Page 21

Tienjarig bestaan St Anneke

St Anneke viert tienjarig bestaan met een prachtig nieuw terras Pierre de Haard en Maartje Houben-de Haard namen tien jaar geleden café Sint Anneke over. De wat ingeslapen bruine kroeg met uitzicht op een bloemenstalletje kon wel wat vers bloed gebruiken. Inmiddels zijn ze tien jaar verder en is café Sint Anneke uitgegroeid tot een begrip. Levendig, gezellig en een thuisbasis voor veel verschillende gasten. Van hockeyclubs tot zakenlui, van studenten tot jonge gezinnen. Voor ieder wat wils. Pierre: “We hadden er eigenlijk meteen vanaf het begin de loop in. We wisten een breed publiek aan ons te binden. Mensen uit de buurt, het ziekenhuis en studenten komen op hun gemak een borrel drinken. Maar ook zakenmensen die hier een kop koffie komen doen of aanschuiven voor de lunch. Een mooie mix dus. Eten werd een item. We zijn geen eetcafé maar een café waar je ook iets kunt eten. Smaakvolle eenvoud is misschien wel de beste omschrijving van wat er op de kaart staat. Als de zon zich laat zien, kun je er van ’s-ochtends tot ‘s avonds van genieten. Een grote meerwaarde voor ons café.”

wordt bepaald door hard werken en betrokken medewerkers. Maartje: “Daar hebben we altijd veel aandacht aan besteed. We kennen onze gasten waardoor zij zich snel thuis voelen. Dat vinden we erg belangrijk. Ook zijn we in de loop der tijd allerlei Anneke-evenementen gaan organiseren. De vrijdag van de Vierdaagse en ‘Anneke speelt buiten’ zijn echte trekpleisters geworden! Elke vrijdagmiddag is het volle bak en op zaterdagen organiseren we geregeld borrels voor jonge ouders die even willen onthaasten zonder kinderen. Zo zijn we gegroeid naar een bruisend buurtcafé met stadse allure.”

Passie voor het vak

Cadeautje

Maartje en Pierre realiseren zich dat het succes van de zaak voor een groot deel

Wie jarig is verdient een cadeautje. “Dat hebben we ingevuld door ons terras

compleet te restylen. Nog mooier, nog groter, echt ‘the place to be’. Cadeautjes zijn leuk maar we hadden voor ons tienjarig jubileum bedacht dat een bijdrage voor stichting Dream4kids mooier zou zijn. Wij hebben alles wat we ons kunnen wensen. Tijdens de tien feestavonden die we voor ons jubileum hebben georganiseerd, is een mooi bedrag opgehaald. Dit is onlangs overhandigd om ook dromen van andere tienjarigen in vervulling te kunnen laten gaan.” “Met het mooie weer op komst zijn we helemaal klaar voor een nieuw terrasseizoen. Klaar voor nog eens tien jaar café Sint Anneke als het aan ons ligt!”

21

Profile for Nijmegen Business

Editie 2 - April 2015 - Nijmegen Business  

Nijmegen Business 2 - April 2015. Kijk voor meer informatie op www.nijmegen-business.nl

Editie 2 - April 2015 - Nijmegen Business  

Nijmegen Business 2 - April 2015. Kijk voor meer informatie op www.nijmegen-business.nl

Advertisement