Page 1

SOMMERKURSUS

KROGERUP HØJSKOLE

DEN 11. TIL 17. AUGUST 2013

Friluftsliv - Musik - Psykologi - Fotografi - Fiskeri Liveradio - Filmfremvisning - Queerteori - Kor Cocktails - Gallafest - Gastronomi og meget mere...


FANTASTISKE URO Tag på URO og mærk højskolens kriblende følelse i en uge. Et komprimeret højskoleophold, hvor det sociale, de skøre indfald, de brændende diskussioner og nye såval som gamle bekendtskaber er i højsædet. Krogerups Elevforening lukker dørene op og inviterer dig til at komme helt indenfor. På URO kan du boltre dig i et væld af spændende studiekredse og workshops efter eget valg. Deltag i debatter, foredrag, filmfremvisning, fester og massere af hygge. Smid dig under den store blodbøg, tag gratis på Louisiana og dans sålerne af danseskoene mere end én gang. Hver aften deler vi dagens indtryk over en 'Sundowner' i haven. Læs brochuren, lad dig inspirere og tag med på URO, hvis du savner at være på højskole, leger med tanken om at gå på højskole, aldrig fik gået på en højskole eller blot ønsker at nyde det unikke fællesskab. Vi glæder os til at se dig! Krogerup Elevforening


FOREDRAg – OmVEjEN TIl SIg SElV

Knud Romer, forfatter og reklamemand Hvordan bliver man den, man er? Knud Romer vil fortælle om sine forskellige svinkeærinder som evighedsstudent og “mad man” i reklamebranchen, indtil han omsider får realiseret sit brændende ønske om at blive forfatter.

DEbAT – VæKST EllER mODVæKST?

Klima- og Energiminister Martin Lidegaard, Toke Haunstrup Christensen fra NOAH Modvækst, Branchedirektør for DI Energibranchen, Hans Peter Slente, Ordstyrer er Jens Jonathan Steen, Analysechef i Cevea Krisen kradser, der er arbejdsløshed, stigende energipriser og stigende CO2-udledning. Medier, politikere og erhvervsliv higer efter vækst som svar på udfordringerne. Men er vækst den rigtige løsning?

FIlmFREmVISNINg

Andreas Johnson, dokumentarfilmsinstruktør Andreas Johnson er manden bag en af 2012’s store publikumssucceser, dokumentarfilmen ”Kidd Life” der fulgte rapperen KIDD fra optur til nedtur. Han har derudover rettet sit kamera mod abortforkæmpere i Nicaragua, dansende bandemedlemmer på Jamaica og undergrundskunstnere i Kenya. Torsdag aften viser han en af sine film og lægger op til debat.


STUDIEKREDSE

SHAKE IT!

-fredag

Vælg en studiekreds mandag

Daniel Thor Dybdal og Christopher Fugl Madelung Mandag til torsdag skal der rystes sammen – fredag skal der rystes røv! Sammen skal vi stå for at give vores nye venner en aften de sent vil glemme. Skal den stå på berliner-rave eller skattejagt? Gallakjoler eller dyrekostumer? Det skal du være med til at bestemme, når vi planlægger årets fest.

mUSIK

Pato Siebenhaar, rapper, musiker og producer Udlev din indre musikalske troubadour med Pato Siebenhaar, der har været aktiv musiker, rapper og sangskriver på den danske musikscene i cirka 14 år. Du behøver ikke have særlige musikalske forudsætninger kun lysten til at lære noget nyt og give den gas!

RADIO – DET NyE SORT

Rasmus Hasager, journaliststud. og Anders Hagen, DR’s radiotalenthold Radio er på alles læber og ører disse dage, og nu får du muligheden for at kaste dig ud i produktion af det populære medie. Det sker på årets URO-radiokursus, hvor vi skal rundt om alt det grundlæggende fra at skrue på knapper til interviewteknik, så vi den sidste dag er klædt på til at sende tre timers liveradio til potentielt 6 milliarder lyttere!


FRIlUFTSlIV

Signe Vennebjerg & Martin Malthe Borch Cand. Div. Friluftsliv Kom ud ! Det er nemt og simpelt at være ude i naturen. Vi skal være ude og nyde det gode simple friluftsliv, lære af og inspirere hinanden, så du får rutine og det bagefter bliver nemmere at komme afsted igen og igen... Oplev også kroppens reaktion når den udfordres i vildere aktiviteter og bliver rusket af naturens kræfter ved bl.a. træklatring og havkajaksejlads.

WOODy AllEN

Bjarne Hald, cand. phil. i film- og medievidenskab Woody er velkendt for sine one-liners, filmhistoriens måske sjoveste replikker, men han er også en mand, der søger alvoren. Allen er en moralsk fortæller, og det undersøger vi med film fra hans store produktion. Fra Bergmanske tragedier, over de sjove Manhattanfilm til hans Hitchkcock-inspirerede thrillers. Grin, græd og diskuter livets mening - det er det man gør i selskab med Mr. Woody Allen.

SySTEmKRISEN

Præsenteret ved Netværket Omstilling Nu Klimaforandringer, knappe ressourcer og naturødelæggelse går hånd i hånd med finansiel og økonomisk krise, arbejdsløshed og social uro. Men vi anerkender ikke i tilstrækkelig grad problemernes alvor og behovet for vidtgående systemforandringer. Vi præsenterer og diskuterer hvorledes vi kan imødekomme disse udfordringer.


UgEPlAN

mANDAg

TIRSDAg

08.00 morgenmad og morgensamling

SĂ˜NDAg

09.15 - 12.30 Studiekreds

16.00 Indkvartering

12.30 Frokost

17.00 Velkomst

21.00 Foredrag

15.00 1-dag

15.00 - 18.00 2-dags w.shop

18.00 Aftensmad 19.30 Valg af fag

ON

18.00 Aftensmad

19.30 - 20.00 The Sundowner - aftencockt 20.00 Surprise

20.00 Debat

2 Fest


ONSDAg

mling

TORSDAg 10.00 - 11.00 brunch Fri formiddag

5.00 - 18.00 15.00 - 18.00 -dags w.shop Studiekreds

ad

.00 ocktail i parken

21.00 Fest&bingo

21.00 Hyggeaften

FREDAg

lØRDAg

08.00 morgenmad 09.15 - 12.30 Studiekreds

09.00 Rengøring

12.30 Frokost

10.00 På gensyn!

17.00 Fernisering 19.00 gallamiddag & fest


2-DAgS WORKSHOP gASTRONOmI

-tirsdag

Vælg én workshop mandag

Jonas, Frederik og Skovmand En workshop, hvor vi sammen græsser, dræber og tilbereder den mad, vi sammen skal fortære. Vi tager folket med på stranden, samler urter, fanger krabber, bader og laver lortet på trangia. Dag to tager vi folket med i skoven, finder urter og svampe, skyder egern, drikker en dram, ryger en cigar og fortæller historier fra de syv have(r).

HAl KOcH – DEmOKRATI SOm lIVSFORm

Jens Jonatan Steen, Analysechef i tænketanken Cevea Den politiske tænker, teolog, og stifter af Krogerup Højskole Hal Koch, fremstår 50 år efter sin død stadig som en af Danmarkshistorien allerstørste demokrater. Hvad sker der, hvis vi tager fat i hans tanker om den demokratiske deltagelse og det levende demokrati?

KOR

Rikke Forchhammer, forstander på Krogerup Højskole og korleder Syng med på lækre pophits, jazzede klange, stærke afrikanske sange og få rørt dine stemmebånd, din krop og dit hjerte. Det bliver både udfordrende, sjovt og lærerigt. Det er fedt at synge sammen - gør det!


STORm-P mASKINE

Christoffer Nielsen og Niels Ole Holck, civil-ingeniører Hvordan åbner man en øl, laver en kop kaffe eller tænder en lampe på mest besværlig og fjollet vis? Vi skal lege, bygge, være kreative og sammensætte lego, dominobrikker, glaskugler, snore, lægter, flasker, balloner og alt muligt andet, til den vildeste Storm-P-maskine!

mIDlERTIDIg bRUg AF byENS RUm

Nina Marie Rasmussen, Byplanlægningsstuderende Kursets fokus er byens udvikling med henblik på det område, der ofte betegnes som midlertidig arkitektur og performance. Her anskues midlertidighed som en undergrundsstrømning, men også som et etableret værktøj inden for kommunal byudvikling. Kurset introduceres første dag, hvor andendagen foregår i København.

NARRATIV PSyKOlOgI

Anna Bak-Jensen, snart cand. mag i Filmog medievidenskab med tilvalgsfag i psykologi Hvorfor kan fortællingen om, hvem vi er, betyde mere, end hvem vi føler, vi er? Er det at få stillet en diagnose en lettelse eller en dom? Er vores køn definerende for hvem vi er, eller bliver vi defineret ud fra vores køn? Alle kan være med i denne introduktion til narrativ psykologi, hvor der også er plads til dine spørgsmål.


1-DAgS WORKSHOP

Vælg én workshop onsdag

cOcKTAIlS

Bjarne Hald Hvorfor skulle Bond i ’før-Heineken’ perioden pointere, at hans Martinicocktails skulle være ’shaken - not stirred’? Dette, og andre essentielle spørgsmål, diskuterer og afprøver vi i denne introduktion til cocktailens kulturhistorie og praktiske udførsel. Vi skal gennem en række forskellige klassikere og måske ende op med at udvikle vores helt egen ’urolige’ signatur-cocktail.

OmSTIllINg/mODVæKST

Toke Haunstrup Christensen, seniorforsker, Aalborg Universitet & medlem af NOAH Modvækst Politikkerne kæmper for at genskabe den økonomiske vækst. Men er det overhovedet muligt at fortsætte væksten, som vi har kendt den i det 20. århundrede? Og er det ønskeligt? Eller har vi allerede fået (mere end) nok? Diskussion af vækstens konsekvenser for miljø, samfund og hverdagsliv – og ideer til en bæredygtig omstilling.


KAmERAET SOm SPEjl

Katrine Ussing, Cand. phil. i nordisk litteratur & fotografi Selvportrættet kan beskrive, forvrænge og skjule selvet. Se dig selv udefra, hvad er det for en maske, du viser andre, og hvad er det, du ikke viser? Vis, hvem du er, hvem du kan være, hvem du skjuler du er. Lær dit kamera bedre at kende, mens du fremstiller en serie af selvportrætter optaget enten i naturligt lys eller i et studie.

FISKERI

Malte Bjørn Sandager Møller og Mathias Møller Larsen, lystfiskere Går du og savner lidt fisk i din hverdag? Så smid din gamle sweater over hovedet og bered dig på en eftermiddag i fiskeriets tegn. Vi skal ud og sondere terrænet omkring Krogerup, og hvis der er bid, bliver der budt på friskrøget ferskvandsfisk.

KROP, KØN Og SEKSUAlITET

Normstormerne Medlemmer af Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner (LGBT) Ungdoms nye normkritiske skoleprojekt Normstormerne afholder workshop. Her vil blive rykket ved opfattelsen af køns-udtryk og seksualitet igennem forumspil og debat med normkritisk og queer-teoretisk afsæt.


TILMELDING Gå ind på krogerup.dk under korte kurser Glæd dig!

Pris 1900,(1⁄2 pris ifht. skolens øvrige sommerkurser)

Udfyld og indsend tilmeldingsskema

Find URO på facebook KROGERUP HØJSKOLE Krogerupvej 13 3050 Humlebæk Tlf.: 49 19 03 80 www.krogerup.dk

Giver URO-kurset dig så meget lyst til mere højskoleliv, at du tilmelder dig et af krogerups lange kurser, får du hele beløbet for URO refunderet.

Uro2013  
Advertisement