Page 1

Editie 1 - Oktober 2011


17

6

2


Fotografie 10

8

5

View short tips


Mijn fotografie Ik fotografeer zoveel verschillende dingen. Gewoon om alles uit te proberen. Maar het liefst fotograaf ik toch natuur, omdat dat van nature al zoon mooie uitstraling heeft en nooit ergens hetzelfde zal zijn. Het fotograferen van mensen vind ik ook zeer leuk maar veel lastiger, en doe ik meestal alleen als ik eerst inspiratie heb voor het fotograferen. Artiesten daar en tegen vind ik wel erg leuk, omdat zij het werk al doen. Artiesten stralen altijd kracht en passie uit en dat vind ik erg mooi om vast te leggen. Maar Iin opdracht zou ik het dus denk ik ook niet kunnen. Ook vind ik het close up fotograferen van objecten erg leuk omdat je daar de raarste creaties mee kan maken en dat geeft altijd wel leuke eindresultaten vind ik. Deze foto vind ik erg mooi omdat je alleen het silhouet van de persoon en de omgeving ziet en daarachter de kleuren van de ondergaande zon en de lucht. Dit is een foto die pas toen ik de lucht zag ik het plaatje zag ontstaan. Een minpunt vind ik de weinige silhouet vormen op de achtergrond, anders was het resultaat nog mooier geweest denk ik.

Deze foto was vorig jaar. Dit was mijn 2e shoot van mensen. Dit resultaat vind ik aardig vet geworden. Door de kracht die je zit in de greep van de hand op de schouder uit je woede. Door de strepen zit je verwarring en pijn. Voor iedereen zal het natuurlijk anders zijn. Ik koos bij deze foto voor zwart wit omdat ik vind dat dat de negatieve emoties erg versterkt. En dat was zeker wat ik probeerde bij deze foto. model: Tom ten Hoopen

4


Een oud bankje bovenop de mont ventoux. Vol in het licht, in de schaduw van de mont ventoux het dal en andere bergen.

Toekomst plannen De eerste keer dat ik fotografie ontdekte is natuurlijk als klein kind dat je met een wegwerp camera krijgt van je ouders. Maar dat ik het echt leuk vond en het besefte is toen we de eerste digitale camera kregen die kochten we in England en daar was ik helemaal verslaafd aan. Dat was denk ik in .... En dat vond ik helemaal geweldig, sinds dien maakte ik veel foto’s het begon met mijn telefoon, en nu heb ik een schattig camera’tje maar ik spaar voor nog veel groter en mooier.

Toekomst plannen op het gebied van fotografie heb ik niet echt eigenlijk. Het liefst wil ik iets in de richting van film doen, ik vind fotografie super leuk. En ik blijf het ook zeker de rest van mijn leven doen. Maar om er echt mijn werk van te maken nee. Ik doe het voor mijn plezier en als ik er mijn werk van maak word het een verplichting en ben ik bang dat het niet meer voor mijn plezier is. Dus een beroep als fotograaf zit er voor mij zeker niet in, maar foto’s maken en publiceren sowieso wel.


6


A photograph is more than just A gift to bring or send. And more than just the likeness of A relative or friend. It is a kindly greeting and A memory to hold. Of happy times and pleasant things. However new or old. It is a mirror that ref lects Companionship and cheer. And now and then the wistfulness That turns into a tear. A photograph is something to Adorn a desk or wall. Or carry in a pocket and Display to one and all. It is a faithful portrait The smile that friendship shares To add its sunshine and to show That someone really cares. by James Metcalfe


ls je ijd a itert e slu Kort

de fo

ijgen

r wil k herp to sc

photography

8

LESS IS MORE

s u c o F

lek p e ed o g op

View short tips


Let op je ISOwaarde

se

en

du

ide

lij

ko

nd

erw

erp L

m

Kie

en

se i t h ic

ijk

r g n a l be

ee d r e ond

en e n a lv

.

to o f e i oo


Wat ik doe met

Fotografie

Bewerken

10

Wat fotografeer ik?

Als ik door mijn foto albums blader en kijk, zie ik eigenlijk alles wel. Natuur fotografie tot mensen tot concerten. En ik vind ook alles leuk om te doen. Het leukst om te doen vind ik denk ik concerten maar dat komt omdat ik dan 2 van de dingen die ik leuk vind doe. De mooister resultaten komen bij mij bij het fotograferen van natuur al zeg ik het zelf. Het is bij mij dus mogelijk om natuur foto’s te krijgen maar ook concert foto’s of portretten.

Ik bewerk ook foto’s. Maar niet heel intensief dus ik maak er geen totaal andere foto van. Ik doe meestal alleen wat met de kleur en de belichting. De reden dat ik foto’s bewerk is om ze meer levendig te laten lijken of een bepaald effect te creeren. Het logischte programma dat lijkt om foto’s te bewerken (photoshop) gebruik ik eigenlijk bijna niet, omdat dat veel dieper gaat dan ik zelf eigenlijk hoef. Ik gebruik een online bewerk programma en een standaard gratis programma. Ik gebruik picasa 3 om de belichting en te bepalen. En ik gebruik Picnik om effecten en filters over mijn foto heen te doen. Verder bewerk ik niet. Tenzij het echt heel erg bewerken is maar niet om iemand echt mooier te laten lijken dan die werkelijk is.


Fotografie voor mij

Kunst Emotie uiting Fotografie behoort voor mij Het is voor mij zekerste tot emotie uiting omdat je weten een vorm van kunst. door middel van verschillen- Natuurlijk zijn niet alle de kleuren te gebruiken kan foto’s die worden gemaakt laten zien wat je voelt. En je kunst, maar er zijn zeker kunt verschillende gevoelens foto’s die zeker wel tot het kunst genre behoren. overdragen naar mensen. Ook kan je gebruik maken De manier hoe foto’s zijn van licht en donker, als je bi- gemaakt hoe verschillende jvoorbeeld donkere kleuren dingen naar voren komen. gebruikt kan je bedroefdheid De opstelling van objecten. uitstralen of angst. Maar niet Ik denk dat de kunstzinnigste foto’s zijn ontstaan alleen door kleur en licht maar ook door de houding op een bepaald moment van personen of de voorw- en dus ongepland. Dat is erpen die er te zien zijn. Het vooral zo bij natuurfotografie daar kan je niet mooie is dat je door heel veel verschillende dingen je plannen hoe het loopt en emotie kan uiten. Het hoeven zul je spontaan de mooiste maar kleine aanpassingen in foto’s krijgen. de foto te zijn of de foto kan al iets heel anders uitstralen.

Natuur Ik ben echt heel erg dol op foto’s van de natuur, omdat het allemaal onverwacht is en je eigenlijk nooit meer exact dezelfde foto zou maken omdat het steeds veranderd en het licht zal altijd beetje anders zijn. Natuur foto’s kunnen heel veel verschillende dingen oproepen, hoe mooi de natuur wel niet is. Veel natuurfoto’s laten je dingen zien die je zelf nooit zal meemaken of zal zien. En dat kan zo mooie resultaten geven.

Mensen Soms kan het echt heel mooi zijn, maar soms ook zo nep en lelijk. Mensen fotograferen kan echt mooie resultaten geven als het natuurlijk blijft, opgemaakt en aangekleed vind ik ook wel mooi. Maar dan blijft het ook bij wel mooi en dan gaat het niet verder dan dat. Ik vind het wel weer super mooi als het overdressed is. Dat makeup in super felle kleuren is en de kleding is wat niemand ooit zou dragen. Ook vind ik het zeer mooi als een iemand word gefotografeerd in de natuur. Dan komen we toch terug op de natuur, want dat is ook mooi om te fotograferen.


NATUUR

12


Foto functie M ijn mening

Ik vind het een zeer fijne camera. De foto kwaliteit vind ik ook zeer hoog vooral voor het geen wat ik wil foto- graferen. Ik ben dus zeer tevreden met deze camera. Echt een aanrader.

B

eeldfuncties

aantal pixels : 14 megapixel Resolutie : 4288 x 3216 pixels Optische zoom : 18x Digitale zoom : 6.7x Lens : 90 mm Diafragma : F/3.1 - F/5.6 ISO-instelling : ISO 6400 Belichtingprogramma’s: 17 scènes Maximale videoresolutie: 1280 x 720 pixels Geluidsopname : Ja 14 Video-opname : Ja


Film functie 1280 x 720 HD Ready 720p

M

ijn mening

Met deze camera vind ik dat je echt perfect kan filmen. Het is wel zo dat als je HD 1280 filmt dat hij het heel veel geheugen in neemt. Maar dat kan ook niet anders HD is gewoon sowieso meer ruimte dan 640. Het is dus meestal ook zo dat ik 640 film gewoon qua ruimte gebrek, je krijgt dan alsnog vet mooi beeld. Ook is de autofocus functie van de film modus goed, het gaat niet direct maar hij doet het scherpstellen aardig snel. Ook de geluidskwaliteit van de opnames zijn zeer goed. Bij een concert natuurlijk veel slechter dan bij een gewoon gesprek, maar toch zeer goed vind ik. Het is dus zeker een fijne camera om te filmen. Als je echt specifiek voor het filmen gaat moet je natuurlijk een videocamera kopen en geen film foto combie. Maar voor een fototoestel met film functie maakt die zeer mooie opnames.


EYE FOR BEAUTY 16


Photo's by Marin Buijs Nikki Buijs Iulian Dumitrescu Rebekah Mr Delirio

18

Claire Luis Celeste Tom Noker Angeli Krike


Contact

Nikki Buijs

A....straat Arnhem

NJ.Buijs@Student.han.nl


EOS 550D

Magazine Nikson  

Oke dit is dus het eindresultaat van mijn magazine. Tenzij er grote fouten in staan

Magazine Nikson  

Oke dit is dus het eindresultaat van mijn magazine. Tenzij er grote fouten in staan

Advertisement