Page 1

CE NT R

A

ZO S

MESEC Julij | ŠTEVILKA 1 | LETNIK 2011

GL AS IL O

M LA DI

NS K

EG A

MLADOST ZDRUŽUJE YOUTH UNITES

300 MLADIH

V MLADINSKEM CENTRU ZAGORJE OB SAVI

Več kot 300 mladih se je udeležilo koncerta ob koncu šole. Koncert je potekal v novi dvorani Mladinskega centra in je pravzaprav prvi in krstni dogodek, ki je bil organiziran v tej dvorani.

OBČINA ZAGORJE

PONUDILA VSO PODPORO

Da je sodelovanje med občino Zagorje in Mladinskim centrom več kot vzorno je potrdil projekt »Občinski delavci in mladi skupaj na delu«. Prvo akcijo projekta je konec maja organiziral mladinski center, kjer so predstavniki občine in mladi skupaj poprijeli za nekatera dela v mladinskem centru.

RAČUNALNIŠ KA DELAVNIC A GOOGLEM USPOSABLJ APS ANJE ZA PRO STOVOLJCE IMPRO LIGA

SVETOVA MLADE INLNCA ZA STARŠE Za vse d smo v odatne inf a

številk m na voljo ormacije n i 05 97 32 032a telefonski .

e c i n v a l e D

E N Č A L P Z BRE KCIJE INŠTRUatika

*

Matem čina Angleš ina Nemšč Fizika


NAPOVEDNIKKINDEVOPAN

napovednik MC

CM kindevopan

RAČUNALNIŠKA DELAVNICA GOOGLEMAPS Izdelava 3D modelov javnih stavb občine Zagorje ob Savi.

OBČINA ZAGORJE o/s

IMPRO LIGA

Priljubljeno improvizacijsko gledališče

MLADOST ZDRUŽUJE

Koncert ob občinskem prazniku Igra beograjska skupina S.A.R.S.

Šest mladih Zagorjanov se odpravljana izobraževanje v Belgijo

MEDNARODNA IZMENJAVA BELGIJA MEDNARODNA SEMINAR POLJSKA

Mladi iz Zagorjani se odpravljajo na kongres Youth opens the space for volunteers.

Mladi starejše učijo uporabo računalnika in interneta

SIMBIOZA

Nadaljevanje projekta

USPOSABLJANE ZA PROSTOVOLJCE

OBČINA ZAGORJE ponudila vso podporo

Dogodka sta se udeležila tudi Uroš Škrinjar, direktor mreže Mama in predsednik Urada RS za Mladino mag. Peter Debeljak. Slednji je predstavil delovanje urada in poudaril, da so mladinski centri poseben doprinos lokalnim skupnostim. Urad za mladino RS spodbuja takšne dogodke, saj želijo, da se mladi čim bolj povežejo s predstavniki svoje lokalne skupnosti. Po uvodnem srečanju je sledila novinarska konferenca na kateri so predstavniki občine in mladinskega centra poudarili zavezo po nadaljnjem sodelovanju in hkrati izrazili prepričanje, da lahko mladinski center in občina skupaj izpeljeta dobre projekte za celotno lokalno skupnost.

Predstavniki občine so pomagali pri delih v Mladinskem centru Foto: Vukašin Sobot Na sliki direktor OU Brane Omahne

Občina Zagorje je tako mladinskemu centru omogočila dobro popotnico za njegovo delovanje. Ob sprejemanju proračuna in drugih aktov, ki so ustanovili mladinski center je občina prepoznala mlade in njihove pobude kot sestavni del prihodnosti kraja. Tako s finančnega kot prostorskega vidika imajo mladi v Zagorju možnosti, da v mladinskem centru razvijejo svoje ideje. Mladinski center bo v nadaljevanju odpiral vrata vsem tistim, ki želijo s svojim delom prispevati k razvoju lokalne skupnosti in popestriti dogajanje v Zagorju.

Predstavniki občine; direktor občinske uprave Brane Omahne, vodja oddelka za družbene zadeve Blanka Šmit, Damir Kozolič in Anela Delič so si na dogodku prav tako ogledali prostore mladinskega centra in spoznali njegovo številčno ekipo. Osnovni namen projekta je, da se med mladimi in predstavniki občine vzpostavi in okrepi sodelovanje, predvsem pa, da skupaj sodelujejo v pros-

tovoljnih delih centra.

»Imate dobre prostore in odlične pogoje za delo,« je mladim na obisku v Mladinskem centru Zagorje dejal Uroš Škrinjar, (desno) direktor mreže MAMA, krovne organizacije mladinskih centrov v Slovenije. Foto: Urška Pavlin


300 MLADIH

V MLADINSKEM

CENTRU ZAGORJE

Nova dvorana MC bo dala poseben utrip kulturnemu dogajanju v Zagorju. Foto: Lovro Rozina

Mladinski center Zagorje prejel posebno nagrado za delo z mladimi Mladinski center Zagorje je že po dobre pol leta delovanja doletela posebna čast. Organizacija Nefiks, katere osrednji cilj je spodbujanje neformalnega učenja, je mladinskemu centru v začetku junija podelila nagrado za dejavnosti, s katerimi center izobražuje mlade in jim na ta način pomaga do boljše zaposljivosti. Nagrado je direktorica zavoda NEFIKS Staša Barič predala direktorju MC Zagorje Marko Pavloviču. Vse več mladih je ob današnjih razmerah nezaposlenih, zato so vsa dodatna znanja in veščine še kako pomemben pripomoček za njihovo uspešno zaposlitev.

»Preden greš na morje, pridi na koncert v Zagorje,« je zvenelo povabilo Mladinskega centra ob koncu šole. Tako se je več kot 300 mladih iz Zagorja udeležilo koncerta, kjer so nastopile domače glasbene skupine. Obiskovalce koncerta so zabavali skupina A.K.A iz Zagorja, ki je na glasbeni sceni prisotna komaj nekaj mesecev, s svojim instrumentalnim programom pa je požela dober odziv publike. Preizkušen punkrock band Mad Roosters je s svojimi ritmi dodobra ogrel zbrane, glavna skupina večera The Rude Skankers pa je dvorano naponila do zadnjega kotička. Več kot 300 mladih se je udeležilo koncerta ob koncu šole. Koncert je potekal v novi dvorani Mladinskega centra in je pravzaprav prvi in krstni dogodek, ki je bil organiziran v tej dvorani. Dela v njej se sicer še nadaljujejo, predvidoma v prihodnjem letu pa se bo dvorana lahko postavila ob bok sodobnim glasbeno-priredtvenim prostorom. Direktor Mladinskega centa Marko Pavlovič je ob tem poudaril »Ta prostor bo namenjen manjšim koncertom, gledališkim predstavam, delavnicam in številnim drugim projektom. Sprejme lahko več 100 ljudi in prepričan sem, da bo dal poseben pečat delovanju mladinskega centra.« Koncert ob koncu šole je drugi večji koncert mladinskega centra. Prvi koncert je center organiziral ob otvoritvi. Glasbene prireditve so tako so poleg stand up comedy večerov ena izmed tistih dejavnosti, ki privablja številne mlade. Fotograf: Lovro Rozina.


znanja MC ZOS

SOZ CM ajnanz

MLADOST ZDRUŽUJE! V mladinskem centru je prostor tudi za naše najmlajše. Foto: Vukašin Šobot.

Mladost združuje, je slogan Mladinskega centra Zagorje ob Savi. Tako se je že od začetka svojega delovanja v mesecu oktobru, organiziralo na desetine različnih prireditev. Kljub temu, da je večina dejavnosti centra namenjena mladem, se je kmalu izkazalo, da tudi strarejše zanimajo delavnice in srečanja, ki jih prireja center. Medgeneracijsko sodelovanje je tako eden pomembnih ciljev centra, saj lahko starejši mladim pomagajo z izkušnjami in znanjem Posamezne aktivnosti pa so namenjene tudi najmlajšim. Tako je center v letošnjem letu organiziral dve delavnici, katerih se je udeležilo precejšnje število otrok. Skupaj so se zabavali in ustvarjali zanimive stvari.

i t s o n v a j e d e n d Re a r t n e c a g e k s n i d a Ml SVETOVALNICA ZA BREZPLAČNE MLADE IN STARŠE INŠTRUKCIJE Svetovalnica je namenjena vsem mladim v stiski in njihovim strašem. Nudi svetovanje pri vsakodnevnih težavah, kot so problemi v komunikaciji, samopodobi, odnosih s starši, učitelji, vrstniki. Imate občutek, da ste obstali na mestu in ne morete narediti koraka naprej. Takrat je čas, da se posvetujete s strokovnjakom. Za dogovor termina osebnega svetovanje nam pišite na svetovalnica@ mczos.si Svetovanje je povsem anonimno, izvaja ga Helena Požun, psihoterapevtka in sociologinja. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 05 97 32 032.

MC ZOS ponuja brezplačne inštrukcije za srednješolce iz predmetov: matematika, angleščina, nemščina, fizika. Za koriščenje inštrukcij je potrebna predhodna prijava, vsaj en dan prej! Prijave sprejemamo na instrukcije@ mczos.si ali (05) 97 32 032. mczos.si ali (05) 97 32 032. Prijave sprejemamo na instrukcije@ predhodna prijava, vsaj en dan prej! Za koriščenje inštrukcij je potrebna tika, angleščina, nemščina, fizika. za srednješolce iz predmetov: matemaMC ZOS ponuja brezplačne inštrukcije

PRODAJNO MESTO NEFIKS; INDEKS NEFORMALNEGA IZOBRAŽEVANJA Modra knjižica neformalni indeks Nefiks je sistemsko orodje za beleženje neformalnega učenja za mlade od 14. leta starosti naprej. Posameznik lahko s pomočjo indeksa sistematično in na enem mestu zbere vse, kar je poleg rednega sistema izobraževanja še počel. V praksi to pomeni, da v modro knjižico vpisuje vsa svoja neformalno pridobljena znanja in spretnosti.


fotogalerija

MLADINSKEGA CENTRA ZOS E D A G I R B E N V O DEL

A N A V A R A K A K EVROPS A V T S J L O V O T S O PR

KONCERT OB KONCU ŠOLE

Y D E M O C P U D N STA

OTVOR

ITEV M

C ZOS a

ografij:

ozin R o r v o L

t Avtor fo

:

kovala

daacc a r B d a a r k Niika B ovala: N k

is obli Časop

is obli

Časop

ina z o R o r Lov afij: ogr

t Avtor fo


Naše delo omogočajo ojačogomo oled ešaKontakt N OBČINA ZAGORJE o/s o/s ZAGORJE OBČINA

Mladinski center Zagorje O/S Cesta 9.avgusta 48, 1410 E: info@mczos.si T: +386597 32 032 GSM: 040 699 097 WWW: www.mczos.si

Mladinski center Zagorje ob Savi  

Mladinski center Zagorje ob Savi je javni zavod, ustanovljen za opravljanje interesnih dejavnosti za mladino. Ustanovitelj je Občina Zagorje...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you