Page 7

Direksjonsmusikken gjør stadig nye fremstøt Som alle kulturbevisste personer vil vite har en av høstens største begivenheter vært arrangementet av SMASH VI i Christiania. SMASH (Societe Musicale Academique de Schlag et Haarn) vil også for ovennevnte gruppe stå for ryggraden i norsk musikkliv, nemlig den celebre organisasjon av studentorchestre i Norge med enkelte assosierte svenske og finske orchestre. Som vanlig lå Dir.mus. et hestehode foran de andre orchestre i og med at man hadde ligget i en musikalsk og etisk treningsleir på Tjøme (hjertet av Norges Riviera for dem som ikke vet det) . Der var turistsesongen heldigvis over for denne gang, noe som var av den største betydning for Dir.mus.-guttene, som var avhengig av å kunne arbeide uforstyrret i sin søken etter inspirasjoner. I løpet av de tre dagene som treningsleiren varte spant Dir.mus.' aktivitet seg over et vidt spektrum av felter, som vi av hensyn til 1.0.G.T., M.R.A. , o.l. ikke skal definere nærmere her og nå. Leirens ubestridte høydepunkt var en aften, for ikke å si en natt etter et lystig garden party, da vertinnen ved vårt innkvarteringsetablissement av lystige og kultiv.e rte hornmusikktoner følte seg kallet til å delta i festlighetene. Man kan vel trygt si at hun ikke ubemerket gled inn i festivitetenes daværende atmosfære, men at hun i løpet av natten og neste morgen endret innstilling til våre aktiviteter. Vel, summa summarum så fikk vi opparbeidet en kondisjon på de fleste felter, som gjorde oss i stand til å blåse liv i en Fordkongress i Tønsberg , lage en egenartet atmosfære i en villa på Nesodden og sist men ikke minst å sette et umiskjennelige preg på åpningen av UKA 68 med «Vi herrer direktører ... " Vår kjenningsmelodi ble faktisk den som mest av alle brant seg inn i Christianiaborgernes hjerter og sinn for evig og alltid. Den var til sine tider vel så populær som den gode, gamle SMASH-hymne «La Paloma".

Overalt hvor SMASH-deltagere fra de forskjellige eminente orchestre møttes, så ble «Vi herrer direktører .. ." avspilt. Dette kun for å understreke at Direksjonsmusikken kan dette med markedsføring. Dessuten var jo dette et kjempefremstøt i utbredelsen av kultivert, monumental og dypfølt hornmusikk. Et av UKA's aller største kulturfremstøt var selvsagt den spontane innmarsj i «Spikersuppa". Denne sequensen kom etter hvert til å stille alt annet i skyggen. Et bredt sammensatt orchester, inneholdende også en del idrettsgutter fra Dir.mus., gjorde et elegant strandhugg på holmen ute i «Spikersuppa" og avga der en concert som på et øyeblikk fikk store deler av Christiania's sentrum helt paralysert. En liten rask innsamling med en bowler innbrakte kr. 300 til øl, og etter at disse etter hvert utallige glass var blitt behørig servert av UKE-vertinnene ute på holmen steg den musikalske kvalitet mot tidligere uanede høyder. Fra Direksjonsmusikken 's omfangsrike aktivitet for udbredelsen av kultur kunne jeg skildre et anseelig antall med varierte prestasjoner med kontinuerlige innlegg av nye og fordomsfrie varianter, men de vil være for voluminøse for vårt husorgan. La meg derfor få slutte dette innlegget av med å ønske gamle og nye fans velkommen til et semester der Direksjonsmusikken vil erobre hittil ukjente tinder i musikkens verden. Semesterets største begivenhet vil selvsagt være Direksjonsmusikkens 5-års jubileum, og jeg kan love dere at «det blir ikke noe ganske alminnelige jubileum,,!

Hilsen Steinar Swanstrøm (Adm. Dir.)

7

K7 nr 05 - 1968  

Eksklusivt intervju med Einar M. Bull Trivsel = effektivitet? * * AV INNHOLDET: DIRMUS mot nye høyder EKKO i Gøteborg Hybelsituasjonen