Page 1

Titelpagina

Nikki Plekkenpol C1K 539521


Inhoudsopgave


3 Immersive Spaces

Het beeld dat Escher hier creĂŤerd, lijkt zowel 2D als 3D. Dit is natuurlijk onmogelijk, maar Escher was goed met onmogelijke beelden. De krokodilletjes lijken te beginnen op een papiertje en die lijken tot leven te komen. Ze lijken als het ware uit het papier te kruipen en in de werkelijke wereld te lopen.

Het is echter wel een kringloop, dus aan het einde van hun reis gaan ze weer terug naar het papier. Op dit moment kan de kringloop weer van voor af aan beginnen.


Bij deze immersive space wordt gebruik gemaakt van een realistische tekenstijl die echt een bepaalde sfeer creĂŤrd. Sommige objecten bewegen zelfs, zoals de molen. Andere dingen verschijnen juist als je met je muis ergens overheen gaat, zoals die soort magische sliert links naast de boom. Deze volgt je muis door het hele beeld.

Verschillende onderdelen zijn ook aanklikbaar en dan kom je in een andere ruimte (zie screenshot onder). Het voelt magisch maar wat je ziet lijkt toch weer normaal. Mooi gedaan.


De laatste die ik heb gekozen zal voor meer mensen herkenbaar zijn. Dit is een still van het landschap in de chocolade fabriek uit de film “Charlie and the Chocolate Factory”. Dit is eigenlijk ook een immersive space in 3D. Bijna vanaf het moment dat Charlie één stap in de fabriek zette, leek hij in een totaal andere wereld te komen.

Ook is dit een wereld waar je een bepaald gevoel bij krijgt. Het komt allemaal heen goed over, alles is eetbaar en lekker, de Oempa Loempa’s helpen en zijn vriendelijk, je ziet eigenlijk iets waar je anders alleen van droomt.


Bronnenlijst http://appelig.files.wordpress.com/2012/03/escher7.jpg http://ladio.ru/flash/en/index.html# http://theredlist.fr/media/database/settings/cinema/2000-2010/charlie-and-the-chocolate-factory/005-charlie-and-the-chocolate-factory-theredlist.png http://media.theiapolis.com/d4/hT2/i1Z4K/k4/l1ZQV/w1H5/charlie-and-the-chocolate-factory.jpg

Opdracht 1  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you