Page 1

www.caelesteshop.gr

exofyllo caeleste_LAST.indd 1

2009-2010

25/9/2009 8:31:17 ìì


!KTX_SITE_SEL3_new.indd 2

24/9/2009 10:45:26 ìì


www.caelesteshop.gr εκπαιδευτικά παιχνίδια / κατασκευές / robotics / gadgets / ιδέες για παιδικά πάρτυ

10 κατηγορίες προϊόντων που καλύπτουν όλα τα γούστα!

Επιλογές για όλες τις ηλικίες, για γονείς και για εκπαιδευτικούς.

Αναζητήστε εύκολα και γρήγορα αυτό που ψάχνετε!

Γραφτείτε στο Newsletter και µάθετε για τις εβδοµαδιαίες προσφορές και τις νέες παραλαβές.

Μπείτε σήµερα στην παρέα! Ανοιχτή επικοινωνία µε την οµάδα του Caeleste Στείλτε µας τα σχόλιά σας! http://blog.caelesteshop.gr Μάθετε τα τελευταία νέα του Caeleste http://www.facebook.com/CaelesteShop Ελάτε να γίνουµε φίλοι στο facebook http://twitter.com/caelesteshop Ακολουθήστε µας στο twitter

!KTX_SITE_SEL3_new.indd 3

25/9/2009 2:41:29 ìì


περιεχόµενα 06 14 18 22 30 34 36 38 42 50 52 54

ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ/GADGETS ΦΥΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΥ

PERIEXOMENA_EDITO_SEL4.5.indd 4

24/9/2009 10:24:39 ìì


editorial Αγαπητοί φίλοι, Για µία ακόµα χρονιά, συνεπείς στο καθιερωµένο ετήσιο ραντεβού µας, µε την έκδοση αυτού του καταλόγου, σας προτείνουµε νέες, αλλά και παλαιότερες επιτυχηµένες ιδέες δώρων. Αρχικά όµως θα θέλαµε να σας παρουσιάσουµε τις καινούργιες µας δραστηριότητες, για τις οποίες είµαστε πραγµατικά περήφανοι. Το Caeleste φέτος ανοίγει τα φτερά του και εγκαινιάζει ένα δεύτερο κατάστηµα στην Άνω Γλυφάδα . Ο νέος χώρος είναι σχεδιασµένος κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να µπορείτε άνετα να έρθετε σε επαφή µε πολλά από τα προϊόντα της συλλογής µας. Εµείς, θα είµαστε εκεί να σας εξηγήσουµε, να σας προτείνουµε και πάνω απ’ όλα να σας γνωρίσουµε από κοντά. Παράλληλα, για το καλοκαίρι του 2010 διοργανώνουµε, για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά, εκδροµή στη διαστηµική κατασκήνωση “Space Camp”, η οποία έχει χαρακτηριστεί απ’ όσους έχουν συµµετάσχει ως µία ανεπανάληπτη εµπειρία. Το “Space Camp” αφορά παιδιά ηλικίας 10-17 χρόνων και διεξάγεται στην πόλη Huntsville των ΗΠΑ, όπου η NASA κατασκευάζει τους πυραύλους της. Όσον αφορά στον φετινό µας κατάλογο, σας προτείνουµε να δείτε την αισθητά εµπλουτισµένη κατηγορία “Μικρές Ηλικίες” και να σταθείτε στα καλοσχεδιασµένα βρεφικά παιχνίδια. Στα “Πειράµατα” αναζητήστε τις κατασκευές που αναπαριστούν τρισδιάστατες µοριακές δοµές, των οποίων έχουµε την αποκλειστικότητα στην Ελλάδα. Στην κατηγορία “Σπαζοκεφαλιές” θα δείτε τη νέα σπαζοκεφαλιά του Rubik, αλλά και την εξέλιξη του διάσηµου αυτού κύβου από τον Έλληνα µαθηµατικό κ. Παναγιώτη Βερδέ. Για όσους λατρεύουν τη λογοτεχνία µπορούν πλέον να µυηθούν στη νέα τάση των audiobooks στην κατηγορία “Οπτικοακουστικά”. Ξεχωριστές προτάσεις δώρων θα βρείτε στην κατηγορία “Διακοσµητικά & Gadgets”, στην οποία σας συνιστούµε να θαυµάσετε τις πρωτοποριακές προτάσεις του σκανδιναβικού ντιζάιν. Σας ευχόµαστε µία χρονιά γεµάτη χαρά και δηµιουργικότητα!

Η οµάδα του Caeleste Προφήτη Ηλία & Μανώλη Δηµελά, πλησίον του εµπορικού κέντρου City Plaza.

PERIEXOMENA_EDITO_SEL4.5.indd 5

24/9/2009 10:24:53 ìì


ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ µικρές ηλικίες

1. Παιδικό κουταλάκι

1

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€16,50 4210

Όσοι έχουν παιδιά µπορούν να σας βεβαιώσουν πόσο δύσκολο είναι να ταΐσει κάποιος ένα µωρό! Τα κουτάλια διατίθενται σε διάφορα σχέδια και έχουν ζωηρά χρώµατα που τραβούν την προσοχή του παιδιού. Έτσι η προσπάθειά σας να το ταΐσετε θα είναι πάντα επιτυχής! Θα το βρείτε σε 3 διαφορετικά σχέδια: αεροπλάνο, αυτοκίνητο και τρένο.

2. Μέτρο για παιδιά

Σ’ αυτό το µέτρο των 200cm µπορείτε να καταγράψετε τις σηµαντικότερες στιγµές στη ζωή ενός παιδιού µε βάση το ύψος και την ηλικία του. Πόσο ύψος είχε το παιδί σας όταν ήταν στην 1η δηµοτικού; Τα σηµάδια στον τοίχο κάθε φορά σας µπερδεύουν… Σηµειώνοντας τις σωστές ηµεροµηνίες, το πολύχρωµο µέτρο φιλοδοξεί να γίνει ένα πρωτότυπο ηµερολόγιο. Μια διαφορετική, αλλά και χρήσιµη πρόταση δώρου, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

3. Χταπόδι µε δραστηριότητες

2

Μπορεί να χαρακτηριστεί και ως το πιο δραστήριο χταπόδι που είδατε ποτέ! Κάθε πλοκάµι αποτελεί και µια διαφορετική πρόκληση. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να περιεργαστούν τους καθρέφτες, τα περιστρεφόµενα ψαράκια και τους ήχους των πλοκαµιών. Η ενασχόλησή τους µ’ αυτά θα οξύνει βασικές αισθήσεις τους, όπως την όραση, την ακοή και την αφή. Το συγκεκριµένο χταπόδι είναι σχεδιασµένο κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να ανταποκρίνεται ακριβώς στις δυνατότητες αυτής της ηλικίας. ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

3

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

6 µηνών+ €31 3561

€18,50 4211

4. Κύβος µε χερούλια

Ένας κύβος γεµάτος εκπλήξεις για τα µωρά που θέλουν να ανακαλύψουν τον κόσµο παρατηρώντας και ψηλαφίζοντας τα πάντα γύρω τους! Είναι µαλακός και πολύχρωµος, µε χαρούµενα σχέδια και αστείες φιγούρες. Σε όλες τις πλευρές του έχει χερουλάκια και παιχνίδια που διεγείρουν τις αισθήσεις τους, καθώς και καθρεφτάκι για να µπορούν τα µωρά να παρατηρούν την αντανάκλαση του ειδώλου τους και όχι µόνο. Ειδικά σχεδιασµένος για βρέφη, ο κύβος αυτός αποτελεί ένα πραγµατικά αξιόλογο παιχνίδι για τις πολύ µικρές ηλικίες.

4

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

6

0 µηνών+ €21,50 3436

Caeleste Shop

1. PROTES HLIKIES.indd 6

24/9/2009 10:25:28 ìì


www.caelesteshop.gr

www.caelesteshop.gr 5

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

4+ €28 4369

5. Ρολόι δραστηριοτήτων

Ένα πολύχρωµο ξύλινο ρολόι που µαθαίνει µε απλό τρόπο στο παιδί την έννοια του χρόνου. Συνοδεύεται µε κάρτες στις οποίες απεικονίζονται διάφορες καθηµερινές δραστηριότητες, όπως το πλύσιµο των δοντιών, το φαγητό, το παιχνίδι κ.λπ. Κάθε κάρτα πρέπει να συνδυαστεί µε την κατάλληλη ώρα. Έτσι το βλαστάρι σας θα µάθει όχι µόνο την ώρα, αλλά και να είναι σωστό στα ραντεβού!

6. Παπουτσάκι

Το δέσιµο των παπουτσιών δεν είναι πλέον µπερδεψοδουλειά! Μάθετε στα παιδιά σας πώς να λύνουν και να δένουν τα κορδόνια τους σε χρόνο ρεκόρ. Για εξάσκηση θα χρειαστούν ένα παπούτσι που δεν θα παλιώσει ποτέ! Εποµένως τι πιο κατάλληλο από ένα ξύλινο παπουτσάκι βαµµένο µε ζωηρά χρώµατα κατάλληλα για παιδιά. Οι µικροί µας φίλοι θα ενθουσιαστούν και θα γίνουν σίγουρα αχτύπητοι στους κόµπους!

7. Βάση µε περιστρεφόµενα δαχτυλίδια

6

Έχοντας αποσπάσει ειδικά βραβεία ποιότητας παιδικού παιχνιδιού, αποτελεί µε σιγουριά µια αξιόπιστη επιλογή για κάθε παιδί ηλικίας από 9 µηνών µέχρι 2 ετών. Η ποικιλία των χρωµάτων διεγείρει την όραση των µικρών µας φίλων εξάπτοντας την περιέργεια και τη διάθεση για εξερεύνηση. Επιπλέον, καθώς το παιδί στοιβάζει καθένα από τα περιστρεφόµενα δαχτυλίδια, παράγονται διασκεδαστικοί ήχοι που κάνουν το παιχνίδι ακόµα πιο ευχάριστο.

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

3+ €8 3402

8. Μεταλλόφωνο

Ένα παιχνίδι που θα διασκεδάσει, αλλά και θα οδηγήσει σιγά-σιγά τα µικρά παιδιά στον κόσµο της µουσικής! Το σπιτάκι µέσα στο οποίο φωλιάζει το ζωηρόχρωµο πουλάκι, έχει ενσωµατωµένο στη σκεπή του 8 µεταλλικά ελάσµατα. Χτυπώντας το καθένα µε το ειδικό σφυράκι παράγεται και µία νότα. Τα παιδιά, θα ενθουσιαστούν µε το αποτέλεσµα και θα διασκεδάσουν παίζοντας µε τις νότες, την ένταση και το ρυθµό.

7

ΗΛΙΚΙΑ

8

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

12 µηνών+ €26 4466

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

9 µηνών+ €33,50 3562

ένας ουρανός... ιδέες

1. PROTES HLIKIES.indd 7

7

24/9/2009 10:25:40 ìì


µικρές ηλικίες 1. Οικολογικό

κουκλόσπιτο

Το οικολογικό κουκλόσπιτο, έχει σχεδιαστεί σύµφωνα µε τις προδιαγραφές ενός πραγµατικού οικολογικού σπιτιού! Διαθέτει οµοίωµα τουρµπίνας αέρα, ηλιακού συσσωρευτή, καθώς και µετατροπέα αιολικής και ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική ενέργεια. Επιπλέον είναι εξοπλισµένο µε δεξαµενή νερού και τέντα για προστασία από τον αέρα ή τον ήλιο. Ένα παιχνίδι βραβευµένο σε διεθνείς εκθέσεις και ιδιαίτερα εκπαιδευτικό, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση.

υ υτού το ρειες α ραγµατικά έ µ ο τ π Οι λε ύ σπιτιού π σουν! γικο οικολο σας ενθουσιά θα

2. Οικοδοµικό υλικό

Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε για πόσα χρόνια µπορεί αυτό το παιχνίδι να συντροφεύει ένα παιδί. Οι ξύλινοι κύβοι µεταµορφώνονται στη στιγµή σε σπίτια, αυτοκίνητα, χωριά, ποτάµια και γεφύρια, θεόρατους πύργους που µε µία κίνηση διαλύονται ώστε να προκαλέσουν το γέλιο και τον ενθουσιασµό. Είναι ένα παιχνίδι διαχρονικό που προάγει τη λογική και τη φαντασία του παιδιού, είτε αυτό έχει µόλις µάθει να συντονίζει τις κινήσεις στα χεράκια του, είτε είναι πια σε θέση να φτιάχνει κατασκευές που απαιτούν δεξιοτεχνία.

3. Αριθµητήριο

Αυτό το παιχνίδι σίγουρα θα σας θυµίσει την παιδική σας ηλικία! Όντας παραδοσιακό, αλλά και άκρως εκπαιδευτικό, µπορεί να αποδειχτεί θησαυρός για τις πρώτες µαθηµατικές πράξεις που θα επιχειρήσει να λύσει και το δικό σας παιδί. Κατάλληλο τόσο για πρόσθεση, όσο και για αφαίρεση.

1

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

2

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

3+ €175 4371 2+ €22 3405

3

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

3+ €23 4085

4. Οικοδοµικό υλικό µε µπίλιες

Ένα υπέροχο παιχνίδι, το οποίο αναπτύσσει τη δηµιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών. Αποτελείται από 40 κοµµάτια χρωµατιστά ή στο φυσικό χρώµα του ξύλου και από τρεις ξύλινες µπίλιες. Επιπλέον, το σετ περιλαµβάνει και ειδικό αξεσουάρ για την κατασκευή ανεµόµυλου.

Εσείς και το Ζήστε µια ανεπανάληπτη εµπειρία στη διαστηµική κατασκήνωση Space Camp. Γυρίστε στη σελιδα 56 και διαβάστε πώς!

4

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8

4+ €47 4370

Caeleste Shop

1. PROTES HLIKIES.indd 8

24/9/2009 10:25:58 ìì


www.caelesteshop.gr

5

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

3+ €31,50 1178

5. Συνθέσεις µε γεωµετρικά σχήµατα

Ταξιδέψτε στον κόσµο της γεωµετρίας. Αποδώστε τις µορφές που είναι ζωγραφισµένες πάνω σε καρτέλες, χρησιµοποιώντας πολλών ειδών γεωµετρικά σχήµατα. Διασκεδάστε µαζί µε τα παιδιά σας και διαπιστώστε την εκπαιδευτική αξία αυτού του παιχνιδιού, που ενισχύει την αντίληψη και καλλιεργεί τη φαντασία και τη λογική σκέψη των παιδιών. Περιλαµβάνονται 50 ξύλινα κοµµάτια διαφόρων σχηµάτων και 60 κάρτες 3 επιπέδων δυσκολίας.

7. Οι πρώτες κατασκευές

7

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

4+ 29,99 2098

Το ξέρατε ότι µπορείτε να κατασκευάσετε οι ίδιοι τα παιχνίδια που θα παίζετε; Βιδώνοντας τα 100 διαφορετικά κοµµάτια µε το πλαστικό κατσαβιδάκι που θα βρείτε στο κουτί, έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε 10 διαφορετικά µοντέλα, όπως αυτοκίνητο, ροµπότ, αεροπλάνο ή ελικόπτερο, ανάλογα µε τη διάθεση και το θέµα του παιχνιδιού σας!

6. Πιθηκάκι

µαθηµατικών

Δεν υπάρχει πιο απλός και διασκεδαστικός τρόπος να γίνετε… αστέρια στην πρόσθεση από το να παίξετε µαζί του. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ισορροπήσετε τις µπανάνες στα χέρια του πιθήκου. Όσες µπανάνες βάλετε στο ένα χέρι του, τόσες πρέπει να βάλετε και στο άλλο, διαφορετικά τα µάτια του θα αλληθωρίσουν και τα χέρια του δεν θα ισορροπούν.

6

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

4+ €17,50 1508

8. Οι πρώτες

κατασκευές µε µοτέρ

Σας αρέσει να κατασκευάζετε παιχνίδια που κινούνται; Μ’ αυτό το σετ µπορείτε να δηµιουργήσετε 10 διαφορετικού τύπου µοντέλα, από φουτουριστικά οχήµατα µέχρι τελεφερίκ, εντυπωσιακά ροµπότ και γερανούς, ένα τη φορά, και να τοποθετήσετε το µοτέρ που θα βρείτε στη συσκευασία για να δώσετε κίνηση στις κατασκευές σας!

8

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

4+ €39,99 2096

ένας ουρανός... ιδέες

1. PROTES HLIKIES.indd 9

9

24/9/2009 10:26:20 ìì


µικρές ηλικίες Φτ µπρε ιάξτε παιχν λόκ κ ίδια, κ αι ο αυτό ό,τι άλλο σ σµήµατα, το µο ναδικ ας εµπνεύ ό υλικ σει ό!

1

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

5+ €12,50 1402

2

Μωσαϊκό ψαράκι ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7-12 €9 4069

Μωσαϊκό πουλάκι ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

3

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

1. Πλαστοζυµαράκι

Πλάστε τον κόσµο ολόκληρο µε το απίθανο υλικό patarev. Δηµιουργήστε µ’ αυτό αµέτρητα αντικείµενα όπως παιχνίδια, κοσµήµατα, µπρελόκ, διακοσµητικά, µαγνητάκια και πολλά άλλα. Δουλεύεται εύκολα χωρίς να αφήνει υπολείµµατα στα χέρια ή στην επιφάνεια εργασίας. Για να στερεοποιηθεί δεν χρειάζεται ψήσιµο, γιατί στεγνώνει µε τον αέρα κι αποκτά όψη κεραµικού.

10

4

7 έως 99 €21,50 4072

2. Μωσαϊκό

ψαράκι/πουλάκι

7-12 €9 4070

Φτιάξτε το δικό σας µωσαϊκό κάδρο και διακοσµήστε µε αυτό το δωµάτιό σας. Προσοχή, δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση! Κατ’ αρχήν, επιλέξτε τη µία από τις δύο εικόνες της συσκευασίας και ξεκινήστε τοποθετώντας τα χρωµατιστά, αριθµηµένα κοµµάτια (ψηφίδες) στα αντίστοιχα νούµερα που απεικονίζονται στα συγκεκριµένα σηµεία της εικόνας.

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

3. Βιτρώ δράκοι

Πάρτε αυτό το σετ για κατασκευή βιτρώ και κάντε τη Νοτρ Νταµ του Παρισιού να ωχριά µπροστά στις δηµιουργίες σας! Στη διάθεσή σας έχετε 4 σχέδια µε τους πιο φοβερούς δράκους και 10 διαφορετικά χρώµατα για να τους ζωγραφίσετε στο ειδικό διαφανές χαρτί και να τους κολλήσετε στα παράθυρα του δωµατίου σας.

9 εως15 €27,50 3534

4. Ζωγραφική κυβισµός

Γνωρίστε από κοντά τις ιδιοµορφίες του καλλιτεχνικού ρεύµατος του κυβισµού και πειραµατιστείτε µε διάθεση δηµιουργική! Στο σετ ζωγραφικής θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε: 10 µπουκαλάκια µε χρώµατα, 2 πινέλα, 8 διαφορετικούς πίνακες για να τους ζωγραφίσετε, καθώς και βιβλιαράκι µε συµβουλές για να γίνετε άξιοι συνεχιστές της τέχνης του Πάµπλο Πικάσο και του Ζωρζ Μπρακ.

Caeleste Shop

1. PROTES HLIKIES.indd 10

28/9/2009 12:19:04 ìì


www.caelesteshop.gr α στηµ ό σύ άτιο! κ ια ηλ δωµ ο το ό κληρ ο παιδικ ό λ τ Ο σ µέσα

5

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

6

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

5. Πλανητάριο οροφής

Πώς θα σας φαινόταν να εγκλωβίζατε το ηλιακό σύστηµα στο δωµάτιό σας; To µόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε αυτήν τη συσκευή στο ταβάνι και να σβήσετε το φως. Το θέαµα µε το φωτιζόµενο ήλιο και τους περιστρεφόµενους πλανήτες γύρω από αυτόν θα σας ενθουσιάσει! Επιπλέον, χρησιµοποιήστε το φακό που συµπεριλαµβάνεται στο πακέτο για να εντοπίσετε τον κάθε πλανήτη και να δηµιουργήσετε φωτεινούς κοµήτες στο ταβάνι και στον τοίχο.

6+ €59 1006

8

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €20 4019

5+ €52,50 4035

6. Υδρόγειος

7. Πλανητάριο

Μια πανέµορφη υδρόγειος σφαίρα πλήρως ενηµερωµένη και µε ελληνικούς χαρακτήρες, ώστε να µπορεί να χρησιµοποιηθεί και από άτοµα µικρότερης ηλικίας. Η διάµετρος της υδρογείου είναι 30cm, ενώ το ύψος της αγγίζει τα 42cm! Μάλιστα το γεγονός ότι φωτίζει στο σκοτάδι, την καθιστά ένα ιδιαίτερο διακοσµητικό για το παιδικό δωµάτιο ή το καθιστικό.

Αποκτήστε το δικό σας µικρό πλανητάριο και γίνετε “άσσοι” στην παρατηρησιακή αστρονοµία. Η συσκευή αυτή προβάλλει εκατοντάδες αστερισµούς στο ταβάνι ή στον τοίχο του δωµατίου σας, ενώ σας δίνεται και η δυνατότητα να βρείτε ποια αστέρια βρίσκονται την ίδια στιγµή στον ουρανό ρυθµίζοντας τη σωστή ηµεροµηνία, ηµέρα και ώρα σαν κανονικό επιπεδόσφαιρο.

σφαίρα µε φως

αστερισµοί

8. Κατασκευή ηλιακό σύστηµα

Φτιάξτε το δικό σας µόµπιλε µε το ηλιακό σύστηµα και µε όχηµα τη φαντασία σας ταξιδέψτε στο διάστηµα. Αφού παρατηρήσετε τις ιδιαιτερότητες κάθε πλανήτη, πιάστε τα πινέλα και τα χρώµατα του κουτιού και δηµιουργήστε! Κρεµάστε το ηλιακό σας σύστηµα και ατενίστε το σύµπαν. Επιπλέον κλείστε τα φώτα για να το δείτε να φωσφορίζει!

ένας ουρανός... ιδέες

1. PROTES HLIKIES.indd 11

6+ €55 1007

11

24/9/2009 10:26:57 ìì


µικρές ηλικίες 1. Παιχνίδι µε κάρτες κλάσµατα

Γίνετε ξεφτέρι στα κλάσµατα παίζοντας µόνοι σας ή µαζί µε άλλους. Σκοπός είναι να ταιριάξετε δύο καρτέλες, ώστε αν διαιρέσετε αριθµητή µε παρονοµαστή να προκύπτει το ίδιο αποτέλεσµα.

Παιχνίδι µε κάρτες αφαίρεση

Αν δεν είστε ακόµη εξοικειωµένοι µε πράξεις αφαίρεσης µην χάνετε χρόνο. Ο κύλινδρος αποτελείται από καρτέλες που απεικονίζουν πράξεις αφαίρεσης και ο στόχος σας είναι να ταιριάξετε ανά δύο τις καρτέλες µε το ίδιο αποτέλεσµα.

Παιχνίδι µε κάρτες διαίρεση

Μήπως η λέξη διαίρεση είναι άγνωστη σε σας; Ψάξτε να βρείτε το ταίρι κάθε κάρτας από τις 100 που υπάρχουν στο κουτί. Κάντε τη διαίρεση σε κάθε κάρτα και αναζητήστε το ίδιο αποτέλεσµα σε κάποια από τις υπόλοιπες. Βρείτε όσο περισσότερα ζευγάρια µπορείτε!

1

Κάρτες κλάσµατα ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

9+ €25 4016

Κάρτες αφαίρεση ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €25 4013

Κάρτες διαίρεση ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €25 4014

Κάρτες ποσοστά ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €25 4015

Παιχνίδι µε κάρτες ποσοστά

Αν δεν πολυκαταλαβαίνετε τα ποσοστά, αλλά έχετε όλη τη θέληση να γίνετε καλύτεροι, τότε ήρθε η ώρα να εξασκηθείτε µε το σωστό “δάσκαλο”. Σκοπός σας είναι να ταιριάξετε µε επιτυχία τις καρτέλες που περιέχουν ποσοστά, µε τις καρτέλες που απεικονίζουν τµήµατα σχηµάτων. Είναι 100% σίγουρο ότι θα τα καταφέρετε!

2. Μαγνητικός πίνακας - Κάρτες αντιστοίχισης

Ένα πραγµατικά έξυπνο παιχνίδι για παιδιά ηλικίας από 3 έως 7 ετών. Για να παίξετε χρειάζεστε το µαγνητικό πίνακα και ένα σετ “κάρτες αντιστοίχισης” ανάλογα µε την ηλικία του παιδιού. Κάθε σετ αποτελείται από 12 ζευγάρια καρτών. Τοποθετήστε ένα ζευγάρι καρτών πάνω στον πίνακα. Κάθε τετραγωνάκι της αριστερής κάρτας πρέπει να το αντιστοιχίσετε µε ένα τετραγωνάκι της δεξιάς κάρτας. Σηµειώστε τις απαντήσεις σας µε τα µαγνητάκια και στο τέλος κάντε την επαλήθευση.

2

Μαγνητικός πίνακας ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

3+ €18,50 2047

Κάρτες αντιστοίχισης (σετ 12 καρτών) ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

12

3-7 €13,50 2048

Κάρτες αντιστοίχισης µαθηµατικά (σετ 12 καρτών) ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6-7 €13,50 2056

Caeleste Shop

1. PROTES HLIKIES.indd 12

24/9/2009 10:39:27 ìì


www.caelesteshop.gr

3. Ανασκαφές δεινοσαύρων

Οι παλαιοντολόγοι ανακαλύπτουν συνεχώς στοιχεία για οργανισµούς που έχουν εκλείψει εδώ και εκατοµµύρια χρόνια! Έχετε αναρωτηθεί πώς τα καταφέρνουν; Σκαλίστε την πέτρα και ανακαλύψτε τα κοµµάτια από το σκελετό του δεινόσαυρου. Ενώνοντάς τα θα µπορέσετε να αναβιώσετε το µύθο κάθε δεινόσαυρου.

4. Σκελετοί δεινοσαύρων

3

Ανασκαφή Βραχιόσαυρος ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €10 1520

Ανασκαφή Μαµούθ ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €10 0827

Ανασκαφή Τρικεράτοπας ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €10 1500

Κάντε τη δική σας συλλογή από τα αγαπηµένα σας προϊστορικά ζώα, τα οποία πριν εκατοµµύρια χρόνια κυριάρχησαν στον πλανήτη. Κατασκευάστε το σκελετό του δεινόσαυρου που αγαπάτε και διακοσµήστε το δωµάτιό σας. Αν µάλιστα δεν µπορείτε να τους αποχωριστείτε ούτε όταν κλείνουν τα φώτα, τότε επιλέξετε τον Παρασαυρόλοφο και τον Βελοκιράπτορα οι οποίοι φωσφορίζουν.

Ανασκαφή Τυραννόσαυρος ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €10 3464

4

Σκελετός Παρασαυρόλοφος που φωσφορίζει ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

5+ €6 4368

Σκελετός Βελοκιράπτορας που φωσφορίζει ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

5+ €6 4367

Σκελετός Στεγόσαυρος ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

5+ €6 4364

Σκελετός Τρικεράτοπας ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

5+ €6 4365

Σκελετός Τυραννόσαυρος ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

Η πρόταση του

ΒΙΒΛΙΟ ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το σχολείο δεν υπήρξε ποτέ τόσο διασκεδαστικό! Στο βιβλίο περιλαµβάνεται ένας µαγνητικός πίνακας και δεκάδες άλλες δραστηριότητες για ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού. ΚΩΔΙΚΟΣ: 4321 , ΤΙΜΗ: €13,50

Η πρόταση του

ΚΩΔΙΚΟΣ

5+ €6 4366

SITE www.parents.gr

Απευθύνεται σε γονείς και παιδαγωγούς (βρεφονηπιαγωγούς, νηπιαγωγούς) και καλύπτει καθηµερινά θέµατα γύρω από το παιδί και την οικογένεια.

ένας ουρανός... ιδέες

1. PROTES HLIKIES.indd 13

13

24/9/2009 10:27:49 ìì


ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ κατασκευές 1

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

10-16 €109,99 4465

1. Lego Φορτωτής

O εντυπωσιακός φορτωτής της Lego έρχεται να γίνει ο απόλυτος βασιλιάς των εργασιών εκσκαφής! Ο κάδος του σκαπτικού οχήµατος µπορεί να ανυψώνεται, να χαµηλώνει και να αδειάζει το περιεχόµενο που µεταφέρει, θυµίζοντας πραγµατικό φορτωτή. Με τα 1061 κοµµάτια του παιχνιδιού µπορείτε να κατασκευάσετε 2 διαφορετικούς τύπους οχηµάτων, µετατρέποντας το φορτωτή σε όχηµα που χρησιµοποιείται στην αναδάσωση.

2

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €34,99 4420

2. Κατασκευή 15 µοντέλων

Άραγε πόσα οχήµατα µπορούν να κατασκευαστούν χρησιµοποιώντας κάθε φορά 252 µεταλλικά κοµµάτια και πόσες οµοιότητες ή διαφορές θα είχαν µεταξύ τους; Η απάντηση, όσο απίστευτη κι αν φαίνεται, είναι 15 διαφορετικά µοντέλα! Το πακέτο αυτό προσφέρει δηµιουργική απασχόληση και βασικές γνώσεις µηχανικής σε παιδιά από 8 ετών και πάνω, ενώ ενδείκνυται και για το µάθηµα της τεχνολογίας.

3. Lego Οικογενειακό σπίτι

Κατασκευάστε το σπίτι των ονείρων σας, µε όλες τις λεπτοµέρειές του, όπως παράθυρα µε πατζούρια που ανοιγοκλείνουν, συρόµενες πόρτες, φωτιστικά, πισίνα, κήπος για πικνίκ κ.ά. Μάλιστα, σας δίνεται η δυνατότητα να χτίσετε 3 διαφορετικά είδη σπιτιού, όπως µπανγκαλόου ή µια άνετη βίλα µεσογειακού ύφους. Η κάθε κατασκευή φτάνει τα 25,5cm µήκος και τα 22,5cm ύψος.

4. Μωσαϊκό δελφίνι/πάντα/τίγρης

3

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8-12 €79,99 4412

Διαλέξτε ένα χαλαρό σαββατοκύριακο και µυηθείτε στην τέχνη του ψηφιδωτού. Μελετήστε τις οδηγίες µε προσοχή, οργανωθείτε, ετοιµάστε την επιφάνεια που θα δουλέψετε και ξεκινήστε. Θα δείτε ότι η διαδικασία µοιάζει µε ζωγραφική, αλλά χωρίς πινέλα και µπογιές. Καθώς µπαίνουν οι ψηφίδες θα αρχίσει σιγά-σιγά το ψηφιδωτό να παίρνει µορφή και πριν το καταλάβετε θα έχετε φτιάξει ένα πρώτης τάξης διακοσµητικό ή ένα σουπλά. Διαστάσεις 20x20cm.

4

Μωσαϊκό δελφίνι ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €33 4425

Μωσαϊκό τίγρης ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €33 4427

Μωσαϊκό πάντα ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

14

8+ €33 4426

Caeleste Shop

2. KATASKEYES.indd 14

24/9/2009 10:28:29 ìì


www.caelesteshop.gr

www.caelesteshop.gr 5

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

9-14 €173,99 3328

5. Lego Πολεµικό αεροσκάφος Republic Attack

Διαθέτοντας ανυπολόγιστη δύναµη πυρός, το πολεµικό αεροσκάφος της Δηµοκρατίας εξαπολύει απειλητικές ρουκέτες και θανάσιµες βόµβες ενάντια στο στρατό των αυτονοµιστών! Το πακέτο περιλαµβάνει 636 κοµµάτια, ενώ συµπεριλαµβάνονται και 3 µίνι φιγούρες από τον κόσµο του Πολέµου των Άστρων: τον Mace Windu, έναν Clone Pilot και έναν Clone Trooper.

6. Κατασκευή 20 µοντέλων

Η ποικιλία των κοµµατιών που περιλαµβάνει είναι τέτοια, που θα σας επιτρέψει να συναρµολογήσετε είκοσι συνολικά κατασκευές, όπως εκσκαπτικά µηχανήµατα, µοτοσικλέτες, αγωνιστικά οχήµατα, γερανούς, ελικόπτερα και αεροπλάνα. Οι κατασκευές σας µάλιστα θα διαθέτουν και δυνατότητα κίνησης, αφού στη συσκευασία περιλαµβάνεται και ηλεκτρικός κινητήρας 3 Volt.

7. Lego Φορτηγό µε γερανό

Όταν είναι αναγκαίο να κινήσετε ογκώδη και βαριά φορτία, τότε έρχεται η ώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες ο απίστευτης δύναµης γερανός της Lego! Η κατασκευή αυτή µε τα 1877 κοµµάτια, αποτελεί πιστή αναπαράσταση ενός αληθινού γερανού, ενώ εκτελεί µε ακρίβεια και τις πραγµατικές κινήσεις που θα έκανε ένα παρόµοιο όχηµα. Μπορείτε να κατασκευάσετε 2 διαφορετικά είδη γερανού µε τα ίδια κοµµάτια της συσκευασίας.

6

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €39,99 0257

8. Lego Μηχανή εξόρυξης

Συναρµολογήστε τα 235 κοµµάτια, δηµιουργήστε το σηµαντικότερο όχηµα της οµάδας των δυναµικών ανθρακωρύχων και βοηθήστε τους να κατατροπώσουν τα πέτρινα τέρατα που βρίσκονται στο εσωτερικό της γης και αποτελούν σηµαντική πηγή κινδύνων. Στο πακέτο πέρα από τα µέρη του οχήµατος, θα βρείτε 2 µίνι φιγούρες των δυναµικών ανθρακωρύχων και µια µίνι φιγούρα από την τάξη των πέτρινων τεράτων για να αποκτήσουν οι µάχες σας αληθοφάνεια. Είσαστε έτοιµοι για το επόµενο υπόγειο ταξίδι σας;

8

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7-14 €39,99 4415

7

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

11-16 €199,99 4413

ένας ουρανός... ιδέες

2. KATASKEYES.indd 15

15

24/9/2009 10:29:02 ìì


κατασκευές τζιπάκι νόµενο λτου, υ θ υ ε τ λεκα ς της ασφά ό το τη Με αυτ τε ο κυρίαρχο ατόδροµων! θα γίνε και των χωµ αλλά

2

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7-12 €49,99 4416

3

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

1

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8-15 €109,99 1686

4

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

1. Τηλεκατευθυνόµενο τζιπ 4x4

To νέο τηλεκατευθυνόµενο τζιπάκι 4x4 της Meccano έχει όλες τις προοπτικές να γίνει ο κυρίαρχος των δρόµων! Με τα 414 κοµµάτια της συσκευασίας έχετε τη δυνατότητα να κατασκευάσετε 3 διαφορετικούς τύπους οχηµάτων (ένα κάθε φορά). Με τα ενισχυµένα ελαστικά του µπορείτε να το “τρέξετε” σε δρόµους µε άσφαλτο, αλλά και σε χωµατόδροµους.

16

8-15 €69,99 4421

7+ €88 4414

2. Lego Μαχητικό

3. Τηλεκατευθυνόµενο 4. Κατασκευή πλοίων

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο ειδικά διαµορφωµένο µοντέλο, το οποίο χρησιµοποιούσε ο Darth Vader. Το µαχητικό αυτό σκάφος υπερτερεί σε όλα τα χαρακτηριστικά του απέναντι στα κοινά TIE Fighters, αφού είναι το µοναδικό TIE, το οποίο διαθέτει hyperdrive για ταξίδια στο υπερδιάστηµα. Στο πακέτο περιέχονται 251 κοµµάτια.

Ένα τηλεκατευθυνόµενο όχηµα που φηµίζεται για την όµορφη εµφάνισή του και για τις εντυπωσιακές ταχύτητες που ανεβάζει στην άσφαλτο! Περιλαµβάνει φώτα µπροστά και πίσω για οµαλή νυχτερινή οδήγηση, ενώ παίζει και φοβερή µουσική, καθώς το οδηγείτε. Μπορείτε να κατασκευάσετε 3 διαφορετικούς τύπους αγωνιστικού οχηµάτος (έναν κάθε φορά), χρησιµοποιώντας τα 354 κοµµάτια του πακέτου.

Darth Vader’s TIE

αυτοκίνητο

Πώς θα σας φαινόταν αν δηµιουργούσατε µια µοναδική ακτοπλοϊκή γραµµή µέσα στο δωµάτιό σας; Έχετε την επιλογή να κατασκευάσετε ένα ογκώδες ερευνητικό σκάφος µε ενσωµατωµένο γερανό ή να στραφείτε σε εναλλακτικές λύσεις κατασκευάζοντας πολλά µικρότερα πλοία. Τέλος µε τα 380 κοµµάτια του πακέτου µπορείτε εναλλακτικά να κατασκευάσετε βαρούλκο ή διαβάθρα.

Caeleste Shop

2. KATASKEYES.indd 16

24/9/2009 10:29:18 ìì


www.caelesteshop.gr

6

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

5

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

9+ €160 2012

9+ €66 4419

8

Μωσαϊκό βατραχάκι 3D

10+ €71,50 3435

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €28 4431

Μωσαϊκό δελφίνι 3D ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €19,50 4428

Μωσαϊκό αρκουδάκι 3D ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €26,50 4430

Μωσαϊκό ψαράκι 3D ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

5. Οι µηχανές του Da Vinci

Προσεγγίστε ορισµένες από τις πιο πρωτοποριακές επινοήσεις του Da Vinci κατασκευάζοντας 10 διαφορετικά µοντέλα µηχανικής από τα ιδιαίτερα σχέδια του µεγάλου δηµιουργού. Κατασκευές που επινοήθηκαν εκατοντάδες χρόνια πριν, όπως: τυπογραφικό πιεστήριο, δίτροχο άρµα και οδόµετρο είναι ένα µικρό δείγµα των προκλήσεων που σας περιµένουν.

6. Κατασκευές

7. Κινητήρας

Ανακαλύψτε βήµα-βήµα όσα θα θέλατε να µάθετε για τις ηλεκτρονικές κατασκευές, αλλά διστάζατε να ρωτήσετε! 12 διαφορετικά µοντέλα πραγµατικών ηλεκτρικών µηχανηµάτων για να τα φτιάξετε και να αναπτύξετε το ερευνητικό σας ταλέντο µαθαίνοντας για τα ηλεκτρονικά κυκλώµατα, την αντιστροφή πόλων, τον τρόπο που ηλεκτροδοτούνται τα φανάρια και άλλες πολύπλοκες υποθέσεις!

Σας εκστασιάζουν οι µηχανές αυτοκινήτων; Βλέπετε µηχανή και θέλετε να τη διαλύσετε για να δείτε πώς είναι µέσα; Γιατί να µην κάνετε το ανάποδο; Κατασκευάστε µόνοι σας ένα πιστό µοντέλο κινητήρα αυτοκινήτου και δείτε το να λειτουργεί, ακριβώς όπως µια πραγµατική µηχανή. Ο ενσωµατωµένος διακόπτης θα προσοµοιώνει το θόρυβο ενός πραγµατικού κινητήρα! Το πτυχίο του µηχανολόγου ίσως είναι παιχνιδάκι για σας...

µε ηλεκτρισµό

εσωτερικής καύσεως

8+ €16 4429

8. Μωσαϊκό 3D βατραχάκι, δελφίνι, αρκουδάκι, ψαράκι

Κατασκευάστε ένα απίθανο γλυπτό βάζοντας τη δική σας σφραγίδα στο χώρο της τέχνης! Στην πραγµατικότητα δεν είναι ένα απλό γλυπτό, αλλά ένα ψηφιδωτό τριών διαστάσεων! Κολλήστε τις χρωµατιστές ψηφίδες και φτιάξτε ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσµητικό. Έχετε στη διάθεσή σας άσπρη κόλλα και οδηγίες χρήσης µε εικόνες.

ένας ουρανός... ιδέες

2. KATASKEYES.indd 17

17

24/9/2009 10:29:34 ìì


ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ εναλλακτική ενέργεια 1. Αυτοκίνητο υδρογόνου

ειας. ς ενέργ η τ α έ µ ! στον το καύσιµη ύλη σταση Επανά υδρογόνο ως Το

Πάρτε µέρος στην προσπάθεια για τη διάσωση του πλανήτη µας. Με αυτό το πακέτο µπορείτε να κατασκευάσετε και να θέσετε σε λειτουργία το δικό σας αυτοκίνητο, το οποίο χρησιµοποιεί µια νέα, επαναστατική τεχνολογία, φιλική προς το περιβάλλον, την τεχνολογία του υδρογόνου. Το συγκεκριµένο όχηµα µάλιστα διαθέτει εκτός από κυψέλες καυσίµου και ειδικό µηχανισµό που του επιτρέπει να αλλάζει κατεύθυνση όταν προσκρούει σε κάποιο εµπόδιο.

2. Οικολογική τεχνολογία

Με τις κατασκευές και τα πειράµατα αυτού του πακέτου θα εξερευνήσετε τον τρόπο, µε τον οποίο αποθηκεύεται η ενέργεια από τον ήλιο, τον αέρα ή το νερό, καθώς και τη διαδικασία µε την οποία γίνεται εφικτή η χρήση της για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Φτιάξτε έναν ανεµιστήρα, ένα σύστηµα αντλίας και ακόµη περισσότερα, χάρη στη µεγάλη ποικιλία των κατασκευών του κουτιού.

3. Κυψέλη υδρογόνου

& φωτοβολταϊκό

Το συγκεκριµένο πακέτο προεκτείνει τις δυνατότητες του πακέτου “Οικολογική τεχνολογία”, αφού µε την κυψέλη καυσίµων και τον πρόσθετο ηλιακό συλλέκτη σάς επιτρέπει να κατασκευάσετε πρόσθετα µοντέλα συνδυάζοντάς τα µε τα κοµµάτια του κύριου πακέτου. Με την προέκταση αυτή θα µάθετε τον τρόπο, µε τον οποίο παράγεται υδρογόνο µέσα από την κυψέλη καυσίµων.

1

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

2

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

12+ €99 1752 9+ €100 4391

3

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

9+ €120 4392

Εµείς στο ανακυκλώνουµε τις παλιές µπαταρίες µας. Μπορείτε και εσείς να τις ανακυκλώσετε στο χώρο του καταστήµατός µας.

18

Caeleste Shop

3. ENALLAKTIKH.indd 18

24/9/2009 10:31:22 ìì


www.caelesteshop.gr

www.caelesteshop.gr 4

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

12+ €119 4393

4. Τηλεκατευθυνόµενο αυτοκίνητο υδρογόνου

Το απόλυτο αυτοκίνητο υδρογόνου τώρα και τηλεκατευθυνόµενο! Η τεχνολογία των κυψελών καυσίµου υδρογόνου εσωκλείεται σε ένα όχηµα µε φουτουριστικό design, το οποίο είναι άκρως φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς το µόνο απόβλητό του είναι το νερό! Το πιο σηµαντικό δε, είναι ότι παράγετε µόνοι σας το υδρογόνο, χρησιµοποιώντας ένα µικρό φωτοβολταϊκό και µια µονάδα ηλεκτρόλυσης.

5. Ανεµόµυλος µε δυναµό

Κατασκευάστε έναν πρωτότυπο ανεµόµυλο µε ανακυκλώσιµα υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον και ανακαλύψτε µε ποιους µηχανισµούς µετατρέπεται η αιολική ενέργεια σε ηλεκτρική. Στόχος είναι να ανάψει το λαµπάκι led της κατασκευής σας, µε µόνο σύµµαχό σας την ενέργεια του ανέµου…

6. Ανεµογεννήτρια

5

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €13,50 4388

6

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Κατασκευάστε αρχαίους και σύγχρονους ανεµόµυλους, δείτε από κοντά τη λειτουργία του ανεµοτροχού και της ανεµογεννήτριας που µπορείτε να µετατρέψετε σε ανεµιστήρα, καθώς και πλήθος ακόµη διαφορετικών δραστηριοτήτων που θα σας καταπλήξουν, αποδεικνύοντάς σας ότι η αιολική ενέργεια µπορεί να µετατραπεί σε ηλεκτρική.

8+ €51,50 2105

8+ €21,50 4390

7. Η επιστήµη της ανακύκλωσης

Συµµετάσχετε ενεργά στην προσπάθεια να διασώσουµε τον πλανήτη µας µέσω της ανακύκλωσης των υλικών! Με τη βοήθεια των πειραµάτων του παιχνιδιού θα µπορέσετε να δηµιουργήσετε το δικό σας οικολογικό χαρτί, θα κατασκευάσετε µια συσκευή που φιλτράρει το νερό και ακόµη θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες για κατασκευές από ανακυκλώσιµα υλικά!

8

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €42 4389

8. Ανανεώσιµες πηγές ενέργειας

Mετακινήσετε το αυτοκίνητο που περιέχεται στο πακέτο χωρίς τους παραδοσιακούς τρόπους τροφοδοσίας (µπαταρία, ηλεκτρικό ρεύµα), αλλά µόνο µε ενέργεια που προσφέρει απλόχερα το περιβάλλον γύρω µας! Σύµµαχοί σας σ’ αυτό το εγχείρηµα είναι ο αέρας, ο ήλιος και µια χειροκίνητη γεννήτρια.

ένας ουρανός... ιδέες

3. ENALLAKTIKH.indd 19

19

24/9/2009 10:31:38 ìì


εναλλακτική ενέργεια ατα συστήµ µατικά ους! υ ε ν π τ τα ντα για τότητές ε τα πά στε τις δυνα τ ε θ ά Μ µά και θαυ

1. Πνευµατικό ΙΙ

Αν σας έχει τύχει ποτέ να δείτε από κοντά ένα φορτωτή ή ένα εκσκαπτικό µηχάνηµα, σίγουρα θα εντυπωσιαστήκατε µε τις δυνατότητές τους. Κατασκευάστε και εσείς παρόµοια µηχανήµατα µε υδραυλικά συστήµατα, όπως περιστρεφόµενη τράπεζα µε πρέσα, πνευµατικό καταπέλτη, συρόµενη πόρτα, εκσκαφείς, φορτωτή ή όχηµα ανύψωσης και µετακίνησης σωλήνων!

2. Υδροπνευµατικό αυτοκίνητο

Πολλές από τις πραγµατικά θαυµαστές και πολύ χρήσιµες ιδιότητες των ρευστών θα µπορέσετε να παρατηρήσετε κατασκευάζοντας το δικό σας υδροπνευµατικό αυτοκίνητο. Με την απλή πίεση ενός µοχλού θα δείτε πόσο εύκολο είναι να µεταδώσετε την κίνηση στις ρόδες. Πιστέψτε το, δεν θα χρειαστείτε ούτε µία µπαταρία!

1

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

9+ €121 2011

2

3. Υδροπνευµατική

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

γεννήτρια

ΚΩΔΙΚΟΣ

Με αυτό το πακέτο θα δείτε τη φύση µε άλλη µατιά. Το νερό και ο αέρας είναι άρρηκτα συνδεδεµένα µε τη ζωή και µε την ύπαρξή µας. Έχουν όµως ιδιότητες, που µπορεί να µην είχατε φανταστεί ως τώρα. Δείτε λοιπόν µε µια κατασκευή πώς µπορούν να κινήσουν ένα δυναµό και να παραχθεί ηλεκτρικό ρεύµα.

7+ €48 1223

3

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €40 1222

4. Πράσινη Ενέργεια - Γεωθερµία

Εκτελέστε έξυπνα πειράµατα κατασκευάζοντας ένα σύστηµα θέρµανσης και εξερευνήστε τον τρόπο, µε τον οποίο µπορούµε να αιχµαλωτίσουµε και να χρησιµοποιήσουµε σωστά τη γεωθερµική ενέργεια προς όφελος του περιβάλλοντος.

5. Πράσινη Ενέργεια - Υδροενέργεια

Κατασκευάστε έναν υδροτροχό και µια µηχανή συµπίεσης του νερού. Επίσης, ανακαλύψτε µε ποιον τρόπο το νερό κάτω από ορισµένες συνθήκες µπορεί να µετατραπεί σε ανεξάντλητη εναλλακτική πηγή ενέργειας!

4

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €11 4387

5

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €11 4387

6

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €11 4387

6. Πράσινη Ενέργεια - Ηλιακή ενέργεια

Ένα ιδανικό πακέτο για όσους θέλουν να µάθουν πώς µπορούµε να εκµεταλλευτούµε την ηλιακή ενέργεια, ειδικά σε τόπους µε µεγάλη ηλιοφάνεια κατά το µεγαλύτερο µέρος του χρόνου. Μάθετε πώς ο ήλιος, στο πεδίο της ενέργειας, µπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για το µέλλον του πλανήτη.

20

Caeleste Shop

3. ENALLAKTIKH.indd 20

24/9/2009 10:31:57 ìì


www.caelesteshop.gr

7

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7. Ηλιακή ενέργεια – µεγάλο πακέτο

8+ €68,50 4394

Κατασκευάστε 22 διαφορετικά µοντέλα όπως τελεφερίκ, οδοστρωτήρα, αεροπλάνο ή βάρκα. Προσαρµόστε τους ηλιακούς συλλέκτες και δείτε πώς κινούνται µόλις τα αφήσετε στον ήλιο. Προορίζεται σίγουρα για κατασκευαστές µε οικολογικές ευαισθησίες!

8. Ηλιακά οχήµατα

Συνδυάστε την έφεσή σας στις κατασκευές, µε τις οικολογικές σας ευαισθησίες! Έξι διαφορετικές κατασκευές, από οδοστρωτήρα µέχρι ελικόπτερο µε διπλό έλικα, σας περιµένουν να τις συναρµολογήσετε και να τις θέσετε σε λειτουργία αξιοποιώντας τις “µαγικές” ιδιότητες του ηλίου. Τα κοµµάτια είναι κουµπωτά και δεν χρειάζεται κατσαβίδι.

8

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

9. Φακός ηλιακός µε δυναµό

8+ €36,50 4494

Αποκτήστε οικολογική συνείδηση και προσθέστε µοναδικό στιλ στις καθηµερινές σας δραστηριότητες. Ο ηλιακός φακός µε δυναµό, είναι µία ξεχωριστή µικροσυσκευή που εκµεταλλεύεται την ηλιακή ή την κινητική ενέργεια, ώστε να φωτίζει το χώρο γύρω σας.

10. Ηλιακό

αυτοκινητάκι mini

9

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€12 4094

Η πρόταση του

ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Ένα ευχάριστο βιβλίο µε διασκεδαστική εικονογράφηση που έχει ως στόχο να διαµορφώσει οικολογική συνείδηση στα παιδιά. ΚΩΔΙΚΟΣ: 3374, ΤΙΜΗ: €12,51

10

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Να και το πιο µικρό ηλιακό αυτοκίνητο του κόσµου! Αναρωτιέστε για τις διαστάσεις του; Μήκος 3,3cm, πλάτος 2,2cm, ύψος 1,4cm. Όχι δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Πρόκειται για το πιο “τρελό” οικολογικό gadget, τον πιο απίθανο τετράτροχο πειρασµό.

€17 2109

Η πρόταση του

SITE www.renewable energyworld.com

Ένα αναγνωρισµένo site στο χώρο των ανανεώσιµων πηγών ενέργειας, δηµιουργηµένο από επιστήµονες µε ειδίκευση σε θέµατα περιβάλλοντος.

ένας ουρανός... ιδέες

3. ENALLAKTIKH.indd 21

21

24/9/2009 10:32:14 ìì


ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ πειράµατα 1

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €55 4346

1. Πακέτο µοριακών κατασκευών

Δηµιουργήστε µε απαράµιλλη φαντασία εκπληκτικές τρισδιάστατες δοµές! Μεγαλοπρεπείς θόλοι, γέφυρες, µοριακές δοµές και προσοµοιώσεις αστεριών, πολύεδρα ή πρίσµατα είναι κάποια ενδεικτικά παραδείγµατα για το εύρος των κατασκευών που συνδυάζουν µε τον καλύτερο τρόπο τα µαθηµατικά, τις φυσικές επιστήµες και την τέχνη. Το zometool creator 1 περιέχει 246 κοµµάτια.

2. Μοριακή κατασκευή Σαπουνόφουσκα

Συνδυάστε επιστήµη, γεωµετρία, φαντασία και… σαπουνάδα και ετοιµαστείτε για εντυπωσιακές δηµιουργίες! Αφού ολοκληρώσετε την τρισδιάστατη κατασκευή, τη βυθίζετε σε νερό µε σαπουνάδα και αφού την ανασύρετε ξανά στην επιφάνεια θα αντικρύσετε ένα εντυπωσιακό θέαµα: Οι σαπουνόφουσκες που δηµιουργούνται, αιχµαλωτίζονται στα τοιχώµατα της κατασκευής και αλλάζουν σχήµατα και χρώµατα! Περιέχει 71 κοµµάτια.

3. Μοριακή κατασκευή DNA

Κατασκευάστε το τρισδιάστατο µοντέλο που είναι υπεύθυνο για τη δηµιουργία της ζωής και ανακαλύψτε τα µυστήρια και τα µυστικά που το συνοδεύουν! Ενώνοντας τα κοµµάτια που θα βρείτε στο κουτί θα µπορέσετε να ξεχωρίσετε από πολύ κοντά τον διπλό έλικα που αποτελεί το κυριότερο στοιχείο του DNA και θα κατανοήσετε τον τρόπο λειτουργίας του.

4. Γενετική

Ανακαλύψτε τα ίχνη της δοµής της ζωής και της µαγείας που τη διέπει, µαθαίνοντας τα πάντα για το DNA και γνωρίζοντας από κοντά τον τρόπο, µε τον οποίο µπορείτε να αποµονώσετε το DNA από τα κύτταρα, προκειµένου να καταλάβετε πώς αναπτύσσονται! Το πακέτο περιέχει δοκιµαστικούς σωλήνες δοκιµής, µοντέλο DNA, παζλ χρωµοσωµάτων, πόστερ κυττάρων, χοάνη, γυαλιά προστασίας µατιών κ.ά.

2

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

4

3

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

22

6+ €13,50 4345

6+ €21 4344

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €34,50 3410

Caeleste Shop

4. PEIRAMATA.indd 22

24/9/2009 10:36:32 ìì


www.caelesteshop.gr

www.caelesteshop.gr 5

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

5+ €34,50 4395

5. Το σώµα µου

Ένα παιχνίδι για όσα παιδάκια θέλουν να γίνουν µικροί γιατροί. Το πακέτο αυτό υπόσχεται να λύσει τις απορίες των µικρών µας φίλων µέσα από το δηµιουργικές και ειδικά µελετηµένες δραστηριότητες για την ηλικία τους. Οι εύκολες και κατανοητές οδηγίες περιγράφουν τα πειράµατα βήµα προς βήµα µε σχήµατα, ώστε να να µπορούν να ασχοληθούν µε το παιχνίδι και παιδιά που δεν γνωρίζουν ανάγνωση.

6. Σετ ανατοµίας

Τι θα λέγατε για µερικά µαθήµατα ανατοµίας; Το εκπαιδευτικό αυτό σετ µπορεί να χρησιµοποιηθεί σε σχολεία, φροντιστήρια, αλλά και στο σπίτι, αφού µε τον πιο παραστατικό τρόπο τα παιδιά µαθαίνουν τις λειτουργίες αλλά και τα όργανα του ανθρώπινου σώµατος. Τοποθετώντας την καρδιά, το συκώτι, τους πνεύµονες στην θέση τους, τα παιδιά θα διασκεδάσουν µαθαίνοντας. Το µέγεθος της κατασκευής αγγίζει το µισό µέτρο!

6

ΗΛΙΚΙΑ

7. Πρόπλασµα δόντι/εγκέφαλος/µάτι

Με τα προπλάσµατα ανατοµίας µπορείτε µε άµεσο τρόπο να κατανοήσετε τη δοµή των κυριότερων οργάνων του ανθρώπινου σώµατος, όπως η καρδιά, το µάτι, ο εγκέφαλος, ακόµη και το δόντι. Το µόνο που έχετε να κάνετε για να δείτε αυτά τα προπλάσµατα να “ζωντανεύουν” είναι να ενώσετε τα κοµµάτια στα σηµεία που ταιριάζουν. Κάθε συσκευασία περιέχει ένα πρόπλασµα.

8. Σκελετός που φωσφορίζει

Ήρθε η ώρα να τροµάξετε τους φίλους σας για τα καλά! Ενώστε τα κοµµάτια της συσκευασίας και κατασκευάστε ένα σκελετό διαφορετικό από τους συνηθισµένους. Τοποθετήστε τον κάτω από κάποια πηγή φωτός και ύστερα από λίγα λεπτά κλείστε τα φώτα γύρω σας: ο σκελετός φωσφορίζει στο σκοτάδι και είναι πιο εντυπωσιακός από ποτέ! Την ίδια στιγµή όµως θα έχετε καταφέρει να µάθετε πολλά και ενδιαφέροντα για τη δοµή ενός ανθρώπινου σκελετού.

8

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €78 4241

7

Πρόπλασµα δοντιού/ εγκεφάλου/µατιού ΗΛΙΚΙΑ

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €14 1290

8+ €14,50 1778

ένας ουρανός... ιδέες

4. PEIRAMATA.indd 23

23

24/9/2009 10:36:45 ìì


πειράµατα 1

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Εκτός α πό τ το µικρ ην κλασική το ο υ χρήσ η, να προ σκόπιο αυτό της παρ βάλλει το αντ µπορεί ικείµενο ατήρησ ης και σ τον τοίχ ο!

€64 4503

2

Πρόπλασµα βακτήριο/ιός ΗΛΙΚΙΑ

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

3

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €51,50 4400

4

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

1. Μικροσκόπιο Konuscience-1200

Το πιο ολοκληρωµένο σχολικό µικροσκόπιο, για παρατήρηση αντικειµένων που δεν φανταστήκατε ποτέ ότι υπάρχουν! Ένα βιολογικό µικροσκόπιο που παρέχει από 100 έως 1200 µεγεθύνσεις. Εκτός από την κλασική χρήση του, µπορεί ακόµη, µε το ειδικό εξάρτηµα, να χρησιµοποιηθεί σαν προβολέας του παρατηρούµενου θέµατος στον τοίχο για να το βλέπουν περισσότεροι από έναν ταυτόχρονα.

24

7+ €14 1290

8+ €12 4397

2. Πρόπλασµα

3. Χηµεία στην

Εµπλουτίστε τη συλλογή σας από προπλάσµατα µ’ αυτό του βακτηρίου και του ιού. Συνδέστε τα κοµµάτια που απαρτίζουν ένα βακτήριο και έναν ιό και δείτε από κοντά πώς είναι στην πραγµατικότητα. Θα εκπλαγείτε µε το πόσο περίεργη µορφή έχουν αυτά τα µικροσκοπικά, και αόρατα στο µάτι, σωµατίδια.

Στο σπίτι και στον ελεύθερο χρόνο σας έχετε πολλά να ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε για τη χηµεία και τις καθηµερινές χηµικές ουσίες! Αυτό το σετ πειραµάτων παροτρύνει τους ερευνητές να βρουν υλικά, στα οποία έχουν καθηµερινή πρόσβαση και να ερευνήσουν τις δυνατότητες της χηµείας µέσα από µια σειρά πρωτότυπων πειραµάτων.

βακτήριο/ιός

καθηµερινή ζωή

4. Ανακύκλωση χαρτιού

Κατανοήστε άµεσα µε ποιες διαδικασίες παράγεται το χαρτί, καθώς και τις ευεργετικές δυνάµεις της ανακύκλωσής του για το περιβάλλον. Μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού, θα µάθετε να δηµιουργείτε διαφορετικούς τύπους χαρτιού και να τους χρησιµοποιήσετε για την κατασκευή σελιδοδεικτών, ευχετηρίων καρτών και άλλων πρωτότυπων κατασκευών.

Caeleste Shop

4. PEIRAMATA.indd 24

25/9/2009 7:27:49 ìì


www.caelesteshop.gr

5

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

ού του µα αυτ του η τ κ έ ν ή εο σύνδεσ άλο πλ Το µεγ όπιου είναι η ή σας! τ κ µικροσ τον υπολογισ µε

8+ €85 4341

6

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8

8+ €14 4398

5. Ψηφιακό µικροσκόπιο χειρός

Μια εντυπωσιακή, ψηφιακή και πλήρως φορητή συσκευή για ενδοσκοπικές παρατηρήσεις και έρευνες. Υποστηρίζει µεγέθυνση 36x και 200x και η απεικόνιση γίνεται στην οθόνη του υπολογιστή σας. Μάλιστα µπορείτε να αποθηκεύετε βίντεο ή εικόνες που θα τραβήξετε µε το µικροσκόπιο και να κρατάτε αρχείο των παρατηρήσεών σας.

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

6. Μικροσκόπιο

40x-1024x, συνδεόµενο µε υπολογιστή

Ανακαλύψτε το θαυµαστό κόσµο των µικροσκοπίων και παρατηρήστε µε ακρίβεια το µικρόκοσµο. Στο ειδικό βαλιτσάκι θα βρείτε 2 προσοφθάλµιους φακούς ευρέως πεδίου, 3 αντικειµενικούς φακούς, ειδικό λογισµικό και καλώδιο USB για να συνδέσετε το µικροσκόπιο µε τον υπολογιστή. Υποστηρίζει ανάλυση από 40x µέχρι 1024x.

8+ €34,50 4396

7. Φιλτράρισµα νερού

Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι οικολογικού χαρακτήρα που σίγουρα τα παιδιά θα το λατρέψουν. Τα παιδιά θα προσπαθήσουν να φιλτράρουν το νερό, δηµιουργώντας τη δικιά τους µονάδα αφαλάτωσης! Το µόνο που θα χρειαστούν είναι ένα ποτήρι νερό και πίστη στις δυνατότητές τους…

8. Πειράµατα µε φυσαλίδες

Η φυσαλίδα και οι ιδιότητές της αποτέλεσαν αντικείµενο µελέτης και έµπνευσης για επιστήµονες, καλλιτέχνες και συγγραφείς. Θέλετε να µάθετε γιατί; Διότι 35 διασκεδαστικές δραστηριότητες βρίσκονται στη διάθεσή σας. Δηµιουργήστε µικρές, διπλές, τεράστιες ή ολόκληρες αλυσίδες και γέφυρες από φυσαλίδες και παρατηρήστε τον τρόπο µε τον οποίο αλλάζουν χρώµατα.

ένας ουρανός... ιδέες

4. PEIRAMATA.indd 25

8+ €115 4399

25

24/9/2009 10:37:10 ìì


πειράµατα 1. Κατασκευή σαπουνιών

Η καθαριότητα είναι µισή αρχοντιά. Όταν όµως δεν έχουµε σαπούνι, τι κάνουµε; Μα τι άλλο; Φτιάχνουµε βέβαια! Γνωρίστε αυτό το σετ που περιέχει ό,τι χρειάζεστε για να φτιάξετε καταπληκτικά σαπούνια µε σπιτικές συνταγές. Έχει αρώµατα και χρώµατα, καλούπια, αλλά και θαυµάσιες ιδέες για πολύχρωµα και ευωδιαστά σαπούνια που θα παρασκευάσετε µόνοι σας. Κρατήστε τα για εσάς ή χαρίστε τα κάνοντας όµορφα και µοναδικά δώρα.

1

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

2

9+ €32,50 4063

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €11 1277

2. Δηµιουργία κρυστάλλων - Διαµάντι

Πάρτε τα υλικά και τις οδηγίες ανά χείρας και φτιάξτε µόνοι σας κρυστάλλους. Οι κρύσταλλοι είναι στερεά σώµατα σε υπέροχους χρωµατισµούς, που µαγνητίζουν και τα πιο δύσκολα βλέµµατα. Κάθε ένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τύπο, χάρη στους χηµικούς δεσµούς που αναπτύσσει. Αναζητήστε όλους τους κρυστάλλους της σειράς (Τζάιντ/Ροζ/Ζαφείρι/Τοπάζι) και φτιάξτε τη συλλογή σας.

3

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €35 3495

4

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €25 4235

3. Κατασκευή αρώµατος

Η δηµιουργία του πιο πρωτότυπου και θεσπέσιου αρώµατος είναι η πιο µαγευτική πρόκληση. Με αυτό το σετ µπορείτε να κάνετε απλές ή πολύπλοκες δοκιµές. Περιέχει 12 µπουκαλάκια µε υπέροχα αιθέρια έλαια και τα απαραίτητα σταγονόµετρα. Προσοχή: δεν παίζουν ρόλο µόνο οι συνδυασµοί, εξίσου σηµαντικό στοιχείο για το αποτέλεσµα είναι οι ποσότητες των αιθέριων ελαίων που θα χρησιµοποιήσετε.

4. Η επιστήµη του spa - µικρό πακέτο

Αφεθείτε στον εξωτικό κόσµο των αρωµάτων και δηµιουργήστε αρώµατα και κρέµες περιποίησης που τόσο η µύτη σας όσο το δέρµα σας θα αγαπήσουν! Μέσα από την ενασχόλησή σας µε τα 10 διαφορετικά πειράµατα θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει πιο διασκεδαστικός τρόπος να εκµεταλλευτείτε την επιστήµη προς όφελος της επιδερµίδας σας!

5

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €21,50 1784

5. Η επιστήµη των κρυστάλλων

Φτιάξτε 12 διαφορετικούς κρυστάλλους σε χρώµα και σχήµα µε τα υλικά του πακέτου αυτού. Το σετ περιέχει τα ειδικά άλατα για τη δηµιουργία των κρυστάλλων, εργαλεία, κουταλάκια και µεζούρες, διάφορα δοχεία για τα πειράµατά σας, γύψο, καθώς και µία βάση για να τοποθετήσετε την πολύχρωµη συλλογή σας.

26

Caeleste Shop

4. PEIRAMATA.indd 26

24/9/2009 10:37:22 ìì


www.caelesteshop.gr

6

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €37 4236

6. Η επιστήµη του

spa - µεγάλο πακέτο

Βιώστε µια µοναδική εµπειρία spa εκµεταλλευόµενοι τις δυνατότητες που προσφέρει το εκπαιδευτικό αυτό παιχνίδι. Μέσα από την ενασχόλησή σας µε το πακέτο αυτό θα δηµιουργήσετε αφρόλουτρα, κρέµες περιποίησης, αρώµατα, αλλά και µάσκες προσώπου που θα αναζωογονήσουν την επιδερµίδα σας. Βέβαια η πιο ευχάριστη δραστηριότητα του κιτ είναι η µάσκα προσώπου από σοκολάτα, µια εµπειρία πραγµατικά απολαυστική!

8. Εργαστήριο καλλυντικών 8

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €38 3579

Η παρασκευή των ποιοτικότερων κρεµών περιποίησης είναι και δική σας υπόθεση! Μέσα από τα πειράµατα και τις προσθαφαιρέσεις των υλικών θα αποκτήσετε χρήσιµες εισαγωγικές γνώσεις για την επιστήµη της χηµείας, ενώ ταυτόχρονα θα περιποιείστε τον εαυτό σας και θα δηµιουργείτε πρωτότυπα δώρα για τους φίλους σας!

7

7. Κατασκευή

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

κρεµών περιποίησης

ΚΩΔΙΚΟΣ

Ένα κουτί γεµάτο αρώµατα, µπουκαλάκια και σταγονόµετρα. Πίσω από τις κρέµες και τα καλλυντικά θα ανακαλύψετε πολύ σηµαντικές έρευνες πάνω στο δέρµα, µε τις ολοένα και µεγαλύτερες ανάγκες του εξαιτίας των κλιµατικών αλλαγών και του σύγχρονου τρόπου ζωής. Μάθετε πώς η φύση µε τους αµέτρητους θησαυρούς της και η επιστήµη της χηµείας αποτελούν πολύτιµους βοηθούς για την υγεία του δέρµατος.

8+ €45 1656

9. Κατασκευή ζελ µπάνιου

Παρασκευάστε τα δικά σας αφρόλουτρα, σαµπουάν και υγρά σαπούνια χεριών, µε υπέροχες µυρωδιές και χρώµατα. Βουτήξτε τα σταγονόµετρα στα µικροσκοπικά µπουκάλια και γεµίστε το µικρό σας εργαστήριο µε µυρωδιές που θα σας προκαλέσουν γλυκιά ζάλη. Μοιραστείτε τα, χαρίστε τα ή κάντε υπέροχα χειροποίητα δώρα.

9

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €27,50 0690

ένας ουρανός... ιδέες

4. PEIRAMATA.indd 27

27

25/9/2009 7:26:38 ìì


πειράµατα 1. Κιτ φυσικής για αρχάριους

Ανακαλύψτε τη χρησιµότητα και τη λειτουργία των µηχανών και των εργαλείων που χρησιµοποιήθηκαν στην κατασκευή µεγάλων έργων της αρχαιότητας. Διαπιστώστε την αξία της σταθερής ή της κινούµενης τροχαλίας, του µοχλού, του κεκλιµένου επιπέδου, του τροχού, του κυλίνδρου. Ένα πακέτο µε γρανάζια, ιµάντες και πολλά άλλα, για να κάνετε 16 πειράµατα µηχανικής.

1

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €20,50 1347

2

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €45 1345

2. Κιτ φυσικής για προχωρηµένους

Δείτε την εφαρµογή νόµων της φυσικής και γνωρίστε έννοιες όπως είναι η ενέργεια, η ταχύτητα, η δύναµη και η ισορροπία µέσα από πάρα πολλά εξαιρετικά διδακτικά πειράµατα και κατασκευές, ικανά να υποκαταστήσουν αρκετές ώρες µαθηµάτων φυσικής.

3. 51 πειράµατα

φυσικής

Ένα πλήρες σετ δραστηριοτήτων που καλύπτει βασικά εισαγωγικά θέµατα για ένα πλήθος επιστηµών, όπως φυσική, χηµεία, οπτική, γεωλογία κ.ά., µε τέτοιον τρόπο, ώστε ταυτόχρονα τα παιδιά να νιώθουν τη χαρά του παιχνιδιού. Πειράµατα µε µαγνήτες, τεχνητές εκρήξεις ηφαιστείου ή παρατήρηση πυξίδας είναι ένα ελάχιστο δείγµα των δυνατοτήτων που προσφέρονται.

3

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €42 3485

4

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €70 1833

4. 101 επιστηµονικά πειράµατα

Σ’ αυτό το πακέτο περιλαµβάνονται πολλά εξαρτήµατα και εργαλεία για να πραγµατοποιήσετε 101 πειράµατα πάνω στο µαγνητισµό, τον ηλεκτρισµό, τον ήχο, τη χηµεία, τις δυνάµεις, ενώ θα µάθετε τα πάντα για τη Γη, τις κατασκευές, τις ιδιότητες του νερού, την πίεση του αέρα, την οπτική και τις πτήσεις.

5. Πειράµατα φυσικής - Ενέργεια

5

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €11 1289

6

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €11 1289

Η ενέργεια είναι κάτι που δεν γεννιέται από το µηδέν, ούτε εξαφανίζεται. Μπορεί µόνο να αλλάξει µορφή. Μελετήστε µ’ αυτά τα ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά πειράµατα µερικές από τις µορφές της ενέργειας και δείτε στην πράξη πώς η µια µορφή µπορεί να παραχωρήσει τη θέση της σε µια άλλη.

6. Πειράµατα φυσικής - Μαγνήτες

Αν έλκεστε από τη δύναµη του µαγνητισµού ετοιµαστείτε να ξετρελαθείτε µ’ αυτό το σετ. Μελετήστε την έλξη και την απώθηση των µαγνητών, εξετάστε ποια υλικά έλκονται και ποια όχι. Φτιάξτε µαγνήτες, παιχνίδια και κατασκευάστε µια πυξίδα.

28

Caeleste Shop

4. PEIRAMATA.indd 28

25/9/2009 7:23:15 ìì


www.caelesteshop.gr

7

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8

6+ €28 3490

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7. Πειράµατα οπτικής

Μάθετε µε ποιον τρόπο ταξιδεύουν στον χώρο τα κύµατα φωτός και γνωρίστε τις κυριότερες εφαρµογές που αξιοποιούν αυτήν την ιδιότητα του φωτός. Έννοιες όπως η εστίαση και η καµπυλότητα των φακών θα σας γίνουν δεύτερη φύση!

8+ €11 1289

8. Πειράµατα φυσικής - Φως

Πώς βλέπουµε; Πώς διακρίνουµε τα χρώµατα; Πώς καθρεφτίζονται τα αντικείµενα σ’ έναν καθρέφτη; Όλα τα χρωστάµε στο φως, το οποίο δεν είναι παρά ηλεκτροµαγνητικά κύµατα ορατά από το ανθρώπινο µάτι. Παίξτε µ’ αυτό το κιτ και µάθετε για το φως και τις ιδιότητές του µέσα από πολλά διασκεδαστικά πειράµατα.

9

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

10

8+ €34,50 4401

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

9. Οπτική 6+ €28 1669

Ανακαλύψτε για ποιο λόγο, αλλά και πόσο εύκολο είναι να εξαπατηθεί η όρασή µας. Μέσα από τα 24 διαφορετικά πειράµατα θα έρθετε αντιµέτωποι µε πράγµατα που δεν θα πιστεύετε ότι τα βλέπετε! Θα παρακολουθήσετε αντικείµενα να µικραίνουν, θα δείτε εικόνες αποτυπωµένες στο χαρτί να κινούνται ή θα χάσετε κοµµάτι της εικόνας που βλέπατε δευτερόλεπτα πριν!

10. Επιστηµονικά µαγικά πειράµατα

Χάρη σ’ αυτό το βαλιτσάκι µπορείτε να γίνετε επαγγελµατίας της µαγείας. Το σετ διαθέτει πολλά ειδικά σχεδιασµένα κουτιά και αντικείµενα, λεπτοµερείς οδηγίες και βέβαια το µαγικό σας ραβδάκι. Εξαφανίστε µπίλιες, νοµίσµατα και πούλια του ντόµινο. Κάντε φοβερά κόλπα µε µαγικές κάρτες και κρυστάλλους.

Το βιβλίο του

ΒΙΒΛΙΟ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ

Ένας συνοπτικός και εύληπτος εγκυκλοπαιδικός οδηγός 120 σελίδων, µε τις σηµαντικότερες εφευρέσεις που συντελέστηκαν από την αρχαιότητα µέχρι τις µέρες µας. ΚΩΔΙΚΟΣ: 3961, ΤΙΜΗ: €9

Το site του

SITE www.howstuffworks.com

Απαντήσεις σε πλήθος ερωτηµάτων σχετικά µε τη λειτουργία πραγµάτων και φαινοµένων. Η ποικιλία της θεµατολογίας του site είναι πράγµατι αξιοπρόσεκτη.

ένας ουρανός... ιδέες

4. PEIRAMATA.indd 29

29

25/9/2009 2:57:05 ìì


ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ αστρονοµία 1. ETX-90PE

1

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Μέχρι τώρα οι δύο µεγαλύτερες απαιτήσεις από τους αστρονόµους ήταν να ευθυγραµµίζουν το τηλεσκόπιό τους και να εντοπίζουν αντικείµενα. Τώρα η νέα σειρά ΕΤΧ Premier Edition της Meade περιορίζει αυτές τις δύο απαιτήσεις και κάνει την αστρονοµία τόσο εύκολη, όσο είναι η πίεση ενός πλήκτρου! Θέλετε να δείτε έναν γαλαξία βαθιά στον ουρανό, που είναι δύσκολο να εντοπιστεί; Απλά πιέστε ένα πλήκτρο. Η ίδια διαδικασία ισχύει για πλανήτες, άστρα, νεφελώµατα κ.ά.

€699 1794

Χαρακτηριστικά - στάνταρ εξοπλισµός: Τύπος: Καταδιοπτρικό Διάµετρος φακού: 90mm Εστιακό µήκος: F1250mm Εστιακός λόγος: f/13,8 Ερευνητής: Κόκκινης κουκκίδας Μέγιστη ωφέλιµη µεγέθυνση: 325x Προσοφθάλµιοι: Series 4000 26mm Super Plossl Καθαρό βάρος: 6Kg

2. NexStar 130 SLT

Η δηµοτικότητα του µοντέλου NexStar 114 ενέπνευσε τους κατασκευαστές να περάσουν σε πιο εξελιγµένο µοντέλο. Το 130 SLT, όπως και τα άλλα µοντέλα της σειράς SLT, συνοδεύεται από ένα πλήρως αυτοµατοποιηµένο ψηφιακό χειριστήριο, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να στοχεύσετε σε οποιοδήποτε από τα 4.000+ αντικείµενα που περιέχει, µεταξύ των οποίων περισσότερους από 600 γαλαξίες, 300 σµήνη και δεκάδες πανέµορφους διπλούς αστέρες. Χαρακτηριστικά - στάνταρ εξοπλισµός: Τύπος: Κατοπτρικό Διάµετρος φακού: 130mm Εστιακό µήκος: F650mm Εστιακός λόγος: f/5 Ερευνητής: Κόκκινης κουκκίδας Μέγιστη ωφέλιµη µεγέθυνση: 306x Προσοφθάλµιοι: 9mm (72x) & 25mm (26x), 31,8mm Καθαρό βάρος: 8Kg

3. SkyWatcher 114/1000 EQ1 Compact

2

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€513 4481

Το εν λόγω κατοπτρικό τηλεσκόπιο συνδυάζει τις υψηλές επιδόσεις µε τις µικρές διαστάσεις και το ελάχιστο βάρος. Ο µηχανισµός στήριξης EQ1 δίνει τη δυνατότητα για καλύτερη σχέση βάρους-απόδοσης µε αποτέλεσµα να έχουµε σταθερότητα και ευκολία στη µεταφορά. Τα χαρακτηριστικά του SkyWatcher 114 compact, το καθιστούν ένα όργανο πολλαπλών εφαρµογών, ικανό για τη µελέτη πληθώρας ουράνιων σωµάτων. Χαρακτηριστικά - στάνταρ εξοπλισµός: Τύπος: Κατοπτρικό Διάµετρος φακού: 114mm Εστιακό µήκος: F1000mm Εστιακός λόγος: f/8,7 Ερευνητής: 5x24 Μέγιστη ωφέλιµη µεγέθυνση: 230x Προσοφθάλµιοι: Super 10mm (x100) & Super 25mm (x40), 31,8mm Καθαρό βάρος: 8Kg

3

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

30

€244 4480

Caeleste Shop

5. ASTRONOMY.indd 30

24/9/2009 10:40:38 ìì


www.caelesteshop.gr

www.caelesteshop.gr 4. NexStar 114 SLT

Η φωτοσυλλεκτική ικανότητα του 114 SLT είναι αρκετή όχι µόνο για παρατήρηση των πλανητών, αλλά και για την παρατήρηση µερικών αντικειµένων του καταλόγου Messier, όπως το σφαιρωτό σµήνος στον Ηρακλή (Μ31) ή το Νεφέλωµα του Ωρίωνα (Μ42). Χάρη στη σχεδίαση τύπου Νεύτωνα, το κάτοπτρο δίνει εικόνα πλήρως χρωµατικά διορθωµένη, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για αστρονοµική χρήση. Χαρακτηριστικά - στάνταρ εξοπλισµός: Τύπος: Κατοπτρικό Διάµετρος φακού: 114 mm Εστιακό µήκος: F1000mm Εστιακός λόγος: f/8,7 Ερευνητής: Κόκκινης κουκκίδας Μέγιστη ωφέλιµη µεγέθυνση: 228x Προσοφθάλµιοι: 9mm (111x) & 25mm (40x), 31,8mm Καθαρό βάρος: 7Kg

5. Nexstar 4SE

4

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€428 1200

Βρείτε µε τη βοήθεια του Nexstar 4SE χιλιάδες αστέρες, πλανήτες, γαλαξίες, περίπου 40.000 αντικείµενα µε το πάτηµα ενός κουµπιού! Η νέα γενιά Nexstar 4SE διαθέτει πλήρως αυτοµατοποιηµένο λειτουργικό σύστηµα, δυνατότητα αναβάθµισης του χειριστηρίου, τις κορυφαίες επιστρώσεις Starbright XLT και το επαναστατικό λογισµικό ευθυγράµµισης τηλεσκοπίου SkyAlign. Χαρακτηριστικά - στάνταρ εξοπλισµός: Τύπος: Καταδιοπτρικό Διάµετρος φακού: 102mm Εστιακό µήκος: F1325mm Εστιακός λόγος: f/13 Ερευνητής: Κόκκινης κουκκίδας Μέγιστη ωφέλιµη µεγέθυνση: 240x Προσοφθάλµιοι: E-Lux 25mm(53x), 31,8mm Καθαρό βάρος: 9,5Kg

6. ETX-80AT-ΤC

Το τηλεσκόπιο ΕΤΧ-80ΑΤ-ΤC της MEADE προσφέρει ό,τι θα µπορούσε να ευχηθεί ένας ερασιτέχνης αστρονόµος ή ένας φυσιολάτρης. Είναι ένα πολύ καλό τηλεσκόπιο ευρέoς πεδίου ακόµη και για τον πιο προχωρηµένο και ένα ιδανικό επίγειο όργανο για οποιοδήποτε περιβάλλον παρατήρησης. Είναι εξοπλισµένο µε ενσωµατωµένο διπλασιαστή Barlow και εσωτερικό τσιπ χρόνου, ενώ είναι τελείως αυτοµατοποιηµένο τηλεσκόπιο διαθέτοντας στη βάση δεδοµένων του περισσότερα από 1400 από τα σηµαντικότερα ουράνια αντικείµενα. Χαρακτηριστικά - στάνταρ εξοπλισµός: Τύπος: Διοπτρικό Διάµετρος φακού: 80mm Εστιακό µήκος: F400mm Εστιακός λόγος: f/5 Ερευνητής: όχι Μέγιστη ωφέλιµη µεγέθυνση: 275x Προσοφθάλµιοι: Super Plossl 9,7mm και 26mm Καθαρό βάρος: 5Kg

5

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

6

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€640 1974

€349 1197

ένας ουρανός... ιδέες

5. ASTRONOMY.indd 31

31

24/9/2009 10:40:53 ìì


αστρονοµία

2

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€99 4483

3

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

1

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€69 4482

1. Dobsonian

Το επετειακό τηλεσκόπιο-µινιατούρα Celestron DOBSONIAN FirstScope 76 είναι ένα ποιοτικό τηλεσκόπιο εισαγωγικού επιπέδου, απόλυτα φορητό και εύκολο στη χρήση. Μπορεί παράλληλα να αποτελέσει εξαιρετική περίπτωση δώρου σαν διακοσµητικό για το σπίτι ή το γραφείο. Χαρακτηριστικά - στάνταρ εξοπλισµός: Τύπος: Κατοπτρικό Διάµετρος φακού: 76mm Εστιακό µήκος: F300mm Εστιακός λόγος: f/3.95 Προσοφθάλµιοι: H20mm (15x) & H4mm (75x), 31,8mm Μέγιστη ωφέλιµη µεγέθυνση: 150x Καθαρό βάρος: 1.956Kg.

32

€149 4484

2 Refractor 60

Ανακαλύψτε τον κόσµο των αστεριών παίζοντας! Με το Refractor 60/700, ένα αξιόπιστο, εισαγωγικό τηλεσκόπιο, το βαλιτσάκι µε τους προσοφθάλµιους φακούς και τον αναστροφέα ειδώλου, η παρατήρηση γίνεται παιχνίδι! Χαρακτηριστικά - στάνταρ εξoπλισµός: Τύπος: Διοπτρικό Διάµετρος φακού: 60mm Εστιακό µήκος: F700mm Εστιακός λόγος: f/5 Eρευνητής: 5x24 Μέγιστη ωφέλιµη µεγέθυνση: 125x Προσοφθάλµιοι: 20mm, 12,5mm, 4mm Καθαρό βάρος: 3Kg.

3. SkyWatcher 70/700 AZ2

Μ’ αυτό το ελαφρύ και απόλυτα φορητό τηλεσκόπιο µπορείτε να παρατηρήσετε µε πολύ καλή ευκρίνεια τη Σελήνη, τον Ήλιο, µε την προσθήκη του κατάλληλου φίλτρου (προαιρετικό αξεσουάρ) ή τους πλανήτες. Χαρακτηριστικά - στάνταρ εξoπλισµός: Τύπος: Διοπτρικό Διάµετρος φακού: 70mm Εστιακό µήκος: F700mm Εστιακός λόγος: f/10 Ερευνητής: 6x24 Μέγιστη ωφέλιµη µεγέθυνση: 140x Προσοφθάλµιοι: Super 25mm WA, Long Eye Relief (28x), Super 10mm (70x), 31,8mm Καθαρό βάρος: 7Kg.

Caeleste Shop

5. ASTRONOMY.indd 32

24/9/2009 10:41:06 ìì


www.caelesteshop.gr

4. Κιάλια Topas 10x25

Κιάλια τσέπης κατάλληλα για εκδροµές, θεάµατα κ.λπ. Τα οπτικά τους είναι πλήρως επιστρωµένα και διαθέτουν ιµάντα και τσάντα µεταφοράς. Χαρακτηριστικά: Τύπος πρίσµατος: BK 7 Διάµετρος φακού: 25mm Μεγέθυνση: 10x Καθαρό βάρος: 0,238Kg

5. Κιάλια Joyfull 8x21 4

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

6

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

5

€20 3452

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7

€40 0762

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Κιάλια µε µοντέρνο σχεδιασµό, πολλαπλές οπτικές επιστρώσεις και σχετικά ευρύ οπτικό πεδίο για άνετη παρατήρηση. Διαθέτουν ιµάντα µεταφοράς. Χαρακτηριστικά: Τύπος πρίσµατος: BK 7 Διάµετρος φακού: 21mm Μεγέθυνση: 8x Καθαρό βάρος: 0,16Kg

€34 4485 €120 4486

6. Κιάλια Hunter 7χ50

Κιάλια από ανθεκτικό καουτσούκ, µε σπείρωµα για τρίποδο. Έχουν φακούς από άριστο υλικό γυαλιού και επιστρωµένες οπτικές επιφάνειες. Διαθέτουν ιµάντα και τσάντα µεταφοράς. Χαρακτηριστικά: Τύπος πρίσµατος: BK 7 Διάµετρος φακού: 50mm Μεγέθυνση: 7x Καθαρό βάρος: 0,750Kg

7. Κιάλια 7-35x50

8

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€22 2443

9

Επιπεδόσφαιρο ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€28,50 1975

Επιπεδόσφαιρο µε φως ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€28,50 1976

Κιάλια µε special zoom για επιπλέον µεγέθυνση. Έχουν οπτικά µε πολλαπλές επιστρώσεις και εργονοµική, λαστιχένια επικάλυψη για σταθερό κράτηµα. Χαρακτηριστικά: Τύπος πρίσµατος: BK 4 Διάµετρος φακού: 50mm Μεγέθυνση: 7-35x (Με λειτουργία zoom) Καθαρό βάρος: 0,961Kg

8. Αστρονοµικό επιπεδόσφαιρο

Χάρτης του ουρανού για αστρονοµικές παρατηρήσεις. Σας επιτρέπει να δείτε ποια ουράνια σώµατα είναι ορατά συγκεκριµένες ηµέρες και ώρες.

9. Επιπεδόσφαιρα τσέπης

Πρακτικά αστρονοµικά επιπεδόσφαιρα σε µορφή µονόκυαλου και µικρό µέγεθος. Διαθέτουν φως και µεταφέρονται εύκολα παντού.

Η πρόταση του

ΒΙΒΛΙΟ MONTHLY SKY GUIDE

Ένα εύχρηστο εργαλείο για την παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού µέχρι το τέλος του 2011. Περιέχει τους χάρτες του Wil Tirion και λεπτοµερείς αναφορές στα κύρια αξιοθέατα του ουρανού κάθε µήνα. ΚΩΔΙΚΟΣ: 2346, ΤΙΜΗ: €15

Η πρόταση του

SITE www.spaceweather.com

Μάθετε όλα τα τελευταία νέα σχετικά µε βροχές µετεωριτών, κοµήτες, ηλιακές εκλάµψεις και ουσιαστικά κάθε µεταβλητό φαινόµενο στη γειτονιά της γης.

ένας ουρανός... ιδέες

5. ASTRONOMY.indd 33

33

24/9/2009 10:41:33 ìì


ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ροµποτική 1. Lego Mindstorms NXT 2.0

Η νέα, βελτιωµένη έκδοση του LEGO® MINDSTORMS®, το LEGO® MINDSTORMS® NXT 2.0, είναι πιο εντυπωσιακή, πιο έξυπνή και πιο εύκολή στην εκµάθησή της, ώστε να µπορείτε να την τροποποιήσετε όπως εσείς θέλετε! Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών που ενσωµατώνει, είναι οι νέοι αισθητήρες αφής, υπέρηχων και χρωµάτων, η δυνατότητα να προσθέτετε τις δικές σας φωτογραφίες και ήχους στο λογισµικό της, καθώς και η δυνατότητα τηλεκατεύθυνσης. Απλά, ακαταµάχητη!

1

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

2. Ροµποτικό πακέτο ROBO TX

10+ €369,99 4402

Το πιο κατάλληλο εκπαιδευτικό σετ για την εισαγωγή σας στο µαγευτικό κόσµο της ροµποτικής έρχεται από τη Fischer Technik. Έχετε στη διάθεσή σας 200 κοµµάτια, προκειµένου να δηµιουργήσετε 6 ροµποτικές κατασκευές µε διαφορετικές λειτουργίες η κάθε µία. Στη συσκευασία περιλαµβάνεται η πανίσχυρη 32bit κεντρική µονάδα ROBO TX controller, καθώς και το απαραίτητο λογισµικό ROBO Pro, µε το οποίο µπορείτε να προγραµµατίσετε τις κατασκευές για να εκτελέσουν τις λειτουργίες που θα ορίσετε οι ίδιοι.

34

Οι αισθη τή χρωµάτ ρες αφής, υπ ω βελτιωµ ν, αλλά και ό έρηχων και ένες λες το κάνο λεπτοµέρειες οι νέες υν απλά τ ακαταµ ου ΝΤΧ, άχητο!

2

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €350 4403

Caeleste Shop

6. ROBOTICS.indd 34

24/9/2009 10:42:01 ìì


www.caelesteshop.gr

www.caelesteshop.gr 3. Ροµπότ Spykee

Με ύψος 35cm περίπου, το Spykee, είναι το Wifi κατασκοπευτικό ροµπότ, το οποίο λειτουργεί ταυτόχρονα ως: συσκευή παρακολούθησης, ψηφιακό µέσο αναπαραγωγής µουσικών αρχείων και web camera. Θα µείνετε µε το στόµα ανοιχτό! Η πιο σηµαντική όµως λειτουργία που κάνει το ροµπότ αυτό να ξεχωρίζει και να θεωρείται πραγµατικά “έξυπνο” είναι ότι επιστρέφει αυτόµατα στη βάση ανεφοδιασµού του, όταν η ποσότητα της ενέργειας στη µπαταρία του πέσει κάτω από ένα επίπεδο!

4. Ροµπότ Spykee Vox 3

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Η νέα άφιξη της οικογένειας των Spykee Robots, το Spykee Vox µπορεί να κινηθεί, να επιτεθεί, να σας µιλήσει, να αποφύγει εµπόδια ή ακόµη και να διαλέξει τραγούδια µόλις το συνδέσετε µε το ipod σας. Όµως προσοχή! Πρέπει να κερδίσετε την εµπιστοσύνη του, γιατί διαφορετικά θα σας εµφανίσει τον κακό του εαυτό…

8+ €349,99 3547

Συνδυά στ και µου ε διασκέδαση σική µ Spykee ε το νέο Vox!

4

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Η πρόταση του

ΒΙΒΛΙΟ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Η ιστορία των εφευρέσεων ζωντανεύει εδώ, µε ακριβείς πληροφορίες και τρισδιάστατες εικόνες που ξεπηδούν από τις σελίδες, διεγείροντας το νου και τη φαντασία! ΚΩΔΙΚΟΣ: 3991, ΤΙΜΗ: €18

8+ €199,99 4024

Η πρόταση του

SITE www.technewsworld.com

Ιστοσελίδα µε θέµατα τεχνολογίας και πληροφορικής. Μάθετε τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και πλουτίστε τις γνώσεις σας µε χρήσιµα άρθρα.

ένας ουρανός... ιδέες

6. ROBOTICS.indd 35

35

24/9/2009 10:42:16 ìì


ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ οπτικοακουστικό υλικό 1. H τάξη µου (CD-ROM)

Όλοι οι τίτλοι της σειράς περιέχουν εκατοντάδες ασκήσεις σε προσεκτικά σχεδιασµένες οθόνες που καθοδηγούν οπτικά και ηχητικά τα παιδιά. Σχεδιασµένα από έµπειρους εκπαιδευτικούς, εφοδιάζουν τους µικρούς µαθητές µε τις κατάλληλες για την ηλικία τους γλωσσικές και µαθηµατικές δεξιότητες.

2. Εξερευνώ τον κόσµο

(CD-ROM) Περιηγηθείτε ολόκληρο τον κόσµο, µαθαίνοντας χρήσιµα πράγµατα για την ιστορία και τα αρχαία µνηµεία των σπουδαιότερων πόλεων της Γης και πάρτε µέρος σε µοναδικές δραστηριότητες για να τεστάρετε τις γνώσεις σας. (Windows 2000/XP/Vista)

3. Εξερευνώ

το ανθρώπινο σώµα

1

Προσχολική Αγωγή ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€39,90 4000

Α΄-Β΄ δηµοτικού ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€39,90 4001

Γ΄ δηµοτικού ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€39,90 4002

Δ΄ δηµοτικού ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€39,90 4003

E΄ δηµοτικού ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€39,90 4004

Στ΄ δηµοτικού ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€39,90 4005

(CD-ROM) Μέσα από µια σειρά διασκεδαστικών δραστηριοτήτων θα κατανοήσετε εύκολα τα µέρη και τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώµατος. Συναρµολογήστε το σκελετό που θα βρείτε στο CDROM και παίξτε ένα απίθανο παιχνίδι προσοµοίωσης της πραγµατικής ζωής! (Windows 2000/XP/Vista)

4. Εξερευνώ την επιστήµη (CD-ROM)

Μάθετε τα πάντα για την ενέργεια, τη θερµότητα, το φως, το διάστηµα και άλλα επιστηµονικά θέµατα, συλλέγοντας πολύτιµες πληροφορίες µέσα από 20 διαφορετικά πειράµατα. (Windows 2000/XP/Vista)

5-6.

Δακτυλοµικρούληδες 1 & 2 (CD-ROM)

2

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7-12 €19,50 2077

3

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7-12 €19,50 2078

4

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7-12 €19,50 2076

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραµµα που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και στοχεύει να τoυς βοηθήσει να αποκτήσουν γνώσεις και να εξασκήσουν βασικές δεξιότητες, όπως προσανατολισµό στο χώρο, εκµάθηση των χρωµάτων, των αριθµών κ.ά.

7. Η χώρα των Λενού

(CD-ROM) Η ερευνητική προσπάθεια Πανεπιστηµιακών φορέων έδωσε αυτό το CD-ROM µε 70 δραστηριότητες και παιχνίδια για τη γλώσσα και τα µαθηµατικά. Κατάλληλο για µαθητές της Α΄ και Β΄ δηµοτικού, αλλά και παιδιά µε µαθησιακές δυσκολίες.

5

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

36

Προσχολική €25 4475

6

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Προσχολική €25 4476

7

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Α΄+Β΄ δηµοτικου €40 4477

Caeleste Shop

7. OPTIKOAKOYSTIKO.indd 36

25/9/2009 2:14:11 ìì


www.caelesteshop.gr

www.caelesteshop.gr Τα γυρίσ Home, κ µατα της ταινίας ράτη σε 54 δια σαν 217 ηµέρε ς φορετικέ ς χώρες!

8

8

. ΗΟΜΕ (DVD) DVD “HOME” αποτελεί ένα µοναδικό ντοκιµαντέρ για το περιβάλλον. Η εκπληκτική ταινία προβλήθηκε ταυτόχρονα σε όλο τον κόσµο, σε όλα τα µέσα (κινηµατογράφο, DVD, τηλεόραση, internet). Όλα τα έσοδα της ταινίας παγκοσµίως θα παραχωρηθούν στο µη κερδοσκοπικό οργανισµό του Yann Arthus-Bertrand, GoodPlanet, που αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος.

9. Η ζωή στο µικρόκοσµο (3 DVD)

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Μάθετε όλα όσα δεν γνωρίζατε για τον τέλεια οργανωµένο κόσµο των ασπόνδυλων. Ένα εντυπωσιακό σύµπανµινιατούρα ξετυλίγεται µπροστά στις κάµερες του BBC. Παρακολουθήστε το από την οπτική γωνία των ιδιόµορφων κατοίκων του.

€9,90 4342

10. Ο αγώνας

του διαστήµατος (2 DVD) Παρακολουθήστε τη συγκλονιστική ιστορία που κρύβεται πίσω από το µεγαλύτερο ανθρώπινο επίτευγµα, την κατάκτηση του διαστήµατος. Μια ιστορία γεµάτη ανταγωνισµό, πρωτοποριακά πειράµατα, γενναίες αποφάσεις, αλλά κυρίως γεµάτη όνειρα.

11. Ο Γλάρος Ιωνάθαν

9

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

10

€15,50 3345

AU BOODIO K

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

AU BOODIO K

€13 3348

AU BOODIO K

Λίβινγκστον (Audio Book) “Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον” του Richard Bach, είναι ένα bestseller που ξεκλείδωσε τις καρδιές εκατοµµυρίων ανθρώπων. Διηγείται την ιστορία ενός ξεχωριστού γλάρου που επιλέγει να βιώσει τη διαφορετικότητά του, να τη γιορτάσει και να την υπερασπιστεί.

12. Ο ψεύτης παππούς

(Audio Book) Μια τρυφερή σχέση παππού και εγγονού, όπου µέσα από τα γεγονότα αναδεικνύεται η προσπάθεια του αγοριού να κατανοήσει τον παππού και να τον κάνει να νιώθει περήφανος για κείνον. Ένα συγκινητικό µυθιστόρηµα από την Άλκη Ζέη σε audio book.

13. Ο Σίσυφος

11

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€17,85 4135

12

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€23,80 4478

13

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

στο µπαλκόνι (Audio Book) Μια τρυφερή ιστορία για παιδιά κάθε ηλικίας, γεµάτη πικάντικες γατίσιες φιλοσοφίες σχετικά µε το νόηµα της ζωής, τα κουνούπια και τα µηχανάκια… Από το συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο σε µορφή audio book. €13 4479

ένας ουρανός... ιδέες

7. OPTIKOAKOYSTIKO.indd 37

37

24/9/2009 11:02:09 ìì


ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ σπαζοκεφαλιές 1

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €17,40 1978

1. Μποτιλιάρισµα

Φανταστείτε ότι είστε εγκλωβισµένοι µε το κόκκινο αυτοκίνητό σας στην κίνηση, µαζί µε άλλα τέσσερα µεγάλα φορτηγά και έντεκα αυτοκίνητα. Η κατάσταση είναι φαινοµενικά αδιέξοδη. Στην πραγµατικότητα, εάν επιστρατεύσετε το µυαλό σας, θα µπορέσετε να απεγκλωβιστείτε. Στη συσκευασία περιλαµβάνονται 40 κάρτες µε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας από αρχάριους µέχρι προχωρηµένους. Και µην ξεχνάτε: για να παίξετε δεν κρίνεται απαραίτητο το δίπλωµα οδήγησης!

2. Σοκολατάκια

Αυτή η σπαζοκεφαλιά σίγουρα θα σας ανοίξει την όρεξη για πολυσύνθετες σκέψεις! Σκοπός σας είναι να τοποθετήσετε µε επιτυχία τα σοκολατάκια στις σωστές θέσεις µέσα στο κουτί τους. Μοναδικοί σύµµαχοί σας είναι το µυαλό σας και οι 40 κάρτες της συσκευασίας. Κάθε κάρτα αφορά σε µια και µόνη διάταξη για να τοποθετήσετε τα σοκολατάκια και σας δίνει στοιχεία για να ξεκινήσετε. Προχωρώντας στις κάρτες ανεβαίνετε και σε βαθµό δυσκολίας. Άραγε θα τα καταφέρετε;

3. Έξτρα κάρτες για µποτιλιάρισµα

2

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €17,40 3417

Με το κάθε σετ των καρτών για το “Μποτιλιάρισµα”, επεκτείνετε τις δυνατότητες και αναζωπυρώνετε το ενδιαφέρον σας για την εκπληκτική αυτή σπαζοκεφαλιά. Αν τις παλιές σας κάρτες τις έχετε µάθει απέξω κι ανακατωτά, σε κάθε σετ θα βρείτε 40 νέες για περισσότερους γύρους παιχνιδιών, καθώς και ένα ολοκαίνουργιο αυτοκινητάκι.

4. Κάλυψε τα ίχνη

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να καλύψετε τα τετράγωνα µε τις πατηµασιές που βρίσκονται στις καρτέλες, χρησιµοποιώντας τα 4 κοµµάτια που έχετε στη διάθεσή σας. Βασική προϋπόθεση είναι να χωρέσουν όλα τα κοµµάτια µέσα στο ταµπλό. Μαζέψτε δυνάµεις, ακονίστε το µυαλό σας και ετοιµαστείτε γιατί αυτή η σπαζοκεφαλιά θα σας κάνει να χάσετε τον ύπνο σας!

3

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

38

8+ €5 4440

4

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €16,20 1979

4

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

3+ €175 4371

Caeleste Shop

8. SPAZOKEFALIES.indd 38

24/9/2009 11:02:38 ìì


www.caelesteshop.gr

www.caelesteshop.gr 5

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €17,40 1636

5. Περνώντας το ποτάµι

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι-σπαζοκεφαλιά για έναν παίκτη. Σκοπός είναι να περάσει ο άνθρωπός σας από τη µία όχθη του ποταµού στην άλλη, τοποθετώντας κορµούς δέντρων από πάσσαλο σε πάσσαλο, ώστε να πατήσει επάνω, χωρίς να πέσει µέσα στο νερό, όπου παραµονεύουν οι κροκόδειλοι!

6. Τετράγωνα

Ένα ακόµη είδος πρόκλησης προς όλους όσοι νοµίζουν πως οι σπαζοκεφαλιές είναι κάτι που κατέχουν! Θα πρέπει να γεµίσετε το ταµπλό µε τα µπλε και πράσινα κοµµάτια, αλλά µε τέτοιον τρόπο, ώστε να πετύχετε το σχήµα που βλέπετε σε κάθε µια από τις 60 κάρτες του παιχνιδιού. Αν υπάρχει κάποιος που θέλετε να εκδικηθείτε, µπορείτε απλά να του το χαρίσετε...

7. Πύργοι από κύβους

Εσείς πόσους πύργους µπορείτε να τοποθετήσετε στο ταµπλό; 20 πύργοι είναι µια καλή πρόκληση, 31 πύργοι είναι µια πολύ σκληρή δοκιµασία, αλλά οι 36 πύργοι πάνω στο ταµπλό θα είναι το απόλυτο κρας τεστ για να δοκιµάσετε τα όρια του µυαλού σας! Οι 36 πύργοι από κύβους είναι µια σπαζοκεφαλιά που βασίζεται στη συνδυαστική σκέψη, αλλά και στη φαντασία του κάθε παίκτη. Οι κανόνες για να τοποθετήσετε τους πύργους στο ταµπλό είναι δύο και καλείστε να τους τηρήσετε µε ευλάβεια: σε κάθε σειρά είτε οριζόντια, είτε κάθετη πρέπει να συνυπάρχουν πύργοι διαφορετικού χρώµατος, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλεται να είναι ισοϋψείς µεταξύ τους.

6

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €13,80 1980

8. Μποτιλιάρισµα JR

Αν θέλετε να µπείτε από νωρίς στα δύσκολα, τότε καλή αρχή! Ήρθε η µοναδική και αγαπηµένη σπαζοκεφαλιά µε τα αυτοκινητάκια, προσαρµοσµένη σε µικρότερες ηλικίες. Ο τρόπος σκέψης και η στρατηγική παραµένουν ίδια. Αλλάζει µόνο ο βαθµός δυσκολίας, µιας και θα χρειαστούν λιγότερες και πιο απλές κινήσεις για να απεγκλωβιστεί το αυτοκινητάκι σας από το µποτιλιάρισµα.

8

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

6-8 €16,20 4442

7

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €19,60 4443

ένας ουρανός... ιδέες

8. SPAZOKEFALIES.indd 39

39

24/9/2009 11:07:20 ìì


σπαζοκεφαλιές 1. Κέλτες

1

ΗΛΙΚΙΑ

Μετακινήστε τα πιόνια στα πέτρινα µονοπάτια και διαχειριστείτε τις κάρτες σας µε τον πιο έξυπνο τρόπο. Θα τις χρησιµοποιήσετε; Θα τις πετάξετε; Κι αν είναι χρήσιµες στον αντίπαλο; Ένα παιχνίδι στρατηγικής, αλλά και τύχης για 2-4 παίκτες, ηλικίας 10+. Μέση διάρκεια παιχνιδιού 30 λεπτά.

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €29,99 4304

2. Η γεωγραφία του κόσµου

Ποια χώρα έχει περισσότερους γιατρούς ανά κάτοικο, η Κούβα ή οι ΗΠΑ; Μ’ αυτό το παιχνίδι οι πιο ανόµοιες χώρες συγκρίνονται σε µια κάθε φορά από τις δέκα κατηγορίες. Κάθε παίκτης επιλέγει µια χώρα και κάνει µια εκτίµηση για τη θέση της χώρας σε σχέση µε τις άλλες. Και δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα εκπλαγείτε από το τι ισχύει στην πραγµατικότητα. Παιχνίδι για 2-6 παίκτες, ηλικίας 12+. Μέση διάρκεια παιχνιδιού 45-60 λεπτά.

3. Παιχνίδι memo

παιδικές ζωγραφιές/ σαφάρι

Το κλασικό παιχνίδι µνήµης µε κάρτες από χαριτωµένες ζωγραφιές παιδιών. Σκοπός είναι να µαζέψετε όσο περισσότερες µπορείτε, βρίσκοντας τα ζευγάρια. Στις κάρτες σαφάρι πάλι, µια καινοτοµία ανεβάζει κατακόρυφα το βαθµό δυσκολίας. Αντί για ζευγάρια, πρέπει να µαζέψετε τριάδες από κάρτες µε απίθανες φωτογραφίες ζώων.

2

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

12+ €29,99 4303

3

Memo παιδικές ζωγραφιές ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €18 4059

Memo σαφάρι ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €18 4059

4. Ξύλινες σπαζοκεφαλιές

Ένα σετ µε ξύλινες σπαζοκεφαλιές για να τις λύσετε. Τα έξι διαφορετικά σχέδια θαυµάσιας ποιότητας κατασκευής, θα σας κρατήσουν παρέα για πολλές ώρες.

5. Mεταλλικές σπαζοκεφαλιές

Έξι διαφορετικές σπαζοκεφαλιές που θα σας κερδίσουν τόσο για την ποιότητα κατασκευής τους, όσο και για την προχωρηµένη δυσκολία τους! Ποτέ το λύσιµο των γρίφων δεν ήταν τόσο διασκεδαστικό.

4

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €22 3535

5

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €17,50 4073

Εµείς στο Δηµιουργήσαµε το http:// blogcaelesteshop.gr για να σας ενηµερώνουµε για τα τελευταία νέα από το χώρο της επιστήµης και της τεχνολογίας.

40

Caeleste Shop

8. SPAZOKEFALIES.indd 40

24/9/2009 11:03:09 ìì


www.caelesteshop.gr

6

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €14 4487

6. Η σφαίρα του Rubik

Ο δηµιουργός του πασίγνωστου κύβου επιστρέφει ύστερα από 20 χρόνια µε ένα ολοκαίνουργιο παζλ. Η νέα σπαζοκεφαλιά είναι σε σχήµα σφαίρας, από διάφανο πλαστικό υλικό. Αποτελείται από δύο εσωτερικές σφαίρες και έξι χρωµατιστές µπάλες στο κέντρο. Οι µπάλες αυτές θα πρέπει να τοποθετηθούν στις αντίστοιχες χρωµατιστές θέσεις που έχει κάθε σφαίρα. Θα πρέπει να επιστρατεύσετε όχι µόνο τη φαντασία σας, αλλά και την υποµονή σας διότι το φαινόµενο της βαρύτητας θα σας χαλάει συνεχώς τα σχέδια.

7. Κύβος Rubik 3x3

7

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €12,50 1294

8

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €16,50 1727

Προσπαθήστε να λύσετε µία από τις πιο δύσκολες σπαζοκεφαλιές όλων των εποχών. Ο κύβος του Rubik χρονολογείται από το 1974 και είναι ως σήµερα ένα από τα πιο δηµοφιλή παιχνίδια σε όλο τον κόσµο. Αυτή είναι η κλασική έκδοση 3x3.

8. Κύβος Rubik 4x4

Η απόλυτη πρόκληση! Μπορείτε να µπερδέψετε τα χρώµατα και να τον ξαναφτιάξετε; Και αν ναι, πόσο γρήγορα; Μπροστά σας η προχωρηµένη έκδοση 4x4.

9. Κύβοι V 5χ5/V 6χ6/V 7χ7

Περισσότερες πλευρές και συνάµα νέες δυσκολότερες προκλήσεις! Ο δηµιουργός της µετεξέλιξης του κύβου του Rubik είναι Έλληνας και είναι βέβαιο ότι αυτή η σπαζοκεφαλιά θα σας κλέψει πολύτιµες ώρες ύπνου.

9

Κύβος V 5X5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €17,99 4197

Κύβος V 6X6 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Το βιβλίο του

Κύβος V 7X7 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

ΒΙΒΛΙΟ 500 ΓΡΙΦΟΙ ΚΑΙ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΕΣ

ΚΩΔΙΚΟΣ: 3989, ΤΙΜΗ: €9,90

ΚΩΔΙΚΟΣ: 2820 ΤΙΜΗ: €13,23

Εκπληκτική συλλογή από γρίφους, χωρισµένη σε 20 διαφορετικά επίπεδα αυξανόµενης δυσκολίας, για να παρακολουθείτε τις επιδόσεις σας. Ξεκινήστε τώρα από τον πρώτο, γιατί σας περιµένουν άλλοι... 499!

ένας ουρανός... ιδέες

8. SPAZOKEFALIES.indd 41

8+ €29,99 4199

Το site του

ΒΙΒΛΙΟ 99 ΓΡΙΦΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗΣ

99 γρίφοι, σπαζοκεφαλιές, παράδοξα και παιχνίδια λογικής θα σας αναγκάσουν να στίψετε το µυαλό σας. Αυτοί οι γρίφοι σίγουρα θα σας γοητεύσουν!

8+ €26,99 4198

41

24/9/2009 11:03:25 ìì


ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ διακοσµητικά/gadgets

1. Χωνί Πινόκιο

Ο λατρεµένος ήρωας των παιδικών σας χρόνων έρχεται να σας λύσει τα χέρια στην κουζίνα! Αυτό το πρωτότυπο χωνί υπόσχεται να κάνει όλες τις “µεταγγίσεις” υγρών στην κουζίνα σας διασκεδαστικές. Και βέβαια µην τον κλείσετε σε ντουλάπι. Αντίθετα, κρεµάστε τον σε περίοπτη θέση, γιατί το τεράστιο χαµόγελό του θα σας φτιάχνει τη µέρα!

2. Βάζο γλυπτό

1

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Το σκανδιναβικό design καταθέτει ένα πολύ πρωτότυπο βάζο, δηµιουργία του σχεδιαστή Michael Geertsen. Είναι χειροποίητο, φτιαγµένο από πορσελάνη, ενώ έχετε δύο χρωµατικές επιλογές: το απόλυτο λευκό ή ένα εκτυφλωτικό κίτρινο, που θα φωτίσει το χώρο, όπου κι αν το ακουµπήσετε. Ο σχεδιασµός του, ξεκινώντας από την κεντρική ιδέα µιας κατακόρυφης σύνθεσης από πιάτα, µπωλ και κούπες, καταλήγει σε µια φόρµα συνολικού ύψους 27cm, µε γωνίες και καµπύλες που παίζουν µε το φως και δίνουν ένα βάζο-γλυπτό.

€11,50 4250

3. Μεγάλο & µικρό µπωλ “τσαλακωµένο”

Τα µπωλ του σκανδιναβού σχεδιαστή Julien de Smedt είναι ένα έξοχο παράδειγµα του πώς η αρχιτεκτονική εφαρµόζεται σε µικρής κλίµακας αντικείµενα. Τα πορσελάνινα µπωλ αποτελούνται από ισόπλευρα τρίγωνα και ο σχεδιασµός τους βασίζεται σε πρακτικές που χρησιµοποιούνται για την κατασκευή µεγάλης κλίµακας µακετών σε υπολογιστή. Το αισθητικό αποτέλεσµα µας δίνει ένα άρτιο καλαίσθητο και πρακτικό προϊόν καθηµερινής χρήσης. Διαστάσεις: 29cm, ύψος 16cm (µεγάλο), 16,5cm, ύψος 14cm (µικρό).

2

Κίτρινο βάζο ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€98 4501

4. Αυγοθήκη ψάρι

Λευκό βάζο ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€98 4500

Μια αυγοθήκη της εταιρείας Alessi δε θα µπορούσε να είναι µία απλή υπόθεση. Σχεδιασµένη από τον ταλαντούχο Stefano Giovannoni, συνδυάζει τη χάρη και τη λεπτότητα της πορσελάνης σ’ ένα design εντελώς σύγχρονο. Φτιάξτε ένα καλό πρωινό και απολαύστε το κάπου ανάµεσα στο όνειρο και την πραγµατικότητα. Διατίθεται σε διάφορα χρώµατα.

4

3

Μεγάλο µπωλ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€98 4499

Μικρό µπωλ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€39,50 4498

Μπλε αυγοθήκη ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Φούξια αυγοθήκη ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

42

€20 4245 €20 4247

Caeleste Shop

9. DIAKOSMHTIKA.indd 42

24/9/2009 11:23:09 ìì


www.caelesteshop.gr

www.caelesteshop.gr

5. Αλατοπίπερο παραδείσια πουλιά

Είναι καρπός της επιτυχηµένης συνεργασίας του designer Stefano Giovannoni µε την εταιρεία Alessi. Ένα αντικείµενο καθηµερινής χρήσης που µοιάζει να έχει βγει από κάποιο παραµύθι της µακρινής Ανατολής. Βάλτε φαντασία και χρώµα στην κάθε σας µέρα και θ’ ανακαλύψετε ότι αυτά τα δύο είναι το αλάτι και το πιπέρι της ζωής!

6. Λεµονοστύφτης

5

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€36 4244

Σχεδιάστηκε από τον Philippe Starck το 1990, εξακολουθεί να βρίσκεται σε παραγωγή σχεδόν 20 χρόνια µετά και ακόµη είναι πολύ µπροστά από την εποχή του. Η µορφή του παραπέµπει σε κάποιο παράξενο έντοµο ή σ’ένα φουτουριστικό διαστηµικό όχηµα που ξεπήδησε από ταινία επιστηµονικής φαντασίας. Παρ’ όλα αυτά, τίποτε δε µπορεί να του αφαιρέσει τον καθηµερινό του ρόλο στην κουζίνα. Βάλτε τον πάνω από το αγαπηµένο σας ποτήρι, στύψτε ένα πορτοκάλι και γευτείτε τον γεµάτο βιταµίνες χυµό σας!

7. Λεµονοστύφτης µινιατούρα

Αν συλλέγετε µικρογραφίες από αντικείµενα design, τότε κρατήστε µια θέση στην καρδιά και στη συλλογή σας γι’ αυτήν τη µινιατούρα λεµονοστύφτη. Πρόκειται για το γνωστό σχέδιο του Philippe Starck, που δεν µπορεί παρά να το λατρέψετε, τόσο για το πρωτοποριακό του design, όσο και για την ιδιοφυΐα του δηµιουργού του, που δηµιούργησε έναν πρωτότυπο λεµονοστύφτη-αράχνη!

8. Αυγοθήκη κάθισµα

6

Ένα σετ µε 4 πολύχρωµες αυγοθήκες από ανθεκτικό πλαστικό, που θα σας λύσουν τα χέρια. Χάρη στην πρακτική τους λαβή, µπορείτε να τις προσαρµόσετε στην κατσαρόλα. Έτσι, κάθε αυγό “κάθεται” στη θέση του και βράζει ωραιότατα και χωρίς ρωγµές. Κρατήστε τις αυγοθήκες από την ίδια λαβή για να τις βάλετε κάτω από το κρύο νερό, αλλά και για να απολαύσετε τα αυγά σας.

7 8

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€57 4255

€28 4256

€11,99 4282

ένας ουρανός... ιδέες

9. DIAKOSMHTIKA.indd 43

43

24/9/2009 11:18:12 ìì


διακοσµητικά/gadgets 1. Κρεµάστρες dots

Αυτή η µικρή “οικογένεια” από κρεµάστρες σε σχήµα τελείας ταιριάζουν απίθανα σε έναν άδειο τοίχο ενώ ταυτόχρονα είναι και πολύ πρακτικές. Τοποθετήστε τις κρεµάστρες όπως εσείς επιθυµείτε και δώστε έναν διαφορετικό τόνο σκανδιναβικού design στο χώρο σας. Έχουν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και διατίθενται σε 3 χρώµατα κίτρινο, µαύρο και το χρώµα του ξύλου. Σε κάθε συσκευασία περιέχονται µια µεγάλη κρεµάστρα, µια µεσαίου µεγέθους και τρεις µικρές. Διαστάσεις: Μεγάλη: 170mm, µεσαία: 130mm, µικρή: 90mm

2. Κούπα µουσούδα/

κούπα µουσούδα παιδική

Φαινοµενικά βλέπετε µια απλή λευκή κούπα. Όταν όµως τη σηκώσετε για να πιείτε το ρόφηµά σας είναι σίγουρο ότι η παρέα σας θα βάλει τα γέλια, αφού ξαφνικά θα αποκτήσετε τη µουσούδα ενός γουρουνιού, ενός σκύλου ή ενός λαγού! Διατίθεται και σε µικρότερο µέγεθος µε νέες αστείες µουσούδες ζώων που θα ψυχαγωγήσουν τις µικρότερες ηλικίες.

1

Κίτρινες dots ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€119 4497

Μαύρες dots ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€119 4496

Φυσικό ξύλο dots ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€119 4495

3. Τσάντα eco

Η κατάλληλη τσάντα για καταναλωτές µε οικολογική συνείδηση. Πείτε “τέλος” στις σακούλες µιας χρήσης, στο πλαστικό που δεν ανακυκλώνεται και στην αλόγιστη και άσκοπη χρήση χαρτιού. Τυλίξτε την, βάλτε την στην καθηµερινή σας τσάντα και χρησιµοποιήστε την στην πρώτη ευκαιρία για ψώνια. Είναι τεράστια, αδιάβροχη, αντέχει µεγάλο βάρος και πλένεται. Έτσι, είστε και οικολόγοι και κοµψοί.

2

Κούπα παιδική ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Κούπα µεγάλη ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

3

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

44

€11 4207

€13,50 4208

€5,99 1626

Caeleste Shop

9. DIAKOSMHTIKA.indd 44

24/9/2009 11:19:40 ìì


www.caelesteshop.gr

4

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

4. Μεζούρα ζυµαρικών

Συνδυάστε το υψηλό design µε την πρακτικότητα µιας µεζούρας ζυµαρικών και εκτοξεύστε τις µαγειρικές σας δυνατότητες στα ύψη! Η µεζούρα ζυµαρικών περιέχει 4 διαφορετικές υποδοχές-βαθµίδες, για ένα, δύο, τρία και τέσσερα άτοµα, ενώ το υλικό κατασκευής της σας επιτρέπει να τη χρησιµοποιήσετε και ως πυροστιά. Διάµετρος: 22cm.

6. Σπάτουλα ποντικάκι

Ένα ποντικάκι πλησιάζει στην τούρτα! Μην ανησυχείτε, είναι η σπάτουλα. Κατεβείτε από την καρέκλα και χαλαρώστε. Οι µοντέρνες γραµµές και το design της θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το αρχικό σοκ. Αυτό το αξιαγάπητο ποντικάκι θα γίνει το πολυτιµότερο εργαλείο για το σερβίρισµα των γλυκών σας και η µασκότ στο τραπέζι. Μήκος: 24cm.

€25 2080

5

5. Σουπλά Hot Man

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€18 1986

Ένα πρωτότυπο gadget που θα δώσει µοντέρνο αέρα στην κουζίνα σας! Είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει το µόνιµο βοηθό σας στο σερβίρισµα των γευµάτων και θα σας καταπλήξει µε στις αντοχές του. Διατίθεται σε δύο χρώµατα (κόκκινο και ασηµί) και είναι πράγµατι τόσο χαριτωµένος όσο και χρήσιµος. Διαστάσεις: 21x16x2,5cm.

7. Φόρµα για κέικ

Φτιάξτε ένα κέικ που θα ενθουσιάσει, όχι µόνο µε τη γεύση του, αλλά κυρίως µε την εµφάνισή του! Η φόρµα από σιλικόνη είναι φτιαγµένη έτσι, ώστε µόλις το κέικ αναποδογυριστεί στην πιατέλα, όλα του τα κοµµάτια να είναι έτοιµα για σερβίρισµα. Άλλα µεγαλύτερα και άλλα µικρότερα, τα κοµµάτια θα ικανοποιήσουν την όρεξη κάθε καλεσµένου σας! Διάµετρος: 30cm.

7

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

6

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€25 2079

€16,50 4242

ένας ουρανός... ιδέες

9. DIAKOSMHTIKA.indd 45

45

25/9/2009 7:12:13 ìì


διακοσµητικά/gadgets 1. Αιωρούµενη υδρόγειος σφαίρα

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο πλανήτης που κατοικούµε αιωρείται στην απεραντοσύνη τού γαλαξία. Πόσο εύκολο είναι να το συνειδητοποιήσουµε; Μα φυσικά ως εξωτερικοί παρατηρητές! Τοποθετήστε την αιωρούµενη σφαίρα στο γραφείο ή το καθιστικό του σπιτιού σας και παρακολουθήστε την να αιωρείται πάνω από τη βάση της!

1

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

2

Υδρόγειος πολιτική

€99 3423

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€25 4033

Υδρόγειος ασηµί ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€27 4034

2. Υδρόγειος σφαίρα πολιτική/ασηµί

Μια κοµψή υδρόγειος σφαίρα για το σπίτι ή το γραφείο, σε δύο χρώµατα. Έχει το κέντρο βάρους της στο ηµισφαίριο της βάσης της, εποµένως δε θα µπορέσετε να την ανατρέψετε ποτέ, ακόµη κι αν γυρίσετε τον κόσµο ανάποδα!

3. Κεράκι

Πρωτότυπα κεράκια σε µεταλλικά κουτιά για όλες τις περιστάσεις. Ξεκινήστε τη συλλογή σας ή χαρίστε ένα σήµερα!

3

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

4

€8,5 4209

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€10 3942

4. Nanopad

Ένα gadget για το αυτοκίνητο που θα σας κάνει να κολλήσετε µαζί του! Χάρη στις µικροσκοπικές βεντούζες που καλύπτουν την επιφάνειά του, µπορείτε να κολλήσετε πάνω του διάφορα µικροαντικείµενα ή συσκευές, όπως κινητό τηλέφωνο, MP3 player, GPS ή και γυαλιά ηλίου! Δεν αφήνει σηµάδια όταν το αφαιρέσετε, ενώ θα το βρείτε σε πολλά χρώµατα, ώστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας.

5. Τσάντα από περιτύλιγµα καραµέλας

Μια πρωτοποριακή ιδέα για γυναίκες µε σύγχρονες ανησυχίες. Οι τσάντες αυτές είναι χειροποίητες, φτιαγµένες από ανακυκλωµένα περιτυλίγµατα καραµέλας! Θα τις βρείτε σε πολλά σχέδια και χρώµατα, για να διαλέξετε αυτή που σας αντιπροσωπεύει!

5

Μεγάλη τσάντα

Μεσαία τσάντα

ΚΩΔΙΚΟΣ

ΚΩΔΙΚΟΣ

ΤΙΜΗ

ΤΙΜΗ

€63,50 1990

Μικρή τσάντα ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

46

€94 1991 €32 1989

Caeleste Shop

9. DIAKOSMHTIKA.indd 46

24/9/2009 11:20:33 ìì


www.caelesteshop.gr

6

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€10 4124

6. Αυτοκόλλητο για iPod

Διακοσµήστε την αγαπηµένη σας συσκευή µε ένα ιδιαίτερο sticker που θα την κάνει να ξεχωρίζει. Εφαρµόζει αποκλειστικά σε συσκευή iPod nano. Δεν αφήνει σηµάδια όταν το αφαιρέσετε, ενώ θα το βρείτε σε διάφορα σχέδια, ώστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στη διάθεσή σας.

8. USB Hub τουλίπες/παπάκι

8

USB τουλίπες ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€26 4219

USB παπάκι ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€19 4232

Δύο ξεχωριστά gadget για τον υπολογιστή σας ή το laptop που είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν! Χαρίστε στην αγαπηµένη σας ένα... µπουκέτο λουλούδια και κρατήστε για τον εαυτό σας λίγη παιδικότητα µε το USB hub παπάκι. Σάς παρέχει 4 έξτρα θύρες USB για να συνδέσετε εξωτερικούς δίσκους, memory flash, mouse και οποιοδήποτε περιφερειακό που θα χρειαστείτε για τον υπολογιστή σας, ενώ είναι συµβατό τόσο µε USB 2.0, όσο και USB 1.1.

7. Τσάντα

µε πλήκτρα

Κατασκευασµένη από εκατοντάδες αληθινά κουµπιά πληκτρολογίου και σε απίθανα χρώµατα είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει τις εντυπώσεις, καθώς θα κυκλοφορείτε στο δρόµο. Άλλωστε, είναι η καλύτερη ευκαιρία να αποκτήσετε κοινά ενδιαφέροντα µε το σύντροφό σας σε περίπτωση που είναι κολληµένος µε την τεχνολογία! Διατίθεται σε τρία χρώµατα: κόκκινη, µαύρη και ρόζ.

9. Πολύχρωµες κάρτες Paolo

122 πολύχρωµες κάρτες σε διαφορετικά µεγέθη και σχήµατα, καθώς και 50 πλαστικά κοµµατάκια που συνδέουν τις κάρτες µεταξύ τους, για να δηµιουργήσετε τις φιγούρες που θέλετε. Όντα από άλλο πλανήτη, ζώα που απλά δεν υπάρχουν ή άλλες εξεζητηµένες κατασκευές επηρεασµένες από την τεχνοτροπία του κυβισµού. Αν ο Πικάσο ζούσε ακόµη, θα ανησυχούσε µην του κλέψετε τη φήµη...

9

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7

Μαύρη τσάντα ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€139,99 4327

Κόκκινη τσάντα ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€149,99 4326

Ροζ τσάντα ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€149,99 4325

€47 3386

ένας ουρανός... ιδέες

9. DIAKOSMHTIKA.indd 47

47

24/9/2009 11:24:47 ìì


διακοσµητικά/gadgets 1. Θήκη χαρτιού οδοντόκρεµα/κόλλα

Αυτή η οδοντόκρεµα είναι η πρώτη που δεν χρησιµεύει στο πλύσιµο των δοντιών, ενώ αυτή η κόλλα δεν θα σας βοηθήσει και πολύ στις χειροτεχνίες σας. Και τα δύο σωληνάρια είναι θήκες χαρτιού που µπορούν να κρεµαστούν στο σηµείο που επιθυµείτε, στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο.

1

Θήκη χαρτιού οδοντόκρεµα ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€18 4231

Θήκη χαρτιού κόλλα ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€18 4230

2. Ηλιακός φορτιστής κινητού

Ένας φορτιστής για το κινητό σας τηλέφωνο, ο οποίος δεν χρειάζεται ρεύµα για να λειτουργήσει, παρά µόνο τις ακτίνες του ήλιου! Είναι κατάλληλος για ταξίδι, κάµπινγκ ή οπουδήποτε βρίσκεστε χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύµα. Είναι πλήρως φορητός και µικρός για να µπορείτε να τον µεταφέρετε παντού, ενώ διαθέτει 11 διαφορετικούς αντάπτορες για διάφορους τύπους κινητών τηλεφώνων.

3. Action camera

Αδιάβροχη ψηφιακή βιντεοκάµερα κατάλληλη για να καταγράψετε στιγµές τόσο από την καθηµερινή σας ζωή, όσο και από τις αθλητικές σας δραστηριότητες. Συνδέοντάς τη µε υπολογιστή µπορείτε να κάνετε µοντάζ των εικόνων, ενώ τα βίντεο που θα καταγράψετε µπορείτε να τα δείτε, τόσο στην ίδια την κάµερα, όσο και σε κάποια τηλεόραση. Έχει ενσωµατωµένη οθόνη TFT 1,5”, υποστηρίζει κάρτες µνήµης εώς 4GB, ενώ µπορεί να λειτουργήσει και σαν web camera.

2

Poz φορτιστής ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€40 4504

Ασηµί φορτιστής ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€40 3281

3

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€149,99 4505

4. Ενεργειακός ανιχνευτής Wattson

O ενεργειακός ανιχνευτής µπορεί να σας εξοικονοµίσει ηλεκτρική ενέργεια, παρέχοντας άµεση αριθµητική και οπτική ένδειξη της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύµατος στο χώρο σας. Συνδέστε τον αισθητήρα τού Wattson στην παροχή ηλεκτρικού που οδηγεί στον πίνακα και τα τρέχοντα στοιχεία θα µεταδοθούν ασύρµατα σ’ αυτόν. Μάλιστα υπόσχεται ότι ο επόµενος λογαριασµός του ηλεκτρικού ρεύµατος είναι δυνατόν να µειωθεί µέχρι και 25%!

4

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€135 4305

Η πιο κοµ ψή για τον έλ ενεργειακή συσκε εγχο της κ υή ηλεκτρική ς ενέργεια ατανάλωσης ς στο σπίτ ι σας!

Ελάτε στο και αναζητήστε τα βραβευµένα για το design τους διακοσµητικά αντικείµενα!

48

Caeleste Shop

9. DIAKOSMHTIKA.indd 48

24/9/2009 11:25:03 ìì


www.caelesteshop.gr

5

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€15 4502

6

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

5. Δερµάτινη θήκη κινητού/PDA Em-Wall

€99,99 4506

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό gadget κινητού τηλεφώνου/PDA. Εργονοµικά σχεδιασµένο για να ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές, το υλικό παρασκευής του είναι τέτοιο που αποµονώνει το 99,99% των ηλεκτροµαγνητικών πεδίων που εκπέµπουν οι κινητές συσκευές. Οι πιστοποιήσεις που έχει λάβει από διεθνείς οργανισµούς επιβεβαιώνουν την υψηλή ποιότητα κατασκευής του.

6. Mετεωρολογικός σταθµός 3D Crystal

7

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€80 4474

Ο µετεωρολογικός σταθµός 3D Crystal είναι ένα πολύ εντυπωσιακό διακοσµητικό που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που βλέπατε τα καιρικά φαινόµενα ως τώρα! Τα σύµβολα του καιρού, η ηλιοφάνεια, η συννεφιά και η βροχή είναι χαραγµένα µε λέιζερ στο εσωτερικό του κρυστάλλου. Ο καιρός παρουσιάζεται πάνω στον κρύσταλλο µε διαφορετικά χρώµατα και σχέδια, έτσι ώστε και από µακρινή απόσταση να µπορείτε να δείτε την κατάσταση του καιρού. Το θέαµα είναι εκπληκτικό!

7. Ηλιακός φορτιστής pro

Το Freeloader pro είναι ο απόλυτος ηλιακός φορτιστής ικανός να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή! Χρησιµοποιώντας είτε την ηλιακή ενέργεια, είτε την ενέργεια από έναν υπολογιστή µέσω USB, φορτίζει την µπαταρία του (απαιτούνται 7 µε 9 ώρες σε ηλιόλουστες συνθήκες για πλήρη φόρτιση) και µπορεί να δώσει σε ένα κινητό τηλέφωνο ενέργεια που φτάνει ως και 70 ώρες σε κατάσταση αναµονής. Επιπλέον, σας παρέχει τη δυνατότητα να φορτίσετε συσκευές υψηλότερης ενεργητικής ισχύος όπως φορητούς DVD players ή MP4 players ρυθµίζοντας το διακόπτη των volt στα 9,5v.

Το βιβλίο του

ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Το βιβλίο σταθµός για την αρχιτεκτονική τού 20ου αιώνα και η ολοκληρωµένη έκφραση της νεοτερικότητας από τον µετρ του είδους, Le Corbusier. Γράφτηκε το 1923, ωστόσο παραµένει επίκαιρο µέχρι σήµερα. ΚΩΔΙΚΟΣ: 4302, ΤΙΜΗ: €25,85

Το site του

SITE http://www.bauhaus.de

Περιηγηθείτε στο µουσείο Bauhaus στο Βερολίνο και ενηµερωθείτε για την πιο σηµαντική σχολή της αρχιτεκτονικής, του design και της τέχνης του 20ου αιώνα.

ένας ουρανός... ιδέες

9. DIAKOSMHTIKA.indd 49

49

25/9/2009 7:09:33 ìì


ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ φύση 1 Μυρµηγκοφωλιά κλασική/µε LED/ ουράνιο τόξο

Ένα µ ο τα µυ ναδικό θέα ρµήγ µα δη κια µιο φτιάξ προσπαθώ υργούν ουν τ ούνελ ντας να !

Το ενυδρείο µυρµηγκοφωλιά αποτέλεσε ένα από τα πιο πρωτότυπα προϊόντα του Caeleste, ενώ έχει αναρίθµητους φανατικούς θαυµαστές σ’ ολόκληρο τον κόσµο! Η φετινή δε έκδοση “ουράνιο τόξο” έχει έναν πιο καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Τα µυρµήγκια στην προσπάθειά τους να φτιάξουν τούνελ, “άθελά” τους αναµειγνύουν τη χρωµατιστή άµµο και δηµιουργούν µοναδικά αφαιρετικά έργα τέχνης!

2. Φυτώριο αρκουδάκια/κύκνοι

1

Πώς θα σας φαινόταν αν µπορούσατε να δηµιουργήσετε έναν κύκνο ή ένα αρκουδάκι από µία κολοκύθα; Καλλιεργήστε τη δική σας κολοκύθα χρησιµοποιώντας τους σπόρους της συσκευασίας και κατόπιν βάψτε την, έτσι ώστε να µοιάζει µε αρκουδάκι ή κύκνο αντίστοιχα.

Μυρµηγκοφωλιά κλασική ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €25 0932

Μυρµηγκοφωλιά µε LED ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

3. Ψηφιακή πυξίδα

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €45 1627

Μυρµηγκοφωλιά ουράνιο τόξο

Αφήστε την ψηφιακή πυξίδα να γίνει ο απαραίτητος σύµβουλός σας στις εξορµήσεις σας στην εξοχή. Η συσκευή διαθέτει βελάκι κατεύθυνσης, ένδειξη για τις µοίρες, χρονόµετρο και εµφανίζει την ώρα και τη θερµοκρασία σε βαθµούς Κελσίου και Φαρενάιτ. Μπορείτε να το χρησιµοποιείτε και το βράδυ, καθώς έχει γαλάζιο φωτισµό, ενώ µεταφέρεται εύκολα χάρη στη νάιλον θήκη µεταφοράς.

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €30 4380

2

Φυτώριο αρκουδάκια ΗΛΙΚΙΑ

4. Προστατέψτε τη Γη

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Αυτό το εκπαιδευτικό σετ έχει ως σκοπό να αφυπνίσει τα παιδιά για την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από σειρά πειραµάτων τα παιδιά θα µάθουν για τους πάγους της Ανταρκτικής, τον τρόπο µε τον οποίο το νερό φιλτράρεται προκειµένου να γίνει πόσιµο, τις ανανεώσιµες πηγές ενέργειας κ.ά. Στη συσκευασία περιέχονται όλα τα κατάλληλα εξαρτήµατα, όπως θερµόµετρο, πυξίδα, ηλιακός συλλέκτης κ.ά.

6+ €13 4383

Φυτώριο κύκνοι ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €13 4384

Εσείς και το Αναζητήστε περισσότερα παιχνίδια στο ηλεκτρονικό µας κατάστηµα: www.caelesteshop.gr

3

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

50 10. FYSH.indd 50

8+ €24 4385

4

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €51,50 4386

Caeleste Shop

24/9/2009 11:00:24 ìì


www.caelesteshop.gr

www.caelesteshop.gr 5. Θερµοκήπιο εξωτική ζούγκλα

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τα εξωτικά και σαρκοφάγα φυτά που ευδοκιµούν στις ζούγκλες της µακρινής Λατινικής Αµερικής. Θα πιστεύατε ποτέ ότι µπορείτε να καλλιεργήσετε κι εσείς µερικά από αυτά και µάλιστα στο σπίτι σας; Πλέον έχετε πολλούς λόγους να το πιστέψετε! Ή, µάλλον, πολλούς σπόρους...

5

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

6. Mικροσκόπιο για εξερεύνηση

6+ €31,50 3355

Ετοιµαστείτε για ατέλειωτες αναζητήσεις και περιπέτειες, έχοντας βέβαια τον καλύτερο εξοπλισµό µαζί σας. Το µικροσκόπιο µπορεί να µεγεθύνει µέχρι 30 φορές τα αντικείµενα της παρατήρησής σας και έχει ενσωµατωµένο λαµπάκι led. Επίσης στη θήκη µεταφοράς θα βρείτε επί πλέον εφόδια, όπως σλάιντς, ειδικές κάψουλες, τσιµπιδάκι για να πιάνετε τα έντοµα κ.ά.

7. Οικολογία - Έρηµος 6

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €11 4381

8

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €32,50 4074 8+ €11 4381

Μελετήστε από κοντά ένα από τα πιο θαυµαστά οικοσυστήµατα στον κόσµο, την έρηµο. Μέσα από τα πειράµατα θα καταλάβετε τη σχέση χλωρίδαςπανίδας και τον τρόπο µε τον οποίο οι έµβιοι οργανισµοί προσαρµόζονται στις ακραίες κλιµατολογικές συνθήκες της ερήµου.

8. Οικολογία - Δάση

Έχετε ακούσει αρκετά για τα τροπικά δάση όπως αυτό του Αµαζονίου, αλλά πόσες από τις πληροφορίες που έχετε αποκοµίσει είναι σωστές; Αν έχετε αµφιβολίες, αυτό το εκπαιδευτικό πακέτο θα σας τις λύσει όλες! Θα µάθετε ποια είδη κυριαρχούν, αλλά και πώς ευδοκιµούν τα άνθη.

9. Οικολογία - Ωκεανοί 9

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €11 4381

10

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €11 4381

Μάθετε µε ποιες διαδικασίες αναπτύσσονται οι ζωικοί και φυτικοί οργανισµοί στα βάθη των ωκεανών και θαυµάστε τη µεγαλοπρέπειά τους! Μέσα από τη σειρά πειραµάτων θα ερευνήσετε τις προοπτικές που προσφέρει το υδάτινο περιβάλλον για την ανάπτυξη των υδρόβιων φυτών, καθώς και τα προβλήµατα που προκαλούνται στο οικοσύστηµα σε περίπτωση διαρροής πετρελαίου.

10. Οικολογία - Πόλοι

Πώς να είναι η ζωή σε θερµοκρασίες -50οC; Μάθετε για τους πιγκουίνους, τα παγόβουνα, αλλά και τις ανησυχητικές συνέπειες που προκαλεί το φαινόµενο του θερµοκηπίου µέσα από µία σειρά έξυπνων δραστηριοτήτων.

ένας ουρανός... ιδέες

10. FYSH.indd 51

51

24/9/2009 11:00:35 ìì


ΜΙΚΡΕΣεξωτερικού ΗΛΙΚΙΕΣ χώρου παιχνίδια 2

1. Αετός ψαράκι/

Αετός Συµφωνία 1

γατάκι/Δέλτα

ΤΙΜΗ

Αν σας αρέσει το πέταγµα του χαρταετού, σάς προτείνουµε τρία ασυναγώνιστα σχέδια για να διαλέξετε. Και µην περιµένετε µέχρι την Καθαρά Δευτέρα…

ΚΩΔΙΚΟΣ

€25 4406

Αετός Συµφωνία 2 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€62 4407

2. Αετός Συµφωνία 1 & 2

Η άριστη απόδοση πτήσης είναι η σηµαντικότερη ιδιότητα αυτού του αετού. Ο τρόπος κατασκευής του σάς επιτρέπει να κάνετε ιλιγγιώδεις ελιγµούς, ενώ η ταχύτητα που αναπτύσσει ανεβάζει την αδρεναλίνη σας στα ύψη. Κυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις, η µία για αρχάριους χρήστες (Συµφωνία 1: πλάτος 130cm, ύψος 57cm) και η άλλη για πιο έµπειρους “πιλότους” (Συµφωνία 2: πλάτος 207cm, ύψος 78cm).

3. Μπούµερανγκ Falconet

Ακτίνα βολής: 30m. Αργή πτήση. Εάν εκτοξευτεί σωστά, επιστρέφει ακριβώς στα χέρια σας.

Μπούµερανγκ Natural

Ακτίνα βολής: 30m. Για παίκτες µε εµπειρία στις ρίψεις. Αργή πτήση.

Μπούµερανγκ Jaguar

Ακτίνα βολής: 25m. Κανονική πτήση. Σταθερό στον αέρα, επιστρέφει µε ελικοπτεροειδή πτήση.

Μπούµερανγκ Zebra

Ακτίνα βολής: 15m. Επιστρέφει µε ελικοπτεροειδή πτήση.

1

Αετός ψαράκι ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€18 4404

Αετός γατάκι ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€21 4405

Αετός Δέλτα ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€31 4081

3

Μπούµερανγκ Falconet ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Πώς να πετάξετε το µπούµεράνγκ σας

Ο ορθός τρόπος εκτόξευσης ενός µπούµερανγκ είναι να το κρατήσετε υπό µικρή γωνία, περίπου 15 ή 20 µοιρών σε σχέση µε τον κάθετο άξονα. Αυτό αποσκοπεί στο να αντισταθµιστεί η δύναµη της βαρύτητας, ώστε το µπούµερανγκ να µην πέσει στο έδαφος πριν ολοκληρώσει µία πλήρη περιστροφή. Αφού σφίξετε γερά το µπούµερανγκ στα χέρια σας, το εκτοξεύετε µε δύναµη προς τα εµπρός. Είναι πολύ σηµαντικό να λυγίσετε απότοµα τον καρπό του χεριού σας καθώς το πετάτε, ώστε να αποκτήσει καλή περιστροφή. Η περιστροφή είναι το πιο σηµαντικό στοιχείο στην εκτόξευση ενός µπούµερανγκ.

52

€35 0100

Μπούµερανγκ Natural ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€35 0329

Μπούµερανγκ Jaguar ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€35 0175

Μπούµερανγκ Zebra ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€14,50 0480

Caeleste Shop

11. EXOTERIKOY XOROY.indd 52

24/9/2009 10:58:51 ìì


www.caelesteshop.gr

www.caelesteshop.gr 4. Πατούσες XXL 4

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Αφήστε τα τεράστια ίχνη σας στο χώµα και κάντε τους πάντες γύρω σας να αναρωτιούνται σε ποιον ανήκουν! Η κατασκευή των πατουσών XXL έχει σαφείς επιρροές από τα ξυλοπόδαρα, τα οποία χρησιµοποιούνται στο τσίρκο και σε άλλα παρόµοια εντυπωσιακά θεάµατα.

6+ €54 4408

5. Fun rollers

Φορέστε τα fun rollers και κάνετε εντυπωσιακές φιγούρες µε την παρέα σας. Κινηθείτε µε µεγάλη ταχύτητα, ισορροπώντας πάνω στις µικρές ρόδες και εξασκήστε τις σωµατικές σας ικανότητες.

6. Κορδέλα

γυµναστικών επιδείξεων

Δηµιουργήστε ζωηρόχρωµα σχέδια στον αέρα µε την εντυπωσιακή κορδέλα γυµναστικών επιδείξεων και εξασκήστε τις σωµατικές δεξιότητές σας! Η κορδέλα έχει µήκος πάνω από 2m.

7. Μαλακός δίσκος

5

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Αποτελώντας µια ελαστική και µικρότερη σε µέγεθος εκδοχή του κλασικού Frisbee, ο µαλακός δίσκος ενδείκνυται για παιδιά µικρότερης ηλικίας και για αµέτρητα θαλάσσια παιχνίδια. Είναι βέβαιο ότι είναι ένα από τα πρώτα πράγµατα που θα πάρετε µαζί σας στις διακοπές!

6+ €25 4410

8. Μπούµερανγκ δορυφόρος

6

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

7

5+ €7,20 4411

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

5+ €8 3414

Ξεχωρίζει για το πρωτότυπο σχήµα του, την ποιότητα κατασκευής και φυσικά για τις επιδόσεις του! Θα το λατρέψετε από την πρώτη στιγµή που θα το δείτε να ξεπερνάει τα 25m και να επιστρέφει σε εσάς.

9. Δίσκος Blazer

8

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

13+ €15 3415

9

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Ένας δίσκος που διακρίνεται για τις πτητικές του ικανότητες! Μπορεί να καλύψει πολύ µεγάλες αποστάσεις εξαιτίας της µεγάλης επιφάνειας και του ελάχιστου βάρους του. Κατάλληλο και για µικρότερες ηλικίες, αφού λόγω των υλικών κατασκευής του, είναι εντελώς ακίνδυνο για τα παιδιά.

5+ €5,70 4409

10. Σφεντόνα 10

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

5+ €6,50 1497

Μία σφεντόνα εντελώς φιλική προς τα γυάλινα αντικείµενα του σπιτιού, αφού οι µπάλες που εκτοξεύετε είναι κατασκευασµένες από αφρώδες υλικό. Εποµένως µπορείτε να παίξετε µε τη σφεντόνα σας άφοβα χωρίς παράπλευρες απώλειες.

ένας ουρανός... ιδέες

11. EXOTERIKOY XOROY.indd 53

53

25/9/2009 7:05:02 ìì


ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ιδέες για παιδικά πάρτυ Χάρακας µεγεθυντικός φακός ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€1 4215

Τσάντα Caeleste Shop ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€2 4473

Στυλό µε φως ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€3 4226

Πλανήτης Γη 3D ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

54

€4 1468

Εύκαµπτο µολύβι ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€1 4214

Μέτρο ρόδα ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€2,50 4469

Ξύλινο µηχανικό µολύβι ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€3,50 1580

Πλανήτης Φεγγάρι 3D ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€4 1469

Μπρελόκ αλφάδι ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€1,50 4122

Ελατήριο ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€2,50 0593

Ξύλινο στυλό ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€3,50 1581

Πλανήτης Κρόνος 3D ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€4 1471

Στυλό µέτρο ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€2 4470

Ξύστρα γη ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€2,50 2019

Κλεψύδρα ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€4 4471

Πλανήτης Ποσειδώνας 3D ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€4 1478

Caeleste Shop

12. MIKROANTIKEIMENA.indd 54

24/9/2009 10:56:15 ìì


www.caelesteshop.gr

www.caelesteshop.gr Εντοµοσκόπιο ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€4 0601

Οµαδικό παιχνίδι Μικάντο ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€4 4436

Στυλό Funky ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€4,50 3563

Σχολικό σετ Μικρός Einstein ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€4,50 3315

Αφαιρέστε τα ξυλαράκια σας από το σωρό, χωρίς να κουνηθούν καθόλου τα υπόλοιπα.

Σπαζοκεφαλιά κιβώτιο ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€5 1140

Σπαζοκεφαλιά πυραµίδα ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€5 1142

Κασετίνα Μικρός Einstein ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€6 3312

Μπρελόκ λάµπα ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€5 4097

Σπαζοκεφαλιά Τ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€5 1131

Μουσικός µηχανισµός ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€6 0893

Κούπα Caeleste Shop ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€5 4472

Σπαζοκεφαλιά καρδιά ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€5 1848

Περισκόπιο ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€6,50 0991

Στερεοσκοπικές κάρτες ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€5 3383

Καλειδοσκόπιο δεινόσαυρος ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€5,50 0835

Μαγνητάκια 11 πλανήτες 3D ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€9 1480

ένας ουρανός... ιδέες

12. MIKROANTIKEIMENA.indd 55

55

24/9/2009 10:57:17 ìì


SPACE CAMP

Ζήσε το όνειρο της κατάκτησης του διαστήµατος Μία απίστευτη εµπειρία Μία εβδοµάδα στη διαστηµική κατασκήνωση της NASA Τον Ιούλιο του 2010 Για παιδιά ηλικίας 10-17 ετών Δραστηριότητες Χρήση προσοµοιωτών Εικονικές αποστολές σε διαστηµόπλοιο Μαθήµατα αστρονοµίας Πειράµατα

Απαραίτη

τα προσό

ντα

Κέφι Οµαδικότητα Πάθος για το διάστηµα και την τεχνολογία

Τα παιδιά που πήγαν για 1 εβδοµάδα στο Space Camp της NA που µας πέρασε, έζ SA, το καλοκαίρι ησαν µοναδικές στιγµ ές! Διαβάστε τι µας “Η ωραιότερη εβδο είπαν: µάδα της ζωής µου! ”, “Ξετρελάθηκα στ ωτές!”, “Εκπαιδεύτη ου ς προσοµοικα όπως οι αστροναύ τες!”, “Ήταν αξέχασ έρθω µε τους φίλους τα! Θέλω να µου πάλι!”, “Στην εικ ονική πτήση έγινα πιλ Ζήστε κι εσείς το όν ότος!”. ειρο του διαστήµατος , δηλώνοντας συµµετ δική αυτή εµπειρία! οχή στη µονα-

Πληροφορίες στο Ca eleste Shop του Ιδρύµατος Ευγε νίδου και στο spacecamp.caeles teshop.gr

!KTX_SPACE_FORMA.indd 56

24/9/2009 11:38:11 ìì


Φόρµα Παραγγελίας

shop

Κεντρικό κατάστηµα: Λεωφόρος Συγγρού 387, Τ.Κ. 175 64, Παλαιό Φάληρο Tηλ.: 210 9430 552, Fax: 210 9469 677, www.caelesteshop.gr, e-mail: info@caelesteshop.gr

1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ή ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: .............................................................................................................................................................................................................. ΟΔΟΣ: ................................................................................................................... ΑΡΙΘΜΟΣ: ...................... ΠΕΡΙΟΧΗ: ......................................................................T.K.: ........................ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ............................................................................. ΑΦΜ: ....................................................................................... ΔΟΥ: ............................................................................... ΤΗΛ.: .......................................................................................................................................................... KINHTO: ...........................................................................................................

2. ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΟΔΟΣ: ................................................................................................................................................. ΑΡΙΘΜΟΣ: ........................ ΠΕΡΙΟΧΗ: ...................................................................... T.K.: .................................................. ΤΗΛ: ...........................................................................................................................................................................................................................

3. ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 3.1 Αντικαταβολή

3.2 Χρέωση πιστωτικής κάρτας Visa

Mastercard

(βάλτε Χ στο αντίστοιχο κουτάκι)

Ηµεροµηνία λήξης:

/

Αριθµός κάρτας: Αναγράψτε τα τρία τελευταία ψηφία που βρίσκονται στο πίσω µέρος της κάρτας:

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ Κωδικός

ΥΠΟΓΡΑΦΗ:

Περιγραφή

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

Ποσότητα

Τιµή µονάδας

Σύνολο

ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Για αγορές άνω των 60€ δωρεάν αποστολή.

!KTX_SPACE_FORMA.indd 57

24/9/2009 11:28:36 ìì


ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ επικοινωνία µε το Caeleste Shop

ε π ι κ ο ι ν ω ν ί α CAELESTE SHOPS Από φέτος, εκτός από το κεντρικό µας κατάστηµα στο Ίδρυµα Ευγενίδου, θα µπορείτε να κάνετε τις αγορές σας και στο καινούργιο µας κατάστηµα στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας. Ελάτε να δείτε µια τεράστια ποικιλία από παιχνίδια εκπαιδευτικού, οικολογικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, αλλά και πρωτότυπες ιδέες δώρων για ενήλικες. Για όσους εξυπηρετούνται από τον κυβερνοχώρο, επισκεφθείτε το πλήρως ενηµερωµένο ηλεκτρονικό µας κατάστηµα και πραγµατοποιήστε τις αγορές σας. Θα χαρούµε πολύ να σας εξυπηρετήσουµε.

KATΑΣΤΗΜΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 387, Τ.Κ. 175 64, Παλαιό Φάληρο Tηλέφωνο: 210 9430 552, Fax: 210 9469 677 Ώρες λειτουργίας καταστήµατος Δευτέρα – Τρίτη 09:00 – 17:00 Τετάρτη – Παρασκευή 09:00 – 20:30 Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 20:30 ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

KATΑΣΤΗΜΑ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Διεύθυνση: Προφήτη Ηλία 1 & Μανώλη Δηµελά (πλησίον City Plaza), Τ.Κ. 171 21, Άνω Γλυφάδα Tηλέφωνο: 210 9621 580 Ώρες λειτουργίας καταστήµατος Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 – 20:00 Σάββατο 10:00 – 18:00 Κυριακή: κλειστά

WWW.CAELESTESHOP.GR Στο ηλεκτρονικό µας κατάστηµα µπορείτε να δείτε όλα τα προϊόντα, τις προσφορές, αλλά και το προϊόν της εβδοµάδας, καθώς και να κάνετε την παραγγελία σας ξεκούραστα από το σπίτι σας µ’ ένα µόνο κλικ, 24 ώρες την ηµέρα, 7 ηµέρες την εβδοµάδα!

e-mail: info@caelesteshop.gr

58

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΤΕ Κάντε την παραγγελία σας επιλέγοντας έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Τηλεφωνικά Καλέστε στο 210 9430 552 Δευτέρα – Τρίτη: 09:00 – 17:00 Τετάρτη – Κυριακή: 10:00 – 20:00

Μέσω Internet Πληκτρολογήστε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.caelesteshop.gr (αγορές µέσω αντικαταβολής ή πιστωτικής κάρτας).

Μέσω Fax Συµπληρώστε ή βγάλτε µια φωτοτυπία τη φόρµα παραγγελίας που υπάρχει στη σελίδα 57 και στείλτε την παραγγελία σας στο 210 9469 677.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ CAELESTE SHOP 1. Παραδόσεις παραγγελιών: Πραγµατοποιήστε τις παραγγελίες σας έως τις 15:00 και παραλάβετε την παραγγελία σας την ερχόµενη ηµέρα. Αυθηµερόν παραδόσεις εντός Αθηνών και παραδόσεις Σαββάτου είναι εφικτές. Επικοινωνήστε µαζί µας για λεπτοµέρειες. 2. Μεταφορικά: Δωρεάν κόστος µεταφορικών για αγορές άνω των 60€. Κόστος µεταφορικών 6€ για αγορές κάτω των 60€. Για αποστολές τηλεσκοπίων το κόστος κυµαίνεται µεταξύ 20 ή 30€ (ανάλογα µε το βάρος ή τον όγκο του). 3. Επιστροφές: Αλλάξτε τα προϊόντα σας εντός 20 εργάσιµων ηµερών µε την απόδειξη αγοράς, τιµολογίου ή την κάρτα αλλαγής διατηρώντας τη συσκευασία σε άριστη κατάσταση. 4. Επιστρέψτε το ελαττωµατικό προϊόν µε την απόδειξη λιανικής ή το τιµολόγιο αγοράς στο κεντρικό µας κατάστηµα, µε χρέωση δική µας. 5. Γραµµή εξυπηρέτησης πελατών : Για τυχόν απορίες, επισηµάνσεις ή και προτάσεις επικοινωνήστε µαζί µας στο 210 9430 552, στις ώρες λειτουργίας του κεντρικού καταστήµατος (Ίδρυµα Ευγενίδου). 6. Τιµές προϊόντων: Το Caeleste Shop διατηρεί το δικαίωµα αλλαγής των αναγραφόµενων τιµών του καταλόγου.

Πείτε µας την άποψή σας!

Συντελεστές καταλόγου

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε µαζί µας (µέσω τηλεφώνου, e-mail ή ταχυδροµείου) για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις, διευκρινίσεις ή σχόλια που αφορούν στο κατάστηµα ή στον κατάλογο. Με τη βοήθειά σας γινόµαστε καλύτεροι!

Επιµέλεια ύλης: Αγγελική Κολλιοπούλου, Κείµενα: Δηµήτρης Χριστόπουλος, Μαρία Ανυφαντή, Συγκέντρωση υλικού: Αθηνά Γεωργίτση, Φωτογραφίες: Γιάννης Πανούσης, Δηµιουργικό/Καλλιτεχνική επιµέλεια: Πάµελα Πανοπούλου, e-mail: ppanopoulou@gmail.com

Caeleste Shop

CREDITS_SEL58.indd 58

24/9/2009 10:47:24 ìì


www.caelesteshop.gr

CREDITS_SEL58.indd 59

24/9/2009 10:47:34 ìì


www.caelesteshop.gr

exofyllo caeleste_LAST.indd 60

info@caelesteshop.gr

25/9/2009 8:31:08 ìì

Caeleste catalogue 2009-2010  

Ξεφυλλίστε το νέο μας κατάλογο και ανακαλύψτε δεκάδες ιδέες για δώρα!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you