Page 1

AKSJONSUKEN 2012 NHH STUDENTENES HUMANITÆRAKSJON 10 – 15 SEPTEMBER 2012

Mandag 10 september: I årets 37’ende uke våknet Bergensbeboerne opp til at byen deres var farvet oransje, og med det var årets aksjonsuke satt i gang. Natten før hadde aksjonærer fra Aksjonsukegruppa ved NHH nemlig vært på ferd. Det var blitt hengt opp oransje bånd rundt omtrent 100 av trærne i sentrum, over 400 ballonger var spredt over hele byen, 300 kvadratmeter oransje stoff fra Uco preget bybilde og ikke minst så var Den blå stenen dekket med oransje klede.

NHH Aid sin oransje farge preget byen, og med det var oransjedagen et faktum. Dagen ble startet med at flotte gutter fra NHHI Motbakke stilte før solen sto opp for å delta på morgenaksjonen. Videre ble det i sentrum arrangert dør-til-dør aksjon, bøssebæring i sentrum i tillegg til en vaffelstand utenfor Sundt som sto åpen fra tidlig morgen til rundt 19.00. På NHH samme dag, var det også oransje liv og røre på gang. Afrikanske toner strømmet ut av høyttalere,vaffellukt fra salgsstandene, oransje ballonger og store bannere skapte god stemning på skolen – det var ikke tvil om at Aksjonsuken var i gang!

Tirsdag 11 september. Da de første morgenfuglene møtte opp på kontoret kl. 05.30 tirsdag morgen slo de fast at dagen i dag skulle bli den mest innbringende i NHH Aid sin historie. Kaffe ble brygget, mange liter med vaffelrøre laget, bøsser ble gjort klare og de oransje tskjortene vasket. De første sporty frivillige dukket opp rundt kl. 8, og fantastiske frivillige fortsatte å strømme på frem til kl. 18. Enkelte gikk med bøssen til den ble så full at de ble støle i hånden dagen derpå. Det resulterte i at over 40 000 ble samlet inn bare via. bøssebæring.

Tirsdagen ble også bistandsløpet avholdt rundt Lille Lungårdsvannet i sentrum. Enkeltpersoner og idrettslag hadde skaffet seg sponsorer som donerte et beløp per runde en klarte å løpe rundt vannet. Selv i høljende regn dukket vanvittig mange opp. NHH Aid, Staffet-komiteen og NHHI Motbakke stilte med de største lagene. Takket være Peppez Pizza hadde vi premie å dele ut til laget som sammen klarte å samle inn mest penger. Lagene var mildt sagt meget kompetitive, og en merket at de løp ekstra hardt for den gode saken. Det endte med at enkelte løp godt over 20 runder rundt Lille Lungårdsvannet, noe som nesten tilsvarer en halvmaraton! Det var fantastisk god stemning, og bistandsløpet viste seg å bli


meget innbringende – det dro inn litt over 30 000 kr. Med rekordsalg av både pølser, kaffe, saft, kake og NHHS Monopol, og fortsatt god stemning på NHH ble dette som morgenfuglene hadde håpet – den mest innbringende dagen i NHH Aids historie (sett bort ifra Internaften). Alt i alt ble det nemlig samlet 74 000 kr i dag. Onsdag 12 september: Halvveis ut i Aksjonsuken ble starten på dagen litt annerledes enn vanlig. Trude Drævland, ordfører i Bergen, stilte nemlig opp grytidlig på Radisson Hotell Norge for å sette litt lys på morgenaksjonen. Hun gikk rundt med oss i rundt en time, var en fin inspirasjon og skapte mye oppmerksomhet. Mange stoppet for å ta en prat med ordføreren og en kopp kaffe for et godt formål. Som de andre dagene hadde vi salgsstands både i byen og på skolen, fra tidlig morgen til sen ettermiddag. Videre hadde vi også denne dagen dør-til-dør aksjon og bøssebæring i sentrum.

Torsdag 13 september: På Torsdagen hadde vi også morgenaksjon, dør-til-dør aksjon, bøssebæring i byen og salgsstand både på skolen og i byen. Glade og Ivrige studenter møtte opp og gikk med bøsse i mange timer. Hovedarrangementet i dag var nattaksjonen, hvor innsamlingstiden ble utvidet til å vare ut i de små timer. Vi hadde leid andre etasje av McDonalds Torgallmenningen for kvelden, og dette ble vår base. Her ble det delt ut godteri og andre ”give-aways”, i tillegg til at vi hadde en slags ”workshop” hvor folk kunne lage plakater. På plakatene skrev folk gjerne

ting de kunne tilby i utbytte mot støtte til Aksjonsuken. Det kunne være plakater med typ ”Date med en NHH-hunk for 50 kr”, folk som gikk med ”boomblasters” med skilt ”20 kr for en dans”, eller utfordringer hvor en kunne betale for å prøve å uttale kompliserte franske ord riktig.

Det var virkelig om å finne på de mest kreative måtene å samle inn penger på. Selv om det regnet sidelengs, var de frivillige svært positive og samlet inn store summer fra gavmilde bergensere og studenter som sjekket ut byens uteliv. Jentekoret Sangria ble spesielt populært. De kjempet seg gjennom regnet og sang bla. på Zakariasbryggen og Torgallmenningen, i tillegg til at de var spesielt ”bestilt” på et stort bursdagsvorspiel. Vi merket veldig godt at folk ble ekstra gavmilde med sangene til skolens eneste, beste og peneste jentekor godt i minne!

Foto: Helge Skodvin


Fredag 14 september: Da siste bøsse fra nattaksjonen ble levert inn litt over 4, og morgenaksjonen begynte igjen kl. 6. Fredag var også siste dagen vi hadde lånt kontor på Radisson SAS Hotell Norge. Gavmildheten fra hotellet har vært helt uunnværlig i aksjonsuken. De har vært behjelpelige med lån av blant annet parkeringsplass, kaffekanner og kjøkken. De har hjulpet forvillede frivillige med å finne frem til kontoret og de klagde aldri på for mye bråk, eller at det var altfor mange oransjekledde studenter som virret rundt i resepsjonen deres.

Lørdag 15 september: Omtrent samtidig som de første ivrige NHH studentene dukket opp i kø kl. 9 på morgenen, gikk dagens første bøssebærere ut. Siste dagen av Aksjonsuken ville vi skrape de siste kronene ifra gavmilde bergensere. Aksjonsukegruppa spredte seg dermed overalt i Bergens by; på IKEA, Flesland flyplass, forskjellige kjøpesentre og Torgallmenningen. De siste bøssene ble levert inn omtrent samtidig som de første i køen ble slippet inn etter nesten 10 timer i regnet. Da var det kun minutter til starten på Aksjonsukens avsluting, nemlig Internaften – et fyrverkeri av en fest. Kvelden startet med et forrykende show med innslag fra NHHS talentfulle undergrupper. Det var bla. fantastisk dans fra Extravadance, sang fra Big Business Band og humor fra Svæveru. Et av kveldens høydepunkt var også da PwC delte ut sjekken på 40 720 kroner til Aksjonsuken – 10 kr for hver like de hadde fått på statusen på deres Facebookside. Stemningen gikk i

sent vil glemme. Her gikk alt fra Pizza for 2500 kr. til signert Messi drakt for 18500 kr.

Da kveldens siste gongong-slag hadde ljomet gjennom veggene på NHH, hadde vi med kjapp regning funnet ut at vi hadde nådd millionen! Vi kunne dermed konkludere med at Aksjonsuken hadde vært en suksess uten like. Til slutt kom vi frem til at det endelige beløpet ble på over 1030000 kr, noe som gjør denne aksjonsuken til den mest innbringende noensinne! Dette ville vi aldri klart uten uvurderlig hjelp fra NHH Aid sitt hovedstyre, bidrag fra de mange frivillige som har stått på gjennom hele uken, eller gavmilde sjeler. Vi retter også en stor takk til våre eksterne sponsorer, millionen hadde aldri blitt nådd uten! Blant dem vår hovedsponsor PwC, og vår hovedsamarbeidspartner Bergen Challenge. Det er rørende og engasjerende å se at så mange engasjerer seg for et så viktig prosjekt som NHH Aid støtter i Malawi. Dette vitner om at engasjementet for medmennesket er stort. Vi har gjennom hele uken også hatt et fokus på å informere våre medstudenter om prosjektet, samtidig som vi samler inn penger. Dette har blitt gjort enklere gjennom flotte Aksjonsukemagasinet, finansiert av PwC. Mer informasjon ut, betyr bedre kunnskap om nødvendigheten av prosjektet, og dermed økt engasjement – slik at vi også neste år kan sende en meget betydelig sum til Unicef. Tusen takk for samarbeidet! Aksjonsukestyret 2012

Rapport Aksjonsuken 2012  
Rapport Aksjonsuken 2012  

Rapport fra Aksjonsuken 2012

Advertisement