Page 1

GIRLPOWER = Being WET

•GAMES 103 •FILM 106 •SOUNDS 108 1 03


games

AION: Tower of Eternity ****

WET***** Angelina Jolie met een vleugje Uma Thurman – voila, de stoerlekkere look van actiechick Rubi, met wie we in WET mogen spelen! Wroeging kennen we niet, we zijn hard als staal. Niet bezig met het redden van de wereld, maar onszelf. We zijn een good girl, maar doen bad stuff. In essentie zijn we huurling, maar dat verandert zodra een opdrachtgever zich tegen ons keert en ons probeert om te leggen. Vanaf dat punt willen we twee dingen weten: wie en waarom? En als we dan toch bezig zijn, kunnen we de verraderlijke opdrachtgever beter gelijk omleggen. Klinkt bekend? WET laat zich het beste vergelijken met een interactieve versie van Quentin Tarantino’s Kill Bill. Hard, snel, gestyled en vol vreemde dialogen. Bewapend met twee pistolen en ons vertrouwde samuraizwaard gaan we over lijken. Wat voor atletische moves we ook uitvoeren, we zijn altijd aan het schieten en/of hakken. Gaat de actie even te snel, dan schakelen we over naar de slow motion mode, waarin we net wat meer tijd hebben om rond te kijken. Maar stoppen we met schieten, dan is de kans groot dat we zelf het loodje leggen. Het belangrijkste is dat alles op ons pad, plat gezegd, dood moet. Of zoals Rubi het zelf zou zeggen: “There’s a word for people who cross me… Dead!” Conclusie? Het werd tijd dat we weer eens op de knopjes van een stoere, vrouwelijke antiheld mochten drukken. En wat voor één! WET is een must voor fans van het actiegenre, maar ook wie geen fan is moet deze game zeker proberen. Snel, hard, bloederig en ontzettend lekker!

(Xbox 360, PS3)

10 4

Penthousefactor: Interactieve Tarantino

Je moet er van houden. Maar is dat zo, dan is rondrennen in het online rollenspel AION heerlijk. Een gigantische wereld vol mythische wezens, prachtige graphics en massale gevechten met andere spelers van over de hele wereld. Een uitstekend alternatief voor de opperheerser in het genre, World of Warcraft. AION gaat alleen wel wat minder diep. (PC)

Soulcalibur: Broken Destiny ** Knokken om het knokken is soms best lekker. En knokken om een reden ook, maar dan moet die reden wel goed in de verhaallijn uitgewerkt zijn. En dat is helaas niet het geval. De game legt de lat vooral op grafisch vlak hoog. Laten we het verhaal buiten beschouwing, dan mept deze draagbare Soulcalibur niettemin aardig weg. (PC)

MAAK MIJ WAKKER VOOR... “Assassin’s Creed. Vooral de missies waarin je ongezien een target moet besluipen, hem omleggen en dan weer zien te ontsnappen. Dat lukt niet altijd, maar als je de omgeving goed genoeg kent, kun je wél wegkomen. Deel twee komt er binnenkort aan. Daarin ben je een huurmoordenaar in het oude Italië. Lekker een priester elimineren pal naast het Vaticaan”, hoopt Tjeerd Wijnstekker (29), accountant uit Utrecht. Ook een favoriete game met ons delen? Stuur een email naar info@mediaventura.nl o.v.v. ‘Games’.

FIFA 10 versus PRO EVOLUTION SOCCER 2010 ‘De meest realistische voetbalsimulatie ooit gemaakt’. Zowel de makers van FIFA 10 als Pro Evolution Soccer (PES) 2010 claimen die titel. Maar als we eerlijk zijn liggen de prestaties van beide games zo dicht bij elkaar, dat het vooral een kwestie van smaak is welke je beter vindt. Beide games zijn flink opgepoetst in vergelijking met de vorige edities. De slimmere computergestuurde medespelers verhogen het spelplezier, daarnaast krijgen we al spelend eerder het gevoel dat we ook daadwerkelijk als team functioneren dan in het verleden. Tel daarbij de strakkere look en de geüpdate lijst spelers, ploegen en competities, en beide voetbalgames mogen zich een topper noemen. Is er dan echt geen verschil? Nee. Een gelijkspel na een wervelende pot voetbal. Het enige wat we eigenlijk missen is de geur van een versgemaakte sliding op nat gras. Penthouse Oordeel: ***** om *****

Gamebraining Wie bang is om op latere leeftijd het geheugen te verliezen, kan beter nu onmiddellijk Tetris gaan spelen. Deze al in 1985 bedachte puzzelgame leert ons brein efficiënter te werken, zo ontdekte het Mind Research Network in de Amerikaanse staat New Mexico, vooral wanneer we als speler beter geoefend raken in het in elkaar passen van de verschillend gevormde blokjes. Drie maanden lang lieten de onderzoekers een groep minderjarige meisjes ‘Tetrissen’. Voor en na die periode kregen de meiden een hersenscan. Daarop was te zien dat de hersenen na het spelen van Tetris meer grijze massa hadden aangemaakt. Vooral in het hersendeel dat zich bezighoudt met ruimtelijk inzicht. Ook werd de hersenschors steviger. Dat noemen wij nu eens echte braintraining.

***** top **** goed *** okay ** net te doen * niet aan beginnen

105

Portfolio Nick Kivits: Gamerecensie WET  

Recensie van de game WET. Verschenen in Penthouse 11-2009.