Page 1


2

?

wie ben ik

Google search: We found about 69.500 results in 0,12 seconds Here you will find primarily social media sites referring to me among these results, 69.498 incorrect refferals who i really am: Niels Kuijt, 23 years old male currently living in barneveld studying in arnhem, communication and multimedia design


3

personal dna

+

Never one to be tied to a particular way of doing things, you let your imagination guide you in discovering different possibilities.

Be cautious when judging someone—try harder to understand his or her perspective—and you will become a more intuitive person.

+

+

You tend to do things on the spur of the moment, not sticking to a set schedule.

You have many friends, but you only trust a few of these people when it really counts. Opening yourself up to more of your friends will help you create more strong and meaningful relationships

+

you are a genuine artist


innovative, impulsive

friendly, trust worthy

spontaneous, open Co grandpa 23 years.

Derck brother 21 years

sweet, kind,

joker, down to earth Dennis BF #1 10 years.

Ad BF #2 18 years.

Bert father 23 years

mirror:

Henrilet mom 23 years

4

joker, down to earth


5

mindmap travel lifestyle tattoo

ik sports freedomďż˝ games

freedom meeting people backpacking clothiing brands authentic art fantasy aesthetic snowboarding mountainbike gym thiinker innovation time computer playstation fiction

ik


6

black boxes you are easy going, people trust you

aesthetic spontaneity openness t

you v

ty u a e b alue

you are

u o p e t s o dt i a r f a t o s, n u o e n a t n spo


7

Ruud de boer Voor het vak Branddesign werd ons opgedragen om de lezing van Ruud Boer online te bekijken. Ruud boer is de schrijver van ons lesboek en heeft een jaar geleden een lezing gegeven op de HAN. Deze lezing ging over zijn boek brand design, en wij moesten hier vervolgens een korte recensie over schrijven. Ruud begon de lezing met een korte introductie over zichzelf, waarbij hij vertelde wat hij had ondernomen, en waar hij bij betrokken is en is geweest. Centraal stelde Ruud Boer merkidentiteit en merkimago. Wat hij duidelijk probeert te maken is het verschil tussen deze twee. Terwijl aan de ene kant merkidentiteit staat voor hoe een merk gezien wil worden, is het merkimago hoe een merk gezien wordt. Volgens Ruud boer is het van cruciaal belang om vaak te onderzoeken of deze twee nog met elkaar verstrengeld zijn en deze wanneer nodig aan te passen. Volgens Ruud Boer doet bijvoorbeeld de HEMA dit erg goed en hij gebruikt deze dan ook in een groot deel van zijn presentatie om daarmee zijn analysemodel te ondersteunen. Ook besprak hij de vormgeving van je merk. Met voorbeelden van andere merken liet hij ons zien hoe deze merk omgingen met het merkuiterlijk


8

brands timeline

oo 09 senseo samsung

apple

NS HEMA

van Lier Bjorn Borg Aquafresh TicTac oo 15 Converse UPC OXXIO Zara scotch

bank

Logitec

11

oo

Diesel Replay JC Rags

Coca-Cola

& Soda oo 17

Douwe Egberts OV

Rabo-

Youtube

Acer Gazelle Facebook oo oo 22 20DR.DRE beats INTEL nike oral B Armani XXODD

superdry

Adobe

sony


9

merkanalyse red bull Hoe is Red Bull ontstaan?

Red Bull is een energiedrank bedacht door Dietrich Mateschitz, voormalig werknemer van Unilever. Hij werd geïnspireerd door het Thaise drankje Krating daeng (wat zich naar het Engels vertaalt als Red Bull). In 1987 lanceerde Mateschitz zijn Red Bull tijdens de Grand Prix van Monaco. Inmiddels wordt zijn drank wereldwijd geproduceerd.

Merkinnerlijk

Visie: De merkvisie geeft het toekomstbeeld van de markt aan en de positie van het merk daarin. Dit is dus een globale omschrijving van het bestaansrecht en de filosofie van de onderneming in het algemeen. Bij Red Bull is de visie: “Holland’s No.1 small sizes soft drink and the most loved brand of the Netherlands that gives wings to people and ideas” Missie: De missie van een merk, ook wel mission statement genoemd, is een concrete opdracht om de merkvisie te realiseren. Het is een omschrijving van het ultieme en specifieke bestaansrecht van de onderneming. Bij Red Bull is het de missie om zoveel mogelijk ‘consumers’ te krijgen. Ze zijn al de grootste maar ze willen ook door middel van productdifferentiatie de grootste blijven en nog meer andere doelgroepen aanspreken. Dit kun je zien aan de ontwikkeling van de ‘Sugar free-variant’ en het zogenaamde ‘shotje.’ Waarden: De merkwaarden worden ook wel ‘brand values’ genoemd, en geven in een aantal kernwoorden aan wat het merk waardevol maakt voor de consument. Bij Red Bull lijkt mij dit vrij eenvoudig. Red Bull staat voor; Energie, sportief, uitdagend, concentratie, vleugels. Merkpersoonlijkheid: De merkpersoonlijkheid is het merk omschreven in persoonsgebonden begrippen. Bij Red Bull denk je dan al snel aan; ‘Jong, energiek, creatief, sportief, extravert en eigenzinnig.’ Belofte: Een merkbelofte beschrijft wat het merk ‘beloofd’ aan de consument. Bij Red Bull is de belofte gelijk aan de persoonlijke slogan; ‘Red Bull geeft je vleugels.’ Of; ‘Red Bull stimuleert lichaam en geest.’ Merkconcept: origineel, informerend/pakkend en eigentijds. Iedereen weet; heb je energie nodig, dan neem je een Red Bull.

Merkuiterlijk Zintui gen: Red Bull, Je ruikt het op een paar meter afstand, de visuele stijl van Red Bull; grijs/blauw met rode stier is onmiskenbaar. Het logo, de rode stieren, kent ook iedereen. Kortom, je zintuigen kunnen je haast niet bedriegen, iedereen weet hoe het smaakt, ruikt en hoe het eruit ziet. Taal: informerend, kort en bondig. Gelijk aan de belofte, Red Bull geeft vleugels. Iconen: Red Bull sponsort grote evenementen, en daarbij gebruiken ze ook iconen, ofwel veel extreme sporters om hun merk naamsbekendheid te geven.

Merkgedrag Producten/diensten: Red Bull levert geen diensten. Ze hebben een erg beperkt assortiment. Je hebt de originele Red Bull, welke inmiddels in 3 verschillende ‘sizes’ verkrijgbaar zijn. Daarna kwam de suikervrije variant, welke weer opgevolgd werd door de energy shot. Interne communicatie: intern maakt Red Bull gebruik van intranet, daarnaast ook controleurs voor kwaliteits waarborging. Ook motiveren en binden ze eigen personeel door verschillende interne factoren. Externe communicatie: adverteren, evenementen, commercials, sponsoring zijn de grootste externe componenten van Red Bull.


10

analyse Barack obama Merkinnerlijk

Merkuiterlijk

Visie: Het optimaliseren van de samenleving van Amerika. Amerika moet volgens hem als voorbeeld fungeren voor de wereld. Missie: De missie van Obama is ten eerste zijn ‘democratische’ standpunten proberen te implementeren in de Amerikaanse samenleving. Daarnaast wil hij proberen om Amerika weer in ere te herstellen als machtigste land van de wereld. Waarden: Obama is een democraat, en daarom een aanhanger van de bijbehorende democratische waarden van de democratische partij. Merkpersoonlijkheid: Dit zal Barack Obama zelf zijn. Belofte: De belofte van Obama was dat hij in Amerika orde op zake zou stellen. Merkconcept: Charismatisch persoon met zeer goede communicatieve vaardigheden die staat voor de democraten binnen de Amerikaanse samenleving.

Zintuigen: Hij komt altijd net, maar niet overdressed voor de dag. Een zwart pak, met een rode of blauwe stropdas. Taal: Vanzelfsprekend is dat hij Engels spreekt, aangezien dit de voertaal binnen de staten is. Iconen: Barack Obama staat als icoon, als icoon voor de Verenigde staten van Amerika, maar hij is ook icoon van de democratische partij.

Merkgedrag Producten/diensten: Barack Obama levert een grote dienst. Hij dient het land en het volk van Amerika, door hen als icoon en gezicht te leiden. Interne communicatie: Dag en nacht heeft Obama teams aan het werk voor interne communicatie. Dit gaat zo ver dat het lastig te achterhalen is op welke manieren dit gebeurd. Externe communicatie: Hij heeft zijn eigen website, Twitter, Facebook en natuurlijk communiceert hij via radio en televisie.


11

Dig itaal moodboard

Zie bijlage.


12

analoog moodboard

Zie bijlage.


13

recensie lezing jildou

Afgelopen vrijdag, 14 september 2012, ben ik aanwezig geweest bij de lezing van Jildou van der Bijl. De wetten van Linda stonden centraal. Deze waren als volgt;

Verder had ze het kort over ik als merk. Creeer eigenschappen en waarden, en handel naar je vak.Volgens Jildou was dit erg belangrijk als je een eigen magazine wilt

Het blad Linda stond uiteraard centraal in de lezing, en aan hand van bovengenoemde punten had Jildou haar lezing ingericht. Wat mij erg opviel is dat ze duidelijke richtlijnen had, die ze ook nastreeft. Ze gaat voor perfectie, voor het beste, het mooiste en het meest innovatieve. Als dit niet het geval is, hoeft het van haar niet. Ook kwam naar voren dat het belangrijk is dat je, je geschiedenis kent. Als je grafisch gaat studeren, zoek dan uit wie de meesters op dat gebied zijn, en kijk wat ze hebben gemaakt en gedaan. Kortom; follow the money. Dit is ook gelijk een punt waar ik van kan leren. Ik ken de geschiedenis van grafisch ontwerp totaal niet. Door de lezing heb ik echter wel besloten om me hier meer in te verdiepen.

Hart, ziel, lef en liefde Werk met de beste mensen in het vak ga niet voor minder Geen concessie aan kwaliteit, niets is onmogelijk Herken kwaliteit Hoe kom je aan je merkwaarde, weet waar deze voor staat Weet wie je bent, en in welke richting je gaat Kleine dingen kunnen een groot effect hebben Denk vooruit Ken je eigen piramide Zonder wrijving geen glans Alles wat je doet is marketing Vernieuw, vernieuwen, vernieuwen.

maken. Ook is volgens haar de logica voor je magazine erg belangrijk. Volgens haar is het erg belangrijk dat je zorgt dat je magazine herkenbaar is, en duidelijk. Maar je moet ook zorgen voor verrassing, je moet aanspreken of shockeren om mensen scherp te houden. Ik vond de lezing bijzonder interessant, en heb ook met veel plezier geluisterd. Dit met name omdat je te maken had met een van de toppers uit de media, en je van haar natuurlijk bijzonder veel kunt leren. Zeker haar streven naar perfectie is mij bijgebleven, en ondanks mijn eigen streven naar perfectie, is dit tevens een leerpuntje voor mij.


14

fonts Cafe & brewery abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890 Bondoluo peek abcdefghij klmnopqrstuvwxyz Coolvetica abcdefghijklmnopqrstuvwxyz DiagaNO abcdefghijklmnopqrstuvwxyz Quattro abcdefghijklmnopqrstuvwxyz


15 Zoals op de vorige pagina te zien is, wi ik gaan werken met een strak en modern lettertype. Ik hou heel erg van modern, en zeker van strakke lettertypen. Zeker met de combinaties van Bold en Thin van hetzelfde lettertype bijvoorbeeld, kun je mijns inziens echt stoere dingen mee doen. Het eerste lettertype heb ik gekozen om het speelse karakter. Je ziet hoe er gespeeld is met de letters, zoals de A (waarvan het streepje net iets doorloopt) of de W ( die lijkt op een aan elkaar geplakte V.) Bij het 2e lettertype waardeer ik de eenvoud. Hij is niet ‘te’ strak, maar toch wel dusdanig, dat dit een perfect lettertype zou kunnen zijn voor een erg mooie foto bijvoorbeeld. Dit omdat het lettertype dan minder opvalt maar wel sprekend is. Het 3e lettertype heb ik er speciaal tussen gezet door zijn ‘bold character.’ Als er dingen duidelijk gemaakt moeten worden, of er moet iets echt uitspringen, vind ik dit lettertype hier uiterst geschikt voor. Het 4e lettertype vind ik gewoonweg geweldig. Hoe er bij deze gespeeld is met de hoofdletters, vind ik fenomenaal en dit is dan ook een van mijn favoriete lettertypes, welke zeker terug gaat komen in mijn magazine! Nummer 5 heet Quattro, ik denk van het merk AUDI, aangezien de audi quattro ook hetzelfde lettertype heeft. Ik zag aan dit lettertype gelijk dat deze niet geschikt is om hele zinnen mee te gaan typen. Aangezien het lettertype het best tot zijn recht komt wanneer deze in groot formaat is. Deze zou ik dus perfect kunnen gaan gebruiken voor koppen of hoofdstuk aanduiding bijvoorbeeld.


16

magazine covers Duidelijk is geworden na mijn analyse van magazine covers, dat ik hou van eenvoudige covers, met rustige tekst en beeld. Ik zou van zwart-wit, ik hou van elegante maar simpele fonts en ik ben gek op foto’s op de cover. Natuurlijk is het een persoonlijk iets, en over smaak valt niet te twistten, maar voor mij is de stelregel; ‘een beeld zegt meer dan 1000 woorden’ hier dan ook zeker van toepassing.

2

3 5

4

1


17

1

2

3

4

5

De eerste cover die mij erg aansprak was de cover van het Britse blad GQ. De voorkant is wit en op de cover staat een negroïde man. Verder wordt er gewerkt met simpele maar duidelijke covertekst. Bij dit magazine waardeer ik de eenvoud die deze cover zo sprekend maakt. Het is duidelijk dat het hier gaat over de artiest op de voorkant, en door de witte achtergrond en de rustige fonts wordt dat ook duidelijk. Daarnaast is het logo ook simpel. Ze gebruiken de letters GQ meer niet. Al met al spreekt deze cover mij erg aan.

Deze cover is bijzonder. Het is een soort magazine voor eten denk ik, aangezien er een hamburger op de voorkant staat. Op de achtergrond is niet gebruik gemaakt van een standaard plaatje of tekst maar is juist gekozen voor een druk rommelig sfeertje. Het lijkt op een krijtbord, waar diverse dingen door elkaar heen zijn opgeschreven. De voorkant zou een reclame kunnen zijn, maar dit is mij niet geheeld duidelijk. Ook is het mij niet duidelijk wat nou de naam van het magazine is. Wat ik wel weet is dat het krijtbord idee mij erg aanspreekt, en ik dit een super leuk idee vind.

Dit is de cover van VOGUE magazine. Bij deze cover wordt gebruik gemaakt van; ‘een beeld zegt meer dan 1000 woorden.’ Op de voorkant staat een prachtige zwart-wit foto van een elegante dame. Het logo, VOGUE, is in gouden dikgedrukte letters duidelijk aanwezig. Zonder te weten waar het in dit magazine over gaat, zou een leek kunnen weten dat dit een zogenaamd ‘luxurieus’ magazine is. Ook bij deze cover merk ik, dat de eenvoud en het sprekende beeld mij erg aanspreekt.

BAZAAR. Een spaans magazine. Ik heb er zelf nog nooit van gehoord, maar dit is voor mij een voorbeeld van hoe een cover moet zijn. De vrouw op de voorkant staat als het ware tegen de voorkant op. Ook lijkt het alsof door op de manier zij haar handen houdt, ze een streep zet onder de naam van het magazine. Daarnaast lijkt het door de schaduw die ze achterlaat, alsof ze ook daadwerkelijk tegen een muur staat waar die tekst op staat, wat het dus voor mij erg indrukwekkend maakt, en mij ook aanspreekt. Als ik zelf een magazine zou maken, zou dit een van mijn grote voorbeelden zijn.

Ook heb ik een cover genomen die mij totaal niet aanspreekt, om zo duidelijk te maken waar mijn voorkeur naar uitgaat. De cover van dit magazine; The portland Mercury, vind ik er niet uitzien. Het kleurgebruik is verschrikkelijk, het is schreeuwerig en onderin staat 3 keer ‘boobs.’ Ik vind dit een simpele en niet leuke manier om aandacht te trekken. Daarnaast is de cover soort van getekend, maar ook weer niet. Kortom; dit is voor mij een cover die totaal niet sprekend is.


18

business cards

nummer 4 nummer 2

nummer 5 nummer 1

nummer 3


Ten eerste deze ‘verzegelde’ visitekaartjes. Deze spreken mij aan door de geniale gedachte achter het zegel. Een zegel staat voor koninklijk, en dit bedrijf wil dus een luxurieuze status hebben, wat duidelijk is door het zegel. Daarnaast wordt er door het sombere kleurgebruik ook duidelijk gemaakt dat het geen schreeuwerig, maar juist een professioneel bedrijf is.

Op nummer 2 staat bij mij dit visitekaartje. Simpelweg geniaal, origineel maar toch ook weer simpel. Elke grote tak binnen het bedrijf heeft hier een manager, en elke afdeling zit dan ook als tabblad in dit visitekaartje. Het idee is opzich simpel, maar juist door de eenvoud vind ik hem zo geniaal. Ook gebruiken ze maar 3 kleuren, en voor de rest wordt er gebruik gemaakt van grijs, wat het algeheel een rustige aanblik geeft.

Deze business card is ook een van mijn favorieten. De simpele tevens geniale gedachte achter het kaartje doet mijn handen jeuken van creativiteit. Dit is een kaartje voor een stroom back-up bedrijf. De letters zijn dan ook in glow in the dark inkt afgedrukt. Dit omdat volgens hen, de meeste mensen denken aan stroom back-up wanneer je in het donker bent.

Ook dit idee spreekt mij erg aan door de originaliteit. Het idee is makkelijk, maar mensen zullen zoiets wel onthouden. Aan het kleurgebruik is duidelijk te zien dat het hier gaat om een wat luxer bedrijf. Het idee is leuk en zal niet snel vergeten worden door de klanten

nummer 5

nummer 4

nummer 3

nummer 2

nummer 1

19

Deze business card is voor een krediet advies organisatie of bedrijf. Ze hebben een halve creditcard als kaartje, met daarop het telefoonnummer als ‘rekeningnummer’ en daaronder de naam van de betreffende persoon. Algeheel vind ik dit ook een erg leuk idee, en dit is ook een visitekaartje dat je niet zomaar weggooit, maar juist bewaard om nog eens te gebruiken of wellicht zelfs aan anderen te laten zien om zijn originaliteit.


20

logo's


21

Zoals jullie zullen kunnen zien hou ik erg van eenvoudige logo’s. Mooie lettertypes, Monogrammen, zwart en wit. Zie je bijvoorbeeld het logo rechts bovenin? enig idee wat het is? als ik zeg; het is voor een wedding planner, zie je het dan? Juist. een ring met een grote diamant. GENIAAL als je het mij vraagt. Ook de 2e rij, de eerste van links; DS in elkaar, super! In het midden zie je een rondje. De zon? Nee de maan. In het rondje staat namelijk luna, wat betekend maan. Ik hoop dat Mijn logo er ook zo gaat uitzien.


22

magazine spreads nummer 1

nummer 2


23 nummer 3

nummer 4

nummer 5


24

Man in Black, een Foto van Colina. Dit is een mannen foto, het straalt er vanaf. Van het kleurgebruik is super goed gebruik gemaakt door het zwart/wit te doen met grijstinten. Dit zorgt voor een wat bedrukte sfeer, en doet mij persoonlijk onmiddelijk afvragen waar dit artikel over zal gaan. Ook de manier waarop de titel is verwerkt vind ik erg subtiel, maar ook origineel gedaan.

Live from New York luidt de titel. Zwart wit is de foto, met een grote gele kop. Duidelijk wordt, wellicht omdat ik er zelf geweest ben, is dat deze foto gemaakt is op Times Square. Juist daarom vind ik het gebruik van de zwart wit tinten erg goed. En door de koptekst geel te maken, zou je bijna de kleuren van Times Square erbij kunnen bedenken.

Heel gaaf gedaan bij deze magazine spread is, alsof er iemand aantekeningen heeft gemaakt. Dit geeft een warrig, maar daarnaast ook wel een super gaaf beeld. Dit is dan ook iets wat ik waarschijnlijk wel wil gaan gebruiken in mijn magazine. Het doet niet af aan de leesbaarheid en levert een enorm grote bijdrage aan originaliteit.

Deze spread spreekt mij erg aan. Spimelweg om zijn eenvoud, het kleurgebruik en daarnaast ook de koptekst. Ik vind het erg leuk hoe er hier qua kleur met de koptekst is gespeeld, en ga dit ook zeker toepassen in mijn magazine. Daarnaast spreekt wederom de eenvoud van het zwart wit mij weer aan, en denk dan ook dat het een belangrijk aspect zal worden in mijn magazine. Ik ben gek op less is more, ik ben gek op zwart wit, en deze foto is een perfect voorbeeld voor mijn blik op mooie magazine spreads.

nummer 5

nummer 4

nummer 3

nummer 2

nummer 1

magazine spreads

Ten eerste is de foto in mijn ogen geniaal.Je ziet hier een wakeboarder, een extreme sporter. Hij is zijn sport op een rivier ergens in de stad aan het beoefenen. Dit geeft deze foto al een beetje een rebels karakter. Het water kolkt, en is mooi blauw., en tegelijkertijd is dat ook gelijk de enige kleur in de gehele foto. Daarnaast ligt er sneeuw op de achtergrond, en is de rest van de foto ook in het zwartwit. De kop is daarentegen rustig, niet schreeuwerig en daardoor ook niet te opvallend, maar wel aanwezig.


25

grid Bij deze opdracht moest iedereen uit onze klas een cover en een inhoudsopgave namaken. De inhoudsopgave heb ik uit de AH allerhande. De Cover heb ik nagemaakt van het Spaanse tijdschrift BAZAAR. Aangezien deze een totaal verschillende opmaak hebben dan dit digitale werkboek, heb ik deze als bijlage bijgevoegd.


26

Visie: vooruitgang door ontwikkeling Missie: Zo veel mogelijk leren, en dus zo breed mogelijk opgeleid worden. Waarden: ik hecht waarde aan vriendschap, liefde, muziek en kunst. Merkpersoonlijkheid: Ik ben mijn eigen persoonlijkheid. Ik ben eigenwijs, nuchter, innovatief en open Belofte: De enige belofte die ik heb gemaakt is een persoonlijke, en die staat voor het maximale uit alles te halen. Merkconcept: Ik ben denk ik niet te beschrijven als een concept. Ik heb wel bepaalde waarden waar ik ook naar handel, en het geheel van deze waarden zou je mijn persoonlijke concept kunnen noemen.

Zintuigen: draag geen bepaalde kleding stijl, ik ruik niet altijd hetzelfde. Toch heb ik een bepaalde stijl die ik mij eigen probeer te maken, echter is dit alleen een oogbeeldmerk die voor mensen die mij niet kennen niet te onderscheiden is. Taal: Ik spreek Nederlands, Engels, een beetje Duits en heel klein beetje Frans/Spaans. Iconen: Ik heb geen icoon, dit bij mij als persoon niet van toepassing.

dr ag kg e er m

ite ku er m

m

er

kin

ne

rlij k

rlij k

ik merk analyse

Producten/diensten: Ik werk als partymanager. Ik lever dus een dienst aan mensen die een feest of bijeenkomst houden bij het bedrijf waar ik werk. Interne communicatie: Als je mijn sociale leven en werk ziet als een bedrijf, zou je kunnen stellen dat ik mijn telefoon en facebook gebruik voor interne communicatie. Externe communicatie: hierbij geldt hetzelfde als bij de interne communicatie.


27

excursie moti Afgelopen 8 oktober ben ik naar het Museum of the Image, MOTI, geweest. Dit museum was in Breda. Op aanraden van andere studenten heb ik dus een bezoek gebracht. Gelukkig was het museum maar een klein stukje lopen vanaf het station, aangezien ik 2,5 uur moest reizen om een bezoek te brengen aan het museum. Interessant vond ik de ontwikkelingen op typografisch gebied. Leuk waren de dingen die je kon doen op de monitoren. Ook grappig waren de foto’s van de verschillen wereldwijd leuk om te zien. Verder moet ik heel eerlijk bekennen dat ik niet erg veel met musea heb. Verder heeft dit bezoek mijn denkproces met betrekking tot mijn ik=merk of mijn logo ontwerp niet geholpen.


28

ik merk analyse Mijn boodschap is duidelijk. Hecht waarde aan minimale details. Mijn merk moet klasse, passie en schoonheid uitstralen. Schoonheid zit in alle dingen in het leven. Als je kijkt naar een boom, naar een skateboard, een snowboarder of een boxer. Echter ziet niet iedereen hetzelfde, en niet iedereen hecht dezelfde waarde aan dezelfde beelden. Ik wil met mijn merk mensen alledaagse dingen laten zien, en daar de schoonheid en details in deze naar voren brengen. MIJN unieke merk staat hiervoor. Mijn statement is dan ook; er zijn bijzondere dingen aan alle aspecten van het leven.

Al vrij snel was ik erachter wat de basis zou worden voor mijn magazine. Ik hou van eenvoud. Dit is ook te zien bij de keuzes van magazine spreads, magazine covers en de visitekaartjes. Ik ben gek op het gebruik van zwart en wit, en zie hier zelfs een meerwaarde in. Zeker als je gaat werken met sprekend beeldmateriaal, zegt een zwart-wit foto vaak meer dan een kleurenfoto. Daarnaast ga ik 1 kleur kiezen die ik door mijn gehele ontwerp wil toepassen. In dit werkboek is dit zwart, maar of dit ook het geval zal zijn bij mijn magazine, dat weet ik nog niet. Ik ben oneindig lang bezig geweest met schetsen maken voor mijn logo. Ik kon dan ook niet op een definitief ontwerp komen, simpelweg omdat ik nooit genoegen neem met dingen. Hierboven is mijn eerste ontwerp te zien, en uiteindelijk zal dit waarschijnlijk ook mijn definitieve ontwerp worden, echter kan dit op het laatste moment nog gewijzigd worden, dus ik doe hier geen uitspraak over. Ik heb ongeveer 5 verschillende namen uitgewerkt, en deze ook allemaal in illustrator uitgewerkt. Alle uitwerkingen zal ik bijvoegen in de bijlage.


29

merkstijl

Mountain retreat Coolvetica Tall films Expanded

Mountain retreat

Mountain retreat Coolvetica Tall films Expanded Mountain retreat

Mountain retreat Coolvetica Tall films Expanded Mountain retreat

Mountain retreat Coolvetica Tall films Expanded Mountain retreat

Mountain retreat Coolvetica Tall films Expanded Mountain retreat

Mountain retreat Coolvetica Tall films Expanded Mountain retreat

Mountain retreat Coolvetica Tall films Expanded Mountain retreat

Mountain retreat Coolvetica Tall films Expanded Mountain retreat


30

merkstijl


31

Kopje 1 40 Thin design

, Dit is een voorbeeld tekst. Zo komt de tekst eruit te zien, met dit lettertyle, Thin Design, Op lettertype grootte 16

Dit is een voorbeeld tekst. Zo komt de tekst eruit te zien, met dit lettertyle, Thin Design, Op lettertype grootte 20

Kopje 1 40 mountain retreat

, Dit is een voorbeeld tekst. Zo komt de tekst eruit te zien, met dit lettertyle, Thin Design, Op lettertype grootte 16

Dit is een voorbeeld tekst. Zo komt de tekst eruit te zien, met dit lettertyle, Thin Design, Op lettertype grootte 20

Kopje 1 40 tall films expanded

, Dit is een voorbeeld tekst. Zo komt de tekst eruit te zien, met dit lettertyle, Thin Design, Op lettertype grootte 16

Dit is een voorbeeld tekst. Zo komt de tekst eruit te zien, met dit lettertyle, Thin Design, Op lettertype grootte 20

Kopje 1 40 coolvetica

, Dit is een voorbeeld tekst. Zo komt de tekst eruit te zien, met dit lettertyle, Thin Design, Op lettertype

Dit is een voorbeeld tekst. Zo komt de tekst eruit te zien, met dit lettertyle, Thin

Kopje 1 40 Quattro

, Dit is een voorbeeld tekst. Zo komt de tekst eruit te zien, met dit lettertyle, Thin Design, Op lettertype grootte 16

Dit is een voorbeeld tekst. Zo komt de tekst eruit te zien, met dit lettertyle, Thin Design, Op lettertype

Kopje 1 40 cafe & brewery

, Dit is een voorbeeld tekst. Zo komt de tekst eruit te zien, met dit lettertyle, Thin Design, Op letter-

Dit is een voorbeeld tekst. Zo komt de tekst eruit te zien, met dit lettertyle, Thin


32

merkstijl Welke onderwerpen wil ik in mijn magazine behandelen? Wil ik een foto magazine of niet. Welke onderwerpen sluiten goed op elkaar aan? Ik heb hier een aantal onderwerpen die ik wil gaan behandelen in mijn magazine.

veel beeldmateriaal

‘‘een beeld zegt meer dan 1000 woorden’’

quotes, slogans, levenslessen natuur, mens en sport

tattoo / artistiek snowboarden / extreme sports

less is more


33 Onderbouwing kleurgebruik, logo en boodschap een ik ls A . t ij u K n Niels a v n le ia it in ken, a m t NK als e o m lf eze m n a v m a om a e z u e merkn k e h c logis t s e e m e d vind it D . lijkt mij n e ik u gebr e t n le ia an it a t s r mijn in le e n io ffes o r p jk li n o o m. a a n e v ik pers ie t ic hte/f c a d e b lf e z en e jk li e g dan een o g et lo h t f e e h t e s t s r e e in Daarnaa t jk . Het li is n e k e t e n b e v e w r e v diepere K en een N n e e p o aan n e k e t instantie t e h d teken e b r e t i h o c o E . m it lu in een s n’. Dit a d r e in le k ‘ titude. t a de N ook ’ e r o m is s s le ‘ n ij m aan bij

Zoals hiern aast ook a l beschreve hou ik erg n, van eenvoud . Mijn uiteindelijke doel is dan ook met weinig kleuren te g aan werken . Wellicht ga ik 1 kleur ge bruiken die ik het gehele magazine la at terugkom en. Persoon lijk denk ik dat deze k leur geel o rood gaat w f orden. Dit o mdat ik dez kleuren erg e mooi vind ik co met wit en zwart. Toch mbinatie str meer pass ie uit, terw aalt rood ijl geel een meer infor matief kar akter heef t.


34

Bijlage Inhoud bijlage Moodboards Schetsen logo’s Beeldmateriaal Grid


35

digitaal werkboek  

digitaal werkboek han niels kuijt c1f

digitaal werkboek  

digitaal werkboek han niels kuijt c1f