Page 1

magazine nicolet juni 2013

Eigenschappen

‘Ik ben het typische voorbeeld van een doorzetter’ Werkervaring VPRO, Glossy, Grazia, Greetz.nl & Sony Music Media, Informatie & Communicatie ‘Ik wil meer leren...’

k

OP ZAK 2BACHELORS

What’s next?


6xcv Nicolette’s CV

We hebben ‘m allemaal: een curriculum vitae. dit artikel is een greep uit mijn cv. Zes dingen die ik belangrijk vind: opleiding, stages, werkervaring, computervaardigheden en een bijzonder kort antwoord op de vraag ‘Wie ben ik?’

Wie ben ik

b

Naam: Nicolette Akerboom Geboortedatum: 15 februari 1988 (en dus 25 jaar) Woonplaats: Utrecht Nationaliteit: Nederlandse Email: nicoletteakerboom@hotmail.com Website: www.nicoletteakerboom.nl Weblog: www.nicoletteakerboom.wordpress.com

I’m a Bachelor

i

Met een Bachelor Communicatie en een Bachelor Media, Informatie & Communicatie op zak, ben ik hard op weg om mijn dromen waar te maken. Schrijven, fotograferen, grafisch ontwerpen, dingen creëren en organiseren, dat doe ik het liefst. Ik vond het allemaal in de opleiding Communicatie. Al vroeg in deze opleiding moest ik kiezen. Kiezen voor een specialisatie. Schrijven? Grafisch ontwerpen? Of toch Eventmanagement? Ik koos voor het laatste. Mijn wens om beter te leren schrijven bracht me naar Amsterdam, naar de opleiding Media, Informatie & Communicatie.


Op de redactie Annette is een trouwe lezer van het oudste weekblad van Nederland. Al meer dan tien jaar valt de Margriet bij haar op de deurmat

SEO Assistent GREETZ.NL

Als projectmedewerker bij Greetz voorzie ik producten van een titel en een beschrijving. Daarnaast geef ik de producten ‘tags’ zodat deze producten gemakkelijk kunnen worden gevonden op de website van Greetz en in een zoekmachine.

q

Social media queen Als social media artis leader beheer ik de facebookpagina’s van diverse internationale Sony artiesten. Op deze pagina’s plaats ik dagelijks originele content in de vorm van filmpjes, beeld en natuurlijk tekst. Kort maar krachtig is het kenmeker van deze berichten. De facebookpagina’s zijn een onderdeel van Sony I AM Music. Momenteel heb ik de volgende artiesten onder mijn hoede: Britney Spears, The Script, Chris Brown en Cher Lloyd.

Computer skills

Mijn computer wijkt zelden van mijn zijde. Ik houd me namelijk graag bezig met het ontdekken en aanleren van nieuwe programma’s. Ik vind het heerlijk om mijn vrije tijd in te vullen met grafische vormgeving. Op dit moment beheers ik de volgende programma’s: Microsoft Office, Indesign, Photoshop, Illustrator, After Effects, Premiere Pro, Flash & Dreamweaver.


5xnicolet

Nicolet’s favorites wie ben ik en wat doe ik graag in mijn vrije tijd? vijf dingen die belangrijk zijn in mijn leven. Vijf dingen die bij mij passen; mijn favorieten!


Eindeloos theeleuten

k

Thee, ik sta er mee op en ik ga er mee naar bed. Als ik een stuk tekst moet schrijven of iets moet vormgeven dan duik ik eerst op de bank met een grote kop thee. Ik schrijf alles op wat in me opkomt en ga vervolgens aan de slag met de opdracht, wederom onder het genot van een warm kopje thee. Daarnaast is thee ook heerlijk om even mee te ontstressen. Absoluut mijn favoriete drankje dus.

koffers pakken Het avontuur opzoeken is één van de dingen die zorgen voor een uitdaging in mijn leven. Een half jaar studeren in ZuidKorea was één van die uitdagingen. Een totaal andere wereld met een totaal andere cultuur is natuurlijk ontzettend leuk, maar ook ontzettend interessant. Het avontuur hoeft natuurlijk niet aan de andere kant van de wereld te liggen. Het zit ‘m voor mij bijvoorbeeld ook in het aanleren van een nieuwe competentie.

I

w design

Naast schrijven ben ik dol op vormgeving. Mijn vrije tijd gaat dan ook voornamelijk op aan schrijven en vormgeven. Uren kan ik achter mijn computer zitten om te Photoshoppen of Indesignen, heerlijk vind ik dat! Sinds mijn 18e speel ik met het programma Photoshop. Al gauw volgde InDesign. Sinds kort hou ik me ook bezig met Illustrator en video’s maken in After Effects. Hiermee daag ik mezelf uit om mijn kwaliteiten uit te breiden en te verbeteren.

Klik!

Zoals elke vrouw sjouw ik elke dag met een grote tas. Éen van de belangrijkste dingen in die tas is mijn fotocamera. Zo kan ik altijd belangrijke momenten op beeld vast leggen, als ik de camera op tijd uit mijn grote tas heb gevist tenminste. Beelden zijn voor mij dierbare herinneringen, ze brengen mij even naar een andere tijd. Het was voor mij dan ook een logische keuze om in de vrije ruimte van mijn opleiding Communicatie het vak fotografie te volgen.

Altijd sociaal

Of ik nou boodschappen doe of een interessant gastcollege heb, iedereen kan mij en mijn belevenissen volgen. Ik gebruik de sociale netwerken om mezelf en mijn website te profileren. Daarvoor ben ik eindeloos online. Resultaat: ik zit vastgeplakt aan mijn telefoon. Via mijn telefoon zorg ik voor updates, houd ik contact met mijn vrienden, stuur ik berichten de wereld in en ben ik op de hoogte van het laatste nieuws.


MEMEME avontuurlijk. REIZEN door oost-Azië is een

verrijking voor mijn persoonlijkheid geweest En heeft me een schat aan onuitwisbare ervaringen opgeleverd.

ambitieus. Ik pak

kansen met beide handen aan. Een half jaar studeren en wonen in Seoul was een kans die ik niet kon laten liggen.

een autodidact.

Mezelf dingen aanleren is één van mijn kwaliteiten. Ik ben altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging om mijn kennis te verbreden.

flexibel. Ik ben niet bang om mijn mening aan te scherpen of aan te passen

NICOLETTE IS... sterk in organiseren.

Met een afgeronde minor Eventmanagement & -styling op zak, ken ik de fijne kneepjes van het organisatievak. Ook ga ik zelf altijd planmatig te werk.

Nauwkeurig. ik werk heel nauwkeurig; zonder het puntje op de I ben ik niet tevreden.

w

cREATIEF. Er is altijd een

nieuwere, leukere, spannendere oplossing! Ik ben in staat om deze creativiteit om te zetten in prachtige ideeën en producten.

een teamspeler.

Samenwerking geeft mij de kans om te leren van anderen.

gedreven. Ik ben een typisch voorbeeld van een doorzetter. Als ik iets wil, dan zal dat me lukken. Ik geef niet gauw op en streef altijd naar het beste resultaat. Met hard werken en veel inzet gaat het altijd lukken.

leergierig. Nieuwe

dingen leren, nieuwe vaardigheden in de praktijk brengen, nieuwe visies uitproberen. Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn kennis uit te breiden en te gebruiken.

dol op schrijven. Tijdens mijn verblijf in

Zuid –Korea ontdekte ik het plezier van schrijven. Ik kreeg veel positieve reacties op mijn reisblogs. Eenmaal thuis ben ik verder gaan bloggen en ook hier ontving ik positieve reacties op.


dromen miss personal Gepersonaliseerde cadeaus

Geen clichÊ cadeaus, maar een blijvende, unieke herinnering. Dat was het idee achter de Personal Glossy die voor een jarig familielied werd geproduceerd. Een Personal Glossy is een tijdschrift voor de jarige, geschreven door familie en vrienden. Het tijdschrift werd destijds enthousiast ontvangen en al gauw stroomden de aanvragen binnen. Ik had een gat in de markt gevonden. Het bleef alleen niet bij personal glossy’s. Gedreven door mijn creativiteit startte ik een nieuw avontuur: personal boekjes. In deze boekjes speelt de ontvanger van het boekje de hoofdrol in een zelf geschreven verhaal. Het verhaal wordt ondersteund door de door mij zelf getekende afbeeldingen. Wederom een succes. Ik besloot gelijk gebruik te maken van mijn lang verborgen gebleven tekentalent. Het potlood maakte overuren. En dit keer kwamen er ook kwasten en verfpotjes bij kijken. Resultaat: mijn vrolijke tekeningen op tasjes, T- shirts en truien. Op dit moment zijn de tekeningen op aanvraag verkrijgbaar op textiel naar wens. Om al deze producten onder de aandacht te brengen en eventueel te verkopen ben ik van plan een klein bedrijfje op te zetten onder de naam: misspersonal.


PORTFOLIO Bloggenie van schrijven hoMuijdnt,

d n blog. Iemand rlijk ee u u olgen t a n g is te v . heeft lo b e t n om ece meest r icoletteakerbo n . w w via w . ess.com log bij wordpr en web enissen e ik b e h n belev In 2008 over mij . Deze avonn e d u o geh Korea l, Zuid- en op www. in Seou ind ijn te v njij.nu turen z waarbe l. u o e s nicoletin

Redactiestages

Stage lopen bij een tijdschrift was één van mijn ambities toen ik aan de opleiding Media, Informatie & Communicatie begon. Zowel in het tweede als in het vierde jaar slaagde ik er in om deze droom te verwezenlijken door een stagplek te bemachtigen bij respectievelijk Glossy en Grazia. Belangrijke dingen die ik heb geleerd zijn: doelgroepgericht schrijven, het uitbreiden van mijn woordenschat, het schrijven van lange en korte artikelen en het stellen van prioriteiten. De redacties hebben me niet alleen voorzien van nieuwe kennis, maar hebben me ook ervaring en een goed gevuld portfolio opgeleverd.

VPRO stagegids

Tijdens mijn stage bij de VPRO heb ik een stageplan ontworpen in de vorm van de VPRO Gids. Met deze gids laat ik zien dat ik ook grafische kwaliteiten beheers. De uiteindelijke opmaak en de teksten in de gids zijn allemaal door mezelf gerealiseerd.

video cv Uitdagingen, ik houd er van. Mijn meest recente uitdaging is een video cv in de vorm van kinetic typography. De uitdaging lag in het programma AfterEffects, dat ik tot voor kort nog nooit had geopend. Binnen een maand heb ik mezelf dit programma aangeleerd. Resultaat zien? Kijk op www.nicoletteakerboom.nl.

personal GLOSSY Op aanvraag maak ik gepersonaliseerde tijdschriften van 24 of 32 pagina’s. De teksten en het beeld in deze tijdschriften worden verzorgd door familie en vrienden van de ontvanger van het tijdschrift. Ik voeg het beeld en de teksten samen in de vormgeving. Daarnaast zorg ik voor de eindredactie van de artikelen.

Nicolet.

elf. Een over mez ft ri leer, h sc ezelf profi Een tijd m ik n ri a en bij wa an gebruik aat tijdschrift k ik t a d st hrift tijdschrift een tijdsc n. In het een re n e e it lf ic e ll z er me het so v o e ti a form mijn cv, in rtfolio. po id re uitgeb


Aanbiedingsbrochure AMBO/ANTHOS thos

i

, Informatie In de opleiding Media ik mijn geluk & Communicatie kon r kwam grafisch niet op, want ook hie Dit keer in design weer aan bod. andere passie; combinatie met mijn ingsbrochure schrijven. Een aanbied verij was de maken voor een uitge est een nog opdracht. Hiervoor mo s vertaald boek niet in het Nederland lezen. Over worden gezocht en ge nbiedingstekst dit boek moest een aa de pagina in geschreven worden en md was voor de brochure, die beste lgens worden het boek, moest vervo vormgeven.

Personal weebbsisitete was altijd een

Een eigen w rder heb ik me er aan t ee ren. Maar droom. Nie t te realise e h m o d g a n naar een gewa op zoek be d ij lt a ik t a e in 2010 omd ing heb ik m n een g a d it u e w nieu en va op het mak toch gestort ook website. website zijn e d p o n e g dingen De tekenin uitdaging; n e e n a v l s onderdee n vervolgen t potlood e e ik m b n e h re ĂŤ st re a c rna erken. Daa w t e b rs e l e a a it te si ig d de web m o n ze o k u Van it ervoor ge te houden. l a a tr u e n eden op simpel en ijn vaardigh m ik n a k s deze basi ikkelen. d gaan ontw ie b e g vinden e n li n o formatie te in is te si b ideale Op de we ok is het de o n e lf ze over mij te tonen. n portfolio plek om mij m.nl tteakerboo www.nicole

Cadeauboekjes Ik

ben dol op schrijven, m voor een po aar heel so ms ruil ik m tlood en te ken ik er op ij deze creati los. Het resu n pen in eve uitspatt ltaat van ing met po cadeauboe tlood is teru kjes. In deze g te vinden boekjes spe boekje de in hoofdrol in elt de ontv a een zelf ge wordt onde schreven ve nger van het rsteund do rhaal. Het or de door verhaal mij zelf ge tekende afb eeldingen.

Personal Magazine Nicolet  

Personal Magazine as Curriculum Vitae