Page 1

Opdracht 1. 3 voorbeelden

Dit creeërt voor mij een immersive space, doordat er echt diepgang in de afbeelding zit. De manier waarop je verschillende aspecten in de afbeelding in elkaar over ziet gaan is erg mooi overgebracht, zoals het water met de boot in de woonkamer. En het binnenkant van de huis wat over gaat in de bergen.

Dit is een immersive space ”game”. Het komt er net als in de les op neer dat je zelf op ontdekkingsreis moet. In deze game moet je met Homer zijn gezin gaan redden. Dit doe je door zelf goed aanwijzingen te vinden en te horen. Zo moet je het licht aandoen en diverse kamers


doorzoeken door middel van het klikken op zaken. Je moet allerlei onderdelen zoeken en verschuiven of vastpakken om ergens achter te komen.

Dit is ook een leuke voorbeeld wat ik als immersive space ziet. Dit komt uit de laatste reclame van Basic-fit. Het komt erop neer dat je normaal fiets in de sportschool maar er een hele simulatie van een mooie omgeving afspeelt voor je. Zo lijkt het net dat je zelf in die omgeving fiets en jezelf er naartoe leven. Als je de berg op fietst dat je ook daadwerkelijk harder moet trappen en hetzelfde geldt voor het berg af.


Opdracht 2.

Ten eerste heb ik een schilderij gezocht. In deze schilderij was helemaal niets alleen de omlijsting. Dus daarin was gewoon de muur te zien. Toen ben ik gaan bedenken aan een andere lege plek. Ik dacht aan mars. Iedereen kan zich een beeld halen bij mars maar toch is niemand er nog in levende lijven geweest. Hiernaast heb ik een aantal objecten in terug laten komen, zoals een boom en een ent voor de zuurstof, want er is zuurstof nodig om er te leven. Ook heb ik er haaien en een adelaar in terug laten komen om er sfeer en leven in te brengen.


Opdracht 3. Wat is de eerste ruimte die je je kunt herinneren? Ziekenhuis, toen ik klein was had mijn broer mij met het stoeien een gat in mijn hoofd geslagen. Als ik ver in mijn herinnering terug graaf, herinner ik mij dat ik in de auto en in het ziekenhuis verzorgd wordt. Hier was ik ongeveer 10 jaar. Kun je nog objecten noemen en beschrijven die daar waren? Auto en familieleden Wat is de grootste ruimte waar je ooit in geweest bent? De wereld Wat is de kleinste ruimte waar je ooit in geweest bent? Een wc Waarom voel jij je in sommige ruimtes prettig? Ik voel mij prettig in warme en rustgevende ruimtes. Zoals in het aanwezigheid van een aantal mensen, niet teveel mensen. Waarom voel jij je in sommige ruimtes onprettig? In ongewenste situaties. In ongewenste situaties is het vaak lastig om een gedrag aan te nemen. Waar wordt dat gevoel door veroorzaakt? Doordat je niet weet wat voor gedrag je aan moet nemen. Van welke ruimtes of omgevingen waar je nog nooit bent geweest kun je je toch wel een voorstellig van maken? De maan, je ziet het elke dag maar bijna iedereen is er nog nooit geweest. Toch die aantal mensen die er geweest zijn kunnen je een gevoel geven hoe het is om er te zijn. Mij lijkt het koud en kil te zijn, maar toch een mysterieuze plek waar je kan zweven. Van welke ruimtes of omgevingen kun je je helemaal geen voorstelling maken? De hemel of de hel. Niemand kan ooit bevestigen dat het bestaat en hoe het is. Kun je je nog een ruimte herinneren van een enge film, beschrijf die Titel film: Wrong Turn. Het gaat over een groep jongeren die een ongeluk krijgen in een buitengebied in een hele grote bos. Hier heersen een familie kanibalen. Kun je je nog een ruimte herinneren van een feel-good-movie, beschrijf die Titel film: Marley & Me. Bij deze film krijg je een gevoel dat je in een warmte ruimte omgeeft met al je dierbaren om je heen, in goede en in slechte tijden.


Bedenk zelf 5 ruimtevragen en beantwoord die. Wat zie je graag in een ruimte? Ik zie graag een ruime ruimte, maar niet te groot, met andere mensen of dieren om je heen waar je om geeft. Welke ruimtes inspireren je? Grote ruimtes waar alles mogelijk kan zijn. Welke ruimtes inspireren je niet? Donkere ruimtes waar je alleen bent.

In wat voor ruimte bevind jij je graag? Ik bevind me graag in een ruimte dat niet te groot is en ook niet te klein, met je dierbaren om je heen.

In wat voor ruimte bevind jij je niet graag? Ik bevind mij niet graag in donkere ruimtes waar bijna geen leven is.

ABCa= aquarium b= blauw c=cabillus atripelvicus d= doorzichtig e=eitjes f=filter g=glas h=haai i=inrichten j=juwel k=kreeft l=lampen m=museum n=neon o=onderhoud p=planten q=qube r=rechthoekig s=spongebob t=temperatuur u=uv v= vissen w=water x=xenon y=yabbie z= zand


3 Mindmaps 1. Aquarium


2. Kooi

\


3. Grot

Opdrachten Immersive Space  

Opdrachten 1 t/m 3 van immersive space

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you