Page 1

NICOLAU MOLLÀ STENNING ARNAU PEREZ TALENS ADRIA RAUL NICOLÁS VALIENTE 4ESOB


PREGUNTES: PREGUNTA 1: 1.Alçament/Sublevació- 2. Revolució-3. Nacionals-4.Republicans -5. Anarquista -6.Llibertari -7. Brigada internacional-8. Neutralitat/No bel·ligerància -9. Intervenció10.Milicia.

9-A: En les relacions internacionals, dirigir temporalment alguns assumptes interiors d’una altra nació. 10- B: Conjunt de voluntaris armats no pertanyen a l’exercit 7-C: Soldats estrangers allistats amb l’exèrcit republicà. 5-D: Que defèn la llibertat absoluta i, per tant la supressió de tot govern i de tota llei. 8-E: Dita d’una nació o d’un Estat: Que no pren part en la guerra moguda per altres i s’acull al sistema d’obligacions i drets inherents a tal actitud. 4-F: Partidaris del costat lleial en la Guerra Civil espanyola 3-G: Partidaris del costat rebel en la Guerra Civil espanyola 1-H. Doctrina que propugna la desaparició de l’Estat i de tot poder 2-I: Rebel·lió

PREGUNTA 2:

Va tindre lloc a l’any 1936.

Van participar els soldats i ciutadans espanyols.

Les causes van ser econòmiques i les diferents maneres de pensar de la població.


No varen fer ningun cas i deixaren que Espanya se les arreglara soles.

Els nacionals ( el bàndol de Franco.)

Es va imposar tots els pensaments i maneres de gobernar de Franco i els seus politics.

PREGUNTA 3:

La història transcorre durant la guerra civil espanyola, la pel·lícula narra l’història d’un grup de soldats del ban republicá que sense demanar permís emprenen la temerària acció d’inflintar-se en el poble del costat “en zona nacional” per robar una vaqueta i aixi, emprenyar-los les festes i de pas, menjar-se la vaqueta, per a baixar la moral dels soldats nacionalistes . Aquesta missió es va convertit en una odissea desde el moment en que arriben al poble , a causa dels constants contratemps que van tinguent.

PREGUNTA 4: Relaciona cada personatge amb la descripció adecuada:

a) Capella penedit

b) ‘Limeño’

F) ‘Mariano’ g) tinent Broseta 1. Alfredo Landa 2.José Sacristán 3.Guillermo Montesinos

c) segent nacional

h)Brigada Castro

d)marques

e) Comtessa


4.Santiago Ramos 5. Carles Velat 6.Rafael Hernández 7.Adolfo Marsillach 8. Amèlia de la Torre

1-H

2-G

3-F

4-B

5-A

6-C

7-D

8-E

PREGUNTA 5:

Els dos bandols no volen lluitar i els soldats no volen fer res. Ja que ells no tenien menjar ni vivenda on quedar-se a dormir. Aço representa una imatge de Espanya en aquell moment. Una Espanya encara recuperant-se de la crisi economica que estava sufrint en eixe moment.

Perquè vol mostrar-nos la desgracia d’una guerra i demostrar-nos que la manera mes correcta de resoldre un conflicte, no es la violència.

PREGUNTA 6:

-La justícia en aquella època. –L’actitud dels soldats davant les dones. –La religió Hem triat el tema de la justicia. Pense que en aquella època tan important es una vergonya la manera que tracten a la gent. Les persones som lliures de pensar i no tenim perque obeir en tot en el que ens demanen. Cadascú pensa d’una manera i la dictadura de Franco anava en contra de la


democracia i de la llibertat social. Crec que quasi tots estareu d’acord en que, en anarse’n Franco del poder, Espanya va començar a millorar i a involuclar-se en la resta d’Europa. La democràcia és molt important i hi ha que intentar tindre un govern que la sostinga sempre.

PREGUNTA 8: LIBERTARIS: En aquesta escena es mostren a un grup de dones protestant sobre els seus drets a lluitar ,etc. Ens mostren en primer pla totes les dones vestides per a lluitar. Hi ha moltes més dones alrededor d’aquestes. Aquesta escena esta ben situada d’ins de la guerra civil ja que les dones no tenien dret a lluitar i açò les molestava molt. Pensem que a continuació les dones seran dispersades per la policia o fussilades. AY CARAMELA: En aquesta escena ens mostren un grup de persones que esta en el bàndol equivocat i estan molt preocupades o asustades. Ens mostren en primer pla les persones que s’han equivocat i en segon pla els nacionalistes. Alrededor hi hauran centenars de nacionalistes que els mataran si senteren que ells no ho son. Aquesta escena suposem que es repetirà moltes voltes ja que la gent es trobava amb nacionalistes caminant pel carrer. Pensem que estes persones seran assassinades desprès d’un temps quan les agarren. LA BUENA NUEVA: En aquesta escena ens mostren a una persona ixint en tren mentres veiem uns soldats vigilant el tren. Ens mostren en primer pla la persona aquesta i en segon pla ens mostren els soldats. Alrededor d’ell hi hauran més persones i soldats. Aquesta escena esta situada d’ins de la guerra civil per la quantitat de soldats fora del tren i de la desagradable cara que ens mostra aquesta persona. Pensem que aquesta persona s’en va fora del seu territori a juntar-se amb els seus familiars. LA LENGUA DE LAS MARIPOSAS: En aquesta escena ens mostren a un xiquet preguntant a un professor alguna cosa i la seua cara de fascinació. Ens mostren la naturalesa en primer pla i en segon pla els xiquets i el professor. Alrededor d’ells hi hauran mes arbres i un colegi no molt lluny. Aquesta escena es habitual en la guerra civil ja que els xiquets tenien que anar al colegi i aprendre coses noves. Pensem que seguidament el professor i els xiquets tornaran al colegi i despres s’en aniran a casa.


TIERRA Y LIBERTAD: En aquesta escena ens mostren a dos soldats un agarrat a l’altre amb acara d’enfadats. Ens mostren en primer pla els dos soldats i en segon pla el camp de batalla. Alrededor d’ells hi hauran centenar de soldats, carros de combat, etc. Aquesta escena es la més norma d’una guerra, soldats ferits, gent assustada perquè va morir, etc. Pensem que desprès aquestos soldats seran fussilats per els soldats de l’altre bàndol.

LES DONES QUE DONARIEN LA SEUA VIDA Aquesta historia es sobre un grup de dones que es vesteixen de soldats i s’en van a manifestar-se davant del congres. La policia les dispersa i decideixen no matar-les però al seguent dia el mateix altra vegada estaven allí. El cap de la policia diu que les dones no tenen ningun dret a fer açò i les fussellen davant del congres, al següent dia era tot un bany de sang. Però la seua acció va dur a grans canvis en la manera de pensar de les dones d’aquella època.

Preguntes de la Vaquille  

Estes son les preguntes sobre el treball, la vaquilla.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you