SC Magasin 2. 2015

Page 1

SC MAGASIN 2. UDGAVE 2015

EN RÆKKE AF OPLEVELSER Nye venner, Gud i fokus og en masse sjov

DREAM CENTER - EN ÅNDELIG 7ELEVEN

Mød gæstetaler Matthew Barnett

FORFULGTE KRISTNE

Utrygheden i Afrika vokser


Indhold 4-7

14-17

Nye venner, Gud i fokus og en masse sjov

En højere enhed

En række af oplevelser

Tema

9

18-21

Dream Center - En åndelig 7eleven - mød Matthew Barnett

Få overblik over alle gudstjenester og seminarer

Gæstetaler

Det store program

10-11

25

Gæstetaler

Indsamling

Refleksioner over livet - en eftertænksom Glyn Barrett

Forfulgte kristne i Afrika

12-13

31

Han skulle hænges på torvet - Batyr Noruv

Sommercamp for 60. gang i Mariager Læs programmet

Gæstetaler

Gæstedag i feststemning

KOLOFON Udgives af: Sommercamp Mariager Gl. Hobrovej 10 B 9550 Mariager Tel: 9668 2719 info@sommercamp.dk

Redaktion: Jimmy Klentz Thomas Christensen Jens-Henrik Kirk

Fotograf: Nicolaj Kristensen Aidin Esmaeli Claes Holmgreen Christoffer Fryd

Art Director: Helene Mathew Grafiker: Nicolaj Kristensen Tryk: Toptryk Grafisk Oplag: 1500


Enhed skabes i fællesskab I år afholder vi Sommercamp i Mariager for 60. gang. Den naturskønne og smukke by har været vidne til en camp, der er vokset fra nogle få hundrede til næsten 5000 mennesker. Jeg har selv været på Sommercamp, siden jeg var en lille dreng og løb rundt mellem campingvognene, og hver sommer fik jeg mange nye venner. Det var sommerens højdepunkt, og det er det stadig. Utallige familier har gjort det til en fast tradition at bruge en sommerferieuge i Mariager. Vi kalder det ”ferie med formål”. Ferie som knytter mennesker og kirker sammen. Gennem det sidste år er dette års Sommercamp blevet planlagt af frivillige, der med stor ildhu og engagement har lagt megen energi i, at Sommercamp ’15 skal blive noget helt særligt for alle aldersgrupper. Tak til hver og en som tjener frivilligt. Vi samles under overskriften “En højere enhed”. Jesus bad i Johannes kap. 17: ”Ikke for dem alene, beder jeg, men også for dem, som ved deres ord tror på mig, at de alle må være ét, ligesom du, fader, i mig og jeg i dig, at de også må være i os, for at verden skal tro, at du har udsendt mig”!

AV-teamet bag Sommercamp Mariager

Lad Sommercamp bryde grænserne for, hvad vi tænker, der er muligt i Danmark. Lad os sætte tid af til at blive inspireret og bane vej for hinanden, så vi løfter tros-niveauet. Lad os fokusere på det, som samler os og fastholde enheden. Lad os sammen bevæge os mod det, som venter os. Igen i år er der mange, som gæster Sommercamp for første gang. Vi håber, at alle gæster vil føle sig velkomne, blive favnet, udfordret og knyttet sammen med nye og gamle relationer. Enhed kan man ikke skabe alene. Enhed skabes i fællesskab, afliver ensomhed og skaber ny synergi. Velkommen til Sommercamp ’15 i Rosernes by Mariager. På vegne af ansvars- og visionsteamet

Jens-Henrik Kirk, Campchef


SPOR

En række af SMÅBØRN

Mini-GUF er for alle børn mellem 2-6 år og foregår i mini-GUF teltet ved plads D søndag – fredag kl. 10.00 – 11.15 og om eftermiddagen kl. 14.00 – 15.30 (undtagen tirsdag, hvor vi har fællesarrangement i hallen til Gæstedagen). I år skal børnene sammen med seks meget forskellige dyr på en særlig ekspedition, hvor det er vigtigt at have øjnene åbne og ørerne foldet helt ud. De seks dyr er blevet indkaldt af dyrepolitiets specialenhed og skal udsendes til et fjernt land - et meget koldt sted, som hedder Pingoland. Her skal de i fællesskab finde et dyr, som er meldt savnet af sine forældre. Det populære og elskede mini-GUFdyr, Panda, som er kendt for sine, skal vi sige, underholdende Kong Fu-øvelser, vil i år begive sig ud i trylleri. Panda har selv store forventninger til sine evner: -Jeg kan love så meget, at jeg kan trylle ting væk. Om jeg så kan trylle dem frem igen, det er en helt anden sag.

Jeg skal gøre mit bedste for ikke at trylle nogen af de frække små mini-GUF’ere væk. For så er der jo ingen til at klappe og heppe på mig, når jeg tryller, udtaler Panda, som alle børn har mulighed for at hilse på til mini-GUF.

med alt det bedste, du kan forestille dig! Et typisk dagsprogram for GUF-lejren: Kl. 10:00: GUF-Gudstjeneste: Lovsangsfest for børnene, konkurrencer, teater og undervisning. Kl. 14:30: GUF-Land: Rollespil, krea, våbenværksted, fodbold, hoppeborg, bål, vandrutsjebane, hyggetelt, slikbod, nye venner og ledere der kan lide dig. Der vil derudover være forældrekaffe. (Tirsdag på Gæstedagen flytter GUF-Land over til Camp-hallen, hvor alle GUF’ere skal til BØRNESHOW kl. 14.00) Eftermiddagen er åben for hele familien.

Mini-GUF bliver optaget på video og vil efterfølgende ligge til fri download og forhåbentlig til stor fornøjelse på YouTube. For kun kr. 50,- kan du købe den fede mini-GUF t-shirt, som desværre kun fås i børnestørrelser!

BØRN

GUF er for alle børn i alderen 6 – 12 år, som har lyst til at opleve en uge pakket

Årets GUF-teater 500 år ude i fremtiden har mennesker bosat sig på tre forskellige planeter: Planeten Gouda, hvor man kan dyrke mad, planeten Korsak, hvor maskiner bliver fremstillet og planeten Zillith, som er en planet for uddannelse og forskning. På grund af disse forskelligheder har de tre planeter brug for hinanden. Dette er selve historien på årets GUFlejr, som kommer til at handle om, at vores helte (GUF’erne) skal være med til at redde universet, da disse tre planeter er blevet uvenner med hinanden. I løbet af ugen møder GUF’erne den

Børneshow tirsdag kl. 14.00 - i camphallen for alle børn og forældre Vi får bl.a. besøg af:

4

ntré MOTOR MILLE (DR Ramasjang), Gratis e TRYLLE ANDREAS (DR Talent) KIDS WORSHIP RELEASEKONCERT (Ny CD: Flyt dine fødder)


SPOR

f oplevelser super rå pilot Lena, den hyggelige postmester Jens og den friske maskinmester Turbo. Derudover støder børnene på ”Frosty”, som er ret skør, da hendes hjerne er frossen.

siger lederen for KILIFI-GAF, Søren Senholt.

PRETEENS

Temaet for Danmarks fedeste lejr er: KILIFI-GAF – United Across Borders, hvilket bliver et stort mix af folkeslag. Vi kommer til at have alt fra eskimoer og indianere til junglestammer. KILIFI-GAF bliver pakket ind i sne, ørken, jungle og savanne, så vi på den måde kan skabe de sejeste rammer for lejren. Som forskellige folkeslag skal KILIFI-GAF’erne lære at finde sammen, samarbejde og i fællesskab udnytte deres styrker. -På KILIFI-GAF ønsker vi at knytte bånd, og ordet ”relationer” bliver det altoverskyggende tema på dette års lejr. Fokuspunkter, som vi vil grave dybere ned i, vil være at elske vores næste, ikke at holde andre ude på grund af deres udseende, opførsel eller andet, at dyrke de sunde venskaber og at finde sammen om Gud og med Gud,

KILIFI-GAF er altid fyldt med en masse spændende aktiviteter. Der vil både være gengangere, eksempelvis vores store glidebane, kombineret med nye tiltag, som vi glæder os meget til at vise frem. Derudover har vi på KILIFI-GAF en fed vandrutsjebane, vores fantastiske pool, en stor multibane og meget, meget mere. Alle disse ting giver mulighed for en masse fede aktiviteter.

enhed på trods af forskelligheder. Bibelen taler meget om enhed i fællesskaber. Hvis ikke vi møder Gud, som står for perfekt enhed, så vil vi altid være i brudte stykker. GAF lader sig inspirere af FN, De Forenede Nationer, hvor målet om at samle alle lande for derigennem at være en fredsbevarende styrke bliver det altoverskyggende fokus. Vi har verdens bedste budskab med os, og ALLE er inviteret med til at få del i det. - Vi er overbeviste om, at teenagerne kommer til at gå hjem med en oplevelse af, at de har mødt Gud og gennem Ham er blevet fornyet. Derudover VED vi, at vi er en del af noget større, hvilket vi håber på, at teenagerne bliver klar over. Teenagerne kommer uden tvivl også til at gå hjem med en følelse af, at lederne er 100% passionerede og dedikerede, da vi i år har endnu mere fokus på netop passion for teenagerne, fortæller Marc Corydon, leder for GAF.

TEENS

Temaet på GAF er One For All – All For One, og i år kommer vi til at sprænge ALLE rammer. GAF handler i år om at være én

Som altid er GAF spækket med et vanvittigt program, som blandt andet indeholder fodboldturnering, mærkelige orienteringsløb, geniale underholdningsshows, lækker hygge, slik, møder og meget, meget mere.

Skywalk-koncert søndag kl. 22.00 - i camphallen

Koncert/ungdomsgudstjeneste med

entré Gratisrm bånd ed a

m SIMON JAKOBSEN (Ungdomspræst i Aalborg) SKYWALK Inderlighed og hengivenhed er nøglebegreber, som kendetegner

tonen og budskabet for SKYWALK’s lovsangstekster og musik.

5


#itmatters

SPORT / EXPlORE / CHANGE Veinnesker m

#me

nne

Vi

Sport

ske

rfø

rst

nge

ha anc d c e #w worl the

Tilmeld dig nu

Optagelsessamtaler til skoleåret 2016-2017 finder sted i efteråret 2015

PRÆGET FOR LIVET

www.mariager-efterskole.dk


SPOR

VOKSNE UNGE SENIORER

Temaet på CampZero er ”United in Christ”, hvor vi sætter fokus på det faktum, at det kun er gennem Ham, vi kan blive ét igen. Vi har i alle livets aspekter brug for at være ét med hinanden. Ét i kærlighed, ét i fællesskabet og ét i lovprisningen af Ham, som det hele handler om. På CampZero vægter vi fællesskabet utroligt højt, hvilket betyder, der vil være god tid til at skabe nye relationer, gå en tur rundt på Sommercamp-området, være med i den årlige fodboldturnering på Sommercamp, besøge sin kirkegade osv.

-Vi har en klar forventning om, at alle unge på CampZero kommer til at blive direkte forvandlet af Gud, så de, når de kommer hjem, kan stå imod hverdagens til tider hårde omgivelser, fortæller Simon Jakobsen, leder for CampZero.

Hvis man skal nævne sporet Grande med ét ord, så må det være fællesskab. Eftermiddagskaffe med en gammel ven fra efterskolen, gode snakke med nye bekendtskaber, fælles lovprisning til Gud og netværk på tværs af kirker er alt sammen elementer, som er med til at højne graden af fællesskab. Formiddags- og aftensgudstjenesterne samt de mange spændende seminarer fylder Grande-programmet, hvor du efterfølgende helt sikkert vil føle dig fyldt op.

- Det er helt særligt at stå i Camphallen og opleve suset af flere tusinde stemmers lovsang samt lytte til inspirerende og til tider provokerende forkyndelse, siger Thomas Christensen, medansvarlig for gudstjenesterne på Sommercamp. Der vil udover det planlagte program være mulighed for at have fællesskab med din bygade, som har planlagt en række tiltag i løbet af camp-ugen. Det er derfor vigtigt, at du holder dig opdateret med din bygades kontaktperson, så du på den måde ikke går glip af vigtig information vedrørende disse arrangementer.

Sommercamp Classic kommer i år til at gå i forlængelse af det overordnede tema på Sommercamp ‘15, En højere enhed, hvilket vil sige, der kommer til at være en god, rød tråd fra Sommercamp til dette spor. Classic er et mødested for camp-deltagere i 50+ aldersgruppen, og flere og flere af disse oplever fornyet energi til at involvere sig i kirke- og samfundsaktiviteter. Derfor er en uge i disse rammer af essentiel betydning for denne aldersgruppe, da man på ny uden tvivl kan lade sig inspirere af andre i samme livsepoke. -Discipelskabet ophører ikke ved de 50 år - vi kan stadigvæk lade os inspirere til at gøre en forskel i verden – og i Danmark, siger Poul Kirk, sporleder for Classic.

-I år får vi specielt besøg af Zak Mishriki, palæstinenseren, der lærte at elske israelerne, som vil komme til at blive til stor inspiration for mange. Han vil blandt andet tale om sit liv som undergrundspræst på Vestbredden og i Gaza. Så vær i stor forventning til, hvad Gud vil gøre igennem Zak, udtaler Poul Kirk.

Koncert onsdag kl. 22.00 - i Mariager Efterskoles aula for alle

entré Gratisrm bånd med a

HANNE VINSTEN er en sangskriver, der er blevet kaldt alt fra poet i tiden, lovsanger, rockmama, kristen singer-songwriter til moderne salmedigter. Hun skriver langt de fleste af sine sange på dansk, og ofte tager de udgangspunkt i Bibelens tekster eller oplevelser fra livet.

7


.dk Jeg føler mig tryg ved at dele svære ting med familiegruppen, fordi vi stoler på hinanden. Det er som at have fået en ny familie - vi oplever op- og nedture sammen.

Jeg oplever at blive respekteret for den jeg er. Jeg bliver taget seriøst, og lærerne forstår mig og hjælper mig, når jeg har brug for det.

Jeg står ikke alene med min tro jeg kan dele den med andre. Min tro er blevet stærkere, fordi jeg kan dele min tvivl og frustrationer, og fordi at vi kan be’ sammen.

Jeg har mødt andre elever, der har oplevet nogle af de samme ting som jeg. Vi kan dele erfaringer, tro og liv med hinanden, hvilket har betydet meget for mig.

- Emilia

- Mathias


GÆSTETALER

Dream Center - En åndelig 7Eleven Af Jimmy Klentz Oprindeligt var det planen, at Matthew Barnett kun skulle være i Los Angeles som pastor for en mindre kirke i tre måneder som vikar. Han kan nu se tilbage på mere end 20 år som leder af Dream Center, der med tiden har transformeret en hel bydel, nedbragt kriminaliteten i området og fået en afgørende social betydning for tusindvis af mennesker i Los Angeles. Matthew Barnett beskriver Dream Center som en åndelig 7Eleven, der altid har åben for at møde de problemstillinger, folk i området har, så som hjemløshed, prostitution og trafficking. Det var egentlig ikke Matthew Barnetts plan at starte et socialt arbejde. - Min oprindelige tanke var at bygge en stor kirke i Los Angeles, men Gud lukkede konstant dørene for det. Efter en periode uden fremgang i kirken begyndte vi at gå rundt i byen og bede. Gud åbnede mine øjne for hjemløse i parker, og unge der manglede et tilhørssted. Vi begyndte at åbne vores hjem for disse mennesker, og ret hurtigt havde vi 14 hjem, der tog sig af socialt dårligt stillede, forklarer Matthew Barnett. Senere købte man et hospital, som i dag udgør den primære bygning for Dream Center. Bygningen er placeret i et område, som tidligere havde et stærkt bandemiljø og høj kriminalitet. Dream Center har formået at tilbyde børn og unge fra bandemiljøet alternative aktiviteter, så som sport, og på den måde er der bygget netværk til miljøet.

MATTHEW BARNETT (USA)

Vægter både hjerte og tro Matthew er ikke i tvivl om, hvad der er en afgørende faktor for, at arbejdet ud fra Dream Center gør en radikal forskel. - Hvis vores arbejde kun var at vise barmhjertighed og omsorg til de svage i samfundet, ville vi ikke se de omfattende forandringer i hele lokalområdet. Ligesom et fly skal have to vinger for at kunne flyve, skal vores arbejde også være båret af på den ene side et hjerte for de svage og på den anden side et dynamisk bønneliv og forståelse for det overnaturlige. Vi er blevet tilbudt millioner af dollars fra det offentlige til at finansiere vores rehabiliteringsarbejde, men så kunne vi ikke fortælle om Jesus og har derfor takket nej. Vi vægter meget højt at forkynde budskabet om Gud og introducere mennesker for Hans kompromisløse kærlighed, fortæller Matthew. Hør Matthew dele sit hjerte for alle mennesker uanset social status og baggrund, når han medvirker onsdag på campen. FAKTA Hjem for 700 mennesker. Serverer et varmt måltid til 2000 mennesker om dagen. Brødføder 30.000 om ugen gennem de forskellige projekter. Dream Center har hjælpeprogrammer for: 200 stofmisbrugere og alkoholikere Hjemløse familier Ofre for human trafficking Plejebørn på18+ år, som ikke længere har en plejefamilie Hjemløse krigsveteraner.

9


GÆSTETALER

Refleksioner over livet Seks skarpe spørgsmål til Glynn Barrett danner rammen om en snak omkring bruddet med religiøsitet, læring gennem sårbarhed og personlige kampe. Glynn taler torsdag på Sommercamp Mariager. Af Jimmy Klentz Hvad er du formet af? Jeg voksede op i et kirkemiljø og har dermed set det bedste, men også det værste af kirkeliv og kristendommen. Og de oplevelser er med til at definere, hvad jeg er formet af og dermed indeholder. Jeg læste for et par år siden i Efeserbrevet kapitel 1, vers 1: Paulus, en apostel af Kristus. Sætningen af Kristus greb mit hjerte og hjalp mig til at evaluere mit liv. Jeg husker som barn min søster kalde på mig og sige: Glen, kom ind, vi skal spise. Men jeg legede bare videre med mine venner. Og hun kunne komme 4-5 gange og kalde på mig uden nogen succes. Det var først, da hun sagde: Mor siger, vi skal spise, at jeg reagerede. Nu repræsenterede hun min mor. Hun var så at sige af min mor og havde mig i sin hule hånd. Det fortæller noget om, at det, du er af, definerer, hvad du har. Når jeg så ser tilbage på min barndom og mine teenageår, er der ting, jeg var af, som definerer, hvem jeg er i dag. Jeg var et barn af religion. Religion, når det er værst, er at leve dit liv, som du tror, andre forventer, du skal leve. De første år som pastor tænkte jeg meget på, hvad andre forventede af mig. Lige indtil jeg indså, jeg kan ikke leve mit liv efter, hvad andre synes, men kun for én tilskuer, nemlig Jesus. Jeg nægtede at være et barn af religion, da det begrænser os og holder os bundet. Hvem, foruden Jesus, har haft den største indflydelse på, hvem du er i dag? Mine forældre har haft en central indflydelse på, både hvem jeg er som person og mit syn på kirke. Som da min far tog alle kirkebænkene ud af kirken og brændte dem. Det har været radikale øjeblikke i mit liv, som har hjulpet mig til at udfordre det religiøse og turde stille spørgsmålstegn ved, hvad kirken kan rumme. Derudover har Russell Evans fra Planetshakers i Australien en enorm betydning for mig. Jeg taler ofte med ham og vender vigtige beslutninger med ham. Det er afgørende for mig at have en mentor som ham, der taler ind i mit liv.

10

Hvordan forholder du dig som leder og forbillede til det at være ærlig og sårbar? Min sårbarhed bunder i min personlige stræben efter at blive den ”mindste” person i rummet. Jeg søger konstant efter områder i andres liv, hvor de er større end mig; de har flere penge end mig, flere kirkemedlemmer, de har større indflydelse med deres programmer i kirken. Og på den måde er jeg i en konstant position, hvor jeg er modtagelig for at lære fra andre. Mange føler sig intimideret af følelsen af at være den mindste i et rum. Men faktisk skal vi lige som David i mødet med Goliat opsøge situationer, hvor vi er små og opleve, at det er med til at frigøre salvelse og åndelig vækst. Og når du er den mindste i et rum, skal du ikke sidde genert ovre i et hjørne og skjule dig, men være til stede og stille spørgsmål og lære af de andre. Hvilket “bjerg” har været det hårdeste for dig at bestige? Da jeg var ungdomspræst kom min præst til mig og sagde, at han ønskede, at jeg blev assisterende præst. Jeg sagde, at jeg ikke havde lyst, men gerne ville fortsætte med at være ungdomspræst. Han insisterede og betonede, at han behøvede at have mig som assisterende præst, og at jeg skulle træde ud af mit arbejde med de unge. Han endte rent faktisk med at sige, at han ville fyre mig, hvis ikke jeg indvilgede i at blive assisterende præst. Så jeg gjorde det, og jeg hadede det. Jeg udviklede en meget dårlig attitude over for præsten, jeg kunne ikke lide kirken eller min tjeneste, og jeg kunne ikke blive klog på, hvad Gud ville gøre. Det var en hård tid. På et tidspunkt i den periode læste jeg de vers i Johannes Evangeliet kapitel 12 og vers 24, hvor der står: Hvis ikke et hvedekorn bliver lagt ned i jorden og dør, så bliver det aldrig til mere end det ene korn. Men hvis det dør, vil det bære megen frugt. Jeg indså, at nøglen for mig var, at jeg måtte dø fra mine drømme, mine følelser og dø fra min egen vilje. Og frem for at have en dårlig attitude og tænke, at det hele handler om mig, indså jeg, at det faktisk intet


GÆSTETALER

har med mig at gøre, men kun handler om Herren. Og den erkendelse ændrede mig til at være betjenende og trofast over for præsten. Efter en periode på tre år som assisterende præst åbnede Gud vejen for en national tjeneste blandt unge i England. Hvor jeg som ungdomspræst havde indflydelse på omkring 100 teenagere, gav Gud mig ansvaret for et arbejde, der rakte ud til hundredetusindvis af unge i England. Og jeg tror på, at det var en dør, Gud åbnede, fordi jeg lærte lektien om at dø fra mig selv. Hvilket princip, synes du, er sværest for dig at efterleve? Jeg synes, det er svært at være disciplineret. Ordet disciplin er et grimt ord. Jeg skal konstant beslutte mig for at være disciplineret inden for områder, jeg synes, er vigtige, som for eksempel personlig stille tid, motion og hobbyer. Psykologer siger, din viljesbeslutning er stærkest om morgenen, så jo længere du kommer op ad dagen, des mindre sandsynligt er det, at du gennemfører de ting, du burde få gjort. Derfor foretager jeg en konstant beslutning om som det første om morgenen at søge Gud i bøn og læse i Guds ord, dyrke motion og gøre de ting, der er vigtige. Så når det kommer til det sværeste princip at efterleve, synes jeg, det er, hvad der kommer før princippet, nemlig disciplinen til at udføre princippet. Du og Sophia har været gift i næsten 20 år og har to børn sammen. Hvad betyder familien for dig? Hver gang jeg er væk fra min familie, savner jeg dem enormt meget. Der er en del af mig, som bare ønsker, jeg var hos dem, når jeg er væk. Familie er alt for mig. Hvis jeg stod over for valget mellem at have en kirke på 40.000 medlemmer og miste min familie eller have en kirke på 100 medlemmer og beholde min familie, så ville jeg vælge det sidste og beholde min familie. I mit arbejde med at bygge kirke, som kræver meget arbejde og en stor indsats, vil jeg aldrig negligere det mest betydningsfulde - min familie. Vi har en familiedag hver uge, og vi har en familieaften hver uge. Alle i familien er involveret i, hvad jeg laver. De ved, jeg er i Danmark lige nu og er med til at sende mig afsted. De har været med i Australien og Afrika, hvor de medvirkede i forskellige sammenhænge. Så tjenesten er ikke noget, jeg gør, men det er en familieting.

CHURCH

11 9


GÆSTETALER

Han skulle hænges på torvet På trods af fængsel, tortur og en dødsdom, som næsten blev eksekveret, er Batyr Nurov fortsat fuldt besluttet på at dele den kristne tro med sine turkmenske landsmænd. Mød ham mandag aften på Sommercamp. Af Mikael Wandt Laursen Batyr skulle hænges den næste morgen på torvet i den by i det nordlige Afghanistan, hvor lokale talebanstammer havde dømt ham til døden. Som frafalden muslim, der ovenikøbet forsøgte at få andre muslimer til at blive kristne, var der ingen nåde at hente. Det værste for Batyr var dog ikke døden, men bevidstheden om, at hans landsmænd fortsat skulle leve i åndeligt mørke uden Gud og uden håb.

Amnesti International gik ind i sagen, og internationalt pres førte til, at politiet løslod de fire mænd, men Batyr var knækket. -Min kone kunne ikke genkende mig, da jeg kom hjem. Jeg var psykisk og fysisk ødelagt, fortæller Batyr, som sammen med sin familie gik under jorden. Efter en måned lykkedes det dem at flygte til Rusland, hvor de blev anerkendt som FN-flygtninge. Senere tilbød Norge at tage dem til landet.

17-årig muslim bliver præst i undergrundskirke Batyr Nurovs liv har ikke stået stille, siden han som 17-årig blev en kristen. Han voksede op i Turkmenistan. Et lille land med fem millioner indbyggere og en almægtig diktator, Niasov, der erstattede både Bibelen og Koranen med sin egen hellige bog ”Ruhnama”. Batyr var egentlig muslim og inde på en kriminel løbebane, men en ven vendte hjem efter flere års studier i Moskva og fortalte Batyr om troen på Jesus. Det blev starten på et nyt liv. Kort efter sin omvendelse begyndte Batyr at fortælle venner og familie om Jesus. Den ene efter den anden blev kristen, og den første menighed blev dannet med den unge Batyr som præst. Det var en undergrundskirke, da al afvigelse fra den officielle Ruhnama-ideologi blev straffet hårdt. Efter nogen tid var det næsten umuligt at holde kirken skjult for myndighederne. Flere hundrede unge var blevet kristne og havde oplevet Helligåndens kraft på en så konkret måde, at de uden frygt delte deres tro med mennesker, de mødte.

Rejsen til Afghanistan Selvom Batyr var knust, så levede hans drøm om at dele budskabet om Jesus med sine landsmænd videre. Sammen med en lokal norsk menighed gik han i gang med at lave radioudsendelser på Turkmensk. Programmerne blev sendt via langbølge til landet. Men radio var ikke nok for Batyr. I 2006 rejste han til det nordlige Afghanistan, hvor der bor mange Turkmenere. -Vi rejste dertil med nødhjælp, men havde også bilen fuld af bibler og kristen litteratur. Det blev dog ikke en lang missionstur. Kort efter deres ankomst dukkede de lokale magthavere op, som var nært forbundet med Taleban. -Nogen havde fortalt dem, at jeg var en tidligere muslim, der forsøgte at omvende andre muslimer til kristendommen. Nogen kendte åbenbart til mine radioprogrammer fra Norge, siger Batyr.

Arresteret og tortureret I november 2000 slog det hemmelige politi til. Batyr og fire andre ledende medlemmer af kirken blev arresteret og blev i løbet af de næste 14 dage udsat for massiv tortur. - Vi blev forhørt konstant i de to uger. Politiet var ofte beruset, mens de udsatte os for alle Stalins torturmetoder. Især blev jeg udsat for elektrochok, fortæller Batyr.

12

Dømt til døden Forhørene foregik hele natten på den lokale politistation, og trusler om dødsdom føg gennem luften. Batyrs medarbejder havde gemt en mobiltelefon i sin ene strømpe. Midt om natten lykkedes det i smug at kontakte venner i Norge, som straks gik til medierne og det norske udenrigsministerium. Der er dog langt fra Kabul til Mazar-i-Sharif, hvor de lokale stammer bestemmer. I løbet af den næste dag blev Batyr og hans medarbejder begge dømt til døden ved hængning. En


GÆSTETALER

dødsdom, som skulle eksekveres næste morgen. -Det var en forfærdende oplevelse. Ikke mindst da en FN-udsending besøgte os og sagde: ”Vi har udtømt alle vores kanaler. Vi kan ikke gøre mere.” Midt om natten opstod der dog pludselig en masse larm. En pansret mandskabsvogn fra NATOs ISAF-styrke ankom sammen med elleve soldater, der lynhurtigt befriede de to mænd, fik dem ind i den pansrede vogn og kørte væk til et ventende fly på en militærbase. Den norske regering havde bedt NATO gribe ind, da alle diplomatiske kilder var udtømt. Det er det hele værd Oplevelserne har ikke fået Batyr og hans hustru til at sænke farten. De er netop flyttet fra Norge til Tyrkiet sammen med deres tre små børn. Her bor der mange turkmenere og Batyr kan producere TV-programmer, der når ind til Turkmenistan. -Vores TV-programmer bliver set af store dele af befolkningen, og der plantes nye undergrundskirker i landet hele tiden, fortæller Batyr.

”Kanal Hayat” er navnet på den TV-kanal, som Batyr sender fra. Det er en kanal, som er startet med støtte fra Sommercamp Mariager i 2007, og som i dag når ud til over 100 millioner mennesker. -Det er langt mere effektivt at fortælle mennesker om Jesus gennem TV end gennem radio, siger Batyr og henviser til den imponerende eksponentielt voksende mængde af mennesker, der henvender sig via internettet efter programmerne. Selvom Batyr har oplevet grusomhed og forfølgelser på sin krop og mod sin familie, så står han og hans hustru fast på deres egen milde facon. Med et smil forsikrer han, at det har været det hele værd! -Vi vil gerne gøre det hele om igen, hvis det var nødvendigt, bare for at vi kan få lov til at dele de gode nyheder om Jesus. Det fortjener hvert eneste menneske at høre, slutter Batyr.

Batyr og hans kone laver også familie-TV til Turkmenistan, hvor de fortæller, at Gud elsker både kvinden og manden lige højt. Et revolutionerende budskab i det traditionelle muslimske samfund. De har aldrig sat en fod i deres hjemland efter deres flugt.

13


TEMA

Et netværk, der går op i en højere enhed Af Dan S. Jacobi “En højere enhed” er ikke kun overskriften over dette års Sommercamp. Det er også fokus i alle øvrige tiltag i Frikirkeleder, som er det netværk, der er bagland og arrangør af Campen. Det er tænkt som meget mere end et godt slogan eller et tema. Det er en kerneværdi, og det, vi ønsker, skal være det vigtigste kendetegn ved det fællesskab, som er limen mellem ledere og kirker i vores netværk. Mister vi Åndens enhed, så mister vi vores mandat og troværdighed, og vores fælles netværk vil reduceres til noget makværk med begrænset levetid. Som netværk vil vi gå efter enhed i fem dimensioner Enhed opad Vi er godt klar over, at vi ikke kan fabrikere eller organisere enhed frem i vores netværk. Enhed har sit udgangspunkt i forsoningen, hvor Jesus én gang for alle dræbte fjendskabet og rev alle mure og skel ned. Derfor vil korset altid være kilden til enhed, og enhedskraften vil kun kunne formidles til vores fællesskab via Guds Ånd. Derfor mødes vi som netværk til camps, konferencer og præstesamlinger, hvor vi i fællesskab kan rykke opad i bøn og lovsang og sammen søge tættere på Jesus og lade os fylde af Guds Ånd.

14

Enhed nedad Den højere enhed kan ikke baseres på hver vores ustabile følelser over for fællesskabet, men må bygges på et stabilt fælles fundament. Det er ikke subjektive erfaringer, der er grundlaget for vores enhed, men det objektive evangelium. Enheden i vores netværk bygger på nogle teologiske og læremæssige sandheder, som virker som stabile og solide fundamentstene under vores fællesskab. Vi vil derfor gå op i at dykke ned i Guds Ord, når vi er sammen. Vi ønsker, at Bibelen skal forblive vores samlingspunkt og være den justerende faktor i alle relationer og eventuelle konflikter og uenigheder. Enhed indad Hvis vi tager ønsket om et fællesskab i enhed alvorligt, så vil ingen af os kunne gå fri af spørgsmålet om, der er nogen i fællesskabet, som vi har et udestående med. Skal vi opleve en højere enhed, der trænger igennem til alle, så må den ikke reduceres til en intellektuel øvelse, men starte med en ransagelse af vores hjerter og eventuelt følges op af forsoningssamtale og forbøn for og med hinanden. Vi må ikke bedrøve Helligånden med bagtalelse, bitterhed eller sårende ord. Vi må løse konflikten, når den opstår og få talt ud med hinanden.


TEMA

Enhed udad Et sundt fællesskab er kendetegnet ved, at det rækker ud over sig selv og ser rigdommen i andre fællesskaber. Vi vil ikke lukke os om os selv, men lade os berige af kristne fra andre dele af Kristi legeme. Som netværk vil vi engagere os i så mange fælleskirkelige fora som overhovedet muligt. Vi vil i særlig grad se det som vores ansvar at dyrke fællesskabet med de øvrige frikirkesamfund. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan for at styrke det fælleskirkelige netværk ”Frikirkenet” og se det som et værktøj til at styrke enhed på tværs af kirkeskel og opbygge en stærk frikirkeidentitet i Danmark. Enhed fremad En højere enhed er ikke en stillestående størrelse. Vi tror, at Jesus vil nyt og mere i og igennem os som netværk. Det vil vi strække os efter og tro for i fællesskab. Derfor vil vi i enhed samle os om fælles drømme og visioner for fremtiden. Vi tror på vækkelse og på fremgang for Guds rige. Det kirkenetværk, vi ser, er et voksende netværk, hvor der konstant plantes nye kirker, og hvor disciple fostres, ledere trænes, og missionærer sendes ud. Mål for ENHED i de næste par år Vi har formuleret fem helt konkrete mål for Frikirkeleder ud fra akronymet ENHED: Etablere kirkenetværk National strategi Helhedsbranding Enhedsfokus Demonstrere pionerånd

Etablere kirkenetværk Vi er ikke længere kun et ledernetværk, men nu også et kirkenetværk. På nuværende tidspunkt er der fem organisationer og 25 kirker meldt ind, men der er mange flere på vej. Netværket er åbent for alle kirker, der kan stå inde for vores teologi og værdier, og som aktivt vil bidrage til fællesskabet. National strategi Vi arbejder hele tiden på nye synergier og forsøger at skabe samarbejde mellem alle aktiver i vores netværk. Inden for det seneste år har det blandt andet ført til en sammenlægning af PBUs lederkonference og Frikirkeleders konference og af Sommercampens organisation og Frikirkeleders organisation. Helhedsbranding Vi har et mål om at finde et nyt navn til Frikirkeleder, som kan samle alle vores aktiver under samme navn og brand. Målet er at finde et neutralt navn, der kan favne de kirker i netværket, som ikke historisk set er pinsekirker. Enhedsfokus Vi vil arbejde på at øge ejerskabet og vi-følelsen i netværket. Vi vil gerne blive bedre til at bygge bro til de internationale kirker og kirkeledere i Danmark. Vi vil gerne sikre, at unge og modne ledere følges ad og beriger hinanden. Demonstrere pionerånd Vi vil gerne forenes som netværk om to konkrete målsætninger, nemlig at stå sammen om at plante fem nye kirker i løbet af de kommende fem år og at arbejde på, at alle kirker har et børne- og ungdomsarbejde, der rækker ud til byen.

15


TEMA

”Jesu vej til en højere enhed er at komme i fællesskabet for at give, at vise uventet godhed og at møde alle mennesker med oprigtig interesse.”

16


TEMA

Den kostbare enhed Vi lever i en verden, der er splittet og opdelt. Det ses på det nære plan i generationskløfter, etniske konflikter, klassemæssige konflikter og splittede familier, der mister kontakten med hinanden. På globalt plan ses det mest ekstremt i de folkemord, som med ubegribelig brutalitet gennemføres i Mellemøsten og Afrika. Af Tonny Jacobsen Det er Guds store plan, at kirken skal være eksempel på Hans hjerte for at helbrede splittelser og overvinde kløfter mellem mennesker. Paulus beskriver i Efeserbrevet sin kaldelse til ’at oplyse alle om, hvad frelsesplanen er med den hemmelighed, som fra evighed af lå skjult i Gud, alle tings skaber, så at Guds visdom i al sin mangfoldighed nu gennem kirken kan blive gjort kendt for myndigheder og magter i himmelrummet’ (Ef. 3:9-10). Den plan, som Paulus taler om her, er, at Gud ’i Kristus’ har forligt mennesker, der ellers ikke kan forliges. Med andre ord er det Guds store plan, at Han gennem det nye liv i Jesus forener mennesker, der ellers aldrig kunne eller ville nå hinanden. Paulus’ klasseeksempel på folk, der ligger i uløselig konflikt med hinanden, er jøder og hedninger. Hans teologiske perspektiv er, at i Kristus er generationers fjendskab overvundet og opløst.

kompromis med sandheden for at skabe enhed.

Men hvordan ser det så ud med den praktiske udlevelse af Paulus’ store enhedsvision efter 2000 års kristendom? Der er mange fantastiske eksempler på forligelse og genoprettelse af relationer mod alle odds. Men vi må også erkende, at kirken på mange måder er præget af splittelse og opdeling. Det ses i konflikter mellem kirkesamfund, mellem kirkeledere eller internt i kirkefællesskaber.

Den bibelske enhed er altså en uhyre kostbar vision. Den nås ikke gennem, at vi i tolerancens navn finder laveste fællesnævner. Vejen er at følge Jesus i at give afkald på vores retmæssige privilegier, blive tjenere og møde hinanden i øjenhøjde. Jesu vej udfordrer vores naturlige menneskelige instinkter. Vi værner instinktivt om vore privilegier, står på vore rettigheder og iscenesætter os selv. Det er verdens jargon og vores faldne menneskelige naturs vej. Det er vejen til splid og strid. Jesu vej til en højere enhed er at komme i fællesskabet for at give, at vise uventet godhed og at møde alle mennesker med oprigtig interesse. Sådan som Jesus gjorde det.

Vi har ofte som kristne ført vores kamp for sandheden, som vi forstår den, på bekostning af enheden. På mange måder er det kirkens store konflikt, hvordan vi forener sandhed (vores forståelse af Bibelens lære) med enhed. For løsningen på enhedens udfordring kan ikke være at gå på

Har Paulus noget at sige om enhedens praktiske udfordringer? Ja, det har han i høj grad. Og hans løsning på enhedens udfordring er, at vi følger Jesu eksempel i at møde hinanden med en ydmyg kærlighed. Efter at sige, at vores kristendom bare er tomme ord, hvis ikke vi stræber efter at leve i enhed med hinanden, fortsætter han: “I skal have det sind over for hinanden, som var i Kristus Jesus, Han, som havde Guds skikkelse, regnede det ikke for et rov at være lige med Gud, men gav afkald på det, tog en tjeners skikkelse på og blev mennesker lig; og da Han var trådt frem som et menneske, ydmygede Han sig og blev lydig indtil døden, ja, døden på et kors.” (Fil. 2:6-8)

17


SEMINAR

Seminarer Den personlige samtale v. Vibeke Frederiksen Søndag og tirsdag kl. 13.30 i Mariager Højskoles auditorium Den personlige samtale er et velkendt behov hos mennesker og et centralt element i det at være kirke. På seminaret sættes fokus på, hvad den personlige samtale i kristne rammer kan. Der tages udgangspunkt i en konkret model, som understøtter menneskers grundlæggende behov og tydeliggør samtalens vigtigste elementer. Seminaret har til formål at illustrere, hvor let det er at have samtaler med mennesker, skærpe din tilgang til hvordan du har samtaler, og anvise hvor de kan optimeres. Underviser: Vibeke Frederiksen, som har mange års erfaring i personlige samtaler. Hun er desuden autoriseret psykolog, Ba. i sociologi, og specialist i narrativ terapi.

Familie og parforhold Gud i familien

v. Heidi og Jimmy Klentz Del 1: Mandag kl. 13.30 i Mariager Højskoles auditorium For flere kristne kan det være svært at få et naturligt andagtsliv som familie. Jesus kan over tid blive tabu i hjemmet. Der er måske kommet en åndelig blufærdighed ind i ægteskabet og familien. Ansvaret for den åndelige udvikling er til en vis grad blevet overdraget til kirken - som forældre har vi frasagt et kerneansvar. Hvordan etablerer vi et naturligt åndeligt fællesskab i hjemmet? Undervisere: Heidi og Jimmy Klentz. Heidi arbejder med teenagere på Mariager Efterskole og Jimmy driver selvstændig konsulentvirksomhed. De har sammen fire børn.

Skilt - men fortsat fælles forældre

v. Søren Marcussen Del 2: Onsdag kl. 13.30 i Mariager Højskoles auditorium Hvorfor er det så vigtigt for børn, at mor og far fortsat er fælles forældre, selvom de er skilt? Hvad kendetegner et ”godt nok” forældresamarbejde? Hvordan skabes et “godt nok” forældresamarbejde? Underviser: Søren Marcussen. Søren arbejder som undervisningskonsulent i Center for Familieudvikling med særligt fokus på skilsmisser. Han er uddannet familieterapeut.

18

Få tjekket sundheden i jeres parforhold

v. Søren Marcussen Del 3: Torsdag kl. 13.30 i Mariager Højskoles auditorium Par-tjek er et redskab til at måle sundheden i ens parforhold. Hvilke styrker har vi, og hvilke udfordringer har vores parforhold? Er der eksterne faktorer, der spiller ind og presser vores parforhold, og hvordan tager vi vare på disse sammen? Underviser: Søren Marcussen. Søren arbejder som undervisningskonsulent i Center for Familieudvikling med særligt fokus på skilsmisser. Han er uddannet familieterapeut.

Teologi og samtid Enhed i tro og tanke

v. Peter Øhrstrøm Søndag kl. 15.00 i Mariager Efterskoles aula Det hævdes ofte, at der er en modsætning mellem den kristne tro og den rationelle tanke. Påstandene går dels på, at den kristne tro i sig selv ikke hænger tankemæssigt sammen – at den er ufornuftig eller direkte selvmodsigende. Seminarets sigte er at påvise, at den slags påstande ikke holder ved et nærmere eftersyn. Underviser: Peter Øhrstrøm. Peter er dr.scient. og professor ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet. Han var medlem af Det Etiske Råd i perioden 2000-2010.

Åndens enhed; Fællesskab og mangfoldighed i oldkirken

v. Jakob Engberg Tirsdag kl. 13.30 i Mariager Efterskoles aula Hvordan videreførte de tidlige kristne læren om kirken som en enhed på tværs af sociale, etniske, kulturelle og geografiske skel? I hvor høj grad satte den lære sit præg på den tidlige kirkes praksis fx i forhold til omsorgsarbejde, fattighjælp og opretholdelsen af kontakt menigheder imellem på tværs af Romerrigets provinser? Kan deres liv og lære inspirere os til ”En højere enhed” med kirkens Herre og hinanden? Underviser: Jakob Engberg. Jakob er lektor i kirkehistorie på Aarhus Universitet, ph.d. i historie fra Syddansk Universitet.


SEMINAR

Kvindeseminar Sekularisering og tro i det 21. århundrede

Tag jer sammen!

I Europa ser vi en søgning efter en identitet og selvforståelse, der ofte kommer til at blive spejlet i modsætning til den kristne arv. Som et opgør med det, vi var, og ikke en aktiv progression imod et bedre perspektiv på humanismen, end det kristendommen gav. Der er i Europas folkesjæl en længsel efter, med Nietzsches ord, at transcendere mennesket. Denne længsel vil underviseren søge at betragte i evangeliets lys og forholde sig til nogle konkrete tekster fra Hans Kirks skrift: Kan Danmark Afkristnes? Underviser: Ph.D. David Jakobsen. David arbejder til daglig på Mariager Højskole, hvor han er ansvarlig for teologilinjen. David er også ansat ved Aalborg Universitet som ekstern lektor og forsker.

- et kvindeseminar om tjeneste. I de fleste frikirker tror vi på kvinder i tjeneste, men særligt indenfor lederskab ser vi ikke nok til det. Det er ved at være på tide, at kvinderne rejser sig op og er tro overfor Guds kald over deres liv. Med mindre endnu en generation skal stå i stampe, er det på tide, at kvinderne selv tager ansvar. Dette seminar vil give både bibelteologi og motivation til action. Underviser: Jakob Vagner. Jakob underviser på Mariager Højskole med ansvar for Discipelskabslinjen.

v. David Jakobsen Tirsdag kl. 15.00 i Mariager Efterskoles aula

Sociale medier, ungdomskultur og kristen tro v. Josua Christensen Onsdag kl. 13.30 i Mariager Efterskoles aula

Hvordan vælger børn og unge i en verden, hvor alt tilsyneladende er muligt, men intet er sikkert? Hvad har værdi, når man er ung i nutidens Danmark? Og hvordan forholder de sig til livets store eksistentielle spørgsmål: Hvem er jeg? Hvad skal jeg gøre med mit liv? Hvem betyder mest for mig? Alle spørgsmål, som vil blive diskuteret under seminaret. Underviser: Josua Christensen. Josua har en Master i børne- og ungdomskultur med specialisering i medier. Han holder oplæg på skoler, til konferencer, temadage og workshops, og derudover er han konsulent ved Frie Skolers Lærerforening.

Islam, en af tidens største udfordringer v. Palle Flyger Torsdag 13.30 i Mariager Efterskoles aula

Som demokrati ser vi Islam udfordre vore værdier og holdninger. MEN, hvordan skal vi som kristne reagere overfor de mere end 200.000 muslimer, som bor i Danmark? Har Bibelen et bud på, hvordan Gud ser din muslimske nabo? Og hvad skal vi tænke og gøre, når vi er vidner til en af historiens største kristenforfølgelser i disse dage? Underviser: Palle Flyger. Han har beskæftiget sig med Islam og kristen mission i over 30 år. Han har arbejdet i den muslimske verden med menighedsplantning og discipelskab.

Sådan kan du fortælle om Jesus til muslimer Batyr Nurov Mandag kl. 13.30 i Mariager Højskoles spisesal

Der er kommet mange muslimer til Danmark gennem de sidste 20 år. Hvordan kan vi fortælle dem om den kristne tro på en måde som fremmer tillid og åbenhed? Det vil den turkmenske præst, Batyr, sætte fokus på. Underviser: Batyr Nurov, laver kristen TV til Turkmenistan.

v. Jakob Vagner Onsdag kl. 15.00 i Camphallen

Profetskolen v. Jørn Hyldgaard, Jakob Vagner, René Ottesen og Bergur Skovgaard Mandag til torsdag kl. 15.00 i Mariager Højskoles auditorium Længes du efter at blive bedre til at lytte til Guds stemme? Længes du efter at blive bedre til at bedømme, hvad der kommer fra Gud? Så er profetskolen noget for dig. Gennem erfaringsdeling, inspiration og ikke mindst praksis skal vi på disse seminarer udforske det profetiske, helbredelse og bedømmelse. Vi har alle lang erfaring med disse gaver og har personligt oplevet Guds godhed utallige gange på disse felter.

Erhvervsseminar

Pris 250 kr. Betales i døren

v. Matthew Barnett Onsdag kl. 12.30, Restaurant Da Vinci Havnevej 7 i Hadsund Alle forretningsfolk inviteres til inspirerende erhvervsseminar. Formålet er at knytte relationer, samtale omkring udfordringer med at få arbejds- og trosliv til at harmonere. Der vil være et kort inspirationsoplæg ved en dansk erhvervsmand, og Matthew Barnett vil dele erfaringer med at samarbejde med erhvervslivet i DreamCenter. Vi vil lægge ud med at spise en frokost sammen og på den måde have mulighed for at udveksle kontakter og erfaringer. Tilmelding: Send en besked senest mandag d. 13 juli til 2062 6304.

Lovsangsseminar v. Martin Smith Mandag kl. 13.30, Mariager Efterskoles aula Eksklusivt lovsangsseminar for lovsangsledere, musikere og sangskrivere. Kom og bliv inspireret af Martin Smith, som deler sit liv og sin erfaring som sangskriver og lovsangsleder. Han står bag sange som God’s great dancefloor og Waiting here for You. Martin Smith er en energisk og passioneret lovsangsleder, som sætter Jesus i centrum og inviterer alle med i tilbedelse af Ham.

19


PROGRAM

Program DAG

TID

GUDSTJENESTE/SEMINAR

Lørdag

11:00

Samling m. bøn og lovsang for ugen

19:00

Åbningsmøde

Dan S. Jacobi

Camphallen

10:00

Gudstjeneste

Jarle Tangstad

Camphallen

13:30

Seminar: Den personlige samtale del 1

Vibeke Frederiksen

MH Auditorium*

15:00

Seminar: Enhed i tro og tanke

Peter Øhrstrøm

ME Aula**

15:00

Seminar: Palæstinenseren, der lærte at elske israelerne

Zak Miktari

Camphallen

19:00

Gudstjeneste

Bergur Skovgaard

Camphallen

22:00

Ungdomsgudstjeneste / KONCERT - SKYWALK

Simon Jakobsen

Camphallen

Mandag 10:00

Undervisning del 1

Gideon Jakobsen

Camphallen

11:00

Undervisning del 2

Vibeke Frandsen

Camphallen

13:30

Lovsangsseminar

Martin Smith

ME Aula**

13:30

Familieseminar: Gud i familien

Heidi og Jimmy Klentz

MH Auditorium*

13:30

Seminar: Sådan kan du fortælle om Jesus til muslimer

Batyr Nurov

MH Spisesal

15:00

Profetskolen

Jakob Vagner

MH Auditorium*

15:00

Seminar: Mit liv som undergrundspræst

Zak Miktari

ME Aula**

19:00

Missionsgudstjeneste

Batyr Nurov

Camphallen

22:00

KONCERT - MARTIN SMITH

10:00

Undervisning del 1

Tonny Jacobsen

Camphallen

11:00

Undervisning del 2

Simon Linde

Camphallen

13:00

GOSPEL-WORKSHOP (Se mere i program på side 29)

Heidi Bisgaard og Laura (X Faktor)

Mariager skole

13:30

Seminar: Den personlige samtale; del 2

Vibeke Frederiksen

MH Auditorium*

13:30

Seminar: Fællesskab og mangfoldighed i oldkirken

Jakob Engberg

ME Aula**

14:00

BØRNESHOW (Se mere i program på side 29)

15:00

Seminar: Sekularisering og tro i det 21. århundrede

David Jakobsen

ME Aula**

15:00

Profetskolen

Jørn Hyldgaard

MH Auditorium*

19:00

Gudstjeneste

Jørn Hyldgaard

Camphallen

21:00

GOSPELKONCERT - BEBIANE BØJE / HELLE PEDERSEN

ME Aula**

22:00

JAZZKONCERT - MADS HOUE ORGANIC PROJECT

ME Spisesal

10:00

Undervisning del 1

Matthew Barnett

Camphallen

11:00

Undervisning del 2

Matthew Barnett

Camphallen

12:30

Erhvervsseminar

Matthew Barnett mfl.

Da Vinci Hadsund

13:30

Familieseminar: SKILT – men fortsat fælles forældre

Søren Marcussen

MH Auditorium*

13:30

Seminar: Sociale medier, ungdomskultur og kristen tro

Josua Christensen

ME Aula**

15:00

Kvindeseminar

Jakob Vagner

Camphallen

15:00

Profetskolen

Bergur Skovgaard

MH Auditorium*

15:00

Seminar: Historien om Pionermission i Danmark

Ketty og Paul Conrad

ME Aula**

19:00

Gudstjeneste

Matthew Barnett

Camphallen

22:00

KONCERT - HANNE VINSTEN

Søndag

Tirsdag

Onsdag

20

TALER

STED MH Auditorium*

Camphallen

Camphallen

ME Aula**


PROGRAM

DAG

TID

GUDSTJENESTE/SEMINARER

TALER

STED

Torsdag

10:00

Undervisning del 1

Glyn Barrett

Camphallen

11:00

Undervisning del 2

Glyn Barrett

Camphallen

13:30

Familieseminar: Få tjekket sundheden i jeres parforhold

Søren Marcussen

MH Auditorium*

13:30

Seminar: Islam, en af tidens største udfordringer

Palle Flyger

ME Aula**

15:00

Profetskolen

René Ottesen

MH Auditorium*

15:00

Seminar: Drømmen blev til virkelighed – mission i Athen

Patricia og Dan Kirk Biswas

ME Aula**

19:00

Gudstjeneste

Glyn Barrett

Camphallen

10:00

Undervisning del 1

Morten Patrzalek

Camphallen

11:00

Undervisning del 2

Christina Kristensen

Camphallen

14:00

KICK OFF

Thomas Christensen

Camphallen

Fredag

* Mariager Højskoles Auditorium, se kort på side 39 ** Mariager Efterskoles Aula, se kort på side 39 Læs mere om seminarer på side 18 og 19 Deltagelse i gudstjenesterne i hallen kræver gyldigt armbånd eller dagsbillet (købes i campreceptionen).

Tolkning Kender du nogen på campen, som har brug for tolkning?

engelsk eller farsi Vi tilbyder tolkning til farsi og engelsk på alle aftengudstjenesterne. udlånes i Camphallen over for lydøen eller ved tolkeboksene. Om formiddagen og til seminarer om eftermiddagen vil der kun være mulighed for tolkning til engelsk. Skulle du have yderligere spørgsmål kan du rette henvendelse til tolkene ved tolkeboksene.

21


Få Sommercamp i lommen!

Sommercamp App Med Sommercamps nye app har du den vigtigste information lige ved hånden. Læs om program for gudstjenester, seminarer, koncerter, information om talere og meget mere. Lyt til og køb ny dansk lovsangsmusik via app’en. Få direkte adgang til livestreaming af gudstjenester fra Camphallen. Du finder også Sommercamps Youtube-kanal, hvor alle gudstjenester løbende bliver uploadet. Søg på Sommercamp i App-store eller Google-play og hent app’en til din mobile enhed.


INDSAMLING

Indsamlinger Wildcard

Betesda

Lørdag kl. 19.00 Indsamlingen går til, at vi kan hjælpe folk uden de store økonomiske ressourcer til også at komme med på Sommercamp Mariager. Wildcardordningen har i flere år betydet, at enlige forsørgere og familier uden den nødvendige økonomiske formåen har kunnet være med i fællesskabet og gudstjenesterne på Sommercamp.

Onsdag kl. 10.00 Fra misbruger til mønsterbryder på Betesda. Betesda er et hjem, hvor misbrugere kan modtage behandling og lære at leve et liv uden rusmidler. Gennem tro, bibelundervisning og pædagogisk arbejde ændres livsmønstre, og mennesker oplever den gennemgribende forvandling, det er, at gå fra misbruger til mønsterbryder.

Impact People International Søndag kl. 10.00 - v. Sven-Axel Conrad Hvordan skal vi kunne læge sårene i nationen, hvis Kristi legeme er såret og splittet? Impact People arbejder for at bygge bro mellem alle kristne kirkesamfund i Tanzania, for at de kristne i landet kan stå sammen i enhed og forbøn for nationen og dermed være med til at forhindre den øgede radikale islamisering, som er ved at overtage landet.

Efterskolen Alterna Søndag kl. 19.00 Alterna har gennem flere år haft indflydelse på mange unge menneskers liv og ønsker at udvikle drømmen om at nå ud til endnu flere mennesker med en flytning til Hillerød. Alterna har brug for, at alle støtter op omkring projektet, så det kan lykkes. Vær med og giv en gave til fremtidens generationer.

TV Tyrk Mandag kl.19.00 Igennem flere år har Sommercamp gjort det muligt at sende kristent TV til den muslimske verden. I år fokuserer vi på Turkmenistan. Et land, der bliver regeret af en enevældig og undertrykkende diktator. Alligevel er antallet af kristne vokset til 1700 primært takket være kristen TV. Indsamlingen i år vil gøre det muligt for os at producere 50 nye turkmenske TVprogrammer.

IAS/Nigeria (International Aid Services) Tirsdag kl. 19.00 Vi samler ind til flygtninge i Nordnigeria, der plages af angreb fra den islamistiske gruppe Boko Haram. Pengene går til IAS´ danske partner, Restoration Church, i byen Kaduna. Kirken giver nødhjælp og husly til familier og sårbare grupper og arbejder med kirkebyggeri og menighedsplantning i Nordnigeria.

Dream Center Onsdag kl. 19.00 Sommercamp har fornøjelsen at have besøg af Matthew Barnett, som er grundlægger af Dream Center, Los Angeles. Stedet kan beskrives som en åndelig 7Eleven, der altid har åben for at møde de problemstillinger, folk i området har, så som hjemløshed, prostitution og trafficking. Når du støtter Dream Center, er du med til at gøre det muligt, at de kan fortsætte med at tilbyde 700 mennesker tag over hovedet, brødføde 30.000 om ugen og tilbyde hjælpeprogrammer for 200 stofmisbrugere og alkoholikere.

Wildcard Torsdag kl. 10.00 Indsamlingen går til, at vi kan hjælpe folk uden de store økonomiske ressourcer til også at komme med på Sommercamp Mariager. Wildcardordningen har i flere år betydet, at enlige forsørgere og familier uden den nødvendige økonomiske formåen har kunnet være med i fællesskabet og gudstjenesterne på Sommercamp.

!audacious/Glyn Barrett Torsdag kl. 19.00 Gæstetaler Glyn Barrett er leder af !Audacious Church i Manchester. Kirken er vokset til over 1500 medlemmer på seks år og har vist at vækst er muligt i en europæisk kontekst. Vi vil samle en kærlighedsgave ind til Glyn Barretts tjeneste og udgifterne i forbindelse med hans besøg.

Frikirkeleder Fredag kl.10.00 Frikirkeleder er et netværk af præster og kirker, som står bag Sommercamp og andre nationale lederkonferencer. Netværket er paraplyorganisation for fællesforetagender såsom skolerne: Mariager Høj- og efterskole, Frydensberg og Alterna samt IAS og KMN. Frikirkeleder har et behov for at optimere kendskabet til netværkets arbejde til den brede befolkning. Det skal ske gennem ny hjemmeside, aktiviteter på de sociale medier, trykmaterialer og videoer.

23


60 års

fest

TID TIL VÆKST?

onsdag

Bliv en del af et spændende fællesskab, bliv udfordret personligt og åndeligt og fordyb dig i Bibelen

21.30

”Tag med valgfaget Social på tur til L.A. Dream Center” #socialletschangetheworld Leif Petterson Lærer

”En sund sjæl hører hjemme i et sundt legeme - på MH sætter vi nye standarder for kostskolemad” Jane Jensen Køkkenleder

”Tør du ”Relevant sætte dine undervisning! værdier og Fantastiske omgivelser! styrker i spil? Motiveret personale! Så vælg Rådgivning HVAD VENTER på MH” DU PÅ?” Solfrid Bracher Lærer

Kent Jakobsen Forstander

”Kom på SWM efter udfordring og sjov med musik og fordybelse i lovsang” Chrissy Kristensen Lærer

”For at lære et sprog skal det bruges, og højskole er den bedste form for integration - kom og bliv en del af fællesskabet” Birgitte Petterson Lærer

For mere info og tilmelding www.mariager-hojskole.dk


ARTIKEL

Kristne rejser sig mod islamisering af Afrika Af Jimmy Klentz Store dele af Afrika har de seneste år oplevet forfærdelige terroraktioner af Boko Haram, som er en islamistisk terrororganisation på samme niveau som Islamisk Stat i Mellemøsten. Via medier og hjælpeorganisationer hører vi grufulde historier om kvinder og piger, der bliver kidnappet og voldtaget, ser byer blive brændt og ødelagt og likvideringer af uskyldige mennesker. Især kristne bliver forfulgt og må flygte for livet. Målet for Boko Haram er at skabe en islamisk stat, hvor Sharialoven implementeres. Det vil betyde, at mange kristne vil blive forfulgt og dræbt, hvis Boko Haram lykkes med deres plan. Tunde Bolanta, kirkeleder fra Nigeria, beskriver at landet er i en stor krise, og at kirken i Nigeria har en stor rolle at spille både med at hjælpe de mange ofre, stå sammen i bøn, men også med at etablere kirker i de udsatte områder. I de sidste 3 ½ år er der plantet 25 nye menigheder, og der er over 4.000 medlemmer i disse kirker, hvoraf flere ligger i de berørte områder. Bolantas menighed i Kaduna oplever en tilstrømning af flygtninge fra de Boko Haram- hærgede områder. Hans kirke hjælper allerede nu med basal nødhjælp, mad og tøj. Flere søger husly i kirkerne eller hos kristne familier, og situationen bliver uge for uge mere intens. Torben Madsen, leder af IAS (International Aid Services) i Danmark, mener, at det er afgørende, at vi fra Vesten træder til så hurtigt som muligt med hjælp. - Vi ved af erfaring, at når islamisterne terroriserer, er der behov for at stå fast og stå imod. Deres mål er jo, at de kristne flygter ud af områderne. Derfor er det bedste forsvar at være offensiv. Kirkerne er også vigtige åndelige og sociale centre, hvor mennesker får Guds ord og hjælp til at stå igennem prøvelsen, udtaler Torben. Forsoning blandt ledere En andet land i Afrika som oplever stigende islamisering er Tanzania. Landet befinder sig i en situation, hvor stærke islamistiske kræfter arbejder bevidst på at overtage styringen og gøre det til en islamisk stat. Det kommende præsidentvalg er afgørende for fremtiden, da muslimerne igen vil have en muslimsk præsident. Den nuværende præsident har siddet i ti år, og det har været ødelæggende for landet, da han har indsat muslimer på de fleste ledende poster. De kristne i landet, som udgør majoriteten, står dog splittet og arbejder ikke sammen. Sven-Axel Conrad har de seneste år afholdt forsoningskonferencer for ledere i Tanzania, og han mener, nøglen til at bevare fred i landet er en samlet kirke.

- Jeg er overbevist om, at hvis de kristne bliver forsonet med hinanden og oplever en større enhed, vil det også påvirke valget, og vi kan få en ikke-muslim til at lede landet de næste ti år. Hvis ikke det sker, er risikoen, at landet vil være tabt til islam. Derfor er disse freds- og forsoningskonferencer altafgørende for de kristnes enhed og for landets fremtid, konstaterer Sven-Axel. Søndag formiddag samler vi ind til Sven-Axel Conrads arbejde for forsoning i Afrika, og tirsdag aften vil indsamlingen gå til Tunde Bolantas arbejde i Nordnigeria.

IAS hjælper mennesker ude i verden og er din forlængede arm i mission og nødhjælp.

IAS er pinse- og frikirkers fælles hjælpeorganisation. IAS yder katastrofehjælp i Nepal, Nigeria og Somalia.

Vil du gøre en forskel sammen med os? Bliv medlem og støt IAS fast. Så gør du det muligt for os at nå langt ud!

Flygtningehjælp i Athen,

Bliv medlem

Sudan og Sri Lanka. Uddannelse og landbrug i Østafrika. Styrker kirker og organi-

Støt Se www.ias-danmark.dk Tak!

sationers missionsindsats. International Aid Services ias-denmark@ias-intl.org tlf. 7534 5855

25


ARTIKEL

En utrolig historie Mariager Høj- og Efterskole fylder 60 år i år. Det markeres med udgivelsen af bogen ”Med Gud i centrum”, som udkommer under Sommercamp ’15. Læs her et kort resumé af bogen.

Af Finn Slumstrup Hvordan i alverden fik de modet til at kaste sig ud i det eksperiment? Ganske vist var Andreas Endersen fra København, H.P. Rosenvinge fra Aarhus, Harald Rich fra Randers og andre i den lille kreds blandt pinsevækkelsens kendte navne. Men menighederne var få og spredte, så hvordan pionérerne fik mod til at kaste sig ud i bygningen af en højskole, er et godt spørgsmål. Inspirationen havde de hentet i Sverige, hvor det betød kolossalt for arbejdet, at pinsevækkelsen havde sin egen højskole. Nu skulle forsøget også gøres i Danmark, og der var enighed om, at netop arbejdet med at rejse en sådan skole kunne være en værdig fælles sag for de ellers selvstændige pinsemenigheder. At skolen kom til at ligge i Mariager hang sammen med, at der var en vågen kommunalbestyrelse, som kunne se, at en sådan skole kunne blive et aktiv for byen. Det afsluttede i hvert fald pinsefolkenes overvejelser om placering, da Mariager byråd tilbød en stor grund på et naturskønt område kvit og frit til det gode formål. Efter flere års forberedende arbejde blev grundstenen nedlagt den 26. september 1954, og i løbet af det følgende år blev skolen bygget. 22. oktober 1955 er den officielle indvielsesdag for Pinsevækkelsens Højskole, og den 3. november startede den første vinterskole under Harald Richs ledelse med 39 elever. Derefter er det gået slag i slag gennem 60 år, som har været præget af en næsten ufattelig vækst fra den oprindelige højskole til det store skolekompleks, vi kender i dag.

1952

Visionen til Pinsevækkelsens Højskole fødes

26

1953

Kommunalbestyrelsen i Mariager tilbyder grund til opføring af højskolen

Fra 1956-61 kørte skolen som højskole om vinteren og som ungdomsskole, d.v.s. efterskole, i fem sommermåneder. Derefter gik man over til 8 måneders højskole i et forsøg på at tiltrække nordiske – især norske – elever. Pinsevækkelsens Efterskole i selvstændige bygninger begyndte 1. august 1981, og den samlede virksomhed skiftede navn til Pinsevækkelsens Højskole og Efterskole. Der bliver altså tale om en skole, som går på to ben. Der er pædagogisk forskel på efterskole og højskole, men grundsynet er det samme. Det blev udtrykt smukt af en elev, som om sit efterskoleår skrev i 1984: ”Vigtigst er nok for mig, at jeg ved, at selv når vi kommer hjem, er det muligt at holde de venskaber ved lige, som man har nået at opbygge med sine kammerater, når bare vi har haft Gud i centrum. Og at det ligeledes er muligt, at jeg personligt gør Gud til en del af min hverdag og er dér, hvor han ønsker, at jeg skal være”. I 80’erne bliver begreber som evangelisation og Team Action en del af et skoleliv, som dels foregår i Mariager, dels foregår ved opsøgende arbejde rundt i Danmark og ude i verden. Institutionen vokser konstant. I 1985-86 etableres et alternativt skoleår i forbindelse med efterskolen, og forsøget vokser op til at blive en selvstændig efterskole, ”Alterna”. På samme tid køber man en nedlagt ejendom, ”Frydensberg”, og også den udvikler sig til at blive en selvstændig efterskole.

1954

26. september Første spadestik

1955

22. oktober Indvielsesdag Skolen har 39 elever

1956

Højskole om vinteren samt efterskole om sommeren


ARTIKEL

I en stadig mere individualiseret tid fastholder man i Mariager fællesskabet mellem mennesker og fællesskabet med Gud som mål i tilværelsen. Som tidligere forstander Tonny Jacobsen har formuleret det: ”Et år på Pinsevækkelsens Højskole handler ikke kun om at arbejde med sig selv. Man finder først storheden i livet, når man giver til andre. Og det ser vi meget praktisk på.(…) Livet er en stor gave. Alt for stor til at blive levet under det niveau, som Gud har kaldet dig til”. De seneste år har skolen åbnet sig stadig mere ud mod andre frikirkesamfund, og i en multimedietid inviterer man interesserede til at komme ”På virtuel bibelskole” i samarbejde med Harvest Bible College i Australien.

1981

Pinsevækkelsens Efterskole indvies

1988 1985

Frydensberg Efterskole indvies

I 2003 har efterskolen for første gang over 100 elever på en årgang, og i april 2005 tager man konsekvensen af udviklingen mod et stadig mere åbent frikirkelandskab og skifter navn til det nuværende Mariager Høj– og Efterskole. Den utrolige væksthistorie fra stilfærdig højskole i 1955 til vore dages myldrende aktivitetsniveau får endnu en tilføjelse med indvielsen af Mariagerfjord Frikirke i april 2010. Ved 60-års jubilæet har højskolen gennem årene haft over 3000 elever, og i skoleåret 2015-16 passerer også efterskolen de 3000 elever. De modige pionérer, som startede det hele, ville næppe have kunnet fatte det!

1988

Efterskolen Alterna flytter til Frydensbergs matrikel

2005

Pinsevækkelsens Høj- og Efterskole ændrer navn til Mariager Høj- og Efterskole

2015

Efterskolen Alterna flytter til Hillerød

Efterskolen Alterna starter som et forsøgsår

27WILDCARD

Erhvervsfolk støtter Wildcard Sommercamp byder med glæde nye campdeltagere velkommen, og vi ser hvert år førstegangsbesøgende kobler sig på campen. En række kirker har i år inviteret helt nye familier med, som bliver støttet af wildcardordningen. Midler til ordningen kommer blandt andet fra en gruppe erhvervsfolk, som deltog på et Erhvervsseminar sidste år. I den anledning donerede de penge til at familier, som aldrig har været på Sommercamp før, kan være med i år. En af de kirker, som har inviteret en ny familie med på Sommercamp, er Betania Kirkecenter i Blåhøj. De ser det som en fantastisk mulighed for at introducere familier til fællesskabet i kirken. Ingvil Boesenbæk, ansvarlig for Blåhøjgaden, oplever campen som en fantastisk måde at introducere nye til kirkens fællesskab. - Det beriger hele menigheden at have nye med, og det er en glæde at se, når fællesskabet vokser. Fordelen, ved at have dem med en hel uge på Sommercamp, er, at det bliver nemmere at komme ind i fællesskabet, når vi igen mødes

derhjemme. Jeg synes, det er dejligt, når vi på den måde knyttes tættere sammen. Det er også skønt at se børnene, som virkelig kommer tæt på hinanden, siger Ingvil. Også i år samler vi ind til wildcardordningen. Ken Due, initiativtager og ansvarlig for erhvervsseminaret, beskriver årsagen til den udrakte hånd til førstegangsbesøgende: - Det er et vigtigt element for den gruppe af forretningsfolk, som deltager på erhvervsseminaret at omsætte det kald, det er at være forretningsmand – med det at virke med – også økonomisk. Eftersom arrangementet er på Sommercamp, er det et naturligt valg, at støtten går til at styrke campen med at vokse. Vi ser Campen som en oplagt måde at introducere mennesker til menighedens liv – og troen på Jesus Kristus, udtaler Ken. Forretningsfolk samles igen i år til Erhvervsseminar på Restaurant Da Vinci i Hadsund, onsdag kl. 12.30.

Sponsorer af Bygadewildcards:

www.n2y.dk www.n2y.dk

FAKTA: Hvert år uddeler Sommercamp Mariager wildcards til personer, som er i en situation, hvor en uge på Sommercamp i Mariager var blevet prioriteret fra alene på grund af manglende økonomi. Wildcard tildeles primært enlige forsørgere, kontanthjælpsmodtagere samt asylansøgere. Ordningen finansieres både gennem forrige års Sommercampindsamlinger og midler fra Arbejdsmarkedets Ferie Fond, som administreres via Kirkernes Integrations Tjeneste. Fonden har til formål at sende asylansøgere eller danske familier på kontanthjælp på sommeraktiviteter såsom Sommercamp.

Alsidig smart Alsidig smart elpaneler designede elpaneler efterdesignede kundes ønske Hvadkundes er din applikation? ønske efter Hvad er din applikation? Duelco A/S - Aalborg

Duelco A/S - Sønderborg

Tlf.:

70 10 10 07

www.duelco.dk

Systemvej 8 | 9200 Aalborg SV

Mommarkvej 5 | 6400 Sønderborg

Fax:

70 10 10 08

info@duelco.dk

Duelco A/S - Aalborg

Duelco A/S - Sønderborg

Tlf.:

70 10 10 07

www.duelco.dk


i


Kom og vær sommergæst

MOTORMILLE (Ramasjang) Børneshow for alle kl. 14 i Camphallen TRYLLE ANDREAS (DR Talent) Børneshow for alle kl. 14 i Camphallen KIDS WORSHIP (Releasekoncert, ny CD: Flyt dine fødder) Børneshow for alle kl. 14 i Camphallen LAURA (X Factor)

Gospelworkshop kl. 13 - 17 på Mariager skole + aftengudstjenesten kl. 19

HEIDI BISGAARD (Groovy Gospel Aalborg)

Gospelworkshop kl. 13 - 17 på Mariager skole + aftengudstjenesten kl. 19

GOSPELKONCERT (Bebiane Bøje) Gospelkoncert kl. 21 i Mariager Efterskoles aula JAZZBAND (Mads Houe Organic Project) Koncert kl. 22 i Mariager Efterskoles spisesal

ra Kendt f ang Ramasj

MOTOR

MILLE

Børneshow kl. 14.00

31


SC EKSTRA

SC ekstra Camp Cup Når der mandag og onsdag eftermiddag afholdes Camp Cup, bliver det med den helt rigtige stemning. I år bliver heppekoret suppleret med en DJ, som skruer godt op for musikken. Mariager stadion lægger græs til to dages intens og underholdende fodbold, hvor der spilles om ære, stolthed og den eftertragtede vandrepokal til vinderen. Mød op og hep på dit yndlingshold og oplev samtidig en fantastisk stemning ved banerne omkring Mariager Stadion. Tilmelding af hold sker på www.sommercamp.dk Kampene ligger mandag og onsdag i tidsrummet kl. 13.30 – 17.00

SC Golf Vi fortsætter sidste års succes og arrangerer SC GOLF. Kom og deltag i Sommercamps golfturnering hos Mariagerfjord Golfklub. Med udsigt over fjorden og en smuk bane, der byder på spændende udfordringer, dyster vi om fine præmier. Tilmelding til turneringen foregår på golfbox under Mariagerfjord golfklub. Det koster 200 kr. at deltage for spillere, der ikke er medlem af Mariagerfjord Golfklub. Turneringen er kun for deltagere på Sommercamp Mariager. Der vil ligesom sidste år være flotte præmier. Desuden er der under Sommercamp ½ greenfee på 18 hullers banen for campdeltagere. Der anføres Sommercamp i Greenfeebogen. For yderligere info kontakt David Jakobsen på dj@mariager-hojskole.dk

GospelWorkshop Syng sommeren varm! Elsker du gospel, og har du lyst til at synge i et kor, der gynger? På gæstedagen tirsdag har du mulighed for at deltage i en gospelworkshop med topprofessionelle undervisere. Laura, kendt fra X Factor, vil deltage som solist og Heidi Bisgaard, uddannet på Aalborg konservatorium og erfaren korleder, vil sikre, at alle sangene vil få himlen til at synge med. De lover begge, at det bliver en sjov og lærerig dag. Om aftenen medvirker koret til den store gudstjeneste i Camp-hallen. Workshoppen foregår tirsdag i tidsrummet 13-17 på Mariager skole på Hjulhusvej og er gratis.

Sociale medier Følg Sommercamp Mariager på de sociale medier. På vores facebookside kan du læse de nyeste opdateringer og følge med i de mange tiltag. Smut forbi www.facebook. com/sommercampmariager og post din camp-status, del spontane billeder og udvid dit facebook-netværk. Smid også gerne et billede på instagram med hashtag #scmariager.

Gospelkoncert tirsdag kl. 21.00 - i Mariager Efterskoles aula for alle Vi får besøg af:

32

BEBIANE BØJE (Citykirken Aarhus) HELLE PEDERSEN (Citykirken Aarhus)

Gratis ent


SC EKSTRA

Lovsang På Sommercamp er der rig mulighed for at nyde LIVE-musik i høj kvalitet. Til gudstjenesterne i camphallen bliver lovsangen og fællessangen prioriteret højt. I lovsangen mødes jord og himmel, og man fornemmer, at musikken og teksterne bringer én tættere på Gud – som at få en smag på Hans rige. Til gudstjenesterne er det Sommercamps band, der leder fællessangen. Bandet består af sangere og musikere fra kirker landet over og er under ledelse af: Nicolaj & Christina Kristensen (Mariagerfjord Frikirke) Nanna Patricia Frimand-Meier (Kirken i Kulturcenteret, København) Jesper Primdahl Jakobsen (Aalborg Citykirke)

App Sommercamp Mariager lancerer i år en app, som blandt andet indeholder program for gudstjenester, seminarer, koncerter og SC sport, information om talere på gudstjenesterne og nyttige praktiske oplysninger. Du finder også noget af den lovsangsmusik, som du vil høre på campen. Et link til iTunes giver dig en smagsprøve og mulighed for at købe musikken. En række bygader har uploadet deres lokale aktiviteter til app’en. Se om din bygades aktiviteter figurerer i menuen og få styr på, hvornår din gade har grillaften, kaffehygge eller arrangerer gåtur til havnen. Læs også dagens ord og reflektér over det i din daglige andagt. Du kan livestreame gudstjenester fra Camphallen direkte fra app’en. Du finder også Sommercamps Youtube-kanal, hvor alle gudstjenester løbende bliver oploadet. Søg på Sommercamp i App-store eller Google-play og hent app’en til din mobile enhed.

Koncert mandag kl. 22.00 - i camphallen for alle

Bøn og forbøn Bøn Bøn er et fantastisk forum til at mødes i troens enhed. Bibelen siger, hvor to eller tre er forsamlet i Hans navn, vil Hans ånd være til stede. Vi forventer, at Gud er der med sit nærvær og griber ind med forvandling og liv. Fra lørdag til torsdag kl. 18.00-18.45 er der bøn i auditoriet på Mariager Højskole, som starter ud med en kort inspiration ved en af landets forkyndere. Fokus i bønnen vil være den forestående gudstjeneste i hallen, hvor forbedere fra landets menigheder vil være med til at bede for mennesker. Bønnesamlingerne er åbne for alle! For de morgenfriske er der morgenbøn søndag til fredag kl. 7.30 - 8.30 også i højskolens auditorium. Forbøn Der tilbydes forbøn for mennesker, der har behov for fysisk helbredelse, indre helbredelse og/eller befrielse. Vi forventer at se mirakler, hvor syge bliver helbredt både for fysiske og psykiske lidelser. Det foregår søndag til torsdag kl. 15.00-16.30 i klasselokale 3 ved spisesalen på Mariager Efterskole.

Kick-off Sommercamp ’15 slutter med et KIFK OFF-talkshow for alle generationer kl. 14.00. Det bliver en grande finale, hvor en blanding af lovsangsfest, små videoer, award show, fælles velsignelseshandling og meget mere bliver kogt sammen til fem kvarters intenst program, som du og din familie nødigt skulle gå glip af.

Pris 75,ånd

med armb

MARTIN SMITH (UK) Når Martin Smith indtager scenen på årets Sommercamp, kan vi forvente en energisk og passioneret lovsangsleder. Martin Smith, som står bag sange som God’s great dancefloor og Waiting here for You, er eminent til at skabe en koncert, der sætter Jesus i centrum og inviterer alle med i tilbedelse af Ham. Koncerten koster kr. 75,- for alle med et camp-armbånd. For øvrige er det muligt at købe billet i Campreceptionen eller ved indgangen for kr. 120,-.


Bogteltet – fyldt med nyheder og gode tilbud Stort udvalg i bøger, musik og gaveartikler Thomas Baldur Jorden kalder Gud En moderne bønnebog med bønner af mange slags til et halvt år. Jordnære samtaler med Gud, hvor liv og tro går op i en højere enhed. 360 sider indb.

199,95 kr.

Jens-Petter Jørgensen Når troen sætter spor Her får du redskaber til at sætte ord på din trosvandring, så troen bliver en integreret del af dit liv. Der er glæde, fællesskab og hjælp til at finde sig selv og den røde tråd i livet ved at fortælle sin troshistorie til andre. 114 sider paperback.

149,95 kr.

Gunni Bjørsted Sandheden lever Sandheden er en person, der rører ved vores liv med godhed og genoprettelse. Et liv i fællesskab med Jesus er et bæredygtigt fundament for at leve oprigtigt og autentisk i en sekulariseret kultur. Hvert kapitel slutter med en bøn og spørgsmål til refleksion. 152 sider indb.

Rachel Turner Tro i børnehøjde En ressourcebog for forældre, børnemedarbejdere og andre, der tager hånd om børns trosudvikling. Giver praktiske redskaber til åndelig vejledning af små og større børn, så de kan mærke Guds nærvær og kærlighed i deres liv. 160 sider paperback.

149,95 kr.

149,95 kr.

Tom Doyle De dræber kristne Gribende, spændende og trosstyrkende beretninger om modige kvinder og mænd, der omvender sig til Jesus, selv om det kan koste dem livet. 224 sider paperback.

Harry Voß Rod & Co og den mystiske skygge Bind tre i den populære serie for børn. I sommerferien oplever Rod og Lukas både spænding og sjov. Hvem er den mystiske mand, der dukker op overalt med sit kamera? Læs med! Grin med! Fra 8 år. 224 sider indb.

199,95 kr.

149,95 kr.

Tom Wright Galaterbrevet, Filipperbrevet, Timotheus og Titus, Johannes’ breve Studiehæfter i serien NT for alle. Tankevækkende spørgsmål, forslag til bøn, lovprisning og personlig tilegnelse. Velegnet både til selv- og gruppestudie. 54-80 sider paperback.

49,95 kr. pr. stk.

Tod Burpo Himlen findes virkelig dvd med danske undertekster. Om drengens Coltons nærdødsoplevelse. DVD Bog Børnebog

Kig ind - gå på opdagelse og deltag i vores daglige lodtrækning! www.prorex.dk

149,95 kr. 149,95 kr. 99,95 kr.


Sam og John Eldredge Løvedræber En bog for unge mænd og deres fædre. Åbenhjertige samtaler mellem far og søn om kærlighed, arbejde, penge, drømme og Gud. Det kræver mod og udholdenhed at tage kampen op mod ’løverne’. 210 sider indb.

Francine Rivers Pigen under broen Den nyeste roman fra succesforfatteren Francine Rivers om Guds uendelige kærlighed til os, uanset hvad. 496 sider indb.

249,95 kr.

199,95 kr. Bill Johnson Komme dit rige Undervisning og andagter over bønnen fra Fadervor om, at Guds vilje må ske her på jorden, som den sker i himlen. Hvad er et overnaturligt liv, og er det vigtigst? 332 sider indb.

199,95 kr.

200,00 kr.

Joni Eareckson Tada Håb … det bedste af alt Guds godhed giver et nyt perspektiv på modgang og lidelse. Et godt lille hæfte at give til én, der er i en vanskelig situation. 35 sider hæfte.

49,95 kr.

Fadervor ringe armbånd Fingerring og armbøjle i rustfrit stål med et kors og Fadervor indgraveret. Fingerring Armbøjle

Derek Prince At gå ind i Guds nærvær Bevæg dig længere end til lovprisning og taksigelse; kom ind i sand tilbedelse og få vist vejen til sejrende intimitet med Gud. Gå ikke glip af begejstringen ved tilbedelse … på Guds måde! 176 sider paperback.

49,95 kr. 79,95 kr.

Skywalk Din er æren Lovsange fra ungdomskirken Skywalk i Randers, der giver koncert på Sommercamp.

CD 95 kr.

Køb for 500 kr. og vælg en

GRATIS bog

fra det gule bord (værdi op til 200 kr.)

Åbningstider - Lukket under aftengudstjenesterne Lørdag 15.00 - 23.00 Søndag - torsdag 12.00 - 23.00 Fredag lukket

www.prorex.dk


INFO

Velkommen til Mariager Det er en fornøjelse at byde alle Sommercamps gæster velkommen til Mariager, som for nylig er blevet udnævnt til en af Danmarks 10 flotteste byer! Mariager byder på en fantastisk natur, charmerende brostensbelagte gader og velsmagende is til at forsøde sommerlivet. Giv dig tid til at nyde Mariager. Vi minder om at tage hensyn til byens borgere, som skal have en hverdag til at fungere samtidig med, vi som campgæster gør brug af byens faciliteter.

Vær venligst opmærksomhed på trafikken - særligt når vi går over Gl.Hobrovej. Det kan være svært for kørende trafik at komme frem, når fodgængere krydser vejen uden at holde tilbage. Vi har derfor i år opsat tre fodgængermarkeringer på Gl. Hobrovej, som gerne skal gøre det nemmere for bilister at komme frem. Til alle rygere er der placeret spande til skodning efter B-pladsen samt for enden af C-pladsen mod stadion. Således vi bedre kan aflevere de grønne områder i pæn stand. Velmødt til Sommercamp!

SuperBrugsen Mariager Storbutikken i centrum Stor slagterafdeling

Åbningstider 8-21 hver dag alle ugens dage

Nedkølet frugt og grønt Friskbagt brød

Åbningstider: Alle ugens dage fra kl. 8:00-20:00

36

Hver dag friskbagt brød direkte fra bageren


INFO

Praktisk info Ordensregler 1. Campguidernes anvisninger skal respekteres 2. Der skal være ro mellem klokken 24.00 og 7.00 3. Det er ikke tilladt at parkere på campingområdet uden særskilt tilladelse i forruden fra Campreceptionen. Der henvises til parkeringsområderne nord for B-pladsen samt ved Mariager Hallen (se kortet) 4. Parkering på boligvejene i området er ikke tilladt Benyt venligst parkeringspladserne (se kortet) 5. Kørsel på pladsen foregår med max. 10 km/t. Kørsel skal begrænses mest muligt 6. Knallertkørsel er ikke tilladt på pladsen 7. Alle fællesområder på Campområdet er røgfrie 8. Det er ikke tilladt at indtage alkohol eller euforiserende stoffer 9. Brug af radio, cd-afspiller og lignende skal ske dæmpet 10. Brug af åben ild (inkl. grill) ved telte og campingvogne er ikke tilladt. Der henvises til grillpladserne med sandbund (se kortet) 11. Brug af musikinstrumenter i Camphallen, Aula og Auditoriet må kun ske efter aftale med de ansvarlige 12. Ved afrejse skal det benyttede areal efterlades i ryddet stand.

Middagsmaden kan bestilles i Campreceptionen senest kl. 10.00 den pågældende dag. Der er også mulighed for at købe billet til hele ugen. Morgen- og aftensmad kan enten bestilles i Campreceptionen eller ved døren ved det pågældende måltid. Menu for middagsmad Lørdag: Kinesisk sur sød m/kylling, ris Søndag: BBQ grill-køller, flødekartofler Mandag: Koteletter, petitkartofler, svampesauce Tirsdag: Paprikagryde m/oksekød og bacon, ris Onsdag: Mexicanske krydderkartofler, kyllingelår Torsdag: Bøf, brun sauce, kartofler, rødbeder Fredag: Hvidløgsmarineret kamsteg m/pastasalat, brød, dressing Alle retter serveres med en blandet salat. (Ret til ændringer forbeholdes).

Campreception Campreceptionen står hver dag til rådighed med hjælp og vejledning samt mulighed for indtjekning og betaling. Åbningstider: Fredag: Lørdag: Søndag – fredag:

13.00 – 22.00 09.00 – 22.00 09.00 – 10.00 12.00 – 14.00 17.30 – 19.00 (lukket fredag)

I campreceptionen kan du hente et id-armbånd til dit barn. Her kan du skrive barnets navn og dit telefonnummer, før du giver dit barn armbåndet på. Det er desuden muligt at købe vaskekort til Mariager Høj- og Efterskoles vaskeri, samt adgang til skolernes trådløse internet. I campreceptionen står en fryser, hvor det i begrænset omfang er muligt at ombytte fryseelementer i løbet af ugen. Campcafeteriet Spisetider Campcafeteriet serverer hver dag morgenmad (8:00-9:30), middagsmad (12:00-13:00) og aftensmad (17:30-18:30). CampCaféen er igen i år lokaliseret i Campcafeteriet, hvor du kan nyde en kop kaffe/te og lidt lækkert lørdag til torsdag fra kl. 21.00.

Vil du være med til at skabe god arbejdslyst?

Læs hvad Krifas medarbejdere fortæller på krifa.dk/job

I Krifa arbejder vi med at sprede god arbejdslyst til det danske arbejdsmarked. Vil du gøre karriere i en professionel organisation med stærke værdier? René Brocelius Ottesen Kommunikationschef i Krifa

Priser Morgenmad: 35 kr. Middagsmad: 55 kr. Aftensmad 45 kr.

37


Untitled-1 1

ntitled-1 1

Untitled-1 1

25/06/15 18.15

25/06/15 1

25/06/15 18.15


Oversigtskort 01 Bad 02 Bog- og musiktelt 03 GUF 04 Mini-GUF 05 Café/cafeteria 06 Campingvognsformidling 07 Drikkevand 08 Sti til Frydensberg/Alterna og KilifiGAF 09 Glemte sager/værdigenstande og Campguide kontor 10 GAF-Mariagerhallen 11 Hovedindkørsel 12 Indkørsel til campingplads 13 Information/Campreception 14 Is og slik 15 Mariagerfjord Frikirke og GUF 16 Højskolens Auditoriet 17 Møntvaskeri 18 Opvaskeplads 19 Mariager Højskoles spisesal 20 Campguide 21 Pølsevogn 22 Camp Zero café 23 Samaritter 24 Spildevandskloak 25 Camphal 26 Udslagstoilet til tømning af campingtoilet 27 Toilet 28 Affaldscontainer 29 Puslerum 30 Efterskolen Frydensberg/Kilifi GAF 31 Efterskolen Alterna 32 Mariager Efterskoles Aula

B

P

18 07

B

B-pladsen

18

28

KØBMAND 07 24 01 26 27 29

Rinddalen

07

H

P

19 22 Højskole 28

25

07

dsen

04 28

D

D-pladsen

D-pla

07

31

16 18

13 09 01

24 07

28

05 23

A

07 32

05 14 21

2

27 17

07 20 06

P

11 10

P P

ole

Højsk

P CAMPINGPLADS

D

MAN

24

28

07 27 dsen

03

07

18

B-pla

dsen

P

C

D-pla

07

D-pladsen

KØB

01 26 18 27

alen

12

Rindd

30

P

08

A Øst for hallen B Nord for hallen C Syd for hallen D Vest for hallen H Nord for Højskolen

P

15

28

39


FERIE MED FORMĂ…L

Shawn Johnson (USA)

Dr. Ivan Satyavrata (INDIA) Micheal McNamee (UK)

www.sommercamp.dk I facebook.com/sommercampmariager