SC magasin_1 2014

Page 1

SC MAGASIN 2.UDGAVE 2013

GENERATIONSSPOR Camp for alle aldre

EN TUR I GADEN

Bygadeliv med formål

GUDS RIGES

KOMME Fremtiden invaderer nutiden

GUDS AFTRYK PÅ SOMMERCAMP Helbredelser & profetier

MARIAGER


DRØM DER DRIVER OS ER VISIONEN OM DEN

RINGE I VANDET - OM AT SKABE BEVÆGELSER DER SÆTTER GANG I

NYE

BEVÆGELSER KOLOFON Udgives af: Sommercamp Mariager Gl. Hobrovej 10 B 9550 Mariager Tel: 9668 2719 info@sommercamp.dk Redaktion: Jimmy Klentz Mikael Wandt Laursen Dan Jacobi Sørensen Fotograf: Nicolaj Kristensen Kenneth Bæk Merrild Claes Holmgreen Art Director: Helene Mathew Grafiker: Nicolaj Kristensen Tryk: Toptryk Grafisk Oplag: 5000


Indhold 04 06 07 08 09 11 13 15

Forventningens store glæde Guds aftryk på Sommercamp Min første Sommercamp Mini-GUF: Bibel, eventyr & sjov GUF er et land KILIFI-GAF: Helligånden, fest & venskaber GAF flytter grænser

17 18 20 22 24 26 27

Classic: Netværk & inspiration Provokatører efterlyses Et bagland af lokale kirker Gæstetalere En tur i gaden Priser & tilmelding Drive virksomhed med et højere formål

CampZero er max på indhold

Kom på camp – det bli´r konge! Vores mål med dette magasin er at præsentere dig for den mangfoldighed af liv, der udfolder sig på Sommercamp Mariager. Det gør vi for at varme op under dig, der aldrig har deltaget, så du får smag på campen og får lyst til at kigge forbi eller til at bo på pladsen i en hel uge til sommer. Vi henvender os også til dig, som allerede har gjort campen til en ferietradition og et højdepunkt i året, med et ønske om at inspirere dig til at fortsætte og for at minde dig om visionen bag den bevægelse, som Sommercamp Mariager efterhånden er blevet. Ringe i vandet Det billede, som bedst beskriver visionen bag Sommercamp Mariager, er billedet af ringe i vandet. Vi ser ikke bare campen som en uges fed ferie eller festival, men som en skabelsesuge, hvor menneskers liv forvandles gennem møder med Jesus, og hvor Gud gør noget nyt i vores fællesskaber, når vi samles om skabelseskraften i Guds Ord og Guds Ånd. Derved sætter vi ringe i vandet – forvandlede personer, der påvirker deres slægter, forvandlede familier, der påvirker deres nabolag, forvandlede kirker, der påvirker deres byer og forvandlede netværk af kirker, der påvirker deres verden.

Vi ses! Kærlig hilsen Dan S. Jacobi (formand) og ansvars- og visionsteamet Sommercamp Mariager

Hvad kan du forvente dig af en uges camp? For dig, der ikke helt ved, hvad Sommercamp er, og hvorfor det vil give mening for dig at investere en af dine kostbare ferieuger i Mariager, så hæng lige på et øjeblik. Sommercamp er fire ting, som du måske kan huske ud fra bogstaverne i ordet CAMP. En camp er C for campingferie, A for afslapning, M for mødested og P for påfyldning. Alt i alt et rigtig godt mix hvor du får hele fire ferieformål opfyldt på èn gang. Samtidigt med at du får en ferieuge, hvor du kan slappe af med familie og venner, så møder du nye mennesker og bliver fyldt på åndeligt. Det kan jeg kun anbefale dig at prøve. Hjemme hos os er det blevet den bedste og vigtigste ferieuge for os alle og en oplevelse, som vi som forældre glæder os over, at vi har mulighed for at give vores børn. Kongen kommer – kommer du? I 2013 slog vi alle deltagerrekorder med mere end 4500 campdeltagere; heraf 700 på GAF, Kilifi-GAF og CampZero og over 1700 camperende. Gad vide om vi bliver endnu flere i 2014? ”Komme dit rige” er temaet for Sommercamp 2014. Guds rige kom med Jesus. Han er kongen i riget. Og du kan være sikker på, at kongen kommer på camp til sommer – men kommer du?


Foto: Christoffer Fryd


MARIAGER

REFLEKSION

Forventningens store glæde Af: René Ottesen Foto: Christoffer Fryd Det er med Sommercamp som med så meget andet godt i tilværelsen; nogle ting er bare altid det samme, mens andet er i konstant forandring: campingliv for prøvede og uprøvede campister; bygader, hvor vi for alvor kommer tæt på hinanden; generationernes begejstring over de fantastiske tilbud; den farverige buket af gudstjenester og seminarer, som vi kan plukke af og som hvert år giver nyt tankestof om gamle sandheder. Det er sådan, vi kan li det! Sommercamp - en blanding af afslappet sommerferie for både store og små og samtidig en opfordring til at tænke og handle anderledes i en udstrækning, så det påvirker den tilbagevendende hverdag. Sommercamp er kirke Sommercamp - gennem årene et sted for det gode kirkefællesskab. Med god vilje kan vi kalde Sommercamp for kirkemøde med mange menigheder. Her finder vi ud af, at vores egen menighed er en nødvendig del af et større fællesskab, som ingen af os kan undvære. Som lokal menighed kan vi gøre meget, men som et landsdækkende kirkefællesskab, der er indbyrdes forpligtet, kan vi gøre endnu mere for mennesker omkring os og i samfundet generelt. Det er det perspektiv, vi, med et sug i maven, oplever på Sommercamp i Mariager.

Familie tæt på Nye og gamle kristne, singles og seniors, giftefærdige og modne; I ro og mag får vi lov at nærlæse familiefællesskabets velsignelser. Her ser vi pæne kirkevenner med morgenhår og grimme klipklappere, midt i madlavning, børnepasning og den almindelige kamp med livets små trivialiteter. Det er her, vi får en lille fornemmelse af, hvad ”hjemme” er, og hvad det egentlig vil sige at være et ganske almindeligt menneske. Begyndelsen til et nyt liv Uden overdrivelse har hundredevis, måske tusindevis, oplevet begyndelsen til et nyt liv på Sommercamp! En sand kliché som på enestående vis understreger, at det ikke er alt gammelt, der er umoderne. Den bekræftende historie fortælles stadig om, hvordan børn, unge, modne og gamle møder Jesus, som gør alting nyt. Og når alt kommer til stykket, så er det dette Jesusmøde, som igen og igen driver os til at være en del af Sommercamp i Mariager. Lad os tillade os selv at skrue forventningen helt i top og huske hinanden på, at mødet i Mariager minder os om det, der er større end os selv, og som vi ikke vil undvære at være en del af.

5


MARIAGER

INTERVIEW

Guds aftryk på Sommercamp Når flere tusinde kristne stimler sammen en uge for at tilbede Gud og modtage ny inspiration til troslivet, er Guds opmærksomhed vagt. Han ønsker at berige fællesskabet med sit guddommelige nærvær. Derfor oplever flere overnaturlige helbredelser på Sommercamp Mariager.

Af: Jimmy Klentz Foto: Nicolaj Kristensen

6

Helbredelse i proces På Sommercamp er der brug for mange forbedere under gudstjenesterne til at bede for mennesker. Lisbeth Green fra Herning var en del af forbønsteamet under Sommercamp 2013 og havde set frem til en spændende uge med forhåbentlig mange stærke åndelige oplevelser. Hun blev dog ret hurtigt slået tilbage, da hun i starten af ugen fik voldsomme smerter i ryggen, som betød, hun ikke kunne deltage til gudstjenesterne. Nu var det hende, som havde brug for forbøn. - Smerterne gjorde, at jeg havde svært ved at trække vejret. Det føltes som knive, der stak mig ind i ryggen, erindrer Lisbeth. Hun besluttede at opsøge forbøn. - Da de bad, kunne jeg mærke en varme gennem hele min venstre side. Ham som bad for mig sagde, at det var som om, noget forsvandt under hans hånd. Og smerterne var fuldstændig væk. Dog kun i venstre side, fortæller Lisbeth. Om aftenen, da hun lagde sig i sin seng, var smerterne forsat ulidelige i højre side. - Jeg sagde til Gud: Jeg ved bare, at du har styr på det. Og da jeg vågnede næste morgen, var jeg fuldstændig fri for smerter i hele kroppen, siger Lisbeth mens hun illustrerer med kroppen den fantastiske frihed, hun oplevede.

Mine tarme slog kolbøtter Lisbeth Sone Andersen fra Hjørring sad afventende på en gudstjeneste under Sommercamp. En prædikant havde netop kaldt frem til forbøn for syge. Lisbeth syntes, der var så mange skavanker, hun kunne pege på, der havde brug for Guds indgriben. Hun endte derfor med at blive stående ved sin plads. Kort tid efter uddybede prædikanten hvilke sygdomme, det drejede sig om. - Da han sagde tarmsygdom, fløj jeg nærmest som en raket ud af stolerækkerne. Mens jeg stod oppe foran, oplevede jeg, hvordan mine tarme tog 4 – 5 omgange inde i maven. Det gjorde vildt ondt. Jeg kunne næsten ikke trække vejret. Pludselig var det overstået, og jeg blev så glad, at jeg bare grinede. Jeg var ikke i tvivl om, at Gud havde gjort noget, fortæller Lisbeth storsmilende.

Fri for medfødte rygsmerter At være født med en sygdom kan betyde, at det kan være svært at forestille sig et liv uden. Men Brigitta Holding fra Mariager kan efter Sommercamp i 2013 godt begynde at vænne sig til en tilværelse uden sin medfødte sygdom. - Jeg er født med en sammenvoksning i ryggen, som har været en konstant plage. Oven i det kom jeg galt afsted, da min søn på 12 år hoppede ned på min ryg i et svømmebassin. Jeg fik en skade i nakken efterfølgende, som gav rigtig mange smerter. Efter forbøn på Sommercamp er alle smerter fuldstændig væk, fortæller Brigitta begejstret.


MARIAGER

INTERVIEW

Min første Sommercamp Hvert år har Sommercamp glæden af at byde campgæster velkommen for første gang. Som ny på Sommercamp kan man dog i mere eller mindre grad kan være spørgende omkring, hvad man skal forvente af sådan en uge. Vi har spurgt en række Sommercamp debutanter om deres første oplevelse i Mariager.

Spontan forbøn Emil er mættet af oplevelser efter sin første Sommercamp, hvor han har fået konkrete leve-værktøjer med sig hjem. - Det har været inspirerende at høre om, hvordan vi kan bruge den energi, vi får fra Guds kraft i hverdagen. Jeg vil være opmærksom på at ”skinne” af Gud blandt dem, jeg er sammen med i skolen og på arbejdet, så de bliver nysgerrige efter at høre om, hvor jeg får min energi fra, fortæller han. Emil fik lov til at opleve Guds kraft på egen krop. Under Sommercamp afholdes hvert år Camp Cup i fodbold, hvor Emil spillede med. Han kom desværre galt afsted med foden. - Lidt efter kampen møder jeg en tilfældig dame, som har været med til noget forbøn. Hun spørger spontant, om hun må bede for min fod. Og selvfølgelig må hun det! Mens hun be’r, mærker jeg, at det begynder at snurre i min fod, og det føles som om, den bliver meget varm og brændende. Bagefter kunne jeg støtte på foden igen og gå helt normalt. Det har betydet helt vildt meget, da jeg aldrig har oplevet Guds kraft sådan konkret på min egen krop, fortæller Emil.

Med mandegruppen på camp Også Johan fra København tog for første gang en uge på Sommercamp i 2013. Flere fra hans kirke har tradition for at tage af

sted; blandt andet en mandegruppe Johan er med i. Derfor besluttede han at tage med vennerne på Sommercamp. - For mig betyder Sommercamp glæde og det at møde en masse medkristne, som sammen tilbeder Gud. Jeg tager en masse ny inspiration med hjem og en styrket tro på Gud, fortæller Johan, som fik en ekstra oplevelse med fra Mariager. - Jeg besluttede mig for at blive døbt, og det skete meget nærliggende i Mariager Fjord, fortæller Johan.

Tættere på kirken Hanna og Andreas Daugaard og deres søn Storm tog på Sommercamp for første gang i 2013 for at komme tættere på de øvrige medlemmer af den lokale frikirke, som de fornylig er blevet en del af. - Selvom det er vores første gang på Sommercamp, har det været nemt at blive en del af fællesskabet, fordi vi har haft en rigtig god kirke at være sammen med, fortæller Andreas og Hanna supplerer: - Det er super fedt, at der er så mange andre småbørnsfamilier, som vi mødes med til mini-GUF. Selvom vores søn Storm ikke er fyldt et år endnu, har han været med til mini-GUF og nydt det rigtig meget. Han er normalt en dreng, som ikke kan sidde stille – men det kan han til mini-GUF. Familien har ikke en frikirkelig baggrund og er derfor vant til en lidt anden type gudstjenester. - Vi har nydt at være med på møderne, hvor der har været rigtig meget fokus på Helligånden. Vi synes, det er godt, at der bliver givet plads til, at Han kan præge gudstjenesterne, siger Andreas.

7


MARIAGER

leder: Mini-GUF

MINI-GUF 3-6 ÅR

erson Anette Pett

Bibel, eventyr & sjov Et stemningsfyldt cirkustelt, et festklædt bigband og et galleri af plysdyr lige fra kaglende høns til den altid kong-fu parate Panda. Igennem årtier har der været tradition for at skabe et helt særligt univers for de mindste på Sommercamp. Og det må endelig ikke forveksles med børnepasning. Mini-GUF er gudstjenester for børn i børnehavealderen. Holdet bag mini-GUF ønsker at gøre de bibelske budskaber relevante og forståelige for børnene ved at anvende kreativitet og humor. De tilstræber, at al indhold, både sang, eventyr og bibelfortælling, er på et niveau, som børnene kan relatere til og derfor overføre til dem selv. Mini-GUF giver på mange måder mulighed for, at børn og forældre kan få en fælles oplevelse. Både forældre og bedsteforældre er således flittige bænkevarmere i mini-GUF teltet. Børnegudstjenester af høj kvalitet Anette Petterson har det overordnede ansvar for mini-GUF. Sammen med et team af ihærdige medarbejdere udvikler de et program, der stimulerer børnenes kreativitet og viden om Guds rige. - Det giver mig en stor tilfredsstillelse at få lov til at se børnene få så stor glæde af mini-GUF. Vi kan se, at for flere børn er det ikke kun den ene uge om året, de har udbytte af mini-Guf, fortæller Anette og henviser blandt andet til den populære mini-GUF DVD, som udkommer hvert år. En flok af trofaste medarbejdere gør det muligt at levere børnegudstjenester af høj kvalitet år efter år. - Jeg oplever et team, som arbejder ihærdigt for hele tiden at udvikle sig og gøre det bedre år for år. Vi har et alsidigt team, som supplerer hinanden godt og skaber et inspirerende arbejdsfællesskab, fastslår Anette, som ser frem til et mini-GUF med endnu flere forventningsfulde børn.

8

Familien Hvidberg Lundsteen fra Haderslev prioriterer en uge af sommerferien i Mariager, fordi de har hørt, at der er et rigtigt godt program for børnene. -Som forældre har det været fantastisk at opleve vores datter på fem år Elena være fanget af de tilbud, der er for hende i mini-GUF. Hun elsker at synge og danse til sangene. Og hver dag har hun taget sin lillebror på to år med i mini-GUF, hvor de har noget særligt sammen, fortæller børnenes far Dan. Forældrene går heller ikke tomhændet hjem. - Vi har fået ny inspiration og haft tid til reflektere over, hvad det er, vi som familie og par skal i gang med den kommende tid i vores menighed, siger Dan.


MARIAGER

GUF 6-12 ÅR

GUF er et land

GUF leder:

Peter Senh olt

GUF sigter højt! Målet er, at det skal være så tæt på en uge i Guds Rige som muligt. Børn skal have plads – og i GUFland er der rigeligt af det. Grænserne, for hvad GUFland kan rumme, bliver afprøvet år efter år med nye vilde ideer. På GUF arbejdes der med at skabe en fælleskultur, hvor der er plads til alle, og hvor kærligheden mellem hinanden er smittende og på den måde skaber en helt fantastisk dynamik. Det er alt sammen med til, at både ledere og børn sænker paraderne, slapper af og mærker livet mere intenst.

At se glæden i øjnene på folk der oplever, at Gud bruger dem, når de laver det, de elsker, det er fedt, fastslår Peter og uddyber: - Det sociale eksperiment i at få 70 medarbejdere til at leve i et kærlighedsfælleskab er enormt berigende. At opleve fællesskabet med Jesus som et arbejdsfællesskab, hvor jeg med ham i hånden får lov at stå sammen med skønne mennesker om at bygge et stykke Guds Rige for børn, unge og voksne, om end så kun for en uge.

Optimal ferie GUF er for de seks -12-årige og foregår i og omkring Mariagerfjord Frikirke. Det indeholder centrale elementer i en perfekt sommerferie for børn. Der er sjov med jævnaldrene, nye venner, seje unge som gider dem, oplevelser med Jesus på deres forståelsesniveau og god underholdning. Endelig bliver det en familieoplevelse, fordi det hele er en del af Sommercamp Mariager. I GUFland er der ingen aldersdiskrimination, men forældre og bedsteforældre er meget velkomne til at lege med.

GUF teamet er, ifølge Peter, et ønskehold. Et stort spænd af evner forenet af fælles drømme og stor kærlighed til hinanden. - Vi deltager i hinandens bryllupper og følger med i hinandens liv. Der er et enormt frivilligt engagement, og folk knokler mange timer i døgnet, siger Peter og afslutter: - Det er tydeligt, at det ikke er mig, de hjælper med mine drømme, men deres egne drømme de bygger sammen. Folk kommer år efter år og vil ikke gå glip af det.

Når børnene, forhåbentlig hjem efter en uge på GUF, med en følelse af at være set og andre børn. Og med en bekommet tættere på Gud og leve med ham, når de kommer

mod deres vilje, skal må det gerne være og elsket af ledere vidsthed om at være have redskaber til at hjem.

Kreativiteten slippes fri Peter Senholt står i spidsen for 70 GUF medarbejdere. Det er afgørende for Peter, at medarbejderne bliver sluppet fri til at skabe store øjeblikke, så det sætter aftryk i børnenes liv. Peter ser arbejdet med GUF som årets højdepunkt. - GUF er en nær-livs-oplevelse. Alt det bedste i livet i tæt koncentreret form. Jeg elsker at arbejde sammen med unge ledere, der udforsker deres talenter og lykkes. På GUF tjener folk Gud med tømrerevner, murerfærdigheder, sang, musik, sport, malerkunst, administration, omsorg, forbøn, undervisning og alt muligt andet.

Efter GUF havde Joachim et klart ønske til sine forældre: han ville ha’ en bibel. Han havde fået en bevidsthed om vigtigheden af at læse i Guds ord. - Jeg ville gerne vide noget mere om, hvad Gud lavede, da han var på jorden og på den måde lære ham bedre at kende, fortæller Joachim, som også blev fyldt af Helligånden på GUF. Det skete i forbindelse med bålhygge en eftermiddag på GUF, hvor han sad og bad med en af GUF medarbejderne.

9


Efterskolen Frydensberg proudly presents:

Weekenden 14.-16. februar 2014 Går du i 7. eller 8. klasse og kunne tænke dig at bruge noget af vinterferien til noget super, så er VinterKilifi lige noget for dig. Saml alle vennerne fra Kilifi. Mød dine ledere igen. Oplev en weekend i ægte Kilifi-stil. Der bliver masser af (G)udforskning, venner og sjove aktiviteter. Frydensberg stiller op med aktiviteter som ridning, hardball og klatring. Spørg din leder i kirken om I skal være med og gå så på PBU’s hjemmeside www.pbuf.dk og meld dig til, så kontakter Frydensberg dine forældre om alt det praktiske. Prisen er forskellig alt efter, hvor du bor i landet, eller om du er medlem af PBU – tjek DIN pris på hjemmesiden! Hvis du skal have den ultra svedige unikke Kilifi t-shirt koster den 100 kr. oveni.

Mange kirker har et undervisnings forløb som forbereder unge til voksenlivet i kirken. VinterKilifi er tænkt som supplement til dette.

PBU står for Pinsekirkernes Børne- og Ungdomsforening. Medlemskab udløser en masse fordele, feks. får du rabat på Kilifi, VinterKilifi og tilskud til lokale lejre. Endvidere sørger man for tilskud til det lokale børne- og ungdomsarbejde i kirken, samt uddannelse af frivillige ledere.


MARIAGER

KILIFI-GAF 12-13 ÅR

KILIFI-GAF

leder: Søre

Helligånden, fest & venskaber KILIFI-GAF er en selvstændig teenagelejr under Sommercamp Mariager for aldersgruppen 5. og 6. klasse, som afholdes på Efterskolen Frydensberg. KILIFI-GAF kombinerer glæde, venskaber, søskendeskab og vilde oplevelse med en forståelse for, at teenagere ikke er for umodne til at leve tæt med Gud og erfare Helligåndens kraft. På KILIFI-GAF kan man trygt komme som den, man er, og der vil blive taget personligt hånd om den enkelte blandt andet gennem en tæt kontakt med gruppelederne. De seneste år har KILIFI-GAF samlet 170 teenagere til en uge pakket og stablet med oplevelser både fra den vilde skuffe, så som mudderkamp og fra den mere seriøse afdeling, hvor flere erfarer mødet med Gud, som sætter dybe spor for resten af livet. KILIFI har flere gudstjenester sammen med GAF, men kører derudover som et selvstændigt spor. Gud gør det endnu vildere En uge før KILIFI starter, mødes alle medarbejdere og knokler for at være klar til, at de mange teenagere invaderer området. Søren Senholt er leder for KILIFI. Han har været involveret i arbejdet i 10 år og ser det som årets store højdepunkt. - Jeg får lov til at leve 14 dage i Guds kraft og ser det som en ære at skabe rammer, der både er med til at forvandle lederne og teenagerne, fortæller Søren. Hvert år stiller 60 frivillige medarbejdere sig klar til at tage fat; både med praktisk arbejde og som gruppeledere. - Vi har et helt fantastisk team – det bedste jeg kender. Det er åbent, ærligt og selvopofrende. At tjene så mange, så tæt sammen, og give alt hvad man har for et fælles mål, og være 100% klar over, at det skal gøres med Guds hjælp og til hans ære, det er liv, som Gud har tænkt det, fortæller Søren, som i 2014 tager sit fjerde år som ansvarlig for KILIFI-GAF. Et år der, efter hans vurdering, meget vel kan blive endnu vildere end de forrige. - Jeg forventer, at KILIFI i 2014 vil være, som vi faktisk har oplevet år efter år, at Gud tager det, som vi troede var det vildeste nogensinde, og gør det endnu vildere.

n Senholt

Samuel fra Aarhus er helt solgt til KILIFI-GAF, som han var med på for anden gang i sommer. – Det er virkelig et fedt fællesskab, hvor alle kan være sammen; både med gamle og nye venner. Og så er lovsangen på KILIFI fantastisk, og der er rigtig meget god Jesus, fortæller Samuel begejstret. Der var en aften på KILIFI i 2013, som var noget helt særligt, husker Samuel. - En af de sidste aftener, hvor vi var mange, som bad for hinanden, oplevede vi Gud stærkt. Der var flere, som blev helbredt og oplevede vilde ting, siger Samuel, som i 2014 rykker videre til GAF. Men han vil uden tvivl anbefale alle i 5. og 6. klasse at tage på KILIFI-GAF.

11


Jeg har lært at hvile i mig selv, og være sikker i den person jeg er. Jeg har lært at værdsætte venskaber og holde fast i dem. Jeg har fået indprentet gode vaner i forhold til mit åndelige liv. Simon Burek Kaas, tidligere ME elev

SKAL

DU P Å ME I SKO LEÅR ET 2014 /15? PRÆGET FOR LIVET

TILMELD DIG I GOD TID PÅ WWW.MARIAGER-EFTERSKOLE.DK


MARIAGER

GAF leder:

GAF 14-17 ÅR

don Marc Cory

GAF flytter grænser GAF er to uger med alt, hvad en teenager drømmer om i sommerferien: nye venner, masser af action, hygge, oplevelser med Gud, overraskelser, Fårup Sommerland, natteløb, sport og meget meget andet. GAF er en teenagelejr, som foregår på Mariager Efterskole med ca. 300 teenagere og frivillige ledere, der giver den gas med alt det fede i sommerferien! Alle som har afsluttet 7. klasse eller er fyldt 14 år kan deltage på GAF. GAF ønsker at udfordre teenagerne på flere måder og rykke ved deres grænser. Mange teenagere kan opleve en usikkerhed og have svært ved at blive kloge på dem selv. GAF åbner for mangfoldigheden og dybden og inviterer til to uger, hvor der både er plads til de svære problemer og det vilde action. To meget forskellige områder som begge er med til at flytte grænser. Elsket og ønsket Et stærkt tiltrækningsplaster er, at lederne på GAF er passionerede og tydeligvis vil teenagerne. Lederne ønsker at give teenagerne en bevidsthed om, at de er elsket og ønsket. Marc Corydon er sporleder for GAF. Han har to kerneord, som motiverer ham til år efter år at investere tid og energi i teenagerne. - Jeg ønsker at være med til at frigøre og forløse den enkelte til at være det, han eller hun er kaldet til af Gud. Se dem blive sat fri fra mindreværd og fordømmelse. Se dem få drømme for deres liv og ikke være ligeglade eller nøjes med at leve efter midlertidige oplevelser, udtrykker Marc, som oplever sig privilegeret over at få lov til at arbejde med målgruppen teenagere. - Det er det mest givende, da de er åbne for input, og så er hjernen så småt begyndt at virke, så de også tænker selvstændige tanker en gang imellem, siger Marc med et skævt smil.

Større åndeligt råderum Forventningerne til GAF 2014 er, at det skal blive endnu vildere og endnu bedre kvalitet på alle fronter. - Når jeg ser tilbage på de tidligere år, har vi bygget videre på det åndelige råderum, vi havde oplevet forrige år. Så jeg forventer, at vi bygger ovenpå alt det, vi oplevede sidste år. Og så forventer jeg endnu flere teenagere, som bliver fanget og grebet af Guds kald og kærlighed til dem, siger Marc.

Et åndeligt sprog GAF’erne bor tæt sammen i to uger, hvor der er mulighed for at komme ind under huden på hinanden. Derudover bliver alle fordelt i grupper, hvor der blandt andet er tid til bøn og dialog om, hvad der rører sig i den enkelte. Majken har været på GAF for første gang i 2013. En dag fortalte hun i sin gruppe, at hun godt kunne tænke sig at få tungetale, som er et åndeligt sprog - Helligåndens sprog. De bad for det i gruppen, og samme aften havde hun fået et nyt sprog. Hun fortæller her, hvad tungetale betyder for hende: - Det har betydet, at de bønner, jeg har haft svært ved at sætte ord på, er kommet til mig, og jeg kan uddybe mig bedre. Det er på en måde blevet mere personligt mellem mig og Gud, fortæller Majken.

13


Tilmelding til 2014-2015 åben nu!

TID TIL VÆKST?

Du behøver ikke at vente med at starte på Mariager Højskole til næste sommer – vi har plads til dig til skolestart efter jul!

»Mariager Højskole kickstartede min tjeneste. Med et højt niveau i undervisningen, et fedt klasse-miljø og superkompetente, elev-elskende coaches blev jeg udfordret, opmuntret og udrustet til at gå ud på det potentiale, Gud har lagt i mig. Og det potentiale blev forstærket.« Chrissy Kristensen Ungdomspræst, Citykirken Aarhus

»Højskolen har haft en kæmpe indflydelse på mit liv og tjeneste. Jeg står, hvor jeg står i dag, på grund af lærere, der ønskede at investere i mig og som troede på mig. Højskolen har en særlig gave til personlig udvikling!«

»Undervisningen på Mariager Højskole har givet mig en masse viden om Bibelen, kirken og lederskab. Men endnu vigtigere for mig er det, at undervisningen på denne skole ikke bare taler til forstanden, men i ligeså høj grad til hjertet! Igennem det daglige liv med en masse andre mennesker har jeg lært rigtigt mange ting om mig selv, både gode og dårlige, og fået støtte til at arbejde på forandring.« Filip Gamborg Jørgensen Lovsangsleder, Bykirken Odense

Jesper Jeppesen Ungdomspræst, Skywalk, Randers

For mere info og tilmelding www.mariager-hojskole.dk


MARIAGER

CAMPZERO 17-25 ÅR

CampZero

leder: Sim

CampZero er max på indhold Fællesskabet med hinanden og med Gud dyrkes i stor stil på CampZero, som er et tilbud på Sommercamp for alle unge fra 17 ½ år og op til 25+. CampZero rummer relevant undervisning, tid til dialog og fordybelse i grupper, chillout i caféen og mulighed for forskellige fysiske aktiviteter – hvor især beachvolley er et hit. Alt sammen foregår i området ved Mariager Højskole. CampZero vægter specifik og udfordrende undervisning højt, som har et øje for målgruppen i valg af temaer. CampZero går i dybden og sigter efter en livsforvandlende camp. Unge får mulighed for at få styrket deres teologiske fundament og efterfølgende vende holdninger med andre unge i grupper og i det generelle fællesskab med hinanden. Hvert år er noget specielt Simon Jakobsen er sporleder for CampZero. Sammen med sit arbejdsteam ønsker han, at CampZero skal være en Guds forvandlende camp, som dermed vil meget mere end at servere kaffe og kage med en fin klat cremefraiche. - Vi har oplevet, at hvert eneste år er et specielt år, hvor Gud forvandler unge og udruster dem til at tage ansvar i deres by og kirke. Det motiverer mig at se andre unge opleve Gud. Samtidig er det fantastisk at arbejde sammen med alle de frivillige på CampZero, som også brænder for unge og ønsker, at Danmarks unge skal opleve Gud og forstå dybden af, hvem Han er. Simon er i stor forventning til CampZero anno 2014. - Jeg forventer, at det bliver vanvittigt! Jeg ved, at Gud er klar, og de unge er klar, og så kan det næsten kun blive vildt. Vi kommer til at se unge, der oplever deres kald her i livet, unge som bliver forvandlet og unge som får nære venskaber.

on Jakobse

n

Dobbelt op på profetisk ord - Jeg har fået en virkelig fed fornemmelse af, at Gud er tilstede på CampZero, hvor vi er så mange samlet med samme formål. Sådan beskriver Josua sin oplevelse af ugen på CampZero. En uge som har budt på en række enslydende profetiske ord til Josua. Under et møde på CampZero, havde taleren et særligt budskab til ham. - Jeg havde netop stået på mødet og spurgt Gud, om jeg kunne få et konkret svar på, hvad jeg skal gøre for Ham. Lidt efter kommer taleren hen til mig og siger, at Helligånden er stærkt tilstede i mig, og der vil ske noget specielt med mig. Dagen efter kommer en anden taler hen til mig og siger fuldstændig det samme som den første taler og taler ind i de tanker, jeg har haft omkring retningen for mit liv. Det var en fed oplevelse, fastslår Josua.

19 15


w

Tilmeld d i g skol e 책 re t 1 4 / 1 5 n u !

w

Tilmeld d i g skol e 책 re t 1 4 / 1 5 n u ! # E xp lo re Yo u rPo te nti a l # a l te r n a 1 4 15 # E xp lo re Yo u rPo te nti a l #a l te r n a 1 415

w w w.alter n a . nu w w w.alter n a . nu

... ...


MARIAGER

CLASSIC 50+

k

er: Poul Kir

Classic led

Netværk & inspiration Classic er et mødested for camp-deltagere i den tredje alder, hvor man mødes i hyggelige omgivelser og sammen bliver inspireret til fornyet tjeneste i hjem, kirke og samfund. Både gennem arrangementer og de mere uformelle samtaler i cafémiljøet er der mulighed for at fordybe sig i teologiske og samfundsrelevante emner. Flere deltagere oplever, at Classic er med til at sætte en retning for fremtidigt engagement i kirken og i samfundet. Aldersgruppen oplever, at der, efter flere år med ansvar for opdragelse og det aktive familieliv, bliver frigjort fornyet energi til at involvere sig i kirke- og samfundsaktiviteter. Og en uge sammen med andre i samme livsepoke er med til at give ny inspiration og eventuelt åbne øjnene for det skjulte potentiale, der ligger i én. Seniorer der lever i nutiden Poul Kirk er ansvarlig for Classic sporet på Sommercamp. Sammen med et team sammensætter han et program, som primært består af foredrag og mindre koncerter. Poul ønsker, at indholdet må være med til at skabe en sund debat og udfordre målgruppens livsstil og syn på den tid, vi lever i nu. - Jeg ser en glæde i at være med til at udfordre seniorerne til på en positiv måde at møde tidens udfordringer i kirke og samfund , fortæller Poul. Når han ser frem mod Classic i 2014, er hans forventning: - At vi kan være med til at inspirere til at blive bedre aflæsere af tiden og den variation, som også ligger i målgruppen seniorer. Vi møder en stor gruppe, som ikke har en pinsebaggrund, som vi skal være åbne og inkluderende overfor. Vi skal også som seniorer kunne gå med den næste generation og pege på Kristus og ikke fortidens metoder og former. Endelig længes jeg efter, at vi sammen fyldes af Guds ånd og med større visdom udrustes til tjeneste i kirke og samfund.

Velkendte salmer og caféforedrag Lis og Jens-Christian Andersen fra Thisted nyder at være med til Classic arrangementer, hvor der er tid til at dyrke det sociale fællesskab med andre jævnaldrende. -Vi har været med til en koncert, hvor gode gamle salmer blev fremlagt på en spændende måde. Vi kan også rigtig godt lide den mere nutidige lovsang, men der er noget særligt over de velkendte salmer, udtrykker Lis. Parret er også begejstrede for de forskellige café-foredrag, som Classic arrangerer. - Det starter med socialt fællesskab omkring borde, hvor vi over en kop kaffe kan hilse på hinanden og lære nye at kende. Efter noget tid går taleren på med et oplæg, som både kan omhandle et personligt vidnesbyrd eller et emne, som bliver lagt frem, fortæller Lis, som er overbevist om, at de er med til Classic igen i 2014.

17


MARIAGER

TEMA

Provokatører efterlyses ”Guds rige er kommet nær”. Det var Jesu budskab for 2000 år siden. Det var provokerende dengang, men det er endnu mere provokerende i dag. Hvem kan helt seriøst påstå, at vores verden er en midlertidig enhed, som er i færd med at blive overtaget af fremtidens rige? Jo, det kan kirken, og uden at blinke. Sommercamp Mariager 2014 stiller skarpt på Guds riges komme.

Af: Mikael Wandt Laursen I en moderne verden, fyldt med alle mulige opfindelser, udviklinger, forhåbninger og ønsker, så er det nemt at blive selvtilstrækkelig. Verden vil fortsætte uanset hvad. Men Jesus kom og lærte os, at vi ikke er tilstrækkelig i os selv. Livet og verden er kun midlertidig. En dag er denne verden forbi. Men ligesom der er liv efter døden, sådan er der også håb for vores verden. Jesus prædikede ikke først og fremmest dom og mørke. Tværtimod talte han om liv i overflod, håb for mennesker og et liv, som døden ikke kan slukke. Han talte om en ny verden, hvor lammet og løven græsser

18

sammen, og hvor den lille dreng leger ved slangens hule. Men det mest provokerende ved Jesu ord var, at han sagde, at dette fremtidens rige allerede er indtruffet nu. Fremtiden har invaderet nutiden med Jesu komme til jorden. Hvis det er rigtigt, så har det stor og afgørende betydning for den måde, vi lever vores liv på. Hvis fremtiden virkelig har invaderet nutiden, så ændrer det vores måde at se vores liv og verden på. Det må Sommercamp 2014 gerne inspirere os til. Fremtidens fællesskab På Jesu tid var samfundet opdelt i nogle klare hierarkiske kategorier. Toppen af kransekagen var saddukæerne og farisæerne, datidens politiske og religiøse elite. Derefter kom de jødiske mænd, som boede i Juda, efterfulgt af dem fra Galilæa. Nederst fandt man ikke-jøder, kvinder og samaritanere. Jesus provokerede i den grad sin samtid. Hans nærmeste talte den nederste del af hierarkiet. Han brød alle de gængse normer for, hvem man kan være sammen med. Hvorfor? Fordi han kom med Guds rige. Et rige hvor alle mennesker, uanset køn, race og social status, står lige. Hvor man kan kalde hinanden for ”brødre og søstre” uanset, at man aldrig har kendt hinanden. I vores tid har den tænkning ført til nedbrydning af raceskel mellem sorte og hvide. Troen på, at Guds rige er anderledes, var en hoveddrivkraft i både Sydafrikas apartheid opgør og Martin Luther Kings USA. Det var provokerende for samtiden.


MARIAGER

Nye provokatører Jesus søgte ikke provokatører for provokationens skyld. Han søgte mennesker, der vovede at stole på ham og lade ham være konge. Det gør han stadig. Den, der vover at omvende sig, har Jesus lovet at give nyt liv, blive født på ny. Et nyt liv der naturligt vender sig hen mod fremtidens rige og tankegang. Et rige hvor vi opdager glæde ved at give fremfor at få, at tilgive fremfor at få ret. At det er saligere at være forfulgt for Kristi skyld end at sidde på en kongetrone. Med den tankegang kan vi blive en provokation for mennesker, der endnu ikke har opdaget, at et andet rige er brudt ind i vores verden. Guds rige ”truer” den eksisterende samfundsorden med et andet forslag. Arianna, der leder ”Mercy Ministries” i England var i efteråret 2013 i København til kvindekonferencen ”Forvandling”. Hun fortalte om de mange piger, som er blevet reddet igennem de hjem, som Mercy Ministries tilbyder piger i svære livssituationer. Hun fortalte, at Mercy Ministries er funderet på tre principper: Vi betaler tiende af alt, vi får ind, vi vil ikke have statsstøtte, som kan begrænse vores ret til at prædike Jesus, og vi kræver ikke nogen penge af de piger, der bor i hjemmene. Hvordan kan det hænge sammen? Hvordan kan man drive et hjem med fuldtidsarbejdende medarbejdere på den måde? Jo, Guds rige er kommet. Fremtidens rige er brudt ind. Og dem der er blevet en del af det, de tænker anderledes og vil gerne være med til at støtte, give og velsigne.

TEMA

Fra ”House of Hope” til ”Komme dit rige” Sommercamps tema i 2014 er ”Komme dit rige”. Vi vil gerne lade Sommercamp danne rammen om det provokerende budskab, at Jesus ikke er kommet for at gøre vores liv bedre, men han er kommet for at forvandle vores liv, så vi reflekterer hans riges komme. Det er et rige, som er fyldt med kraft, kærlighed og tro. Det vil afspejle sig i de emner, vi tager op på campen. Sidste år fokuserede vi på den lokale kirke og opdagede, hvilken gave den er til os og til vores samfund. I år vil vi zoome lidt ud og opdage den store historie, som både vi, vores kirker og vores verden er en del af. Det er Guds riges komme til jorden og Jesu genkomst som Konge, der var drivkraften og motivationen for de første kristne. Men det har også være drivkraften og motivationen for stort set alle kristne fornyelsesbevægelser igennem historien. Det vil vi gerne genopdage på Sommercamp 2014, så fremtiden i endnu højere grad kan blive vores realitet i nutiden. Og vi kan få lov til at leve liv, der afspejler Guds rige, også selvom det provokerer den nuværende verdensorden. Den varer alligevel så kort.

19


MARIAGER

TEMA

Et bagland af lokale kirker Sommercamp Mariager har udviklet sig til et af de største kirkelige arrangementer i Danmark. Ugen byder på et væld af tilbud for alle aldre, og det kan være svært at nå at få det hele med. Tilbud, som bæres af frivillige, og som har udviklet en imponerende høj kvalitet. Fra den spæde start i ’50-erne, over min barndoms landsstævne i et rundt telt i ’70-erne, bydes vi i dag velkommen i en camphal, der rummer 2800 camp-deltagere. Tre efterskoler og en højskole i Mariager afvikler samtidig teenageog ungdomscamps - og stiller i øvrigt deres faciliteter til rådighed for Sommercamp. Sommercamp er børn, unge, familier, singler og ældre sammen – og hver for sig. En camp af folk fra mange kulturer, fra store og små kirker, fra forskellige kirkesamfund, fra indog udland. Lokale kirker, som bor i kirkegader på campingpladsen og meget mere. Sommercamps bagland Sommercamp har sin historiske rod som Pinsekirkernes sommerstævne. I dag har den udviklet sig til en bredere kirkefestival, som bæres af Pinsekirker og andre frikirker, repræsenteret ved det lederfællesskab, som hedder Frikirkeleder. Frikirkeleder samler ledere fra Pinsekirker og andre frikirker i et forpligtende fællesskab, hvor alle medlemmer har en personlig mentor og inviteres til forskellige ledersamlinger i løbet af året. Campen er dermed det mest synlige udtryk for et netværk af kirker og ledere, som har valgt at stå sammen i et fællesskab, der giver en styrke, en enkelt kirke aldrig kan få. Et fællesskab, hvor man sammen kan bygge skoler, drive mission, udvikle nye ledere, investere i næste generation og plante nye kirkefællesskaber. Sommercamp for alle Sommercamp giver identitet til sit bagland, men den er samtidig vidt åben for alle, uanset baggrund og kirkeligt tilhørsforhold. Er du interesseret i karismatisk kristendom, lovsang, etiske spørgsmål, bibelundervisning og internationale talere, så er Sommercamp for dig. Har du børn eller teenagere, så bør du tænke dig om, inden du tager dem med til campen. De vil med stor sandsynlighed lægge pres på dig for at komme tilbage næste år! Campen er også nye bekendtskaber på campingpladsen, Camp-løb, fodbold og feriehygge. Camp-området ligger i skønne omgivelser ned til Mariager Fjord.

20

Komme dit rige De fleste af os beder fra tid til anden bønnen fra Fadervor: ’Komme dit Rige, ske din vilje på jorden, som den sker i Himmelen.’ Men hvad betyder det egentlig, at Guds Rige skal komme? Hvordan ser det ud, når Guds Rige kommer? Dette spørgsmål vil være det gennemgående tema for Sommercamp Mariager 2014. Vi sætter fokus på Guds Rige, fordi vi har en længsel efter at se dette rige komme meget tydeligere til udtryk i vores land. Guds Rige er livet, som Gud egentlig har tænkt det, både i relation til Ham, til hinanden og til den næste, der er uden for vores relationelle netværk. Guds Rige er helbredelse, tilgivelse, forsoning, sundhed og livslykke. Jesus lærte os at bede om Rigets komme her på jorden, ikke blot i himmelen. Danmark har desperat brug for at se dette Rige formidlet og levet ud. Det er vores håb, at vi sammen må erfare Riget og blive præget af dets mentalitet. At vi må bliver ambassadører for Riget. At vi må blive styrket i troen på, at Guds Rige virkelig kan komme i min familie, min kirke, på min arbejdsplads og i min by. På gensyn til Sommercamp 2014. Når jeg skal fortælle om min personlige troshistorie, vil jeg trække flere afgørende øjeblikke frem fra forskellige Sommercamps i Mariager. Tusinder har det på samme måde. Her har de oplevet personlige kald, her er de kommet til tro. Her har de mødt venner for livet, her er de blevet døbt med Helligånden. Her er de kommet tilbage på deres livsspor, her har de oplevet den rigdom, der kun findes, når man tjener andre. Du kan sagtens finde behageligere og mere luksuriøse ferier. Men jeg tvivler på, at du kan bruge en uge af din sommerferie mere meningsfuldt, end ved at tage på Sommercamp 2014. Jeg håber, vi ses!

Tonny Jacobsen Formand, Frikirkeleder


Foto: Kenneth BĂŚk Merrild


MARIAGER

Michael McNamee Første gang Michael McNamee besøgte Danmark, oplevede han Helligånden tale til ham om vækkelse. - Jeg kan huske, at jeg kiggede på folk omkring mig, gamle og unge, og tænkte – Wow, folk her vil blive brugt af Gud på helt fantastisk vis!, fortæller Michael. - Derfor nyder jeg at være her. Jeg elsker menighederne, og jeg elsker menneskene her. Jeg tror, danskere er et meget specielt folk. Michael har været i tjeneste i 35 år. Til dagligt leder han Convoy of Hope Europe, som han stiftede for ti år siden. Det er en trosbaseret organisation, der bringer nødhjælp i krisesituationer og forvandler nødlidende samfund gennem socialt arbejde. - Vi præsenterer evangeliet på en fysisk, social og åndelig måde. Jeg bruger det sociale engagement til at missionere. Og Gud har velsignet vores arbejde, fortæller Michael. Gennem de sidste 10 år er det lykkedes Convoy of Hope at plante 41 kirker, og i dag er der kirker i 37 lande. Michael leder også Masters Commision i Europa, der uddanner unge til et liv i tjeneste. De har indtil nu udrustet omkring 600 unge, og mange af dem har taget del i arbejdet med at plante kirker overalt i Europa. Michael McNamee er fra Belfast i Nordirland. Han er gift med Beryl, og sammen har de to børn og et barnebarn. Michael og Beryl har før besøgt Mariager og ser det som et højdepunkt. - Jeg tror, det er en af de bedste camps, jeg kender. Jeg er virkelig begejstret og beæret over at må komme. Selvom der er gået lang tid siden Michaels første besøg, tror han stadig på vækkelse. - For 20 år siden talte Helligånden til mig og sagde: ’Her vil jeg starte en vækkelse’. Jeg ønsker bare at være en del af det.

22

GÆSTETALERE

Egil Svartdahl Vi havde i 2012 besøg af norske Egil Svartdahl på Sommercamp Mariager – og Egils forkyndelse om at give stafetten videre til næste generation ramte plet. Egil formår at tale et relevant og profetisk budskab ind i vores fællesskab, og vi ser derfor frem til at fortsætte Sommercamps relation til ham med et genbesøg i 2014. ”Vi må gå i fædrenes fodspor, siger folk ofte, som frygter forandringer. Men det, som gjorde fædrene til fædre, var at de ikke gik i deres fædres fodspor. De satte nye spor mod fædrenes mål”. Egil Svartdahl, sagt på Sommercamp i 2012. Egils karriere er helt unik. Han har i flere perioder arbejdet som præst, hvor han udmærker sig ved at være en iværksætter af spændende og alternative metoder til at kommunikere evangeliet til alle på en samfundsrelevant måde. Her kan nævnes hans engagement og rolle indenfor TV, hvor han efter en periode med kristen-TV i 2008 blev ansat af TV2 Norge. Egil tonede i flere år frem på skærmen i prime time søndag aften. Da kanalen i 2010 besluttede at sløjfe Egils program, opfordrede han kristne til at bede for denne sag. Da sagen blev kendt i offentligheden, krævede en Facebook-gruppe, at TV2 ikke droppede programmet. TV2 lyttede til folkeopinionen og fastholdte programmet. Egil er et meget kendt ansigt i Norge særligt gennem disse Tv-programmer. Ifølge en norsk undersøgelse ved 80 procent af alle nordmænd, hvem Egil Svartdahl er. Den megen opmærksomhed er dog ikke steget Egil til hovedet, hvilket kommer til udtryk i hans varme og afslappede facon. Han har vist, at det både er muligt at være et kendt ansigt på TV og vedkende sig sit åndelige hjem.


MARIAGER

Charlotte Gambill Tag ejerskab over jeres byer! Det lyder som et kirke-slogan fra 80erne, men det er et meget praktisk baseret mantra fra en af tidens ombejlede prædikanter, Charlotte Gambill fra Life Church, Bradford: - Gud ser efter nogen, der vil tage ansvar. Ryst jeres åndelige apati af jer. Gud har placeret jer i byen som et svar til byen. I må tage ejerskab af jeres zone. 40-årige Charlotte Gambill, som var et inspirerende bekendtskab på Sommercamp i 2012, genbesøger Sommercamp i 2014. Når hun siger: ”Tag ejerskab over jeres byer”, taler hun om et socialt engagement og et medmenneskeligt medejerskab. Kirken må have den indstilling, at byens problemer også er kirkens problemer. Charlotte Gambill oplever Bradfords store sociale og racemæssige udfordringer tæt på. Life Church har set en stadig strøm af samfundets svageste komme ind og få værdigheden og styrken tilbage ved mødet med kirken og med Gud. -Du kan bo i din by uden at have ejerskab. Du kan babysitte din kirke uden at have hjerte for den. Du må være hengivet til stedet – din position er vital – mennesker respekterer ikke en indstilling af midlertidighed, siger hun. Med sit sociale engagement har Life Church fået indflydelse både lokalt og nationalt. Gambill har for eksempel fået et brev ind ad brevsprækken fra Downing Street no. 10. Hun blev inviteret til at tale ved åbningen af det engelske parlament med emnet ”En Gud, der kan vende op og ned på alting! ” Senere kom der en henvendelse mere: Premierminister David Cameron inviterede hende til te. Alene tanken om, at hun har siddet i Downing Street sammen med Cameron, får hende til at trække på smilebåndet i vantro – men sådan noget kan ske, når man begynder at tager ejerskab af det område, Gud har givet en.

GÆSTETALERE

GÆ STE TAL ERE 2014

23


MARIAGER

ARTIKEL

En tur i gaden Normalt er de to ord Gaden og Aalborg synonym for det vilde natteliv i Jomfru Anegade, hvor festen holdes i gang af hårdt pumpende musik, billige drinks og en umættelig jagt efter opmærksomhed, eller måske ligefrem kærlighed, fra det modsatte køn. Her skal det dog handle om en anden form for Aalborg-gade med fokus på et fællesskab, der inviterer til autenticitet og en accept af forskellighed.

Af: Jimmy Klentz Foto: Nicolaj Kristensen Til hverdag bliver det måske kun til et hurtigt håndtryk eller en kort snak over kaffen efter en gudstjeneste i den lokale kirke. Bygade-livet på Sommercamp skaber rammen for en anden måde at være sammen på. Der er tid til at sidde en hel eftermiddag og dele liv og finde frem til nye sider af hinanden. Gratis Sommercamp ophold Gurli Joensen er sammen med et hold af frivillige ansvarlig for at udvikle en række initiativer for Aalborg Citykirkes bygade under Sommercamp. Til Sommercamp 2013 havde kirken anskaffet fire campingvogne, som blev stillet til rådighed for familier, som aldrig havde været på Sommercamp. - Gennem vores Julehjælp havde vi fået kontakt til en række familier, som vi ønskede at tilbyde et gratis Sommercamp ophold. Vi ville give dem mulighed for at tage børnene med på en anderledes sommerferie, fortæller Gurli. Kirken sendte en mail til alle familier, som de havde adresser på fra Julehjælpen. En mail der i korte, men præcise træk beskrev, hvad Sommercamp er. - Vi endte med at have fire familier med, som alle bestod af enlige mødre med deres børn. Familierne fik enten dækket udgifterne til campen via Sommercamps Wildcard ordning eller indsamlinger fra Aalborg Citykirke, forklarer Gurli. Derudover søgte kirken penge fra en pulje i Social- og Integrationsministeriet til sommeraktiviteter for familier i denne målgruppe og fik 25.000 til projektet. Med disse midler, samt penge indsamlet i kirken, blev der købt fire brugte campingvogne samt det nødvendige udstyr. Sikre tæt kontakt At ankomme til Sommercamp for første gang kan være en skræmmende oplevelse. Derfor ønskede kirken at sikre, at familierne ikke blev væk i mængden. - Vi havde brug for at aktivere kirkens medlemmer og gøre alle opmærksomme på at tage ansvar for hinanden. Det

24

skulle være en fælles opgave. De fire familier fik hver en kontaktfamilie i bygaden, som skulle sikre, at de nye familier fik den nødvendige information om, hvad der sker hvor og generelt være med til at give dem en positiv camp, fortæller Gurli og fastslår, at netop den tætte kontakt med de nye familier er afgørende for en succesfuld oplevelse. Forlad det trygge Der kan være en tendens til at vælge det kendte og trygge fællesskab. Derfor var det også en udfordring at få hele kirken til at være opmærksom på og give tid til andre end dem, man normalt hænger ud med. - Det kræver noget ekstra at inddrage andre, og at man er villig til at bryde sin komfort zone. Derfor er det vigtigt at skabe nogle trygge rammer, hvor relationer naturligt kan opstå og udvikles. Vi skal ikke tro, at det bare sker af sig selv. Derfor skrev vi et kort velkomstbrev til alle i bygaden, som beskrev hvilke arrangementer, der vil være i gaden i løbet af ugen. Og her er mad et vigtigt element. Mennesker mødes omkring mad. Derfor tændte vi op i grillen hver dag, og folk havde mulighed for at tilberede maden sammen, fortæller Gurli og fortsætter. - Det er vigtigt at holde det simpelt og ikke have for meget program. Der er jo rigeligt at tage sig til på SommerCamp. Derfor ser jeg min opgave som koordinator for Aalborgs bygade at sætte en tryg ramme for det naturlige fællesskab. Endelig er det afgørende for mig at brede det ud til hele menigheden, så det bliver et fælles projekt, hvor vi alle udviser interesse for hinanden. Fortsætter successen Kirken har igen i 2013 uddelt Julehjælp, hvor mange nye kommer i kontakt med kirken. - Det har været en spændende proces for kirken at række ud og se kirken være fyldt med mennesker, som normalt ikke kommer der. Og det giver anledning til at tro på, at vi kan invitere endnu flere familier med til Sommercamp. Nu har vi jo fire campingvogne, der bare står og venter. Og vi har et mål om, at vi i løbet af nogle år kan have 10 nye familier med til Sommercamp som bliver kontaktet via vores arbejde med Julehjælp, fastslår Gurli Joensen.

Gurli Joensen Aalborg Citykirke


Foto: Nicolaj Kristensen

CAMPINGPLADS OG BYGADER Vi råder over et stort campingområde, som giver mulighed for at slå sit telt eller sin campingvogn op i konferenceugen. Der er mulighed for strøm og badefaciliteter på pladsen. Campingpladsen er i udgangspunktet inddelt i bygader, som man kan vælge ved tilmelding til campen. Seneste mulighed for tilmelding til en bygade er fredag d. 4. juli. Specifik plads bliver først tildelt ved ankomst. Campingpladsen åbner for overnatning fredag d. 11. juli kl. 9.00. Sommercamp Mariager lejer ikke campingvogne ud, men udlejere, som ønsker at leje deres vogn ud, kan få den lagt på Sommercamps hjemmeside. Leje af campingvogn sker på eget ansvar. Se listen over ledige vogne på www.sommercamp.dk fra den 1. april 2014.

WILDCARD Hvis du ikke har de store økonomiske resurser, har du mulighed for at ansøge om at komme i betragtning til Sommercamp Wildcard. Wildcardet dækker helt eller delvist konferenceafgift, campingafgift og el for dig og din familie, afhængigt af antallet af ansøgere. Desuden kan kontanthjælpsmodtagere samt asylansøgere søge Wildcard via KIT-puljen. Du kan ansøge om Wildcard på www.sommercamp.dk fra den 1. feb. 2014. Foretrukne ansøgere vil være enlige forsørgere med hjemmeboende børn under 18 år. Ansøg inden den 1. maj 2014.

25


INFO

MARIAGER

Priser & tilmelding Sommercamp ´14 TILMELDING OG BETALING Tilmelding og betaling sker på www.sommercamp.dk. Du kan også vælge at tilmelde dig på nedenstående tilmeldingsslip. Du vil så i løbet af nogle dage (dog tidligst 1. marts) modtage en bekræftelse med et indbetalingskort. Du får rabat, hvis du tilmelder dig og betaler senest 31. maj. Dato Konferenceafgift* Campingafgift Total Voksen pr døgn (fra 1/6-2014)

110 kr (135 kr)

65 kr (75 kr)

175 kr (210 kr)

Voksen max ugepris (fra 1/6-2014)

410 kr (560 kr)

300 kr (360 kr)

700 kr (910 kr)

Voksen dagsbillet 120 kr 120 kr Barn pr døgn (fra 1/6-2014)

55 kr (65 kr)

** 65 kr (75 kr)

120 kr (140 kr)

Barn max ugepris 260 kr ** 300 kr 560 kr (fra 1/6-2014) (340 kr) (360 kr) (700 kr) PBU rabat *** -100 kr -100 kr Barn dagsbillet 60 kr 60 kr KILIFI-GAF 1.299 kr (fra 1/6-2014) (1.399 kr) PBU rabat *** -100 kr

Tilmeldingsblanket

*) Konferenceafgift betales af alle deltagere på Sommercamp, som er fyldt tre år ved campens start. • Seniorer over 65 år halv voksenpris på konferenceafgift. • Voksne fra 14 år og til og med 64 år • Børn fra tre år og til og med 13 år • Dagsbillet kan købes ved ankomst til Sommercamp, ved besøg enkelte dage eller enkelte møder. • Konferenceafgiften refunderes ikke ved afbud, men tilmeldingen kan fortrydes i 14 dage efter betaling. **) Campingafgift betales af alle, der er fyldt fem år ved campens start og som overnatter på campingpladsen. Campingafgiften kan refunderes ved afbud, dog senest ved anmeldt ankomst til campen. ***) Der ydes 100 kr. i rabat på ugeprisen for børn, hvis PBU-kontingent for 2014 er betalt. PBU er Pinsekirkernes Børneog Ungdomsforening. Se www.pbuf.dk Der er mulighed for at melde sit barn ind i - og betale kontingent til - PBU ved tilmelding til Sommercamp.

Tilmelding til: Sommercamp KILIFI-GAF på www.sommercamp.dk. GAF på www.g-a-f.dk CampZero på www.campzero.dk

Navn (kontaktperson & betaler): Adresse: Postnr.: By: Fødselsdato: Tlf.: E-mail: Jeg ønsker ikke at modtage nyheder fra SommerCamp Dato for ankomst:

Dato for afrejse:

Overnatter på campingplads Strøm - antal døgn:

Yderligere personer, der tilmeldes Navn: Fødselsdato/år

Dato for ankomst

Dato for afrejse

Overnatning campingplads

Medlem af PBU*

ja

nej

ja

ja

nej

ja

ja

nej

ja

ja

nej

ja

ja

nej

ja

Jeg ønsker at tilmelde følgende under 14 år til PBU* Navn(e): Jeg ønsker at blive kontaktet om mulighederne for at blive frivillig medarbejder. Det område, jeg forestiller mig at medvirke på, er: Ønsket bygade:

Ca længde på telte/campingvogne:

* Der ydes 100 kr. i rabat på ugeprisen for børn, hvis PBU-kontingent for 2014 er betalt. PBU er Pinsekirkernes Børne- og Ungdomsforening. Se www.pbuf.dk


MARIAGER

INTERVIEW

Drive virksomhed med et højere formål I 2013 tog Sommercamp første skridt til etableringen af et camp-netværk for selvstændig erhvervsdrivende. Formålet er at knytte relationer, samtale omkring udfordringer med at få arbejds- og trosliv til at harmonere samt styrke målgruppens tilknytning til Sommercamp Mariager. Ken Due er en af initiativtagerne til camp-netværket. Han mener, det er afgørende, at forretningsfolk får en bevidsthed om, at det er Guds kald, at de skal drive virksomhed. - Jeg er en ambassadør for Ham gennem min forretning. I min verden hænger livet med Gud og menigheden uløseligt sammen med mit kald til at være selvstændig. Jeg ønsker, at vi med et sådan camp-netværk kan være med til at styrke selvstændiges position og forståelse af deres rolle som kristen forretningsmand.

Nedbryde fordomme Camp-netværket er også en mulighed for at styrke samarbejdet mellem kirke og forretningsfolk, hvor der gennem flere år har været en berøringsangst, som bunder i en række fordomme omkring hinandens intentioner. - Jeg ser flere ligheder mellem kirke og forretningsliv, hvor vi kan berige hinanden med erfaringer omkring tro, ledelse, vision og strategier og metoder til at løse udfordringer på, forklarer Ken. Handling bag ordene Til camp-netværkets arrangement på Sommercamp i 2013 samledes 57 forretningsfolk på Restaurant Postgården i Mariager. Programmet bestod af foredrag og networking. Som et udtryk for generøsitet og handlekraft samlede de fremmødte 37.000 kroner ind til Sommercamp. Pengene går til, at 16 kirker hver kan invitere to familier med til en uge i deres bygade på Sommercamp i 2014.

27


12-18 JULI

Glæd dig til Sommercamp Mariager 2014 ”Komme dit rige” Alle sporene vil være spækket med fantastiske oplevelser til dig. Tilmeld dig allerede nu på www.sommercamp.dk

In a want e w y a lw nal specia ernatio e to t n i e om lov to welc e camp. We interto th r all people Mariager. Fo nslation in tra see you we will have . For more als ervices ase go s nation e t o n h, ple ur key of all o tion in Englis p.dk/en a m inform .sommer-ca to www