a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

Sommerens internasjonale orgelserie 2018


Velkommen til Nidarosdomens internasjonale orgelserie

Det er mangeårig tradisjon at vi inviterer til internasjonale sommerkonserter her i Nidarosdomen. I år er det en stor glede å presentere fremragende gjesteorganister fra Island, Sveits og Storbritannia. Trondheim har en rekke historiske orgler av internasjonalt format. Restaureringen av disse har i de senere årene for alvor satt Trondheim på kartet for både organister og orgelinteresserte verden over. Derfor er det med stolthet Trondheim representerer Norge i det internasjonale nettverket ECHO - European Cities of Historical Organs, som eneste medlem fra de nordiske landene. ECHO har som formål å fremme interesse og kunnskap rundt historiske orgler i Europa.


Nidarosdomen har tre store orgler. Barokkorglet fra 1741 har 30 registre og er bygget av den prøyssiske orgelbyggeren Joachim Wagner. Orgelet ble restaurert av Jürgen Ahrend og satt opp i nordre tverrskip i 1995. Steinmeyerorgelet fra 1930 er domkirkens hovedorgel og et av de største kirkeorglene i Nord-Europa med sine over 9600 piper. Orgelet ble restaurert i perioden 2012-2014 av det sveitsiske firmaet Kuhn Orgelbau. Domkirkens nyeste orgel er kororglet i kirkens langkor, bygget av Brødr. Torkildsen og innviet i 2015. Orglene har internasjonalt rennommé og brukes jevnlig til plateinnspillinger av internasjonale organister. Enten du jevnlig besøker våre orgelkonserter eller er på orgelkonsert for første gang - som turist eller fastboende, eller kanskje pilegrim, håper vi du får en god konsertopplevelse, med den unike klangen i domkirkens flotte orgler.

God fornøyelse! Magne H. Draagen ledende domkantor

Ønsker du å høre mer orgelmusikk? Hver lørdag kl.13.30 året rundt er det orgelmeditasjon i Nidarosdomen, med orgelmusikk, tekstlesning og bønn. Hver første lørdag i måneden kl. 22.00 er det konsert i vår populære serie «I begynnelsen var Orgelet», med et variert og spennende program. I regi av «Den kulturelle skolesekken» arbeider vi kontinuerlig med å presentere orgelet og dets muligheter.


Magne H. Draagen Han fikk sin første undervisning i orgelspill hos Edvin Eriksen og Leidulv Grimsmo på Nordmøre. Etter videre studier i orgelspill hos Terje Winge og Kåre Nordstoga ved Norges Musikkhøgskole avla han sin kandidateksamen i kirkemusikk i 1997, og senere diplomeksamen i solistisk orgelspill. Draagen har tidligere virket som kantor ved Gamlebyen kirke, Gamle Aker kirke og Trefoldighetskirken i Oslo, samt som domkantor ved Oslo Domkirke i perioden 2002 - 2012, hvor han blant annet var kunstnerisk leder for Oslo Domkirkes Guttekor. Fra 2010 til 2011 var han domkantor ved Stavanger Domkirke, med hovedansvar for domkirkens korarbeid. Siden høsten 2012 er han ledende domkantor ved Nidaros domkirke. Han har undervist i flere kirkemusikalske disipliner ved henholdsvis Norges Musikkhøgskole, Universitetet i Stavanger og NTNU i Trondheim. Som komponist og arrangør har han skrevet en rekke kirkemusikalske verker for ulike besetninger. Som organist konserterer han jevnlig i inn- og utland, med repertoar fra barokken og til vår egen tid. Han har bidratt ved en rekke plateinnspillinger som henholdsvis komponist, arrangør, dirigent, akkompagnatør eller solist, sist med platen «The Steinmeyer organ in Nidaros Cathedral» på LAWO Classics, som er den første platen med det ny restaurerte katedralorglet i Nidarosdomen. Som domkantor ved Nidaros domkirke representerer han Norge som «Artistic director» i foreningen European Cities of Historical Organs (ECHO).

Program 27.06 kl. 18.00 Steinmeyerorgelet Craig Sellar Lang (1891-1971) Fanfare, op.85 Fredrik Sixten (1962-) Variations for organ Johann Sebastian Bach (1685-1750) Fra «Orgelbüchlein» «Wenn wir in höchsten Nöten sein» BWV 641 Louis Vierne (1870-1937) Symphonie No.2 pour grand orgue, op.20 I Allegro II Choral III Scherzo IV Cantabile V Final


Frykt ikke, dette kan fort gå bra! «Frykt ikke, dette kan fort gå bra! Hvis du synes musikken er vanskelig å høre på, så la blikket vandre. Det er mye fint å se på i domkirken, f.eks. rosevinduet. Orgelmusikk er også fint å meditere til. Eller du kan se på fotarbeidet til organisten. Eller telle orgelpiper i fasaden.»

En uuttømmelig skattekiste «Steinmeyerorglet er et av verdens fineste orgler i sitt slag. For meg er det en uuttømmelig skattekiste med muligheter til å utforske nye klanger. Særlig i de svake og intime partiene er det uendelig med muligheter.»


Björn Steinar Sólbergsson

Program 04.07 kl. 18.00

I 1981 fullførte Björn Steinar Sólbergsson sine studier ved Den nasjonale kirkens musikkskole på Island - med orgel som hovedinstrument. Etter det studerte han et år i Roma hos James E. Goëttsche.

Charles Marie Widor (1845–1937) Fra Symphonie pour orgue No. 5 op. 42: No. 1 Allegro vivace Fra Symphonie pour orgue No. 1 op. 13: No. 6 Meditation Fra Symphonie pour orgue No. 8 op. 42: No.6. Final

Sólbergsson flyttet deretter til Frankrike og studerte hos Susan Landale ved Conservatoire National de Musique de Rueil Malmaison. Her mottok han Prix de Virtuosité sommeren 1986. Samme år ble han utnevnt til organist i Akureyri kirke og ble en veldig aktiv del av musikklivet i byen. Høsten 2006 ble han utnevnt til organist i Hallgrimskirkja i Reykjavik. Han er også rektor ved Den nasjonale kirkens musikkskole i Reykjavik. Björn Sólbergsson spiller orgelmusikk fra alle tidsepoker så vel som islandsk orgelmusikk til arrangementer av skandinaviske folkesanger og folkedanser. Hans innspillinger av orgel- og kormusikk er utgitt på flere CDer og kringkastet på islandsk radio og TV. Sólbergsson har gitt konserter i store deler av Europa, USA, Canada og alle de skandinaviske landene. Han har vært solist med det islandske symfoniorkesteret og Cleveland Institute of Music Orchestra. I 2018 spiller Björn Steinar Sólbergsson på Island, i Norge, i Tsjekkia og på Las Palmas i Spania.

Steinmeyerorgelet

Felix M Bartholdy (1809–1847) Sonata f-minor op. 65 nr. 1 Allegro moderato et serioso Adagio Andante recitativo Allegro assai vivace Páll Ísólfsson (1893–1974) Three piano pieces (trans.; Björn Steinar Sólbergsson) I Burlesca II Intermezzo III Capriccio Edvard Grieg (1843–1907) Bryllupsdag på Troldhaugen op. 65/6 (trans.; Bjørn Andor Drage)


Håper alle vil nyte dronningens klang «På Island kaller vi orgelet «the Queen of Instruments». I likhet med enhver dronning har hvert instrument sin egen karakter og sitt eget temperament. Orgelet er et fantastisk instrument med mange farger og ulik klang. Det er mer som et orkester enn et soloinstrument. Til konserten i Nidarosdomen har jeg valgt et program som består av romantisk og symfonisk orgelmusikk med en nordisk vri på slutten. Jeg håper dere vil nyte det.»

Spesielt begeistret for Nidarosdomen «Jeg spilt på Steinmeyerorgelet i Akureyri kirke før jeg begynte å jobbe ved Hallgrimskirkja i Reykjavik. Jeg har også spilt på ulike Steinmyerorgel i løpet av turneene mine. Men, spesielt begeistret er jeg nå for at jeg får spille på det flotte instrumentet her i Nidarosdomen. Renoveringen det var gjennom for noen år siden, er jo et av de største orgelprosjektene i historien.»


Jean-Christophe Geiser

Program 11.07 kl.18.00 Wagnerorgelet Vincent Lübeck (1654 -1740) Praeludium i d-moll

Som 26-åring ble Jean-Christopher Geiser utnevnt til den prestisjefylte jobben som titulærorganist ved katedralen i Lausanne, Sveits’ viktigste gotiske bygning. I 1993 ble han utnevnt til professor i orgelspill ved universitetet i Lausanne. I dag er han dekan ved orgelavdelingen. Han er også kunstnerisk leder for konsertforeningen ved katedralen i Lausanne. Geiser studerte piano ved universitetet i Bern hos Otto Seger, samt til solistdiplom hos Heinrich Göhner. To ganger er han tildelt Prix de la Fondation Göhner. Videre studerte han orgel hos François-Henri Houbart. Han har også studert juss og musikkvitenskap. Geiser har spilt rundt 800 konserter i rundt 30 land gjennom Europa, Amerika, Asia og Australia. Han er invitert til å spille i katedralene i Hamburg, Köln, Helsinki, Brussel, Oslo og Washington D.C. Jean-Christophe Geiser har gjort en rekke innspillinger for flere sveitsiske radiostasjoner og for tysk radio.

Johann Sebastian Bach (1685-1750) Praeludium e-moll BWV 548/1 Choralvorspiel «Erbarme Dich mein, O Herre Gott» BWV 721 5' Fuge e-moll BWV 548/2 ———

Steinmeyerorgelet Guy Ropartz (1864-1955) Prélude funèbre Louis J A Lefebure-Wely (1817-1869) Boléro de concert

Louis Vierne (1870-1937) Carillon (des «Pièces en style libre») Prelude (des «Pièces en style libre») Carillon de Westminster (des «Pièces de Fantaisie»)


Du får oppleve lyden av tusenvis av piper «En orgelkonsert i en slik katedral som Nidarosdomen er ikke bare en konsert. Det er både en auditiv og visuell opplevelse. Kommer du til en orgelkonsert, vil du kunne nyte lyden av tusenvis av piper i et fantastisk rom, hvor musikk, historie og arkitektur møtes.»

Enda større enn i Lausanne «Å håndtere et så stort instrument og med en så spesiell akustikk som Steinmeyerorgelet, er utfordrende. «Mitt» instrument i Lausannekatedralen har 7400 piper og 110 registre. Det er veldig sjelden at jeg har mulighet til å spille på et enda større orgel.»


Simon Johnson Han har en mangefasettert internasjonal karriere som virtuos organist, dirigent og komponist. Johnson har vært involvert i alle de nasjonale begivenhetene som har funnet sted ved St.Paul-katedralen i London siden 2008, inklusive begravelsen av Margareth Thatcher, samt diamantjubileet og feiringen av dronningens 90-årsdag.

Program 18.07 kl. 18.00 Steinmeyerorgelet

Charles Hubert Hastings Parry (1848-1918) Fantasia and Fugue in G Gustav Holst (1874-1934)

Konserter har tatt ham over hele Europa og USA, i tillegg til mange av de flotteste spillestedene i Storbritannia, ikke minst til Royal Festival Hall i 2017. Senere tids dirigentengasjement med City of London Sinfonia har inkludert Bachs Johannespasjon, Bruckners Messe i E-moll, SaintSaëns 3.symfoni, Messiaens L’Ascension, Gershwins An American in Paris og Strauss Metamorphosen.

Venus from The Planets (trans. Peter Sykes (f.1958)

Johnsen har spilt inn plater for Decca og Hyperion, blitt publisert av OUP og Peters, jobbet med Wes Anderson på det Oscar-, Bafta- og Grammyprisvinnende soundtracket til filmen The Grand Budapest Hotel.

Louis Vierne (1870-1937)

Simon Johnson Wohl dem, der in Gottes Furcht steht

Symphony No 3 in F sharp minor Allegro Maestoso Cantilène Intermezzo Adagio Final


Orgelmusikk er ikke «fast-food» «Både til deg som aldri tidligere har vært på en orgelkonsert før, og alle andre, vil jeg si: For det første, nyt det! For det andre, vær tålmodig, åpen og opplev konserten som en reise som tar tak i omgivelsene, instrumentet og musikken. Dette er mer «slow-cooking» enn «fast food.»

Spent på å spille på Steinmeyerorgelet «Jeg er veldig spent på hvordan det blir å spille på Steinmeyerorgelet, spesielt når det nå er i «god form» etter restaureringen. Det er et privilegium å få spille på dette orgelet i en så flott katedral som Nidarosdomen. Jeg kommer nok til å ta med meg inspirasjonen fra det å få spille konsert på Steinmeyerorgelet i Nidarosdomen videre i min karriere.»


Billetter Besøkssenteret ved Nidarosdomen Ticketmaster.no Kollekt Ved utgang eller Vipps: 75841 Takk for din gave! Bli lys Ønsker du å bidra til bedre lys i Nidarosdomen? Vipps til: Vipps så ble det lys

Velkommen tilbake 9. september kl. 20.00 Joseph Haydn - Skapinga Nynorsk gjendiktning av Paal Helge Haugen. Berit Nordbakken Solset, sopran Magnus Staveland, tenor Håvard Stensvold, bass Nidarosdomens oratoriekor Nidarosdomens jentekor Trondheim Vokalensemble Trondheim Barokk Grete Pedersen, dirigent

Foto Steinmeyerorgelet og Wagnerorgelet: Frank Foss Foto av Magne Draagen: Anne Line Bakken


Tickets Visitors Center, Nidarosdomen Ticketmaster.no Offering After the concerts

Welcome back 9 September 20:00 Joseph Haydn - The Creation Norwegian translation: Paal Helge Haugen. Berit Nordbakken Solset, soprano Magnus Staveland, tenor HĂĽvard Stensvold, bass Nidarosdomens oratoriekor Nidarosdomens jentekor Trondheim Vokalensemble Trondheim Barokk Grete Pedersen, conductor

Photo Steinmeyer Organ and Wagner Organ: Frank Foss Photo Magne Draagen: Anne-Line Bakken


International Organ Summer Series 2018


Welcome to Nidaros Cathedral International Organ Series

It is a longstanding tradition that we have international summer concerts here in Nidaros Cathedral. This year it is a great pleasure to introduce outstanding guests from Iceland, Switzerland and the United Kingdom. Trondheim has a number of historical organs of international format. The restoration of these has in the recent years really put Trondheim on the map for organists and those around the world interested in the organ. I am proud that Trondheim represents Norway in the international network European Cities of Historical Organs (ECHO) being the only member of the Nordic countries. ECHO aims to promote interest and knowledge about historical organs in Europe.


Nidaros Cathedral has three major organs. The Baroque organ from 1741 has 30 stops and was built by the Prussian organist Joachim Wagner. The organ was restored by Jürgen Ahrend and set up in the north trancept in 1995. The Steinmeyer Organ from 1930 is the main cathedral organ and one of the largest church organs in Northern Europe with more than 9600 pipes. The organ was restored during the period 20122014 by the Swiss company Kuhn Orgelbau. The cathedral's newest organ is located in the choir, built by the company Brødrene Torkildsen in 2015. The organs have an international rennomé and are regularly used for recordings by international organists. Whether you often attend our organ concerts or are attending for the first time - as a tourist, a resident, or maybe a pilgrim, we hope you get a good concert experience, with the unique sound of the cathedral's beautiful organs. Enjoy!

Magne H. Draagen Director of Music

Would you like to hear more organ music? Every Saturday at 13:30 through the year there is an organ meditation/recital in Nidaros Cathedral, with organ music, bible readings and prayer. Every first Saturday of the month at 22:00 there are concerts in our popular concert series «In the beginning was the Organ», with a varied and exciting program. Through «The Cultural School Bag» we also promote and give organ concerts for school children.


Magne H. Draagen Magne H. Draagen received his first organ lessons from Edvin Eriksen and Leidulv Grimsmo in Nordmøre. Magnes innledningstekst He studied organ with Terje Winge and Kåre Nordstoga at the Norwegian Academy of Music, where he received a Bachelor’s degree in Church Music in 1997 and later a soloist diploma as organist. Draagen is former organist and choirmaster of Gamlebyen Church, Old Aker Church, and Holy Trinity Church in Oslo. From 2002-2012 he served as organist and choirmaster at Oslo Cathedral and also holding the position Artistic Director of Oslo Cathedral Boys Choir. From 2010-2011 he was Director of Music at Stavanger Cathedral and head of the choir department. Since the autumn 2013 he is Director of Music at Nidaros Cathedral. He has taught various church music disciplines at the Norwegian Academy of Music, the University of Stav anger, and the Norwegian University of Science and Technology in Trondheim. As composer and arranger, Magne H. Draagen has written a number of religious works for diverse instrumentation. He performs regularly as concert organist at home and abroad, with a repertoire ranging from the Baroque to the present day. He has contributed in numerous recordings as composer, arranger, conductor, accompanist, and soloist. As Director of Music at Nidaros Cathedral, he represents Norway as Artistic Director in the association ECHO (European Cities of Historical Organs).

Program 27.06 18:00 Steinmeyer Organ Craig Sellar Lang (1891-1971) Fanfare, op.85 Fredrik Sixten (1962-) Variations for organ Johann Sebastian Bach (1685-1750) Fra «Orgelbüchlein» «Wenn wir in höchsten Nöten sein» BWV 641 Louis Vierne (1870-1937) Symphonie No.2 pour grand orgue, op.20 I Allegro II Choral III Scherzo IV Cantabile V Final


Do not worry, this may soon be fine! «If you have never attended an organ concert , do not worry, this may soon be fine! If you think the music is hard to listen to, take in what you see in this beatiful cathedral. It is a good idea to take time to look at the Rose Window for instance. Organ music is also nice to meditate on. Or you can look at the the organist’s footwork! Or count organ pipes in the façade. Welcome to Nidarosdomen!»

An inexhaustible treasure chest «The Steinmeyer organ is one of the world's finest organs of its kind. To me it is an inexhaustible treasure chest with the opportunity to explore new sounds. Especially in the soft and intimate parts in the music - there is infinite possibilities.»


Björn Steinar Sólbergsson

Program 04.07 18:00

Björn Steinar Sólbergsson is organist in Hallgrímskirkja, Iceland. In 1981 he completed his studies at the NatioMagnes innledningstekst nal Church School of Music, majoring the organ, before studying for a year in Rome with James E. Goëttsche. Sólbergsson then moved to France where he studied with Susan Landale at the Conservatoire National de Musique de Rueil Malmaison and received the Prix de Virtuosité in summer of 1986.

Charles Marie Widor (1845–1937) From Symphonie pour orgue No. 5 op. 42: No. 1 Allegro vivace From Symphonie pour orgue No. 1 op. 13: No. 6 Meditation From Symphonie pour orgue No. 8 op. 42: No.6. Final

The same year he was appointed organist in Akureyri Church, north Iceland, where he was very active in the music life of Akureyri. In autumn 2006 he was appointed organist in Hallgrímskirkja in Reykjavík. He is also headmaster of the National Church School of Music in Reykjavík. Sólbergsson plays organ music from all periods as well as Icelandic organ music, arrangements of Scandinavian folksongs and folkdances. His recordings of organ and choir music have been released on several CD´s and broadcasted on Icelandic state radio and TV.

Sólbergsson has performed all over Europe, in USA, Canada, all the Scandinavian countries and performed as a soloist with the Icelandic Symphony Orchestra, the Akureyri Chamber Orchestra, Stavanger Symphony Orchestra and the Cleveland Institute of Music Orchestra. This year Björn Steinar will perform in Iceland, Norway, Czech Republic and Las Palmas, Spain.

Steinmeyer Organ

Felix M Bartholdy (1809–1847) Sonata f-minor op. 65 nr. I Allegro moderato et serioso Adagio Andante recitativo Allegro assai vivace Páll Ísólfsson (1893–1974) Three pianopieces (transcr; Björn Steinar Sólbergsson) I Burlesca II Intermezzo III Capriccio Edvard Grieg (1843–1907) Bryllupsdag på Troldhaugen op. 65/6 (transcr; Bjørn Andor Drage)


The Queen of instruments «In Iceland we call the organ the Queen of instruments and like every queen each instrument has a different character and temper! The organ is a fantastic instrument with many colours and timbres and is in many ways more like an orchestra than a solo instrument. I have chosen a concertprogram that consists of romantic and symphonic cathedral organ music with a nordic twist at the end which I hope you will enjoy.»

The greatest organ project in history «I played a Steinmeyer organ for 20 years in Akureyri church before starting working in Hallgrímskirkja in Reykjavík. I have also played and enjoyed many Steinmeyer organs on my concert tours. I´m especially thrilled to get to play this great instrument here in Nidaros Cathedral which went through a huge renovation few years ago, being one of the greatest organ projects in history.»


Jean-Christophe Geiser

Program 11.07 18:00 Wagner Organ (north trancept)

Jean-Christophe Geiser has enjoyed a rapid career since 1991 and at 26 he started in the prestigious position of titular organist of the Cathedral of Lausanne, Switzerland's most important gothic building.

In 1993 he was appointed professor of organ for professional studies at the Lausanne University of Music, where he currently is dean of the organ department. He is also artistic director of the Lausanne Cathedral’s Concert Society. He studied at the Berne University of Music with Otto Seger, earning a diploma in piano, and with Heinrich Gurtner, earning a soloist’s diploma with honors. Geiser was twice awarded the Prix de la Fondation Göhner, enabling him to study organ further with François-Henri Houbart and to attend a number of courses in performance and interpretation. During his time at the University of Music, he also studied law and musicology at the University of Berne. Jean-Christophe Geiser has already performed about 800 recitals in some thirty countries throughout Europe, America, Asia and Australia. He has been invited to perform in the Cathedrals of Hamburg, Cologne, Helsinki, Brussels, Oslo and Washington D.C.

Vincent Lübeck (1654 -1740) Praeludium in d-moll Johann Sebastian Bach (1685-1750) Praeludium e-moll BWV 548/1 Choralvorspiel «Erbarme Dich mein, O Herre Gott» BWV 721 5' Fuge e-moll BWV 548/2 ——— Steinmeyer Organ Guy Ropartz (1864-1955) Prélude funèbre Louis James Alfred Lefebure-Wely (1817-1869) Boléro de concert Louis Vierne (1870-1937) Carillon (des «Pièces en style libre») Prelude (des «Pièces en style libre») Carillon de Westminster (des «Pièces de Fantaisie»)


Is not just a concert «An organ concert in a cathedral like Nidarosdomen is not «just» a concert: It is an auditive and visual experience. You will enjoy the sound of several thousands of pipes in a fantastic space, where music, history and architecture meet.»

To play an even greater organ «It's a challenge to deal with such a huge instrument and a very special accoustic. «My» instrument in the Lausanne Cathedral has 7400 pipes and 110 stops. It is very rare that I have the opportunity to play an even greater organ.»


Simon Johnson Simon Johnson has a remarkable and multifaceted international career as a virtuoso organist, conductor and composer. Johnson has been involved in all of the national occasions that have taken place at St Paul’s since his appointment in 2008, including the funeral service of Baroness Thatcher and the Diamond Jubilee and 90th Birthday Celebrations of Her Majesty the Queen. Recitals have taken him all over Europe and the USA, as well as to many of the premier venues in the UK, including a Royal Festival Hall debut in 2017. 2018 has seen him undertake two concert tours of the USA, also of Scandinavia, Germany and The Netherlands, with further engagements in Russia and China to follow. Recent orchestral conducting engagements with the City of London Sinfonia have included Bach’s St John Passion, Bruckner’s Mass in E minor, Saint-Saëns’ Symphony No 3, Messiaen’s L’Ascension, Gershwin’s An American in Paris and Strauss’ Metamorphosen. He has recorded for Decca and Hyperion, been published by OUP and Peters, and worked with Wes Anderson on the Oscar, Bafta and Grammy award-winning soundtrack for The Grand Budapest Hotel.

Program 18.07 18:00 Steinmeyer Organ Charles Hubert Hastings Parry (1848-1918)

Fantasia and Fugue in G Gustav Holst (1874-1934) Venus from The Planets (trans. Peter Sykes (b.1958)) Simon Johnson Wohl dem, der in Gottes Furcht steht Louis Vierne (1870-1937) Symphony No 3 in F sharp minor Allegro Maestoso Cantilène Intermezzo Adagio Final


This is not «fast-food» «Firstly, enjoy it! Secondly, be patient, openminded and experience the concert as a journey that takes in the surroundings, the instrument ande the music. This is «slowcooking» rather than «fast-food.»

It is a great privilege «I`m very exited about playing the Steinmeyer organ, particulary when it is in good shape following restoration. It is a great privilege to play this organ in such a wonderful building and also to learn from both».

Profile for Nidaros Cathedral

Sommerens internasjonale orgelserie 2018  

Sommerens internasjonale orgelserie 2018  

Advertisement