Page 1

NGpk11-14


NGpk11-14


LUOKAN ESITTELY PELIARVOSTELU Dragon’s Crown

OPETTAJIEN HAASTATTELUT Minna Sulonen Kirsi Liljeroos Marjaana Mitikka

SARJAKUVAT Toiveajattelua Kosto on oleva suloinen

OPPILAIDEN TÖITÄ ELOKUVA-ARVOSTELU Burn After Reading

NÄIN TEHTIIN LOPPU-INFO Tekijät Kiitokset


LUOKANESITTELY Jenna Hakala O Olen 19 vuotta ja kotoisin Turrusta. Asun väliaikaisesti Nakkilassa. Seurustelen ja minulla k on koira nimeltä Osku. Haro rrastan lenkkeilyä, piirtämistä ja raviurheilua. Lempiruokani on kiinalaiset ruuat ja juoma o Novelle Plus Sinkki + E :) N

Petra Lindholm Olen 18 vuotta ja asun Ulvilassa. Pidän matkustelusta ja elukoista. Katson paljon elokuvia. Minulla on todella huono tuuri ja siksi päiväni menevät yleensä päin persettä.

Elina Ilottu

Iida Lönnqvist

Olen 18-vuotias. Asun Porissa O jja tulen joka päivä bussilla Nakkilaan. Tämä graafinen N ssuunnittelu on ollut unelma-alani jo ala-asteelta lähm ttien. Harrastuksiini kuulu Porin tteatterinuoret, löysin sieltä poikaystävänkin itelleni. Mahp ttava harrastus, josta pidän.

19-vuotias, nykyään Nakkilas-sa asuva hämeenkyröläinen. Tykkään vapaa-ajalla piirtää ja nautin omasta rauhasta.

Satu Kotola

n Sonja Martikainen

20-vuotias Poriin eksynyt Kotkalainen. Kämpiltä löytyy pari kissaa ja pahasti kärsinyt chilikasvi. Harrastelen piirtämistä ja videopelien kuluttamista silloin kun en satu olemaan nukkumassa.

Olen 18 vuotias nuari naine e ja asunu koko pienen ikäni Porissa. Tarkotus ois kyllä muuttaa Nokialle miesystä-väni luokse tästä koulusta valmistuttuani. Harrastan kaikennäköistä pelaamista vapaa-ajallani


MUITA Tuulia Rantanen

Veera Numminen

Olen 18 vuotta ja olen kotoisin Huittisista, mutta asun tällä hetkellä Nakkilassa. Tykkään vapaa-ajallani lukea ja piirtää. Omistan myös kissan.

Asun Porissa 5-vuotiaan pojan kanssa. Pidän valokuvaamisesta, piirtämisestä, lukemisesta, ruuanlaitosta ja ulkona leikkimisestä.

Juho Saine

Essi Tommila

18-vuotias ja kotoisin Ulvilasta. Olen kiinnostunut tietotekniikasta ja kaikesta mitä sillä saa aikaan. Graafinen suunnittelu kuulosti itselle juuri sopivalta alalta, joten täällä ollaan.

Olen 19-vuotias ja asun Porissa. Pidän erityisesti taiteesta, matkustelusta ja ruoanlaitosta. Rakastan ulkona syömistä, oopperaa, veneilyä ja ihan vaan kavereiden kanssa olemista. Harrastuksiini kuuluu enimmäkseen piirtäminen ja pelaaminen. Minulla paksu kissa nimeltä Nöösi.

Tiia Varjus Olen 24 vuotta ja Porista. Omis Omistan kaksi itämaista kissaa nimiltään Jim ja Nero. Olen melko taiteellinen ja tykkään piirtää, minkä takia tykkä graafi graa selle alalle ajauduinkin. Olen myös suuri teen ystävä.


PELIARV DRAGON’S CROWN PlayStation 3 ja PS Vita

Valmistaudu syöksymään fantasia henkiseen keskiaikaan jossa voit seikkailla labyrinteissä, tyrmissä, rämeillä, luolissa tai lähes kaikkialla, mitä yleisesti korkean fantasian maailmoilta voi odottaa. Kengät, joissa tähän maailmaan astut, ovat sinun päätettävissäsi kuudesta eri hahmoluokasta. Kyseessä on Vanillawaren uusin jälleen niin graafisesti kuin peliteknillisestikkin mainio peli. Mistä on kyse? Muistatko retrolegenda peliä nimeltä Golden Axe? Dragon’s Crown ammentaa tältä henkiseltä esiisältään todella paljon. Peli on sivultapäin kuvattu todella näyttävä kolmiulotteinen 2D-spriteistä koostuva mättöpeli, jota on rikastettu roolipeli elementeillä ja juoneen vaikuttavilla valinnoilla. Ah, niin yleisesti taas kerran kuningaskunta on uhattuna ja kenenkä muunkaan se pitää pelastaa kuin sinun ja maksimissaan kolmen ystäväsi sohvalla kanssasi tai toisella puolen maailmaa internetin kautta. Peliä voi myös pelata tietokoneen ohjaamien hahmojen kanssa, mutta kuten aina kokemus on parhaillaan ihmisten kanssa. Valittuasi hahmon, velhottaresta, ritarista, amazonista, kääpiöstä, haltiasta tai taikurista, siirryt erittäin aloittelija ystävälliseen opastukseen pelin mekaniikoista. Peliä oppii pelaamaan nopeasti, mutta nopeasti huomaat että vielä nopeammin tarvitset muuta kuin nappien sekalaista painelua edetäksesi pelissä. Pelin taistelumekaniikat muistuttavatkin paljon Street fighter tyylisten tappelupelien näppäinyhdistelmiä, jotka aikaansaavat näyttäviä komboja ja tuhoa ruudulla.


VOSTELU Luolissa ja muissa seikkailupaikoissa koluttuaan käydään välillä kaupungissa tutkimassa löydettyjä taikaesineitä, ostamassa rohtoja ja korjaamassa panssareita. Kaupungilla kuullaan myös viimeisimmät huhut, jotka usein poikivatkin lisäseikkailuja. Juonittelut linnan hovissa asettavat pelaajan tekemään valintoja, jotka tekevät pelistä joka kerta ainutlaatuisen. Suoritettuaan seikkailuja ja haljottuaan hirviöiden kalloja pelaaja saa kokemusta, jolla hän voi kehittää hahmoaan tarot-kortteja muistuttavien kykyvalintojen avulla. Dragon’s Crown on hyvin kaunista katseltavaa ja grafiikat ovat suorastaan silmiä hiveleviä. Pelin hahmojen mittasuhteita on aika huimasti liioiteltu: naisvelhon kuppikoko on aika… iso, varsinkin jos verrataan hänen vyötärönsä kapeuteen. Lisäksi paljastavat vaatteet tekevät tästä hahmosta melko seksistisen. Amazonin vartalo puolestaan on liioitellun lihaksikas ja takamuskin on aika hyvin esillä. Myöskin amazonin vaatetus on hyvin mitätön. Kaikilla hahmoilla on myös hyvin pienet päät heidän vartaloihinsa verrattuna. Pidän itse silti tosi paljon siitä, että näitä ruumiinsuhteita on liioiteltu näin rajusti sekä siitäkin, että nämä naishahmot ovat niin seksistisiä. Se antaa tälle pelille mielestäni vähän huumoriarvoakin. Pelissä on mahtava ääniraita ja musiikit luovat todella hyvän tunnelman eri ympäristöihin. Ääninäyttely on mahtavaa, mutta ainoa ääniin liittyvä asia joka jää askarruttamaan, on minkä takia kaikki pelin äänet eivät muutu ääniraita valinnan mukaan, pelissä kun on valittavana alkuperäinen Japaninkielinen ääniraita Englannin lisäksi, joka siis vaihtaa ainoastaan pelattavien hahmojen äänet.

Jos pidät fantasiasta, mätöstä ja taiteellisesti vaikuttavista peleistä, suosittelen vahvasti tämän pelin hankintaa! ~ Sonja


N E I J A T T E T P

O

U L E T T A T

S A A H

eet t i p i l t mie e s i v i laista i Positi p p o mme luokka

Haastattelimme meille läheisimpiä koulumme opettajia, jotka kertovat jokaisesta jotakin positiivista kuluneen kolmen vuoden ajalta. Haastatteluissa on hauskoja muistoja sekä iloisia adjektiiveja luokkamme yhdeksästä oppilaasta.


Minna Sulonen ”Minna on taideaineiden lehtori SATAEDUssa ja meidän ryhmänohjaajamme. Minna on tomera, eikä päästä ketään helpolla. Hän osaa antaa rakentavaa palautetta. Tunnistettava nauru, joka kaikuu koko Nakkilassa.” Sonja ”Silloin kun Sonja tuli ensimmäiselle vuosikurssille, hän oli paljon arempi. Mun mielestä positiivisena on tullut se, että Sonja on avautunut enemmän ja tullut rohkeammaksi täällä kouluympäristössä. Ensimmäinen näyttö on jäänyt mieleen, kun oli nää sen pehmopornopiirustukset.” Petra ”Sellainen mielikuva jäänyt alusta asti, että hän on sosiaalinen ja avoin. Helpoiten lähestyttävä. Yhteistä on vanha tuttu. Niin juu, Petrahan oli hevosen lantaa luomassa New Yorkissa viime kesänä.” Tuulia inen ja samoin kuin Iida ”Silloin kun aloititte täällä, Tuuliasta tuli mieleen sellainen piirroshahmo. Herttainen Iida, hän on visuaalisesti lahjakas. Luokassa hiljainen.” Iida ”Iida on aikalailla tasainen läsnäolija. Iidalta löytyy poweria visuaalisessa tekemisessä, mikä on näkyvillä tuolla sosiaalisessa mediassa ja muuten. Ja Iidahan halusi taidekouluun. Herttainen.” Jenna ”Reipas ja todennäköisesti graafisesti suuntautunut. Ja mitä Jennasta tulee mieleen, että hänellä on koira. Jenna oli kovin innoissaan ulkomaanvaihdosta.” Tiia ”Tiia on lahjakas ja huolellinen. Tiiasta tulee mieleen Satu. Ne on paita ja peppu. Hänestä tulee mieleen Aittaluoto, koska asun myös itse siellä.” Satu ”Satu on kans kuvallisesti lahjakas. Satusta tulee mieleen Tiia. Ja Markku. Kesällä Satu, Tiia, Markku ja Petra vainosivat mua ja ajattelin että wtf. ” Juho ”Juhon oon tuntenut jo aikaisemmin jousiammunnasta. Juhosta tulee mieleen sellainen asiallinen. Rakenteellinen piirustus. Sanonut, että haluaa suunnitella autoja, vai muistanko väärin… ” Elina ”Elina on tunnollinen ja hoitaa hommat. Hänestä tulee ensimmäiseksi mieleen hänen punaiset saappaansa.”


Kirsi Liljeroos ”Kirsi on graafisen suunnittelun opettaja SATAEDUssa. Kirsi on hyväsydäminen ihminen, joka kertoo kissoistaan. Häneen on helppo saada kontaktia ja on ymmärtäväinen. Aina menossa mukana, toisinaan istumassa kanssamme tuokion säkkituoleilla.” Iida ”Iida on tosi herttainen ja nätti. Toisen vuoden työssäoppimispaikasta, eli Hämeenkyrön Kirjapainosta, tuli paljon positiivista palautetta. He olivat kovin tyytyväisiä, miten siellä meni. Myös NY-yrittäminen sujui mainiosti.” Petra ”Petra on spontaani, empaattinen ja tosi taitava sekä ahkera. Mukavinta on kun aina välillä halataan. Kissanomistajaksi Petra ei ole taivutteluista huolimatta vielä ryhtynyt.” Sonja ”Erityisesti on jäänyt mieleen NY-messut, kun ne oli Sonjalle tosi hieno juttu. Messuilta Sonja liittyi opettajien ruokailuseuraan ja totesi, että messuilla on ollut tosi kivaa ja vois vaikka ryhtyä yrittäjäksi. Sonja oli aluksi hiljainen, kulki pää kumarassa ja kypärä kainalossa. Vuosien myötä on tullut esiin rohkea ja empaattinen tyttö.” Tuulia ”Jostain syystä Tuulia sopisi mun mielestäni hoitoalalle. Se on niin lempeän ja hempeän näköinen. Kun Tuulia hymyilee, kukaan ei pysty olemaan vihainen. Tuulia oli mukana samassa NY-yrityksessä Iidan ja Jennan kanssa. Tuotteet ja ideat olivat hyviä.” Jenna ”Jenna on ahkera, tunnollinen ja huomioi aina kaikki. Kuuntelee tarkkaan, tekee ohjeiden mukaan. Hoitaa hommat aina todella hyvin ja onkin varmaan siksi mm. oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja. Työssäoppimispaikasta tuli myös tosi positiivista palautetta (Turun Sanomat). Kotona Jennalla on koira.” Tiia ”Tiia oli todella innostunut käytyään Sadun kanssa tutustumassa Idearäätälissä. Vierailu yrityksessä oli selvästi hyvä juttu. Tiia on lahjakas piirtäjä. Ryhmässä Tiia on rauhallinen ja aikuinen. Tykkää eläimistä, kissaihminen.” Satu ”Satu oli rohkeasti mukana ysipäivän selityksissä, vaikka kovasti vastusteli etukäteen. Ja hyvinhän se sujui. Satu on loistava piirtäjä ja tykkää erityisesti koirista. Sadulla ja Tiialla oli hyvin toteutettu NY-yritys. Satu on tullut Kotkasta. Hiljainen ja ihmisarka, mutta empaattinen ja herttainen.” Juho ”Juho on ollut sellainen Herra Kunnollinen, joka hoitaa hommat. Hyvin pärjännyt ainoana miehenä naislaumansa kanssa. Asiallinen ja tarkka. Tyypillinen mies, ei turhia puhele.” Elina ”Elina on innokas ja määrätietoinen. Erityisesti mieleen on jäänyt se, kuinka iloinen Elina oli siitä, kun pääsi tähän kouluun opiskelemaan. Tehtävät tulee aina varmasti tehtyä ja päivämäärät pitää olla ajoissa tiedossa.”


Marjaana Mitikka ”Marjaana toimii SATAEDUSSA äidinkielen opettajana. Hän oli myös meidän ryhmänohjaajana kaksi ensimmäistä vuotta. Marjaana on iloinen, ihmisrakas ja helposti innostuva humanisti. Hän suhtautuu elämään avaralla katseella ja sydämellä. Eräällä äidinkielentunnilla olimme pitämässä esitelmiä Marjaanan kotona.” Sonja ”Mä muistan ainakin sen ekan vuoden hulvattoman ilmaisutaidon kurssin, kun teitte nukkeja ja Sonja oli siellä. Sit mä muistan että Sonjalla on ollut hauskoja vaatteita. Vähän sellainen hajamielinen neitokainen, joka pukeutuu tosi kivasti. Sanavalmis ja sanoo mielipiteensä reippaasti, se on aina positiivista. ” Petra ”Mun mielestä jäi heti mieleen sellaisena positiivisena ja määrätietoisena, kauhean selvät sävelet alusta lähtien. Ja kauheen iloinen ja aktiivinen. ” Iida ”Iida on tuollainen mystinen kaunotar. Hiljainen ja rauhallinen nuori nainen. Tai tyttöjähän te silloin vielä olitte, nyt nuoria naisia.” Tuulia ”Tuulia on pieni söpöliini ja kamalan iloinen. Vähän ujo, mutta varmaan reipastunut vuosien varrella.” Jenna ”Jennasta on jäänyt mieleen ammatillisuus, alusta lähtien. Hän haluaa graafisen alan ammattilaiseksi. Määrätietoinen ja ahkera. Opettajan näkökulmasta sellainen hyppertrypperhelppo oppilas. Aktiivinen, reipas ja iloinen.” Tiia ”Tiiaa olen opettanut aika vähän, mutta Tiiasta on jäänyt mieleen taiteellisuus ja omaperäisyys. ” Satu ”Satuakin olen opettanut vähän. Satusta tuleen ensimmäiseksi mieleen Satun persoonallinen tapa puhua, mikä erottuu positiivisesti tästä satakuntalaisesta MÄÄÄ tyylistä. Satu on kans taiteellinen. Äidinkielen kurssilta on jäänyt se Satun kirjaesitelmä mieleen, se oli kiinnostava. Kun Satu innostuu jostain , hän on ahkera ja perinpohjainen.” Elina ”Elina on ollut kans puhelias, aktiivinen ja iloinen äidinkielenopiskelija. Kysellyt paljon, mikä on hyvä asia. Ehkä juuri iloisuus on jäänyt mieleen.” Juho ”Juho on tuollainen oikein tyypillinen satakuntalainen nuori mies, joka ei turhia puhele. Hoitaa hommat, parhaalla katsomallaan tavalla. Varmaan just kun Juho on sen verran hiljainen, on jäänyt vieraammaksi.”


T A V KU

©

A J R SA Nyt on ruokis. Kohta ne tulevat taas löhöämään päällä meidän päällä. En kestä.

Säkkituolit kertovat

Mitä sulle on käyny?

Säkkituolit kertovat

Oltaisiimpa lihansyöjäkasveja. Varomattomat oppilaat häviäisivät k kummasti... Kokeillaan

NGpkB10 & NGpk11

Uskon voimalla nyt.

...

Toiveajattelua

Art: Essi Tommila Strip: Satu Kotola

... 90°C kuumaa.

”ƒƒƤ‘ƒƒ–‘‹ kahvia päälleni.

nimi) Kosto(Stripin on oleva suloinen

Tapan.

Art: Essi Tommila Strip: Veera Nummi


OPP

ILA

IDE

N T ÖIT Ä

TUTUSTU OPPILAIDEN TÖIHIN KLIKKAAMALLA LINKKIÄ! Jenna Hakala - http://jhakala600.wix.com/portfolio Elina Ilottu - http://ilottuelina.wix.com/portfolio Satu Kotola - https://satukou.wix.com/portfolio Petra Lindholm - http://petralindholm1.wix.com/portfolio Iida Lönnqvist - http://ilonkkari.wix.com/portfolio Sonja Martikainen - http://marsupilaminainen.wix.com/portfolio-sonja Tuulia Rantanen - http://tuuliarantanen.wix.com/portfolio Juho Saine - http://juhosaine.t15.org/ Tiia Varjus - http://tinzuli89.wix.com/masterplan

t

j

aa k k a

©

ah l 11 k p NG


U L E T S O V R A A V ELOKU Burn After Reading Burn After Reading on Joel ja Ethan Coenin ohjaama komediallinen rikoselokuva. Päärooleissa ovat mm. George Clooney, John Malkovich, Tilda Swinton, Francis McDormand ja Brad Pitt. Elokuva kertoo kahdesta kuntosalityöntekijästä, jotka löytävät pukuhuoneesta entisen tiedustelupalvelun analyytikon Ozbourne Coxin muistelmat. He luulevat CD:n sisältävän arvokkaita ja salaisia tietoja, jotka he voisivat myydä venäläisille ja niillä rahoilla Linda Litzke (Francis McDormand) saisi kauneusleikkauksen. Linda on hazardi (kuvaselitys alhaalla) ja ärsyttävä muija, kuten kaikki muutkin elokuvan naiset. Hän on silti siedettävin, vaikkakin kauneusleikkaus on hänelle pakkomielle. Burn After Reading alkaa Lindan käynnistä kauneusleikkauskirurgilla ja loppuu kauneusleikkauksen toteutumiseen. Jättäen jälkeensä pari ruumista. Elokuvassa tapahtuu koko ajan asioita, jotka nivoutuvat tiukasti juoneen ja siksi sen aikana ei kannata nukahtaa hetkeksikään. Leffa on täynnä hienoja autoja, mutta ihmiset ovat ryppyisiä ja kuivannäköisiä sekä Osbourne Coxin korvat liikkuvat rasittavasti hänen puhuessaan. Kaiken kaikkiaan kaikki hässivät ja tappavat toisiaan Ja elokuvaa voi suositella vain fiksuille ihmisille, joilla on keskittymiskyky kohdillaan. Liian hazardi (kuvaselitys alhaalla) leffa tälle porukalle.

!!

I HAZARD

Teksti: Petra, Sonja ja Iida Mielipiteet elokuvasta: Koko luokka


N채in tehtiin NGpk11-luokan lehti !


U P P LO

O F N I TEKIJร„T

ULKOASUSUUNNITTELU JA TAITTO Jenna Hakala Elina Ilottu Juho Saine

TEKSTIT Petra Lindholm Sonja Martikainen Iida Lรถnnqvist

KUVITUKSET Tiia Varjus Satu Kotola Tuulia Rantanen


KIITOKSET SARJAKUVAT Essi Tommila, NGpkB10 Veera Numminen, NGpkB10

HAASTATTELUT Minna Sulonen, Opettaja Kirsi Liljeroos, Opettaja Marjaana Mitikka, Opettaja

AUTTAVA KÄSI Harri Sarri, Opettaja - Verkkojulkaisu 2 Chris Smith, Opettaja - Verkkojulkaisu 2

ii k 11 k p NG

ä ttä

!


NGpk11 luokan lehti  
NGpk11 luokan lehti  
Advertisement