Page 1

POR T F O L I O

Nicole Brown


Table of Contents Wildrose Community Centre (PG. 11-14)

NICOLE BROWN IDT, AT

Spective Kiosk (PG. 15-16)

Branch Energy Office (PG. 7-10)

4.

nicoleabrown21@gmail.com

Genware Office (PG. 3-6)

2.

780.499.9804

1.

3. Contemporary Bungalow (PG. 17-20)

Contact

5. (PG. 21-22)


THE GENWARE OFFICE PROJECT WAS AN INDIVIDUAL SCHOOL PROJECT WHERE A PROGRAM WAS PROVIDED IN ORDER TO CREATE A SPACE AND FURNITURE PLAN TO BEST FIT THE CLIENTS NEEDS. TO THE LEFT ARE HAND-SKETCHED PRELIMINARY PLANNING BUBBLE DIAGRAMS. TO THE RIGHT IS THE FINAL FURNITURE PLAN FOR THE SPACE CREATED USING AUTOCAD.

GenWare OFFICE PROJECT


THIS IS THE FINAL RENDERED FURNITURE FLOOR PLAN FOR THE GENWARE OFFICE. THE RENDERING WAS CREATED USING THE FLOORPLAN CREATED IN AUTOCAD. THE FLOORPLAN WAS RENDERED USING ADOBE PHOTOSHOP.

GenWare OFFICE PROJECT

AFTER RENDERING THE FLOORPLAN, A PRESENTATION BOARD WAS THEN CREATED SHOWCASING THE VISION FOR THE FURNITURE AND THE MATERIALS INTENDED TO BE USED IN THE SPACE. THE BOARD WAS DISPLAYED IN RGO AND GLOBAL FURNITURE SHOWROOMS.


Branch Energy OFFICE PROJECT

THE BRANCH ENERGY OFFICE PROJECT WAS AN INDIVIDUAL WORKING DRAWINGS PROJECT WHERE A FULL SET OF DRAWINGS WAS CREATED. THE EXISTING FLOORPLAN WAS PROVIDED, AND THE DESIGN WAS ALREADY DETERMINED. CONSTRUCTION DRAWINGS WERE CREATED TO BUILD THE CONSTRUCTION OF THE DESIGNED ELEMENTS.


Branch Energy OFFICE PROJECT


Wildrose COMMUNITY CENTER PROJECT

THE WILDROSE COMMUNITY CENTER WAS AN INDIVIDUAL DESIGN PROJECT THAT REQUIRED THE DEVELOPMENT OF A FURNITURE PLAN, A FLOOR FINISHES PLAN AND A REFLECTED CEILING PLAN, AS WELL AS A SELECTION OF MATERIALS AND FINISHES FOR THE SPACE. A CONCEPT WORD HAD TO BE CHOSEN INSPIRED BY THE IMAGE ON THE LEFT HAND SIDE. FROM THIS IMAGE, I CAME UP WITH THE WORD CAPTIVATE AS THE DRIVING WORD TO BASE MY DESIGN FROM. THIS WORD WAS LARGELY INSPIRED BY THE USE OF GEOMETRY, REPETITION AND PATTERNING FOUND IN THE INITIAL IMAGE PROVIDED, AS WELL AS THE ABUNDANCE OF LINES, SHAPES, SYMBOLS, WORDS, IMAGES, ETC. THAT MADE UP THE IMAGE. WHEN I THINK OF THE WORD CAPTIVATE, I THINK OF THINGS THAT CATCH YOUR ATTENTION AND HOLD YOUR GAZE. I BELIEVE LIGHT, NATURE, GEOMETRIC PATTERNS AND PEOPLE SUCCESSFULLY ACCOMPLISH THIS. THIS MOOD BOARD INSPIRED AN INDUSTRIAL THEME FOR THE COMMUNITY CENTRE AND RAW MATERIAL CHOICES SUCH AS CONCRETE AND METAL, THE USE OF GEOMETRIC PATTERNS, AND THE USE OF INTERESTING LIGHT FIXTURES THROUGHOUT THE SPACE.

THE IMAGES TO THE LEFT SHOWCASE INTERIOR WIRELINE PERSPECTIVE VIEWS OF THE RECEPTION (TOP) AND THE GATHERING HUB (BOTTOM). TO THE LEFT OF THE IMAGE OF THE HUB ARE A FEW SAMPLES OF MATERIALS AND TEXTURES THAT WOULD BE SEEN THROUGHOUT THE SPACE. THIS PROJECT WAS CARRIED OVER TO THE NEXT SEMESTER INTO THE CONSTRUCTION DRAWINGS CLASS WHERE THE DESIGN WAS THEN TRANSLATED INTO WORKING DRAWINGS.


Wildrose COMMUNITY CENTER PROJECT

AFTER CREATING A DESIGN, SHOW THE CONSTRUCTION ING DRAWINGS WAS A FULL FLOOR FINISHES, DOORS

WE THEN HAD TO CREATE WORKING DRAWINGS TO OF THE ELEMENTS INCLUDED. THE SET OF WORKSET, AND INCLUDED THE MAIN FLOOR PLAN, RCP, AND DETAILS, ELEVATIONS AND SECTIONS, AND MILLWORK.

THE FOLLOWING IMAGES ARE EXAMPLES OF SHEETS INCLUDED IN THE DRAWING SET. ALL DETAILS, SECTIONS AND ELEVATIONS WERE DRAWN USING AUTOCAD.


Spective KIOSK PROJECT TO THE RIGHT IS THE MOOD BOARD THE GROUP CREATED TO INSPIRE DESIGN ELEMENTS OF THE KIOSK. BELOW IS A FLOORPLAN OF THE SPECTIVE KIOSK.

THE SPECTIVE KIOSK PROJECT WAS A GROUP PROJECT WHERE WE COLLABORATED TO CREATE A FUNCTIONAL KIOSK DESIGN TO FIT OUR CLIENT'S BRAND AND MEET THE SPACE & DESIGN REGULATIONS IMPLEMENTED BY THE MALL. WE ULTIMATELY CREATED A WALK-THRU STYLE KIOSK WITH A HIGH-END, BEACH APPEAL TO SHOWCASE THE GLASSES PRODUCT.


Contemporary Bungalow PROJECT

THE CONTEMPORARY BUNGALOW PROJECT WAS AN INDIVIDUAL PROJECT IN THE RESIDENTIAL ELECTIVE WHERE THE STUDENT WAS GIVEN A CLIENT'S REQUESTS FOR A HOUSE DESIGN. FROM THESE REQUESTS, A FLOORPLAN, BUILDING SECTIONS AND EXTERIOR ELEVATIONS WERE DRAWN ON AUTOCAD TO SHOW THE CLIENT THE DESIGN PROPOSAL.


2

Contemporary Bungalow PROJECT


THE IMAGE BELOW IS AN INTERIOR RENDERING OF A PUBLIC SPACE IN A BANK. THE STRUCTURE AND THE FINISHES WERE ALL CREATED USING SKETCHUP AND iRENDER.

THE IMAGE BELOW IS A RENDERED ELEVATION OF A CONFERENCE ROOM IN A CHILDREN'S AMBULATORY CLINIC. THE STRUCTURE, FURNITURE AND MATERIALS WERE CREATED AND RENDERED USING SKETCHUP, AND ENHANCED USING PHOTOSHOP.

THE FOLLOWING RENDERS WERE CREATED USING REVIT. THE IMAGES TO THE LEFT ARE INTERIOR RENDERS OF THE LOUNGE SIDE, OR BAR, OF A RESTAURANT, AND THE IMAGE ABOVE IS AN INTERIOR RENDER OF THE DINING SIDE OF THE RESTAURANT. THE BUILDING WAS BUILT ENTIRELY USING REVIT, INCLUDING MATERIALS, FURNITURE, FINISHES AND CEILING TYPES.

miscellaneous


Profile for nicoleabrown21

IDT Portfolio  

IDT Portfolio  

Advertisement