Page 1

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ПРЕДСТАВНИКА ГОДИНЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ '08 ФАРМАЦЕУТСКОГ ФАКУЛТЕТА У БЕОГРАДУ ОД 2008. ДО 2012. ГОДИНЕ

Прва година: Како није вођен дневник активности о раду представника у току прве године студија, остаје на студентима генерације да сами креирају све оне згоде и незгоде које су нас дочекале на почетку студентских дана и присете како смо са њима излазили на крај.

Наставак


Студентима друге године Студентском парламенту

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ПРЕДСТАВНИКА ДРУГЕ ГОДИНЕ ФАРМАЦЕУТСКОГ ФАКУЛТЕТА У БЕОГРАДУ школске 2009/2010 у периоду од 13. октобра 2009. до 1. октобра 2010. године Поштовани, На конститутивној седници одржаној 13.10. 2009. године верификовани су мандати представницима друге године. У току школске године одржано је пет седница Већа друге године, а представници друге године били су присутни на свакој заступајући интересе студената, такође и на свим седницама Студентског парламента са изузетком једне због физичке спречености. Своје одлуке представници друге године спроводили су уз велику помоћ студената који су у сваком моменту били подршка и извор идеја и иницијатива. Кратак резиме годишњег рада: 

9. октобар `09

7. новембар `09

9. новембар `09

13.новембар `09

18. новембар `09

23.новембар `09

1.децембар `09

19.децембар `09

Студенти су обавештени о детаљима са прве седнице Већа друге године, терминима колоквијума, информацијама неопходним за почетак године и материјалима који су за студенте обезбеђени. Одложен је колоквијум из Инструменталних метода, а на тај начин растерећена колоквијумска недеља. Представник друге године, а на позив Студентског парламента учествовао је у емисији ‘Да можда не’ на тему преживети епидемију, емитованој на РТС 1 6. новембра 2009. године. Студенти су обавештени о акцији добровољног давања крви одржаној на Фармацеутском факултету. Одобрењем Продекана за наставу проф. др Весне Кунтић и професорке др Стане Никчевић за студенте друге године који су пренели испит из Mатематике организовано је полагање испита у децембарском предроку. Консултације из свих предмета организоване су у договору са професорима, а студенти о томе обавештени. Студенти су информисани о терминима испита за јануарскофебруарски испитни рок и свим детаљима са друге седнице Већа друге године. Институт за Аналитичку хемију на молбу представника обезбедио је студентима огледни тест. Организоване су надокнаде вежби за све групе када је 19.11.2009. проглашен за нерадни дан услед смрти Патријарха српског. Посредством Студентског парламента, индиректно преко Продекана за наставу и петицијом подржаном од стране свих студената друге године испит из Физиологије уз сагласнот проф. др Босиљке Плећаш подељен је на два дела. Прихваћена је молба упућена институту за Аналитичку хемију за продужење испита из предмета Аналитичка хемија II са два и по на три сата што ће важити за све наредне генерације. Волонтерски за студенте је креиран и прослеђен материјал кратког прегледа метода из предмета Инструменталне методе.


27.децембар `09

29.децембар `09

14. јануар `10

25. јануар `10

15. фебруар `10

3. март `10

8. март `10

7. април `10

19. април `10

22. април `10

23. април `10

4. мај `10 Детаљан

24. мај `10

28. јун `10

7. септембар `10

Студенти су обавештени о свим обавезама које их очекују у наредној календарској години. Пожелели смо срећне новогодишње и Божићне празнике. Прихваћена је молба, а испит из Фармацеутске хемије I продужен је за 15 минута по делу и пола сата на нивоу целог испита, што ће важити и за наредне генерације. Организовано је сакупљање индекса, кружење по институтима и потписивање истих од стране свих института. Испит из Опште биохемије одложен је за 21. фебруар, а за студенте који нису остварили неопходан број предиспитних поена организован је поправни колоквијум. Студенти су добили све информације о почетку вежби и обавезама које ће имати у другом семестру. Одржана је трећа седница Већа друге године, утврђен је распоред за априлски испитни рок. Нашим насмејаним колегиницама пожелели смо срећан 8. март.

Студенти су позвани на изборе који су се одржали 8. и 9. априла у холу Фармацеутског факултета. Обезбеђена су питања за провежбавање из Фармацеутске хемије II. Одложен је колоквијум из Микробиологије, а у сарадњи са колегиницом Весном Вигњевић студенти су обавештени о програму ‘EPSA Summer University’ одржаном у Бургасу. Организација ‘Србија у покрету’ одржала је предавање на тему друштвеног организовања, уз одобрење Студента продекана студенти су обавештени о овом догађају. Постигнут је договор са професорком Eнглеског језика проф. др Леонтином Керничан, студенти су остварили 30 поена радећи домаћи код куће. извештај са четврте седнице Већа друге године прослеђен је студентима са терминима испита у јунском року Организовано је сакупљање и потписивање индекса ради овере семестра. За студенте друге године обезбеђен је додатни ‘видовдански термин’ за полагање Фармацеутске хемије II. Обезбеђене су консултације за предмете из четвртог семестра. По први пут сви студенти учествовали су у састављању распореда за испите у септембарском и октобарском испитном року, на петој седници Већа друге године успели смо да закажемо идентичне термине које смо утврдили у преднацрту. Упис у наредну годину, ЕСПБ бодови били су тема последњег обавештења које су студенти друге године примили ове године.

Представници су током године студентима били на располагању 24 h дневно, тежећи да студентима друге године максимално олакшају студирање. Надамо се да ће се труд исплатити, до тада наставићемо да побољшавамо квалитет нашег студирања. У Београду, 1. октобар 2010. године представник МБ смера

представник МФ смера

Стефан Милошевић

Никола Миленковић


Студентима треће године Студентском парламенту

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ПРЕДСТАВНИКА ТРЕЋЕ ГОДИНЕ ФАРМАЦЕУТСКОГ ФАКУЛТЕТА У БЕОГРАДУ школске 2010/2011 у периоду од 15. октобра 2010. до 1. октобра 2011. године Поштовани, На конститутивној седници одржаној 15.10.2010. године верификовани су мандати представницима треће године. У току школске 2010/2011 године одржано је пет редовних седница Већа треће године, а представници треће године били су присутни на свакој заступајући интересе студената, такође и на свим седницама Студентског парламента. Своје одлуке представници треће године спроводили су уз велику помоћ студената треће године који су у сваком моменту били мотивација и подршка као и извор идеја и иницијатива које су представници успешно спроводили у дело. Кратак резиме годишњег рада: 

6. октобар `10

11. октобар `10

2. новембар `10

23. новембар `10

27. новембар `10

10. децембар `10

14. децембар `10

22. децембар `10

28. децембар `10

12. јануар `11

Списак студената по групама формиран је абецедно на иницијативу студената, а молбу је прихватила продекан за наставу. Студенти су обавештени о детаљима са прве редовне седнице Већа треће године, терминима колоквијума, систематском прегледу, информацијама неопходним за почетак године и материјалима који су за студенте обезбеђени. После заједничке дебате студената треће године постигнут је договор и направљене су ротације у вези предстојећих колоквијума. Одобрено је полагање писменог испита из Фармакогнозије од стране Катедре недељу дана након завршетка јануарско-фебруарског испитног рока. Прихваћени су сви начелни договори и жеље студената усвојене у нацрту распореда испита у јануарско-фебруарском испитном року, организоване су консултације из предмета петог семестра, а студенти су обавештени о појединостима са друге редовне седнице Већа треће године. Продужено је временски трајање колоквијума из Фармацеутске хемије III на 1 h и 15 минута, а другог дела испита на 2 h и 30 минута . Обезбеђене су презентације са вежби из Фармацеутске хемије III, а отворен је и јавни е-mail налог за преузимање пратећег материјала за студенте треће године. На задовољство студената који су пренели Физиологију обезбеђено је полагање првог дела испита са редовном генерацијом уз сагласност Катедре. Спроведена је велика иницијатива ''Фармакологија у априлу'', пред шефом Катедре и препуним амфитеатром А1 представник студената одржао је говор и аргументовао важност полагања првог дела испита из Фармакологије у априлском року, пристанак је дала и продекан за наставу, на радост студената добијена је сагласност и шефа Катедре, док је касније накнадним регласањем на Катедри иницијатива одбијена. Обезбеђен је огледни тест за практични колоквијум из Фармакогнозије.


13. јануар `11

18. јануар `11

26. јануар `11

14. фебруар `11

Укинута је условност полагања испита из Патофизиологије предметима Физиологија и Имунологија. Традиционално је организовано сакупљање индекса, кружење по институтима и потписивање истих од стране свих Катедри. Одобрењем Катедре за технологију и козметологију студенти су произвољно формирали групе за вежбе из Фармацеутске технологије I. Обезбеђени су тестови са писменог испита из Фармакогнозије претходне

генерације. 

17. фебруар `11

18. фебруар `11

25. фебруар `11

8. март `11

28. април `11

5. мај `11

31. мај `11

8. јун `11 Организовано

14. јун `11

9. јул `11

22. септембар `11

Студенти су добили све информације о почетку вежби, жељеним променама у распореду и обавезама које ће имати у другом семестру. Одржана је трећа редовна седница Већа треће године, утврђен је распоред за априлски испитни рок. Студенти су позвани да подрже гласањем студенткињу треће године Даницу Радојичић која је и победила на избору за националног представника за песму Евровизије. Нашим насмејаним колегиницама пожелели смо срећан 8. март.

Одобрено је полагање колоквијума из Патофизиологије у јунском року, као четврта шанса, након договора професорке, студента продекана и представника године. Детаљан извештај са четврте редовне седнице Већа треће године прослеђен је студентима са терминима испита у јунском и јулском испитном року. Обезбеђена су два термина поновног полагања завршног колоквијума из Фармакогнозије - макроскопија и микроскопија дрога. је сакупљање индекса, ради добијања потписа у шестом семестру.

Пронађено је решење, а један од испитивача искључен са усменог испита у јулском испитном року из Фармакогнозије јер се термин испитивања није уклапао у договор постигнут на Већу године. Термини испита дефинисани у преднацрту за септембарски и октобарски испитни рок прихваћени су на петој редовној седници Већа треће године. Упис у наредну школску годину, вредност ЕСПБ бодова потребних за финансирање из буџета и новине које студенте очекују на Фармацеутском факултету били су тема последњег обавештења објављеног студентима треће године.

Представници су током протекле школске године студентима волонтерски били на располагању током читавог дана, трудећи се да им студирање олакшају. Надамо се да ће се труд исплатити, а да ће задовољни студенти бити исход рада студентских представника. До тада настављамо да побољшавамо квалитет нашег студирања. У Београду, 1. октобар 2011. године представник МБ смера

представник МФ смера

Стаменко Николов

Никола Миленковић


Четврта година: Најзначајније ставке из извода: 

Омогућено је формирање група за вежбе по жељи студената на почетку године.

Имплементиран је нови новембарски испитни рок за студенте четврте године који су пренели Фармакологију после дугих преговора са Катедром и званичницима факултета.

Студенти су благовремено информисани о свим текућим дешавањима, догађајима и пројектима који су се дешавали на Факултету, на Универзитету у Београду као и на нивоу Србије, а најагилнији и студенти који су показивали додатну проактивност били су укључени и у њихову организацију што је заиста за сваку похвалу поред редовних обавеза на Факултету које је носило студирање.

представник МБ смера

представник МФ смера

Стаменко Николов

Никола Миленковић

Извештај о раду представника године  
Извештај о раду представника године  

Овај извештај представља сведочанство о једној генерацији, генерацији '08 и њиховим представницима који су заједно својим јединством и начин...

Advertisement