Page 1

ο Παλληνεύς Διμηνιαία ί έ έκδοση δ του ομώνυμου ώ συλλόγου λλό των απανταχού ύ παλαιών λ ώ κατοίκων ί Παλλήνης λλή Περίοδος Β • Έτος 14ο • Τεύχος 103 • Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2014 • Φειδιππίδου 28 15351 Παλλήνη • Τιμή 0,01 €

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Πριν από 30 χρόνια ο Σύλλογος παλαιών κατοίκων Παλλήνης, «Παλληνεύς», έκανε την εμφάνιση του με σκοπό, μεταξύ άλλων, την προστασία του περιβάλλοντος, την ηθική, πνευματική και πολιτιστική εξύψωση των κατοίκων της περιοχής. Από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Συλλόγου είναι η διμηνιαία έκδοση της εφημερίδας στην οποία αναγράφονται μνήμες από το παρελθόν, γεγονότα του χθες αλλά κυρίως του σήμερα. Πέρα από την εφημερίδα αξιοσημείωτη είναι και η έκδοση δύο βιβλίων που αναφέρονται στην ιστορία και τους κατοίκους της πόλης μας. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι κάτοικοι της Παλλήνης μέσω του Παλλήνεα παρακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και συμμετείχαν σε εκδρομές τόσο σε Ελλάδα όσο και σε εξωτερικό.

ΠΑΛΛΗΝΕΑΣ Προκειμένου να συνεχιστεί η δράση ράση ΕΚΛΟΓΕΣ του χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή χή όλων όσοι πιστεύουν ότι ο Σύλλογος γος 18/1/2015 μπορεί και πρέπει να προχωρήσει μπροστά με πρωτοποριακές προτάσεις και δραστηριότητες. Για το λόγο αυτό στις 18.1.2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. κρίνεται όχι μόνον σημαντική αλλά και αναγκαία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα στα γραφεία του Συλλόγου ή επικοινωνώντας με τα μέλη του Δ.Σ. Ο Παλληνέας πρέπει να συνεχίσει την πολύτιμη για τον τόπο μας πορεία του.

Ευχαριστήριο Μαζί με αυτό το τεύχος του Παλληνέα κυκλοφόρησαν στους δρόμους του Δήμου μας και τα ολοκαίνουρια stands με το λογότυπό μας. Τα stands τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης και μέσα στα Δημοτικά Καταστήματα, έτσι έλυσαν ένα μεγάλο πρόβλημα στην διάθεση της εφημερίδας μας. Ευχαριστούμε θερμά το μέλος του συλλόγου μας κ. Μερτύρη Παναγιώτη για την ευγενική χορηγία του, η οποία κάλυψε εξολοκλήρου το κόστος αυτό. Η Πρόεδρος και το Δ.Σ.

Πρόσκληση Παρουσίασης Βιβλίου Τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων: - Σύλλογος Μεσσηνίων Παλλήνης «Ο Παπαφλέσσας» έσσας» - Φίλοι της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής Σχολής, ήςς, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Δάσκαλος της Πόλης» του πατρός Γενναδίου (Νικ. Μαυράκη, τ. Διευθυντού της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής). Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Βηθεσδά» - Μέριμνα για τον Ανάπηρο, παραπλεύρως του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, ΚάντζαΠαλλήνη. Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Χαιρετισμό: από τον αιδεσιμότατο π. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου. Ομιλία: από τον κ. Σταύρο Αρβανιτόπουλο, Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας. Προβολή video, σχετικού με την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή. Θα συντονίσει: η κ. Καίτη Γκόνου - Πετράκη,Οικονομολόγος - Συγγραφέας. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο ίδιος ο συγγραφέας. Θα ακολουθήσει συζήτηση και μικρή δεξίωση. Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά το Δ.Σ. του Σωματείου «Βηθεσδά» για την παραχώρηση της αίθουσας και κάθε δυνατής διευκόλυνσης. Για τα Δ.Σ των Συλλόγων Καίτη Γκόνου - Πετράκη, πρόεδρος συλλόγου Μεσσηνίων Παλλήνης «Ο Παπαφλέσσας» Σταύρος Αρβανιτόπουλος, πρόεδρος συλλόγου «Φίλοι της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής»

Κίνδυνοι από το κάπνισμα και διακοπή αυτού στη σελ. 3

Τότε που λειτουργούσε το κράτος…

Τα θαμμένα αγάλματα του πολέμου στις σελ. 4-5

Παλληνεύς Τεύχος 103  
Παλληνεύς Τεύχος 103  
Advertisement