andre som bor i Elvestad fra seriens begynnelse, og uttrykket hans er kjent og kjært for de fleste norske barn.

61


Bastion


Oversatt underholdning

Når hvalene synger Jojo Moyes •

Ny roman fra Norges mestselgende forfatter!

Bli med til det stedet hvor hvalene synger ... For Liza betyr de vakre, uberørte strendene og det sammensveisede samfunnet i Silver Bay, frihet og trygghet for henne selv og den unge datteren. Men det er før Mike Dormer kommer på besøk til Silver Bay, og idyllen blir brutt. Den milde og betenksomme engelskmannen, med litt for fine klær, kan ødelegge alt det Liza har jobbet så hardt for å beskytte. Ikke bare står familiebedriften og havet som huser hennes elskede hvaler i fare. Det samme gjør hennes overbevisning om at hun aldri vil - og heller ikke fortjener - å elske igjen. Mikes og Lizas verdener kolliderer i denne uimotståelige og gripende historien fra Jojo Moyes, full av kjærlighet og visdom.

ISBN: 9788283132823 379,Innbundet ISBN 978-82-83132-82-3 Oversatt av Eva Ulven September

9 788283 132823 Jojo Moyes er (i følge VG) tidenes mestselgende forfatter i Norge med over 1,5 millioner solgte bøker. Samtlige utgivelser har gått rett inn på 1. plass ved lansering. Internasjonalt har hun solgt over 40 millioner bøker og flere av hennes bøker vil nå bli filmatisert: Hennes forrige roman utgitt i Norge, Det siste brevet fra deg, får norsk kinopremiere 30. juli 2021.

64


Julehefte

Vintervarme Jojo Moyes, Santa Montefiore og Catherine Isaac •

Vakker og varmende langlesning fra tre av Norges mestselgende og kjære forfattere med stemningsskapende illustrasjoner.

Vintervarme er et nydelig illustrert julehefte som samler tre rørende og lengre noveller fra de bestselgende forfatterne Jojo Moyes, Santa Montefiore og Catherine Isaac. Disse tre historiene og forfatterne har aldri før vært samlet under ett. Illustrasjonene er ved billedkunstner og illustratør Trygve Skogrand. Forord ved Santa Montefiore.

ISBN: 9788283132892 179,Heftet ISBN 978-82-83132-89-2 Oversatt av Hege Frydenlund og Eva Ulven November

9 788283 132892 Jojo Moyes, Santa Montefiore og Catherine Isaac er noen av Norges mestselgende forfattere og til sammen har de solgt over 2 millioner bøker i Norge. Alle tre forfatterne er også høyaktuelle med romannyheter i 2021.

65


Utfyllingsbok

Ting jeg har sagt Mine gullkorn og svar på gøyale spørsmål • • • •

En minnebok for ditt barns mange gullkorn og utsagn. Enkelt og engasjerende med lav terskel for utfylling. Fritekster, tema og gøyale spørsmål til hvert årstrinn . Den perfekte gaven til alle foreldre!

Ta vare på ditt barns mange gullkorn og svar på gøyale spørsmål! Når barn begynner å snakke trilles det ut mange små og uforglemmelige perler. Dette er en minnebok som samler ditt barns mange gullkorn og morsomme utsagn. Boken er lett og engasjerende å fylle ut: med fritekst, tema og gøyale spørsmål til hvert årstrinn i alderen 1-6 år. En morsom minnebok som er til glede for hele familien i mange år fremover.

ISBN: 9788283132885 299,- inkl. mva ISBN 978-82-83132-88-5 Innbundet August

9 788283 132885

66


2-3 ÅR

MISFORSTÅELSER ELLER ORD JEG UTTALER PÅ MIN EGEN MÅTE:

Topp 5 mest brukte ord eller setninger: BRUKER VI DETTE I DAGLIGTALEN SOM FAMILIE? 1.

2.

NÅR JEG SKAL SOVE SIER JEG: 3.

Gullkorn fra meg som fireåring:

4.

OG NÅR JEG HAR VÅKNET OG VIL STÅ OPP: 5.

28

3-4 ÅR

29

STROFER ELLER SANGER JEG SYNGER PÅ:

KJÆLENAVN PÅ DYR ELLER MENNESKER:

ORD PÅ MAT JEG LIKER ELLER IKKE LIKER:

JEG KAN TELLE TIL:

82

50

51


Utfyllingsbok

Min hund Alle minnene sammen med min firbente venn • • • •

En annerledes, personlig og engasjerende minnebok om din hund. Dekker alt fra valpelivet til voksen hund. Med spørsmål, huskelister, morsomme fakta og mye, mye mer. Den perfekte gaven til alle hundeeiere!

Min hund er en utfyllingsbok som er perfekt for alle norske hundeeiere: med spørsmål fra valpetiden og felles opplevelser i årene fremover - en enkel måte å ta vare på alle minnene på. En annerledes, personlig og engasjerende minnebok om hunden din. Dekker alt fra valpelivet til voksen hund. Med spørsmål, huskelister, morsomme fakta og mye, mye mer. Den perfekte gaven til alle hundeeiere!

ISBN: 9788283132908 299,- ink. mva ISBN 978-82-83132-90-8 Innbundet Oktober

9 788283 132908

68


Oversatt underholdning

Juvelen av New York Ella Carey • •

En romantisk roman fra restaurantscenen i New York under 2. verdenskrig. For fans av Lucinda Riley, Santa Montefiore og Kate Morton.

Kan man velge bort kjærligheten for å følge drømmene sine? New York 1942: Mens krigen raser i Europa, føler Lily Rose seg fanget i et privilegert sosietetsliv på Manhattan. Når hun får tilbud om drømmejobben som kokk på det mannsdominerte kjøkkenet til en av New Yorks fineste restauranter, setter flere rundt henne spørsmålstegn ved hennes karrierevalg, kunnskap og evner. Hun finner støtte i Tom, en talentfull kokk med sicilianske aner. Men da Tom blir innkalt i militæret, endres alt. Lily står overfor sitt livs utfordring: Hvis hun fortsetter å følge drømmene sine, hva vil hun da stå tilbake med når krigen er over? Juvelen av New York er en rørende og oppløftende roman om å følge lidenskapen, kjærligheten og drømmene sine i en tid hvor verden er i opprør.

ISBN: 9788283132762 299,Innbundet ISBN 978-82-83132-76-2 Oversatt av Svein Svarverud September

9 788283 132762

Ella Carey er en bestselgende australsk forfatter som bor i Melbourne. Flere av hennes romaner er blitt filmatisert. Juvelen av New York er den første boka i en ny serie med et dramatisk og historisk bakteppe, men som kan leses frittstående.

69


Hsssj... dette er en lydbok Strawberry er dedikert til å gjøre alle bøker tilgjengelige i alle formater. I 2020 produserte vi over 320 lydbøker, og alle nyheter leses inn fortløpende.

Hør Tiril, Oliver og Åtto løse mysterier på lydbok

Nyhet: Operasjon Heksegryte kommer som lydbok i september


fra Strawberry


Kontaktinfo Generelle henvendelser hallo@strawberrypublishing.no Salg & marked salg@strawberrypublishing.no Pressehenvendelser trude@strawberrypublishing.no Bastion salg@bastion.no Tlf: 952 06 422 Postadresse: Strawberry Publishing Postboks 7133, St. Olavs plass 0130 Oslo www.strawberrypublishing.no

72


Finn oss på some IG: @strawberrypublishing

IG: @bastion_forlag

IG: @anemonebokene

FB: Strawberry publishing

FB: Bastion forlag

FB: Anemone-bøkene

73


Hold deg oppdatert på alt av blogginnlegg og pressemeldinger på nettsiden vår www.strawberrypublishing.no/artikler

74

Profile for nina-strawberrypublishing

Strawberry Publishing Høst 2021  

Strawberry Publishing Høst 2021  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded