Page 1

GEĂ?NTEGREERDE PROEF Groepsbundel 6 Business Economics Sint-Ursula-Instituut Bosstraat 9 2861 ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER

Nicolas Van hoof Schooljaar 2018-2019


Nicolas Van hoof

Inhoudsopgave

3


Inhoudsopgave Inhoudsopgave ................................................................................................ 4 1 1.1

1.5

Toegepaste bedrijfseconomie ............................................................... 5 Naam, logo, huisstijl ................................................................................ 5 Naam..................................................................................................... 5 Handelsnaam als merk ............................................................................. 5 Logo ...................................................................................................... 5 Slogan ................................................................................................... 6 Missie en doelstellingen ............................................................................ 7 Mission statement 5 bedrijven................................................................... 7 Onze mission statement ........................................................................... 7 Facturatie BOB en opmaak huisstijl deel 1 .................................................. 9 Verkoopfactuur met terugstuurbare verpakking ........................................... 9 Verkoopfactuur met handelskorting en financiële korting ............................ 10 Verkoopfactuur met doorgerekende kosten ............................................... 11 Intensieve begeleidingsdag ..................................................................... 12 Concurrentieanalyse boekjaar 11............................................................. 12 Concurrentieanalyse boekjaar 12............................................................. 15 Concurrentieanalyse boekjaar 13............................................................. 18 Bedrijfsvoorstelling ................................................................................ 21

2 2.1 2.2

Français .............................................................................................. 24 Mission d’entreprise ............................................................................... 24 L’offre d’emploi ..................................................................................... 25

3 3.1

English ............................................................................................... 26 Mission statement ................................................................................. 26

1.2 1.3

1.4


1

Toegepaste bedrijfseconomie

1.1

Naam, logo, huisstijl

Wij hebben als team samen gezocht naar een passend logo, naam en huisstijl voor ons bedrijf. We zorgen hierbij voor een mooi geheel dat samen moet zorgen voor een goeddraaiend bedrijf dat stap voor stap groeit.

Naam Om onze bedrijfsnaam te zoeken hebben we eerst enkele kernwoorden genoteerd die ons deden denken aan professionele drones. Enkele kernwoorden zouden kunnen zijn: Flydronic,Flydro,Flytronic,Photo,Fast,Sky, … We hebben doelbewust gezocht in het Engels omdat we dan een rijkere woordenschat kunnen toepassen. Met deze kernwoorden en ideeën hebben we samen onze naam gevormd, namelijk Elecdronic. We vinden deze naam toepasselijk om ons bedrijf te evolueren. Zoals de naam suggereert, verkopen wij elektronische drones, vandaar de naam ‘Elecdronic’. We hebben een Engelse benaming gekozen zodat we ook internationaal kunnen gaan. De Engelse benaming zorgt ervoor dat er geen misverstanden gebeuren met onze bedrijfsnaam.

Handelsnaam als merk Uiteraard zijn we eerst gaan nakijken of deze naam al opgenomen is als bedrijfsnaam zodat we zeker zijn dat we deze naam mogen gebruiken. Je merknaam registreren is eigenlijk heel simpel. Je moet enkele stappen doornemen. Vanaf je met alle stappen inorde bent mag je je handelmerkt gebruiken. We zijn om te beginnen op zoek gegaan naar logo’s van ondernemingen en vonden geen vergelijkbare logo. We hebben het logo doorgegegeven bij het merkenbureau van Europa. Daarnaast hebben we het ingeschreven in het merkenregister voor minimum tien jaar. Hierbij kunnen we onze handelsnaam beschermen. De kostprijs voor onze merknaam te registreren bedroeg €240,00, de papieren aanvraag bedroeg €276,00.

Logo Ons logo is een woordbeeld. Het roept een beeld op in plaats van een reeks letters. We hebben rekening gehouden met herkenbaarheid, vorm en kleur om het logo van het bedrijf elegant te maken. Op ons logo kan je duidelijk zien dat er een vleugel aanwezig is. Deze vleugel is het symbool van vliegen. Het doet je ook denken aan de hemel of aan de lucht, waarin een drone kan vliegen. We hebben de vleugel ingedeeld in drie kleuren, deze kleuren zijn onze kleuren voor de huisstijl. De eerste kleur is blauw, wat onze hoofdkleur vormt. Hiernaast vormt de rand van ons logo een blauwe kleur. De kleur blauw is de centrale kleur binnenin ons bedrijf. De kleur blauw staat bekend voor de lucht. De tweede kleur is groen, deze staat voor de ecologie en de mooie natuur die we hebben. De laatste kleur die we hebben gekozen, is oranje. De kleur oranje staat voor de zon die ‘s morgens opkomt, wat zorgt voor een mooi uitstraling. Deze kleur laat een kleurrijk en warm gevoel achter. De naam van ons bedrijf hebben we bewust wit ontworpen ten opzichte van de zwarte achtergrond. Het valt op en geeft een gevoel van rust aan. Gezien wij herkend willen worden als een hif-tech bedrijf hebben we ook gekozen voor een modern lettertype. Hieronder vindt u het uitgewerkte logo van ons bedrijf.

Nicolas Van hoof

Toegepaste bedrijfseconomie

5


Slogan De slagzin van ons bedrijf is Bigger, Better, Drone. De slogan is geĂŻntegreerd in ons logo in het verlengde van de vleugel. Met deze slagzin willen we tonen dat we de grootste en beste speler willen zijn op de markt. We willen deze slagzin ook hard maken in daden door de best mogelijke producten op de markt aan te bieden. De klant staat centraal bij ons. In ons bedrijf willen we de wensen van de klant nastreven. Voor elke toepassing willen we aangepaste drones kunnen leveren. We willen ook beter zijn door de service die we bieden zodat we met onze klanten op langere termijn goed kunnen samenwerken.

6

Toegepaste bedrijfseconomie

Nicolas Van hoof


1.2

Missie en doelstellingen

Voor onze missie en doelstellingen zijn we gaan bepalen voor wat ons bedrijf bestaat, wat onze missie is en welke doelen we hebben voor de komende drie boekjaren. Om inspiratie op te doen zijn we eerst gaan zien naar vijf andere bedrijven met soortgelijke componenten.

Mission statement 5 bedrijven Naam: DJI

Componenten Verkopen van drones voor luchtfotografie en videografie

Slogan: The future of possible

Parrot

Verkopen van drones, coderen van apps, educatieve winkel voor materialen van scholen

UDIRC

Verkopen van drones die hoofdzakelijk bedoeld zijn als hobby

Finally a community that suits you Happiness Made with love

3DR

Maken van dronesoftware voor bouwconstructie en mijnbedrijven

Construction is hard, drones make it easier

GoPRO

Verkopen van gopro’s camera’s, daarnaast ontwikkelt het bedrijf zijn eigen mobiele apps en videobewerkingssoftware

Be a hero

Logo:

Onze mission statement Onze mission statement is eigenlijk heel simpel, een goede kwaliteit aan een schappelijke prijs. Wij willen op lange termijn de drones op de kaart zetten. Wij hebben Elecdronic opgericht omdat wij aanvoelen dat de drones een gat in de markt zijn en dat ze op termijn aan de lopende band verkocht gaan worden. Wij willen de beste zaken doen met alle professionele fotografische doeleinden. Wij zullen ons bezighouden met de verhouding prijs/kwaliteit. We proberen de beste kwaliteit te leveren aan onze professionele doeleinden waardoor de prijs soms hoger is dan verwacht. Daarbij verwijzen we ook naar onze slogan van het bedrijf: Bigger better drone. We proberen klein te beginnen en het allemaal stap voor stap op te bouwen om ons product zo goed mogelijk aan te bieden op de markt voor de professionele fotografische doeleinden. Daarnaast proberen we altijd de voordeligste prijs te vragen voor onze drones. Aan vriendjespolitiek of klanten naar voor schuiven doen we niet mee. Dit is één van de manieren die we als bedrijf afkeuren. Elke klant is gelijk en wij geven ze allemaal de best mogelijke service. Het bedrijf streeft naar goeie contacten leggen op een eerlijke manier.

Nicolas Van hoof

Toegepaste bedrijfseconomie

7


We spenderen ook heel wat budget om onze werknemers in zo goed mogelijke omstandigheden te laten werken. We vinden het namelijk belangrijk dat we gemotiveerde werknemers in dienst hebben die met een goed gevoel komen werken. Zo denken we dat we ons bedrijf optimaal kunnen laten functioneren.

8

Toegepaste bedrijfseconomie

Nicolas Van hoof


1.3

Facturatie BOB en opmaak huisstijl deel 1

Bij de facturatie zijn we als groep tewerk gegaan voor het maken van drie verschillende facturen. Deze facturen zijn gemaakt in een excel sheet. Het zijn verkoopfacturen met een terugstuurbare verpakking, een handelskorting en financiĂŤle korting en een factuur met doorgerekende kosten.

Verkoopfactuur met terugstuurbare verpakking

Nicolas Van hoof

Toegepaste bedrijfseconomie

9


Verkoopfactuur met handelskorting en financiële korting

ELECDRONIC Bosstraat 9 2861 ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER Tel.: 015 76 78 60 Fax: 015 76 78 77 Email: Info@Elecdronic.be Website: www.Elecdronic.be Bank: 091-0170902-17 Btw-nummer: 0200.068.636 IBAN: BE61 0910 1709 0217

Dypho Bosstraat 9 2861 ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER

Factuur VF/2 Factuurdatum: Factuurnummer: Klantnummer: Vervaldatum:

09-11-2018 3254 1037 24-11-2018

Omschrijving Hudson Quadcopter Horizon Drone X2

btw-code

aantal

prijs per stuk

21 21

7 12

169,95 439,95

Totaal € 1.189,65 € 5.279,40

Totaal excl. Btw + Kosten - Korting 3% Maatstaf van Heffing + btw

6.469,05 € 0,00 € 194,07 € 6.149,48 € 1.291,39 €

Totaal te betalen

7.566,37 €

Extra voorwaarden: - Indien u betaalt voor 17/11/2018, ontvangt u een korting (2%) van 125,50 € -

10

Toegepaste bedrijfseconomie

Nicolas Van hoof


Verkoopfactuur met doorgerekende kosten ELECDRONIC Bosstraat 9 2861 ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER Tel.: 015 76 78 60 Fax: 015 76 78 77 Email: Info@Elecdronic.be Website: www.Elecdronic.be Bank: 091-0170902-17 Btw-nummer: 0200.068.636 IBAN: BE61 0910 1709 0217

Dypho Bosstraat 9 2861 ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER

Factuur VF/3 Factuurdatum: Factuurnummer: Klantnummer: Vervaldatum:

09-11-2018 3254 1037 24-11-2018

Omschrijving Maverick Pro drone Discovery Drone Plus Verzendkosten

btw-code

aantal

prijs per stuk

21 21 21

5 18 1

839,00 149,00 9,95

Totaal € 4.195,00 € 2.682,00 € 9,95

Totaal excl. Btw + kosten - Korting Maatstaf van Heffing + btw

€ 6.877,00 € 9,95

Totaal te betalen

€ 8.333,21

€ 6.886,95 € 1.446,26

Extra voorwaarden: geen Nicolas Van hoof

Toegepaste bedrijfseconomie

11


1.4

Intensieve begeleidingsdag

Tijdens de intensieve begeleidingsdag zijn we samen als bedrijf verschillende aspecten gaan bepalen voor boekjaar 11,12,13. Deze aspecten deden we door in te schatten wat we zelf dachten wat de toekomst ging brengen. Hieronder vindt men de concurrentieanalyses van de drie boekjaren.

Concurrentieanalyse boekjaar 11

12

Toegepaste bedrijfseconomie

Nicolas Van hoof


Nicolas Van hoof

Toegepaste bedrijfseconomie

13


14

Toegepaste bedrijfseconomie

Nicolas Van hoof


Concurrentieanalyse boekjaar 12

Nicolas Van hoof

Toegepaste bedrijfseconomie

15


16

Toegepaste bedrijfseconomie

Nicolas Van hoof


Nicolas Van hoof

Toegepaste bedrijfseconomie

17


Concurrentieanalyse boekjaar 13

18

Toegepaste bedrijfseconomie

Nicolas Van hoof


Nicolas Van hoof

Toegepaste bedrijfseconomie

19


20

Toegepaste bedrijfseconomie

Nicolas Van hoof


1.5

Bedrijfsvoorstelling

Voor onze bedrijfsvoorstelling hebben we gebruik gemaakt van een powerpoint. Deze taak ging zowel van Toegepaste bedrijfseconomie uit als van Engels. Bij deze opdracht moesten we ons bedrijf voorstellen aan de leerkrachten van Engels en Toegepaste bedrijfeconomie.

Nicolas Van hoof

Toegepaste bedrijfseconomie

21


22

Toegepaste bedrijfseconomie

Nicolas Van hoof


Nicolas Van hoof

Toegepaste bedrijfseconomie

23


2

Français

2.1

Mission d’entreprise

Ici vous pouvez trouver la d’entreprise de notre société Elecdronic en français. Notre mission d’entreprise est assez simple : un bonne qualité à un bon prix . Nous voulons que l’utilisation des drones s’améliore et que nos produits soient plus connus dans le monde entier. Nous avons fondé Elecdronic parce que nous trouvons qu’il y a un manque d’utilisation de drones sur le marché et que pas beaucoup d’entreprises les vendent. Nous nous concentrons surtout sur les photographes avec un but professionnel comme par exemple les photographes de films, les réalisateurs de film, etc.. Nous allons nous occuper du rapport qualité/prix. Nous essayons d’offrir la meilleure qualité à nos photographes professionnelles. Par conséquent , le prix sera parfois plus élevé que prévu. D'ailleurs, avec notre slogan d’entreprise nous renvoyons également au principe de la meilleure qualité: « Plus grand. Meilleur. Drone ». Nous essayons de commencer petit et ainsi, étape par étape ,d’offrir nos produits au meilleur prix possible sur le marché des drones. De plus, nous offrons toujours le meilleur prix pour nos drones. Nous, en tant que société, nous refusons de faire du favoritisme pour les proches ou pour les meilleurs amis. Chaque client est égal et nous leur donnons tous le meilleur service possible. La société s’engage pour faire de bons contacts de façon honnête. Finalement, nous dépensons aussi beaucoup d’argent pour avoir de très bonnes conditions de travail pour nos employés. Il nous paraît important que nous avons des employés motivés qui viennent travailler avec plaisir. Nous sommes convaincus que grâce à ça notre entreprise va bien fonctionner.

24

Français

Nicolas Van hoof


2.2

L’offre d’emploi

Pour notre offre d’emploi, nous recherchons un renforcement supplémentaire au sein de l’entreprise.

Offre d’emploi comptable Un comptable logistique Elecdronic est activé dans le secteur des drones professionnels. Spécialiste de la prise de vue aérienne, nos équipes captent le meilleur des données. L’entreprise dispose d’une équipe de 6 professionnels spécialisés en photographie de drone. Vous serez amené(e) à: 

Préparer le bilan comptable

Faire les comptes annuels

 

Enregistrer tous les paiements et encaissements Contacter les clients et les administrations fiscales

Etablir des déclarations à l’impôt des sociétés et à l’impôt des personnes physiques

Votre profil:     

Vous avez au moins un Bachelier en comptabilité Vous avez un minimum de 5 ans d’expérience en comptabilité générale Vous êtes capable de travailler de manière autonome et en équipe Vous êtes rigoureux, efficace et structuré dans votre travail Vous savez parlé l’anglais et le français parfaitement et vous savez vous débrouillé en néerlandais et allemand

Nous vous offrons:

    

Un contrat à durée indéterminée pendant une longue période Un travail stable et intéressant L’opportunité de travailler dans un environnement très agréable et calme Un salaire adapté à vos compétences et à votre temps de travail La possibilité de faire un stage dans notre société si vous désirez évoluer vers le titre d’Expert-Comptable Intéressé? Envoyé votre CV ainsi que votre lettre de motivation à l’adresse suivante : www.elecdronic.be L’adresse: Kristen Tates Bosstraat 9 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Nicolas Van hoof

Français

25


3

English

3.1

Mission statement

Here we have done the same as in applied economics and Dutch. We have prepared a mission statement for our company Elecdronic. As a company, we will try to gain as much international contacts as possible. International contacts are very important. Before expanding, we first try to include local companies into our business. If we succeed in this area, we can start expanding. Expansion is a very important part of becoming known in the industry. Knowing people, and people knowing you, is a big step of becoming a wellknown fish in the industry. Our first goal is to have a good balance price/quality. We try to deliver good quality for a very reasonable price. We strive for good quality thereby, the price can be higher than the customers expect. We really focus on our customers. We try to meet the expectations of our customers in the best possible way. Our slogan says it all: Bigger Better Drone. We take it slow, one step at a time, one step higher so we can become bigger and more influential. We as a company don’t promote nepotism. We treat each customer in an equivalent way. Each customer is equal for us. We will not favor anyone, including family and friends. Our employees are also very important to us. We try to make them function in the best possible environment so that good results can be reassured. Satisfied employees will automatically express themselves into good quality products and will have a clear impact on the growth of our company.

26

English

Nicolas Van hoof

Profile for nicolaskvm

Groepsbundel  

Groepsbundel  

Advertisement