Page 1

κατάλογος 2008 - 2009

shop

αστρονοµία διακοσµητικά/gadgets εναλλακτική ενέργεια κατασκευές µικρές ηλικίες µικροαντικείµενα οπτικοακουστικό υλικό παιχνίδια εξωτερικού χώρου πειράµατα ροµποτικά σπαζοκεφαλιές φύση


l a i r o t i ed ς φίλοι,

α Αγαπητοί µ

οµάδα του ιά εµείς, η ν ο ρ χ ή ή ν τι τη σ υ λ λ ο γ Για τη φε νεώσαµε α ν α , , υ ο te ρ s ώ C a e le ειδών δ ν και των ιώ δ ό µ νι σ ιχ λι α π των προσανατο ς το βασικό άθηδιατηρώντα αστική εκµ ι η διασκεδ να εί η. υ ο ίη π ο µας, θητοπ σ γική ευαισ λο ο ικ ο η ι α ση κ ς ς ηλικίες έω α τις πρώτε γι ε ια δ ίτ ε νί ρ ιχ β α ια, θα Από τα π τική ενέργε κ α ιο λ ρ λ ύ α κ ν ε ς την υ έχουν ω δώρων πο ύς προτάσεις υς νεαρο θ ή σ ο υ ν το η ο β τη ν α υ ν νο ο λόγ - να οξύ αι όχι µόνο -κ ς υς α το µ ν ς υ υ ο ο φίλ ωρίσ λλά και να γν α ς, ης υ σ το η µ ή κ νό λογι εξοικο ς τρόπους ύ ο κ ας τι έ κ µ α το λλ ς ενα σµένο Ο εµπλουτι υς ς. ια το γε α ρ ν έ εν οδοξεί µ ά τω ν φ ιλ ν α ώ ιρ µ ε τη π ισ ν τω των επ σικές αρχές α β ς τι ει θ µά αιχνιδιού. µέσω του π βρείτε οτικά» θα ρία «Ροµπ γο τη ν δ ια α ε κ ς α υ Στη νέ γι α ό σ ο τα έ κ α π σµό και ρ ο µ π ο τι κ ά ρογραµµατι π ν το α γι σοι από φέρονται ικότερα. Ό ν γε α γί ο λ τε µε τα την τεχνο τυπωσιάσε ν ε α ν τε ε ατηγορία εσάς θέλ ξτε στην κ έ τρ α ν α ς όπου θα δώρα σα a d g e ts » , /G ά κ τι η µ ευµένα « Δ ια κ ο σ λων, βραβ λ ά ύ ξ τα ε θα σας β ρ ε ίτ ε , µ n, τα οποία ig s e d α ν πία τους. αντικείµε ν πρωτοτυ τη ε µ ν υ καταπλήξο πιο κοντά ς φέρουµε α σ να ι να εί θ ε τι κ ώ ν Στόχος µας ό σ µ ο τω ν κ τό σ α µ ς, ο οποίος σ το θ α υ τεχνολογία ς τη ι α κ ν ώ υ. επιστηµ ίας ή φύλο ει όρια ηλικ δεν γνωρίζ σµό προς ας, µε σεβα ντ ο ίν α θ α µ τε Διασκεδάσ ον µας. το περιβάλλ

υ Caeleste

Η οµάδα το


06

12

16

26

42

48

54

60

76


22

περιεχόµενα .06 µικρές ηλικίες .12 φύση .16 κατασκευές

50

.22 εναλλακτική ενέργεια .26 πειράµατα .42 αστρονοµία .48 ροµποτικά .50 οπτικοακουστικό υλικό

78

.54 σπαζοκεφαλιές .60 διακοσµητικά/gadgets .76 παιχνίδια εξωτερικού χώρου .78 µικροαντικείµενα


µικρές ηλικίες 1. Κάκτος ισορροπίας

Άραγε θα καταφέρετε να ισορροπήσετε αυτόν τον κάκτο που είναι κατασκευασµένος από οικολογικό ξύλο και µη τοξικό χρώµα; Πρόκειται για ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που στοχεύει να κεντρίσει τη συνδυαστική σκέψη και τη φαντασία των παιδιών. Παίζεται µε 1 έως 4 παίκτες και κάθε παίκτης πρέπει να προσθέσει ένα κλαδί τη φορά, µε τη δέουσα προσοχή για να µην καταρρεύσει το οικοδόµηµα!

2. Λεωφορειάκι ταξινόµησης

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Το όµορφο χρωµατιστό λεωφορειάκι είναι µια πρωτότυπη βάση στο εσωτερικό της οποίας τα παιδιά ταξινοµούν διάφορα γεωµετρικά σχήµατα. Με την τοποθέτηση των κοµµατιών στις αντίστοιχες υποδοχές ολοκληρώνεται η κατασκευή του λεωφορείου. Στο µπροστινό µέρος του οχήµατος, στη θέση της πινακίδας, θα βρείτε την κλωστή, µε το τράβηγµα της οποίας θα βγάλετε όλα τα κοµµάτια έξω, για να ξεκινήσετε και πάλι από την αρχή! Το παιχνίδι αυτό είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών και για το συντονισµό των µατιών και της κίνησης των χεριών.

3+ €23 41011

3. Οικοδοµικό υλικό

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

18 µηνών €27 51210

Θα ξαφνιαστείτε αντικρίζοντας τις δηµιουργίες που µπορούν να κατασκευάσουν οι µικροί µας φίλοι µε τα 36 κοµµάτια σε φυσικό χρώµα ξύλου και τα 14 κοµµάτια σε ζωηρά χρώµατα που περιέχονται σε αυτό το κουτί. Θα αναρωτηθείτε πώς ένα τόσο απλό παιχνίδι καταφέρνει να ενισχύσει τη δηµιουργικότητα, τη λογική και τη φαντασία των παιδιών µε τρόπο εκπληκτικό, δηµιουργώντας διαφορετικά κτίσµατα κάθε φορά - απλά στην αρχή και πολύ πιο σύνθετα στη συνέχεια.

4. Συνθέσεις µε γεωµετρικά σχήµατα

Ετοιµαστείτε για ένα ταξίδι στον κόσµο της γεωµετρίας και της αριθµητικής. Σκοπός είναι να αποδώσετε τις µορφές που υπάρχουν ζωγραφισµένες πάνω σε καρτέλες, χρησιµοποιώντας πολλών ειδών γεωµετρικά σχήµατα. Διασκεδάστε µαζί µε τα παιδιά σας και διαπιστώστε την εκπαιδευτική αξία αυτού του παιχνιδιού, που ενισχύει την αντίληψη και καλλιεργεί τη φαντασία και τη λογική σκέψη µικρών και µεγάλων! Το πακέτο περιλαµβάνει: 50 ξύλινα κοµµάτια διαφόρων σχηµάτων και συνολικά 60 κάρτες 3 επιπέδων δυσκολίας.

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

2+ €22 5535

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6

// www.caelesteshop.gr

3+ €31,50 08300


. / Ανακαλύψτε τον κόσµο παίζοντας /.

5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ

5. Παπουτσάκι

ΚΩΔΙΚΟΣ

2+ €8 5319

Το δέσιµο των παπουτσιών δεν είναι πλέον µπερδεψοδουλειά! Μάθετε στα παιδιά σας πώς να λύνουν και να δένουν τα κορδόνια τους σε χρόνο ρεκόρ. Τι πιο κατάλληλο από ένα οµοίωµα παπουτσιού, το οποίο κατασκευασµένο από οικολογικό ξύλο σε ζωηρά, µη τοξικά χρώµατα θα ενθουσιάσει τους µικρούς µας φίλους, που θα γίνουν πραγµατικά αχτύπητοι στους κόµπους!

6. Επιτραπέζιο ισορροπίας

Γάτες, σκύλοι, κροκόδειλοι και αµέτρητα άλλα ζώα βγήκαν από τις φωλιές τους και σκορπίστηκαν σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Μπορείτε να βάλετε µια τάξη σε όλη αυτή την ακαταστασία; Αν ναι, δεν έχετε παρά να προσπαθήσετε να ισορροπήσετε τα 18 κοµµάτια του σπιτιού χωρίς να καταρρεύσουν. Οι συνδυασµοί είναι αµέτρητοι, ενώ η πιθανότητα λάθους παραµονεύει από στιγµή σε στιγµή: µε µία λάθος κίνηση µπορεί να σωριαστεί ολόκληρο το οικοδόµηµά σας! Τα κοµµάτια είναι φτιαγµένα από πεπιεσµένο χαρτί και έχουν πάνω τους πολύχρωµες, αστείες εικόνες.

6 ΗΛΙΚΙΑ

7. Μαγνητικός πίνακας/Αντιστοιχίες καρτών

ΤΙΜΗ

Ένα πραγµατικά έξυπνο παιχνίδι για παιδιά ηλικίας από 3 έως 7 ετών. Για να το παίξει κανείς, χρειάζεται να προµηθευτεί τον µαγνητικό πίνακα και ένα σετ “αντιστοιχίες καρτών”. Ο µαγνητικός πίνακας έχει 12 χρωµατιστά µαγνητάκια και κάθε σετ περιέχει 12 ζευγάρια καρτών µε ερωτήσεις. Στα ζευγάρια καρτών η µία κάρτα έχει ερωτήσεις και η δεύτερη απαντήσεις. Τοποθετήστε κάθε ζευγάρι στο µεταλλικό πίνακα και αντιστοιχίστε τις ερωτήσεις µε τις σωστές απαντήσεις µε τη βοήθεια των µαγνητών. Θα σας ενθουσιάσει ο πανεύκολος τρόπος επαλήθευσης.

ΚΩΔΙΚΟΣ

3+ €32,50 08403

8. Κύβοι δραστηριοτήτων

Εννέα ξύλινοι κύβοι µε διαφορετικό χρώµα, ήχο και υφή είναι διαθέσιµοι για πολύωρους εξονυχιστικούς ελέγχους! Στόχος των κύβων είναι να οξύνουν τρεις πολύ βασικές αισθήσεις: την όραση, την ακοή και την αφή. Τα παιδιά θα κατανοήσουν στην πράξη τη διαφορετικότητα των αντικειµένων που βρίσκονται γύρω τους, ενώ θα φτιάξουν και τις πρώτες κατασκευές τους, ισορροπώντας τον έναν κύβο πάνω στον άλλο.

8 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

3+ €20 5531

7

Αντιστοιχίες καρτών ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

3+ €13,50 Magn8501

Μαγνητικός πίνακας ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

3+ €18,50 Magn8001

www.caelesteshop.gr //

7


µικρές ηλικίες 1. Διαδοχικές εικόνες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι κινήσεις θα κάνετε τα επόµενα λεπτά της ηµέρας σας; Με το παιχνίδι αυτό τα παιδιά όχι µόνο µπορούν να κατανοήσουν την αλληλουχία των καθηµερινών τους πράξεων, αλλά µπορούν και να πλάσουν τις δικές τους ιστορίες, βλέποντας τις πολύχρωµες κάρτες να ξεδιπλώνονται µπροστά τους.

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

4+ €26 904428

Τι προη γείται, για την τι ακολουθεί; Έ εξάσκησ ν η της λο α παιχνίδι γικής.

2. Ποντικός και γάτα

Το αιώνιο παιχνίδι της γάτας και του ποντικού υπόσχεται να σας µάθει πρόσθεση και αφαίρεση. Γυρίστε τον τροχό και αναδειχθείτε νικητές συγκεντρώνοντας 10 τυράκια, φροντίζοντας να µην σας τα φάει ο πεινασµένος ποντικός. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό παιχνίδι τύχης, αλλά όχι… τυχαίας εκπαιδευτικής αξίας.

3. Σχήµατα

Τα περισσότερα σχήµατα είναι αποτέλεσµα πρόσθεσης δύο ή περισσοτέρων διαφορετικών σχηµάτων. Θέλετε να το δείτε στην πράξη; Συνδυάστε διαφορετικά σχήµατα, τοποθετώντας το ένα µέσα στο άλλο, µε σκοπό να κατασκευάσετε το τελικό σχήµα που επιθυµείτε. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά καλλιεργούν την αισθητηριακή αντίληψη και τη φαντασία τους.

4. Δράση - Αντίδραση

Σύµφωνα µε τους νόµους της φυσικής, σε κάθε δράση αντιστοιχεί µία αντίδραση. Με το παιχνίδι αυτό τα παιδιά θα µπορέσουν να κατανοήσουν έννοιες όπως αιτία και αποτέλεσµα, πραγµατοποιώντας εναλλαγές καρτών, ενώ ταυτόχρονα εµπλουτίζουν τη φαντασία τους, πλάθοντας και αναλύοντας τις ιστορίες που προκύπτουν από τη διαδοχή των εικόνων.

3

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

4+ €54 14631

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8

// www.caelesteshop.gr

4+ €38 909907

4+ €35 5481


5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

4+ €17,50 154511

5. Πιθηκάκι µαθηµατικών

Δεν υπάρχει πιο απλός και διασκεδαστικός τρόπος να γίνετε… αστέρια στην πρόσθεση από το να παίξετε µαζί του. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ισορροπήσετε τις µπανάνες στα χέρια του πιθήκου. Όσες µπανάνες βάλετε στο ένα χέρι του, τόσες πρέπει να βάλετε και στο άλλο, διαφορετικά τα µάτια του θα αλληθωρίσουν και τα χέρια του δεν θα ισορροπούν.

7. Πιθηκάκι πολλαπλασιασµού

7 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

4+ €14 154201

Αυτός ο πίθηκος είναι πραγµατικά απίστευτος! Αντί να ψάχνει για µπανάνες, σας βοηθάει στους πολλαπλασιασµούς σας µε αριθµούς από το 1 µέχρι το 12. Εσείς απλώς τοποθετήστε τα δάχτυλα των ποδιών του πάνω από κάθε αριθµό που θέλετε να πολλαπλασιάσετε. Ως διά µαγείας, η σωστή απάντηση θα εµφανίζεται στον κύκλο που βρίσκεται ανάµεσα στα χέρια του.

6. Ο βασιλιάς των αριθµών

6

Θα ανταποκριθείτε στο κάλεσµα του βασιλιά για παιχνίδι; Αν ναι, τότε οι κανόνες είναι απλοί: πρέπει να τοποθετήσετε µέσα στο χρωµατιστό πλαίσιο δύο κάρτες, ώστε το άθροισµα των αριθµών της µίας να είναι ίσο µε τον αριθµό που είναι γραµµένος στην άλλη. Κάθε φορά που θα κάνετε σωστά τους υπολογισµούς, τα παπούτσια του βασιλιά θα χωράνε ακριβώς µέσα στις οπές των καρτών!

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

5-8 €26,50 4581

8. Ποντικάκι

Βοηθήστε το πεινασµένο ποντικάκι να µαζέψει τα τυριά που θέλει και αναδειχθείτε νικητές. Ρίχνετε τα ειδικά ζάρια που θα βρείτε στο πακέτο και τοποθετείτε τα κοµµάτια πάνω στη διαιρεµένη σε κοµµάτια ράχη του χαριτωµένου τρωκτικού πριν σας προλάβει ο συµπαίκτης σας. Ίσως τελικά τα κλάσµατα να είναι ευκολότερα απ’ ό,τι νοµίζατε...

8 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

9+ €39 904404

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... ΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΛΥΒΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΤΗ;

www.caelesteshop.gr //

9


µικρές ηλικίες Κάντε τα στον κόσ πρώτα σας βήµα µο της τα µε τρισδιά στατα βο αρχιτεκτονικής υνά, δέντ ρα και κ τίρια!

1. Μικρός αρχιτέκτονας

Τι θα λέγατε για µερικά µαθήµατα αρχιτεκτονικής; Έχετε µπροστά σας έναν χάρτη, µια ξύλινη επίπεδη επιφάνεια και τρισδιάστατα µοντέλα που αναπαριστούν δέντρα και κτίρια. Επεξεργαστείτε το χάρτη, τοποθετήστε τα µοντέλα σας στα σηµεία που πρέπει και... ξάφνου τα δισδιάστατα σηµεία του χάρτη παίρνουν τρισδιάστατη µορφή πάνω στην ξύλινη επιφάνεια!

2. Προσθέστε... γεωµετρικά

Σας αρέσουν οι σπαζοκεφαλιές και ειδικότερα αυτές που περιλαµβάνουν και αριθµούς; Με το παιχνίδι αυτό σας δίνεται η δυνατότητα να κατανοήσετε γεωµετρικά σχήµατα, να τα προσθέσετε και να βρείτε το αριθµητικό αποτέλεσµα που προκύπτει, υπολογίζοντας τα επιµέρους κοµµάτια των σχηµάτων. Θα τα καταφέρετε;

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

4+ €59 3137

3. Οι πρώτες κατασκευές

Το ξέρατε ότι µπορείτε να κατασκευάσετε οι ίδιοι τα παιχνίδια που θα παίζετε; Βιδώνοντας τα 100 διαφορετικά κοµµάτια µε το πλαστικό κατσαβιδάκι που θα βρείτε στο κουτί, έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε 10 διαφορετικά µοντέλα, όπως αυτοκίνητο, ροµπότ, αεροπλάνο ή ελικόπτερο, ανάλογα µε τη διάθεση και το θέµα του παιχνιδιού σας!

4. Οι πρώτες

µηχανικές κατασκευές

Με αυτό το σετ κατασκευών µπορείτε να αξιοποιήσετε τους νόµους της µηχανικής και να δώσετε κίνηση σε κάθε ένα από τα δέκα διαφορετικά µοντέλα που θα κατασκευάσετε. Θα δείτε πώς κινούνται οι τροχοί των αυτοκινήτων, πώς η περιστροφή µιας τροχαλίας δίνει κίνηση στον φορτοεκφορτωτή και πολλές άλλες εκπλήξεις!

5. Οι πρώτες

κατασκευές µε µοτέρ

Γνωρίζετε πώς λειτουργεί ένα ηλεκτρικό µοτέρ; Σε αυτό το σετ µπορείτε να δηµιουργήσετε 10 διαφορετικού τύπου µοντέλα, από φουτουριστικά οχήµατα µέχρι τελεφερίκ, ένα τη φορά, και να τοποθετήσετε το µοτέρ που θα βρείτε στη συσκευασία για να δώσετε κίνηση στις κατασκευές σας.

10

// www.caelesteshop.gr

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

4 ΗΛΙΚΙΑ

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

4+ €29,99 760260

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

5+ €33 5273

4+ €34,99 760261

5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

4+ €34,99 760262


6. Σχεδιάζω µε χρωµατιστή άµµο / Βασίλισσες

Η άµµος στην υπηρεσία της τέχνης. Στόχος σας είναι να χρωµατίσετε τις εικόνες που θα βρείτε στο πακέτο, όχι όµως µε τις συµβατικές µεθόδους που γνωρίζουµε, αλλά µε χρωµατιστή άµµο. Η βασίλισσα πρέπει να ξαναβρεί το χρώµα της!

6 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7. Σχεδιάζω µε χρωµατιστή άµµο / Κήπος

6+ €17,50 8632

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να γεµίσετε τον κήπο σας µε άµµο; Ακούγεται κάπως παράξενο, αλλά στην περίπτωσή µας έχει ευεργετικά αποτελέσµατα! Με την άµµο σε διαφορετικά χρώµατα, που θα βρείτε µέσα στη συσκευασία, θα µπορέσετε να γεµίσετε µε χρώµα την εικόνα σας.

5+ €31,50 ΣΕ870

8. Πλαστοζυµαράκι

7 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €17,50 8636

9 Μωσαϊκό ψαράκι ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €20 269203

Μωσαϊκό κοσµήµατα ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €20 269202

Δηµιουργήστε αντικείµενα από το µηδέν µε το επαναστατικό υλικό patarev. To patarev είναι πολύ ανθεκτικό και, όταν στεγνώνει, γίνεται όπως ο πηλός. Αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγµα δηµιουργίας διαφόρων αντικειµένων, όπως κοσµήµατα, µπρελόκ για τα κλειδιά και µαγνήτες, ενώ δεν έχει τα µειονεκτήµατα της παραδοσιακής πλαστελίνης, καθώς είναι πιο ανθεκτικό και δεν αφήνει υπολείµµατα στα δάχτυλα.

9. Μωσαϊκό Ψαράκι / Κοσµήµατα

Το παιχνίδι αυτό µας παραπέµπει στη γνωστή τεχνική των ψηφιδωτών, µόνο που σε αυτή την περίπτωση συνδυάζεται η αισθητική µε την αριθµητική. Καλύψτε τους αριθµούς που βρίσκονται στην επιφάνεια της εικόνας µε το αντίστοιχο αριθµηµένο και χρωµατισµένο κοµµάτι και κολλήστε το. Το αποτέλεσµα θα σας ανταµείψει!

προτείνει

το // ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΞΥΠΝΟΥ ΜΑΘΗΤΗ Μέσα από τα παιχνίδια αυτού του βιβλίου τα παιδιά εξοικειώνονται µε τον γραπτό και προφορικό λόγο, τις µαθηµατικές πράξεις κ.ά.

// http://www.hamogelo.gr Μάθετε περισσότερα για τον ελληνικό εθελοντικό σύλλογο «Το χαµόγελο του παιδιού», που ασχολείται έµπρακτα µε τα προβλήµατα των παιδιών, και ενισχύστε την αξιόλογη προσπάθειά του.

15

ΚΩΔΙΚΟΣ: 9789607563, ΤΙΜΗ: €12,

www.caelesteshop.gr //

11


φύση / περιβάλλον 1. Θερµοκήπιο µαγεµένος νεραϊδόκηπος

Με το βοτανικό κήπο µπορείτε να παρακολουθήσετε τον τρόπο µε τον οποίο αναπτύσσεται η χλωρίδα στη φύση, µε τη διαφορά ότι αυτό θα γίνεται στο δωµάτιό σας! Η συσκευασία περιλαµβάνει όλα τα αναγκαία σύνεργα για να φτιάξετε το δικό σας θερµοκήπιο.

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

3+ €31,50 604418

Δηµιου παρακολ ργήστε το δικό ουθήστε σ από κον ας θερµοκήπιο κ τά το φυ τικό βασ αι ίλειο.

2. Θερµοκήπιο κάκτων

Οι κάκτοι θεωρούνται ένα από τα πιο παράξενα είδη φυτών. Χρειάζονται ελάχιστο νερό για να συντηρηθούν, ενώ ξεχωρίζουν για την άγρια οµορφιά και τα αιχµηρά αγκάθια τους! Γνωρίστε τους από κοντά, παρατηρώντας την ανάπτυξή τους από... απόσταση!

3. Μικρό εντοµοσκόπιο

Για να παρατηρήσει κανείς έναν µικρό οργανισµό, πρέπει να του περιορίσει το χώρο και να έχει στην κατοχή του ένα µεγεθυντικό εργαλείο για να παρατηρεί τις λεπτοµέρειες των λειτουργιών του. Όταν αυτές οι δυνατότητες εσωκλείονται σε ένα αντικείµενο, τότε η παρατήρηση φυσικών και ζωικών οργανισµών γίνεται παιχνίδι!

4. Θερµοκήπιο

εξωτική ζούγκλα

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τα εξωτικά και σαρκοφάγα φυτά που ευδοκιµούν στις ζούγκλες της µακρινής Λατινικής Αµερικής. Θα πιστεύατε ποτέ ότι µπορείτε να καλλιεργήσετε κι εσείς µερικά από αυτά και µάλιστα στο σπίτι σας; Πλέον έχετε πολλούς λόγους να το πιστέψετε! Ή, µάλλον, πολλούς σπόρους...

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

3+ €31,50 604419

3

5. Τριπλό εντοµοσκόπιο

Αυτό το εντοµοσκόπιο διαφέρει από όλα τα άλλα, από όποια πλευρά και αν το δείτε! Τώρα µπορείτε να παρατηρήσετε το µικρό οργανισµό που έχετε στην κατοχή σας από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες: πάνω, πλάι και κάτω! Το τριπλό εντοµοσκόπιο επιτυγχάνει µεγέθυνση 4x.

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

2+ €31,50 604435

5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

12

// www.caelesteshop.gr

6+ €4 80201

6+ €8,50 8030


. / Απολαύστε την επαφή µε τη φύση και αφεθείτε στη µαγεία της /.

6. Σετ πολυεργαλείων

τη φύση! σεις σας σ ή µ ρ ο ξ ε ις χος στ τος σύµµα Ο αχώρισ

Το σετ πολυεργαλείων που πρέπει να έχει κάθε εξερευνητής που σέβεται τον εαυτό του! Περιλαµβάνει πολυεργαλείο µε έξι διαφορετικές λειτουργίες, θερµόµετρο, φακό LED και σφυρίχτρα από αλουµίνιο. Όλα αυτά εφαρµόζουν τέλεια στη θήκη που θα βρείτε στη συσκευασία, ιδανική για να µεταφέρει όλα τα εξαρτήµατά σας µε ασφάλεια!

7. Βιότοπος εντόµων πασχαλίτσα

Οι πασχαλίτσες είναι ένα από τα πιο όµορφα είδη εντόµων στη Γη, ενώ θεωρούνται και πρόδροµοι της άνοιξης. Τώρα πια δεν χρειάζεται να περιµένετε τόσο καιρό για να τις δείτε! Το σετ περιλαµβάνει κατασκευή µε προστατευτικό δίχτυ, που αποτελεί την κατοικία τους, τροφή, καθώς και µεγεθυντικό φακό.

8. Μεγεθυντικός φακός 6 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €31,50 1573

Το πολυτιµότερο εργαλείο των επίδοξων ερευνητών µας! Με τον µεγεθυντικό φακό µπορείτε να παρατηρείτε από κοντά τις κινήσεις των µικρότερων πλασµάτων του ζωικού και του φυτικού βασιλείου. Αν πάλι δεν σας αρέσει η βιολογία αλλά η γεωλογία, µπορείτε να µελετήσετε µε ακρίβεια τα χαρακτηριστικά των πετρωµάτων.

9. Φυτώριο φράουλας, πιπεριάς, κολοκύθας

7 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

3+ €26 604423

8 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

5+ €5 70208

Από την παραγωγή στην κατανάλωση! Καλλιεργήστε τις δικές σας πιπεριές, φράουλες και µικροσκοπικές κολοκύθες και δώστε άλλη γεύση και νοστιµιά στα γεύµατά σας. Κάθε µία από τις συσκευασίες περιέχει τα απαραίτητα συστατικά για την ανάπτυξή τους, όπως οργανικούς σπόρους, ειδικό δοχείο βάσης, ακόµη και συνταγές. Η διάρκεια ζωής κάθε φυτικού οργανισµού µπορεί να φτάσει µέχρι τα πέντε χρόνια!

9

Φυτώριο φράουλας ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €6,50 2004

Φυτώριο πιπεριάς ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €6,50 2000

Φυτώριο καλοκύθας ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €6,50 2005

www.caelesteshop.gr //

13


φύση / περιβάλλον ή σας διάθεσ η τ σ ε χετ ατα ας! φανό έ ξαρτήµ σ τόν το παραίτητα ε αποδράσεις υ α ε α Μ ς α ε τ λ γά όλα και µε µικρές ς ι τ α γι

Φανός κατασκηνωτή

Το µόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιστρέψετε το µανιατό και θα δείτε τα πέντε λαµπάκια LED να ενεργοποιούνται και να φωτίζουν το χώρο γύρω σας, χωρίς µπαταρίες ή κάποια άλλη εξωτερική παροχή ρεύµατος! Επιπλέον, διαθέτει κρίκο, πυξίδα και σφυρίχτρα, απαραίτητα εξαρτήµατα για το ταξίδι σας. ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

5+ €39,50 1901

7+ €11 ΕΙΝ2384

1. Ποιότητα εδάφους

Γνωρίζετε ότι το έδαφος δηµιουργείται από το σπάσιµο βράχων σε µικρότερα κοµµάτια ή πόσα είδη εδάφους υπάρχουν και ποιο ρόλο παίζει η ποιότητά τους στην ανάπτυξη των φυτών; Αυτά τα ερωτήµατα και πολλά άλλα θα µπορέσετε να απαντήσετε διεξάγοντας µία σειρά από άκρως ενδιαφέροντα πειράµατα από το πειραµατικό πακέτο “Ποιότητα εδάφους”.

14

// www.caelesteshop.gr

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €11 ΕΙΝ2384

2. Όξινη βροχή

Τι είναι η όξινη βροχή; Ποια είναι η κύρια πηγή της; Τι την προκαλεί; Πόσο πολύ επηρεάζονται η χλωρίδα και η πανίδα από την αυξανόµενη οξύτητα και σε ποιον βαθµό µπορεί να καταστρέψει, εκτός από τα δέντρα, ακόµα και το ίδιο το έδαφος; Πώς µπορούµε να µετρήσουµε τα επίπεδα οξύτητας στο νερό; Βρείτε τις απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήµατα πραγµατοποιώντας έξυπνα και απλά πειράµατα.

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €11 ΕΙΝ2384

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €11 ΕΙΝ2384

3. Ατµοσφαιρική

4. Υπερθέρµανση

Τι επιπτώσεις έχει η µόλυνση της ατµόσφαιρας στον άνθρωπο και τους υπόλοιπους οργανισµούς; Εκτελέστε απλά αλλά εξαιρετικά ενδιαφέροντα πειράµατα, µε υλικά που θα βρείτε στη συσκευασία και ένα κατανοητό εγχειρίδιο οδηγιών, τα οποία θα διευρύνουν τις γνώσεις σας σχετικά µε τη µόλυνση της ατµόσφαιρας και τις βλαβερές συνέπειές της.

Με ποιο τρόπο επηρεάζουν τα αέρια τη θερµοκρασία της Γης; Τι είναι το φαινόµενο του θερµοκηπίου; Πώς προκαλείται; Βρείτε την απάντηση στα παραπάνω ερωτήµατα διεξάγοντας µία σειρά πειραµάτων που θα βρείτε τόσο διασκεδαστικά όσο και εκπαιδευτικά. Βοηθός σας στα πειράµατα αυτά είναι το σετ οδηγιών και τα εξαιρετικά εύχρηστα υλικά που συµπεριλαµβάνονται στο κουτί.

ρύπανση

του πλανήτη


5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6

5+ €7 1908

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €5,60 74523

5. Πυξίδα ηλιακό ρολόι

Θα αποδειχθεί ο πολυτιµότερος σύντροφος στις εξερευνήσεις σας, αφού µπορεί να σας δείξει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσετε. Μοναδική προϋπόθεση να έχετε ήλιο ολόγυρά σας ή κάποιο τεχνητό φως! Είναι πολύ ελαφριά και διαθέτει κρίκο για να την κρεµάτε στο σάκο σας.

6. Πυξίδα µε καθρέφτη

Πυξίδα πολλαπλών χρήσεων και για απαιτητικές καταστάσεις. Συγκεκριµένα, απευθύνεται σε όσους από εσάς χάνετε το δρόµο σας µέσα στο δάσος ή ακόµα και το δρόµο για τη δουλειά σας! Αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την πιθανότητα να κρατήσετε αυτήν την πυξίδα για πάντα κοντά σας.

7. Μεγάλο περισκόπιο / Μικρό περισκόπιο

7 Περισκόπιο µεγάλο ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

4+ €19 3020

Περισκόπιο µικρό ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

4+ €6,50 3050

Μυρµηγκοφωλιά κλασική ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €25 862510

Μυρµηγκοφωλιά µε LED κόκκινο ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €45 862517

Μυρµηγκοφωλιά µε LED πράσινο ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

το // ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ Μάθετε τι ακριβώς σηµαίνει η υπερθέρµανση του πλανήτη, πώς τον επηρεάζει και πώς µπορούµε να την περιορίσουµε.

8+ €45 862518

8. Μυρµηγκοφωλιά κλασική, µυρµηγκοφωλιά κόκκινη, µπλε & πράσινη

8

ΗΛΙΚΙΑ

Περισκόπια σε πολλά χρώµατα για όσους δεν θέλουν να σταµατούν µπροστά σε κανένα εµπόδιο. Αν λοιπόν βρεθείτε εν µέσω πλήθους και δεν µπορείτε να δείτε µακριά ή αν συναντήσετε έναν τοίχο και θέλετε να δείτε τι κρύβεται πίσω από αυτόν, µην απογοητεύεστε. Το περισκόπιο θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Μυρµηγκοφωλιά µε LED µπλε ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €45 862512

Αν από µικρά παιδιά αναρωτιόσαστε πώς ζουν τα µυρµήγκια, πώς µοιάζουν οι φωλιές τους και τι κάνουν κάτω από το έδαφος, ήρθε η στιγµή να λύσετε τις απορίες σας. Η µυρµηγκοφωλιά σε τζελ σας εισάγει στην κυριολεξία στα άδυτα του µικρόκοσµου των “ακούραστων εργατών” της φύσης και σας αποκαλύπτει τον µυστήριο και εντυπωσιακό τρόπο ζωής τους.

προτείνει // http://www.arktouros.gr Ο Αρκτούρος είναι µια µη κυβερνητική, µη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1992 µε σκοπό την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.

ΚΩΔΙΚΟΣ: 21249, ΤΙΜΗ: €13,05

www.caelesteshop.gr //

15


κατασκευές 1.Κόκκινο αεροσκάφος

1

Αυτό το αεροπλάνο είναι οµοίωµα των αεροσκαφών που χρησιµοποιούν οι κορυφαίοι πιλότοι του κόσµου στις αεροπορικές επιδείξεις τους και κάνουν τον κόσµο να καρδιοχτυπά και να τους θαυµάζει. Το έντονο κόκκινο χρώµα του δεν αφήνει τα βλέµµατα να ξεκολλήσουν από πάνω του, ενώ το σχήµα των φτερών του και το οξύ ρύγχος τού χαρίζουν απίστευτη ευελιξία και το καθιστούν πιστό φίλο για κάθε επιδέξιο πιλότο.

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €29,99 843703

2. Κατασκευή

3 οχηµάτων εργασίας

Το συγκεκριµένο πακέτο περιέχει 170 κοµµάτια, µε τα οποία µπορείτε να συναρµολογήσετε τριών ειδών οχήµατα: ένα εκχιονιστικό, ένα γερανοφόρο φορτηγό και ένα όχηµα µε καρότσα. Περιέχονται αναλυτικές οδηγίες καθώς και τα απαραίτητα εργαλεία.

3. Κατασκευή 10 µοντέλων

Δηµιουργήστε δέκα διαφορετικά µοντέλα, καθένα µε µία ξεχωριστή λειτουργία. Μπορείτε να συναρµολογήσετε ελικόπτερα, φορτωτές, αεροπλάνα, γερανούς, µοτοσυκλέτες και πολλά άλλα, τα οποία µάλιστα διαθέτουν µηχανισµό µε γρανάζια ή µε ιµάντες, που επιτρέπει τη µετάδοση της κίνησης από ένα σηµείο σε κάποιο άλλο. Περιλαµβάνονται αναλυτικές οδηγίες για την κατασκευή πέντε µοντέλων και ιδέες για άλλα πέντε.

4. Κατασκευή

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €25 00083

8+ €24,99 835510

20 µοντέλων

Αν οι βίδες, τα παξιµάδια και τα γρανάζια είναι το στοιχείο σας, µάλλον δεν θα µπορέσετε να αντισταθείτε σε αυτό το πακέτο. Μπορείτε να συναρµολογήσετε συνολικά είκοσι κατασκευές, όπως µηχανήµατα εκσκαφής, µοτοσυκλέτες, αγωνιστικά οχήµατα, γερανούς, ελικόπτερα και αεροπλάνα, οι οποίες µάλιστα θα διαθέτουν και δυνατότητα κίνησης, αφού στη συσκευασία συµπεριλαµβάνεται ηλεκτρικός κινητήρας 3Volt.

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

5. Κατασκευή 30 µοντέλων

Ποτέ άλλοτε ένα πακέτο δεν σας έδινε τόσες πολλές εναλλακτικές δυνατότητες συναρµολόγησης. Μετατρέψτε το πλούσιο περιεχόµενο του πακέτου σε πολύπλοκα δηµιουργήµατα µε εντυπωσιακές λειτουργίες. Η «καρδιά» των κατασκευών σας είναι ο ηλεκτρικός κινητήρας των 6Volt, ο οποίος θα δώσει ζωή στις δηµιουργίες σας.

5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

16

// www.caelesteshop.gr

8+ €59,99 837530

8+ €39,98 836520


. / Γνωρίστε το συναρπαστικό κόσµο των κατασκευών /.

6. Κατασκευή

οχηµάτων κλαρκ

Συναρµολογήστε ένα περονοφόρο όχηµα µε πραγµατικό µηχανισµό ανύψωσης και άλλες απίθανες ιδιότητες. Εκτός από το σύνθετο µηχανισµό µε τα γρανάζια και τους ιµάντες, διαθέτει σύστηµα διεύθυνσης για να στρίβουν οι πίσω τροχοί, καθώς και µοχλό για την αλλαγή της κλίσης ανύψωσης. Η συσκευασία περιλαµβάνει 430 κοµµάτια και αναλυτικές οδηγίες συναρµολόγησης.

7. Κατασκευή

τηλεκατευθυνόµενου τζιπ

Δαµάστε κάθε είδους επιφάνεια! Συναρµολογήστε δύο διαφορετικά τζιπ µε αναρτήσεις και τεράστιους τροχούς. Στο πακέτο συµπεριλαµβάνεται φορτιστής µπαταριών, ώστε η διασκέδαση να µην τελειώνει ποτέ!

ς που οσκάφο ρ ε α ο τ υ όλ ου. µε το απ ου κόσµ αιθέρες πιλότοι όλου τ ς υ ο τ ε ι ξο ήστ Κατακτ εύουν οι επίδο λατρ

8. Μαχητικό αεροσκάφος

6 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Κατασκευάστε το θρυλικό Spitfire, το µαχητικό που παρέµεινε ανίκητο σε όλες τις εναέριες συµπλοκές του Β’ Παγκοσµίου Πολέµου, που καθόρισε την τύχη της Ευρώπης. Συναρµολογήστε κοµµάτι-κοµµάτι την άτρακτο, τους τροχούς, τον έλικα, το θάλαµο του πιλότου και τα χαρακτηριστικά κοίλα φτερά του και νιώστε σε κάθε κοµµάτι την ένταση εκείνης της περιόδου. Το µοντέλο απαρτίζεται από 319 κοµµάτια.

8+ €66 00008

9. Συλλεκτικό τρένο 7 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

, πιστό δηµιουργία υ ‘30, ή τ ισ ρ ω χ µατικά ξε καετίας το Μια πραγ τµοµηχανής της δε τυπωσιάσει! α ν ε ο ς αντίγραφ ουρο πως θα σα ίγ σ ι α ίν ε

9 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €68 00024

8 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €49,98 830525

Το περιεχόµενο αυτού του κουτιού δεν συγκρίνεται µε κανένα άλλο, όχι µόνο λόγω των πολυάριθµων κοµµατιών που περιλαµβάνει, αλλά κυρίως λόγω των εντυπωσιακών αριστουργηµάτων της µηχανικής που µπορείτε να δηµιουργήσετε. Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτή την πραγµατικά εντυπωσιακή ατµοµηχανή, που είναι πιστό αντίγραφο του µοντέλου Hudson Locomotive της δεκαετίας του ’30; Μπορείτε επίσης να δηµιουργήσετε άλλα έξι µοντέλα, µεταξύ των οποίων δύο µοντέλα τρένων, ένα υποβρύχιο, ένα αυτοκίνητο υψηλών ταχυτήτων και ένα όχηµα που θυµίζει το Model-A της Ford.

8+ €119,99 830507

www.caelesteshop.gr //

17


κατασκευές δύο και τα ουν να ς ε ρ ή τ π ινη ς επιτρέ η ρικοί κ ι ηλεκ ουλντόζας τ ο ν έ µ π ω τ µ ! α ς ή µ η ν τ θι σω Οι εν µοτέρ αυτής ται σαν αλη α εί ρ ν ι ε κ τ ό ρ µικ

2

Μπλε pull back ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €23,99 864951

Πράσινο pull back ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

11-16 €179,99 8275

11-16 €129,99 8297

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

1. Μηχανοκίνητη

2. Κατασκευή mini

Αυτή η τηλεκατευθυνόµενη µπουλντόζα µετακινεί ακόµα και βουνά! Διαθέτει ενσωµατωµένους δύο ισχυρούς ηλεκτρικούς κινητήρες, που της επιτρέπουν να κινείται όπως ακριβώς και µία αληθινή, ενώ δύο µικρότερα µοτέρ µετακινούν την τεράστια τσάπα και το πίσω µαχαίρι. Διαστάσεις: 47x25cm.

Μικρά µόνο στο µάτι, γιατί όταν τα δείτε να κινούνται θα διαπιστώσετε ότι τα φαινόµενα απατούν! Με κάθε ένα από τα δύο αυτά πακέτα έχετε τη δυνατότητα συναρµολόγησης και δεύτερου εναλλακτικού αυτοκινήτου, ώστε να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο. Συναρµολογήστε τα και αφήστε τα λάστιχα να πάρουν φωτιά!

µπουλντόζα

8+ €23,99 864952

αυτοκινήτων pull-back

8+ €49,99 837531

3. Όχηµα εκτός δρόµου 4. Αυτό το όχηµα είναι ειδικά σχεδιασµένο να κινείται ακόµα και στα πιο απίθανα εδάφη, ενώ ενσωµατώνει όλες τις λειτουργίες που διαθέτουν και τα πραγµατικά εκτός δρόµου οχήµατα, όπως αναρτήσεις, σύστηµα ανύψωσης, φώτα, ηλεκτροκίνητο γάντζο, έµβολα που κινούνται µέσα στον κινητήρα, διαφορικό και πολλά άλλα. Ανακαλύψτε τα!

Τηλεκατευθυνόµενος φορτωτής

Αδειάστε τα εκατοντάδες κοµµάτια στο τραπέζι και αρχίστε τη συναρµολόγηση. Σιγά σιγά θα δείτε να σχηµατίζεται µια απίθανη µπουλντόζα, µε µεγάλους τροχούς και φαρδιά κουτάλα. Υπάρχει όµως και µια σηµαντική λεπτοµέρεια, την οποία µάλλον δεν περιµένατε: η κουτάλα είναι τηλεχειριζόµενη και κινείται! Οκτώ δυνατότητες συναρµολόγησης.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... ΤΟ ΑΛΦΑΔΙ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1661 ΚΑΙ ΟΙ ΚΤΙΣΤΕΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;

18

// www.caelesteshop.gr


6 ΗΛΙΚΙΑ

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

5 ΗΛΙΚΙΑ

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7 ΗΛΙΚΙΑ

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €79,99 838541

9-12 €119,99 4958

ν. υές τασκε ωµάτω κές κα ικών κυκλ ι γ ρ υ ο ρ τ ηλεκτ τα λει Απόλυ κόσµο των ν ο στ σάγουν σας ει

8 ΗΛΙΚΙΑ

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

5. Δεινόσαυρος γίγας

9-16 €74,99 8292

9+ €160 91083

6. Γερανός εναεριτών

Η όψη του είναι πραγµατικά εντυπωσιακή. Πού να τον δείτε να κινείται κιόλας... Με τα κοµµάτια του πακέτου µπορείτε να συναρµολογήσετε τρεις διαφορετικές φιγούρες, κάθε µία µε τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Στη συσκευασία θα βρείτε, εκτός από τα µοτέρ, και το τηλεχειριστήριο µε το οποίο θα ελέγχετε την κατασκευή σας.

Αµέτρητα γρανάζια, διαφορικά, µοχλοί, άξονες, ηλεκτρικοί κινητήρες. Συναρµολογήστε ένα µεγάλο γερανό που θα διαθέτει τις λειτουργίες ενός κανονικού, χάρη στον ηλεκτροκίνητο ανυψωτικό µηχανισµό. Το µήκος της κατασκευής είναι 31 εκατοστά, ενώ ο βραχίονας µπορεί να φτάσει τα 41 εκατοστά σε ύψος! Δύο δυνατότητες συναρµολόγησης.

7. Τηλεχειριζόµενος

8. Κατασκευές

Δύο λέξεις χαρακτηρίζουν αυτόν το γερανό: πολυπλοκότητα και δύναµη. Δεν είναι µόνο η κίνηση στους τροχούς που του επιτρέπει να µετακινείται µπροστά και πίσω, είναι ταυτόχρονα ο µεγάλος βραχίονας και ο γάντζος, οι οποίοι ανεβοκατεβαίνουν µε το πάτηµα ενός κουµπιού. Και όλα αυτά γίνονται µε τηλεχειρισµό, χάρη στο σύστηµα υπερύθρων!

Πώς λειτουργεί ένα ηλεκτρικό κύκλωµα; Τι είναι ο ηλεκτρονόµος και τι το τρανζίστορ; Κατασκευάζοντας απόλυτα λειτουργικές κατασκευές, οι έννοιες των παράλληλων και των σε σειρά συνδέσεων αναλύονται βήµα-βήµα. Κατασκευάστε, µεταξύ άλλων, ένα συναγερµό, έναν αυτόµατο στεγνωτήρα χεριών, ακόµα και µια γκαραζόπορτα µε µαγνητικό αισθητήρα.

γερανός

µε ηλεκτρισµό

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... ΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ LEVI HUTCHINS ΤΟ 1787; www.caelesteshop.gr //

19


κατασκευές 1. Συλλέκτης κρυστάλλων

Για να επιβιώσουν οι άποικοι στον Κόκκινο Πλανήτη πρέπει να εξασφαλίσουν ενέργεια από τους κρυστάλλους που βρίσκονται στο υπέδαφός του. Το µηχάνηµα αυτό διαθέτει ερπύστριες που του επιτρέπουν να κινείται µε άνεση στα ανώµαλα εδάφη του Άρη, ενώ οι τεράστιοι περιστρεφόµενοι κοπτήρες κάνουν πιο εύκολη την εξόρυξη των κρυστάλλων.

2. Διαστηµική βάση

Οι άποικοι του Κόκκινου Πλανήτη σκάβουν την επιφάνειά του για να εξασφαλίσουν ενέργεια από τους κρυστάλλους. Οι εξωγήινοι όµως εποφθαλµιούν τον ορυκτό πλούτο και είναι διατεθειµένοι να πολεµήσουν για αυτό. Θα µπορέσουν άραγε οι άποικοι του Άρη να υπερασπιστούν τη διαστηµική βάση τους, χρησιµοποιώντας τους ειδικούς πυραύλους;

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7-12 €64,99 7645

3. Το πολεµικό σκάφος του Anakin

Πολεµήστε τις δυνάµεις των αυτονοµιστών! Βγαλµένο από την ταινία “Ο πόλεµος των άστρων”, το διαστηµόπλοιο αυτό είναι έτοιµο για µάχη. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πραγµατικού διαστηµοπλοίου, καθώς και ειδικό σύστηµα προσγείωσης. Μην κάθεστε, λοιπόν! Συναρµολογήστε το και αναβιώστε τις θρυλικές µάχες της ταινίας. Στη συσκευασία περιλαµβάνονται επίσης οι φιγούρες του R2-D2 και του Anakin Skywalker µε το φωτόσπαθό του.

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8-14 €119,99 7690

4. Το πολεµικό σκάφος των Magna Guard

Όσοι αποκτήσουν το διαστηµόπλοιο MagnaGuard Starfighter θα µπορέσουν να στείλουν το σωµατοφύλακα του General Grievous σε µια πολύ δύσκολη αποστολή. Το σκάφος περιλαµβάνει θάλαµο ελέγχου και χώρους µηχανών που ανοίγουν, για να δείτε το εσωτερικό τους. Στη συσκευασία περιλαµβάνονται δύο φιγούρες των MagnaGuard.

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

20

// www.caelesteshop.gr

7-12 €32,99 7669

8-12 €59,99 7673


5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

5. Αραχνοειδής µηχανή

7-12 €49,99 7681

Κατά τη διάρκεια του Πολέµου των Άστρων οι αυτονοµιστές εξαπέλυσαν αυτήν την αραχνοειδή µηχανή ενάντια στις κυβερνητικές δυνάµεις. Διαθέτοντας δύο κανόνια λέιζερ και τέσσερα ανεξάρτητα πόδια, αυτό το σκάφος ήταν ιδιαίτερα αποτελεσµατικό στην εξαπόλυση επιθέσεων ταυτόχρονα σε επίγειους και ιπτάµενους στόχους. Στη συσκευασία περιλαµβάνονται πέντε φιγούρες. Τεµάχια: 206

6 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6. Twilight

9-14 €159,99 7680

Το Twilight είναι το πανίσχυρο αστροσκάφος που χρησιµοποιούσε ο Anakin Skywalker κατά τη διάρκεια του Πολέµου των Άστρων. Αποκτήστε το και γίνετε κι εσείς ένας από τους λίγους που θα έχουν στο δωµάτιό τους αυτό το φουτουριστικό αστροσκάφος, βγαλµένο από τις ανελέητες µάχες που καθόρισαν την πορεία του σύµπαντος.

7-12 €54,99 7678

7. Πολεµικό ελικόπτερο Droid

Οι αυτονοµιστές κατασκεύασαν το αεροσκάφος αυτό για να αντεπιτεθούν στα ισχυρά µαχητικά διαστηµόπλοια του κυβερνητικού στόλου κατά τη διάρκεια του Πολέµου των Άστρων. Χάρη στα όπλα που διαθέτει στα φτερά του, τα αµέτρητα λέιζερ και τις ειδικές βόµβες, µπορεί να εξαπολύσει καταστρεπτικά πυρά. Στη συσκευασία περιλαµβάνονται επτά φιγούρες. Τεµάχια: 329

8. Cuboro

8

CUBORO Standard ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

το // ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ Μια σειρά από µυστηριώδη σχέδια του σπουδαίου Λεονάρντο Ντα Βίντσι µε ρεαλιστικές τρισδιάστατες απεικονίσεις.

4+ €210 111

CUBORO Basis ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

4+ €150 117

CUBORO Multi ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €118,50 115

Ένα κατασκευαστικό παιχνίδι για παιδιά, που συνδυάζεται µε την ποιότητα ελβετικής κατασκευής. Μπορείτε να κάνετε αµέτρητους κατασκευαστικούς συνδυασµούς και, όταν θελήσετε να ανεβείτε επίπεδα, υπάρχουν πακέτα µε συµπληρωµατικούς κύβους για προέκταση είτε εσωτερικών είτε εξωτερικών διαδρόµων, καθώς και βιβλία ιδεών. Διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: βασική, για προχωρηµένους και µια έκδοση που αποτελεί επέκταση και δεν λειτουργεί αυτόνοµα.

προτείνει // http://www.science. howstuffworks.com Ιστοσελίδα µε ποικίλο γνωστικό περιεχόµενο. Θα βρείτε θέµατα που αφορούν την επιστηµονική κοινότητα, αλλά και θέµατα τεχνολογίας και επικοινωνιών.

ΚΩΔΙΚΟΣ: Η104, ΤΙΜΗ: €19,80

www.caelesteshop.gr //

21


εναλλακτική ενέργεια 1. Τηλεκατευθυνόµενο αυτοκίνητο υδρογόνου

Το απόλυτο αυτοκίνητο υδρογόνου τώρα και σε τηλεκατευθυνόµενο! Η τεχνολογία των κυψελών καυσίµου υδρογόνου εσωκλείεται σε ένα όχηµα µε φουτουριστικό design, το οποίο είναι άκρως φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς το µόνο καυσαέριό του είναι το νερό! Το πιο σηµαντικό, δε, είναι ότι παράγετε µόνοι σας το υδρογόνο, χρησιµοποιώντας ένα µικρό φωτοβολταϊκό και µια µονάδα ηλεκτρόλυσης.

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

12+ €199 HFC-30

ας. της ενέργει τον τοµέα η ύλη! σ η σ τα σ ά ιµ Επαν ο ως καύσ Το υδρογόν

2. Αυτοκίνητο υδρογόνου

Πάρτε µέρος στην προσπάθεια διάσωσης του πλανήτη µας. Με αυτό το πακέτο µπορείτε να κατασκευάσετε και να θέσετε σε λειτουργία το δικό σας αυτοκίνητο, το οποίο χρησιµοποιεί µια νέα, επαναστατική τεχνολογία, φιλική προς το περιβάλλον, την τεχνολογία του υδρογόνου. Το συγκεκριµένο όχηµα είναι τηλεχειριζόµενο µε µπροστινή και πίσω κίνηση.

3. Φακός δυναµό

Συµβάλετε στην καταπολέµηση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, χρησιµοποιώντας µια ανανεώσιµη πηγή ενέργειας, φιλική προς αυτό. Με τον φακό δυναµό µπορείτε να µετατρέψετε έναν απλό ηλεκτρικό κινητήρα σε γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς µοτέρ, περιστρέφοντας απλά τη µανιβέλα! Θα αποτελέσει πολύτιµο εργαλείο για το αυτοκίνητο, το κάµπινγκ και τις εξορµήσεις σας στην ύπαιθρο.

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

12+ €160 HFC-23

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €13,50 663263

4. Ανεµιστηράκι βιοαιθανόλης

Το ανεµιστηράκι αυτό χρησιµοποιεί αιθανόλη (δηλ. οινόπνευµα) ως καύσιµο. Είναι ένα νέο είδος κυψέλης καυσίµου, η οποία µετατρέπει µόνη της την αιθανόλη σε ηλεκτρισµό εντελώς αθόρυβα και χωρίς καµία καύση. Ο ανεµιστήρας λειτουργεί ασταµάτητα για πολλές µέρες µε ένα γεµάτο µπουκαλάκι αιθανόλης. Έτσι µπορείτε να το τοποθετήσετε στο γραφείο σας, επιδεικνύοντας τις αρετές του στα έκπληκτα µάτια των συναδέλφων σας.

22

// www.caelesteshop.gr

4 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€109 HFC-22


. / Εξοικειωθείτε µε τις εναλλακτικές µορφές ενέργειας µαθαίνοντας /. Δώστ ε αξιοπο κίνηση στι ς ιώντα ς την κατασκευές ηλιακή σ ενέργ ας εια.

5. Κατασκευή

ηλιακών οχηµάτων

Στραφείτε στις εναλλακτικές µορφές ενέργειας! Μάθετε στα παιδιά σας τη σηµασία αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας. Με τα περισσότερα από 300 κοµµάτια της συσκευασίας µπορείτε να κατασκευάσετε ένα εντυπωσιακό ελικόπτερο µε απίθανες λεπτοµέρειες, καθώς και άλλες κατασκευές και µηχανήµατα που θα κινούνται χάρη στο ηλιακό φως.

6. Κατασκευή ηλιακών διαστηµικών οχηµάτων

Κατασκευάστε τρία διαφορετικά διαστηµικά οχήµατα, συναρµολογώντας τα 300 µεταλλικά κοµµάτια που θα βρείτε στο πακέτο, και αξιοποιήστε την ηλιακή ενέργεια για να θέσετε σε κίνηση τους έλικές τους. Το αποτέλεσµα είναι πιο εντυπωσιακό και από τις ταινίες επιστηµονικής φαντασίας µε διαστηµικά οχήµατα που έχετε δει µέχρι τώρα.

7. Ηλιακά µοντέλα 5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €54 00074

7 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €82,50 00073

Μάθετε τα πάντα για µία από τις σηµαντικότερες πηγές ανανεώσιµης ενέργειας, την ηλιακή! Διπλώστε µε προσοχή τα σχέδια, προσθέστε µε προσοχή τον ηλιακό κινητήρα και τα καλώδια που θα σας υποδείξουν οι οδηγίες, και οι πρωτότυπες ηλιακές κατασκευές σας είναι έτοιµες να µπουν σε λειτουργία!

8+ €34,50 66211

www.caelesteshop.gr //

23


εναλλακτική ενέργεια 1. Ηλιακή κατασκευή

αεροπλάνου/ελικοπτέρου

Κατασκευάστε ένα αεροπλάνο ή ένα ελικόπτερο και αφήστε το φως να τους δώσει ενέργεια. Το πακέτο περιλαµβάνει 188 µεταλλικά κοµµάτια, βίδες και παξιµάδια για να συναρµολογήσετε δύο κατασκευές. Ο έλικας διαθέτει ενσωµατωµένο τον ηλεκτρικό κινητήρα και τους συλλέκτες ηλιακής ενέργειας, µε αποτέλεσµα να περιστρέφεται όταν η κατασκευή σας εκτεθεί στο φως.

2. Ηλιακή

ανεµογεννήτρια

Αυτή η ανεµογεννήτρια µπορεί να µην είναι τόσο µεγάλη όσο οι αληθινές, αλλά µπορεί να διακοσµήσει το γραφείο ή το καθιστικό σας. Τοποθετήστε τη σε ένα σηµείο µε φυσικό ή τεχνητό φως και δείτε τον έλικά της να περιστρέφεται, λόγω του ηλιακού συλλέκτη που υπάρχει στη βάση της. Ύψος: 30cm.

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

2 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €40 00072

€52,50 6580

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €40 ΓΚ1165

3. Υδροπνευµατική γεννήτρια

Κατασκευάστε αυτήν τη γεννήτρια και διαπιστώστε ότι υλικά όπως το νερό ή ο αέρας έχουν ιδιότητες που δεν φανταζόσαστε µέχρι τώρα! Μπορούν, για παράδειγµα, να κινήσουν ένα δυναµό προκειµένου να παραχθεί ηλεκτρικό ρεύµα.

4. Μεταλλικός ποδηλάτης

Αυτός ο ποδηλάτης ενσωµατώνει µία από τις πιο εξελιγµένες τεχνολογίες, η οποία του επιτρέπει να κινείται διαρκώς. Η τεχνολογία αυτή ονοµάζεται φωτοβολταϊκή και το είδος της ενέργειας ηλιακή.

4 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€73 6620

5. Πνευµατικό II

Το πακέτο αυτό είναι το καλύτερο εργαλείο που µπορείτε να έχετε στα χέρια σας για να κατανοήσετε τις θαυµαστές ιδιότητες των πνευµοδυναµικών συστηµάτων, κατασκευάζοντας µηχανισµούς που χρησιµοποιούν την τελευταία λέξη της πνευµοδυναµικής τεχνολογίας!

5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

24

// www.caelesteshop.gr

9+ €150 77791


6. Πακέτο

ηλιακής ενέργειας

Kατασκευάζοντας 12 µοντέλα και διεξάγοντας 30 πειράµατα, θα ανακαλύψετε πώς τα ηλιακά πάνελ µετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρισµό και πώς οι ηλεκτρικοί κινητήρες και οι µηχανές µπορούν να πραγµατοποιήσουν αµέτρητες εργασίες. Το 64σέλιδο βιβλιαράκι θα είναι ο πολύτιµος βοηθός σας στις εφαρµογές και τα πειράµατά σας.

6 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7. Υδροπνευµατικό

8+ €60 ΓΚ3619

αυτοκίνητο

7 ΗΛΙΚΙΑ

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €48 ΓΚ1155

8 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€8,50 FL10

Aνακαλύψτε τις θαυµαστές ιδιότητες των ρευστών, κατασκευάζοντας το δικό σας υδροπνευµατικό αυτοκίνητο. Θα διαπιστώσετε πόσο εύκολο είναι πιέζοντας ένα µοχλό να µεταδώσετε την κίνηση στις ρόδες, οι οποίες θα αρχίσουν να κινούνται χωρίς να τοποθετήσετε µπαταρίες! Μπορείτε να κατασκευάσετε 7 διαφορετικά µοντέλα.

8. Μπρελόκ

µε ηλιακό συλλέκτη

Με τόσο εντυπωσιακό design και τη δυνατότητα να παράγει φως χωρίς µπαταρίες, πλέον δεν θα ανησυχείτε µήπως σας κλέψουν τα κλειδιά, αλλά το µπρελόκ που τα συγκρατεί!

9. Ανεµογεννήτρια 9 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €51,50 623913

10 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€17 3260

Κατασκευάστε αρχαίους και σύγχρονους ανεµόµυλους, δείτε από κοντά τη λειτουργία του ανεµοτροχού και της ανεµογεννήτριας που µπορείτε να µετατρέψετε σε ανεµιστήρα, καθώς και πλήθος ακόµη διαφορετικών δραστηριοτήτων που θα σας καταπλήξουν, αποδεικνύοντάς σας ότι η αιολική ενέργεια µπορεί να µετατραπεί σε ηλεκτρική.

10. Ηλιακό

αυτοκινητάκι mini

Να και το πιο µικρό ηλιακό αυτοκίνητο του κόσµου! Πρόκειται για το πιο “τρελό” οικολογικό gadget. Λίγο φως µόνο να πέσει πάνω του και οι µικροσκοπικές ρόδες του παίρνουν φωτιά! Μήκος 3,3cm, πλάτος 2,2cm, ύψος 1,4cm.

προτείνει

το

// ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ένας πρακτικός οδηγός που περιλαµεβάνει πειράµατα και µεθόδους αντιµ βάλπερι του νσης ρύπα της σης τώπι λοντος, αναλύοντας γιατί οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας είναι η µόνη λύση για ένα καθαρότερο µέλλον.

// http://www.climate.wwf.gr Η WWF Ελλάς είναι µέλος της διεθνούς οικογένειας του WWF, η οποία απαρτίζεται από 50 εθνικές οργανώσεις και αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος σε περισσότερες από 100 χώρες.

06

€12, ΚΩΔΙΚΟΣ: 960-368-252-7, ΤΙΜΗ:

www.caelesteshop.gr //

25


πειράµατα 1. Σετ µετεωρολογίας

Αν σας αρέσει η µετεωρολογία και, κυρίως, αν σας αρέσουν τα πειράµατα, αυτό το σετ είναι για εσάς. Περιλαµβάνει σύνεργα και ενδιαφέροντα πειράµατα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πολλά πράγµατα γύρω από τα καιρικά φαινόµενα. Παίρνοντας τις µετρήσεις της θερµοκρασίας µία συγκεκριµένη ώρα κάθε µέρα, θα µπορέσετε να έχετε µια σαφή εικόνα για τις θερµοκρασίες της εποχής ή του µήνα και να δείτε πώς αυτές µεταβάλλονται ή πώς επηρεάζονται από άλλα καιρικά φαινόµενα. Μάθετε πώς να φτιάχνετε γραφήµατα, κατασκευάστε έναν ανεµοδείκτη και φτιάξτε ένα µοντέλο του κύκλου του νερού στη φύση.

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

2. Πειράµατα πτήσης

6+ €21.50 ΕΙΝ266

Η επιθυµία του ανθρώπου να πετάξει τον οδήγησε στη δηµιουργία µιας ολόκληρης επιστήµης γύρω από την πτήση. Μπορεί να µην κατάφερε τελικά να πετάξει ο ίδιος, δηµιούργησε ωστόσο µηχανές που πετάνε. Τι είναι η πτήση; Τι βοηθάει τα πουλιά ή τα αεροπλάνα να πετούν; Μελετήστε µε τις διάφορες κατασκευές του πακέτου το βασικό στοιχείο της πτήσης, την άνωση. Ακόµη µάθετε πώς λειτουργεί µια µηχανή τούρµπο ή φτιάξτε το δικό σας χαρταετό και απαντήστε στα ερωτήµατα που βασάνιζαν εδώ και πολλά χρόνια τους ανθρώπους.

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €21.50 ΕΙΝ260

3. Τα 101 πειράµατα

Επιβιβαστείτε στο διαστηµόπλοιο του θείου Άλµπερτ και ακολουθήστε τον σε ένα µαγευτικό ταξίδι στον κόσµο της γνώσης και του παιχνιδιού. Στο πλούσιο αυτό πακέτο περιλαµβάνονται πολλές δεκάδες εξαρτήµατα και εργαλεία για να πραγµατοποιήσετε 101 πειράµατα πάνω στο µαγνητισµό, τον ηλεκτρισµό, τον ήχο, τη χηµεία, τις δυνάµεις, ενώ παράλληλα θα µάθετε τα πάντα για τη Γη, τις κατασκευές, τις ιδιότητες του νερού, τον καιρό, την πίεση του αέρα, την οπτική και τις πτήσεις. Με αυτό το πακέτο τίποτα δεν µένει ανεξερεύνητο!

4. Αεροναυπηγική

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €70 ΕΙΝ2287

Αν σας αρέσει η αεροναυπηγική, αν είστε λάτρης των αεροπλάνων και των τζετ, ετοιµαστείτε για πολλά απολαυστικά παιχνίδια και πειράµατα, αλλά και πολύ τρέξιµο. Τα περισσότερα πειράµατα που θα δοκιµάσετε είναι για εξωτερικό χώρο, υπάρχουν όµως και αρκετά που µπορούν να γίνουν και µέσα στο σπίτι. Θα µάθετε ένα σωρό πράγµατα για την πτήση και την αεροναυπηγική και θα παίξετε µε διασκεδαστικά παιχνίδια που θα έχετε κατασκευάσει µόνοι σας µε απλά υλικά.

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

26

// www.caelesteshop.gr

7+ €54 ΕΙΝ2272


. / Συνδυάστε γνώση, φαντασία και ψυχαγωγία µέσα από εντυπωσιακά πειράµατα /.

5 ΗΛΙΚΙΑ

5. Πειράµατα δύναµης

ΤΙΜΗ

Γνωρίζετε το περιστατικό µε το µήλο που έπεσε στο κεφάλι του Νεύτωνα ενώ κοιµόταν κάτω από µια µηλιά; Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους νόµους της Νευτώνειας µηχανικής. Η ανακάλυψη της βαρύτητας ήταν εξέλιξη εξαιρετικής σηµασίας για αυτό το τεράστιο κεφάλαιο της φυσικής. Δείτε τα όλα αυτά µέσα από πειράµατα όπως η κατασκευή και το πέταγµα ενός µίνι αλεξιπτώτου, φτιάξτε την πασίγνωστη κούνια του Νεύτωνα µε τις µπίλιες ή χάρη σε έναν µικρό πλαστικό ιππόκαµπο µάθετε τι είναι το κέντρο βάρους και ποια είναι η σχέση του µε τη διατήρηση της ισορροπίας.

ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €21,50 ΕΙΝ262

6. Aστρονοµία

Το σετ πειραµάτων αστρονοµίας καλείται να δώσει άµεσες απαντήσεις στις απορίες των παιδιών σχετικά µε το διάστηµα, τα αστέρια, τους γαλαξίες και τη θέση της Γης µέσα σε αυτά, µέσα από µια σειρά διασκεδαστικών δραστηριοτήτων και κατασκευών! Κατασκευάστε το δικό σας διαστηµικό τηλεσκόπιο και δείτε τα ουράνια σώµατα µέχρι και 30 φορές µεγαλύτερα, απογειώστε πυραύλους ή δείτε από κοντά έναν αστρικό χάρτη. Είκοσι δύο διαφορετικές δραστηριότητες σας περιµένουν πριν από την προσεδάφισή σας σε άλλους πλανήτες!

6 ΗΛΙΚΙΑ

7. Οικολογική µπαταρία

ΤΙΜΗ

Κατασκευάστε οικολογικές µπαταρίες χρησιµοποιώντας διάφορους ηλεκτρολύτες, όπως πατάτες, λεµόνια, φρούτα, γλάστρες µε χώµα, νερό, ξίδι και άλλα υλικά. Μάθετε τις θαυµαστές ιδιότητες των ηλεκτρολυτών και τη ροή ηλεκτρονίων ανάµεσα σε ηλεκτροθετικά και ηλεκτραρνητικά µέταλλα. Παρατηρήστε την ποιότητα της ηλεκτρόλυσης χρησιµοποιώντας διάφορα µεταλλικά αντικείµενα που θα βρείτε στο σπίτι, ανάµεσα σε συνδετήρες, πιρούνια και κουτάλια, βίδες, µεταλλικά εργαλεία και ό,τι άλλο µπορείτε να φανταστείτε.

ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €34,50 662741

8. Πειράµατα αέρα

Μελετήστε τον αέρα και ορισµένα από τα χαρακτηριστικά του µέσα από πολύ διασκεδαστικά πειράµατα. Τα υλικά που θα χρειαστείτε και περιέχονται στο κουτί είναι µπαλάκια του πινγκ-πόνγκ, µπουκάλια, ποτήρια, καλαµάκια, µπαλόνια, λαστιχάκια κ.ά. Κάντε εντυπωσιακά πειράµατα µε ιπτάµενους δίσκους, µπαλόνια µέσα σε µπουκάλια ή µπαλάκια που παραµορφώνονται. Μάθετε, µεταξύ άλλων, πώς ο αέρας µπορεί να προωθήσει ένα µπαλόνι και... µην σας φανεί περίεργο ότι σε αυτό στηρίζεται και το πέταγµα ενός διαστηµοπλοίου.

8 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €13,50 663261

6+ €21,50 ΕΙΝ2621

www.caelesteshop.gr //

27


πειράµατα α υριότερ τε τα κ σ ή τ ε λ µε µατος. υνέχεια ι στη σ θρώπινου σώ α κ ε τ ευάσ ου αν Κατασκ όργανα τ

Πρόπλασµα εγκεφάλου ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €14 EIN2370

Πρόπλασµα ανθρώπινου κορµού ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €14 EIN2370

Πρόπλασµα καρδιάς ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €14 EIN2370

Προπλάσµατα

Με τα προπλάσµατα ανατοµίας µπορείτε µε άµεσο τρόπο να κατανοήσετε τη δοµή των κυριοτέρων οργάνων του ανθρώπινου σώµατος, όπως η καρδιά, το µάτι, ο εγκέφαλος, ακόµη και το ανθρώπινο δέρµα. Επίσης, παρατηρήστε από κοντά έναν ιό ή ένα βακτήριο. Το µόνο που έχετε να κάνετε για να δείτε αυτά τα προπλάσµατα να “ζωντανεύουν” είναι να ενώσετε τα κοµµάτια στα σηµεία που ταιριάζουν. Πρόπλασµα µατιού ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Πρόπλασµα ιού

7+ €14 EIN2370

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €14 EIN2371

Πρόπλασµα βακτηρίου ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €14 EIN2371

Πρόπλασµα δοντιού ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €14 EIN2370

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... Η ΑΚΟΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ;

28

// www.caelesteshop.gr


1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

1. Γενετική

Ανακαλύψτε τα ίχνη της δοµής της ζωής και της µαγείας που τη διέπει, µαθαίνοντας τα πάντα για το DNA και γνωρίζοντας από κοντά τον τρόπο µε τον οποίο µπορείτε να αποµονώσετε το DNA από τα κύτταρα, προκειµένου να καταλάβετε πώς αναπτύσσονται!

10+ €34,50 663438

2. Χηµεία

Γιατί τα αναψυκτικά αφρίζουν; Πώς µπορείς να κατασκευάσεις αόρατο µελάνι; Γιατί το διοξείδιο του άνθρακα σβήνει τη φωτιά; Πώς µπορείς να αποµονώσεις µέταλλα µε µια µπαταρία; Με αυτό το σετ χηµείας θα έχετε την αίσθηση ότι είστε ο νέος Λαβουαζιέ ή η νέα Μαντάµ Κιουρί, πραγµατοποιώντας 30 διαφορετικά πειράµατα χηµείας και ηλεκτροχηµείας.

3. Πύραυλος 2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Κατασκευάζοντας και θέτοντας σε λειτουργία αυτό το µικρό πυραυλάκι µπορείτε να γίνετε κι εσείς ένας κρίκος της µεγάλης αλυσίδας επιστηµόνων και µηχανικών που ανέπτυξαν τη σύγχρονη τεχνολογία των πυραύλων. Η λειτουργία του στηρίζεται στους ίδιους νόµους της κίνησης στους οποίους βασίζεται και ένας αληθινός πύραυλος. Τα καύσιµα που χρησιµοποιεί είναι δύο υλικά που µπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα: σόδα και ξίδι. Μπορεί να φτάσει µέχρι και τα 15 µέτρα σε ύψος!

8+ €34,50 662318

4. Ιατρική

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

14+ €12,50 663235

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €51,50 635619

Σετ πειραµάτων βασισµένο στο βιβλίο µπεστ-σέλερ για παιδιά για την κατανόηση του σώµατος και των λειτουργιών του. Με απλά και εύκολα πειράµατα, που εξάπτουν το ενδιαφέρον και την περιέργεια των παιδιών, γίνονται εύκολα κατανοητά περίπλοκα θέµατα όπως η ανατοµία του ανθρώπινου σώµατος και οι λειτουργίες των σύγχρονων ιατρικών µηχανηµάτων.

www.caelesteshop.gr //

29


πειράµατα 1. Μαγνητική σβούρα που αιωρείται

Έχει χαρακτηριστεί ένα από τα καλύτερα επιστηµονικά παιχνίδια όλων των εποχών. Πρόκειται για µια εκπληκτική εφεύρεση του Roy Harrigan όπου επιτυγχάνεται το φαινόµενο της αιώρησης µιας µαγνητικής σβούρας. Aποτελείται από µια βάση ισχυρού µόνιµου µαγνήτη και από µια µαγνητική σβούρα, η οποία µπορεί να δεχτεί διαφόρων µεγεθών πλαστικά και µπρούτζινα βαρίδια-κρίκους. Γυρίστε τη µαγνητική σβούρα πάνω στη βάση και δείτε τη µαγνητική σβούρα να αιωρείται, αφού έχετε προηγουµένως πειραµατιστεί µε διάφορα βαρίδια-κρίκους τα οποία θα βοηθήσουν να επιτευχθεί η αιώρηση. Η λειτουργία της βασίζεται στην απωστική δύναµη που προκαλείται από δύο ισχυρούς µαγνήτες µε οµώνυµα στραµµένους πόλους και από την αρχή ισορροπίας των γυροσκοπίων.

2. Κιτ φυσικής για αρχάριους

Εφόσον στην αρχαιότητα δεν υπήρχαν ο ηλεκτρισµός, οι σύγχρονοι γερανοί και τα µηχανήµατα εκσκαφής, τότε πώς φτιάχτηκαν ο Παρθενώνας και οι Πυραµίδες της Αιγύπτου; Ανακαλύψτε τη χρησιµότητα των µηχανών και των εργαλείων που βοήθησαν στην κατασκευή πολύ µεγάλων έργων. Δοκιµάστε και θαυµάστε την αξία της σταθερής ή της κινούµενης τροχαλίας, του µοχλού, του κεκλιµένου επιπέδου, του τροχού, του κυλίνδρου, της βίδας. Ένα καταπληκτικό σετ µε γρανάζια, ιµάντες και πολλά άλλα για να κάνετε 16 πειράµατα µηχανικής.

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

14+ €57 863324

8+ €20,50 ΓΚ3640

3. Γυροσκόπιο

Αυτό ήταν! Και επίσηµα πια µπορούµε να το οµολογήσουµε: το γυροσκόπιο είναι το αγαπηµένο µας παιχνίδι, το παιχνίδι που µας έκανε να το θαυµάσουµε και να το λατρέψουµε, που αιχµαλώτισε την καρδιά µας και το οποίο δεν θα βαρεθούµε ποτέ! Ισορροπεί πάνω στο δάχτυλό σας, στη µύτη ενός µολυβιού ή σε τεντωµένο σχοινί. Ανακαλύψτε το και θα γίνει η αγαπηµένη σας σβούρα.

4. Κιτ φυσικής

για προχωρηµένους

Αν έχετε δοκιµάσει τα πειράµατα του Μικρού Κιτ Φυσικής, σας συστήνουµε το µεγαλύτερο. Περιλαµβάνει προχωρηµένα εργαστήρια και πειράµατα, για να µάθετε ακόµη περισσότερους νόµους της µηχανικής φυσικής. Γνωρίστε έννοιες όπως είναι το έργο, η ενέργεια, η ταχύτητα, η δύναµη και η ισορροπία µέσα από πολλά διδακτικά πειράµατα και κατασκευές, ικανά να υποκαταστήσουν αρκετά χρόνια µαθηµάτων φυσικής.

30

// www.caelesteshop.gr

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €45 ΓΚ3620

Εντυπωσια κό ως θα σας κά θέαµα και µυστηριώ νει να µην δ πιστεύετε ες ως φαινόµενο, στα µάτια σας!

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

5+ €9 6010111


5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6

8+ €11 EIN2382

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

, ιαφέρουν υ σας ενδ κτρονικός. ο π ς έ υ ε κ λε τις κατασ ατα ως η Επιλέξτε πρώτα σας βήµ α τ κάνοντας

8+ €11 EIN2382

5. Συναγερµός

8+ €11 EIN2382

Τέρµα στην ανασφάλεια! Ο καταπληκτικός αυτός συναγερµός είναι εδώ για να βοηθήσει τους έχοντες και κατέχοντες. Διαθέτετε σπάνια συλλογή γραµµατοσήµων, νοµισµάτων, κοσµηµάτων ή θησαυρούς ύψιστης συναισθηµατικής αξίας; Σώστε την περιουσία σας. Κατασκευάστε αυτόν το φοβερό συναγερµό. Εκτός του ότι θα µάθετε τι είναι οι πυκνωτές και τα επαγωγικά πηνία, θα απαλλαγείτε από το άγχος της ιδιοκτησίας.

6. Ηλεκτρονικός ήχος

Σας αρέσει η µουσική; Μήπως σας αρέσει ακόµη περισσότερο ο ηλεκτρικός ήχος; Γιατί να µην φτιάξετε ένα δικό σας µουσικό όργανο που να παράγει ηλεκτρική µουσική; Μέσα στο κουτί θα βρείτε τα σχετικά εξαρτήµατα. Αφού µάθετε τι κάνουν, φτιάξτε το κύκλωµα, ακουµπήστε τα καλωδιάκια στο σχέδιο που έχετε ετοιµάσει µε το γραφίτη και είστε έτοιµοι να… ροκάρετε µέχρι τελικής πτώσεως!

7. Κώδικας µορς

Γνωρίζετε τι είναι ο κώδικας µορς; Αν ναι, ίσως έχετε ακούσει τη φήµη ότι το ναυάγιο του Τιτανικού ήταν η αφορµή για να καθιερωθεί ένα κοινό διεθνές σήµα κινδύνου, που µέχρι τότε δεν είχε συµφωνηθεί. Αποφασίστηκε αυτό να είναι τα γράµµατα SOS, τρία γράµµατα που είναι εύκολο να τα θυµάται κανείς, τρεις τελείες, τρεις παύλες και τρεις τελείες. Έτσι, οποιοσδήποτε µπορούσε να στείλει αυτό το βασικό µήνυµα σε ώρα µεγάλης ανάγκης, χωρίς να είναι ασυρµατιστής.

8 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €11 EIN2382

8. Ανίχνευση βροχής

Ο ηλεκτρισµός δίνει ζωή στις πιο χρήσιµες ή ακόµη και στις πιο τρελές εφευρέσεις. Φτιάξτε κι εσείς µια συσκευή που θα σας ειδοποιεί σε περίπτωση βροχής. Είναι πολύ εύκολο, αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες. Συνδέστε τα διάφορα ηλεκτρικά εξαρτήµατα, καλώδια, αγωγούς, πυκνωτές και άλλα σύµφωνα µε το σχεδιάγραµµα. Φτιάξτε το κύκλωµά σας που λειτουργεί µε µπαταρία και περιµένετε... Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τον καιρό.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... ΤΟ ΓΥΡΟΣΚΟΠΙΟ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ ΤΟ 1852 ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΦΥΣΙΚΟ LΕON FOUCAULT; www.caelesteshop.gr //

31


πειράµατα 1. Ηλεκτροµαγεία

Χρησιµοποιήστε τις ιδιότητες του ηλεκτρισµού προς όφελός σας και γίνετε σύγχρονοι µάγοι, εντυπωσιάζοντας όσους παρακολουθούν την παράστασή σας. Έτσι θα µπορέσετε να µετακινήσετε αντικείµενα χωρίς να τα αγγίξετε, θα δηµιουργήσετε κεραυνούς και απόκοσµα φώτα, ενώ θα επιτύχετε ακόµη και αιώρηση αντικειµένων! Μαγικό;

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €34,50 663216

ντας ιµοποιώ σ η ρ χ ού! γος κτρισµ νος µά ιδευόµε τητες του ηλε α π κ ε Γίνετε ά τις δυνατό απλ

2. 30 σε 1

Σας αρέσουν τα ηλεκτρονικά, αλλά δεν είχατε ποτέ τη δυνατότητα να ασχοληθείτε πρακτικά µε κάτι τέτοιο; Έχετε δει αντιστάσεις, πυκνωτές, τρανζίστορ, led, µετασχηµατιστές, αλλά δεν ξέρετε τι κάνουν και πού ή πώς χρησιµοποιούνται; Τότε αυτό το παιχνίδι θα γίνει το αγαπηµένο σας. Φτιάξτε 30 πανεύκολα κυκλώµατα και µέσα από αυτά µάθετε δεκάδες πράγµατα γύρω από τα ηλεκτρονικά.

3. Θάλαµος

θερµοδυναµικής

Ο θάλαµος θερµοδυναµικής σας δείχνει µε τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τη µεταφορά ενέργειας. Κρατήστε τον µε την παλάµη σας από τη βάση του και παρατηρήστε πώς η θερµότητα του σώµατός σας κάνει το χρωµατιστό υγρό να ανεβαίνει µε ταχύτητα στην κορυφή. Το φαινόµενο αυτό προκαλείται από τη διαφορά θερµοκρασίας µεταξύ του σώµατος και του υγρού που υπάρχει στο σωλήνα. Η υψηλότερη θερµοκρασία του σώµατος σε σχέση µε το υγρό οδηγεί στην αντίστοιχη µεταφορά θερµότητας και την ταυτόχρονη διαστολή του υγρού, µε αποτέλεσµα αυτό να ανεβαίνει µέσα από τον στριφογυριστό γυάλινο σωλήνα. Σηµαντική ενηµέρωση: Δεν προτείνεται η χρήση του ως παιχνιδιού.

4. 130 σε 1

Αν τα πειράµατα µε το εργαστήριο “30 σε 1” σας φάνηκαν πολλά, σκεφτείτε πόσα πράγµατα µπορείτε να κάνετε µε το µεγαλύτερο “αδερφάκι” του, το εργαστήριο “130 σε 1”. Είναι φοβερό! Ούτε 1, ούτε 2, αλλά 130 πειράµατα µε µία κονσόλα. Μέσα από τα πειράµατα µε την κονσόλα σας µπορείτε να δείτε και να καταλάβετε πώς λειτουργούν διάφορα καθηµερινά πράγµατα και να φτιάξετε τις δικές σας πειραµατικές συσκευές.

32

// www.caelesteshop.gr

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €29,30 EL301

10+ €69 EL1301

3 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€7,50 449808


5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €11 EIN2385

5. Ηλεκτρικό κουδούνι

Αν σας αρέσει να καταπιάνεστε µε ηλεκτρικά κυκλώµατα, συνδέσεις, καλώδια και µπαταρίες, µε αυτό το σετ µπορείτε να φτιάξετε µια απλή συσκευή παραγωγής ήχου, µε την οποία µπορείτε να εξασκηθείτε στα σήµατα µορς, να την τροποποιήσετε ελαφρώς και να φτιάξετε έναν πολύ χρήσιµο συναγερµό. Εναλλακτικά, φτιάξτε το απλούστερο αντικλεπτικό σύστηµα που έχει υπάρξει ποτέ. Εύκολο και αποτελεσµατικό!

7. Ηλεκτροµαγνήτες

7 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Και τι δεν έχει αυτό το σετ! Μαγνήτες, συνδετήρες, ελάσµατα σύνδεσης, µονωµένο καλώδιο χαλκού, γυαλόχαρτο, ράβδο σιδήρου, µέχρι και οπτική ίνα. Φτιάξτε έναν ηλεκτροµαγνήτη, κατασκευάστε ένα πηνίο, µάθετε τι κάνουν οι οπτικές ίνες. Παίξτε µε σιδερένιες ρά7+ βδους, καλώδια χαλκού και µπαταρίες €11 και µάθετε ακόµα και για την αρχή EIN2385 του ηλεκτρικού κινητήρα.

6

6. Ηλεκτρικό µοτέρ

Τι θα λέγατε να φτιάξετε έναν µίνι ανεµιστήρα; Σας αρκούν µία κονσόλα, ένα-δύο εξαρτήµατα, ένας µικρός κινητήρας και µπαταρίες. Μια κατασκευή που θα σας δίνει δροσιά όλο το καλοκαίρι στο γραφείο, στο κρεβάτι ή όσο θα απολαµβάνετε τον ήλιο στην παραλία. Δοκιµάστε ακόµη το πείραµα µε τη γεννήτρια και ανάψτε ένα λαµπάκι µε το τράβηγµα ενός σχοινιού.

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €11 EIN2385

8. Κυκλώµατα µε φως

Με αυτό το κουτί θα µάθετε τα βασικότερα πράγµατα για την έννοια του ηλεκτρισµού. Θα µάθετε ποιοι είναι καλοί και ποιοι κακοί αγωγοί του ηλεκτρισµού, θα µάθετε να φτιάχνετε κυκλώµατα, να συνδέετε σε αυτά λαµπάκια που θα ανάβουν, θα δείτε πώς να τα τοποθετείτε σε σειρά ή παράλληλα. Πολύ σύντοµα θα είστε έτοιµοι να φτιάχνετε και µόνοι σας ένα σωρό κατασκευές που θα λειτουργούν µε ηλεκτρισµό.

8 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €11 EIN2385

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΤΑΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ; www.caelesteshop.gr //

33


πειράµατα σικής της φυ ς ιε ο ν ν ςέ πτες! βασικέ ριν οι αν τόσο εύλη π έ τ ο τ Π δεν ή

1. Ήχος

Χίλια µύρια κύµατα φτάνουν στα αυτιά µας καθηµερινά! Οµιλίες, ο θόρυβος από τα αυτοκίνητα της πόλης, ένας σκύλος που γαβγίζει, ένα µουσικό όργανο. Όλα αυτά είναι ήχοι, δηλαδή δονήσεις από κάτι που πάλλεται, όπως είναι οι χορδές από ένα έγχορδο όργανο ή οι φωνητικές χορδές στον άνθρωπο ή τα ζώα, ή η µεµβράνη ενός τυµπάνου, που φτάνουν σε εµάς µε τη µορφή κυµάτων. Γνωρίστε τον ήχο, πώς παράγεται και πώς µεταδίδεται µέσα από ενδιαφέροντα πειράµατα.

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €11 EIN2380

8+ €11 EIN2380

2. Ενέργεια

Η ενέργεια είναι κάτι που δεν γεννιέται από το µηδέν, ούτε εξαφανίζεται. Μπορεί µόνο να αλλάξει µορφή. Μελετήστε µε αυτά τα ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά πειράµατα µερικές από τις µορφές της. Φτιάξτε έναν ανεµόµυλο που κινείται µε αιολική ενέργεια, έναν µίνι εκτοξευτή ιπτάµενου δίσκου, ένα όχηµα µε κουβαρίστρα και δείτε στην πράξη πώς η µία µορφή µπορεί να παραχωρήσει τη θέση της σε µία άλλη.

3. Μαγνήτες

Αν έλκεστε από τη δύναµη του µαγνητισµού και είναι το αγαπηµένο σας κεφάλαιο στο µάθηµα της φυσικής, ετοιµαστείτε να ξετρελαθείτε µε αυτό το σετ για πειράµατα πάνω στη µεγάλη σας αδυναµία. Μελετήστε την έλξη και την απώθηση των µαγνητών, εξετάστε ποια υλικά έλκονται και ποια όχι, ποιοι µαγνήτες είναι πιο δυνατοί. Φτιάξτε µαγνήτες, παιχνίδια και κατασκευάστε µία πυξίδα.

4. Φως

Πώς βλέπουµε; Πώς διακρίνουµε τα χρώµατα; Πώς δηµιουργούνται οι σκιές; Πώς καθρεφτίζονται τα αντικείµενα σε έναν καθρέφτη; Όλα τα χρωστάµε στο φως, το οποίο δεν είναι παρά ηλεκτροµαγνητικά κύµατα ορατά από το ανθρώπινο µάτι. Παίξτε µε αυτό το κιτ και µάθετε ό,τι πρέπει να ξέρει κανείς για το φως και τις ιδιότητές του µέσα από πολλά διασκεδαστικά πειράµατα.

5. Θερµότητα

Φουσκώστε ένα µπαλόνι χωρίς να το φυσήξετε καθόλου, µάθετε ποιοι είναι καλοί και ποιοι κακοί αγωγοί της θερµότητας, συγκρίνετε διάφορα θερµοµονωτικά υλικά και γνωρίστε τη θερµική ενέργεια µέσα από θαυµάσιες δοκιµές και πειράµατα.

34

// www.caelesteshop.gr

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €11 EIN2380

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €11 EIN2380

5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €11 EIN2380


6 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7

7+ €11 EIN2387

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

ή σκεδαστικ λή και δια π α ι α τ ε γίν ι! Η χηµεία σαν ένα παιχνίδ

7+ €11 EIN2387

9 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6. Οξέα και βάσεις

7+ €11 EIN2387

Τι είναι οξύ και τι βάση; Τι σηµαίνει pH; Βρείτε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήµατα και µάθετε πώς να βρίσκετε το περιβόητο pH σε ένα διάλυµα, δηλαδή το αν το διάλυµά σας είναι όξινο, βασικό ή ουδέτερο. Πολύ σύντοµα θα µπορείτε να ανοίξετε το δικό σας εργαστήριο στο σπίτι και να παρέχετε υπηρεσίες σε όλη την οικογένεια έναντι αδρής αµοιβής!

7+ €11 EIN2387

7. Μοριακά µοντέλα

Πώς θα σας φαινόταν εάν βλέπατε τρισδιάστατα τη χηµική σύνθεση του νερού, δηλαδή το πώς φαίνεται µέσα στο χώρο, τι σχήµα έχει ή από τι άτοµα αποτελείται; Εκτός από τη µοριακή αναπαράσταση του νερού, φτιάξτε δεκάδες άλλα µόρια χρησιµοποιώντας τις χρωµατικές µπίλιες και τα µπαστουνάκια που θα βρείτε στο κουτί.

8. Ηλεκτροχηµεία

Κόπηκε το ρεύµα στο σπίτι; Κανένα πρόβληµα! Μπορείτε να φτιάξετε µία “σπιτική” µπαταρία, µε απλά υλικά, όπως το ξίδι. Στην πραγµατικότητα, δεν πρόκειται για κάτι παράξενο. Ακόµη και οι µπαταρίες του αυτοκινήτου βασίζονται σε υγρά χηµικά που κάτω από ορισµένες συνθήκες παράγουν ηλεκτρισµό.

9. Μείξεις χρωµάτων

Βάλτε χρώµα στη ζωή σας! Μάθετε πώς δηµιουργούνται τα διάφορα χρώµατα και πώς τα διακρίνει το ανθρώπινο µάτι. Μάθετε ακόµη ποια από αυτά είναι τα λεγόµενα βασικά χρώµατα και τι αποτέλεσµα παράγεται όταν αναµειγνύονται µεταξύ τους.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... ΤΟ ΒΑΡΥΤΕΡΟ ΧΗΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ; www.caelesteshop.gr //

35


πειράµατα 1. Εργαστήριο

Ποιος είπ δεν απα ε ότι η ζαχαρο πλ ιτεί γνώ σεις χη αστική µείας;

ζαχαροπλαστικής

Η καλύτερη ευκαιρία για να αποδείξετε τις µαγειρικές και τις γαστρονοµικές σας ικανότητες βρίσκεται µπροστά σας! Δηµιουργήστε πεντανόστιµα γλυκά και σερβίρετέ τα στα σκεύη που θα βρείτε στη συσκευασία, εντυπωσιάζοντας τους φίλους και τους γονείς σας.

2. Παρασκευή ζαχαρωτών

Φτιάξτε το δικό σας κιόσκι και καλέστε όλους τους φίλους σας να περάσουν από τον πάγκο και να δοκιµάσουν τα γλυκά σας. Θα τους καταπλήξουν οι σπιτικές καραµέλες, οι ζουµερές ή τραγανές λιχουδιές σε απίστευτη ποικιλία και χρώµατα, ενώ παράλληλα θα έχετε µάθει πολλά υπέροχα πράγµατα για την όσφρηση και τη γεύση.

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

3. Παρασκευή σαπουνιών

2

Γνωρίστε αυτό το σετ που περιέχει ό,τι χρειάζεστε για να φτιάξετε καταπληκτικά σαπούνια. Έχει αρώµατα και χρώµατα, καλούπια, αλλά και θαυµάσιες ιδέες για πολύχρωµα και ευωδιαστά σαπούνια που θα παρασκευάσετε µόνοι σας. Κρατήστε τα για εσάς ή χαρίστε τα, κάνοντας όµορφα και µοναδικά δώρα.

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

9+ €45 ΣΕ271

6-12 €29,50 ΣΕ270

4. Παρασκευή αρωµάτων

Η δηµιουργία του πιο πρωτότυπου και θεσπέσιου αρώµατος είναι η πιο µαγευτική πρόκληση. Με αυτό το σετ µπορείτε να κάνετε απλές ή πολύπλοκες δοκιµές. Περιέχει 12 µπουκαλάκια µε υπέροχα αιθέρια έλαια και τα απαραίτητα σταγονόµετρα. Προσοχή: δεν παίζουν ρόλο µόνο οι συνδυασµοί, εξίσου σηµαντικό στοιχείο για το αποτέλεσµα είναι οι ποσότητες των αιθέριων ελαίων που θα χρησιµοποιήσετε.

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

36

// www.caelesteshop.gr

9+ €29,90 ΣΕ237

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €35 ΣΕ102


5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €38 ΣΕ255

5. Εργαστήριο

καλλυντικών

Η παρασκευή των ποιοτικότερων κρεµών περιποίησης είναι και δική σας υπόθεση! Μέσα από τα πειράµατα και τις προσθαφαιρέσεις των υλικών θα µάθετε χρήσιµες εισαγωγικές πληροφορίες για την επιστήµη της χηµείας, ενώ ταυτόχρονα θα περιποιείστε τον εαυτό σας και θα φτιάξετε πρωτότυπα δώρα για τους φίλους σας.

7. Παρασκευή αφρόλουτρων

7 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €27,50 ΣΕ230

Παρασκευάστε τα δικά σας αφρόλουτρα, σαµπουάν και υγρά σαπούνια χεριών, µε υπέροχες µυρωδιές και χρώµατα. Βουτήξτε τα σταγονόµετρα στα µικροσκοπικά µπουκάλια και γεµίστε το µικρό σας εργαστήριο µε µυρωδιές που θα σας προκαλέσουν γλυκιά ζάλη. Μοιραστείτε τα ή κάντε υπέροχα χειροποίητα δώρα. Και φυσικά, απολαύστε την απαλή τους αίσθηση, χαλαρώνοντας στο νερό µε την αγαπηµένη σας µουσική.

6. Παρασκευή

κρεµών περιποίησης

Ένα κουτί γεµάτο αρώµατα, µπουκαλάκια και σταγονόµετρα. Πίσω από τις κρέµες και τα καλλυντικά θα ανακαλύψετε πολύ σηµαντικές έρευνες πάνω στο δέρµα, µε τις ολοένα και µεγαλύτερες ανάγκες του εξαιτίας των κλιµατικών αλλαγών και του σύγχρονου τρόπου ζωής. Μάθετε πώς η φύση µε τους αµέτρητους θησαυρούς της και η επιστήµη της χηµείας αποτελούν πολύτιµους βοηθούς για την υγεία του δέρµατος.

6 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €45 ΣΕ239

8. Πειράµατα στην κουζίνα

Πειραµατιστείτε µε απλά υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα και πραγµατοποιήστε απίθανα τρικ µεταµορφώνοντας το κορν-φλάουρ σε πλαστελίνη, δηµιουργώντας κοκτέιλ που αφρίζουν και άλλες µυστικές συνταγές. Σας περιµένουν 10 συνολικά πειράµατα για να εκφράσετε τις δηµιουργικές σας ικανότητες στο χώρο της κουζίνας.

8 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €21,50 2245

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΧΛΩΡΙΟΥΧΟΥ ΝΑΤΡΙΟΥ, ΤΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ; www.caelesteshop.gr //

37


πειράµατα 1. Οι δυνάµεις

ν δόν όλων τω υστατικό σχε τές του! σ ό ικ σ βα οτελεί ς δυνατότη Το νερό απ Θαυµάστε τι πειραµάτων.

του νερού

Το νερό είναι ίσως το κυριότερο συστατικό που κρατάει ζωντανούς όλους τους έµβιους οργανισµούς του πλανήτη µας. Πειραµατιστείτε µε αυτό παρατηρώντας τις µεταµορφώσεις του όταν έρχεται σε επαφή µε άλλα χηµικά στοιχεία και κάντε κτήµα σας τις ιδιότητές του. Στη διάθεσή σας έχετε πληθώρα εργαλείων.

2. Επιστήµη µε

σαπουνόφουσκες

Εξερευνήστε το µαγικό κόσµο της σαπουνάδας. Δοκιµάστε διαφορετικά διαλύµατα σαπουνιού και µάθετε πώς να φτιάχνετε µικρές ή γιγαντιαίες φυσαλίδες χρησιµοποιώντας διαφορετικά εργαλεία ή φτιάχνοντας τα δικά σας. Με τη νέα σας εργαλειοθήκη, λοιπόν, τελειοποιήστε τις τεχνικές σας και δώστε κίνηση και ζωή στις σαπουνόφουσκές σας. Καλή διασκέδαση!

3. Πειράµατα µε το νερό

Καταδυθείτε µαζί µε τον θείο Άλµπερτ και ανακαλύψτε τις θαυµαστές ιδιότητες του νερού. Δηµιουργήστε ένα αεριωθούµενο ταχύπλοο σκάφος, µια πλωτή σχεδία, έναν υποβρύχιο πύραυλο, µια υδραυλική αντλία, ένα νεροπίστολο, µια ρουφήχτρα και πολλά άλλα. Ο θείος Άλµπερτ κάθε φορά θα σας δίνει την επιστηµονική ερµηνεία του παιχνιδιού που µόλις ολοκληρώσατε.

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €21.50 ΕΙΝ261

4. Πειράµατα µε το

νερό στην µπανιέρα

Μάθετε µέσα από απλές δραστηριότητες και πειράµατα του νερού τι είναι η επιφανειακή τάση, η πίεση και η αντίσταση, η διάθλαση ή πώς γίνονται οι σαπουνόφουσκες. Στη συσκευασία θα βρείτε όλα τα απαραίτητα δοχεία και εξαρτήµατα.

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

38

// www.caelesteshop.gr

7+ €54 ΕΙΝ2271

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €21.50 2246

8+ €50 ΣΕ280


5.

Η επιστήµη των κρυστάλλων

5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Κάθε κρύσταλλος έχει το δικό του στυλ, όπως επίσης και το δικό του χρώµα. Με το κουτί αυτό θα φτιάξετε 12 διαφορετικούς κρυστάλλους, βελονοειδείς ή οκτάπλευρους, σε 12 υπέροχα χρώµατα. Το σετ περιέχει τα ειδικά άλατα για τη δηµιουργία των κρυστάλλων, εργαλεία, κουταλάκια και µεζούρες, διάφορα δοχεία για τα πειράµατά σας, γύψο, καθώς και µία βάση για να τοποθετήσετε την πολύχρωµη συλλογή σας.

10+ €21.50 ΕΙΝ2622

6. Δηµιουργία

κρυστάλλων: Αµέθυστος/Διαµάντια/ Τζαΐντ/Ροζ/Ζαφείρι/ Τοπάζι

Πλέον λίθους. νειρο! » ς υ ο ό ιµ «πολύτ ίναι άπιαστο ε ργήστε Δηµιου ησή τους δεν τ η απόκ

6 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €11 EIN2383

Πάρτε τα υλικά και τις οδηγίες ανά χείρας και φτιάξτε µόνοι σας κρυστάλλους. Οι κρύσταλλοι είναι στερεά σώµατα που εµφανίζουν κανονικά σχήµατα και υπέροχα χρώµατα, ικανά να µαγέψουν και να µαγνητίσουν ακόµα και τα πιο δύσκολα βλέµµατα. Κάθε κρύσταλλος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τον δικό του τύπο, χάρη στους χηµικούς δεσµούς που αναπτύσσει. Με τα έξι αυτά σετ µπορείτε να φτιάξετε έξι διαφορετικά είδη κρυστάλλων. Δοκιµάστε τα όλα!

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΓΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ; www.caelesteshop.gr //

39


πειράµατα 1. Επιστηµονικά

µαγικά πειράµατα

Γίνε µε επισ τε επίδοξοι µά τηµονικ γ ές κατα οι βολές!

Χάρη σε αυτό το βαλιτσάκι µπορείτε να γίνετε επαγγελµατίας της µαγείας. Το σετ διαθέτει πολλά ειδικά σχεδιασµένα κουτιά και αντικείµενα, λεπτοµερείς οδηγίες και βέβαια το µαγικό σας ραβδάκι. Εξαφανίστε µπίλιες, νοµίσµατα και πούλια του ντόµινο. Κάντε φοβερά κόλπα µε µαγικές κάρτες και κρυστάλλους. Όταν τελειώσετε µε όλα αυτά, έχει και άλλα!

2. Πειράµατα χρωµατικών συνδυασµών

Ανακαλύψτε διασκεδάζοντας τον τρόπο µε τον οποίο το φως παράγει τόσα πολλά διαφορετικά χρώµατα και δηµιουργήστε νέα χρώµατα συνδυάζοντας τις χρωµατικές πλαστικές πλακέτες που θα βρείτε στη συσκευασία.

3. Πειράµατα µε το φως

Δείτε από κοντά το φαινόµενο του αντικατοπτρισµού που ξεγελάει τις αισθήσεις µας, µετρήστε το µήκος κύµατος του φωτός και µεγεθύνετε τα πάντα γύρω σας! Είναι µια µοναδική ευκαιρία για να δείτε τα πράγµατα... αλλιώς!

4. Πειράµατα

οφθαλµαπάτης

Μην αφήνετε τον εαυτό σας να πέσει θύµα των ίδιων των αισθήσεών του! Μέσα από τις ανακαλύψεις και τις έρευνές σας θα διαπιστώσετε ότι οι οφθαλµαπάτες µπορούν να εξηγηθούν παρατηρώντας και αφοµοιώνοντας τις ιδιότητες του φωτός και των χρωµάτων. Ίσως βέβαια να µην επαρκούν µόνο αυτές...

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €28 EIN2249

7+ €11 EIN2390

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €11 EIN2390

5. Πειράµατα µε

κινούµενες εικόνες

Ένα πείραµα εξαιρετικά αφιερωµένο στους λάτρεις των κινουµένων σχεδίων. Μέσα από µια σειρά διασκεδαστικών δραστηριοτήτων θα µάθετε πώς δηµιουργήθηκε η πρώτη ταινία κινουµένων σχεδίων και θα κατανοήσετε εύκολα την έννοια της συµµετρίας µεταξύ δύο διαδοχικών εικόνων.

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

40

// www.caelesteshop.gr

7+ €11 EIN2390

5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €11 EIN2390


6. Πειράµατα

οφθαλµαπάτης

Μάθετε µε ποιο τρόπο ταξιδεύουν στον χώρο τα κύµατα φωτός και γνωρίστε τις κυριότερες εφαρµογές που αξιοποιούν αυτήν την ιδιότητα του φωτός. Έννοιες όπως η εστίαση και η καµπυλότητα των φακών θα σας γίνουν δεύτερη φύση!

7. Πειράµατα µε µπαλόνια

6 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €28 EIN2251

6+ €28 EIN2252

Μπείτε στον κόσµο των µπαλονιών και αφεθείτε στην απαράµιλλη ελαφρότητά τους! Με αυτό το βαλιτσάκι θα είστε σε θέση να πραγµατοποιήσετε δέκα διαφορετικές δραστηριότητες µε κύριο θέµα τα µπαλόνια και τις ιδιότητες του αέρα που δίνουν κίνηση σε αυτά.

8. Πειράµατα

κινητικής ενέργειας

Κατανοήστε τον τρόπο µε τον οποίο κινούνται τα πράγµατα γύρω µας. Γνωρίστε από κοντά τον τρόπο που µεταδίδεται η κινητική ενέργεια και οι αεροδυναµικές κινήσεις, χρησιµοποιώντας γιογιό, ελατήρια, περιστρεφόµενους έλικες και άλλους διασκεδαστικούς µηχανισµούς!

9. 3-D Mirascope 8 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

το

6+ €28 EIN2250

9 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€9 449747

Πόσο αδιόρατη και λεπτή είναι τελικά η γραµµή που διαχωρίζει την πραγµατικότητα από τη φαντασία; Σε ποιο βαθµό είναι ικανή µια πρώτη µατιά σε εικόνες και αντικείµενα να αποκαλύψει την αλήθεια; Την απάντηση στα ερωτήµατα αυτά δίνει το Mirascope, το παιχνίδι που έχει τη δυνατότητα να δηµιουργεί ολογράµµατα µικρών αντικειµένων.

προτείνει

// ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΣΕ ΚΟΜΙΚΣ Η επιστήµη συναντάει την τέχνη των κόµικς, µε αποτέλεσµα ένα πολύτιµο βοήθηµα που εξηγεί µε ακρίβεια και αµεσότητα µερικά από τα πιο θεµελιώδη θέµατα της φυσικής.

// http://physicsworld.com Επιστηµονικό site που παρουσιάζει µεγάλο ενδιαφέρον, µε πληθώρα ειδήσεων και άρθρων σχετικά µε τη βιολογία, τη φυσική και άλλες θετικές επιστήµες.

ΚΩΔΙΚΟΣ: 70029, ΤΙΜΗ: €17,82

www.caelesteshop.gr //

41


αστρονοµία 1. Παιδικό τηλεσκόπιο

1

Tο παιδικό τηλεσκόπιο µετατρέπει το δηµοφιλές τηλεσκόπιο του Νεύτωνα σε ένα διασκεδαστικό όσο και διδακτικό παιχνίδι για τους µικρούς εκκολαπτόµενους επιστήµονες. Παρέχει ευκρινείς και λαµπερές εικόνες, επιτρέποντας έτσι σε µικρά -αλλά και µεγάλα- παιδιά να παρατηρούν µε ευκολία τα αντικείµενα που θέλουν κατά τη διάρκεια τόσο της ηµέρας όσο και της νύχτας. ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€49 SK76300-R

Τεχνικά χαρακτηριστικά Οπτικός σχεδιασµός: Κατοπτρικό Newtonian (Νευτώνιο) Διάµετρος φακού: 76mm (2,99”) Εστιακή απόσταση: F300mm Εστιακός λόγος: f/4 Προσοφθάλµιο: Ανορθωτικό προσοφθάλµιο 30x Διαθέτει επιτραπέζια πλαστική βάση στήριξης, λουρί για στήριξη του τηλεσκοπίου στον ώµο, οδηγίες στα ελληνικά. Διαστάσεις: 360x250x200mm.

2. RB-60 To τηλεσκόπιο RB-60 της Bresser είναι το ιδανικό εργαλείο για αρχάριους. Μπορεί να στηθεί σε λίγα µόλις λεπτά χωρίς εργαλεία και είναι κατάλληλο για αυθόρµητες παρατηρήσεις της φύσης και του ουρανού. Διαθέτει αχρωµατικούς αντικειµενικούς φακούς, που παρέχουν µεγέθυνση από 35x έως 155x, για να κάνετε ξεκάθαρες και λεπτοµερείς παρατηρήσεις. Το RB-60 είναι ένα πλήρες σύστηµα για την είσοδό σας στην αστρονοµία.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Διάµετρος φακού: 60mm Εστιακό µήκος: 700mm Μεγέθυνση: Έως 155x Εστιακός λόγος: f/11,6 Σκόπευτρο: µε λυχνία LED Κατάλληλο για ουράνια και επίγεια παρατήρηση Βάρος: 3 κιλά Με την αγορά του τηλεσκοπίου προσφέρονται Barlow, τσάντα µεταφοράς και χάρτης ουρανού.

2

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

3. Go Scope

€119 4560700

Το GoScope είναι ένα τηλεσκόπιο πολύ βολικό στη µεταφορά, καθώς στη συσκευασία του περιλαµβάνεται θήκη µεταφοράς, ενώ προσφέρεται για όσους θέλουν να κάνουν επίγειες αλλά και ουράνιες παρατηρήσεις. Είναι ιδανικό για ηµερήσια παρατήρηση αντικειµένων που βρίσκονται σε µεγάλες αποστάσεις, αλλά και για αστρονοµικές περιηγήσεις.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Διάµετρος φακού: 70mm Εστιακό µήκος: 350mm Μεγέθυνση: 17,5x35 Εστιακός λόγος: f/5 Σκόπευτρο: EZ-Finder II Red Dot Βάρος: 3 κιλά Κατάλληλο και για επίγεια παρατήρηση, δέχεται προσαρµογέα φωτογραφικής µηχανής. Με την αγορά του προσφέρεται νάιλον θήκη µεταφοράς, ενώ περιλαµβάνονται και οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.

3

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

42

// www.caelesteshop.gr

€220 9787


. / Εξερευνήστε τον επίγειο και ουράνιο κόσµο µε εντυπωσιακά gadgets /.

4. Nexstar 4SE Βρείτε µε τη βοήθεια του Nexstar 4SE χιλιάδες αστέρες, πλανήτες, γαλαξίες, περίπου 40.000 αντικείµενα και άλλα πολλά µε το πάτηµα ενός κουµπιού! Η νέα γενιά NexStar 4SE διαθέτει πλήρως αυτοµατοποιηµένο λειτουργικό σύστηµα, δυνατότητα αναβάθµισης (µέσω flash) του χειριστηρίου, τις κορυφαίες επιστρώσεις StarBright XLT και το επαναστατικό λογισµικό ευθυγράµµισης τηλεσκοπίου SkyAlign.

4

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€640 CE11049

Τεχνικά χαρακτηριστικά Οπτικός σχεδιασµός: Καταδιοπτρικό Maksutov-Cassegrain Διάµετρος: 102mm (4,02”) Εστιακή απόσταση: F1.325mm Εστιακός λόγος: f/13 Στήριξη: Αλταζιµουθιακή µε µοτέρ Ερευνητής: Κόκκινης κουκκίδας (Star Pointer) Διαγώνιο Πρίσµα/Κάτοπτρο: 90° Προσοφθάλµιο: E-Lux 25mm (53x) ø31,8mm Μέγιστη ωφέλιµη µεγέθυνση: 240x Μέγιστο φαινόµενο µέγεθος αστέρα: 12,5 Καθαρό βάρος: 9,5 κιλά

5. DS-2130ATS-LNT Η προηγµένη τεχνολογία LNT-Level North Technology υπάρχει τώρα και στη σειρά DS. Με ένα µεγάλο άνοιγµα 5”, το DS-2130 έχει µεγαλύτερη δυνατότητα συλλογής φωτός από άλλα τηλεσκόπια του ίδιου τύπου. Έτσι µπορείτε να δείτε µε µεγάλη λεπτοµέρεια επιφάνειες πλανητών, νεφελώµατα αλλά και γαλαξίες. Το επαναστατικό σύστηµα Meade Autostar 494 διευκολύνει την πλήρως αυτόµατη εύρεση αστρονοµικών αντικειµένων, απλώς επιλέγοντας το αντικείµενο που φαίνεται στην οθόνη του Autostar και πατώντας το πλήκτρο «Go To».

Τεχνικά χαρακτηριστικά Διάµετρος αντικειµενικού φακού ή κατόπτρου: 130mm Εστιακό µήκος:1.000mm Μεγέθυνση: 300x Εστιακός λόγος: f/7,7 Σκόπευτρο: Red dot µε LNT Προσοφθάλµιο: Super Pl?ssl 9,7mm και 26mm Βάση στήριξης: Altazimuth Βάρος: 10 κιλά Kατάλληλο και για αστροφωτογράφηση.

6. ETX-80AT-ΤC Το ΕΤΧ-80ΑΤ-ΤC είναι ένα τηλεσκόπιο ευρέος πεδίου και ιδανικό επίγειο όργανο για οποιοδήποτε περιβάλλον παρατήρησης. Διαθέτει ενσωµατωµένο διπλασιαστή Barlow και εσωτερικό τσιπ χρόνου, ενώ είναι τελείως αυτοµατοποιηµένο τηλεσκόπιο Go To, µε περισσότερα από 1.400 από τα ουράνια αντικείµενα στη βάση δεδοµένων του.

5

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Τεχνικά χαρακτηριστικά

€450 0102132

Διάµετρος αντικειµενικού φακού ή κατόπτρου: 80mm Εστιακό µήκος: 400mm Μεγέθυνση: 275x Εστιακός λόγος: f/5 Σκόπευτρο: Προαιρετικό Πολλαπλές επιστρώσεις Προσοφθάλµιο: Super Pl?ssl 9,7mm και 26mm Βάση στήριξης: Fork type Double tine Βάρος: 5 κιλά Κατάλληλο και για αστροφωτογράφηση.

6

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€349 0110080

www.caelesteshop.gr //

43


αστρονοµία 1. C8-NGT Το C8-NGT έχει το ολοκληρωµένο σύστηµα Go To ενσωµατωµένο στην ισηµερινή στήριξη CG5-GT, που ελέγχεται από υπολογιστή και επιτρέπει πρόσβαση σε λειτουργίες όπως δυνατότητα αυτόµατης αστρικής ευθυγράµµισης και ικανότητα πλοήγησης σε περισσότερα από 40.000 αντικείµενα του ουρανού. Εξοπλισµένο µε µοτέρ υψηλής ταχύτητας και κοντρόλ χειρός, το C-8NGT δίνει τη δυνατότητα ελέγχου εξ αποστάσεως του τηλεσκοπίου και µετακίνησής του σε επιλεγµένα αντικείµενα γρήγορα και µε ακρίβεια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Οπτικός σχεδιασµός: Κατοπτρικό Newtonian (Νευτώνιο) Διάµετρος: 203mm (7,99”) Εστιακή απόσταση: F1.000mm Εστιακός λόγος: f/5 Στήριξη: CG-5 ισηµερινή ροµποτική Ερευνητής: 9x50 Προσοφθάλµιο: 20mm Pl?ssl (50Χ) ø31,8mm Μέγιστη ωφέλιµη µεγέθυνση: 480x Μέγιστο φαινόµενο µέγεθος αστέρα: 14 Θεωρητική διακριτική ικανότητα: 0,69 arc sec Καθαρό βάρος: 31 κιλά Ψηφιακό τηλεχειριστήριο µε οθόνη υγρών κρυστάλλων Ατσάλινος τρίποδας 2” µεταβαλλόµενου ύψους Αναλυτικές οδηγίες στα ελληνικά

2. My Sky H Meade παρουσιάζει έναν επαναστατικό τρόπο για να εξερευνήσετε το σύµπαν µας. Το νέο My Sky είναι ένα εύχρηστο εργαλείο πολυµέσων που θα σας ξεναγήσει στο νυχτερινό ουρανό καλύτερα και από το να είχατε τον προσωπικό σας αστρονόµο! To My Sky υπερτερεί σε σχέση µε κάθε άλλο εργαλείο χειρός εξερεύνησης του ουρανού, αφού περιέχει ήχο, βίντεο, εικόνες και κείµενο, για να σας δείξει και να σας εξηγήσει τα θαύµατα του σύµπαντος.

1

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€1.299 CE31062

Τεχνικά χαρακτηριστικά Στόχαστρο: Φωτιζόµενο στόχαστρο για να µπορείτε να στοχεύετε ευκολότερα τα αντικείµενα Βάση δεδοµένων αντικειµένων: Πάνω από 30.000 ουράνια αντικείµενα Οθόνη: LCD Έγχρωµη οθόνη 480x234pixels Ήχος: Ακουστικά υψηλής ακρίβειας για ήχο Μνήµη: Κάρτα SD 256MB (συµπεριλαµβάνεται) Προσανατολισµός: Αισθητήρες µαγνητικού βορρά Τοποθέτηση: Ηλεκτρονικό επιταχυνσιόµετρο για τον προσδιορισµό στόχευσης Χαρακτηριστικά εξοικονόµησης ενέργειας: Προηγµένα χαρακτηριστικά εξοικονόµησης ενέργειας για µεγαλύτερη ζωή των µπαταριών Μπαταρίες: Απαιτούνται 4 ΑΑ µπαταρίες (δεν συµπεριλαµβάνονται) Ζωή µπαταρίας: Μέχρι 6 ώρες (κανονική χρήση)

Πλο επανασ ηγηθείτε στο τατικό σ GPS ύµπαν µε το του δια στήµατ ος.

2

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

44

// www.caelesteshop.gr

€399 0465200


3

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€20 8911025

3. Κιάλια Topas 10x25 pocket Μεταφέρονται εύκολα και γίνονται έτσι ένα πολύτιµο και ξεχωριστό αξεσουάρ, που θα θέλετε να έχετε πάντα µαζί σας. Τα οπτικά τους είναι πλήρως επιστρωµένα σε γαλάζια απόχρωση. Διατίθενται µε ιµάντα και τσάντα µεταφοράς.

4

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€40 1150750

4. Κιάλια Hunter 7x50 Τα κιάλια Hunter διαθέτουν πρίσµατα και φακούς που είναι κατασκευασµένα από άριστο υλικό γυαλιού ΒΚ-7. Είναι κατασκευασµένα από ανθεκτικό καουτσούκ και διαθέτουν σπείρωµα για την προσαρµογή τους σε τρίποδα. Συµπεριλαµβάνονται τσάντα και ιµάντας µεταφοράς.

5. Μονόκιαλο νυκτός NightSpy 3x42

Το µονόκιαλο νυχτερινής όρασης NightSpy 3x42 είναι ένας ενισχυτής φωτός για χρήση στο σκοτάδι. Με το ενσωµατωµένο υπέρυθρο φως οι παρατηρήσεις είναι εφικτές ακόµη και στο απόλυτο σκοτάδι. Διαθέτει αδιάβροχο κάλυµµα και λειτουργεί µε µία µπαταρία CR123A σε θερµοκρασίες από -30°C έως +45°C.

5

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€300 1876000_M

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΓΑΛΑΞΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ; www.caelesteshop.gr //

45


αστρονοµία 1. Ψηφιακό µικροσκόπιο χειρός

1

Ένα µικροσκόπιο µε εντελώς διαφορετικό design! Αυτή η συσκευή συνδυάζει µία ενσωµατωµένη ψηφιακή κάµερα και µία διάταξη φωτισµού µε LED σε µία µικρών διαστάσεων µονάδα, βάρους µόλις 85 γραµµαρίων. Εικόνες µεγεθυσµένες κατά 20 έως 400 φορές µπορούν να παρατηρηθούν στο PC ή το laptop µέσω του συµπεριλαµβανοµένου καλωδίου USB, καθώς και να φωτογραφηθούν.

ΚΩΔΙΚΟΣ

ΤΙΜΗ

€164 CE44300

2. Μικροσκόπιο τσέπης Konus 30x Ένα χρήσιµο φορητό µικροσκόπιο για γεωπόνους, αγρότες, συλλέκτες γραµµατοσήµων, νοµισµάτων, πετρωµάτων κ.λπ. Επιτυγχάνει τριάντα φορές µεγέθυνση και µπορεί να φωτίζει το δείγµα χάρη στο φακό που διαθέτει. Συµπεριλαµβάνονται οδηγίες χρήσης στα ελληνικά και ανταλλακτική λάµπα φακού.

2

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€15 3707

3

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€129 5011100

3. Visiomar 40x-1024x Αυτό το εύχρηστο µικροσκόπιο διαθέτει διπλό φωτισµό LED και δύο προσοφθάλµια wide field (WF). Συµπεριλαµβάνει φακό Barlow 1,6x και προσοφθάλµιο για σύνδεση σε Η/Υ (320x240pixels). Συµπεριλαµβάνονται διάφορα αξεσουάρ µικροσκοπίου, καθώς και πλαστική τσάντα µεταφοράς.

4. Biotar DLX

50x-1200x

Η σειρά µικροσκοπίων Biotar της Bresser για αρχάριους δίνει κορυφαίο λόγο τιµής και απόδοσης. Η απλή έκδοση περιλαµβάνει µεγάλο αριθµό αξεσουάρ, για να κάνει την είσοδό σας στον µικρόκοσµο ακόµα πιο ελκυστική. Το βαλιτσάκι µεταφοράς για το µοντέλο DLX καθιστά εύκολη την αποθήκευση και τη µεταφορά του, ενώ ταυτόχρονα τα πολλά αξεσουάρ θα φανούν πολύ χρήσιµα στην ανακάλυψη του µικρόκοσµου.

5. Μικροσκόπιο opal Αυτό το πρακτικό µικροσκόπιο µας επιτρέπει να παρατηρούµε διεξοδικά τις λεπτοµέρειες κρυστάλλων, ορυκτών, νοµισµάτων και φυτών, µε τα επαγγελµατικά οπτικά του. Έχει ορθή κεφαλή µε προσοφθάλµια 10x, WF (ευρέος πεδίου) και αντικειµενικό αχρωµατικό φακό 2x. Η εστίαση γίνεται µε οδοντωτό µηχανισµό ακριβείας, µε κοχλίες και στις δύο πλευρές. Διαθέτει µεταλλική βάση (171x115mm) µε δίσκο για τα παρασκευάσµατα και ελάσµατα για τη συγκράτηση των παρασκευασµάτων. Φωτίζεται µε τυχαίο φως ή λάµπα αλογόνου 12V/10W.

46

// www.caelesteshop.gr

4

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€59 5010500

5

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€289 5418

Τοποθετ κρυστάλλ ήστε ορυκτά, νοµ ους κ.ά. σ ίσµατα τη µετ του σ και εντυπ τερεοσκοπικού µ αλλική βάση ικρ ωσιαστείτ ε µε τις οσκοπίου δυνατότη τές του.


6

Η γέννηση των άστρων

€13,95 960-368-022-2

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Στη γειτονιά της Γης ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€13,95 960-368-218-7

Η αποκάλυψη των γαλαξιών ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€13,95 960-368-287-Χ

Πλανήτες και δορυφόροι ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€13,95 960-368-154-7

Ο θάνατος των άστρων ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€13,95 960-368-062-1

6. Σειρά βιβλίων για το διάστηµα

Μια σειρά 5 τόµων, γραµµένη από τον διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιµόπουλο, η οποία θα σας ταξιδέψει στα σκοτεινά µονοπάτια του διαστήµατος, που ξεκινούν από τη γειτονιά της Γης µας και χάνονται στα βάθη των πιο αποµακρυσµένων γαλαξιών.

7. Αστρονοµικό επιπεδόσφαιρο

Με τη βοήθειά του τις ξάστερες νύχτες µπορείτε να περπατήσετε ανάµεσα στα γειτονικά µας αστέρια, σµήνη και νεφελώµατα, αλλά και να ανταµώσετε µε τη φαντασία σας τους µακρινούς γαλαξίες, γνωρίζοντας ποιον αστέρα βλέπετε κάθε φορά. Επίσης, σας επιτρέπει να υπολογίσετε στοιχεία της καθηµερινής κίνησης του Ήλιου. Συνοδεύεται από εγχειρίδιο (32 σελίδων), όπου αναφέρονται οι κυριότεροι αστερισµοί, οι συντεταγµένες όλων των ελληνικών πόλεων άνω των 10.000 κατοίκων και άλλες χρήσιµες πληροφορίες.

8. Επιπεδόσφαιρο τσέπης

7 ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

το // ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ Με την Παρατήρηση των Άστρων µπορείτε να εντοπίζετε ουράνια αντικείµενα κάθε είδους,ενώ θα αποκτήσετε και σηµαντικές γνώσεις για το γαλαξία που µας περιβάλλει.

€22 960868104

8 ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€28,50 CST800N

Το επιπεδόσφαιρο τσέπης σας βοηθά να µάθετε και να αναγνωρίζετε τους αστερισµούς που βλέπετε στον ουρανό. Με την εισαγωγή των σωστών συντεταγµένων ώρας και ηµέρας, ο χάρτης του νυχτερινού ουρανού θα γίνει πλέον παιχνιδάκι για εσάς. Επιπλέον, χάρη στον εργονοµικό σχεδιασµό του µπορείτε να το έχετε πάντα µαζί σας.

προτείνει // http://www.nasa.gov Πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα της NASA, γνωρίστε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία της, αλλά και τα µελλοντικά σχέδιά της για την εξερεύνηση του διαστήµατος.

ΚΩΔΙΚΟΣ: 29-573, ΤΙΜΗ: €13,23

www.caelesteshop.gr //

47


ροµποτικά 1. Ροµπότ Spykee

Ξεχάστε όλα όσα ξέρατε για τα ροµποτικά διαδραστικά παιχνίδια! Το Spykee ξεπερνά κάθε προσδοκία! Πρόκειται για ένα Wi-Fi κατασκοπευτικό ροµπότ, το οποίο είναι ταυτόχρονα: Συσκευή παρακολούθησης. Όταν ανιχνεύει κάποια κίνηση, το ροµπότ στέλνει σήµα στον υπολογιστή σας ή σας στέλνει φωτογραφία µέσω e-mail. Ψηφιακό µέσο αναπαραγωγής µουσικών αρχείων. Τηλέφωνο VoIP και web camera, ενώ είναι συµβατό µε MSN, Skype και Google Talk. Εγκαθιστώντας το ειδικό λογισµικό που το συνοδεύει, µπορείτε να το χειριστείτε είτε µέσω µιας τοπικής σύνδεσης Wi-Fi είτε από οποιοδήποτε µέρος στον κόσµο µέσω Internet! Ωστόσο, η πιο σηµαντική λειτουργία του είναι ότι επιστρέφει αυτόµατα στη βάση ανεφοδιασµού του, όταν η µπαταρία του τείνει να εξαντληθεί. Στη συσκευασία περιέχονται αναλυτικές οδηγίες για να κατασκευάσετε τρία διαφορετικά ροµπότ, ενώ τα 210 τεµάχια του πακέτου είναι συµβατά µε όλα τα κοµµάτια Meccano. Διαστάσεις: Ύψος 35cm, µήκος 20cm, πλάτος 20cm.

2. NXT

Η επανάσταση των ροµπότ

Όλοι εσείς που δεν αρκείστε στις συνηθισµένες κατασκευές τώρα έχετε τη δυνατότητα να κατασκευάσετε αµέτρητα πρωτοποριακά ροµπότ, τα οποία διαθέτουν ενσωµατωµένους αισθητήρες ήχου, φωτός και αφής, που τους δίνουν τη δυνατότητα να ακούνε, να ανταποκρίνονται σε ηχητικές εντολές, να αντιλαµβάνονται διαφορετικά χρώµατα και εντάσεις φωτός και να αισθάνονται. Παράλληλα, τα µάτια τους, που λειτουργούν µε υπερήχους, τα βοηθούν να αντιλαµβάνονται κινήσεις και να υπολογίζουν αποστάσεις. Η “καρδιά” και το “µυαλό” των ροµπότ βρίσκονται σε έναν υπολογιστή, που τους επιτρέπει να λειτουργούν µε απόλυτη ακρίβεια, συγχρονίζοντας τους “έξυπνους” ηλεκτρικούς κινητήρες και τους ευαίσθητους αισθητήρες. Το κυριότερο όµως είναι ότι διαθέτουν ανοιχτό λογισµικό, ώστε να µπορείτε να τα προγραµµατίσετε εσείς µέσω του δικού σας ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ακόµα, µε την τεχνολογία Bluetooth µπορείτε να τα ελέγχετε µέσω κινητού τηλεφώνου, να ανταλλάσσετε προγράµµατα και να εγκαθιστάτε ασύρµατες ζεύξεις ανάµεσα στον υπολογιστή σας και το ροµπότ που έχετε κατασκευάσει.

48

// www.caelesteshop.gr

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €299,98 870850

ονται ταποκρίν ικό! ν α α θ υ ς, πο νταστ λώς φα υς φίλου στε νέο σας εντολή. Απ ή τ κ ο π Α ε κάθε άµεσα σ

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €349,99 8527

Τεχνικά χαρακτηριστικά ΝΧΤ Τρεις διαδραστικοί ηλεκτρικοί κινητήρες Αισθητήρας ήχου Αισθητήρες υπερήχων που λειτουργούν ως µάτια Αισθητήρας αφής Αισθητήρας φωτός 519 κοµµάτια 4 θύρες εισόδου και 3 θύρες εξόδου Οθόνη υγρών κρυστάλλων Δυνατότητα οµιλίας Σύνδεση USB 2.0 και Bluetooth Εύχρηστο και απόλυτα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον προγραµµατισµού τύπου “drag and drop” Συµβατότητα µε PC και Mac 6 µπαταρίες ΑΑ (δεν περιλαµβάνονται)


. / Μπείτε στο θαυµαστό κόσµο της τεχνολογίας /. 3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

3. Ροµποτικό πακέτο για αρχάριους

10+ €240 41863

Αν σας ενθουσιάζει η ροµποτική τεχνολογία, το ροµποτικό πακέτο για αρχάριους είναι ειδικά σχεδιασµένο για να κάνετε το πρώτο σας µεγάλο βήµα. Περιλαµβάνει 150 κοµµάτια µε τα οποία µπορείτε να συναρµολογήσετε οκτώ απλά σχετικά µοντέλα, όπως, για παράδειγµα, ένα φωτεινό σηµατοδότη, µια µπαριέρα, ένα θερµοστάτη, έναν στεγνωτήρα χεριών, ένα ροµπότ συγκολλητή κ.ά. Για να ελέγχετε τις κατασκευές µέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή σας, περιλαµβάνεται ειδικό λογισµικό, απόλυτα εύχρηστο και αποτελεσµατικό. Επίσης, περιλαµβάνεται βιβλιαράκι µε λεπτοµερείς οδηγίες, για να προγραµµατίσετε τα µοντέλα που θα συναρµολογήσετε. Κάντε τα πρώτα σας µαθήµατα και ξεκινήστε µια λαµπρή σταδιοδροµία στη ροµποτική, που θα πατάει σε γερά θεµέλια.

4. Κινούµενα ροµπότ

10+ €440 93292

Με αυτό το πακέτο µπορείτε να συναρµολογήσετε οκτώ κινούµενα ροµπότ και παράλληλα να µάθετε αµέτρητα πράγµατα για τον τρόπο που λειτουργούν τα πραγµατικά ροµπότ. Εκτός από πολύ εξελιγµένο παιχνίδι, το πακέτο είναι και ιδανικό για το περιβάλλον ενός σχολικού εργαστηρίου, καθώς δίνει την ευκαιρία στους µαθητές να δουν στην πράξη πώς εφαρµόζονται οι αρχές του αυτοµατισµού σε απόλυτα λειτουργικά ροµπότ. Περιέχονται αναλυτικές οδηγίες για να συναρµολογήσετε επτά διαφορετικά κινούµενα οχήµατα µε δυνατότητα περιµετρικής ανίχνευσης εµποδίων, ενώ ταυτόχρονα ένας αισθητήρας φωτός επιτρέπει στα ροµπότ να ακολουθούν συγκεκριµένη πορεία. Υπάρχει, δε, η δυνατότητα να συνδυαστούν, εκτός από τα τροχοφόρα ροµπότ, και ένα µε πόδια, µε δυνατότητα να κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις.

προτείνει

το // ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Κάντε µια αναδροµή στα εντυπωσιακά τεχνολογικά επιτεύγµατα των αρχαίων Ελλήνων, µε πλούσια εικονογράφηση και µετάφραση στην αγγλική γλώσσα. ΚΩΔΙΚΟΣ: 960-521-064-9, ΤΙΜΗ:

// http://www.antikytheramechanism.gr Μάθετε για τον Μηχανισµό των Αντικυθήρων και δείτε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες για την αποκωδικοποίηση ενός από τα πιο σύνθετα τεχνολογικά ευρήµατα της αρχαιότητας.

€9

www.caelesteshop.gr //

49


οπτικοακουστικό υλικό Απολαύστ ε τα θαύµ τα εξαιρε ατα της φύσης πα τικά ντοκ ρ ιµαντέρ το ακολουθώντας υ BBC.

1 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€18 0000021

3 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

2 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€15,50 0000015

€18 0000013

4 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€13 0000016

1. Η ζωή των πουλιών

2. Η ζωή

3. Η ζωή

4. Το ταξίδι της ζωής

Έχοντας κατοικήσει σε περιοχές από την Αρκτική ως την Ανταρκτική και από ερήµους µέχρι ζούγκλες, τα πουλιά µπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν οι κυρίαρχοι της Γης, τουλάχιστον στον αέρα! Σε αυτήν τη σειρά ντοκιµαντέρ µπορείτε να απολαύσετε ένα µαγευτικό ταξίδι µε τα φτερά αυτών των υπέροχων πλασµάτων!

Σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα σειρά ντοκιµαντέρ παρακολουθούµε από κοντά τη ζωή αυτού του εκπληκτικού είδους όπως δεν την έχουµε ξαναδεί και κατανοούµε γιατί τα θηλαστικά, µαζί και ο άνθρωπος, κατάφεραν να εξελιχθούν σε τόσο µεγάλο βαθµό και µε τόσους διαφορετικούς τρόπους.

Μάθετε όλα όσα δεν γνωρίζατε για τον τέλεια οργανωµένο κόσµο των ασπόνδυλων. Ένα εντυπωσιακό σύµπανµινιατούρα ξετυλίγεται µπροστά στις κάµερες του BBC. Παρακολουθήστε το από την οπτική γωνία των ιδιόµορφων κατοίκων του.

Μια εκπληκτική ιστορία που καταγράφει το αδιάκοπο ταξίδι της ζωής µέσα από 3,8 δισεκατοµµύρια χρόνια τύχης, ευκαιριών, βίας και καταστροφών. Ένα ταξίδι που ξεκινάει από ένα µόριο, ένα µικρό τυχαίο γεγονός, το οποίο επρόκειτο να αλλάξει για πάντα την όψη ενός έρηµου πλανήτη και να οδηγήσει στον άνθρωπο.

(4 DVD)

50

// www.caelesteshop.gr

των θηλαστικών (4 DVD)

στο µικρόκοσµο (3 DVD)

(2 DVD)


. / Εµπλουτίστε τις γνώσεις σας µε επιλεγµένες προτάσεις /.

5. Οι πλανήτες (3 DVD)

8 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7-12 €17,10 960-368-415-2

Ανακαλύψτε τα µυστικά του ηλιακού µας συστήµατος. Γνωρίστε τις τελευταίες ανακαλύψεις των διαστηµικών αποστολών στους πλανήτες που µας περιβάλλουν και µάθετε τις απαντήσεις µυστηρίων που προβληµάτιζαν επί αιώνες τους ερευνητές.

6. Ο αγώνας του

διαστήµατος (2 DVD)

5 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Παρακολουθήστε µια ιστορία γεµάτη πρωτοποριακά πειράµατα, καταστροφικές αποφάσεις που στοίχισαν υπέρογκα ποσά και έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αλλά κυρίως την ανελέητη µάχη για την τελική επικράτηση στον Ψυχρό Πόλεµο, µέσω της κατάκτησης του διαστήµατος.

€15,50 0000017

7. Το ανθρώπινο σώµα (3 DVD)

9 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7-12 €17,10 960-368-414-5

Απεικονίζοντας όλα τα στάδια της ζωής, από τη σύλληψη µέχρι την τεκνοποίηση, από την παιδική ηλικία µέχρι την ενηλικίωση και την αναπαραγωγή και από τα γηρατειά στην αρρώστια και το θάνατο, η σειρά αυτή περιγράφει µε µοναδικό τρόπο το θαύµα της ζωής.

8. Εξερευνώ τον κόσµο (CD-ROM)

6 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Περιηγηθείτε ολόκληρο τον κόσµο, µαθαίνοντας χρήσιµα πράγµατα για την ιστορία και τα αρχαία µνηµεία των σπουδαιότερων πόλεων της Γης και πάρτε µέρος σε µοναδικές δραστηριότητες για να τεστάρετε τις γνώσεις σας. (Windows 2000/XP/Vista)

€13 0000019

9. Εξερευνώ το

ανθρώπινο σώµα (CD-ROM)

10 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7-12 €17,10 960-368-413-8

Μέσα από µια σειρά διασκεδαστικών δραστηριοτήτων θα κατανοήσετε εύκολα τα µέρη και τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώµατος. Συναρµολογήστε το σκελετό που θα βρείτε στο CDROM και παίξτε ένα απίθανο παιχνίδι προσοµοίωσης της πραγµατικής ζωής! (Windows 2000/XP/Vista)

10. Εξερευνώ

την επιστήµη (CD-ROM)

7 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€15,50 0000012

Μάθετε τα πάντα για την ενέργεια, τη θερµότητα, το φως, το διάστηµα και άλλα επιστηµονικά θέµατα, συλλέγοντας πολύτιµες πληροφορίες µέσα από 20 διαφορετικά πειράµατα. Με τα βραβεία, τα αυτοκόλλητα και τα σήµατα πιστοποίησης που θα κατακτήσετε, ξεπερνώντας όλες τις δοκιµασίες, θα αναδειχθείτε οι απόλυτοι εξερευνητές της επιστήµης! (Windows 2000/XP/Vista)

www.caelesteshop.gr //

51


οπτικοακουστικό υλικό 1. Ανακαλύπτω την

Ελλάδα και την Κύπρο (CD-ROM)

Δοκιµάστε τις γνώσεις σας σε αυτό το διαδραστικό παιχνίδι γεωγραφίας της Ελλάδας και της Κύπρου, για έναν, δύο ή τρεις παίκτες. Παρέχει πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό για όλες τις περιοχές των δύο χωρών και περιλαµβάνει πολλών ειδών ερωτήσεις. (Windows 98/2000/XP/Vista)

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

9+ €29,60 01000013

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

9+ €40,30 0178

2. Ανακαλύπτω

τον κόσµο (CD-ROM)

Ένα απολαυστικό παιχνίδι για την παγκόσµια γεωγραφία, για 1 έως 3 παίκτες. Παρέχει πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό για 192 χώρες του κόσµου, ενώ περιλαµβάνει ερωτήσεις για όλες τις χώρες και δύο διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. (Windows 98/2000/XP/Vista)

3. Itacante (CD-ROM)

Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που ακονίζει τη µνήµη και την παρατηρητικότητα και καλλιεργεί τη συνδυαστική και δηµιουργική σκέψη. Φτιάξτε εκατοµµύρια διαφορετικά ροµπότ, µέχρι να βρείτε αυτό που ταιριάζει µε τη στρατηγική σας για τη λύση κάθε δοκιµασίας. (Windows 98/2000/XP/Vista)

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

9+ €29,60 01000002

5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €40,30 0240

4. Η µυστηριώδης

νήσος του θείου Άλµπερτ (CD-ROM)

Λύστε πολλούς γρίφους, φτιάξτε ένα πρωτότυπο αεροπλάνο και µια βάρκα που κινείται από έντοµα, ενώ στο τέλος σας περιµένει µια µεγάλη έκπληξη που αποτελεί το κλειδί για την πλήρη κατανόηση όλων των περιπετειών του θείου Άλµπερτ. (Windows 95/98/XP)

5. Το φανταστικό ταξίδι του θείου Άλµπερτ (CD-ROM)

Συγκεντρώστε τα συστατικά που απαιτούνται για να βρεθεί η συνταγή του ελιξηρίου. Μέσα από το ταξίδι θα µάθετε χρήσιµες πληροφορίες για τη χλωρίδα και την πανίδα της Γης, το γεωγραφικό πλάτος και µήκος κάθε περιοχής, ακόµα και να στέλνετε σήµατα µορς! (Windows 95/98/XP)

6. Tο µυστικό άλµπουµ του θείου Άλµπερτ (CD-ROM)

Πάρτε µέρος σε ένα εξωφρενικό κυνήγι θησαυρού. Εντάξτε στη συλλογή σας τα επτά αγαλµατίδια, τα οποία θα σας δώσουν πρόσβαση στο θησαυρό που αναζητάτε. Ο δρόµος, όµως, για την απόκτησή τους είναι δύσκολος, στρωµένος µε έξυπνους γρίφους και δοκιµασίες. (Windows 95/98/XP)

52

// www.caelesteshop.gr

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €29,60 01000025

6 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €29,60 0126


7 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€20 960-8191-19-8

7. Εκφωνητής+

8 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

(CD-ROM)

€15 960-8191-34-3

Ο Εκφωνητής+ σας απαλλάσσει από την ανάγκη ανάγνωσης από την οθόνη κειµένων σε ηλεκτρονική µορφή, είτε αυτές είναι ιστοσελίδες είτε αρχεία κειµένου, µετατρέποντας οποιοδήποτε ελληνικό κείµενο σε υψηλής ποιότητας συνθετική φωνή. Είναι κατάλληλο τόσο για εφαρµογές γραφείου όσο και για ηλικιωµένα άτοµα ή για άτοµα µε προβλήµατα όρασης. (Windows 2000/XP)

8. All Greek to me! (CD-ROM)

Πλήρες σύστηµα αυτόµατης µετατροπής των greeklish σε ελληνικά, που εξασφαλίζει σωστή ορθογραφία και τονισµό. Xρησιµοποιείται στις κυριότερες εφαρµογές του υπολογιστή σε περιβάλλον γραφείου, ενώ χειρίζεται και µικτά κείµενα που περιλαµβάνουν ταυτόχρονα ελληνικά, αγγλικά και greeklish. (Windows 98/2000/XP)

9 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

5-8 €20 960-8191-21-1

10 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

9. Παιδικό λεξικό

€20 960-8191-13-0

ελληνικής νοηµατικής γλώσσας (CD-ROM)

Περιέχει 500 βιντεοσκοπηµένα λήµµατα και τις αντίστοιχες λέξεις από τα νέα ελληνικά. Απευθύνεται σε µικρούς κωφούς χρήστες (µαθητές του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δηµοτικού) για διδακτικούς ή επικοινωνιακούς σκοπούς.

10. ΝΟΗΜΑ Λεξικό

της ελληνικής νοηµατικής γλώσσας (DVD-ROM)

Βασι κές έ ννο νοηµα ιες της πλ η τική γλώσ ροφορική ς σα, σ ε ένα στην ελλ DVD ηνική !

11 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€20 960-8191-39-4

Είναι το πρώτο αµφίδροµο λεξικό ελληνικής νοηµατικής γλώσσας νέων ελληνικών σε ηλεκτρονική µορφή, µε περισσότερες από 3.000 βιντεοσκοπηµένες λέξεις της ελληνικής νοηµατικής γλώσσας και την ερµηνεία τους στα ελληνικά. Απευθύνεται σε κωφούς και ακούοντες χρήστες τόσο για διδακτικούς όσο και για επικοινωνιακούς σκοπούς.

11. ΔΙΟΛΚΟΣ Κατάρτιση στη χρήση H/Y (DVD-ROM)

Το DVD-ROM ΔΙΟΛΚΟΣ είναι το πρώτο πλήρες τρίγλωσσο βοήθηµα στην ελληνική νοηµατική γλώσσα και υποστηρίζει την εκπαιδευτική παρουσίαση των θεµατικών ενοτήτων: Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής, Χρήση του H/Y και Διαχείριση Αρχείων, Επεξεργασία Κειµένου, Υπολογιστικά Φύλλα, Βάσεις Δεδοµένων, Παρουσιάσεις και Διαδίκτυο και Παγκόσµιος Ιστός - Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο, στα ελληνικά και τα αγγλικά.

www.caelesteshop.gr //

53


σπαζοκεφαλιές να αβευµέ πολυβρ ιο π α πό τ γικής! ε ένα α άστε µ νίδια στρατη δ ε κ σ Δια παιχ

1. Οι άποικοι του Κατάν

Πρωταρχικός στόχος σας είναι η αποίκηση του νησιού. Για καλή σας τύχη το νησί είναι πλούσιο σε οικοδοµικά υλικά, τα οποία θα σας βοηθήσουν να κατασκευάσετε δρόµους και σπίτια, ώστε να φτιάξετε σύντοµα τη δική σας πολιτεία. Δεν είναι όµως τόσο εύκολο... Για 3 ή 4 παίκτες. Μέση διάρκεια παιχνιδιού: περίπου 75 λεπτά.

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

12+ €22,99 ΚΑ110086

2. Οι άποικοι του Κατάν: Η επέκταση για 5ο και 6ο παίκτη

Με αυτήν την επέκταση δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους παίκτες να απολαύσουν το παιχνίδι. Συγκεκριµένα, µέσα στο παιχνίδι θα βρείτε όλα τα εφόδια που χρειάζεται ένας 5ος και ένας 6ος παίκτης, ώστε να µπορέσουν να συµµετάσχουν ενεργά στις στρατηγικές, ενώ θα ανακαλύψετε και µια νέα προσθήκη στους κανόνες, που συµβάλλει στην οµαλότερη εξέλιξη του παιχνιδιού.

3. Οι θαλασσοπόροι του Κατάν

Τα πάντα αλλάζουν στο πολυβραβευµένο παιχνίδι “Οι άποικοι του Κατάν” µε αυτή την επέκταση. Τώρα πια οι παίκτες δεν φτιάχνουν µόνο δρόµους, αλλά και πλοία! Τα πλοία θα βοηθήσουν στην εξερεύνηση νέων τόπων, µε πιο εύφορες περιοχές αλλά και χρυσωρυχεία. Για να παιχτεί, απαιτείται το βασικό παιχνίδι “Οι άποικοι του Κατάν”. Παίκτες: 3-4.

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

12+ €34,99 KA684617

4. Οι πόλεις του Κατάν

Με αυτήν τη νέα επέκταση οι πόλεις του Κατάν γνωρίζουν νέα άνθηση, καθώς µπορούν να αναπτυχθούν σε µητροπόλεις. Νέες κάρτες εµπορευµάτων εµφανίζονται, αλλά και νέες κάρτες ανάπτυξης, που δίνουν τη δυνατότητα για ανάπτυξη σε τρεις τοµείς: το εµπόριο, την πολιτική και την επιστήµη. Αυτή η επέκταση δεν είναι αυτόνοµο παιχνίδι, καθώς απαιτεί και το βασικό παιχνίδι “Οι άποικοι του Κατάν”. Παίκτες: 3-4.

5. Τάνγκραµ

Το Tάνγκραµ είναι ένα κλασικό και συναρπαστικό παιχνίδι, δύσκολο σαν σπαζοκεφαλιά. Αποτελείται από 7 κοµµάτια, τα λεγόµενα Τανς, τα οποία πρέπει να τοποθετήσετε κατάλληλα, προκειµένου να δηµιουργήσετε συγκεκριµένα σχήµατα. Για ένα χέρι βοηθείας... µπορείτε πάντα να ανατρέξετε στο βιβλιαράκι µε τις λύσεις.

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

12+ €34,99 ΚΑ110024

12+ €39,99 ΚΑ110031

5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

54

// www.caelesteshop.gr

10+ €8,50 Π300


. / Ακονίστε τη σκέψη σας και ξεπεράστε τα όρια του µυαλού σας /.

6. Το χρίσµα του Μίνωα

6 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

“Όποιος καταφέρει να βρει τα πέντε ιερά, χρυσά δαχτυλίδια θα πάρει το ‘χρίσµα’ µου, για να αναδειχθεί ο επόµενος άρχοντας” αναφώνησε µια µέρα ο βασιλιάς! Έτσι ξεκινάει η υπόθεση του παιχνιδιού: οι εκλεκτοί πρέπει να δώσουν σκληρή µάχη! Ο συναγωνισµός είναι µεγάλος και τα εµπόδια πολλά. Οι ανατροπές ακόµα περισσότερες… Ο Μίνωας περιµένει στην αίθουσα του θρόνου του. Μην αργείτε! Παίκτες: 2-6.

9+ €30 ΦΡ2

7. Blokus

Επιτραπέζιο παιχνίδι µε εύκολους κανόνες, αλλά µε αρκετό βάθος στρατηγικής. Σκοπός κάθε παίκτη είναι να ξεφορτωθεί όσα περισσότερα πλακίδια µπορεί, τοποθετώντας τα στο ταµπλό, ώστε να είναι ενωµένα µεταξύ τους, γωνία µε γωνία. Κάθε παίκτης πρέπει να αναπτύξει µία έξυπνη στρατηγική, καθώς είναι πολύ εύκολο να αποκλειστεί από κάποιον αντίπαλο. Παίκτες: 2-6.

8. Ubongo

7 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Ρίχνοντας το ζάρι, ο καθένας προσπαθεί να φτιάξει ένα σχήµα µέσα σε ορισµένο χρόνο, χρησιµοποιώντας συγκεκριµένα πλακίδια κάθε φορά. Ο πρώτος που θα το καταφέρει, µετακινεί το πιόνι του και προχωρά. Γρήγορο και εθιστικό επιτραπέζιο παιχνίδι! Παίζεται µε 2-4 παίκτες και έχει µέση διάρκεια 20-30 λεπτά.

7+ €29,99 KA890095

9. Πλόες

8 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €29,99 KA110055

Παρασυρθείτε από τη γοητεία των µοναδικών νησιών του Αιγαίου µέσα από ένα παιχνίδι γεµάτο γνώσεις, φαντασία και ατέλειωτες ανατροπές! Πάνω στον αληθινό χάρτη των Κυκλάδων µοιραστείτε µια µοναδική εµπειρία, που θα σας επιτρέψει να γνωρίσετε τα νησιά, τα προϊόντα, τα στάδια µεταποίησης του µαλλιού, των ελαιών και των αµπελιών!

10. Mensa

Ένα από τα διασηµότερα παιχνίδια πρόκλησης νοηµοσύνης, το Mensa έρχεται να σας προκαλέσει! Τοποθετήστε πλακίδια στο ταµπλό, προσπαθώντας να φτιάξετε όσο γίνεται µεγαλύτερες ευθείες, και συγκεντρώστε βαθµούς. Προσοχή όµως: η παγίδα για το ποιο χρώµα θα καθορίσει το νικητή δεν εµφανίζεται παρά λίγο πριν από το τέλος του παιχνιδιού! Παίκτες: 1-4.

9 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €30 ΦΡ1

10 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

10+ €29,99 KA696115

www.caelesteshop.gr //

55


σπαζοκεφαλιές 1. Μποτιλιάρισµα

Σπαζοκεφαλ ιά και από το µπ δυσκολότερη ακόµα οτιλιάρισµα στ ο κέντρο της πόλης.

Φανταστείτε ότι είστε εγκλωβισµένοι µε το κόκκινο αυτοκίνητό σας στην κίνηση, µαζί µε άλλα τέσσερα µεγάλα φορτηγά και έντεκα αυτοκίνητα. Η κατάσταση είναι φαινοµενικά αδιέξοδη. Στην πραγµατικότητα, εάν επιστρατεύσετε το µυαλό σας, θα µπορέσετε να απεγκλωβιστείτε από το µποτιλιάρισµα µε λίγες µόνο κινήσεις. Στη συσκευασία περιλαµβάνονται 40 κάρτες µε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, από αρχάριους σε µποτιλιάρισµα µέχρι προχωρηµένους.

1 ΗΛΙΚΙΑ

2. Θαλασσοταραχή

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Βρείτε έναν τρόπο να γλιτώσετε από τη θαλασσοταραχή και να σώσετε το σκάφος σας! Το παιχνίδι περιλαµβάνει εννέα χρωµατιστά σκάφη και ένα πλαίσιο για να τα τοποθετήσετε. Επίσης, περιλαµβάνονται 40 κάρτες για παιχνίδι σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, οι οποίες στην πίσω πλευρά έχουν και τη λύση.

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

3. Ελικοειδές µονοπάτι

Έχετε µπροστά σας 19 κοµµάτια-διαδρόµους και 40 κάρτες κλιµακωτής δυσκολίας. Απώτερος σκοπός σας είναι να συνδυάσετε τα κοµµάτια που δείχνει κάθε φορά η κάθε κάρτα, µε τέτοιο τρόπο ώστε να δηµιουργήσετε ένα συνεχή διάδροµο που δεν θα διακόπτεται σε κανένα σηµείο. Προσοχή, µην χάσετε το δρόµο!

4. Σολιτέρ

Αν αποζητάτε την αυτοσυγκέντρωση και την περισυλλογή, το Σολιτέρ είναι το ιδανικό επιτραπέζιο για εσάς. Πρέπει να περάσετε µε επιτυχία και από τα 40 επίπεδα διαβαθµισµένης δυσκολίας προτού στεφθείτε βασιλιάς του Σολιτέρ. Έχει ιδανικό σχήµα και µέγεθος για να το µεταφέρετε άνετα µαζί σας στις εκδροµές.

56

// www.caelesteshop.gr

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €20 855960

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €18,50 857080

8+ €22 855008

8+ €24 856600


5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €15,50 855931

5. Σπαζοκεφαλιά µε τρισδιάστατα κοµµάτια

Κατασκευάστε από έναν απλό κύβο µέχρι πολύπλοκες κατασκευές και κατοικίδια ζώα! Θυµίζει την τρισδιάστατη έκδοση του γνωστού παιχνιδιού Τάνγκραµ, όπου καλείστε να δηµιουργήσετε τα σχήµατα που απεικονίζει κάθε µία από τις 60 διαφορετικές καρτέλες, χρησιµοποιώντας µόνο τα 7 τρισδιάστατα κοµµάτια που θα βρείτε στο κουτί.

7. Συνδυασµός µε τουβλάκια

7 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Αν το όνειρό σας όταν ήσαστε παιδί ήταν να χτίσετε πολύπλοκες οικοδοµικές κατασκευές, τότε αυτό το παιχνίδι έρχεται να καλύψει όλα τα κενά σας! Έχετε στη διάθεσή σας 5 διαφορετικά 8+ τρισδιάστατα κοµµάτια-τουβλάκια και 60 διαφορετικές καρτέλες που παρουσιάζουν την €15,50 κατασκευή που πρέπει να ολοκληρώσετε. 855901 Προσπαθήστε να σχηµατίσετε µια πυραµίδα και θα καταλάβετε ότι το χτίσιµό της τουβλάκι-τουβλάκι είναι µια δύσκολη δοκιµασία... Καλή διασκέδαση!

6. Κουτί µε σοκολατάκια

Αυτή η σπαζοκεφαλιά θα σας ανοίξει την όρεξη για πολυσύνθετες σκέψεις! Σκοπός σας είναι να τοποθετήσετε µε επιτυχία τα σοκολατάκια στις σωστές θέσεις µέσα στο κουτί τους. Μοναδικοί σύµµαχοί σας στην προσπάθεια αυτή είναι οι 40 κάρτες που θα βρείτε στη συσκευασία, µία για κάθε κουτί, οι οποίες περιέχουν στοιχεία για τις σωστές θέσεις που θα πρέπει να µπουν αυτά, καθώς και η συνδυαστική σας ικανότητα.

8. Διασχίστε το ποτάµι

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι-σπαζοκεφαλιά για έναν παίκτη. Έχει κάρτες µε διάφορα επίπεδα δυσκολίας, σύµφωνα µε τις οποίες τοποθετείτε κάθε φορά τους πασσάλους. Σκοπός είναι να περάσει ο άνθρωπός σας από τη µία όχθη του ποταµού στην άλλη, τοποθετώντας κορµούς δέντρων από πάσσαλο σε πάσσαλο, ώστε να πατήσει επάνω, χωρίς να πέσει µέσα στο νερό, όπου παραµονεύουν οι κροκόδειλοι!

6 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €22 811530

8 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €26 857020

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 4 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΣΚΑΚΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ 318.979.564.000 ΤΡΟΠΟΥΣ;

www.caelesteshop.gr //

57


σπαζοκεφαλιές 1. Καλύψτε τα ίχνη

1

Τελικά πόσο εύκολο είναι να καλύψετε τα ίχνη σας; Την απάντηση σας δίνει αυτή η σπαζοκεφαλιά, που διεκδικεί πολύτιµες ώρες από τον ύπνο σας! Σκοπός του παιχνιδιού είναι να καλύψετε τα ίχνη που βρίσκονται στις καρτέλες µε τα 4 κοµµάτια που έχετε στη διάθεσή σας, µε την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να χωρέσουν όλα τα κοµµάτια στο ταµπλό. Στο κουτί περιλαµβάνονται 20 κάρτες διαβαθµισµένης δυσκολίας.

ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €22 853200

2. Παιχνίδι κύβων

Μία ακόµα πρόκληση για όλους όσοι νοµίζουν πως οι σπαζοκεφαλιές είναι κάτι που κατέχουν. Ίσως να σας θυµίζει κάτι από Τάνγκραµ, καθώς και σε αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να φτιάξετε τα σχέδια που σας ζητάει κάθε κάρτα, ωστόσο είναι ακόµα πιο δύσκολο, καθώς περιέχει 60 διαφορετικές κάρτες-προκλήσεις για εσάς και τους φίλους σας.

2 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €15,50 855951

3. Ξύλινες

σπαζοκεφαλιές

Οκτώ διαφορετικές ξύλινες σπαζοκεφαλιές-απροσδιόριστα σχήµατα που καλείστε να τους δώσετε µορφή, τοποθετώντας τις πλευρές κάθε σχήµατος στα σηµεία που απαιτούνται. Αµέτρητες ώρες διασκέδασης σε ένα πακέτο. Είστε έτοιµοι;

4. Πρόκληση νοηµοσύνης

Σπαζοκεφαλιές µπερδεύονται µεταξύ τους και ζητούν δυνατούς αλλά και φιλόδοξους λύτες, που θα επιχειρήσουν να ανακαλύψουν το µυστικό που κρύβει κάθε µία. Συχνά το µόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε µία απλή, αλλά ανορθόδοξη σκέψη ή να δοκιµάσετε µία άλλη οπτική γωνία. Γι’ αυτό, παρατηρήστε καλά τις σπαζοκεφαλιές προτού πείτε: «Αυτή δεν λύνεται µε τίποτα!».

3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7+ €22 08464

4

Σπαζοκεφαλιά Τ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€5 86503

Σπαζοκεφαλιά καρδιά

5. Σετ µε

ΤΙΜΗ

σπαζοκεφαλιές

Ένα σετ µε 12 µεταλλικές σπαζοκεφαλιές που πραγµατικά θα σας κάνουν να ξεχαστείτε, καθώς θα παίζετε µόνοι ή µε την παρέα σας. Δοκιµάστε τις δυνάµεις, τις αντοχές και την ψυχραιµία σας, γιατί, παρά το µικρό τους µέγεθος, µπορεί να σας δυσκολέψουν πολύ. Λύστε τις όλες, µία προς µία, και γίνετε ο βασιλιάς της σπαζοκεφαλιάς!

ΚΩΔΙΚΟΣ

5 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€6,30 927493

€5 86508

Σπαζοκεφαλιά κιβώτιο ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€5 86606

Σπαζοκεφαλιά πυραµίδα ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

58

// www.caelesteshop.gr

€5 86415


6. Παιχνίδια για άτοµα

µε προβλήµατα ορασης

Τα επιτραπέζια για άτοµα µε προβλήµατα όρασης ανοίγουν τις πόρτες της διασκέδασης και της στρατηγικής σε όλους! Τέσσερα δηµοφιλέστατα επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής είναι στη διάθεσή σας για να σας χαρίσουν ατελείωτες ώρες ψυχαγωγίας. Διαλέξτε το επιτραπέζιο που σας ταιριάζει, ανάµεσα σε σκάκι, ντάµα, τάβλι και εννιάρες (µετεξέλιξη της γνωστής σε όλους µας τρίλιζας), αναµετρηθείτε µε το φίλο σας και διασκεδάστε δηµιουργικά.

7. Κύβος Rubik

Προσπαθήστε να λύσετε µία από τις πιο απαιτητικές και δύσκολες σπαζοκεφαλιές όλων των εποχών. Ο κύβος του Rubik χρονολογείται από το 1974 και είναι ένα από τα πιο δηµοφιλή παιχνίδια όλων των εποχών. Διατίθεται σε διαφορετικά µεγέθη (3x3, 4x4, 5x5) και είναι σίγουρο ότι θα σας κρατήσει σε εγρήγορση για πολλές µέρες. Απαραίτητα στοιχεία για να τον λύσετε: µυαλό, θέληση και επιµονή.

6

Σκάκι ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€33 00770

Τάβλι ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€32 00776

Ντάµα ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€24 00771

Εννιάρα ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€20,50 00773

7 Kύβος Rubik 5x5 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€18,80 5013

Kύβος Rubik 4x4 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€16,50 05011

Kύβος Rubik 3x3 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

το

προτείνει

// 500 ΓΡΙΦΟΙ ΚΑΙ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΕΣ Μια εκπληκτική συλλογή από γρίφους, χωρισµένη σε 20 διαφορετικά επίπεδα να αυξανόµενης δυσκολίας, προκειµένου κάθε σε σας ς όσει επιδ παρακολουθείτε τις τον ένα από αυτά. Ξεκινήστε, λοιπόν, από ! 499 ι... άλλο υν µένο πρώτο, γιατί σας περι ΚΩΔΙΚΟΣ: 28534, ΤΙΜΗ: €13,23

€12,50 5025

2 // ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΕΣ τε Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα βρεί για τα λήµα προβ κά µατι δεκάδες µαθη που όλες τις ηλικίες πάνω από 11 ετών, και υν γήσο αγω ψυχ σας να ν σκοπό έχου να ενθαρρύνουν τη δηµιουργική σας σκέψη. ΚΩΔΙΚΟΣ: 70012, ΤΙΜΗ: €17,91

www.caelesteshop.gr //

59


διακοσµητικά / gadgets 1. Βάση µπουκαλιού

1 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€31,50 PE621

Αυτή η αλυσίδα θα σας κάνει να µην πιστεύετε τα ίδια σας τα µάτια! Πώς είναι δυνατόν το µπουκάλι να συγκρατείται από µία αλυσίδα και µάλιστα να µην πέφτει; Πρόκειται για µια συναρπαστική και ιδιαίτερα αληθοφανή ψευδαίσθηση, η οποία αιφνιδιάζει όλους όσοι βρεθούν ενώπιόν της. Το µυστικό βρίσκεται στους κρίκους της αλυσίδας οι οποίοι είναι κολληµένοι µεταξύ τους. Η ίδια η αλυσίδα είναι κατασκευασµένη από ανοξείδωτο υλικό και είναι κατάλληλη για να συγκρατήσει τα περισσότερα µπουκάλια κρασιού. Ο καλύτερος τρόπος για να εντυπωσιάσετε τους καλεσµένους σας και να δηµιουργήσετε στο τραπέζι σας µια... µαγική ατµόσφαιρα! Διαστάσεις: 25x15x15cm.

2. Μαγνητικά βάζα

2 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Αυτό το σετ από 5 λεπτά αλουµινένια βάζα θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο τραπέζι σας. Ξεχωρίζουν για το άψογο design τους, τη λιτή και απέριττη γραµµή τους και κυρίως για τον πρωτότυπο τρόπο στήριξής τους. Τοποθετήστε τα πάνω στο τραπέζι και αφήστε τους φίλους σας να αναρωτηθούν πώς είναι δυνατό να στέκονται όρθια. Μην τους αποκαλύψετε τη λύση του µυστηρίου, που βρίσκεται στη µαγνητική επιφάνεια που συγκρατεί τα βάζα και η οποία κρύβεται κάτω από το τραπεζοµάντηλο. Το σίγουρο είναι ότι οι φίλοι σας θα µείνουν µε τις καλύτερες των εντυπώσεων για το γούστο και την καλαισθησία σας. Τα µεταλλικά βάζα µπορούν να συγκρατήσουν νερό αλλά και ψεύτικα λουλούδια. Διαστάσεις: 1,5x1,5x24cm.

€37 PE543

3. Επιτραπέζιο φωτιστικό

Ξεχωρίζει µε την πρώτη µατιά που θα του ρίξετε. Είναι τόσο ιδιαίτερο που θα νοµίζετε ότι σας ξεγελούν οι αισθήσεις σας. Έχει κερδίσει βραβεία πρωτότυπου σχεδιασµού και είναι καλλιτεχνικό δηµιούργηµα του Γερµανού σχεδιαστή Martin Conrad Gloeckle. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει, πέρα από τη µοντέρνα αισθητική του, είναι η απλότητά του. Το σχέδιό του µοιάζει αρκετά µε τα παραδοσιακά επιτραπέζια φωτιστικά, µε τη διαφορά ότι η λάµπα του είναι ορατή και µοιάζει να µην στηρίζεται πουθενά! Το φωτιστικό-λάµπα είναι κατασκευασµένο από ατσάλι, το οποίο έχει κοπεί µε ειδικό laser για να αποκτήσει το σχήµα που έχει. Διαστάσεις: 185x255mm.

3 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

60

// www.caelesteshop.gr

€70 1116W


. / Πρωτοτυπήστε µε µοναδικές ιδέες για εσάς και τους δικούς σας /.

4

Κώνος ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€19,50 10608

Στρογγυλό ΤΙΜΗ

4. Βάζα χηµείας

ΚΩΔΙΚΟΣ

Ποιος θα το φανταζόταν ότι εξαρτήµατα ενός χηµικού εργαστηρίου µπορούν να αποτελέσουν διακοσµητικά και συνάµα λειτουργικά αντικείµενα για το σπίτι; Τα τρία διαφορετικά δοχεία χηµείας «Κώνος, Στρογγυλό & Σωλήνας» από διαφανές γυαλί έχουν χωρητικότητα 2.000ml, 1.000ml και 500ml αντίστοιχα. Αποκτήστε τα και δηµιουργήστε µια ιδιαίτερη γωνιά στο σπίτι σας, µε ένα εντελώς αναπάντεχο διακοσµητικό στοιχείο βγαλµένο κατευθείαν από το χηµικό εργαστήριο. Χρησιµοποιήστε τα ως βάζα για λουλούδια ή ως κανάτες για νερό ή κρασί. Στην κουζίνα δείχνουν υπέροχα γεµισµένα µε λάδι ή ξίδι και αρωµατικά βότανα. Φυσικά, είναι απολύτως κατάλληλα και για χρήση στον φυσικό τους χώρο, το εργαστήριο. Στα δύο από τα τρία σχέδια µπορείτε να φτιάξετε και καφέ, καθώς είναι και πυράντοχα. Αναζητήστε τα!

€19,50 10609

Σωλήνας ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€19,50 10610

5. Ρολόι Μόνα Λίζα

Το χαµόγελό της είναι ίσως το πιο αινιγµατικό όλων των εποχών, όσο για το βλέµµα της... δύσκολο να προσδιορίσει κανείς το µήνυµα που κρύβει. Το ρολόι της Mona Lisa, σχεδιασµένο από τον Constantin Boum, κρατάει καλά κρυµµένο το επτασφράγιστο µυστικό του µεγάλου ζωγράφου Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Επιχειρήστε να λύσετε τον άλυτο γρίφο του χαµόγελού της κάθε φορά που οι δείκτες θα δείχνουν δώδεκα ακριβώς, αφού µόνο τότε θα αποκαλύπτεται ολοκληρωµένο το πρόσωπό της! Η εικόνα της Mona Lisa είναι τυπωµένη ψηφιακά πάνω σε επιφάνεια αλουµινίου, διαστάσεων 20,3x25,4x3,2cm.

5 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€31,50 CL09

6. Σουπλά Hot Man

Ένα πρωτότυπο gadget που µπορεί να δώσει έναν µοντέρνο αέρα στην κουζίνα σας. Δηµιούργηµα της οµάδας σχεδιαστών της Peleg Design, ο Hot Man θα σας καταπλήξει! Είναι πραγµατικά δυνατός, καθώς µπορεί να κρατήσει αντικείµενα µε βάρος υπερδιπλάσιο από το δικό του και µάλιστα όταν αυτά καίνε! Σας βοηθάει στο σερβίρισµα του φαγητού χωρίς να ζητά… µερίδιο από το φαγητό σας. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αποτελέσει τον µόνιµο βοηθό σας στο σερβίρισµα των γευµάτων σας και δεν θα σας απογοητεύσει µε τις αντοχές του! Διατίθεται σε δύο διαφορετικά χρώµατα (κόκκινο και ασηµένιο) και είναι πράγµατι τόσο χαριτωµένος όσο και χρήσιµος. Διαστάσεις: 21x16x2,5cm.

6 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€18 PE628

www.caelesteshop.gr //

61


διακοσµητικά / gadgets

1 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

1. Φρουτιέρα

Η πρωτότυπη αυτή φρουτιέρα είναι κατασκευασµένη από εύπλαστο µέταλλο, που σας επιτρέπει να της δίνετε εσείς το σχήµα που θέλετε, λυγίζοντας προς τα µέσα τις πλευρές της, αυξοµειώνοντας το πλάτος της επιφάνειάς της ή ακόµα και το βάθος της. Εκτός από τον καλαίσθητο σχεδιασµό της, είναι και πολύ πρακτική, γιατί διπλώνει και γίνεται επίπεδη όταν θέλετε να την αποθηκεύσετε. Διαστάσεις: 39cm σε επίπεδη µορφή, 29cm σε καµπύλη.

2. Βάζο φλιτζανάκια

Ένα βάζο για λουλούδια από πορσελάνη που ξεγελά ακόµα και το πιο εξασκηµένο βλέµµα! Τα υποτιθέµενα φλιτζανάκια κρύβουν έναν λεπτό σωλήνα στον οποίο µπορείτε να βάλετε νερό και ένα λουλούδι.

3. Η Ωραία Ελένη

Η βραβευµένη για το design της «Ωραία Ελένη» θα σας καταπλήξει τόσο µε την απλότητά της όσο και µε το αποτέλεσµα που δίνει. Καλύψτε ένα ποτήρι του κρασιού µε ένα από τα τρία ηµιδιάφανα καπέλα-σκίαστρα που περιλαµβάνονται στη συσκευασία και δηµιουργήστε ένα µοναδικό επιτραπέζιο φωτιστικό.

62

// www.caelesteshop.gr

€38 1021R

2 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€40 OT559

3 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€13,60 DEK1


4 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€19,50 mode3

5 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€9 Mtmb888

4. Κλειδοθήκη µαγνήτης

Ο πλέον πρωτότυπος τρόπος για να κρεµάσετε τα κλειδιά σας ή καλύτερα να τα κολλήσετε πάνω στην κλειδοθήκη! Η βραβευµένη για το design της κλειδοθήκη είναι κατασκευασµένη από σιλικόνη, υλικό που της χαρίζει ελαστικότητα και ελάχιστο βάρος, ενώ ο µαγνήτης που περιέχει της επιτρέπει να έλκει µεταλλικά αντικείµενα όπως τα κλειδιά σας.

5. Ανοιχτήρι αλυσίδα

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τη χρησιµότητα και τη λειτουργία της αλυσίδας ποδηλάτου! Τώρα µε τη βοήθειά της µπορείτε να ανοίγετε καπάκια από µπουκάλια όπως µε ένα κανονικό ανοιχτήρι. Και βέβαια, δεν χρειάζεται να είστε ποδηλάτες για να τη χρησιµοποιήσετε σωστά! Η αλυσίδα ανοιχτήρι έχει δηµιουργηθεί από αυθεντική αλυσίδα ποδηλάτου και ξεχωρίζει για την πρωτοτυπία και την υψηλή ποιότητα κατασκευής της.

ποτελεί πάτουλα α τος! σ ια ν έ υθ ιρίσµα παραµ Αυτή η... µψό gadget σερβ ο κ ιο π το

6. Σπάτουλα Cinderella

Πρέπει να φανείτε ειλικρινείς: ο λόγος που καλέσατε τόσους φίλους στο σπίτι σας δεν ήταν για να δοκιµάσουν το γλυκό που φτιάξατε, αλλά για να παρατηρήσετε τις εκφράσεις έκπληξης στο πρόσωπό τους όταν δουν µε πόση φαντασία µπορεί αυτό να σερβιριστεί!

7. Βάση για µπουκάλια

6 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

7 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€12,50 DHINK018

Τι θα λέγατε να βάλετε µια τάξη στα µπουκάλια που έχουν κατακλύσει το ψυγείο σας; Η βάση για µπουκάλια είναι ειδικά σχεδιασµένη για να δέχεται κάθε σχήµα και µέγεθος µπουκαλιών, ακόµη και τσίγκινα κουτάκια αναψυκτικών! Είναι κατασκευασµένη από πλαστικό και διατίθεται σε τρία χρώµατα: µπλε, ροζ και πορτοκαλί.

€6 mode2

www.caelesteshop.gr //

63


διακοσµητικά / gadgets για έναν, σπαγγέτι ιάστε! ς α σ α ν έ µ τα αγαπη νους και εντυπωσ τε µε στυλ σµέ Μαγειρέψ ή τέσσερεις καλε δύο, τρεις

1 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€25 SL16

1. Μεζούρα ζυµαρικών

Συνδυάστε το υψηλό design µε την πρακτικότητα µιας µεζούρας ζυµαρικών και εκτοξεύστε τις µαγειρικές δυνατότητές σας στα ύψη! Περιέχει 4 διαφορετικές υποδοχές-βαθµίδες, για ένα, δύο, τρία και τέσσερα άτοµα, ενώ το υλικό κατασκευής της σας επιτρέπει να τη χρησιµοποιήσετε και ως σουπλά.

Έχετε Φτιάξτε έν Mε α όρεξη για α κέικ ακρ υτήν τ ι έ η φόρ να µικρό ή βώς στα µέ µα θα τ έ φάτε να µεγαλύ ρα σας. τερο ακριβ κ ώς όσ ο επιθ οµµάτι; υµείτε !

2. Φόρµα για κέικ

Η εµφάνιση του κέικ που θα φτιάξετε είναι ίσως σηµαντικότερη και από τη γεύση του. Οι ειδικές πτυχώσεις που υπάρχουν στη βάση της χωρίζουν το κέικ σε πολλά διαφορετικά και ανόµοια κοµµάτια. Έτσι οι καλεσµένοι σας θα διαλέξουν το κοµµάτι που τους ταιριάζει, χωρίς να χαλάσει η όµορφη εικόνα της δηµιουργίας σας! Διάµετρος: 30cm.

2 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€25 SL14

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ PAUL GAUGUIN ΥΠΗΡΞΕ ΑΡΧΙΚΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΣ;

64

// www.caelesteshop.gr


3

Ποτήρι σαµπάνιας

ανός υς είναι ικ ιασµός το εις σας! δ ε χ σ ς ό Ο µοναδικ γελάσει τις αισθήσ να ξε

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€55 CAM_0001_

Ποτήρι µαρτίνι ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€50 CAM_0004_

Ποτήρι λικέρ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€45 CAM_0002_

3. Σετ ποτηριών λικέρ, σαµπάνιας, µαρτίνι

Βλέποντάς τα, θα σας κερδίσουν ο πρωτότυπος σχεδιασµός και η καλαισθησία που εκπέµπουν. Αγγίζοντάς τα, θα σας κάνει εντύπωση η ποιότητα κατασκευής του γυαλιού. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, αφού είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητα!

4. Παγοθήκη διαβολάκι

Ποτέ η κόλαση δεν ήταν τόσο... ψυχρή! Με το εντυπωσιακό σχέδιο και το ζωηρό κόκκινο χρώµα της, είναι σίγουρο ότι θα ξεχωρίσει σε συνθήκες υπό του µηδενός. Τα παγάκια διαβολάκια όχι µόνο θα κρατήσουν το ποτό σας στη σωστή θερµοκρασία όλο το βράδυ, αλλά θα κάνουν και τους φίλους σας να παραδεχτούν το εξαιρετικό γούστο σας ακόµα και στα παγάκια.

5. Αλατοπίπερα βίδες

Ο ξεχωριστός σχεδιασµός και η πρωτοτυπία τους υπόσχονται να δώσουν άλλον αέρα στο τραπέζι σας. Τα αλατοπίπερα που µοιάζουν µε πραγµατικές βίδες είναι κατασκευασµένα από ανοξείδωτο ατσάλι. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα εύχρηστα, αφού µπορείτε να τα ξεβιδώσετε εύκολα και απλά.

4 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€9 Dhink072

5 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€29,50 Νgng166

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ, ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ; www.caelesteshop.gr //

65


διακοσµητικά / gadgets Διακοσµή στε τη βιβ λιοθήκ βιβλιοστά η σας µε τους πιο ντιζαϊνάτο τες της α γοράς. υς

1 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

1. Βιβλιοστάτες

Σχεδιασµένοι από τον καλλιτέχνη Chris Collicot, οι βιβλιοστάτες αυτοί είναι ό,τι πιο κοµψό µπορείτε να βάλετε στη βιβλιοθήκη σας. Το σετ αποτελείται από δύο φιγούρες, ύψους 20 εκατοστών η κάθε µία, οι οποίες µε το σώµα τους κρατούν τα βιβλία σας στη θέση τους. Εκτός από το ίδιο το βάρος τους, διαθέτουν και αντιολισθητική επένδυση στη βάση τους, ώστε να συγκρατούν αποτελεσµατικά ακόµα και µεγάλο αριθµό βιβλίων.

2 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€42 PA1

2. Paolo

122 πολύχρωµες κάρτες σε διαφορετικά µεγέθη και σχήµατα, καθώς και 50 πλαστικά κοµµατάκια που συνδέουν τις κάρτες µεταξύ τους, για να δηµιουργήσετε τις φιγούρες που θέλετε. Όντα από άλλο πλανήτη, ζώα που απλά δεν υπάρχουν ή άλλες εξεζητηµένες κατασκευές επηρεασµένες από την τεχνοτροπία του κυβισµού. Αν ο Πικάσο ζούσε ακόµη, θα ανησυχούσε µην του κλέψετε τη φήµη...

3 Χάρτινα πολύχρωµα σκαµπό

Μήπως το καθιστικό σας ή το δωµάτιό σας χρειάζεται έναν τόνο ανανέωσης; Η λύση είναι απλή, πρακτική και το κυριότερο δεν θα σας κοστίσει µια περιουσία. Η συγκεκριµένη σειρά σκαµπό ξεχωρίζει κυρίως για τα χρώµατα και τα σχέδια που είναι τυπωµένα πάνω τους, όπως πολύχρωµοι κύκλοι, ρίγες, τετράγωνα, ακόµα και εικόνες βιβλίων ή απλωµένα για στέγνωµα ρούχα. Αντέχουν έως και 200 κιλά. Διαστάσεις: 32,5x32,5x44,4cm.

3 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

66

// www.caelesteshop.gr

€25 PH12

€45 KBE01L


4. Ηλιακή δισκόµπαλα

σταση τίσκο διά Δώστε ν ς και κινηθείτε ι σα στα πάρτ ους ρυθµούς της! τον ν έ υς στο

Προετοιµαστείτε και οργανώστε το πιο θεότρελο πάρτι που έγινε ποτέ! Κρεµάστε την ηλιακή ντίσκο-µπάλα ψηλά, σε ένα σηµείο κοντά σε φως, και παρακολουθήστε τη να περιστρέφεται ασταµάτητα και να δίνει το ρυθµό σε όλους τους χορευτές!

5. Μέτρο τέχνης

Οι σηµαντικότεροι πίνακες των τελευταίων 2.000 ετών αποτυπωµένοι σε δύο µέτρα ξύλινης κατασκευής, µε πλούσιες πληροφορίες για τον τίτλο, τους καλλιτέχνες που τους φιλοτέχνησαν, την ηµεροµηνία και τα υλικά κατασκευής τους. Είναι βέβαιο ότι θα σας µαγέψει µε τις υπέροχες δηµιουργίες που έχει αιχµαλωτίσει σε κάθε χιλιοστό του. Μήκος: 200cm.

4 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Μέτρο ιστορίας

€45 1592-EU

5 Μέτρο τέχνης ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€17,50 B&P7

Μέτρο ιστορίας ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€17,50 B&P8

Μέτρο ανακαλύψεων ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€17,50 PA65

Όλοι γνωρίζουµε ότι ο χώρος και ο χρόνος είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεµένες. Απόδειξη για αυτό αποτελεί το µέτρο ιστορίας, αφού σε κάθε εκατοστό του αντιστοιχεί και ένα γεγονός που συνέβη τα τελευταία 2.000 χρόνια της ανθρώπινης ιστορίας! Έτσι, πέρα από την πρακτικότητά του, µπορεί κάλλιστα να αποτελέσει ένα πολύτιµο εκπαιδευτικό εργαλείο. Μήκος: 200cm.

Μέτρο ανακαλύψεων

Ποιος ανακάλυψε την πενικιλίνη; Ποια ήταν η πρώτη κινηµατογραφική ταινία µε ήχο; Ποιος ανακάλυψε τα ηλεκτροµαγνητικά κύµατα; Αµέτρητες πληροφορίες για τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις του 19ου και του 20ού αιώνα, για να ανταλλάσσετε µε τους φίλους σας καθώς καταπιάνεστε µε τα µερεµέτια του σπιτιού ή της αυλής! Μήκος: 200cm.

6. Αόρατο ράφι

6 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€32 mode1

Αιφνιδιάστε τους φίλους σας και κάντε τους να αναρωτηθούν πώς στέκονται τόσα βιβλία κατακόρυφα στον τοίχο χωρίς να στηρίζονται σε κάποιο ράφι! Το αόρατο ράφι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγµατα του σύγχρονου design, ενώ θα αποδειχθεί και ένας πολύτιµος βοηθός στην τακτοποίηση των βιβλίων σας. Διαστάσεις: 500x30x27mm.

www.caelesteshop.gr // 67


διακοσµητικά / gadgets 1. Κουρδιστά

Kikker & Le Pinch

Ο σχεδιασµός τους µας παραπέµπει σε ταινίες επιστηµονικής φαντασίας µε φουτουριστικούς κόσµους και πολύπλοκες µηχανές. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικοί για να τα θέσετε σε λειτουργία. Αρκεί να τα κουρδίσετε και να τα αφήσετε να σας δείξουν τις κινητικές τους ικανότητες µε το δικό τους ξεχωριστό στυλ!

δα, ετράπο πητα τ υν ά γ ια ξ α ο να δώσ αυτά τα ρέψουν φού µπορούν είο σας! τ α λ α ιά θ ραφ είς, α Τα παιδ ο ίδιο και εσ η νότα στο γ τ τ ισ ρ ά µια ευχ

2. Τάπα νούφαρο /Τάπα καραβάκι

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που αναζητούν τη χαλάρωση µέσα σε µια γεµάτη µπανιέρα, αλλά δεν συµβιβάζεστε µε αυτό και θέλετε να δηµιουργείτε κάθε φορά µια µαγευτική ατµόσφαιρα, τότε αυτό το νούφαρο ή το καραβάκι θα κάνει την µπανιέρα σας να µοιάζει µε παραµυθένια λιµνοθάλασσα!

3. Θήκη διαβατηρίου

Για εσάς που ταξιδεύετε πολύ ή σας αρέσουν τα ταξίδια, υπάρχει µια ιδανική θήκη για να βάζετε το εισιτήριο, το διαβατήριο ή την ταυτότητά σας, καθώς και σηµειώσεις για ενδεχόµενη αλλαγή αεροπλάνου ή κάποια ατζέντα. Η θήκη είναι από πλαστικό και πάνω της έχει τυπωµένο χάρτη. Έτσι θα τα έχετε όλα συγκεντρωµένα σε ένα µέρος και δεν θα χρειάζεται να ψάχνετε όλες τις τσάντες σας. Σε περίπτωση που χαθείτε, απλά συµβουλευτείτε το χάρτη!

1

Κουρδιστό Le Pinch ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Κουρδιστό Kikker ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

2

Τάπα νούφαρο ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€13,50 FP616

Τάπα καραβάκι ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

68

// www.caelesteshop.gr

€20 1509

€13,50 FP545

3 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€11,50 FP612

€25 1529


4 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€7 CB207

4. Ηµερολόγιο κουτί

Πρόκειται για ένα διαφορετικό ηµερολόγιο και έναν πρακτικό τρόπο αποθήκευσης γραφικής ύλης µαζί. Το ηµερολόγιο κουτί αποτελείται από τρία κουτάκια, τα οποία µπορείτε να στριφογυρίσετε ανάλογα µε την ηµεροµηνία που επιθυµείτε, ενώ την ίδια στιγµή τα κουτάκια αυτά περιέχουν συνδετήρες, λαστιχάκια και πινέζες. Διατίθεται σε τρία χρώµατα: µπλε, κόκκινο, πράσινο.

6. Αυτοκόλλητα κλασέρ

6 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€2,90 AJ001

Δώστε χρώµα και στυλ στα αρχεία σας, διακοσµώντας τα µε υπέροχες φωτογραφίες ή παιχνιδιάρικα σκίτσα. Κάθε σετ περιέχει τέσσερα αυτοκόλλητα, τα οποία, µπαίνοντας δίπλα δίπλα, σχηµατίζουν ένα ολόκληρο σκίτσο ή µια φωτογραφία. Θα βρείτε µεγάλη ποικιλία θεµάτων, για να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει µε το χώρο σας και το προσωπικό σας ύφος.

5

5. Doorhanger

ΤΙΜΗ

Μπλοκ µε λευκά χαρτιά, που κρεµιέται στο χερούλι της πόρτας. Γράφετε πάνω αυτό που θέλετε να θυµηθείτε και το κρεµάτε στην πόρτα. Δεν µπορεί… βγαίνοντας θα πέσει το µάτι σας επάνω του! Θα διαπιστώσετε ότι είναι εξαιρετικά χρήσιµο σε πάρα πολλές περιπτώσεις, όπως για τα καθηµερινά ψώνια ή για µια δουλειά που έχετε να κάνετε την επόµενη µέρα.

ΚΩΔΙΚΟΣ

€6 DI170

7. Οργάνωση

Και όµως, υπάρχει µια θήκη που υπόσχεται -και το καταφέρνει- να οργανώσει τη ζωή σας, κυρίως λόγω θέσης. Κρεµιέται στο χερούλι της πόρτας και έχει τσεπάκια για να βάζετε γράµµατα, λογαριασµούς, το κινητό, τη λίστα του σούπερ-µάρκετ, µε λίγα λόγια ό,τι βρισκόταν µέχρι τώρα “κάπου” στο γραφείο, στην κουζίνα ή “κάπου” γενικώς. Διατίθεται σε 4 χρώµατα: κόκκινο, ροζ, µαύρο, µπεζ.

7 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€12,80 DZ191

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΜΙΛΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ;

www.caelesteshop.gr //

69


διακοσµητικά / gadgets 2 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

1 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

1. Δέντρο memo

Στολίστε τα κλαδιά της µεταλλικής βάσης µε τους συνδετήρες σας και τοποθετήστε τις σηµειώσεις ανάµεσά τους. Τώρα πια θα τις εντοπίζετε µε ευκολία, χαζεύοντας το κοµψότατο µεταλλικό δεντράκι που οµορφαίνει το χώρο σας.

3

Μαύρη θήκη ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€8,50 mtmb703

Λευκή θήκη ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€8,50 mtmb702

€32,50 591887

€25 NGNG151

Δώστε στο µονότο µία παιχνιδιάρικη ν νο χώρο του γραφ ότα είου σας.

2. Γαλαξίας

Βάλτε έναν ολόκληρο γαλαξία µέσα στο σπίτι σας. Χάρη στον ηλεκτροµαγνητισµό οι τροχιές αυτού του διακοσµητικού θα κινούνται µία δεξιόστροφα και µία αριστερόστροφα, ενώ οι χρωµατισµοί τους θα δηµιουργούν στο χώρο αντανακλάσεις που θα µαγνητίζουν το βλέµµα σας και θα σας ταξιδεύουν µακριά.

3. Μαγνητική

βάση συνδετήρων µαύρη/λευκή

Σίγουρα είναι µία από τις πιο αστείες βάσεις για συνδετήρες που έχετε δει ποτέ! Προσθέστε µία ευχάριστη πινελιά στο γραφείο σας, ξεφεύγοντας από τις βαρετές µαγνητικές θήκες για συνδετήρες.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ 185.000 ΧΛΜ.;

70

// www.caelesteshop.gr


4 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Υδρόγειος σφ στο σκοτά αίρα δύο όψεων: σφαίρα α δι και γεω στερισµώ πολιτικ Απλά µον ός χάρτης στο φω ν αδικό! ς.

€85 702500

4.Yδρόγειος σφαίρα αστερισµών

Μια διαφορετική υδρόγειος σφαίρα που αλλάζει όψη τη µέρα και τη νύχτα. Τη µέρα είναι µία κλασική υδρόγειος που σας παρέχει όλες τις πληροφορίες γεωπολιτικού χαρακτήρα. Το βράδυ αποζηµιώνει τους λάτρεις της αστρονοµίας, καθώς φωσφορίζουν όλοι οι αστερισµοί. Ταυτόχρονα, είναι ένα πολύ όµορφο διακοσµητικό αντικείµενο, του οποίου η όψη συµπληρώνεται αρµονικά από µια µπρούτζινη βάση.

5.

Υδρόγειος σφαίρα που περιστρέφεται

Η Γη χρειάζεται 24 ώρες για να περιστραφεί γύρω από τον εαυτό της. Τι θα λέγατε να µειώσουµε λίγο τη χρονική διάρκεια της περιστροφής; Τοποθετήστε την υδρόγειο σφαίρα στην κρυστάλλινη βάση που τη συνοδεύει και παρακολουθήστε µια αληθοφανή προσοµοίωση της περιστροφικής κίνησης της Γης γύρω από τον εαυτό της!

6.

Αιωρούµενη υδρόγειος

5

Ασηµί υδρόγειος ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€55 861721

Κλασική υδρόγειος ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€55 861722

Γεωπολιτική υδρόγειος ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€55 861723

6 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€115 863405

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο πλανήτης που κατοικούµε αιωρείται µέσα στην απεραντοσύνη του γαλαξία. Πόσο εύκολο είναι να το συνειδητοποιήσουµε; Μα φυσικά ως εξωτερικοί παρατηρητές! Τοποθετήστε την αιωρούµενη σφαίρα στο γραφείο ή το καθιστικό του σπιτιού σας και παρακολουθήστε την να αιωρείται πάνω από τη βάση της!

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... Η ΟΜΠΡΕΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΡΧΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΟΧΗ; www.caelesteshop.gr //

71


διακοσµητικά / gadgets Πείτε το αστειευτε µε ένα µήνυµα! Ευχηθ ίτε, στ πρωτότυπ είλτε το µήνυµά σ είτε, α ο σετ µαν ικετόκουµ ς µε ένα πων!

1. Μανικετόκουµπα

Μια µεγάλη ποικιλία από πρωτότυπα µανικετόκουµπα, για να διαλέξετε αυτό που σας εκφράζει καλύτερα! Είτε είστε ποδοσφαιρόφιλοι, είτε είστε ερωτευµένοι, είτε σας αρέσουν το φεγγάρι, η θάλασσα και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, θα βρείτε το ζευγάρι µανικετόκουµπα που ταιριάζει µε τα ενδιαφέροντά σας. Συλλέξτε όσα περισσότερα µπορείτε!

2. Πολυεργαλείο

Αποκτήστε στυλ σε κάθε σας κίνηση. Αυτό το στυλάτο πολυεργαλείο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των µοδάτων γυναικών και να τους χαρίσει άποψη και χάρη όταν κάνουν τις εργασίες του σπιτιού - και όχι µόνο. Το πολυεργαλείο, εκτός από κοµψό σχεδιαστικά, είναι και άκρως πρακτικό, αφού ενσωµατώνει σφυρί, ψαλιδάκι, κατσαβίδι κ.ά.

3. Κούπα φαινόµενο θερµοκηπίου

Τα αποτελέσµατα της αύξησης της θερµοκρασίας της Γης λόγω του φαινοµένου του θερµοκηπίου είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Ποια νησιά θα εξαφανιστούν και ποιές περιοχές θα καλυφθούν µε την άνοδο της στάθµης των θαλασσών; Η απάντηση στο ερώτηµα αποτυπώνεται στην κούπα θερµοκηπίου, όταν αυτή γεµίσει µε το αγαπηµένο σας ζεστό ρόφηµα: τσάι, γάλα ή καφέ.

1 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

2 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€32 0112

€16,50 DHINK008

Κούπα µαθηµατικών

Το απάνθισµα της ανθρώπινης γνώσης αποτυπωµένο σε µία κούπα. Όλη η γνώση, αµέτρητες ώρες ερευνών, πειραµάτων, µοναχικής ζωής, όλη η σοφία των σηµαντικότερων επιστηµόνων από την αρχαιότητα µέχρι σήµερα αποτυπωµένη πάνω σε µία κούπα. Ας πιούµε, λοιπόν, στην υγεία του Πυθαγόρα, του Αϊνστάιν, του Αρχιµήδη, του Νεύτωνα, του Μάξουελ, του Ρήµαν και όλων όσοι µπόρεσαν να δουν πέρα από αυτά που µπορούµε να δούµε οι υπόλοιποι... κοινοί θνητοί.

Κούπα Καρτέσιου

Απολαύστε τον καφέ ή το αγαπηµένο σας ρόφηµα στην κούπα του Καρτέσιου. Μην απογοητευτείτε όµως όταν δείτε τη µορφή του να εξαφανίζεται από την επιφάνειά της... Στην υγειά σας!

Κούπα Van Gogh

Για όσους είναι φιλότεχνοι η κούπα του Van Gogh είναι το ιδανικό δώρο! Όµως µην παραξενευτείτε όταν δείτε να εξαφανίζεται από την επιφάνειά της το αυτί του! Ναι, καλά διαβάσατε, το αυτί του µεγάλου Ολλανδού ζωγράφου θα εξαφανιστεί διακριτικά, όταν η κούπα γεµίσει µε το ζεστό ρόφηµά σας.

72

// www.caelesteshop.gr

3

Κούπα φαινόµενο θερµοκηπίου ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€13,50 0224

Κούπα µαθηµατικών ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€13,50 0492

Κούπα Καρτέσιου ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€13,50 0282

Κούπα Van Gogh ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€13,50 0125


4

Μικρή τσάντα ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€29 ΝΑ1

Μεσαία τσάντα ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€58 ΝΑ2

Μεγάλη τσάντα ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€89 ΝΑ3

ρως ίναι άκ τάκια ε σας και ν α σ τ α ς εξόδου . νόστιµ υτά τα.. τήστε τα στις ντες! α ς ω µ Και ό ογικά. Κ ρα ξτε τους πά ή οικολ καταπλ

4. Τσαντάκια από

περιτύλιγµα καραµέλας

Ενισχύστε την οικολογική σας άποψη µε στυλ και φαντασία! Οι οικολογικές τσάντες δηµιουργηµένες από περιτύλιγµα καραµέλας αποτελούν έναν µοντέρνο και εναλλακτικό τρόπο για να εκφράσετε τόσο τις οικολογικές ανησυχίες σας όσο και τη µεταµοντέρνα αισθητική της εποχής! Θα τις βρείτε σε πολλά σχέδια, χρώµατα και µεγέθη, για να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει.

5.

Ρολόι Σχετικότητα

Ένα πρωτότυπο και όµορφο ρολόι που απεικονίζει τη φιγούρα του Άλµπερτ Αϊνστάιν. Όσο για τον τρόπο που αλλάζει η ώρα; Είναι τόσο ενδιαφέρων και διασκεδαστικός σε σχέση µε τα συµβατικά ρολόγια, που δεν θα ξεκολλάτε τα µάτια σας από το καντράν!

Ρολόι Σίσυφος

Η τιµωρία του Σισύφου, ιδρυτή της Κορίνθου και “κακού” της αρχαίας µυθολογίας, απεικονίζεται στο καντράν αυτού του πρωτότυπου και εκκεντρικού ρολογιού. Οι δείκτες του ρολογιού απεικονίζουν την προσπάθεια του Σισύφου να ανεβάσει το βράχο στην κορυφή του βουνού και ύστερα να κατρακυλήσει.

Ρολόι Φρόιντ

Τι περνάει άραγε από το µυαλό του Φρόιντ; Η µορφή αλλά και οι σκέψεις του πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγκµουντ Φρόιντ, που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, αποτυπώνονται στο καντράν ενός ιδιαίτερου ρολογιού.

Ρολόι Νταλί

Η µορφή του Νταλί και τα ζωηρά χρώµατα σας προϊδεάζουν για αυτό που θα ακολουθήσει. Θα εκπλαγείτε όταν συνειδητοποιήσετε ότι οι δείκτες του ρολογιού είναι το µουστάκι του καλλιτέχνη, που µετακινείται καθώς τα λεπτά περνούν, ενώ ταυτόχρονα ένα µικρό έντοµο κινείται περιµετρικά καταβροχθίζοντας τα δευτερόλεπτα. Υπέρµετρα σουρεαλιστικό θέαµα!

5

Ρολόι Σχετικότητα ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€34,95 0219

Ρολόι Σίσυφος ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€34,95 0261

Ρολόι Φρόιντ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€34,95 127

Ρολόι Νταλί ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€34,95 0559

www.caelesteshop.gr //

73


διακοσµητικά / gadgets 1. Powerball

Έχει κάνει θραύση! Έχει αµέτρητους φίλους και αµετανόητους θαυµαστές. Δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, καθώς είναι ήδη γνωστό. Είναι το Powerball, µια µπάλα-γυροσκόπιο µε την οποία κάνετε γυµναστική ή χαλαρώνετε. Ανάλογα µε τα κέφια σας, µπορείτε να έχετε γυµναστική µεγάλης ή πολύ µεγάλης έντασης για χέρια, πήχεις, ώµους, καρπούς και δάχτυλα, ή µπορείτε να το χρησιµοποιήσετε χαλαρά για να διώξετε την υπερένταση και το άγχος της καθηµερινότητας.

1

Powerball ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€16 5800311

Powerball Max ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

all υ Powerb όµετρο το ε φτάσει και φ ο ρ τ σ χετ ε στο Μετρήστ ιλιάδες στροφές έ ιο σας τον εαυτό! χ ίδ ς ε ν σ το ό π ά ρ Max ε φο τείτε κάθ συναγωνισ

€39,99 PB2

2. Ηχεία µαξιλαράκι µπλε/ροζ

Τα ηχεία µαξιλαράκι σας χαλαρώνουν ευχάριστα και σας νανουρίζουν, αν χρειαστεί, όταν ταξιδεύετε ή όταν θέλετε να χαλαρώσετε στο σπίτι, αναπαράγοντας την αγαπηµένη σας µουσική από το MP3, το κινητό σας τηλέφωνο, το CD player ή τον υπολογιστή σας.

3. Ηχεία σκυλάκι

Υπάρχει µια παροιµία που λέει ότι σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει, αλλά δεν µας εξηγεί τι συµβαίνει όταν αρχίσει να τραγουδάει! Ο πρωτότυπος σχεδιασµός, η ποιότητα κατασκευής και η εξαιρετική ακουστική τους δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους! Κατάλληλα για τις αγαπηµένες σας ηλεκτρονικές συσκευές (MP3 player, laptop, desktop, TV κ.λπ.).

2

Ηχείο µαξιλαράκι ροζ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€21 SEMK30542

Ηχείο µαξιλαράκι µπλε ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€21 SEMK30544

3

Ηχεία σκυλάκι άσπρο/µαύρο ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€32,50 SEMK30193A

Ηχεία σκυλάκι ροζ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€32,50 SEMK30194A

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... Η ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 12.000 ΕΤΩΝ;

74

// www.caelesteshop.gr


4

Κουµπαράς αγγελάκι ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€16,50 Dhink070

Κουµπαράς διαβολάκι ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€16,50 Dhink068

4. Κουµπαράς

5 ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€7,50 EBAG

αγγελάκι/διαβολάκι

Όταν αντιµετωπίζετε κάποιο δίληµµα, είναι βέβαιο ότι πάνω από το κεφάλι σας “εµφανίζονται” δύο µορφές, η αγγελική και η διαβολική, που προσπαθούν να σας πείσουν να ακολουθήσετε τη συµβουλή τους. Όλα αυτά µέχρι τώρα, γιατί τελικά αποφάσισαν να συνεργαστούν και να σας βοηθήσουν να αποταµιεύσετε τα χρήµατά σας! Εσείς απλώς επιλέξτε τη µορφή που σας ταιριάζει.

5.

Τσάντα Eco

Η κατάλληλη τσάντα για καταναλωτές µε οικολογική συνείδηση. Πείτε “τέλος” στις σακούλες µίας χρήσης, στο πλαστικό που δεν ανακυκλώνεται και στην αλόγιστη και άσκοπη χρήση χαρτιού. Τυλίξτε την, βάλτε την στην καθηµερινή σας τσάντα και χρησιµοποιήστε την στην πρώτη ευκαιρία για ψώνια ή για οτιδήποτε θέλετε να µεταφέρετε. Είναι τεράστια, αδιάβροχη, αντέχει µεγάλο βάρος και πλένεται. Διατίθεται σε διάφορα πολύχρωµα σχέδια, ενώ υπάρχει και η παιδική σειρά που είναι πιο µικρή σε µέγεθος και µε πιο έντονα χρώµατα. Έτσι, είστε και οικολόγοι και κοµψοί!

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΟΛΟΪ ΧΕΙΡΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΝΟΣ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ; www.caelesteshop.gr //

75


παιχνίδια εξωτερικού χώρου 1. Ανεµόπτερο µε προπέλα

Θέλετε το δικό σας ανεµόπτερο να κινείται ψηλότερα και να έχει µεγαλύτερη διάρκεια πτήσης από όλα τα άλλα; Αυτό το µοντέλο θα σας δικαιώσει! Ακόµη και ο Da Vinci, του οποίου πολλά σχέδια αναπαριστούν τέτοιες κατασκευές σε µεγαλύτερη κλίµακα, θα δήλωνε φανατικός υποστηρικτής του!

1 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

8+ €55 111040

2. Μπούµερανγκ Zebra

Ακτίνα βολής: 15 µέτρα. Κατάλληλο για ελαφρύ άνεµο. Επιστρέφει µε ελικοπτεροειδή πτήση.

Μπούµερανγκ X-Fly

Ακτίνα βολής: 25 µέτρα. Για αρχάριους και έµπειρους παίκτες.

Μπούµερανγκ Falconet

Ακτίνα βολής: 30 µέτρα. Αργή πτήση. Εάν πεταχτεί σωστά, επιστρέφει ακριβώς στα χέρια σας.

πέλα µε προ ρες ο ρ ε τ όπ ώ ιωτες ό ανεµ οναδικ παιδιά ατέλε η! µ ο τ ό σ α Aυτ στη φύ ίσει στ θα χαρ παιχνιδιού

Μπούµερανγκ Natural

Ακτίνα βολής: 30 µέτρα. Για παίκτες µε εµπειρία στις ρίψεις. Αργή πτήση.

Μπούµερανγκ Jaguar

Ακτίνα βολής: 25 µέτρα. Κανονική πτήση. Σταθερό στον αέρα, επιστρέφει µε ελικοπτεροειδή πτήση.

2

Μπούµερανγκ Zebra ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€13,50 370315

Πώς να πετάξετε το µπούµεράνγκ σας

Ο ορθός τρόπος ρίψης ενός µπούµερανγκ είναι να το κρατήσετε υπό µικρή γωνία, περίπου 15 ή 20 µοιρών, σε σχέση µε τον κάθετο άξονα. Αυτό συµβάλλει στο να αντισταθµιστεί η δύναµη της βαρύτητας, ώστε το µπούµερανγκ να µην πέσει στο έδαφος πριν ολοκληρώσει µία πλήρη περιστροφή. Στη συνέχεια, αφού σφίξετε γερά το µπούµερανγκ στα χέρια σας, το εκτοξεύετε µε δύναµη προς τα εµπρός. Είναι πολύ σηµαντικό να λυγίσετε απότοµα τον καρπό του χεριού σας καθώς το πετάτε, ώστε να αποκτήσει καλή περιστροφή. Η περιστροφή είναι η πιο σηµαντική παράµετρος στην εκτόξευση ενός µπούµερανγκ.

76

// www.caelesteshop.gr

Μπούµερανγκ Falconet ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€33,50 370450

Μπούµερανγκ Natural ΤΙΜΗ

Μπούµερανγκ X-Fly ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€33,50 370370

€18 370325

Μπούµερανγκ Jaguar ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€33,50 370420


. / Διασκεδάστε ανέµελα εκτός σπιτιού /. 3 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6+ €13,50 111030

4 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

5+ €8 030102

3. Ανεµόπτερο

Μάθετε για την αεροδυναµική και κατανοήστε µε ποιο τρόπο µεταβάλλεται η ταχύτητα πτήσης ενός αντικειµένου. Αυτό το ανεµόπτερο διατίθεται σε µικρότερο µέγεθος, ώστε να µπορούν εύκολα να το θέτουν υπό έλεγχο και παιδιά µικρότερης ηλικίας, ενώ ξεχωρίζει για το αεροδυναµικό σχήµα του. Οι ουρανοί είναι δικοί σας!

4. Μαλακός δίσκος 5 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

12+ €15 030101

Αποτελώντας µια ελαστική και µικρότερη σε µέγεθος εκδοχή του κλασικού Frisbee, ενδείκνυται για παιδιά µικρότερης ηλικίας και για αµέτρητα θαλάσσια παιχνίδια. Είναι σίγουρο ότι θα είναι ένα από τα πρώτα πράγµατα που θα πάρετε µαζί σας στις διακοπές!

5. Ιπτάµενος δίσκος

Όταν τον πιάσετε στα χέρια σας και τον πετάξετε µακριά, θα καταλάβετε ότι στην περίπτωσή του δεν ισχύουν οι νόµοι της φυσικής. Απόδειξη το γεγονός ότι κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για τη µέγιστη απόσταση που έχει διανύσει µέχρι να πέσει στο έδαφος, φτάνοντας τα 406 µέτρα!

6. Αετοί Βat/

Αεροπλάνο/Δέλτα

7 ΗΛΙΚΙΑ ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

6

Αετός Δέλτα (Πλάτος 200cm, Ύψος 100cm) ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€30 106165

Αετός Bat (Πλάτος 150cm, Ύψος 98cm) ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€24 106180

13+ €15 030103

Μία από τις αργίες που λατρεύουν µικρά και µεγάλα παιδιά είναι η Καθαρή Δευτέρα. Και αυτό γιατί µπορούν να παίξουν µε τον αγαπηµένο τους χαρταετό και να κάνουν κόντρες για το ποιος θα φτάσει ψηλότερα. Εµείς θα σας βοηθήσουµε, προτείνοντάς σας τρεις διαφορετικούς χαρταετούς, από τους καλύτερους που κυκλοφορούν! Και µην περιµένετε µέχρι την Καθαρή Δευτέρα…

7. Μπούµερανγκ δορυφόρος

Ξεχωρίζει για το πρωτότυπο σχήµα του, την ποιότητα κατασκευής και φυσικά για τις επιδόσεις του! Θα το λατρέψετε από την πρώτη στιγµή που θα το δείτε να ξεπερνάει τα 25 µέτρα και να επιστρέφει σε εσάς.

Αετός Αεροπλάνο (Πλάτος 78cm, Ύψος 78cm) ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€16 100041

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ... ΤΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 21.000 ΕΤΩΝ; www.caelesteshop.gr //

77


µικροαντικείµενα Φακοί led ζωάκια ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Φακός γουρουνάκι

€4,20 ROM3

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Μουσικοί µηχανισµοί ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Μαγνητάκια

€6 25818

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Κάρτες 3D ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€2 K01

ΚΩΔΙΚΟΣ

€7 DHINK002

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€2,50 593503

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Αλφάδι

€2,50 595522

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€6,60 FL06

Στυλό σωληνάριο

Ελατήριο

€3,50 ECM1

Μέτρο ΤΙΜΗ

Φακός δυναµό

€1,50 K- 4306

Στερεοσκοπικές κάρτες

€2 595521

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€5 VIS01

Μαγνήτες Πλανήτες 3D 11 Πλανήτες ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

78

€9 GK003301

Γη

Φεγγάρι ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

// www.caelesteshop.gr

€4 GK001501

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Άρης

€4 GK001502

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Κρόνος

€4 GK001503

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Δίας

€4 GK001504

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€4 GK001505


. / Κάντε έξυπνα και χρήσιµα δωράκια σε µικρούς και µεγάλους /. Μαγνητικός τροχός µε φως ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Μαγνητική σβούρα UFO

€5 593388

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Καλειδοσκόπιο δεινόσαυρος ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€5,50 99108

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

ΚΩΔΙΚΟΣ

€5 K-MG39

€11 449510

ΚΩΔΙΚΟΣ

ΤΙΜΗ

ΤΙΜΗ

€2,50 1060911

ΤΙΜΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ

Ερµής

Ουρανός

€4 GK001506

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€4 GK001507

€7,50 464311

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

ΤΙΜΗ

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

ΚΩΔΙΚΟΣ

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Πλούτωνας

€4 GK001509

€2,60 K4104

Κασετίνα Μικρός Εinstein

€4,50 217202

Ήλιος

€4 GK001508

€7,50 781201

Ξύλινο µηχανικό µολύβι

€2,60 K4105

Σχολικό σετ Μικρός Εinstein ΚΩΔΙΚΟΣ

Αφροδίτη

Πύραυλος µε λάστιχο

Ξύλινο στυλό ΚΩΔΙΚΟΣ

Ξύστρα Γη ΤΙΜΗ

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

Μεγεθυντικός φακός µε φως

Γυροσκόπιο UFO ΤΙΜΗ

€1,50 291982

Σαΐτα

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€6 221834

Ποσειδώνας

€4 GK001510

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΣ

€4 GK001511

www.caelesteshop.gr //

79


επικοινωνία Το Caeleste θέλει την άποψή σας!

Πρόσβαση στο κατάστηµα

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε µαζί µας (µέσω τηλεφώνου, e-mail ή ταχυδροµείου) για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις, διευκρινίσεις ή σχόλια που αφορούν το κατάστηµα ή τον κατάλογο. Με τη βοήθειά σας γινόµαστε καλύτεροι!

Κάντε την παραγγελία σας επιλέγοντας έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Τηλεφωνικά: Καλέστε στο 210 9430 552 (Δευτέρα – Τρίτη 09:00 – 17:00, Τετάρτη – Κυριακή 10:00 – 20:00). Μέσω Internet: Πληκτρολογήστε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.caelesteshop.gr (αγορές µέσω αντικαταβολής ή πιστωτικής κάρτας). Μέσω fax: Συµπληρώστε ή βγάλτε µια φωτοτυπία τη φόρµα παραγγελίας, που θα βρείτε στη διπλανή σελίδα, και στείλτε την παραγγελία σας στο 210 9469 677.

Το κατάστηµα διατηρεί το δικαίωµα αλλαγής των τιµών του παρόντος καταλόγου χωρίς προειδοποίηση.

Συντελεστές καταλόγου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΥΛΗΣ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΕΙΜΕΝΑ: ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΟΙΛΙΑΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΑΝΙΗΛ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ/ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΜΕΛΑ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ppanopoulou@gmail.com Oι πληροφορίες στα «Ξέρετε ότι» είναι από τα βιβλία: Το βιβλίο της γνώσης, εκδόσεις Σαββάλας Άχρηστες γνώσεις & χρήσιµες πληροφορίες, εκδόσεις Γνώση www.focusmag.gr

80

// www.caelesteshop.gr

1000 εφευρέσεις και ανακαλύψεις, εκδόσεις Platypous


φόρµα παραγγελίας 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ή ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: .............................................................................................................................................................................................................. ΟΔΟΣ: ................................................................................................................... ΑΡΙΘΜΟΣ: ......................ΠΕΡΙΟΧΗ: .......................................................................T.K.: ........................ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ............................................................................. ΑΦΜ: .......................................................................................ΔΟΥ: ................................................................................ ΤΗΛ.: .......................................................................................................................................................... KINHTO: ...........................................................................................................

2. ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΟΔΟΣ: ................................................................................................................................................. ΑΡΙΘΜΟΣ: ........................ ΠΕΡΙΟΧΗ: ...................................................................... T.K.: ..................................................ΤΗΛ: ............................................................................................................................................................................................................................

3. ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 3.1 Αντικαταβολή

3.2 Χρέωση πιστωτικής κάρτας Visa

Mastercard

(βάλτε Χ στο αντίστοιχο κουτάκι) Ηµεροµηνία λήξης:

/

Αριθµός κάρτας:

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ Κωδικός

ΥΠΟΓΡΑΦΗ: Για αγορές άνω των €60 δωρεάν αποστολή.

Περιγραφή

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

Ποσότητα

Τιµή µονάδας

ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Σύνολο


shop ώρες λειτουργίας ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ 09:00 – 17:00 ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 – 20:30 ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 10:00 – 20:30


διεύθυνση Λεωφόρος Συγγρού 387 175 64, Παλαιό Φάληρο τηλέφωνο 210 9430 552 fax 210 9469 677 url www.caelesteshop.gr e-mail info@caelesteshop.gr

ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Τρίτη 09:00 – 17:00 Τετάρτη – Παρασκευή 09:00 – 20:30 Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 20:30

caeleste catalogue  

Δείτε το νέο κατάλογό μας και ανακαλύψτε ένα νέο κόσμο που ενώνει την επιστήμη με τη ψυχαγωγία.