Page 1

Välkommen till en hälsosam, balanserad livsstil PRODUKTBROSCHYR


Om vi vill förändra framtiden måste vi börja nu…

2


Förändring idag för en bättre morgondag När Nikken grundades år 1975 var det en reaktion på vår föränderliga moderna värld och dess effekter på vår hälsa och miljö. Företagets vision var att hjälpa människor leva sundare och mer meningsfulla liv genom att återknyta till naturen, men samtidigt låta oss njuta av livet i ett samhälle som förlitar sig alltmer på teknologi. I vårt samhälle är det mycket som går allt snabbare och det är vanligtvis bara i efterhand som vi upptäcker konsekvenserna av vår livsstil. Nikken erbjuder verktygen vi behöver för att kunna återta kontrollen över våra liv, ge våra liv en ny riktning tack vare forskning och insikt, och hjälpa oss att blomstra oavsett ålder och omständigheter. Nikken hjälper oss, oberoende om stressen beror på arbete, studier, ansvar för att ta hand om små barn eller åldrande föräldrar, eller om vi helt enkelt tycker om att leva livet med gasen i botten! När vi pratar om stress tänker de flesta människor på mental och känslomässig stress - arbete, pendling, familj, ekonomi. Men vi upplever också fysisk stress bristfällig kost, otillräcklig motion, dålig sömn eller för många sena nätter och/eller

tidiga morgonar, artificiellt ljus och kemiska föroreningar i vattnet, luften och i vår mat. Våra kroppar är tåliga, men förr eller senare kommer all uppsamling av stress att påverka vår hälsa och vitalitet. Nikken har blivit det snabbast växande direktförsäljningsföretaget i japansk historia och vi har fört med oss vår vision till fler än 35 länder, där miljontals kunder och hundratusentals oberoende Nikkenkonsulenter fokuserar på att förbättra sina liv och de samhällen de lever i. Vi erbjuder dig en ny syn på hälsa, vitalitet och livsbalans...

3


8

16

22

30

36

4

5

Vår teknologiska grund

5

Aktiv Wellness

6

Nikkens fem hälsopelare

7

Discover it… live it… share it

7

Så här beställer du

8

Sömn. Skapa din ultimata sömnmiljö med vårt banbrytande Naturest® sömnsystem

16

Vatten. Se vårt utbud av produkter som skapar källfriskt Pi-Mag®vatten för ditt hem och din arbetsplats

22

Näring. Stötta din kropp med våra speciellt framtagna näringstillskott.

30

Hudvård. Strålande frisk hud med Nikkens naturligt kraftfulla True Elements™- hudvårdsserie.

36

Balans. Återställ kroppens energier med våra avancerade naturliga teknologier.

50

Nikkens energigivande teknologier

51

Autoship

51

Ytterligare information om Nikken


Aktiv Wellness Det behöver inte vara komplicerat att skapa ett sundare liv. Våra produkter är utvecklade så att de kraftfulla naturliga teknologierna ska kunna användas i vardagliga föremål vilket resulterar i att vi inte behöver ändra mycket alls på våra rutiner och vår livsstil. Nikkens vision kan upplevas genom något så enkelt som att du använder våra iläggsulor i skorna, har på dig smycken eller omslag under dagen eller sover i vårt sömnsystem på natten. Harmonin mellan våra kroppar och naturen främjas tack vare vatten av bättre kvalitet, både hemma och på arbetsplatsen.

Ditt hem bör vara den plats där du och din familj känner er som mest trygga, nöjda och avslappnade. Vårt välbefinnande har mycket att göra med vår livsstil och vi på Nikken anser att det är viktigt att förbättra tre områden som hänger ihop i ett Wellness Home -   ·   Vila och avslappning - sömn och magnetteknologi ·   Miljö – luft, vatten och ljus ·   Näring och hudvård – välgörande, naturliga kosttillskott Våra liv baseras på dessa områden och de är centrala för vår hälsa och vårt välbefinnande. Förutom teknologin finns det dock ännu en aspekt en fundamental filosofi.    Detta tankesätt ligger till grund för allt vi gör - problemen är i princip universella: lösningen börjar med ett alternativt sätt att tänka.

Du kan lära dig mer om våra teknologier i guiden som finns i slutet av den här broschyren.

51 5


SJÄL KROPP FA MIL J SAMHÄLLE EKONOMI 6

Nikkens fem hälsopelare Forskningen som utförs på Nikken är tänkt att erbjuda en väg till förbättrad hälsa och välbefinnande. Våra fem pelare erbjuder en bredare definition av hälsa och fokuserar på vikten av att sträva mot större balans i våra liv i allmänhet och dessa följande nyckelområden i synnerhet:

1. sund själ 2. sund kropp 3. sund familj 4. sunt samhälle 5. sund ekonomi Om du upplever stress i något av dessa områden kommer det också att ha en effekt på andra områden; ekonomisk stress, såväl som hälso- eller familjeproblem, kan påverka alla de andra hälsopelarna.

En harmonisk attityd till livet stärker var och en av dessa pelare och leder till ett sundare och mer tillfredsställande liv.


Discover it… live it… share it Varför inte gå på upptäcktsfärd i den här broschyren, men även efteråt genom att tala med våra kunniga Konsulenter. Och om det känns rätt skulle vi vilja uppmuntra dig att lägga till aspekter av Nikken i ditt eget liv och i din familjs liv. Allteftersom du fortsätter på din upptäcksfärd skulle vi vilja erbjuda dig att bli en del av Nikken och börja dela med dig av vårt budskap. Nikkens verksamhetsstruktur kan utgöra basen för en extrainkomst, eller t.o.m. en huvudsaklig inkomst, samtidigt som du tack vare Nikken får dela med dig av värdefulla koncept och information och hjälpa människor att uppnå sundare och mer meningsfulla liv.

När du är redo att beställa… Det är hur lätt som helst att beställa; ring helt enkelt din oberoende Nikkenkonsulent och han/hon kommer att ta hand om allting åt dig. Konsulenterna finns till hands för att erbjuda dig råd och personlig hjälp och det är dem du i första hand vänder dig till om du har frågor eller vill ha mer information om någon av våra produkter, så tveka inte att kontakta dem. Din oberoende Nikkenkonsulents kontaktinformation:

Vi hoppas att du är nöjd med dina Nikkenprodukter och de positiva effekter de har på din hälsa men om du av någon anledning inte skulle vara nöjd med den produkt du köpt ber vi dig kontakta din oberoende Nikkenkonsulent.* *Om du skickar tillbaka produkterna inom 14 dagar efter leverans, i originalförpackning och i sådant skick att de går att sälja igen, får du tillbaka hela beloppet.

7


God sömn har empiriskt bevisats vara den viktigaste faktorn när det gäller att förutsäga hur länge en person kommer att leva; viktigare än kost, motion och genetiskt arv. Dr William Dement, grundaren av Sleep Research Center vid Stanford University, världens första sömnlaboratorium, är en del av det team som först identifierade sömnens olika faser.

8


Sömn 14

En viktig aspekt av din hälsa

Vi främjar bättre sömn Minst en tredjedel av oss får inte den sömn vi behöver. Många människor vaknar trötta och tröttheten håller i sig under dagen. Sömn är dock en grundläggande fysiologisk funktion – ett viktigt forskningskoncept är “ social jetlag”, d.v.s. skillnaden mellan när vår interna kroppsklocka vill att vi går upp jämfört med när vi är tvungna att gå upp eftersom vår väckarklocka ringer.

15

Sömnen utgör själva basen för vår hälsa; våra kroppar är utvecklade för att under sömnen återhämta sig från den föregående dagens stress och förbereda sig för morgondagens stress. Dålig sömn kan leda till en ökning av kronisk stress och därmed försvaga immunförsvaret, vilket har konsekvenser för nästan alla aspekter av vår hälsa. Vilsam sömn handlar inte bara om hur många timmar vi sover, utan också om sömnens kvalitet och detta beror till stor del på sömnmiljön.

17

12

Naturest® Sömnsystem

16

Naturest® Kudde

14

Naturest® Kenkopad®

17

Kenko PowerSleep® Sovmask

15

KenkoDream® Täcke

9


Naturest® Sömnsystem De olika elementen i Naturest® Sömnsystem är utvecklade för att arbeta i harmoni så att du sover i en kokong av avancerad sömnteknologi. Sömnsystemet främjar kvalitetssömn, en känsla av att sova i naturen i ditt eget hem, och hjälper dig att uppnå en återhämtande sömn som gynnar din kropp och själ och ger dig energi och vitalitet. Vid valet av säng tänker nog de flesta människor främst på hur bekväm madrassen är. Men för att man ska kunna få njuta av bästa möjliga sömn, vila och återhämtning, är det många faktorer som man bör ha i åtanke. ·   Bekvämlighet ·   Stöd ·   Värme ·   Fuktkontroll

·   Ventilation ·   Stimulering ·   Hygien ·   Energi

Vi på Nikken har utvecklat Naturest® “sömnsystem” för att optimera var och en av dessa faktorer för varje individ – detta fungerar även om de delar säng med en partner som har andra krav på sin sömnmiljö.

Naturest®-kudde

10

KenkoDream® -täcke

Naturest® Kenkopad®


11


Naturest® Kenkopad® Förvandla din vanliga madrass till en perfekt sömnmiljö · E n icke-allergiframkallande latexbas formar sig efter din kropp för bättre bekvämlighet och stöd ·  T illverkad av ekologisk och återvinningsbar latex. ·  Toppar av varierande densitet ger en mild massageliknande stimulering. ·  L atexbasen leder bort fukt och förbättrar ventilationen ·  N aturliga material uppfyller krav på brandsäkerhet utan flamskyddsmedel eller andra kemikalier Avancerad avslappningsteknologi Nikkens Naturest® KenkoPad® är tillverkad av latexskum och formad så att ytan ser ut som en “äggkartong”, med speciellt behandlade toppar. Detta ger dig en avslappnande massage medan du sover och gör så att luften kan röra sig fritt och leda bort kroppens naturliga fukt under natten. Det specialformade latexskummet ger efter för tryck och erbjuder dig högsta möjliga bekvämlighet; materialet är dessutom naturligt hygieniskt - latexskummet är naturligt motståndskraftigt mot mikrober och kvalster. Nikkens unika RAM™-teknologi och dess magnetiska kluster är inkorporerade i Naturest® Kenkopad® och dessa skapar ett magnetiskt fält som är speciellt utvecklat för avslappning och förbättrad sömnkvalitet. Naturliga och förnybara material Naturest® Kenkopad® är tillverkad av blandat icke-allergiframkallande latexskum. Överdraget är vävt av bomull, ull och bambufibrer - dessa material är fullständigt naturliga och återvinningsbara och framtagna utan kemiska bekämpningsmedel eller insektsmedel. Dessa material gör så att Naturest® Kenkopad® kan andas och leda bort fukt, vilket främjar en torrare och mer behaglig sömnmiljö. Naturest® Kenkopad®, Naturest®-kudde och KenkoDream®-täcke är utvecklade för att komplettera varandra och ger dig den perfekta sömnmiljön för en avslappnande och återhämtande sömn. Tillgängliga storlekar:

12

11125 Naturest® KenkoPad® 90x200cm

11130 Naturest® KenkoPad® 160x200cm

11129 Naturest® KenkoPad® 140x200cm

11131 Naturest® KenkoPad® 180x200cm


KenkoDream®-täcke Ett perfekt täcke för alla klimat · Exceptionell temperaturkontroll tack vare keramiska fibrer ·  D e yttre och inre skikten är tillverkade av naturliga fibrer som andas ·  T illverkad av ekologiska och förnybara icke-allergiframkallande naturliga material ·  Kan maskintvättas

Jämn temperatur KenkoDream-®täcket innehåller reflekterande fibrer med en keramisk yta, och har ett överdrag i naturligt antibakteriellt bomull som andas. Täcket absorberar värmeenergi från omgivningen, t.ex. kroppsvärme, och utstrålar den sedan som en mild lugnande värme som ger lindring åt kroppen under natten. Detta främjar avslappning, vilket innebär att sömnen blir mer återhämtande. Fibrerna utsöndrar också överskottsvärme, vilket hjälper dig att behålla en jämn kroppstemperatur, så att det varken blir för varmt eller för kallt. En naturlig miljö Magneterna i täcket förstärker ytterligare de magnetiska fält du får av madrassen, vilket leder till att ett komplett energifält som sveper in hela din kropp.

Glöm inte din Naturest® Kenkopad® och dinNaturest®-kudde

Tillgängliga storlekar:

KenkoDream®-täcke 11270 135 x 200cm

KenkoDream®-täcke 11272 200 x 200cm

KenkoDream®-täcke 11271 160 x 210cm

KenkoDream®-täcke 11273 220 x 225cm

13


Naturest®-kudde Pricken över i:et i din sömnkokong · R evolutionerande RAM™ teknologi (radial-axel magnetism) ·  Främjar korrekt stöd för ryggraden ·  I cke-allergiframkallande latexfyllning, kan justeras för valfri fasthet ·  T illverkad av ekologiska och förnybara naturliga material som uppfyller krav på brandsäkerhet utan användning av flamskyddsmedel eller andra kemikalier ·  Överdrag i naturliga fibrer som andas

Främjar din naturliga sömnposition Naturest®-kudden är fylld med latex som är naturligt fast och förhindrar kudden från att bli platt - den kan justeras genom att du helt enkelt tar ut eller lägger till latexfyllningen. Kudden innehåller också en speciellt designad inre krage som ser till att ditt huvud och din nacke och ryggrad är i den mest korrekta och bekväma positionen. Ytmaterialet i naturlig bambu och bomullsfibrer främjar ventilation och hjälper dig att reglera kroppstemperaturen så att du känner dig bekvämt sval. Djup stärkande sömn Naturest -kudden skiljer sig från andra kuddar tack vare sin design med RAM™-teknologi. När du uppnår djup sömn återhämtar sig din hjärna och din energi återställs. Kudden är lätt att bära med sig, så du kan njuta av denna avslappnande och naturliga magnetiska energi vare sig du är hemma eller på resande fot. Du kan använda Naturest®-kudden separa teller tillsammans med Kenkopad® och KenkoDream®-täcket för att skapa en optimal sömnmiljö. ®

14

Naturest® Kenkopad®, Naturest®-kudde och KenkoDream®-täcke är utvecklade för att komplettera varandra och ger dig den optimala sömnmiljön för en avslappnande och uppiggande sömn

Mått: höjd 46,5cm x bredd 62cm

1115 Naturest®-kudde


Kenko PowerSleep®- sovmask Total avslappning för en god natts sömn

Avancerad energiteknologi

· M jukt material som formar sig och andas gör att masken är bekväm att ha på sig under många timmar

Kenko Powersleep®-sovmask tillämpar Nikkens avancerade energiteknologier på ögonpartiet på ett bekvämt och praktiskt sätt, eftersom området runt ögonen är där stress och spänningar främst koncentreras, vilket kan leda till rynkor . I vår Kenko Powersleep® -mask kombineras DynaFlux®-teknologin med keramiska fibrer, vilket resulterar i att du kan koppla av och uppnå en djupare avslappning.

· L iten, kompakt och lätt att ta med sig; förvaringspåse ingår.

Reducering av sömnrubbningar

· D ynaFlux® magnetisk teknologi ökar det naturliga energifältets effektivitet. ·  Keramiska fibrer för behaglig och naturlig temperaturreglering ·  T eknologi med negativa joner för naturlig sömn

Det finns många anledningar till att vi har svårt att sova - artificiellt ljus, arbete till sent på kvällen, de ljusa sommarnätterna eller en okänd sömnmiljö. Kenko Powersleep®-masken reducerar ljuset som stör dig och vare sig du sitter på ett flygplan, ett tåg, är i ett hotellrum, eller väcks av morgonljuset, hjälper den dig att sova.

Mått: höjd 10cm x längd 20,5 cm. Justerbar – passar alla

3015 Kenko PowerSleep®- sovmask

15


Vi använder en speciell blandning av material och naturliga mineraler i vår PiMag®-vattenteknologi för att skapa ett vatten som inte bara smakar bättre utan också är bättre för hälsan.

16


Vatten 18

20

Förbättrad hälsa med vatten av bättre kvalitet

Vatten är liv

Källfriskt vatten

Vatten utgör grunden för de flesta av våra fysiologiska funktioner och det uppskattas att 65 - 75 % av oss inte dricker tillräckligt mycket vatten*; även mild uttorkning kan påverka vårt fysiska och mentala tillstånd och bidra till generell trötthet under dagen. Studier har visat att barn som dricker tillräckligt mycket vatten i skolan får bättre akademiska resultat, och barn som får vatten vid prov presterar i genomsnitt bättre än dem som inte får det. Om vi inte dricker tillräckligt mycket vatten kan det i hög grad påverka vår hälsa negativt, medan adekvata mängder vatten har väldigt positiva effekter.

En viktig anledning till många dricker för lite är att många människor inte tycker om kranvattnets smak, så Nikkens PiMag®system utvecklades för att omvandla kranvatten till ett vatten som får oss att känna att vi dricker friskt källvatten. Detta sker genom en multifiltreringsprocess, där vattnet renas, mineraliseras, alkaliseras, joniseras och syresätts. Resultatet är ett vatten som av många anses vara “lättare” och mer behagligt att dricka. Filtreringsprocessen påverkar inte heller miljön jämfört med vanligt vatten på flaska - och det är dessutom billigare och mer praktiskt för dig.

*ca. 2 liter per dag

21

18

PiMag Waterfall® gravitationsbaserat vattensystem

20

PiMag® Flaska

21

PiMag® Ultra duschhuvud

17


PiMag Waterfall® gravitationsbaserat vattensystem Avancerad teknologi som är enkel att använda · N aturlig gravitationsbaserad filtrering – el behövs inte ·  M ineraler hjälper till att justera pH-värdet för att skapa alkaliskt vatten ·  Det är bevisat att filtreringen minskar halten av föroreningar ·  Får lätt plats i ditt kök

Flerstegsfiltrering Beroende på varifrån ditt vatten kommer och hur vattenledningarna ser ut kan kranvattnet innehålla spår av många kemikalier, bl.a. klor, rester från desinfektionsmedel, sediment, tungmetaller och bekämpningsmedel. Vi har dock utvecklat att vattensystem som förvandlar ditt vanliga kranvatten till rent PiMag®-vatten. Filtreringsprocessen börjar i förfiltret där större partiklar fångas upp; efter det rinner vattnet genom ett filter med aktivt kol där mikroskopiska partiklar filtreras bort; nästa stadium är mineralisering och alkalisering och sedan följer en redoxprocess där vattnet renas ytterligare och där ORP-värdet reduceras (ORP= Oxidation Reduction Potential). Allt detta resulterar i vatten som hjälper till att neutralisera fria radikaler som kan skada din kropp. PiMag®-vattnet flödar slutligen genom en bädd av mineralstenar och ett magnetiskt fält innan det når ditt glas. Högsta möjliga standard Nikkens PiMag® Waterfall vattensystem är av högsta möjliga standard och innehåller inte BPA (bisfenol) och andra giftiga kemikalier.

Vikt: 3kg Vattenbehållarens kapacitet: övre vattenbehållare 5 liter/ nedre vattenbehållare 5,5 liter Teknologi: magnetisk teknologi med varierande fält, PiMag® vattenteknologi, gravitationsbaserat flöde, flerstegsfiltrering Mått: bredd 22,5 cm, höjd 42,3 cm, djup 32,5 cm ® 1384 PiMag Waterfall Vattensystem

PiMag Waterfall® 1381 Filterpaket

18

1382 PiMag®Mineralstenar


Glöm inte dina ersättningsfilter Filtret i PiMag Waterfall® har en ungefärlig livslängd på tre månader och sedan bör det bytas ut. Nikken erbjuder ett speciellt program där filtren levereras automatiskt till ett rabatterat pris - din Nikkenkonsulent kan hjälpa dig att arrangera detta.

19


PiMag® Flaska Friskt och gott PiMag® -vatten var du än är · E tt ekonomiskt och miljövänligt alternativ till vanligt vatten på flaska ·  Avancerad filtrering för renare och godare vatten ·  PiMag®-teknologi justerar pH-värdet för att skapa alkaliskt vatten ·  F laskan kan återanvändas, återvinnas och är biologiskt nedbrytbar ·  Utbytbara filter - kan användas ca 250 gånger PiMag®-vatten på flaska Vare sig du flaska eller föredrar att titta på, pendlar till arbetet, eller flyger världen runt, kan du nu skapa ditt eget goda PiMag®-vatten var du än är och från vilken kran som helst. Flaskan kan återanvändas och eftersom du kan fylla flaskan 250 gånger innan du måste byta ut filtret blir det också mycket billigare än att köpa vanligt vatten på flaska. Miljövänligt Fler än 100 miljoner plastflaskor används varje dag någonstans på vår jord, så genom att använda vår PiMag®-flaska hjälper du till att reducera plastspillet i världen och hjälper vår planet. Flaskan är tillverkad av ett unikt resinmaterial som är BPA-fri och om du skulle tappa bort flaskan är den fullt biologiskt nedbrytbar - den bryts ner till en naturlig biomassa som bidrar till jordens näringsämnen.

Glöm inte dina ersättningsfilter Filtret i PiMag® Flaska har en ungefärlig livslängd på tre månader och bör sedan bytas ut. Nikken erbjuder ett speciellt program där filtren levereras automatiskt till ett rabatterat pris - din Nikkenkonsulent kan hjälpa dig att arrangera detta.

20

Vikt: 250 g Flaskans kapacitet: 600 ml Teknologi: magnetisk teknologi med varierande fält, PiMag® vattenteknologi, patenterad filtrering Mått: höjd 23 cm, diameter 7 cm 11375 PiMag® Flaska 1376 PiMag® Ersättningsfilter för Flaska


PiMag® MicroJet Shower System Rena, klorfria duschar · Duscha i vatten som är fritt från kemikalier som irriterar huden ·  Avlägsnar 100 % av allt klor i vattnet ·  Innehåller en utbytbar filterpatron ·  Enkel att installera; duschslang på 1,8 m

PiMag®-vatten för din hud

Glöm inte dina ersättningsfilter

Våra kroppar absorberar klor och andra kemikalier när vi dricker kranvatten, men också via vattenångorna och huden när vi duschar. Desinfektionsmedel används då vårt dricksvatten renas och trots att kvalitetskrav måste efterföljas kan dricksvattnet innehålla biprodukter av desinfektionsmedel, vilket påverkar både lukt och smak. Dessa föroreningar anses i allmänhet vara ofarliga, men de kan påverka oss negativt och t.ex. torka ut och irritera vår hud när vi duschar.

Filtret i PiMag® MicroJet Shower System har en ungefärlig livslängd på tre månader och bör sedan bytas ut. Nikken erbjuder ett speciellt program där filtren levereras automatiskt till ett rabatterat pris - din Nikkenkonsulent kan hjälpa dig att arrangera detta.

PiMag® MicroJet Shower System avlägsnar klor till 100% och de flesta andra vanligt förekommande kemikalier , vilket hjälper dig att undvika ämnen som irriterar din hud och därmed främjar lenare hud och mjukare hår. Renande PiMag®-vatten Duschhuvudet är lätt att installera och den justerbara duschstrålen har fem inställningar – från en mild dush till en intensiv stråle som får trötta och ömma muskler att slappna av. PiMag® MicroJet Shower System innehåller både Nikkens exklusiva filtreringsmaterial och magnetisk teknologi, så du kan vara säker på att vattnet du tvättar dig i är av samma höga kvalitet som vattnet från PiMag® Waterfall och PiMag® Flaska.

Teknologi: magnetisk teknologi, PiMag® vattenteknologi med Lufinduktionsteknologi Komponenter: Handdusch, 203 cm slang Tryck: 25 psi (1,73 bar) – 80 psi (5,5 bar). Tillåter ett vattenflöde på högst 9,54 liter i minuten. Duschhuvudets filtersystem gör eventuellt att trycket faller något

® 1466 PiMag MicroJet Shower System

PiMag® Filter 1342 för duschhuvud

21


22


Näring

Naturliga kosttillskott

24

25

28

Samhället och maten

Att passa in i vår moderna värld

Sund kost utgör själva grunden för god hälsa. Vi lever dock i ett samhälle där allt ska gå väldigt fort och det kan ibland vara svårt att hålla sig till en sund och balanserad kost som innehåller en mångfald av råvaror. För många av oss påverkas våra matvanor av bekvämlighet och i och med att snabbmaten blir allt vanligare blir det allt svårare att undvika socker, fett och salt. Detta påverkar vår hälsa och har lett till växande problem med övervikt i vårt samhälle. Näringsvärdet i våra råvaror har dessutom minskat p.g.a. intensiva moderna jordbruksmetoder.

Det råder lite tvivel om att det bästa för optimal hälsa är att äta tre hemlagade ekologiska måltider varje dag samt äta minst fem och helst fler än nio portioner frukt och grönsaker. De flesta människor har dock svårt att uppnå detta p.g.a. andra dagliga prioriteringar och förpliktelser. Vi erbjuder därför ett utbud av produkter som är grundläggande ur näringssynpunkt; specialiserade kosttillskott gjorda på koncentrerade sunda råvaror som ger våra kroppar det stöd de behöver - samtidigt som de passar in i vår moderna värld.

24

Organic Jade GreenZymes®

27

CalDenx®

25

CiagaV®

28

Everyday Weight Management®

25

Lactoferrin 2.0®

28

KVB® Natural Food Mix

26

Kasai®

29

Kenzen™ Cleansedx

27

OsteoDenx

29

Kenzen™ Digestion 4-20

®

Vi inser att Nikkens näringsprodukter är ett dagligt och månatligt åtagande för din hälsa och därför har vi skapat ett automatiskt fraktprogram kallat Autoship som levererar dina valda näringsprodukter direkt hem till dig - för mer information se sidan 51

51

23


Organic Jade GreenZymes® Ta hand om din kropp på ett ekologiskt sätt · S aften pressas ur späda ekologiska korngrässkott direkt efter att de har skördats ·  H öga mängder av naturliga näringsämnen ·  En komplett “sallad i ett glas”

Så här skapades Ekologiska Jade GreenZymes® I över 40 år har den japanska forskaren Dr. Yoshihide Hagiwara ägnat sig åt att hitta ett naturligt ämne som kan främja god hälsa och tillgodose kroppens näringsbehov. Talrika vetenskapliga studier ledde till att han upptäckte de positiva effekterna grönt korngräs har på den mänskliga fysiologin. Vad är Ekologiska Jade GreenZymes®? Korngräset skördas när de första späda skottens näringsvärden är som högst, de kallpressas och koncentreras via saftningsprocesser och spraytorkning. Vi använder enbart saften från korngräset eftersom näringsämnena är som mest koncentrerade där och saften absorberas dessutom lättast av kroppen. Ingredienser: ekologiska, koshercertifierade råvaror Innehåll: Förpackning med 30 portionspåsar Burk med 50 portioner

Ekologiska Jade GreenZymes® 27310 - portionspåsar Ekologiska Jade GreenZymes® 27311 - burk

Blanda med vatten från PiMag® Waterfall Gravitationsbaserat vattensystem 24

18


Super Ciaga®

Super Ciaga®

En cocktail för hälsan · H öga ORAC-värden (Oxygen radical absorbance capacity) ·  R ik på C-vitamin ·  1 00 % juice, innehåller inte konserveringsmedel, smakförstärkare, färgämnen eller tillsatt socker ·  E kologisk och koshercertifierad

Ingredienser: Ekologisk och koshercertifierad Innehåll: förpackning med 2 flaskor á 946 ml 17001

Super Ciaga® är en ekologisk juice gjord på koncentrerade bär; blåbär, fläderbär, hallon, agave en björnbär. Detta resulterar i häpnadsväckande höga ORAC-värden (112 000 per flaska eller 3500 per 30 ml, d.v.s. en portion), såväl som en naturligt söt och ljuvligt god smak. Super Ciaga® är sprängfylld med C-vitamin, vilket generellt bidrar till en bättre hälsa. C-vitamin främjar t.ex. upptaget av järn, normal kollagenproduktion och ämnesomsättning, och bidrar till att skydda cellers beståndsdelar från skador orsakade av fria radikaler. Bra för naturen Super Ciaga® består av färska bär som skördas när de är som mognast och vi använder varken bekämpningsmedel, växtgifter, artificiella gödselämnen eller genetiskt modifierade organismer i växtprocessen. Super Ciaga®-flaskor har en minimal påverkan på miljön och innehåller varken BPA (bisfenol A) eller andra potentiellt skadliga kemikalier, och de är lätta att återanvända. Super Ciaga®-flaskor skaparmindre koldioxidutsläpp jämfört med glasflaskor och i och med det förminskas påverkan på naturen.

Super Ciaga® (tvåpack)

Lactoferrin 2.0®

Vad är Laktoferrin?

Ett oumbärligt naturligt protein som främjar din hälsa

Ordet laktoferrin kommer från latin: Lacto = mjölk och ferrin = järn.

· E tt protein som förekommer naturligt i kroppen ·  Utvecklat av toppforskare för att främja välbefinnande ·  Laktosfri och därmed lämplig för laktosintoleranta ·  Innehåller C-vitamin

Innehåll: 30 kapslar. 1 kapsel per dag 15700

Laktoferrin är ett protein med viktiga biologiska funktioner som stöder ditt övergripande välbefinnande. En av de främsta fördelarna med laktoferrin är att det hjälper till med att binda och transportera järn, ett grundläggande mineral som hjälper kroppen att transportera syre från lungorna ut till resten av kroppent. Speciellt utvecklat för god hälsa Lactoferrin 2.0 hjälper inte bara din kropp att öka sitt upptag av järn utan är även snällt mot magen och främjar de goda magbakterier som är helt avgörande för ditt välbefinnande. Laktoferrin hjälper kroppen att ta upp det som redan finns där, utan att ge magen besvär. Med en ny överlägsen sammansättning: * 200 mg Lactoferrin i varje kapsel, tre gånger mer än förut. * Laktosfri, glutenfri och lämplig för vegetarianer. * Sammansatt av ekologiskt inulin, ekologisk ingefära, ekologisk gurkmeja och ekologisk rosenrot.

Lactoferrin 2.0®

25


Kasai® for Women

Kasai® for Men

Kasai® For Women innehåller sojaisoflavoner, tranbär och acerola-körsbär för att främja kvinnors hälsa. Tranbär är proppfulla med proantocyanidiner och acerola-körsbär ger dig 78 % av ditt rekommenderade dagliga intag av C-vitamin, vilket bidrar till högre energinivåer och främjar dessutom immunförsvaret, matsmältningsfunktionerna och normal produktion av kollagen.

Kasai® For Men innehåller lykopen, pumpafrön, vitlökspulver och tomat och är utvecklad för att främja mäns hälsa. Två kapslar innehåller 6 mg av högkvalitativt lykopen. Lykopen finns naturligt i tomater och är en karotenoid som är väldigt fördelaktig ur en näringssynpunkt.

Innehåll: Kasai® 2531 For Women Burk med 60 kapslar, rekommenderat dagligt intag: 2 kapslar

Kasai® multivitamin & -mineral Kasai multivitamin & -mineral innehåller höga mängder frukt- och grönsakspulver; ananas, apelsin, äpple, aprikos, körsbär, persika, jordgubbar, papaya, vindruvor, grapefrukt, blåbär, hallon, svarta vinbär, björnbär, broccoli, morot och lök. Kasai® multivitamin & -mineral innehåller många av de vitaminer och mineraler som hjälper dig att uppnå det rekommenderade dagliga näringsintaget.

Innehåll: Burk med 60 kapslar, rekommenderat dagligt intag: 2 kapslar

26

Kasai® 2564 Multivitamin

Innehåll: Burk med 60 kapslar, rekommenderat dagligt intag: 2 kapslar

Kasai® 2530 For Men

Kasai® Omega Oils Det här kosttillskottet med fisk- och gurkörtsolja innehåller grundläggande Omega-3 och Omega-6 oljor som främjar normal hjärnfunktion. Kroppen kan inte själv tillverka dessa oljor och de måste därför tillföras genom kosten. En avancerad reningsprocess används för att avlägsna tungmetaller och andra föroreningar så att endast en ren produkt består. Sardinerna och ansjovisen som används i Kasai Omega Oils kommer från förnyelsebara källor utanför Perus kust; i dessa vatten lever över 700 marina arter.

Innehåll: Burk med 60 kapslar, rekommenderat dagligt intag: 2 kapslar

2534 Kasai® Omega


OsteoDenx® Främjar ett friskt skelett · I nnehåller D- och K-vitamin, mangan och zink som främjar ett starkt skelett ·  K osttillskott med lösliga fibrer, vitaminer och extrakt från vindruvskärnor ·  P atenterad teknologi som bara finns hos Nikken ·  L ämplig för både män och kvinnor

Vad innehåller Osteodenx OsteoDenx är ett laktoferrinbaserat kosttillskott med lösliga fibrer, vitaminer och extrakt från vindruvskärnor. Det innehåller också D- och K-vitamin som tillsammans med mangan och zink skyddar ditt skelett; använd tillsammans med vårt kalciumtillskott CalDenx® för maximal effekt.

Innehåll: 1544 OsteoDenx® Förpackning med 30 kapslar, rekommenderat dagligt intag: 1 kapsel

CalDenx® Ett kosttillskott med kalcium och magnesium · Innehåller D- och K-vitamin ·  Främjar friska tänder och ett starkt skelett ·  Utvecklad för att användas tillsammans med OsteoDenx®

Kalcium för ett starkt skelett Kalcium är oumbärligt för bibehållandet av en stark benstomme och det stöttar också andra kroppssystem. Kalcium tas från skelettet för de kroppsfunktioner där det behövs mest och om kalcium inte ersätts kan det leda till ett försvagat skelett. CalDenx® är ett kalciumtillskott som innehåller vitaminer och mineraler och när det tas regelbundet främjar det ett starkt skelett och friska tänder. Det är speciellt utvecklat för att användas tillsammans med OsteoDenx®.

Innehåll: Burk med 90 kapslar, rekommenderat dagligt intag: 3 kapslar 1554 CalDenx®

27


Everyday

Everyday Viktkontrollpaket Ett 30-dagars Viktkontrollpaket innehåller: 1 KVB ® Natural Food Mix - Vanilj, 1 KVB ® Natural Food Mix - Choklad, 1 Kenzen™ Cleansedx, 1 Kenzen ® Ten4 Matcha Green Tea Drink , 1 Nikken Mix Shaker.

Ekologiskt baerad viktkontroll Ät nyttigt och lev sunt med everyday KVB® Natural Food Mix KVB ® är en hälsosam måltidsersättning. Glutenfri, lämplig för vegetarianer och veganer. Innehåller naturliga sötningsmedel och smaktillsatser. KVB-sammansättningen innehåller ekologisk Moringa, ekologiskt ärtprotein. Använd som en bas och tillsätt lättmjölk, mandelmjölk eller PiMag®-vatten, och rör runt eller skaka. En viktig del av programmet Everyday Weight Management. KVB® är inte avsedd att utgöra en fullvärdig kost - du måste även äta balanserade, näringsrika måltider och nyttiga mellanmål varje dag.

Innehåll: 846g / 30 portioner 16010

28

KVB ® - Vanilj

16011

KVB ® - Choklad

88016

Everyday Viktkontrollpaket


KENZEN Cleanse ™

dx

Är en mix med 100 % ekologiska ingredienser, som kan bidra till att främja och underhålla en normal leverfunktion och matsmältning. Kombinationen av ingredienser har även visat sig kunna ha posi va effekter för viktkontroll. Ingredienser: Ekologisk kapsel (pullulan), cikoriarotpulver, mjölktistelfruktextrakt (7%), gurkmeja rotextrakt, bupleurum rotextract shisandrabär och rotextrakt, indisk ginseng rot-och lövextrakt. Lämplig för veganer och vegetarianer. Använd ej tillsammans med antikoagulanter eller om du har diabetes. Ej lämpligt för gravida eller ammande kvinnor.

Innehåll: 90 Kapslar (5.3g). 3 kapslar dagligen (baserat på 3 huvudmål per dag). 16008

KENZEN ™ Cleansedx

KENZEN Digestion Complex 4-20 Kenzen Digestion Complex 4-20 innehåller tjugo naturliga matsmältningsenzymer som verkar på alla fyra olika makronäringsämnen: fetter, protein, kolhydrater och fibrer. Detta bredare utbud av enzymer kan hjälpa oss att härleda mer energi från maten vi äter. Kenzen Digestion Complex 4-20 innehåller naturliga ingredienser med bland annat aminosyror, proteiner, vegetabiliska fiber- och cellulosabaserade enzymer. Lämpligt för vegetarianer och veganer. Ta en kapsel före varje måltid, upp till tre kapslar per dag.

Innehåll: 90 Kapslar (31.5g). 3 kapslar dagligen. 15471

KENZEN Digestion Complex 4-20

KENZEN Ten4® Matcha Green Tea Drink Väck din kropp och ditt sinne på ett naturligt sätt med Kenzen Ten4® Matcha Green Tea Drink! Tillverkad med USDA-certifierade ekologiska ingredienser. Det innehåller endast 8 kalorier per portion. Ten4 innehåller högkvalitativt ekologiskt matcha grönt te från ett elit teodlingsområde i Japan och innehåller kiwifrukt från Nya Zeeland. Kiwi är en av de mest näringsrika superfrukterna - rik på vitamin C, vitamin E, kalium, mineraler, fibrer och innehåller Actazin, ett fytonäringsenzym. Innehåller 80 mg naturligt koffein från organiskt grönt matcha te. Matcha kan hjälpa kaloriförbränningen, öka ämnesomsättningen och främja koncentration. Naturligt rik på antioxidanter Ingredienser Grönt Matcha-tepulver (blad), ekologiskt brunt risprotein, kiwipulver (frukt), ekologiskt steviaextrakt (blad).

Innehåll: 30 förpackningar per låda 16000

KENZEN Ten4 ® Matcha Green Tea Drink

29


EcoCert är en erkänd internationell certifiering som garanterar högsta ekologiska innehåll. För att få använda logotypen, som mycket få hudvårdsprodukter får, måste man uppfylla rigorösa krav och ha hög standard på produkten. True Elements™ Hudvårdsserie har mött dessa kriterier. (Inkluderar inte Hårvård). 30


Hudvård

Gudomligt välgörande för din hud En högklassig produkt består av högklassiga ingredienser* I tusentals år har tång använts som näring och för hudvård.Noggrant utvald ekologisk tång utgör basen för vår hudvårdsserie True Elements™. Produkterna i serien innehåller naturligt kraftfulla ingredienser som är pH-balanserande och anpassade till din hud; de är utvecklade för att reflektera hudens inre lyster och energi. Produkterna i True Elements™-serien är ekologiska och innehåller varken paraben, fenoxyetanol, mineraloljor, PEG, ftalater, EDTA, konstgjorda doftoch färgämnen eller genetiskt modifierade organismer.

Återfuktning

Noggrant utvalda ingredienser

En grundläggande aspekt när det gäller strålande vacker hud är återfuktning och tång är optimalt för detta. Alla produkter i True Elements™-serien innehåller berikande marinextrakt som på ett naturligt sätt stimulerar hudceller att absorbera mer vatten - resultatet är frisk och berikad hud, 24 timmar om dygnet.

Den tång vi använder odlas och skördas på ett ansvarsfullt sätt i ett internationellt UNESCO-naturreservat – enligt strikta riktlinjer för att bevara miljön. Vi använder den allra senaste teknologin och alla bearbetningsprocesser äger rum inom 24 timmar efter att vi har skördat tången, så att inga aktiva ingredienser förloras; allt för att ge din hud förstklassig vård.

32

Velvet Cleansing Milk (rengöringsmjölk)

33

Radiance Scrub (scrubkräm)

34

Stimulating Shower Gel (duschgel)

32

Fresh Tonic Lotion (ansiktsvatten)

33

Nutritional Mask (närande mask)

34

Moisturising Body Lotion (kroppslotion)

32

Nourishing Face Cream (närande ansiktskräm)

33

Anti-ageing Serum (serum som motverkar åldrande)

34

Hand and Foot Creme (hand- och fotkräm)

32

Youthful Face Cream (ansiktskräm)

33

Anti-ageing Eye Serum (åldersmotverkande ögonserum)

34

Hårvård

*Inkluderar inte Hårvård. 31


Velvet Cleansing Milk (rengöringsmjölk) Avlägsna orenheter · Avlägsnar orenheter och smink på ett skonsamt sätt ·  Behåller hudens fuktbalans

Fresh Tonic Lotion (ansiktsvatten) Ta din rengöringsrutin till helt nya nivåer · Främjar hudens lyster och spänst

· pH-balanserad för att skydda huden

· Hjälper till att aktivera cellföryngring och blodcirkulation på mikronivå i huden

· Resultatet är ren och strålande hud

· pH-balanserad för att skydda huden

Vår rengöringsmjölk avlägsnar på ett milt sätt orenheter och spår av smink, samtidigt som den skyddar hudens naturliga PH-balans. Tångextrakten laminaria, chondrus och ulva innehåller spårämnen och mineraler som ger näring åt huden och på samma gång främjar en sund fuktbalans.

Innehåll: 200ml

2040 Velvet Cleansing Milk

Nourishing Face Cream (närande ansiktskräm) En blandning av naturliga ingredienser som ger intensiv näring åt din hud · Innehåller sheasmör, solrosolja och spårämnen – alla dessa ingredienser är naturliga ·  Hyaluronsyran återfuktar huden ·  p H-balanserande för att skydda huden

· Innehåller aloe vera som främjar smidighet Ingen vill ha hud som ser trött ut! Vårt ansiktsvatten innehåller tångextraktet laminaria såväl som naturliga havsvattenmineraler vars kemiska struktur är väldigt lik blodplasmans struktur; resultatet är ypperlig näring, stimulering av cellföryngring och blodcirkulation på mikronivå i huden. Allt detta främjar blodflödet och ger en ungdomlig lyster. Aloe vera, chondrus, och ulva ger lindring åt huden och återfuktar den, vilket ger din hud klarhet och spänst. Innehåll: 200ml

2041 Fresh Tonic Lotion

Youthful Face Cream (ansiktskräm) Åldersmotverkande kräm för mogen hud · P olysackarider från rödalger och aloe vera återfuktar huden ·  Crithmum maritimum (strandsilja) hjälper till att skydda och regenerera huden

· I nnehåller aloe vera som lindrar och återställer hudens smidighet

· pH-balanserad för att skydda huden

Vår närande ansiktskräm är vår huvudsakliga återfuktare - den hjälper till att skydda huden och reducerar tecken på åldrande. En kombination av sheasmör och havsmineraler återställer hudens naturliga skyddslager och ger näring åt cellerna genom att återfukta hudens översta lager. Genom att kombinera dessa ingredienser med hyaluronsyra skapar den närande hudkrämen en fuktreserv som gör att din hud ser fräsch ut hela dagen, samtidigt som den känns mjuk och len.

Vår hudkräm för mogen hud erbjuder ett intensivare stöd, den stärker elastinfibrerna som stöttar hudvävnaden och hjälper den att se spänstigare ut och kännas fastare. Kombinationen av växtfetter och glasört skyddar och främjar regenerationen av celler, medan polysackarider från rödalger och aloe vera återfuktar huden så att den ser frisk och ungdomlig ut.

Innehåll: 50ml 32

2044 Nourishing Face Cream

· Främjar hudens naturliga elasticitet så att den ser mer ungdomlig ut

Innehåll: 50ml

2043 Youthful Face Cream


Radiance Scrub (scrubkräm) Ge nytt liv åt din hud

Nutritional Mask (närandemask) Ger intensiv näring åt huden och återställer dess lyster

· Polerar din hy så att den blir slät och förfinad ·  Ger nytt syre åt celler och förbättrar hyns klarhet

· Innehåller sheasmör, rödalgsextrakt och växtoljor

· Avlägsnar döda hudceller och orenheter

· Stimulerar huden och återställer dess lyster

· Innehåller mineraler, spårelement och marina mikronäringsämnen

· Hyaluronsyra fyller ut huden och stimulerar kollagenproduktion ·  Tångextrakt ger nytt liv åt huden

De mjuka hasselnöts- och riskornen i vår scrubkräm polerar på ett milt sätt hudens yta och avlägsnar döda celler och orenheter, så att huden rengörs och får nytt syre. Dessa ingredienser av hög kvalitet innehåller mineraler, spårämnen och mikronäringsämnen som ger nytt liv åt din hud samtidigt som tångextraktet Chondrus återfuktar hudens översta lager. Nikkens scrubkräm har en lättflytande konsistens och är lämplig för alla hudtyper, även de mer känsliga.

Innehåll: 50ml

2052 Radiance Scrub

Anti-ageing Serum (serum som motverkar åldrande)

Vår närande mask ger lindring åt huden, ger den näring och främjar lyster. Aloe vera återfuktar hudens översta lager och hyaluronsyran fyller ut huden och stimulera kollagenproduktionen vilket leder till att huden ser fastare och jämnare ut. De tre sammansatta tångingredienserna i vår närande mask är rika på mineraler och berikar hudens översta lager.

Innehåll: 50ml

2051 Nutritional Mask

· H yaluronsyra fyller ut huden och stimulerar kollagenproduktion

Anti-Ageing Eye Serum (åldersmotverkandeögonserum) Ta hand om de känsliga ögonpartierna så att dina ögon ser pigga och ungdomliga ut

· U lva-alger stimulerar åldersmotverkande cellföryngring

· Minimaliserar fina linjer och rynkor

· p H-balanserad för att skydda huden

· Innehåller Ulvaextrakt som fyller ut huden

· F år huden att kännas fastare

· Hyaluronsyra hjälper till att stimulera kollagenproduktionen

Använd efter rengöringsmjölk och ansiktsvatten, men innan du tillför näring med ansiktskrämen . Detta naturliga åldersmotverkande serum innehåller aktiva ingredienser som förstärker huden och främjar cellföryngring och sammansättning av elastinfibrer; detta leder till att huden i större grad behåller sin naturliga spänst. Hyaluronsyra fyller ut huden och stimulerar kollagensyntes för en slätare och mer ungdomlig hud.

· M ineraler och spårelement regenererar huden och förbättrar dess lyster

Förbli ung

Innehåll: 30ml

2042 Anti-Ageing Serum

Tångextraktet Ulva stimulerar cellmetabolism vilket i sin tur förbättrar hyns lyster. Hyaluronsyran fyller ut huden inifrån och ut och hjälper till att stimulera kollagenproduktionen så att huden ser fastare ut och förekomsten av fina linjer och rynkor i de känsliga ögonpartierna reduceras. Tångextraktet Chondrus främjar tillförseln av mineraler och spårelement, vilket leder till att huden återfår sin lyster. Innehåll: 15ml

2050

Anti-Ageing Eye Serum

33


Stimulating Shower Gel (duschgel) Ge din hud ny lyster · Unika ingredienser främjar cellföryngring ·  B runalger och havsmineraler främjar spänstig hud och tillför mineraler ·  p H-balanserad för att skydda huden ·  F rämjar och bevarar hudens naturliga fukt Se till att du rengör din hud med vår stimulerande duschgel. Dess naturliga ingredienser hjälper dig att avlägsna föroreningar från din hud, samtidigt som gelen skyddar hudens naturliga fuktbalans. Glasörten stimulerar cellutbyten medan brunalger och havsvatten tillför mineraler och gör huden spänstig

Innehåll: 200ml

2045 Stimulating Shower Gel

Moisturising Body Lotion (kroppslotion) Ge din hud näring · S heasmör, tångextrakt och palmkärnolja ger intensiv näring ·  L aminaria-algerna återfuktar och främjar strålande hy ·  p H-balanserad för att skydda huden

En kokong av näring som skyddar dina händer och fötter · Ger lindring åt torra händer och fötter ·  Innehåller sheasmör som ger näring åt din hud ·  Tångextraktet Chondrus återfuktar huden

· A bsorberas snabbt, så du kan klä på dig på en gång

· Skyddar och ger näring åt huden omedelbart efter applicering

Vår lätta lotion, fylld med ekologiska havsväxter och sheasmör, absorberas lätt av huden och ger fukt och näring åt hudens översta lager, medan ulva-algerna förbättrar hudens elasticitet. Vår återfuktande kroppslotion främjar hudens lyster och skapar ett osynligt fuktlager som skyddar din hud.

Vår hand- och fotkräm sveper in din hu i en lyxig kokong som skyddar dina händer och fötter. Tångextraktet Chondrus återfuktar hudens översta lager, medan sheasmöret gör huden mjuk och len. Krämen är lämplig för både män och kvinnor och förpackningen är modern och praktisk.

Innehåll: 200ml

34

Hand and Foot Cream (hand- och fotkräm)

2046 Moisturising Body Lotion

Innehåll: 50ml

2053 Hand and Foot Cream


True Elements® Hårvård En fräsh upplevels av renhet · Utvecklad för alla hårtyper för att främja en frisk hårbotten och hår ·  Innehåller förstklassiga naturliga ingredienser som t.ex.aloebladextrakt, bentonit, provitamin B5, vitamin E, kopparglukonat, pepparmyntsolja och germaniumseskvioxid som samverkar för att rengöra, återfukta, vårda och behandla hårbottnen. ·  Innehåller inga starka och/eller skadliga ingredienser som t.ex. sulfater, parabener och PEGS

True Elements® hårvård är unik - det finns inget annat schampo eller balsam på marknaden som har teknologin som innehåller Nikken teknologier. True Elements® hårvård är designad för att samverka med din naturliga pH-balans, den främjar en frisk hårbotten och hår med en kombination av naturliga ingredienser.

Innehåll: 355ml

18141 True Elements® Shampoo

Innehåll: 355ml

18151 True Elements® Conditioner

35


Nikkens produkter är designade för att vara praktiska och passa in i din vardag Nikkenprodukterna är utvecklade för att på ett enkelt sätt integreras i din vardag: smycken, speciella magnetiska iläggssulor för dina skor, stolsdynor att sitta på och speciella magnetiska plattor av olika storlekar som på ett smidigt sätt kan appliceras på olika delar av kroppen. Nikkens sömnsystem är utvecklat för att stödja kroppens återhämtningsprocess varje natt, medan de magnetiska produkterna nedan är designade för att fortsätta främja ditt välbefinnande under dagen och kvällen.

36


Ladda om

Världen består av olika energier 38

mStrides

45

KenkoTherm® stödomslag

39

mSteps®

45

ThermoWear strumpor

40

PowerChip®

46

Kalkei-klocka

40

PowerMini™

46

Kalkei armband

41

Kenko MagDuo®

47

Nikken-klockor

41

MagCreator®

47

Kirei hängsmycken

42

KenkoTouch®

47

Magnethalsband

Vi erbjuder naturliga energier

42

KenkoTherm® DUK™ Tape

48

PowerBand®: Armband och halsband

Under de senaste 40 åren har vi utvecklat Nikkens magnetiska teknologier för att erbjuda en positiv närmiljö för våra kroppar och hjälpa till att återställa balansen och främja avslappning i vår stressiga värld.

43

KenkoSeat® II

48

Synergi Armband

44

Kenko MagFlex®

49

Halsband med fem pelare

44

KenkoTherm® ryggbälte

Magnetismen i vår omgivning Jordens magnetiska fält är nödvändigt för alla levande varelser, men detta fält förändras med tiden och kan även ändra riktning. Under de senaste 150 åren har vi skapat en värld som är alltmer elektromagnetisk; elektricitet, TV, radio, mobiltelefoner and andra elektriska apparater bidrar till de elektromagnetiska fälten i vår moderna miljö. Kroppens energi I tusentals år har Österländska kulturer insett energiernas roll i våra kroppar - akupunktur är bara ett exempel på detta - och idag vet vi att bioelektriska system är lika fundamentala för kroppen som biokemiska system. Hur elektromagnetiska fält påverkar oss och vår hälsa i dagens värld är något som fortfarande studeras, och effekterna på olika människor verkar variera, men elöverkänsligheten är nu officiellt erkänt på båda sidorna av Atlanten.

37


mStrides Ny, förbättrad design med vår mest avancerade DynaFlux® -teknologi · Exklusiv DynaFlux® -teknologi med en magnetstyrka på 800 -1 000 Gauss ·  Hållbar och lätt med material som andas ·  Keramiska fibrer

Med utgångspunkt i våra KenkoInsoles® som introducerades 1975 kommer nu vår senaste innovation. Nikken mStrides kombinerar avancerad DynaFlux® Magnetteknologi, som ökar magnetfältets styrka genom motsatta poler, och teknologi med varierande fält, som gör att magneterna rör sig på ett exakt, kontrollerat sätt med varje steg du tar. Keramiska fibrer absorberar energi från omgivningen och reflekterar tillbaka den som behaglig, välgörande värme. Tillsammans skapas en ultimat, energigivande miljö för trötta fötter. För att känna effekten av sulorna klipper du dem försiktigt så att de passar i dina skor och lägger dem i skorna.

Storlekar: Kan klippas till en storlek som passar 3050 Damstorlekar (35 till 40) 3051 Herrstorlekar (40 till 46,5)

38


Kenko mSteps® Med DynaFlux® och TriPhase® Magnetisk teknologi · 900 gauss DynaFlux® Magnetic Technology ·  Nikken massage-effekt ·  Keramiska fibrer

Dessa unika sulor innehåller energigivande massagetoppar och DynaFlux® som skapar ett dynamiskt magnetisk fält i dina skor.

Storlekar. Kan klippas till en storlek som passar Small 3053 Damstorlekar. Storlek 35 till 40 Large 3054 Herrstorlekar. Storlek 40 till 46,5

39


PowerChip® Mångsidig, bärbar, magnetisk energi · Unik DynaFlux® Magnetteknologi med 100 % täckning ·  Kompakt storlek som får plats i fickan eller plånboken ·  S litstark design som håller länge, med ett yttre hölje av polymer som motverkar rost

Framställd med Nikkens mest avancerade DynaFlux® Magnetteknologi. PowerChip® drar nytta av spänningen som uppstår av sammansatta magnetfält, vilket ökar fältytan och tränger in på djupet. PowerChip® är försedd med en ring så att du kan bära den som ett halsband, men du kan också använda den tillsammans med våra omslag för mer fokuserad energi.

Mått: 4 cm i diameter 1510 Trepack:(svart, grön och röd)

PowerMini ™ Snabb magnetenergi för folk i farten · Exklusiv DynaFlux® Magnetteknologi på 750 Gauss ·  P raktiskt fodral med plats för 12 PowerMini™ magnetplattor och självhäftande plattor ·  Både magnetplattorna och de självhäftande plattorna tål vatten Nikkens nya PowerMini™ är vår minsta magnetprodukt – så liten att den går att använda var som helst på huden. Allt du behöver göra för att uppleva den avancerade DynaFlux®-energin är att sätta magnetplattan på plats med de självhäftande plåstren i det medföljande bärfodralet. Så lätt är det att mildra obehag på små, svåråtkomliga ställen. Teknologi: DynaFlux® Magnetteknologi Innehåll: 12 magneter och 24 självhäftande plattor

40

3025 PowerMini™

Förpackningen är så liten att den får plats i handväskan eller plånboken. Dessutom är PowerMini™ vattentät och magnetkomponenterna kan återanvändas utan försämrad effekt.


Kenko MagDuo® Praktisk, avslappnande magnetteknologi · E xklusiv DynaFlux®™ Magnetteknologi med fluxlinjer som tränger in på djupet ·  M assagetoppar ger en avslappnande, stimulerande massage ·  K ompakt och lätt design som kan användas var som helst på kroppen

Lätt att använda Kenko MagDuo består av två roterande bollar som försetts med unika DynaFlux® -noduler och ligger i ett skyddande fodral. Nikkens forskare har kommit fram till att ju mer sammansatt ett magnetfält är, desto kraftfullare är det. MagDuo®, antagligen vår mest kraftfulla, snabbverkande magnetprodukt någonsin, hjälper till att få spända muskler att slappna av, mildra obehag och minska stressnivån. Bollarna kan avlägsnas från fodralet och användas separat eller tillsammans för en mer koncentrerad effekt. DynaFlux®-teknologin ger en mer intensiv, heltäckande magneteffekt.

Vikt: 106 g Magnetstyrka: 800-1 000 Gauss per magnet

3020 Kenko MagDuo®

Kombinerar massage och magnetfält

MagCreator® En inblick i känslan av Nikken Naturest® avslappnande sömnsystem

Vår populära MagCreator ® erbjuder något du aldrig upplevt tidigare – en riktigt avslappnande, magnetisk ryggmassage. Prova själv! Den är så lätt att använda att du kan ge både dig själv och andra en massage – den lätta rullningen från nacken ner till ryggslutet åstadkommer en unik, otrolig känsla som får dig att känna dig pigg och fräsch. Nikkens speciella “ryggrullningsmetod” kan till och med ge en inblick i den avslappning som kan åtnjutas genom användning av Naturest® sömnsystem – be din Nikkenkonsulent visa dig!

· S pecialdesignat magnethuvud som rullar behagligt nerför ryggraden och får trötta, spända muskler att slappna av ·  M assagetopparna på utsidan ger extra stimulans ·  F örstklassigt material för en garanterat smidig, fokuserad upplevelse

Vikt: 290g Magnetstyrka: 800 Gauss

1330 MagCreator ®

41


KenkoTouch® Avancerad magnetisk massage · Rörliga knoppar som producerar en bestämd, lätt mjukgörande känsla ·  Enkel att använda med tre olika hastighetsinställningar och automatisk avstängning ·  Långvågig infraröd teknik samt negativ jon-teknik ·  1 600 Gauss-patenterad DynaFlux magnetteknologi. Massage är bevisligen en effektiv behandling för muskelvärk och inflammation. En djupmassage kan hjälpa till att lösa upp spända muskler, stimulera cirkulation. En bra massage kan framkalla positiva effekter även för den som har optimal hälsa.

2316 KenkoTouch ®

KenkoTherm® DUK Tape ™

· Stöd där du behöver det ·  Komfort hela dagen lång

Producerar värme från naturlig energi och keraminska fibrer och ger dig stöd där du behöver det mest. Denna flexibla klisterremsa innehåller en unik kombination av teknologier och du kan använda den under hela dagen – vare sig du motionerar, vilar eller arbetar. Dynamisk kinetisk tejp.

4065 DUK™ TAPE en-pack 88065 DUK™ TAPE 7-pack

42


KenkoSeat® II stolsdyna Upplev kraftfull magnetenergi även när du sitter ner · E xklusiv SpyderRAM™ Magnetteknologi ·  T ättsittande massagetoppar ger oslagbart stöd och komfort

Upplev vår snabbverkande magnetteknologi med stolsdynan KenkoSeat® II. Den passar lika bra på kontoret som hemma. KenkoSeat® har utvecklats med liknande designprinciper som Naturest Kenkopad® och täcks med ett mjukt, slitstarkt material av polyester som andas och latex som är naturligt antibakteriellt. KenkoSeat® framställs med SpyderRAM™ Magnetteknologi, tillsammans med tättsittande massagetoppar som ger en skönt stimulerande effekt av samma slag som finns i Nikkens sömnsystem.

Mått: 105 cm (höjd) x 47 cm (bredd) Magnetstyrka: 800-1 000 Gauss

3041 KenkoSeat® II

43


Kenko MagFlex® Avancerad DynaFlux® Magnetteknologi för ryggen · Magnetteknologi ·  Framställs av slitstarkt men flexibelt material ·  P erforerad för ventilation vilket gör den bekväm att ha på sig vare sig du sitter eller står, hela dagen

Mått: 18,86 cm x 14,45 cm

3010 MagFlex®

Vår mest avancerade, naturliga teknologi i ett format som är särskilt utformat för kroppens större ytor, till exempel på ryggen. Det spelar ingen roll om du sitter eller står – vår lätta, tunna MagFlex® formas perfekt efter nedre delen av ryggen och hjälper till att lindra obehag med en kombination av långvågig IR-teknik och negativa joner. DynaFlux® -magneterna ger ett jämnt, dynamiskt magnetfält över hela ytan vilket gör att MagFlex® verkar på djupet och ger en starkare effekt av naturligt förekommande energi. Tack vare perforerad design för ventilation och sågtandad baksida som kan fästas i linningen sitter den bekvämt hela dagen.

Teknologi: långvågig IR-teknik och negativa joner Finns i följande storlekar: Vristomslag Medium – 9 cm (bredd), 1821 23 cm (längd) Large – 10 cm (bredd), 1831 9 cm (längd) X-Large – 11 cm (bredd), 1841 23 cm (längd)

KenkoTherm® ryggbälte Värme och stöd för ryggen · Design som anpassar sig efter ryggens form ·  Perfekt balans av stöd och flexibilitet ·  Kan handtvättas ·  Stor, justerbar Velcro-panel

Handledsomslag Medium – 7 cm (bredd), 1825 11 cm (längd) Large – 9 cm (bredd), 1835 11 cm (längd) X-Large – 9,5 cm (bredd), 1845 13 cm (längd) Armbågsomslag Medium – 8,5 cm (bredd), 1823 23 cm (längd) Large – 10 cm (bredd), 1833 23 cm (längd)

Finns i följande storlekar:

Medium – 17 cm (bredd), 1822 94 cm (längd) Large – 17 cm (bredd), 1832 105 cm (längd) X-Large – 17 cm (bredd), 1842 113 cm (längd)

44

KenkoTherm® Ryggbälte formar sig efter ryggen. Ryggbältet värmer varsamt där du behöver det som mest. Justerbar knäppning som gör att du får precis så mycket stöd och flexibilitet ryggen behöver. Vare sig du använder ryggbältet separat eller tillsammans med MagFlex® kan Nikkens exklusiva, naturliga teknologier mildra obehag.

X-Large – 12,5 cm (bredd), 1843 23 cm (längd) Knäomslag Medium – 13 cm (bredd), 1824 24cm (längd) Large – 16 cam(bredd), 1834 24 cm (längd) X-Large – 18 cm (bredd), 1844 27 cm (längd)


KenkoTherm® stödomslag Värme och stöd där det behövs som mest · E tt urval stödomslag för leder och andra utvalda delar av kroppen ·  P erfekt balans av stöd och flexibilitet ·  K an maskintvättas

KenkoTherm® formar sig efter kroppen och låter dig uppleva den naturliga känslan av Nikkens teknologier. Omslagen värmer varsamt där du behöver det som mest. KenkoTherm®-omslagen har utformats för rygg, leder, armar och ben, och hjälper till att ge kroppen stöd och balans. Passar särskilt bra vid sportaktiviteter och för leder som ger obehag på grund av skada, ålder eller andra problem. Om du vill uppleva Nikkens magnetteknologi till full effekt, lägg på vår PowerChip® (s.50), , eller använd en Kenko MagFlex® med KenkoTherm® Ryggbälte (finns även som paket till reducerat pris – se s.54).

ThermoWear strumpor Skäm bort fötterna · O lika modeller för vardagsbruk, golf och sport i allmänhet ·  S litstark design som andas ·  T ål maskintvätt ThermoWear sportsockor

ThermoWear golfstrumpor

Våra sportsockor har utformats så att du kan utöva din favoritsport med torra och sköna fötter. Helvadderad undersida, stöd för hålfoten och y-formad häl gör att sockorna sitter bättre och minskar risken för att halka. Förbättrad ventilation genom att fukt leds bort från fötterna till sockans ytterlager vilket gör att sockorna har en exceptionell förmåga att andas. Långvågig IR-teknik hjälper till ytterligare att hålla en balanserad temperatur och hålla fötterna torrare under träningen.

Låt fötterna andas ordentligt under turen på golfbanan. Våra specialdesignade ThermoWear golfstrumpor i bomullsmix av högsta kvalitet håller en jämn temperatur med hjälp av långvågig IR-teknik och motverkar svamp. Innehåller även kopparfibrer som förhindrar statisk elektricitet.

Finns i följande storlekar: 1767 Unisex medium (37-42)

Finns i estorlek:

1761 en storlek

1768 Unisex large (43-48)

45


Nikkens smycken Se vacker ut och känn dig fantastisk med Nikkens tjusiga smycken – det bästa sättet att dra nytta av Nikkens kraftfulla teknologi måste vara att göra dem till en naturlig del av vardagslivet genom att bära våra stiliga, unika och energigivande smycken hela dagarna!

Kalkei armband Glamoröst, sofistikerat armband ien fin sammetspåse gör den till den perfekta wellness-gåvan.

19307 Rosa 19306 Ljus siamröd 19305 Ljusblå safir

46

Kalkei-klocka Kalkei-klockan kommer i ett fint sammetsetui och är en perfekt blandning av mode, funktionalitet och energigivande stöd.

En storlek: 19-28 cm

19310 Kalkei-klocka


Nikken Klocka Sofistikerad klocka. Tid för familj, tid att arbeta, tid att njuta av livet. · Innehåller exklusiv -magnet teknologi ·  Urtavla och datumvisare vackert pläterade med roséguld Den mjuka svarta silikonremmen och den kontrasterande urtavlan pläterad i roséguld gör den här klockan perfekt för både dags- och kvällbruk. Den visar inte bara tiden, utan också datumet.

19365 Nikken Damklocka 19366

Nikken Herrklocka

Kirei hängsmycken

Magnethalsband

Eleganta hängsmycken i rostfritt stål och guldpläterat rostfritt stål med ingraverade japanska kanjisymboler som betyder ‘Nihon Kenko’ (japansk hälsa), vilket för tankarna till Nikkens rötter i Japan.

Våra glamorösa, eleganta unisexhalsband finns i polerat rostfritt stål och guldpläterat rostfritt stål. De är ett perfekt komplement till våra Kirei hängsmycken och blir en utmärkt present för alla tillfällen. Kommer i en snygg presentförpackning.

19083 Rostfritt stål

Längd: 47 cm (förlängningskedja 5 cm)

19084 Guldplätering

19082

Guldton

Kenko PERFECT Link II Halsband ®

Perfect Link™ II följer Nikkens tradition att blanda stil med avancerad magnetteknologi, med en anslående design som är idealisk för både män och kvinnor. Perfekt för fest eller vardagsbruk. Längd: 45.7 cm 19114 Silverton

47


PowerBand®: Armband och halsband Unisexdesign som passar lika bra vid sport och aktiviteter som på finfesten. Nikkens PowerBand® har en energigivande kärna av silikon i ett bekvämt hölje av nylon som andas. Det unika spännet på Nikkens PowerBand® gör att du kan sätta ihop flera band till önskad längd på ditt halsband eller armband.

Storlek: 5215 PowerBand® Armband 19 cm 5216 PowerBand® Armband 22 cm

5217 PowerBand® Halsband 50 cm

Synergi Armband Definition av synergi: Interaktionen eller samarbetet mellan två eller fler komponenter för att producera en kombinerad effekt som är större än summan av de individuella effekterna. Detta reflekterar inte bara känslan av att ha på sig våra nya armband – som arbetar i harmoni med dig – utan påminner oss också om Nikkenfamiljen som en helhet.

Storlek: 19381 Synergi Herrarmband (Svart) 21cm 19380 Synergi Damarmband (flerfärgat) 21cm 19382 Synergi Unisexarmband (Turkos) 21cm

48


Magnetsmycken med fem pelare – unisexdesign med Nikkens fem grundläggande hälsopelare – själ, kropp, familj, samhälle och ekonomi – ingraverade i japanska kanjisymboler. Halsband med fem pelare Ett flätat läderhalsband med fem ingraverade symboler i rostfritt stål.

Storlek: 50 cm (går ej att justera)

19100 Halsband med fem pelare

49


Magnetism

En kort introduktion till Nikkens energiteknologier

Elektromagnetismen är en av våra fyra grundläggande krafter (tillsammans med tyngdkraften och två typer av atomkraft). Flödet av energier i kroppen och hur dessa påverkar vår hälsa är en gammal och grundläggande komponent av traditionell kinesisk medicin; den har utgjort grunden för hälsovård i Kina och Japan i tusentals år. Detta har lett till att vi i Väst har börjat se värdet i alternativa behandlingar som t.ex. akupunktur. Jordens magnetiska fält har dessutom ändrats avsevärt och t.o.m. ändrat riktning många gånger sedan vår planet skapades. Den moderna civilisationen har också bidragit till detta med tillväxten av elektromagnetiska fält och strålning, som ytterligare påverkar vår elektromagnetiska miljö. Nikkens magnetiska teknologier utvecklades ursprungligen för mer än 40 år sedan och de baseras på forskning om de magnetiska fältens effekter. Nikkens magnetiska teknologier främjar balans och ger stöd åt våra kroppar i en värld där den fysiska såväl som den känslomässiga stressen bara ökar. Nikkens magnetiska produkter hjälper till att återställa de omgivningar där vi människor kan leva och frodas.

Nikkens magnetiska utveckling Första gången Nikkens magnetiska teknologi användes var i samband med att Nikkens KenkoInsoles®, företagets första produkt, lanserades 1975. Sedan dess har Nikkens forskningsteam funnit att ju mer komplexa de magnetiska fälten är, desto effektivare är de för människokroppen. Som ett resultat av denna utveckling erbjuder vi nu ett utbud av teknologier som är designade och anpassade för olika tillämpningar.

Dynamisk magnetteknologi Denna teknologi är mer komplex jämfört med statiska fält och den används inom våra massageprodukter för att skapa ett rörligt tredimensionellt magnetiskt fält som når djupare Teknologi baserad på magnetisk spänning Nikkens senaste magnetiska innovation innehåller motstående poler som skapar magnetisk spänning, vilket för med sig något av den tredimensionella dynamiska teknologins komplexitet till den statiska formen genom att använda sig av en magnetisk design som förhindrar avmagnetisering. RAM™-teknologi (radial-axel magnetism) Denna teknologi inkorporerar en speciell kompakt modul som innehåller grupper på sex små runda magneter; dessa är roterade 60 grader i relation till närmaste granne och de producerar i och med det överlappande magnetiska spänningsfält för ökad fältkomplexitet. SpyderRAM™ SpyderRAM™ är lik RAM™-modulen men är utvecklad för att användas på en större skala; serier av runda magneter ställs i motsatt ställning i en flexibel spindelvävsdesign som anpassar flödet till din kropp. DynaFlux® Vår avancerade DynaFlux®-teknologi utvecklar Nikkens magnetiska teknologier ytterligare så att konfigurationerna blir allt mindre men mer kraftfulla.

50


Autoship: rabatt på regelbundna utskick av förbrukningsvaror Vi inser att Nikkens förbrukningsvaror är ett dagligt och månatligt åtagande för din hälsa och därför har vi skapat ett automatiskt fraktprogram som levererar dina valda förbrukningsvaror direkt hem till dig utan att du måste beställa om hela tiden. Med Autoship kan du köpa våra kosttillskott och ersättningsfilter till de absolut lägsta priserna. Beställningsprogrammet är väldigt flexibelt och kan ändras i enlighet med dina skiftande behov. Detta innebär att det inte finns en risk för en anhopning av oanvända produkter - ändra helt enkelt din Autoshipbeställning när det behövs. Prata med din oberoende Nikkenkonsulent om du vill ha mer information om Autoship.

Viktig produktinformation Nikkenprodukter är inte medicinsk utrustning och kan inte rekommenderas för att bota specifika medicinska tillstånd. Medicinska utfästelser får inte göras av Nikkenkonsulenter eller anställda och de kan inte ge råd som kan tolkas som en medicinsk diagnos. Personer med pacemaker, som bär medicinsk, elektronisk utrustning eller har sådan implanterad, har hälsoproblem eller är i graviditetens tre första månader bör rådgöra med läkare eller med tillverkaren av utrustningen innan de använder magnetiska produkter. Lägg inte magnetkänsliga produkter, som t.ex. bankkort, klockor, CD-skivor eller bärbar elektronisk utrustning, i direktkontakt eller i närheten av Nikkens magnetiska produkter.

Direkthandelns förening Nikken är också medlem i Direct Selling Sweden i Sverige och motsvarande föreningar i länder som Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Dessa föreningar stödjer direkthandeln och verkar för att stärka branschens standard och anseende.

Lagstadgad varning 1. Det är olagligt, som förespråkare för eller deltagare i en säljorganisation, att övertala någon att utföra en betalning med utfästelser om förtjänster genom att få andra att delta i organisationen. 2. Låt dig inte missledas av utfästelser om att stora inkomster är lätta att uppnå.

51


Håll dig uppdaterad med Nikken Det är alltid något nytt och spännande som händer på Nikken! Se till att du blir först med att höra och se vad som händer via: Facebook – www.facebook.com/NikkenEU Twitter – www.twitter.com/NikkenEurope YouTube – www.youtube.com/NikkenEurope Här uppdaterar vi dig med alla våra nyheter, produktuppdateringar och lanseringar, relevanta bloggar, praktiska länkar och intressanta diskussioner.

Nikken UK Limited, Gloucester House 399 Silbury Boulevard, Milton Keynes, MK9 2AH, United Kingdom © 2017 Nikken UK Limited

27124 SW 05/2018

Catalogue Produits 2018 (18-05-2018)  

Nikken Catalogue Produits 11/2017 (French)

Catalogue Produits 2018 (18-05-2018)  

Nikken Catalogue Produits 11/2017 (French)

Advertisement