Page 1

Wat wordt er gecommuniceerd? Het logo is een begrip, het staat voor design, vernieuwend / vooruitstrevend, creativiteit. Het logo straalt veel uit, is wereldwijd bekend zonder tekst.

Wat moet het teweegbrengen? Het logo zorgt ervoor dat je “erbij� hoort als je een van de producten in je bezit hebt en leidt tot hierdoor tot aankoop.

Voor wie is het ontwerp bedoeld? Dit is het mooie van Apple, de doelgroep is ontzettend breed van jonge kinderen tot volwassenen. Voor zakelijk gebruik zoals het design segment tot de gadget die iedereen wel wil hebben. Het logo is krachtig, duidelijk maar ook speels en rond en grappig net als de brede doelgroep.

Wat is het meest geschikte medium? Het meest geschikte medium is het product zelf waar het logo op staat, briljant want dit brengt geen kosten met zich mee. Daarnaast is het internet een perfect medium, de gebruikers moeten bekend zijn met het internet voor gebruik van het product.

Waar komt het ontwerp? Het simpele logo komt op al hun producten voor op een zeer zichtbare plek. Doordat het logo zo simpel en strak is is het overal duidelijk herkenbaar hoe klein het ook is. Het strakke design van het apparaat zelf is ook altijd in een zelfde lijn waar herkenning uit gehaald kan worden.

Apple logo  
Apple logo  

Apple logo

Advertisement