Page 1

CITROEN C3

Ford Ka+

Honda Jazz

Honda HR-V

Mercedes E-Class

Mini Clubman

Renault Kadjar

Seat Ateca

SsangYong XLV

Suzuki Baleno


2 - Α υ τ ο κ ί ν η τ ο 2 0 17

Χαιρετισμός Δημάρχου Κηφισιάς

Χαιρετισμός Προέδρου Εμπ. Συλλόγου Κηφισιάς

Χαιρετισμός Προέδρου ΣΕΑΑ

Ο Δήμος Κηφισιάς είναι η Κηπούπολη της Αττικής. Την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος την ενισχύουμε με πολιτιστικές και επιχειρηματικές εκδηλώσεις που ελκύουν τους επισκέπτες ακόμα και σε δύσκολες περιόδους. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κηφισιάς, φιλοξενούμε για πρώτη φορά στον Δήμο μας, τον μακροχρόνιο επιτυχημένο θεσμό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» που προάγει την τεχνολογία και την οδική ασφάλεια. Στόχος αυτής της δράσης είναι οι επισκέπτες να θαυμάσουν από κοντά τα αυτοκίνητα της χρονιάς συνδυάζοντας την αναψυχή με τις ποιοτικές αγορές στα εμπορικά καταστήματα του Δήμου μας. Ο Δήμος Κηφισιάς ενισχύει την επιχειρηματικότητα και στηρίζει θεσμούς που συμβάλουν στην τόνωση της εμπορικής κίνησης.

Κηφισιά… Μία πόλη όνειρο, Μία πόλη υπόδειγμα, Μία πόλη αριστοκρατική ! Ως πρόεδρος του ΕΣΚ, ευχαριστώ θερμά το θεσμό του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα που επέλεξε την Κηφισιά για αυτή την γιορτή που οργανώνει για την ανάδειξη του Αυτοκινήτου της Χρονιάς και την τιμή που μου έκανε να ζητήσει τη βοήθειά μου. Σε πείσμα των δυσκολιών ο δυναμικός κλάδος του αυτοκινήτου, συνεργάζεται σε αυτήν την γιορτή με έδρα την πόλη μας. Μας υποδεικνύει ότι η διεύρυνση έρχεται μέσα από συνέργειες και για να υπάρξει επιτυχία πρέπει να καταβάλουμε όλοι μας μεγάλη προσπάθεια. Μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και προωθητικές ενέργειες η πόλη μας μπορεί να κερδίσει το στοίχημα και να αποδείξει περίτρανα ότι η τοπική επιχειρηματικότητα είναι εξωστρεφής και προσαρμόζεται στις ανάγκες της νέας πραγματικότητας. Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω την εκδήλωση στην πόλη μας, κι εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτό, αλλά και σε άλλα μελλοντικά εγχειρήματα της!

Στην χώρα μας για λόγους που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά μας, τα γούστα μας, τους δρόμους αλλά και τις χιλιομετρικές αποστάσεις, επικρατούν αρκετά διαφορετικές τάσεις στην επιλογή αυτοκινήτου σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό άρα το ότι υπάρχει μία πληθώρα από αξιόπιστα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα από τα οποία μπορεί ο καθένας μας να ενημερωθεί από τους ειδικούς για την εμπειρία χρήσης του αυτοκινήτου που τον ενδιαφέρει. Και επειδή είμαστε σε μεγάλο βαθμό λάτρεις του καινούργιου αυτοκινήτου, ο θεσμός του Αυτοκινήτου Της Χρονιάς που φέτος συμπληρώνει 11 χρόνια ζωής, είναι ένα απαραίτητο εργαλείο αφού αναλύει, περιγράφει και αξιολογεί κάθε χρόνο τα νέα αυτοκίνητα που παρουσιάζονται στην Ελληνική αγορά, αναδεικνύοντας εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του σημερινού Έλληνα αγοραστή.

Γιώργος Θωμάκος Δήμαρχος Κηφισιάς

Ζεράρ Δ Καραβάνης Πρόεδρος ΕΣΚ

Γιώργος Βασιλάκης Πρόεδρος Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων


ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ O θεσμός ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ THΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2006 από μία ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων που ασχολούνται με το ρεπορτάζ αυτοκινήτου. Σκοπός του είναι η απονομή βραβείου, μετά από δοκιμές στους ελληνικούς δρόμους και μυστική ψηφοφορία, στο αυτοκίνητο που κατά την γνώμη τους ξεχωρίζει από τα νέα μοντέλα που αρχίζουν να πωλούνται στην Ελλάδα κάθε χρόνο και προάγει την ιδέα της αυτοκίνησης, όπως αυτή είναι αντιληπτή στη χώρα μας. Το βραβείο ονομάζεται ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ 2014, 2015. 2016 κ.ο.κ. Τέτοιοι θεσμοί υπάρχουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, επιβραβεύοντας τα αυτοκίνητα με κριτήρια που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες, συνθήκες, καταναλωτικές συνήθειες, νοοτροπία κλπ. κάθε κοινωνίας. Στο θεσμό, που βρίσκεται πλέον στον ενδέ-

κατο χρόνο του, συμμετέχουν 22 επαγγελματίες δημοσιογράφοι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι εκπροσωπούν μεγάλο αριθμό έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στο θεσμό ως μεμονωμένα άτομα και όχι ως εκπρόσωποι του μέσου στο οποίο εργάζονται, με κριτήριο την πολυετή εμπειρία τους. Το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ 2017 θα αναδειχθεί, μετά από μυστική ψηφοφορία των δημοσιογράφων-μελών του θεσμού, μεταξύ των 10 αυτοκινήτων που πέρασαν στην τελική φάση, από τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν κατά το τελευταίο 12μηνο στην ελληνική αγορά. Η διαδικασία της ψηφοφορίας διεξάγεται με ψηφοδέλτια στα οποία αναγράφονται με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των αυτοκινήτων της τελικής φάσης. Ο κάθε ψηφοφόρος επιλέ-

γει τα 6 πρώτα, κατά την κρίση του, θέτοντας, με σειρά αξιολόγησης, τους αριθμούς από 1 μέχρι 6 και ρίχνοντας το ψηφοδέλτιο, σε σφραγισμένο φάκελο, στην κάλπη . Η βαθμολογία που αντιστοιχεί σε αυτή την αξιολόγηση είναι 8, 6, 4, 3, 2, 1 βαθμοί, αντιστοίχως. Τον τίτλο κερδίζει το αυτοκίνητο που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς Η φετινή διοργάνωση δίνει την ευκαιρία στο κοινό να δει από κοντά, στο κέντρο της Κηφισιάς, για μία ολόκληρη εβδομάδα , τα 10 αυτοκίνητα της προεπιλογής που πέρασαν στην τελική φάση. Επίσης, μπορεί να συμμετάσχει σε διαγωνισμό με σημαντικά δώρα αν βρει το αυτοκίνητο-νικητή που θα ψηφίσουν οι δημοσιογράφοι. Η τελική ψηφοφορία για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου του 2017» θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου.

3 - Α υ τ ο κ ί ν η τ ο 2 0 17

Ξεκίνημα μιας νέας δεκαετίας


τα μελη

4 - Α υ τ ο κ ί ν η τ ο 2 0 17

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΥΤΣΕΛΑΣ

ΠΑΝΟΣ ΔΙΠΛΑΡΑΚΟΣ

ΘΩΜΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ KΑΝΟΥΠΑΚΗΣ

Ξεκίνησε να εργάζεται στο Auto Moto Βόρειας Ελλάδας το 1997 και μέχρι το 2012. Ήταν υπεύθυνος δημοσιογραφικής έρευνας και κειμένων στο τηλεοπτικό ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ από το 2001 μέχρι και το 2009. Είναι παραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής «ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ» που ξεκίνησε το 2007 στον 102 Fm της ΕΡΤ 3 και πλέον μεταδίδεται καθημερινά μέσα από τη συχνότητα του FOCUS 103.6 της Θεσσαλονίκης. Είναι ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας www.enkinisi.gr.

Μέλος της INTERNATIONAL RACING PRESS ASSOCIATION (IRPA) από το 1978.Μέλος του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΜΡΡ από το 1980.Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Γερμανία (1969-1974).Συνεργάτης στα περιοδικά: «4 ΤΡΟΧΟΙ» (19751982) και «ΟΜΑΔΑ» (ΔΟΛ 1983-1986).Ιδρυτικό μέλος και συντάκτης αυτοκινήτου του περιοδικού «STATUS» των Εκδόσεων Λυμπέρη. Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004″ και «Special Olympics» 2011. Συντάκτης αυτοκινήτου στα περιοδικά: «ΕΥ ΖΗΝ», «ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ», «MEN’S HEALTH», «7 ΜΕΡΕΣ TV» και «GOLF & LEISURE». Μέλος της educartoon.gr (Κυκλοφοριακή Αγωγή στα Σχολεία).

Ξεκίνησε το 1986. Έχει εργαστεί στα περιοδικά Pit, Ταχυδρόμος, 4Τροχοί, Car Driver, Τop Gear, Drivers only και Traction magazine, καθώς και στο περιοδικό Αυτοκίνητο της Καθημερινής. Επίσης στις εφημερίδες Ελεύθερο Τύπος και Επενδυτής καθώς και στις τηλεοπτικές εκπομπές Τροχοί & Δρόμοι (Mega), και Traction (MEGA/SKAI). Έχει διατελέσει υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις και του Ράλι Χαλκιδικής. Σήμερα είναι μέλος της ομάδας TRACTION και συντάκτης αυτοκινήτου στην ATHENS VOICE. Μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ. και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής, σπούδασε Νομικά και ξεκίνησε να δημοσιογραφεί το 1983. Τακτικό Μέλος της ΕΣΗΕΑ, έχει καλύψει, παράλληλα με τον τομέα του Αυτοκινήτου, το κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, σε ημερήσιες εφημερίδες (Βραδυνή, Ακρόπολις, Επικαιρότητα, Ελεύθερος, Εξπρές) και την τηλεόραση (ΕΤ2), ενώ, έχει διατελέσει επικεφαλής των υπηρεσιών ενημέρωσης στα υπουργεία Γεωργίας, Άμυνας και Ανάπτυξης. Την τελευταία δεκαετία, εργάζεται στη Ναυτεμπορική, ως ρεπόρτερ και αρθρογράφος, θεμάτων Ενέργειας, Εξαγωγών, Επιμελητηρίων, Βιομηχανίας και Εμπορίου, διατηρώντας και την εβδομαδιαία σελίδα για το αυτοκίνητο Speed&Style όπως και το πεδίο Auto στον ιστότοπο naftemporiki.gr. Tαυτόχρονα, είναι συνεργάτης των motori.gr/ motori mag και businessenergy.gr


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΙΒΕΡΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΠΑΚΗΣ

Μέλος ΠΟΕΣΥ/ΕΣΗΕΑ, Νομική Αθηνών. Επιτροπή σύνταξης ΚΟΚ. Οικ. Ταχυδρόμος, Αuto ΕΞΠΡΕΣ, Νέο Αυτοκίνητο, Auto-Μoto, www.motor-in. gr. Mε Δ. Χατζηδημητρίου και Κ. Καβαθά ιδρύει τους 4 ΤΡΟΧΟΥΣ. Στο Α-Ε ξεκινάει το πρώτο στην Ελλάδα 8/16σέλιδο μοτό με ειδήσεις, δοκιμές, ρεπορτάζ αγώνων. Εφημερίδες: Ακρόπολις-Απογευματινή, Ε. Κόσμος, Ελ. Τύπος 24 Ώρες: σελίδα αυτοκινήτου και ρεπορτάζ υπουργείων Μεταφορών – Επικοινωνιών, Δ. ΄Εργων, Περιβάλλοντος και Διεθνείς ειδήσεις. Το ίδιο και στον flash96.fm/flash.gr. Στην ΕΡΤ: σύνταξη πρωϊνού ραδιοδελτίου ειδήσεων, παρουσιαστής Φόρμουλας 1, WRC, Γκραν Πρι μοτοσυκλετών. Με Α. Σταθάκη στήνει το πρώτο ένθετο περιοδικό αυτοκινήτου σε εφημερίδα (Απογευματινή), το «Τροχοί & Δρόμοι». Αρχισυντάκτης Car & Driver, διευθυντής Auto ΤΥΠΟΣ.

Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου. Ξεκίνησε στις αρχές του 2000, εκδίδοντας το περιοδικό AutoSpecialst μέχρι και σήμερα. Παράλληλα αρθρογράφησε και σε άλλα Μέσα όπως το περιοδικό «Αυτοκίνητο» της Καθημερινής, το περιοδικό «Κυνηγός & Φύση» αλλά και το www.auto-internet. gr. Είναι επίσης μέλος και των Διεθνών Δημοσιογραφικών Ενώσεων “FIPP” και “European Magazine Media Association” της Διεθνούς δημοσιο-γραφικής επιτροπής για την απονομή των βραβείων Grand Prix.

Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ. Ιδρυτής του www.autoliveris. gr και συνεργάτης του www. autowebtv.gr, της ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, του τηλεοπτικού σταθμού High TV και του ραδιοφωνικού Κανάλι Ένα 90.4. Ξεκίνησε το 1980 ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Πρώτη εφημερίδα η Βραδυνή και μετά ο Ελεύθερος Τύπος. Επόμενος σταθμός, η εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ. Και πιο πρόσφατος Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ. Αθλητής του Παναθηναϊκού Α.Ο. Ολυμπιακοί 2004: Συμμετέχει με την εθνική ομάδα Σκοποβολής.

Μηχανολόγος μηχανικός. Συνεργάζεται με το tvxs. gr ως υπεύθυνος της στήλης αυτοκινήτου και αρθρογραφεί στο περιοδικό “Meat News” για επαγγελματικό αυτοκίνητο. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος του ειδικού τύπου από τούς 4 Τροχούς, το 1989, και συνέχισε στο Auto Motor und Sport και στην τηλεοπτική εκπομπή “In Motion” (Star και Σκαϊ). Αρχισυντάκτης του “Drive” (1996-2000), αρχισυντάκτης του «Οδηγώντας», διευθυντής σύνταξης του “Car & Driver” (2002-2004), ειδικός συνεργάτης της «Ημερησίας» και σύμβουλος έκδοσης στο περιοδικό «Αυτοκίνητο» της Καθημερινής (2008-2010). Από το 2001 και μετά, ασχολήθηκε παράλληλα με το επαγγελματικό αυτοκίνητο (περιοδικά: Θερμοϋδραυλικός, Ηλεκτρολόγος κ.ά.) και το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ («Έθνος», περιοδικό “Passport”).

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΜΑΤΖΑΒΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΑΝΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Είναι απόφοιτος Μηχανολόγος Μηχανικός TE και μέλος της ΕΣΗΕΑ. Το 1998 ξεκίνησε στο περιοδικό Car&Driver, στο οποίο εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για τα τεχνικά θέματα. Το 2001 συνέχισε στον ΔΟΛ (in. gr/auto, AutoNEA) με τακτική αρθρογραφία στα περιοδικά RAM & HI-TECH. Από το 2005 ήταν υπεύθυνος της στήλης αυτοκινήτου στην εφημερίδα Free Sunday και αρχισυντάκτης στο free-press περιοδικό CAM. Ενδιάμεσα είχε τακτική συνεργασία με το NewsAuto. gr/Πρώτο Θέμα. Αρθρογραφεί στα αφιερώματα του Κ της Καθημερινής. Είναι ο ιδρυτής του caroto.gr. Επιμελείται το έντυπο Auto Free Sunday και την στήλη αυτοκινήτου στην Free Sunday.

Πτυχιούχος ηλεκτρονικός, μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία 1987 και έχει εργαστεί σε ΑΝΤΕΝΝΑ TV & Radio, ALTER, ET-1, NET, Αθήνα 9.84, στις εφημερίδες Βραδυνή, Καρφί, Sportday, Αθλητική Ηχώ, Φλόγα των Σπορ, 7ήμερο του Basketball και, μεταξύ άλλων, στα περιοδικά Αγορά Αυτοκινήτου, Car & Driver, IX Αυτοκίνητο, Αγορά Επαγγελματικών Αυτοκινήτων, Auto Emporio, Basketball, Music Life και TVplus. Είναι στέλεχος της εκπομπής Car+ στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι SBC Business Channel, διευθυντής στο AutowebTV. gr, υπεύθυνος των ενοτήτων αυτοκινήτου στον Kiss FM 92.9 και συνεργάτης του περιοδικού Δούρειος Ίππος.

Μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ. Ξεκίνησε το 1994 στο περιοδικό «Auto Τρίτη». Διατέλεσε συντάκτης στα «Car & Driver» και «Auto Motor und Sport». Υπήρξε αρχισυντάκτης του περιοδικού Active και διευθυντής σύνταξης του περιοδικού No Limits, ενώ ήταν υπεύθυνος και για τα αυτοκινητικά και ταξιδιωτικά άρθρα των περιοδικών «Downtown» και «Nitro». Εργάστηκε στο γραφείο Τύπου της εταιρείας Nissan και επανέκαμψε ως συντάκτης του ένθετου «Auto Weekend». Είναι συνιδρυτής του ηλεκτρονικού περιοδικού «carzine.gr».

Από το 1997 έως το 2011 εργάστηκε σε μερικά από τα μεγαλύτερα αυτοκινητικά περιοδικά του χώρου (4ΤΡΟΧΟΙ, DRIVE, CAR) καθώς και στο ένθετο «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ» της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Το 2014 εισήχθη στη νεοϊδρυθείσα τότε ΝΕΡΙΤ και έκτοτε συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ελληνική δημόσια ραδιοτηλεόραση, δουλεύοντας στον ιστότοπο του ert.gr. Από το Μάρτιο του 2016 συμμετέχει στην τηλεοπτική περιγραφή των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1. Υποψήφιος διδάκτωρ στα ΜΜΕ του γαλλικού Πανεπιστημίου της Angers.

5 - Α υ τ ο κ ί ν η τ ο 2 0 17

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ


6 - Α υ τ ο κ ί ν η τ ο 2 0 17

ΦΩΤΗΣ ΡΑΪΣΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΡΕΚΚΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΦΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/ Επενδυτής/Είδηση» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/ Car/Top Gear/Car & Driver». Αρθρογραφεί στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορους ιστότοπους. Συνιδρυτής του «carzine.gr» γράφει επίσης για μοτοσυκλέτες, στο ένθετο περιοδικό «Moto & Rider» της εφημερίδας «Έθνος».

Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Ξεκίνησε την καριέρα του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Το 1983 ανέλαβε το τμήμα Aυτοκινήτου, στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και στο περιοδικό Eψιλον. 1990 – 2000 στα περιοδικά Γυναίκα, Κλίκ, Men. 1994 – σήμερα στο ρ/σ Galaxy 92. 2000 – σήμερα στο περιοδικό Madame Figaro. 2006 – σήμερα στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 2011- σήμερα στην εφημερίδα Realnews. 2013-σήμερα στο site Euro2day / In2life. Δημιούργει ειδικές εκδόσεις και ένθετα για το αυτοκίνητο και την τεχνολογία. Διαθέτει την παλαιότερη και πιο δημοφιλή εκπομπή Αυτοκινήτου στο ελληνικό ραδιόφωνο. Το 2005, μαζί με άλλους τρεις συνάδελφους του, δημιούργησε τον θεσμό ‘’Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα’’.

Διπλωματούχος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και δημοσιογράφος, έχει διατελέσει τα τελευταία 25 χρόνια αρχισυντάκτης, διευθυντής σύνταξης και διευθυντής στα μεγαλύτερα ελληνικά περιοδικά αυτοκινήτου (Auto Motor und Sport, 4 Τροχοί, Car, ΤopGear), καθώς και στο site carzine.gr, το οποίο έχει ιδρύσει από το 2007. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με μεγάλα ειδησεογραφικά site (iefimerida.gr, news247. gr, oneman.gr), εφημερίδες (Καθημερινή) και τηλεοπτικές εκπομπές. Είναι υπεύθυνος για την ενότητα του αυτοκινήτου στο CNN.gr και στον όμιλο της DPG (Newsbomb.gr, Onsports. gr, Ratpack.gr, Queen.gr κ.λπ.), επιμελείται το έντυπο Auto Sunday και τη στήλη αυτοκινήτου στη Free Sunday και συνεργάζεται με το περιοδικό Influencers.

Μέλος της ΕΣΗΕΑ, ξεκίνησε την δημοσιογραφική του καριέρα το 1986 στο ραδιοφωνικό σταθμό super FM. Εργάσθηκε ως συντάκτης στα περιοδικά αυτοκινήτου Car & Driver, 4Τροχοί, Drive, Οδηγώντας, Drivers Only. Υπεύθυνος της στήλης αυτοκινήτου στις εφημερίδες Αδέσμευτος Τύπος, Μetro, Αξία και στα περιοδικά Votre Beaute και Ticket. Συμμετείχε στη δημοσιογραφική ομάδα εκπομπών για το αυτοκίνητο στους τηλεοπτικούς σταθμούς Star, Σκάϊ, Alter. Ίδρυσε τους ιστότοπους motori. gr, businessenergy.gr. Εκδότης του περιοδικού motori mag. Είναι πρωταθλητής συνοδηγός Ελλάδος στα ράλι, συνεργάτης του κέντρου ασφαλούς οδήγησης Navak της Σερβίας και ο Έλληνας εκπρόσωπος του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού δημοσιογραφικού οργανισμού AutoBest που αριθμεί 31 μέλη, ένα από κάθε ευρωπαϊκό κράτος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΤΣΟΥΛΦΑΣ

ΠΑΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΚΑΤΣΕΛΗΣ

Δημοσιογράφος-Συντάκτης, Μέλος της ΕΣΗΕΠ. Το 1993 έως και το 1995 εργάζεται στα «NEA», στο ένθετο «AUTONEA». Το 1995 έως και το 2007, διετέλεσε Υπεύθυνος Δοκιμών στο περιοδικό «CAR AND DRIVER». Τo 2008 έως και το 2010, εργάστηκε ως Υπεύθυνος ύλης στο περιοδικό «Αυτοκίνητο» της εφημερίδας «Η Καθημερινή». Από το 2010 εργάζεται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και στην ιστοσελίδα της. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 συνεργάζεται με το www. newsauto.gr (Πρώτο Θέμα). Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες «ΤΟ ΟΝΟΜΑ», «Ο Κόσμος του Επενδυτή», τα e-go.gr, auto-internet.gr, driversonly.gr, sports8.gr, eleftherostypos.gr, tourismtoday.gr, καθώς και τα περιοδικά «Αγορά Αυτοκινήτου», «Supply Chain & Logistics», «Hot Wheels» και «Present Days».

Αρχισυντάκτης του περιοδικού Auto Moto, παραγωγός της εκπομπής «Εν κινήσει» στον 102 FM της ΕΤ 3 και υπεύθυνος αυτοκινήτου στην Μακεδονία. Μετά τις σπουδές του πέρασε στον χώρο της δημοσιογραφίας (1980), όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Μετέχει σε οργανωμένο πρόγραμμα επισκέψεων σε σχολεία και στρατιωτικές μονάδες για διαλέξεις περί οδικής ασφάλειας.

Μέλος Ε.Σ.Π.Η.Τ., μηχανολόγος μηχανικός και μηχανικός κινητήρων εσωτερικής καύσης. 1981-1996: στο περιοδικό «4Tροχοί», αρχικά ως τεχνικός συντάκτης και μετά ως σύμβουλος σύνταξης και διευθυντής σύνταξης. 1992-1993: Δημοσιογραφική επιμέλεια τηλεοπτικής εκπομπής «Tροχοί & Δρόμοι» (Mega). 1994-1995 Αρχισυντάκτης και παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής «In Motion» (Star, Σκάι). 1996-1998: διευθυντής περιοδικού Drive. 1999-2000: υπεύθυνος αυτοκινήτου στο in.gr. 2000-2001: διευθυντής περιοδικού «Oδηγώντας». 20032007: σύμβουλος έκδοσης στα περιοδικά «Auto Τύπος» και «EVO». 2008-2010: διευθυντής περιοδικού «Αυτοκίνητο της Καθημερινής». Ιδρυτής και διευθυντής του παλαιότερου ελληνικού site για το αυτοκίνητο auto-internet.gr (2001-σήμερα) και του ηλεκτρονικού περιοδικού auto7.

Ξεκίνησε το 1994 ως συντάκτης στο περιοδικό Car & Driver. Τον Ιούλιο του 2000 στήνει και διευθύνει την ενότητα αυτοκινήτου στο www.flash.gr. Στή συνέχεια (2006) συντάκτης αυτοκινήτου στην εφημερίδα Έθνος και το 2009 συντάκτης στην εφημερίδα Real News.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ, διευθυντής στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα now24.gr με αναλυτικές αναφορές στο αυτοκίνητο. Συνεργάτης στο thepressroom.gr και στο motori.gr. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Grenoble . Ξεκίνησε το 1976 ως ρεπόρτερ στην εφημερίδα Ακρόπολη και στη συνέχεια στην Απογευματινή και ΕΡΤ. Το 1991 ανέλαβε την αρχισυνταξία ειδήσεων στο Mega Channel. Το 1996 έγινε διευθυντής σύνταξης στο Star Channel . Το 2001 στο Alter Channel, ανέλαβε αν. διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης. Πάντα όπου και αν πήγαινε είχε ειδικές εκπομπές σε θέματα αυτοκίνητου.

Εργάζεται ως δημοσιογράφος αυτοκινήτου τα τελευταία 14 χρόνια. Ξεκίνησε την… περιήγηση από τις Τεχνικές Εκδόσεις (Οδηγώντας, 4Τροχοί), μεταπήδησε στον ΔΟΛ, υπήρξε μέλος της ομάδας που εξέδωσε το περιοδικό Auto Τύπος της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, συνέχισε στο περιοδικό Αυτοκίνητο της εφημερίδας Καθημερινή, είναι αρθρογράφος στο site autointernet.gr .

7 - Α υ τ ο κ ί ν η τ ο 2 0 17

ΠΕΡΗΣ ΧΑΛΑΤΣΗΣ


Η εταιρεία USAG ιδρύθηκε το 1926 όταν ο επιχειρηματίας Hermann Amos κατασκεύασε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής στο Gemonio της Ιταλίας υπό την επωνυμία USAG Utensileria Società Anonima Gemonio. Το 2006 η USAG έγινε μέρος της αμερικανικής Stanley Works και από το 2010 αποτελεί πλέον κομμάτι του ομίλου StanleyBlack&Decker. H Stanley Black & Decker είναι μια από τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες εργαλείων παγκοσμίως.


Η ηγετική θέση της USAG στην αγορά των επαγγελματικών εργαλείων της επέτρεψε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην διεθνοποίηση της βιομηχανίας διατηρώντας παράλληλα την εταιρική της ταυτότητα, το brand της και την λειτουργική της αυτονομία. Οι γραμμές παραγωγής της USAG χαρακτηρίζονται ως πρότυπα έντος του ομίλου StanleyBlack&Decker. Το όνομα της USAG είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ιδίως στον τομέα  των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.   Οι ομάδες που  χρησιμοποιούν εργαλεία USAG κατά τη διάρκεια αγώνων είναι η καλύτερη απόδειξη της υψηλής ποιότητας των προϊόντων. Μεταξύ άλλων η USAG συνεργάζεται επίσημα με τις αγωνιστικές ομάδες Ducati Corse τόσο στο  MOTOGP όσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Superbike καθώς επίσης και με  την αγωνιστική ομάδα της Scuderia Toro Rosso, που αγωνίζεται στη Formula 1.


Υποψήφιο

1 2 - Α υ τ ο κ ί ν η τ ο 2 0 17

CITROEN C3 Η Citroen ανανεώνει την επιτυχημένη παρουσία της στην κλάση των υπερ- μίνι ή στην κατηγορία Β αν προτιμάτε, με ένα τελείως καινούργιο αυτοκίνητο, με νεανικό και μοντέρνα σχεδίαση και με τα χαρακτηριστικά προστατευτικά airbumps στις πόρτες των πιο πλούσιων εκδόσεών του. Tα airbumps που σιγά σιγά γίνονται ένα από τα γνωρίσματα των σύγχρονων μοντέλων της. Μοντέρνο είναι το στιλ και στο εσωτερικό, όπου κυριαρχεί αισθητικά η οθόνη των 7 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό από την οποία ελέγχονται σχεδόν τα πάντα. Από το ηχοσύστημα μέχρι τις δυνατότητες διασύνδεσης smartphones, ενώ διαθέσιμα είναι πολλά από τα συστήματα υποβοήθησης τελευταίας γενιάς. Όσο για τους χώρους είναι άνετοι, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές, μιας και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι τουλάχιστον 300 λίτρα, τιμή από τις καλύτερες της κατηγορίας. Η γκάμα των κινητήρων είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των καιρών, μιας και τόσο τα σύνολα βενζίνης όσο και αυτά του πετρελαίου διακρίνονται για την οικονομία καυσίμου τους και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων τους. Ο κινητήρας βενζίνης είναι ένας 3κύλινδρος 1.200 κυβικών που στην ατμοσφαιρική του έκδοση αποδίδει 82 ίππους και στην turbo 110. Αντίστοιχα ο ντίζελ 1.6 BlueHDI είναι διαθέσιμος σε δύο εκδοχές, με 75 και 100 ίππους.

Citroen C3 Διαστάσεις

3.996x1.829x1.474 χιλιοστά

Βάρος

από 1.051 κιλά

Κινητήρες Βενζίνη

1.199 κ.εκ.

Ισχύς

από 82 έως 110 ίππους

Κατανάλωση

από 4,6 έως 4,7 λτ/ 100 χλμ.

CO2

από 103 έως 109 γρ./χλμ

Τιμή

από 12.740 έως 15.875 €

Πετρέλαιο

1.560 κ.εκ.

Ισχύς

από 75 έως 100 ίππους

Κατανάλωση

από 3,6 έως 3,7 λτ/ 100 χλμ.

CO2

από 93 έως 95 γρ./χλμ

Τιμή

από 14.290 έως 16.760 €

Με την υποστήριξη Με την αιγίδα

Φιλοξενία εκδήλωσης

Διορνάνωση


NEO CITROËN C3 ΤΟΣΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΣΟ ΕΣΥ Ήρθε το Νέο Citroën C3 για εσένα που αξίζεις κάτι µοναδικό! Η ConnectedCAM Citroën™ σου δίνει τη δυνατότητα να µοιράζεσαι µε τα social media τις ανακαλύψεις σου στον δρόµο µε ένα «κλικ», ενώ οι 144 συνδυασµοί εξατοµίκευσης, σου δίνουν την ελευθερία να το διαµορφώσεις στα µέτρα σου. Οι βραβευµένοι κινητήρες του, µε κατανάλωση από 3,2lt/100km, σου επιτρέπουν να απολαµβάνεις τις διαδροµές σου τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Απόλαυσε µια εµπειρία πρωτόγνωρης άνεσης χάρη στα µεγάλα του καθίσµατα, τις άνετες αναρτήσεις, τους χώρους και την απίστευτη εργονοµία που σου προσφέρει το CITROEN ADVANCED COMFORT®. ΑΠΟ

12.740€ www.citroen.gr Μικτή κατανάλωση και εκποµπές CO2 Citroën C3: από 3,2 έως 4,7 lt/100km και από 83 έως 109 gr/km.


Υποψήφιο

1 4 - Α υ τ ο κ ί ν η τ ο 2 0 17

Ford Ka+ Με το Ka+ η Ford πρόσθεσε στη βάση της γκάμας της ένα ιδιαίτερα πρακτικό και έξυπνο μοντέλο, που μπορεί να παίξει με επιτυχία τόσο το ρόλο του αυτοκινήτου πόλης όσο και ενός μικρού οικογενειακού. Κι αυτό γιατί το + στην επωνυμία σημαίνει (σε σχέση με τον προκάτοχό του) συν δύο πόρτες, συν στις εξωτερικές διαστάσεις, συν στους χώρους στο εσωτερικό για επιβάτες και αποσκευές και βέβαια, όπως προαναφέραμε, συν στην πρακτικότητα. Στην ουσία το Ka+ έχει σαφώς πιο πολλά κοινά με το Fiesta παρά με το Ka, προσφέροντας πιο πολλά από όσα περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο μεν αλλά βασικό υπερ- μίνι. Έτσι το εσωτερικό του είναι λειτουργικό, με πολλές θέσεις για όλα όσα έχουμε όλοι πάνω μας, ενώ ο εξοπλισμός είναι πλήρης στη βασική έκδοση και κάτι παραπάνω από αυτό στην αναβαθμισμένη Trend Ultimate. Το Ka+ κινείται από έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1.200 κυβικών, ο οποίος βασίζεται στον 1.25 του Fiesta, έχει σύστημα μεταβλητού χρονισμού και για τις βαλβίδες της εισαγωγής και γι αυτές της εξαγωγής, είναι αρκετά πολιτισμένος και οικονομικός και βέβαια δεν δείχνει να πιέζεται από τα 1.000 και κάτι κιλά του 5θυρου αμαξώματος. Είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις με 70 και 85 ίππους και συνδυάζεται με κιβώτιο 5 σχέσεων.

Ford Ka+ Διαστάσεις

3.929x1.695x1.524 χιλιοστά

Βάρος

από 1.009 κιλά

Κινητήρες Βενζίνη

1.196 κ.εκ.

Ισχύς

από 70 έως 85 ίππους

Κατανάλωση

από 4,8 έως 5,0 λτ/ 100 χλμ.

CO2

από 110 έως 114 γρ./χλμ

Τιμή

από 10.971 έως 11.683 €

Με την υποστήριξη Με την αιγίδα

Φιλοξενία εκδήλωσης

Διορνάνωση


Υποψήφιο

1 6 - Α υ τ ο κ ί ν η τ ο 2 0 17

Honda Jazz To Jazz είναι παραδοσιακά ένα από τα πιο χαρισματικά αυτοκίνητα της κατηγορίας Β και η τελευταία, 3η κατά σειρά γενιά του, δεν αποτελεί τη εξαίρεση. Μένοντας πιστό στο αμάξωμα του ενός όγκου διαθέτει πλέον μια σαφώς πιο χαρακτηριστική και αναβαθμισμένη εμφάνιση, ενώ οι μεγαλύτερες διαστάσεις του -το μήκος του μεγάλωσε κατά σχεδόν 10 εκατοστά και το μεταξόνιό του κατά 30 χιλιοστά- αύξησαν και άλλο τους διαχρονικά κορυφαίους για την κατηγορία χώρους στο εσωτερικό του (πορτμπαγκάζ από 354 λίτρα). Η άνεση στην καμπίνα του Jazz πιστώνεται και στις έξυπνες λύσεις που έχουν εφαρμόσει οι μηχανικοί της Honda, όπως την τοποθέτηση του ρεζερβουάρ κάτω από το εμπρός καθίσματα ή τα περίφημα Magic Seats. Ταυτόχρονα η ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό του κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, η σχεδίαση είναι σύγχρονη και προσδιορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την οθόνη αφής του συστήματος infotainment Honda Connect, στο οποίο μπορούν να ενσωματωθούν smartphones μέσω WiFi, Bluetooth, HDMI, και MirrorLink. To Jazz διαθέτει στάνταρ το City Brake Active System της Honda, καθώς και την πλήρη γκάμα τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας της εταιρείας από τη μεσαία έκδοση εξοπλισμού του και πάνω. Το νέο Honda Jazz κινείται από έναν ολοκαίνουργιο και εξελιγμένο κινητήρα, τον 1.3 i-VTEC της γενιάς Earth Dreams Technologies, που αποδίδει 102 ίππους, είναι ιδιαίτερα οικονομικός και εξασφαλίζει καλές επιδόσεις.

Honda Jazz Διαστάσεις§

3.995x1.694x1.550 χιλιοστά

Βάρος

από 1.066 κιλά

Κινητήρες Βενζίνη

1.318 κ.εκ.

Ισχύς

103 ίπποι

Κατανάλωση

από 4,6 έως 5,1 λτ/ 100 χλμ.

CO2

από 106 έως 120 γρ./χλμ

Τιμή

από 15.990 έως 21.940 €

Με την υποστήριξη Με την αιγίδα

Φιλοξενία εκδήλωσης

Διορνάνωση


Υποψήφιο

1 8 - Α υ τ ο κ ί ν η τ ο 2 0 17

Honda HR-V Με το ολοκαίνουργιο HR-V η Honda επιστρέφει δυναμικά στην κατηγορία που ίδρυσε η ίδια πριν από μερικά χρόνια με την πρώτη γενιά του μικρότερου SUV της. To σύγχρονο HR-V είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως Honda, ενώ ταυτόχρονα είναι νεανικό και δυναμικό, έχοντας ένα προφίλ που παραπέμπει σε κουπέ. Μοντέρνο είναι και το εσωτερικό του, με τους χαρακτηριστικούς αεραγωγούς και τη μεγάλη (7 ίντσες) οθόνη αφής του Honda Connect, του συστήματος infotainment, που φυσικά διαθέτει όλες τις δυνατότητες διασύνδεσης smartphones. Στη high tech πλευρά του HR-V προστίθεται και η οικογενειακή του, που εκφράζεται από τους μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (πορτμπαγκάζ από 453 έως 1.026 λίτρα). Τα πολύ έξυπνα Magic Seats δίνουν και εδώ το παρόν αυξάνοντας κατακόρυφα την πρακτικότητα. Το νέo HR-V κινείται είτε από τον καταξιωμένο κινητήρα πετρελαίου των 1.600 κυβικών και των 120 ίππων της Honda, είτε από έναν καινούργιο ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο βενζίνης, που αποδίδει 130 ίππους από 1.500 κυβικά και συνδυάζεται και με ένα αυτόματο κιβώτιο CVT, το οποίο συμβάλλει τόσο στην άνεση όσο και στην οικονομία,. Στην ασφάλεια συμβάλλουν τα εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης με το οποία μπορεί να εξοπλιστεί το καινούργιο SUV της Honda -στάνταρ είναι το City-Brake Active System, που συμβάλλει στην αποφυγή ή τη μείωση της σφοδρότητας των ατυχημάτων με χαμηλές ταχύτητες.

Honda HR-V Διαστάσεις

4.294x1.772x1.605 χιλιοστά

Βάρος

από 1.241 κιλά

Κινητήρες Βενζίνη

1.498 κ.εκ.

Ισχύς

130 ίπποι

Κατανάλωση

από 5,2 έως 5,7 λτ/ 100 χλμ.

CO2

από 120 έως 134 γρ./χλμ

Τιμή

από 22.575 έως 31.900 ευρώ

Πετρέλαιο

1.597 κ.εκ.

Ισχύς

120 ίπποι

Κατανάλωση

από 4,0 έως 4,1 λτ/ 100 χλμ.

CO2

από 104 έως 108 γρ./χλμ

Τιμή

από 26.500 έως 28.000 €

Με την υποστήριξη Με την αιγίδα

Φιλοξενία εκδήλωσης

Διορνάνωση


Υποψήφιο

2 0 - Α υ τ ο κ ί ν η τ ο 2 0 17

Mercedes E-Class H καινούργια E-Class συγκαταλέγεται στα πλέον προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα στον κόσμο, καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα -μετρώνται σε λιγότερα από τα δάχτυλα του ενός χεριού- που μπορούν να κινηθούν ημι- αυτόνομα, ενώ με το Remote Parking Control, ο οδηγός της μπορεί να την παρκάρει βρισκόμενος απ’ έξω και χρησιμοποιώντας μια κατάλληλη εφαρμογή για smartphone. Ταυτόχρονα η νέα E είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παγκοσμίως (συντελεστής οπισθέλκουσας 0,23), την ίδια στιγμή που εμφάνισή της είναι πιο δυναμική και πιο εμφατική σε σχέση με την προκάτοχό της. Το εσωτερικό της συνδυάζει την πολύ καλή ποιότητα, την πολυτέλεια, την υψηλή τεχνολογία -είναι διαθέσιμη και με ένα πλήρως ψηφιακό ταμπλό που αποτελείται από δύο πλήρως προγραμματιζόμενες οθόνες υψηλής ανάλυσης 12,3 ιντσών- και τους άνετους χώρους για τους επιβάτες και για τις αποσκευές τους. Φυσικά δεν απουσιάζουν η δυνατότητα πλήρους ενσωμάτωση smartphones, καθώς και όλα τα συστήματα τελευταίας γενιάς για την υποβοήθηση του οδηγού. Η νέα business λιμουζίνα της Mercedes ξεκινά από τα 2.000 κυβικά, βενζίνης και πετρελαίου -ο ντίζελ είναι ολοκαίνουργιος, κινεί την Ε 220 d και αποδίδει 194 ίππους- ενώ όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται στάνταρ με το καινούργιο αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic των 9 σχέσεων. Η γκάμα, όταν ολοκληρωθεί, θα περιλαμβάνει τόσο plug-in υβριδικές όσο και σπορ εκδόσεις, με κορυφαία την E 63 AMG.

Mercedes E-Class Διαστάσεις

4.923x1.852x1.468 χιλιοστά

Βάρος

από 1.605 κιλά

Κινητήρες Βενζίνη

1.991 κ.εκ.

Ισχύς

184 ίπποι

Κατανάλωση

από 5,9 έως 6,3 λτ/ 100 χλμ.

CO2

από 132 έως 147 γρ./χλμ

Τιμή

από 67.200 ευρώ

Πετρέλαιο

από 1.950 έως 2.987 κ.εκ.

Ισχύς

από 194 έως 258 ίππους

Κατανάλωση

από 3,9 έως 5,5 λτ/ 100 χλμ.

CO2

από 102 έως 144 γρ./χλμ

Τιμή

από 73.070 έως 85.780 €

Με την υποστήριξη Με την αιγίδα

Φιλοξενία εκδήλωσης

Διορνάνωση


2007 Seat Leon

2008 Mazda 2

2009 Honda Jazz

10 FLASHBACK

2010 Skoda Yeti

2012 Lancia Ypsilon

2014 Renault Clio

«Αυτοκίνητα της Χρονιάς» Ο θεσμός του «Αυτοκινήτου της Χρονίας για την Ελλάδα» έχει κλείσει αισίως μια δεκαετία και συνεχίζει. Σε αυτά τα 10 χρόνια τον επίζηλο τίτλο έχουν κατακτήσει σημαντικά μοντέλα, το καθένα από τα οποία ξεχώριζε ανάμεσα σε όσα είχαν παρουσιαστεί την εκάστοτε χρονιά. Ας τα θυμηθούμε!

2015 Opel Corsa

2011 Volvo S60

2013 Volvo V40

2016 Jeep Renegade


Υποψήφιο

Mini Clubman

2 2 - Α υ τ ο κ ί ν η τ ο 2 0 17

To νέο Clubman διατηρεί το αυθεντικό του στιλ αλλά με μία πιο πρακτική προσέγγιση, αφού στη νέα του γενιά διαθέτει τις περισσότερες πόρτες από κάθε άλλο μοντέλο της γερμανικής εταιρίας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν συνολικά έξι πόρτες, αφού η πίσω ανοίγει σε δύο διαφορετικά μέρη, ενώ το αυξημένο κατά 10 εκατοστά μεταξόνιο (επίσης μεγαλύτερο είναι και το μήκος κατά 27 εκ., όπως και το πλάτος κατά 9 εκ.) διασφαλίζει πιο άνετους χώρους για τους επιβάτες. Μαζί με το Countryman, το Clubman είναι το πιο πρακτικό Mini καθώς προσφέρει και ένα μεγάλο χώρο αποσκευών που κυμαίνεται από 360 έως 1.250 λίτρα (ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων με δυνατότητα ρύθμισης της κλίσης της ράχης). Αισθητικά, το ταμπλό και η κεντρική κονσόλα είναι φαρδύτερα με την τυπική άποψη του νέου Mini, ενώ υπάρχουν περισσότερες θέσεις και θήκες για μικροαντικείμενα. Η γκάμα των κινητήρων του νέου Clubman περιλαμβάνει τους τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου (με 102 ή 136 και 116 ίππους αντίστοιχα), τον μεγαλύτερο στα 2.000 κ.εκ. (με 192 ίππους), καθώς και τον πετρελαιοκινητήρα ίδιας χωρητικότητας με 150 ή 190 ίππους. Το νέο Mini Clubman συνδυάζει όλα τα σπορ οδηγικά χαρακτηριστικά σε μία πρακτική συσκευασία με νεανική σχεδίαση.

Mini Clubman Διαστάσεις

4.253x1.800x1.441 χιλιοστά

Βάρος

από 1.300 κιλά

Κινητήρες Βενζίνη

1.499 κ.εκ. έως 1998 κ.εκ.

Ισχύς

από 102 έως 192 ίππους

Κατανάλωση

από 5,1 έως 6,2 λτ/ 100 χλμ.

CO2

από 118 έως 144 γρ./χλμ

Τιμή

από 22.270 έως 28.029 ευρώ

Πετρέλαιο

1.496 κ.εκ. έως 1.995 κ.εκ.

Ισχύς

από 116 έως 190 ίππους

Κατανάλωση

από 3,8 έως 4,5 λτ/ 100 χλμ.

CO2

από 99 έως 119 γρ./χλμ

Τιμή

από 22.270 έως 34.549 €

Με την υποστήριξη Με την αιγίδα

Φιλοξενία εκδήλωσης

Διορνάνωση


Υποψήφιο

2 4 - Α υ τ ο κ ί ν η τ ο 2 0 17

Renault Kadjar Το Kadjar είναι το πρώτο μικρομεσαίο SUV της γαλλικής εταιρίας και τοποθετείται πάνω από το Captur. Με μήκος 4,45 μέτρα και πλάτος 1,84 μέτρα, το αμάξωμα αποσπά κολακευτικά σχόλια και εκφράζει την σύγχρονη άποψη της Renault. Τόσο το εμπρός, όσο και το πίσω μέρος έχουν σαφώς προσαρμοστεί στη σχεδιαστική ταυτότητα της γαλλικής εταιρείας, κάτι που ισχύει και για το προφίλ που χάρη στα πλευρικά προστατευτικά είναι ιδιαίτερο όπως σε όλα τα σύγχρονα Renault. Διαφοροποιήσεις υπάρχουν και στους προβολείς με τα σχήματος C LED φώτα ημέρας, ενώ ανάλογης λογικής είναι και οι επεμβάσεις στο εσωτερικό του Kadjar, όπου βέβαια δεν λείπει το σύστημα διασύνδεσης της γαλλικής εταιρείας, το R-link. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι μεγάλοι και άνετοι με το πορτμπαγκάζ να προσφέρει 472 λίτρα. Οι εκδόσεις κινητήρων είναι οι Energy TCe 130, Energy dCi 110 και Energy dCi 130. H Energy TCe 130 κινείται από τον γνωστό βενζίνης των 1.200 κ.εκ. με 130 ίππους. Από πλευράς ντίζελ, η μικρότερη έκδοση Energy dCi 110 είναι στα 1.500 κ.εκ και αποδίδει 110 ίππους με εκπομπή 99 γρ. CO2/χλμ., ενώ μπορεί να συνδυαστεί με κιβώτιο EDC διπλού συμπλέκτη. H μοναδική έκδοση που μπορεί να είναι και τετρακίνητη είναι η Energy dCi 130 με τον εξαιρετικό ντίζελ 1.600 κ.εκ. με 130 ίππους.

Renault Kadjar Διαστάσεις

4.449x1.836x1.607 χιλιοστά

Βάρος

από 1.306 κιλά

Κινητήρες Βενζίνη

1.197 κ.εκ.

Ισχύς

130 ίππους

Κατανάλωση

από 6,8 λτ/ 100 χλμ.

CO2

από 126 γρ./χλμ

Τιμή

από 20.850 έως 22.090 ευρώ

Πετρέλαιο

1.461 κ.εκ. έως 1.598 κ.εκ.

Ισχύς

από 110 έως 130 ίππους

Κατανάλωση

από 3,8 έως 4,8 λτ/ 100 χλμ.

CO2

από 99 έως 126 γρ./χλμ

Τιμή

από 22.340 έως 34.030 €

Με την υποστήριξη Με την αιγίδα

Φιλοξενία εκδήλωσης

Διορνάνωση


Υποψήφιο

2 6 - Α υ τ ο κ ί ν η τ ο 2 0 17

Seat Ateca Μετά από πολλά έτη ζυμώσεων η ισπανική εταιρία μπαίνει στην αρένα των SUV με το ολοκαίνουργιο Ateca που σε μήκος φτάνει τα 4,36 μέτρα, ενώ η βάση του είναι το μεταβλητό πλαίσιο MQB του ομίλου Volkswagen. Αισθητικά έχει υιοθετηθεί ένα αρμονικό στιλ με μία ελκυστική άποψη ώστε να διασφαλίζεται η αναγνωρισιμότητα της μάρκας. Η οποία εκφράζεται κυρίως από την τραπεζοειδή μάσκα και τους τριγωνικούς προβολείς, ενώ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το σπάσιμο της πίσω κολώνας. Στο μέσο του ταμπλό υπάρχει μία μεγάλη οθόνη αφής 8’’ (η οποία ανήκει στην top έκδοση εξοπλισμού, οι μικρότερες έχουν οθόνη 5’’), κανένας επιβάτης δεν θα παραπονεθεί για τους χώρους που προσφέρει το ισπανικό SUV, ενώ το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 510 λίτρα. Από πλευράς εξοπλισμού υπάρχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, διασύνδεσης και διευκόλυνσης, με δυνατότητα πλήρους διασύνδεσης smartphones (MirrorLink, Apple CarPLay, Android Auto κ.α.). Οι βασικές εκδόσεις είναι προσθιοκίνητες και εξοπλίζονται με τον τρικύλινδρο βενζίνης 1.0 TSI των 115 ίππων και τον ντίζελ 1.6 TDI με επίσης 115 ίππους. Η τετρακίνηση και τα αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη DSG (με 6 ή 7 σχέσεις) συνδυάζονται με τις κορυφαίες εκδόσεις, δηλ. την 1.4 TSI (με τους 150 ίππους και το σύστημα προσωρινής απενεργοποίησης των 2 κυλίνδρων) ή τις 2.0 TDI με 150 και 190 άλογα.

Seat Ateca Διαστάσεις

4.363x1.841x1.601 χιλιοστά

Βάρος

από 1.280 κιλά

Κινητήρες Βενζίνη

999 κ.εκ. έως 1.395 κ.εκ.

Ισχύς

από 115 έως 150 ίππους

Κατανάλωση

από 5,2 έως 6,0 λτ/ 100 χλμ.

CO2

από 119 έως 138 γρ./χλμ

Τιμή

από 19.950 έως 30.500 ευρώ

Πετρέλαιο

1.598 κ.εκ. έως 1968 κ.εκ.

Ισχύς

από 115 έως 150 ίππους

Κατανάλωση

από 4,3 έως 5,0 λτ/ 100 χλμ.

CO2

από 113 έως 128 γρ./χλμ

Τιμή

από 23.850 έως 27.650 €

Με την υποστήριξη Με την αιγίδα

Φιλοξενία εκδήλωσης

Διορνάνωση


Υποψήφιο

2 8 - Α υ τ ο κ ί ν η τ ο 2 0 17

SsangYong XLV Το νέο XLV που βασίζεται στο Tivoli παίρνει το όνομά του από τις λέξεις «eXciting Lifestyle Vehicle». Είναι σχεδιασμένο σαν ένα πολυτελές, πολυχρηστικό crossover, ενώ με το επιπλέον μήκος του προσφέρει ένα διευρυμένο χώρο αποσκευών που το καθιστά ιδανικά πρακτικό για οικογενειακή χρήση. Έχοντας ως βάση το πλαίσιο του Tivoli, με 2,60 μέτρα μεταξονίου, το νέο XLV έχει επιμηκυμένο αμάξωμα από την 3η κολόνα (C-pillar) και πίσω, μια αύξηση της τάξης των 238 χιλιοστών. Έτσι ο χώρος αποσκευών του εκτοξεύεται στα 720 λίτρα (ο μεγαλύτερος στην κατηγορία), ενώ η καμπίνα των επιβατών εξακολουθεί και προσφέρει άνετο χώρο φιλοξενίας για 5 ενήλικες. Παράλληλα, διαθέτει και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους μέσα στην καμπίνα. Το νέο XLV διατίθεται στην Ελλάδα με κινητήρα tτούρμπο ντίζελ 1.600 κυβικών, προδιαγραφών Euro 6. Επίσης διαθέσιμος είναι και ο κινητήρας βενζίνης 1.6 (μόνο ως FWD - 6Μ/Τ), με απόδοση 128 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 160 Nm στις 4.600 σ.α.λ. Ο τούρμπο κινητήρας πετρελαίου e-XDi160 έχει απόδοση 115 ίππων, ενώ όλες οι εκδόσεις του νέου XLV με το στάνταρ χειροκίνητο κιβώτιο, εξοπλίζονται με σύστημα ISG (Idle Stop & Go). Πέρα από τις προσθιοκίνητες εκδόσεις το XLV είναι διαθέσιμο και με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης (Active AWD με Lock Mode).

SsangYong XLV Διαστάσεις

4.440x1.798x1.605 χιλιοστά

Βάρος

από 1.315 κιλά

Κινητήρες Βενζίνη

1.597 κ.εκ.

Ισχύς

128 ίππους

Κατανάλωση

από 6,8 λτ/ 100 χλμ.

CO2

από 159 γρ./χλμ

Τιμή

από 18.380 έως 19.480 ευρώ

Πετρέλαιο

1.597 κ.εκ.

Ισχύς

115 ίππους

Κατανάλωση

από 4,5 λτ/ 100 χλμ.

CO2

από 117 γρ./χλμ

Τιμή

από 20.850 έως 31.380 €

Με την υποστήριξη Με την αιγίδα

Φιλοξενία εκδήλωσης

Διορνάνωση


Υποψήφιο

3 0 - Α υ τ ο κ ί ν η τ ο 2 0 17

Suzuki Baleno Αισθητικά το καινούργιο Baleno -μία επωνυμία που επανέρχεται μετά από αρκετά χρόνια στη γκάμα της Suzuki- ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία Liquid Flow (ροή υγρού) της μάρκας, ενώ στα γνωρίσματά του συγκαταλέγεται και η χαρακτηριστική μάσκα που πλαισιώνεται από προβολείς με LED φώτα ημέρας. Από πλευράς διαστάσεων, με μήκος στα τέσσερα μέτρα το νέο Baleno κατατάσσεται στην κλάση των supermini και βασίζεται σε ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο, το οποίο εξασφαλίζει αφενός μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό και αφετέρου μια αυξημένη ακαμψία κατά 10%. Στο εσωτερικό, εκτός από την οθόνη 7’’ στην κεντρική κονσόλα υπάρχει και μια αρκετά μεγάλη δεύτερη και έγχρωμη στον πίνακα οργάνων, ενώ από πλευράς χώρων ενδεικτική είναι η ελάχιστη τιμή των 355 λίτρων για το πορτμπαγκάζ. Η γκάμα των κινητήρων του Baleno περιλαμβάνει δύο σύνολα βενζίνης. Ο βασικός είναι ο Boosterjet των 1.000 κ.εκ., που με τη βοήθεια τούρμπο και άμεσου ψεκασμού αποδίδει 110 ίππους. Ο μεγαλύτερος είναι ο επίσης καινούργιος 1.2 Dualjet με διπλό σύστημα ψεκασμού, που συνδυάζεται προαιρετικά και με αυτόματο CVΤ ή κλασικό 6άρι με μετατροπέα ροπής. Παράλληλα υπάρχει και μια έκδοση του Baleno με ήπιο υβριδικό σύστημα που η Suzuki ονομάζει SHVS και διαθέτει μίζα με ενσωματωμένη γεννήτρια, που υποβοηθά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στην επιτάχυνσης και παράγει ηλεκτρική ενέργεια κατά την επιβράδυνση.

Suzuki Baleno Διαστάσεις

3.996x1.829x1.474 χιλιοστά

Βάρος

από 1.051 κιλά

Κινητήρες Βενζίνη

998 κ.εκ. έως 1.242

Ισχύς

από 90 έως 112 ίππους

Κατανάλωση

από 4,2 έως 4,4 λτ/ 100 χλμ.

CO2

από 98 έως 103 γρ./χλμ

Τιμή

από 11.890 έως 15.900 €

Με την υποστήριξη Με την αιγίδα

Φιλοξενία εκδήλωσης

Διορνάνωση


TPMS ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ

ΜΗΝ ΞΕΦΥΣΑΣ:

ΤΟ ΣΕΤ ΤΗΣ USAG ΣΟΥ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

USAG 425 TPMS

ΤΟ ΣΕΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΙΕΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ (TPMS) ISO 6789:2003

Σκανάρετε τον κωδικό QR ή μεταβείτε στο κανάλι της USAG στο Youtube για να παρακολουθήσετε το βίντεο επίδειξης.

usag-tools.net

ΑΥΓΗΣ 81 - 14121 Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ τηλ.: 210.6533880 www.promauto.gr | www.usag.pro | email: info@usag.pro

Αυτοκίνητο του 2017  
Αυτοκίνητο του 2017  

Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα

Advertisement