Page 1

Music

MONSTERS

Nikki Buijs C1A 494833


Inhoud

Conceptvorming Ruimte Vormgeving Geluid Story


Conceptvorming Mindmaps


Conceptvorming ____________________________________Vsie___________________________________ Verwachtingen Ik wil graag een goed werkende leuke immersivespace. Niet te lastig, maar ook niet te simpel het moet wel vermakelijk zijn. Er hoeft van mij niet percee een boodschap in te zitten. Maar ik hoop wel dat de verhaallijn duidelijk word. Ook hoop ik dat het er mooi uit komt te zien. Het hoeft niet realistisch want ik vind het juist leuk als je ziet wat je er zelf hebt opgeplakt en wat niet, ik wil ook graag een combinatie van tekeningen en foto’s dat lijkt me erg tof als dat goed uitpakt. Manier van uitwerken Ik denk dat ik dit kan realiseren door mijn concept goed te doordenken, en veel klikbare dingen te maken. Ook door het niet te lastig maar best voor de hand liggend te maken. Ook denk ik dat ik het vermakelijk kan maken door sfeergeluiden en muziekjes. Ik wil de combinatie van foto en tekening combineren door de foto’s te bewerken dat ze nog wel echt lijken maar wel geverfd getekend. Door in photoshop ze effecten te geven.


Conceptvorming 40 Immersive vragen

1. In welke, wat voor een, wereld zijn we? Een getekende wereld maar wel met realistische objecten 2. Wat zien we? Kleine monstertjes die rockband vormen 3. Is het een wereld die ik herken? De 1e scene niet, maar de 3 scenes daarna wel 4. Is het een wereld die me vertrouwd is? Dat zal verschillen per persoon 5. Voel ik me op mn gemak? Ja, het is een vriendelijke omgeving 6. Komt de wereld mij vreemd voor? Nee, iedereen zal er wel een beeld van hebben. 7. Denk ik dat het echt is? De omgeving wel, maar de characters niet 8. Is het een wereld die ik nu heel anders zie dan anders? Nee waarschijnlijk niet 9. Vind ik het hier leuk? Hopelijk wel, want het is ene kleurrijke omgeving 10. Van waaruit kijk ik, wat is mijn standpunt? 3e persoon, dus je ziet iedereen, je bent niet echt bij de groep 11. Wie ben ik? Een persoon die een rond kijkje neemt in hun wereld 12. Wat voor stemming krijg ik door hier te zijn? Vrolijk door alle kleuren, maar bedroeft door het kwijt zijn van de instrumenten 13. Welke objecten kan ik onderscheiden? Instrumenten en monstertjes en losse atributen van de achtergrond 14. Welke zijn dichtbij en welke verder weg? De achtergrond is het verste weg daarna de instrumenten dan de atributen en dan de monstertjes, die vallen het meest op. 15. Hoe zien die objecten er uit? Geloofwaardig en de normale kleuren 16. Welk moment van de dag is het? Middag want er is licht van buiten 17. Waar komt het licht vandaan, welke lichtbronnen zijn er? Dat verschild per locatie, bij het inleiding scherm is er niet echt een lichtbron. Bij de garage komt het licht via de ramen aan de rechter muur. Bij de studio komt het licht van boven van het plafond. Bij de concert ruimte, kan je het licht veranderen, je kan podiumlicht en zaallicht doen. 18. Zie ik schaduwen? Nee er zijn geen schaduwen aanwezig, dat zorgt voor teveel chaos 19. Hebben de objecten een schaduw en een lichtkant? Nee.


Conceptvorming 20. Kan ik ver kijken? Nee overal is een muur aan de achterzijde, dus je kan niet tot de horizon kijken. 21. Kan ik me bewegen (panorama)? Nee dat is niet aanwezig. 22. Zie ik dingen die mijn aandacht trekken? Ja soms wel, en andere momenten moet je iets beter zoeken 23. Zie ik dingen waar ik op kan klikken? Ja sommige dingen kan je op klikken en die voeren dan een korte actie uit 24. Hoe weet ik dat ik daarop kan klikken? Als je je muis erover doet wiebelen ze iets, zodat je ziet dat je erop kan klikken 25. Zijn er dingen die er gebeuren, die aan de hand zijn? Heel af en toe, maar meestal worden bewegingen geactiveerd door een muisklik 26. Zijn er dingen die bewegen? Ja zeker. Sfeerbewinkjes alleen kleine dingen. 27. Wat hoor ik? Niets aan sfeergeluid, wel aan effectgeluid. 28. Wat kan ik doen? Je kan van scene naar scene bewegen en op dingen klikken waardoor dingen gaan bewegen of geluid maken. 29. Denk ik dat ik naar een andere ruimte kan? Dat zal verschillen per persoon. 30. Hoe weet ik, kom ik erachter dat ik naar een andere ruimte kan? Er zal iets veranderen waar opstaat dat je naar andere ruimte kan. 31. Denk ik dat ik dan weer terug kan? Daar zal je vanzelf achter komen 32. Zijn er dingen die me kunnen verrassen? Nee, er gebeuren geen onverwachte dingen je bestuurd alles wat er gebeurt zelf. 33. Heb ik zin om rond te kijken? Dat hoop ik 34. Hoe komt dat? Er bewegen dingen 35. Heb ik het gevoel dat deze wereld door iemand is bedacht? Ja want het is niet heel erg realistisch de tekeningen zijn kinderlijk gemaakt 36. Heb ik het gevoel dat deze wereld ergens zo bestaat? Nee want de monstertjes zijn fantasie dieren dus bestaan niet echt. Dus als het goed is denk je niet dat ze bestaan


Conceptvorming 37. Als ik naar (een) andere ruimte(s) ben gegaan, snap ik dan wat deze ruimte met de vorige te maken heeft? Ja want het is allemaal op muziek gebasseerd, ze zijn niet echt direct gelinkt. Maar het heeft zeker hetzelfde onderwerp 38. Heb ik het gevoel dat iemand me iets duidelijk wil maken? Ja, want bij het begin word dat duidelijk. 39. Is dat onder woorden te brengen? (Probeer) Het is een kijkje in de wereld van een rockband. Kort samengevat. 40. Als ik wegga, heb ik iets ontdekt, opgestoken? Ben ik ergens anders over gaan denken? Waarschijnlijk niet.


Conceptvorming __________________________________Het idee_________________________________ Inleiding: Het verhaal van deze immersive space is dat er een rockband is bestaand uit allemaal monstertjes. Ze laten je zien waar zij repeteren opnemen en je kan naar hun concert. De bedoeling is dat je gewoon rondloopt en kijkt wat je allemaal kan en hoe het eruit ziet. Ruimtes: Inleidings ruimte; daar krijg je een kort verhaaltje, geschreven op oud perkament, met de uitleg hoe dat monstertje heet en welk instrument die speelt. De achtergrond is beetje dof omdat de monstertjes het meest moeten opvallen. Garage; in de garage is een soort van oefenruimte, er staat alleen nog maar een versterker en een drumstel. Dus je ziet alleen maar posters opgehangen met tape, en een versleten stoel en een oude tafel. Opnamestudio; hier zie je de opnamestudio vanuit het glas achter de opname ruimte, je kan wel naar de opnameruimte kijken. Ook hangen er speakers en kan je muziekje afspelen. Concertzaal; je ziet het vanaf het publiek en je kijkt op het podium. Je kan een concert afspelen en je kan het publiek laten springen. Navigatie: De navigatie verschilt per ruimte. En het is aan jou de kunst om uit te vinden hoe je per ruimte naar ruimte navigeert. Wel is het naar de intro ruimte in elke ruimte hetzelfde door middel van exit bordje.


Conceptvorming Monstertjes: Er zijn 5 monstertjes die samen een rockband vormen. Drummer Gitarist Bassist Zanger Toetsenist


Ruimte Stageschetsen


Vormgeving Ontwerpschetsen


Vormgeving Assets


Vormgeving Moodboard


Geluid Sfeer geluid In mijn immersivespace komt geen sfeergeluid, aangezien er aantal effectgeluiden komen en anders word het een chaos als je verchillende geluiden door elkaar hoort. Effect geluiden Scene 1 Geluid als je over de knop komt van de volgende ruimte Scene 2 Geluid als je op het drumstel klikt Geluid als je op versterker klikt Scene 3 Geluid als je op de play knopt drukt, en stopt weer als je op stop knop drukt. Scene 4 Als de artiesten op zijn gekomen dan begint er een live optreden.


Story Scenario Scene 1 Dit is de inleiding scene. In deze scene zijn er 5 monster met daaronder een tekst geschreven waarin het probleem (het verhaal)staat uitgelegd. Er staat; “Help ons alsjeblieft! Wij vormen samen een rockband, en we moeten vanavond optreden maar we missen een aantal onderdelen en instrumenten. Help ons en zorg dat we vanavond kunnen optreden� De 5 monstertjes staan op een rij, als je een monstertje aan klikt gaat de bek open en komt er muziek papier met daarop wat ze in de band zijn (zanger, bassist, gitarist, toetsenist of drummer). Met daarbij welk instrument of welk onderdeel van het instrument ze kwijt zijn. Als je alles weet kun je naar de volgende scenes. Scene 2 Hier bevind je je in een garage. De garage is een oefenruimte, dus je zie muziek spullen, posters, kapotte bank enzovoort. In deze kamer zijn 2 instrumenten(onderdelen) die je kan vinden. Maar dat is niet het enigste wat je kan klikken. Ook kan je op de trommel klikken en dan hoor je tromgeroffel. En je kan op poster klikken die op de muur hangt en dan valt die naar beneden. Scene 3 Deze scene is in een opname studio. Hier is 1 instrument(onderdeel) te vinden. Ook kun je op de speakers klikken en dan gaan ze wiebelen. En je kan op het glas klikken dan zie je daarachter een opname ruimte verschijnen. Als je dan nog een keer klikt word het daar weer donker. Scene 4 Dit is het concertruimte. Hier zijn nog 2 instrumenten(onderdelen) te vinden. Als je dan alle 5 dingen hebt gevonden kun je hier klikken op concert. En dan veranderd de zaal en komt er publiek en hoor je een punk/rock nummer. Dan heb je de immersivespace afgerond.


Story Scenario Uitleg bewegingen scene 1

Uitleg bewegingen scene 2


Story Scenario

Uitlef bewegingen scene 3

Uitleg bewegingen scene 4


Ontwerprapport Music Monsters  

Mijn ontwerprapport over mijn zelfgemaakte immersive space.

Ontwerprapport Music Monsters  

Mijn ontwerprapport over mijn zelfgemaakte immersive space.