Page 1

02

Week 01 Adviesprijs

€2,95

Mode Modebewust sporten

Tweedehands

Gratis shoppen kledingruilbeurs

Barcelona Ook in de winter genieten

Laura Boogers

‘Deze lente draait het allemaal om vrouwelijk’ MEREL2_INLEVERVERSIE.indd 1

1/12/2012 8:32:05 AM


chocolade light

Advertentie

MEREL2_INLEVERVERSIE.indd 2-3

04

Merel’s favoriete sportoutfits

06

Goedkoop reizen naar Barcelona

07

Reistip naar Duitsland

08

Interview met Laura Boogers

11

Metamorfose

14

Thuis verder sporten

15

Column Lieke

17

Tweedehands kleding

18

Sport

20

Gatgets

21

Horoscoop

22

Volgende week in Merel

Januari staat in het teken van afvallen. De oliebollen en kerstkransjes zijn de deur uit en iedereen heeft goede voornemens voor het nieuwe jaar. Hoe lang houden we het deze keer weer vol? Elk jaar zijn voor mij die goede voornemens een ramp. Jaar in jaar uit zeg ik dat ik gezonder ga leven. Alleen eindigt dit steeds weer bij nul. Deze keer gaan wij bij Merel allemaal gezonder leven. Ook gaan we jou hierbij helpen. We kijken welke kleding je slanker maakt en we hebben weer verschillende gadgets gevonden die kunnen helpen bij het afvallen. Deze keer is er ook een sportpagina, want wat kun je thuis doen om af te vallen? Daarnaast heeft Merel een goedkope reis gemaakt naar het zonnige Barcelona. Ga zitten, neem een kopje groene thee en geniet ook deze keer weer van Merel.

07

08

11

Renger van Esveld (hoofdredacteur)

Tekst: Renger van Esveld. Fotografie: Paul de Gruyl.

Afbeelding: Australian. Samengesteld door: Kelly Ariesen.

ONTDEKKEN, PROEVEN EN GENIETEN

1/12/2012 8:32:10 AM


5

4 Tekst: Merel Diepstraten. Afbeeldingen: Diverse webshops. Samenstelling links: Paul de Gruyl. Samenstelling rechts: Merel Diepstraten.

Short Amerikan H&M, €12,95

Mode

Mode

Licht grijze col sjaal H&M, 24,95

Set van 7 sokken H&M, € 7,95

Merel’s favoriete sportoutfits Vest Vero Moda, € 29,95

De redactie van Merel heeft dit keer een aantal sportieve items voor de lezers geselecteerd. De lezer van Merel wil er tijdens het sporten ook nog een beetje modieus uitzien natuurlijk! Aan deze kant de items voor het sporten en aan de rechterkant items voor een sportieve dag of om aan te doen als je naar het sporten toe gaat.

Hip topje Asos, € 7,95

Witte All Stars Asos, € 53,80

Nike air vivius Scapino, € 35,00 Sportief roze horloge Hema, € 15.00

Shorts H&M, €2,95

Blauwe skinny jeans EDC spirt, € 59,95

Wit t-shirt met print Vila, € 26,95

Webshop H&M

Zwarte legging Asos, € 29,95

Webshop Asos Grijze capuchon trui H&M, €24,95 Webshop CLUBL

Webshop Vila Roze riempje Asos, € 8,07 Sporttas Asos, € 9,95

MEREL2_INLEVERVERSIE.indd 4-5

Nike trui Asos, € 24,95

Webshop Vera Moda

1/12/2012 8:32:13 AM


Tekst: Vicky Trouerbach. Foto: Stockfoto

7 Een prima bestemming voor studenten Wij vlogen met RyanAir goedkoop naar een in de buurt gelegen vliegveld en pakten daarna de bus naar het centrum. Vervolgens struinden we twee dagen rond door alle straatjes en pleinen, zetten de highlights op de foto en genoten van de levendigheid van deze stad. Overal om je heen gebeurt wat en je zult je niet snel vervelen. Ook ’s avonds is er keuze genoeg: Bezoek een echte Flamingo show, bespreek het belang van Genuiss in een Ierse pub of laat je gaan in een van de grote discotheken! Shopping tip: HAPPY PILLS Calle de los Arcs 6, Gotische Wijk Dit winkeltje lijkt van de buitenkant net een kleine apotheek, maar binnen vindt je een overdosis aan snoeppillen in verschillende geloofwaardige verpakkingen. Geef je vriend of vriendin een steuntje in de rug met deze lekkere medicijnen. Meest toeristische attractie: Parc Güell Het meest bezochte park in Barcelona is het Parc Güell. Het park is ontworpen door

MEREL2_INLEVERVERSIE.indd 6-7

de architect Gaudi en had moeten dienen als ideaal droomdorp buiten de drukte van de grote stad. Echter van de geplande 60 woningen zijn er slechts twee gebouwd. Bij binnenkomst loop je al snel richting de zaal van de 100 zuilen (wat er in werkelijkheid maar 86 zijn). Je vervolgt je weg de trappen op omhoog richting Gran Plaza Cicular vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Het grote nadeel is wel dat je constant wordt aangesproken door straatverkopers. Typical Spain: restaurant les Quinze Nits, Placa Reial 6 Voor typisch Spaans eten moet je zeker dit restaurantje opzoeken. Gelegen aan Placa Reial vindt je dit leuke Spaanse eettentje. Je moet er wel even de tijd voor nemen, want meestal staat er een behoorlijke rij. Het eten is het wachten echter meer dan waard. Geniet van de Spaanse keuken en luidruchtige maar gezellige sfeer. Al hoewel het steeds meer toeristisch wordt, eet je hier voorlopig nog tussen de echte Spanjaarden. Magic Fountain: Avinguda de Rius i Taulet, 08038 Barcelona. Voor het Nationaal Muesum d’Art de Catalunya is elke vrijdag en zondag een prachtige Fontijn show van twintig minuten te zien wat echt de moeite waard is.

Als student moet je natuurlijk roeien met de riemen die hebt. Gelukkig biedt je OV heel veel voordelen: zo kun je voor €8,per persoon door heel Duitsland reizen. De Duitse naamvallen hebben bij iedereen voor trauma’s gezorgd, Duitsland is onze eeuwige vijand tijdens het WK en wij hebben niks met bratwurst und kartoffln. Er is echter één ding die de Duitsters wel goed voor elkaar hebben: Das SchönesWochenendeTicket. Voor €40,- mag je in het weekend met zijn vijven onbeperkt door heel Duitsland treinen. Wat voor ons betekend dat we met onze OV gratis naar de grens reizen en vervolgens voor €8,- per persoon een dagje naar Keulen of Hamburg kunnen.

Tekst: Vicky Trouerbach.

Dit keer zijn we voor een budgetbestemming afgereisd naar het altijd zonnige Barcelona, want zelfs midden in de winter kun je hier uren over de Ramblas struinen, elke avond tapas eten en smaakt de sangria net zo goed als anders!

Reistip naar Duitsland

Reizen

6 Reizen

“Barcelona, ook in de winter genieten”

1/12/2012 8:32:14 AM


9

8 Ook dit jaar belooft het een sprankelende en levendige lente te worden. De bladen staan alweer vol kleren voor de aankomende lente. Dit roept ook weer vele vragen in ons op, kan dit shirtje van vorig jaar nog wel? Is dit wel de juiste kleur voor deze lente? Wij van Merel gingen op zoek naar een student van de modeacademie. Hier liepen wij Laura Boogers tegen het lijf. Zij vertelt ons alles over de trends in 2012.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, om welke trends kunnen we dit jaar echt niet heen? Allereerst zijn de natuurlijke, zachte kleuren dit jaar niet te ontwijken. Zo zal je veel champagne en zachtroze kleuren tegen komen. Om deze vervolgens te versterken door knal kleuren of puur wit. Deze lente draait het allemaal om “vrouwelijk”. Elegante jurkjes waar je silhouet goed in naar voren komt. Welke shirtjes van vorig jaar kunnen we in de kast laten hangen zonder achter te lopen? Aan het einde van vorige zomer

MEREL2_INLEVERVERSIE.indd 8-9

zagen we al veel color blocking naar voren komen. Dit is dan ook de trend die we dit jaar weer helemaal terug zien. Het combineren van verschillende felle en niet felle kleuren. Dit zijn grote gekleurde vakken strak tegen elkaar aan. Laat deze shirtjes dus zeker in je kast hangen! Heb jij tips voor onze lezers naar welke winkel of online store ze moeten gaan voor de nieuwste trends? Een tip, dat is lastig. Zelf ga ik vaak shoppen bij de Zara en zwijmel ik weg achter www.nelly.com. Deze winkels lopen altijd mee met de tijd en de prijzen zijn goed te betalen. Bij Nelly bestel ik vooral

mijn schoenen en dit combineer ik bij de kleding die ik bij de Zara scoor. Dus dit zal ik de lezers zeker aanraden! Met welke kapsels maken wij onze kledingstijl helemaal af in 2012? In 2012 zien we vooral volle grote kapsels voorbijkomen. Volume is hét codewoord. Het haar wordt getoupeerd en het hoeft allemaal niet meer zo stijl en netjes te zijn. Daarnaast is de vlotte vlecht veel terug te zien. De vlecht was vorig seizoen ook al vaak te zien, zoals de vissengraad. De vlecht blijft ook dit seizoen, maar dan vooral over het hoofd heen gevlochten als een boog.

Nou allereerst moet je zorgen dat je niet te strakke kleding koopt maar ook vooral niet te wijd! Wees eerlijk tegen jezelf wanneer een kledingstuk toch wat aan de strakke kant zit en hang deze terug. Zorg dus voor de juiste maat. Daarnaast kleden verticale strepen af, dit is dus een aanrader. Zorg ervoor dat je de delen accentueert waar je blij mee bent, dit camoufleert de delen waar je wat minder blij mee bent. Dit allemaal in combinatie met hakken en je zal een slankere indruk achterlaten!

Tot zover het interview met Laura. Wil jij nog meer weten over haar of ben jij benieuwd hoe zij haar outfits combineert? Kijk dan op www.thenewgirlintown-lauraa. blogspot.com.

Mode

‘Deze lente draait het allemaal om vrouwelijk’

Tekst: Kelly Ariesen. Foto’s: www.thenewgirlintown-lauraa.blogspot.com.

Mode

De kerst is net voorbij en het klinkt je vast wel bekend in de oren. Het is heel gezellig maar de kilo’s vliegen er snel aan. In welke kleding zorgen we ervoor dat dit niet zo opvalt?

1/12/2012 8:32:15 AM


Na

11

Voor

Metamorfose

Advertentie

MEREL2_INLEVERVERSIE.indd 10-11

Ik zag de metamorfose in jullie vorige editie en bedacht dat dit een ideale oplossing biedt voor mijn probleem. Ik zie er namelijk graag verzorgd uit en ga dan ook niet graag zonder make-up naar de sportschool. Ik haat het om te sporten met zo’n blotebillengezicht, vooral omdat er altijd zo veel mooie mannen zijn. Ik voel me toch een stuk zekerder als ik mezelf ‘mooi’ voel. Zelf weet ik natuurlijk ook wel dat het niet goed is om tijdens het sporten foundation op te hebben. Hier is natuurlijk nog steeds geen perfecte oplossing voor maar ik heb wel gemerkt dat het goed reinigen en verzorgen van mijn huid vóór het sporten erg veel verschil maakt. Hierdoor wordt ik nu een stuk minder rood omdat de warmte er gewoon uit kan. Een ander mooi idee is om alleen mijn ogen op te maken, dan voornamelijk de binnenkant en mijn wimpers. Hierdoor zit niet continu mijn handdoek

onder de make-up vlekken en hoef ik niet steeds naar de spiegel om te kijken wat ik nu weer heb uitgeveegd. Toch heb ik wel een mooie wakkere blik doordat de nadruk zo ook op mijn ogen wordt gelegd. Verder glimmen mijn lippen ook mooi door de Labello en worden ze er nog lekker zacht door ook. Waar ik vooral erg blij mee ben is de totale uitstraling zonder de dikke laag make-up. Terugkijkend vind ik dat ik er eerder toch vaak als zo’n tutje uitzag die meer naar de sportschool gaat om mooi te zijn, dan om te sporten. Dit is totaal niet waar want sporten is erg belangrijk voor me. Toch door het dansen van vele wereld kampioenschappen moderne dans, ben ik gewend aan de mooie jurken en heftige make-up. Door de metamorfose kan ik naar de sportschool zoals ik echt ben, goedverzorgd en sportief!

Tekst en Fotografie: Michelle Visser.

Afbeeldingen: Nivea. Samenstelling: Kelly Ariesen.

‘Ik haat het om te sporten met zo’n blotebillengezicht’

1/12/2012 8:32:20 AM


13 Metamorfose

12 Metamorfose

Eye liner pen € 2,00

Hoe wij te werk zijn gegaan Ons model wil goed verzorgd op de sportschool verschijnen. Hierbij is het erg belangrijk dat je je poriën niet afsluit en het zweet gewoon je lichaam kan verlaten. Verder is het natuurlijk handig als de make-up waterproof is en niet door een beetje zweet of door het afvegen van je gezicht meteen door loopt.

Oogpotlood Black Pearl € 2,79

Nivea lip care hydro care € 2,16

Allereerst zijn we begonnen met een reinigende was lotion. Deze breng je op je gezicht aan en was je er vervolgens weer af. Vervolgens hebben we een verzorgende dagcrème aangebracht voor de vette huid (dit om het glimmen tegen te gaan. Daarna hebben we een klein lijntje in de oogleden getrokken en wat mascara aangebracht. En dan het geheel afmaken met een glimmende lipverzorger.

MEREL2_INLEVERVERSIE.indd 12-13

Tekst en Fotografie: Michelle Visser.

We hebben de make-up dan ook beperkt tot een lijntje in de ogen en een beetje mascara. Wel hebben we ook de tips voor de wenkbrauw epileren toegepast en het gezicht goed verzorgd, waardoor een stralende en egale teint ontstaat.

1/12/2012 8:32:23 AM


Gebruik ten eerste nooit foundation tijdens het sporten. Foundation zorgt er voor dat je poriën dicht gaan zitten. Op die manier kan je huid niet ademen en kan je lichaam zijn afvalstoffen niet kwijt. Een gevolg hiervan is dat je pukkeltjes krijgt.

Als laatste tip, ga vooral door met sporten! Sporten is namelijk heel goed voor je huid. Het reinigt je huid door het zweten en het zorgt voor een betere afvoer van de afvalstoffen omdat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd.

Ten tweede is het handig om tijdens het sporten make-up te gebruiken die waterproof is. Door het zweten heb je namelijk kans dat de makeup gaat afgeven of uitlopen.

Lieke’s column Dat ik van talentenjachten houd, dat wisten jullie waarschijnlijk al. Naast dat ik America’s Next Top Model kijk heb ik nu mijn zinnen gezet op iets dichterbij huis; The Voice Of Holland. Vorig jaar heb ik dit programma ook van begin tot eind gekeken en was bij het begin al erg benieuwd

Met dit nieuwe seizoen was ik direct ‘verliefd’ op Guy Barzily, wat een prachtige stem heeft die man zeg, tijdens zijn auditie. Waar direct mijn punt van kritiek van dit seizoen van TVOH komt; in seizoen één
 en twee waren de audities altijd heel sterk en spannend. Je kon de spanning van de talenten heel erg lezen, omdat ze niet zeker zijn wat de coaches daarvan vinden. Elke keer als de coaches zich omdraaiden kwam er een rustgevend gevoel bij de kandidaten. De audities vind ik zelf ook vaak

het mooist klinken, daar hebben de talenten hun eigen style en smaak helemaal onder de knie en willen ze dat ter gehoren brengen. In de rest van het programma wordt de muziek gekozen door de coaches en daarbij merk je toch vaak dat het niet de style is van de talenten. Wat bij sommige mensen heel slecht uit komt, zoals het geval was bij Guy Barzily en Stanley van der Brugh. Toch zit ik elke week weer op Twitter en voor de TV voor The Voice. Liefs, Lieke.

15

hoe destijds Ben Saunders het er vanaf zou brengen. Het resultaat weten we natuurlijk allemaal wel. (Hij heeft namelijk gewonnen.)

Column

Make-up tijdens het sporten?

Het gebruik van oogschaduw tijdens het sporten is geen aanrader. Door het zweten is de oogschaduw zo weer verdwenen. Wil je op een simpele manier toch stijlvol voor de dag komen, ga dan voor een simpele waterproof mascara en doe lippenstift op.

Tekst: Maikel Haas. Afbeelding: Google.

Tekst: Alies Keus. Afbeelding: Google.nl.

Metamorfose

14

Veel vrouwen willen er tijdens het sporten goed uitzien. Ze willen dan ook graag make-up dragen tijdens het sporten. Maar welke make-up is hiervoor geschikt? Hier volgen een aantal tips:

Tekst: Maikel Haas. Afbeelding: Wii.

Thuis verder fitnessen Nu het nieuwe jaar is begonnen hebben velen van jullie waarschijnlijk het voornemen genomen om meer in beweging te komen. Naast de eerder genoemde voorbeelden buiten de deur, zoals een fitnesscentrum bezoeken, kan je dit ook thuis in de woonkamer doen. Door middel van de oude vertrouwde Nintendo Wii. De Nintendo Wii heeft veel spellen om samen met vrienden of familie te spelen, zoals Wii Sports, Wii Sports Resorts en Just Dance 2. Dit zijn spellen waarbij je veel in beweging blijft en leuk zijn voor iedere leeftijd.

in beweging blijft. Het verborgen pareltje bij de Wii is toch wel Wii Fit, dit is een spel met een bijgeleverde balance board waarmee je oefeningen moet doen waarbij balans de hoofdrol speelt. Het spel houdt door middel van een dagboek precies bij hoeveel oefeningen je hebt gedaan, hoe moeilijk ze waren, welke lichaamsdelen je hebt gebruikt en hoeveel calorieën hiermee zijn verbrand. Bij Wii Fit kan je kiezen uit workouts in vier verschillende categorieën: aerobics, spiertraining, yogahoudingen en balansspelletjes. Kortom, voor ieder wat wils.

Met het standaard bijgeleverde Wii Sports kan je sportspellen spelen als bijvoorbeeld Boksen, Bowlen, Golf, Honkbal en Tennis. Leuke spellen, vooral om met vrienden tegen elkaar te spelen, terwijl je tegelijkertijd

MEREL2_INLEVERVERSIE.indd 14-15

1/12/2012 8:32:25 AM


17

Ruim je kast op en kom naar de kledingruilbeurs!

Afbeelding: H&M. Samenstelling: Paul de Gruyl.

Heb jij ook te veel kleren in je kast hangen die je niet meer aantrekt? Of teveel schoenen en sjaaltjes? Ruim je kast op en maak er een dagje weg van, ga naar een klerenruilbeurs! Dat deed Merel ook.

MEREL2_INLEVERVERSIE.indd 16-17

Tweedehands

Advertentie

Begin december heeft Little Green Dress een kledingruilbeurs in Utrecht georganiseerd. We zochten drie kledingstukken en twee accessoires uit om mee te nemen. Eenmaal aangekomen wordt je gevraagd om de mee genomen spullen op te hangen. Op die manier wordt het een winkel waar iedereen kan rond snuffelen en de kleding kan passen. Je mag uiteraard nog niets mee nemen en alles moet netjes terug gehangen worden. Als iedereen zo ver is kan het ruilen eindelijk gaan beginnen. Iedereen krijgt een bord met een nummer om te kunnen bieden. De kledingstukken worden één voor één omhoog gehouden. Dat leuke bloesje dat Merel heeft gezien is aan de beurt. De bordjes vliegen omhoog, in totaal zijn er elf vrouwen die belangstelling hebben. De nummerjes worden verzameld en de loting begint, wie zou het bloesje krijgen. Nummertje 005 is het geworden en JA! dat

is Merel! Ze slaat een kreet van blijdschap! Het bieden is op deze ruilbeurs gratis. Maar pas hier mee op, sommige kledingruilbeurzen zijn alleen tegen betaling toegankelijk door middel van een entreekaartje. Kijk dus van te voren even op de site voor de voorwaarden. Je kan natuurlijk ook je eigen kledingruilbeurs organiseren, bij jou thuis met al je vriendinnen. Maak er dan meteen een gezellige meidenavond van en ruil jouw kleding voor items die bij anderen niet meer de aandacht kregen die ze verdienden.

Bezoek ook: Foam fotografiemuseum in Amsterdam 18 januari 19:00 - 23:00 uur ‘t Vinkhuys - Groningen 31 maart 13:00 - 16:00 uur Ellieskledingkast In april, hou de site in de gaten!

Tekst: Nicole Koolhaas. Foto bordje: Nicole Koolhaas. Foto rechts onder: Facebook kledingruilbeurs.

Advertentie

1/12/2012 8:32:30 AM


19 Sport

18 Sport

Sport je met me mee? Lunges Ga recht op staan, zet je voeten op schouderbreedte en laat je armen naast je lichaam hangen.Stap nu met één been recht naar voren tot de voet op ongeveer een meter van je andere voet af staat. Zak nu door je voorste been tot de knie van je achterste been bijna de grond raakt. Druk je zelf met je voorste voet weer omhoog. Herhaal dit met je andere been en wissel steeds van been.

Push up Ga in push up houding liggen. Handen iets breder dan je schouders, rug recht, benen en voeten bij elkaar. Probeer ook de billen een klein stukje omhoog te laten wijzen. Zak door je ellenbogen naar beneden totdat je borst bijna de grond raakt. Druk je daarna weer omhoog tot je armen gestrekt zijn. Bij de neergaande beweging adem je in, als j

120 kcal/10 min.

Plank Ga op je buik op de grond liggen. Duw je zelf omhoog en leun vervolgens op je ellebogen, onderarmen en tenen. Blijf dertig seconde zo liggen en ga weer terug naar de beginhouding. De oefening zorgt er voor dat alle spieren in het lichaam worden aangespannen.

50 - 90 kcal/ 10 min.

50 - 60. kcal/10 min.

Squat Sta rechtop met je voeten op schouderbreedte en houd je handen achter je hoofd. Zak nu door je knieën tot je een hoek van negentig graden hebt bereikt en ga weer terug naar de beginhouding. Duw je billen naar achter, knieën niet voorbij de tenen en behoud een rechte rug. Zak in ongeveer vijf tellen naar beneden en adem in, blaas uit wanneer je naar de beginhouding teruggaat.

Reverse Crunch Ga op je rug op de grond liggen en leg je armen naast je lichaam neer. Vervolgens gooi je je benen in de lucht en strek je ze uit. Buig je gestrekte benen terug richting de grond en zorg ervoor dat je de grond net niet raakt. Zo houd je de spanning op je buikspieren. Breng hierna je gestrekte benen weer langzaam omhoog tot ongeveer een hoek van negentig graden.

120 kcal/10 min.

80 kcal/10 min.

MEREL2_INLEVERVERSIE.indd 18-19

Tekst en Fotografie: Paul de Gruyl.

Crunch Ga op de grond liggen. Til je voeten de lucht in en zorg dat je met je benen een hoek maakt van negentig graden. Kruis je armen boven je borst en ga met je hoofd richting je knieën door je schouderbladen op te tillen. Houd je onderrug op de grond en houd je benen in dezelfde positie.

1/12/2012 8:32:44 AM


Je eindigt met de dagelijkse ronde hardlopen. Elke keer is het de vraag hoeveel je weer gelopen hebt. Dit is lastig te berekenen vergeleken met een loopband die het ritme voor jou kan bepalen. Nike+ GPS houdt bij welke route jij gelopen hebt, welke momenten jij het snelst hebt gelopen en vergelijkt alle rondes met elkaar. Ideaal dus als je buiten hardloopt. €1,59

Eetwijzer

Tekst: Renger van Esveld. Beeld: Printscreen van applicatie.

Steenbok 23 dec – 20 jan Jouw goede voornemen is gezond leven en meer sporten. In de avond maak jij geen zak chips open maar maak je een gezonde smoothie met fruit. Dat is een verwennerij! Wil je weten welk smoothie Merel drinkt, ga naar de onze website voor het recept. Waterman 21 jan – 18 feb De goede voornemens die je had gemaakt, lijken als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Voor je het weet zit je weer in het oude ritme, dat was niet de bedoeling. Denk er aan dat het nooit te laat is om veranderingen door te voeren.

Hoe combineer je een goede voeding met je drukke leven? Je gaat al snel de verkeerde dingen eten en krijgt veel onregelmatige tijden dat je eet. Het Voedingscentrum heeft daarom deze app uitgebracht. De app bekijkt jouw agenda en neemt bepaalde trefwoorden in zich op. Op deze manier krijg jij tips die voor jou op dat moment het beste uitkomen. Zo kun je verder gaan met een betere levensstijl. Gratis

MEREL2_INLEVERVERSIE.indd 20-21

Wat zeggen de sterren?

Koolhydraatkenner Je neemt een zak patat en een frikandel speciaal. Maar hoeveel koolhydraten heb je nu eigenlijk binnen gekregen? De koolhydraatkenner is ideaal om te kijken hoeveel koolhydraten er in een product zitten. Ook kun je complete maaltijden bekijken. Dus voortaan niet meer even snel snoepen tussendoor zonder te letten op de koolhydraten. €0,79

Vissen 19 feb – 20 maart Januari is nooit jouw favoriete maand geweest, maar dit jaar kun je niet wachten totdat er een eind aan komt. Je verlangt meer dan ooit naar zon en warmte. Probeer in het hier en nu te leven! Ram 21 maart – 20 april In Nederland is er geen sneeuw maar in wintersport gebieden wel. Jij kan niet wachten en boekt gelijk een skivakantie met vriendinnen. Als de sneeuw niet hier komt dan ga jij naar de sneeuw toe! Stier 21 april - 20 mei Jij gaat de oliebollen tellen die je afgelopen weken op hebt, je schrikt ervan! Jij gaat je sportschoenen opzoeken en maakt een abonnement bij de sportschool aan. De oliebollen wil je er zo snel mogelijk af trainen.

Kreeft 22 juni – 22 juli Je zit momenteel in een prettige flow en je bent ook optimistisch over de verwachtingen rond je studie of baan. In 2011 zat het niet mee met de liefde, maar dit jaar wordt voor jou het jaar van de liefde, let maar op!

21 Horoscoop

Gadgets

Nike+ GPS

Leeuw 23 juli - 23 aug Voor jou gaat het jaar actief en dynamisch van start. Één van jouw goede voornemens zijn, je dromen volgen. Geniet wat meer van het leven, heb geduld en vertrouwen. De kans is groot dat jij binnenkort jouw droomreis gaat maken. Maagd 24 aug - 22 sept In 2012 gaat er voor jou veel veranderen. Misschien met werk, studie of in de liefde. Er gaat in ieder geval veel beweging in je leven zitten, letterlijk en figuurlijk. Jij besluit om elke week te gaan bewegen in de sportschool. Weegschaal 23 sept – 22 okt Het leven is niet zo zwart-wit als je denkt. Jij ziet 2012 een stuk kleurrijker. Dit jaar wil jij fris en fruitig beginnen. Voor vriendschap, liefde en sociale contacten wordt dit een indrukwekkende periode. Schorpioen 23 sept – 22 nov Je had graag nog even doorgefeest met al die gezellige feestdagen in december, maar het is weer tijd om de mouwen op te stropen en er tegenaan te gaan. Maak goede voornemens. Boogschutter 23 nov – 22 dec Na de drukke decembermaand valt alles in januari op zijn plaats. Begin met verse moed aan je studie/ baantje en maak nieuwe contacten, bouw aan een nieuwe vriendenkring.

Tekst: Merel Diepstraten en Nicole Koolhaas.

20

Tweelingen 21 mei - 21 juni Afgelopen maanden ben jij heel druk geweest. De maand januari is nu helemaal van jou. Jij gaat voor 2012 je visie uitwerken, hoe duidelijker alles nu wordt, hoe makkelijker het wordt dit jaar.

1/12/2012 8:32:45 AM


22 Next

Volgende keer in Merel. Volgende keer staat Merel in het teken van het studentenleven, alles wat de student bezig houdt. Omdat het een editie is over leren, laten we je ook weten waar en hoe je het beste kan leren. Bij mode gaan we op zoek naar kleding die leuk is om naar school aan te trekken en kleding speciaal voor het uitgaan.

Tekst: Maikel Haas.

Ga voor exclusieve extra’s naar: www.merel.tk

MEREL2_INLEVERVERSIE.indd 22-23

Tekst: Maikel Haas. Afbeelding: Shalimar.

In Amsterdam is er vanaf 25 januari de Fashionweek, dit kunnen wij niet overslaan en geven wij een preview over alles wat je niet mag missen.

1/12/2012 8:32:46 AM


MEREL2_INLEVERVERSIE.indd 24

Afbeeldingen: Adidas. Samenstelling: Paul de Gruyl.

Impossible is nothing

1/12/2012 8:32:47 AM

Merel 2 Magazine  

Merel 2 Magazine

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you