Page 1

INFORMÀTICA CLASSE FINESTRELLES


QUE SÓN I QUINS TIPUS HI HA: QUE SÓN:Un magatzem de dades és una base de dades amb la informació històrica d'una organització dissenyada i estructurada per a realitzar-hi consultes eficientment.  Les dades d'aquests magatzems provenen dels sistemes d'informació transaccionals de les organitzacions

 TIPUS QUE HI HA: Hi ha de sanitat, magatzems icònics que s’encarrega de rebre la informació visual.


COMBO DVD-ROM A l'entorn de la informàtica, una unitat gravadora de disc òptic és una unitat de disc que utilitza un raig làser, o ones electromagnètiques pròximes al espectre de la llum com a part del procés de lectura o escriptura de dades de discs òptics. Per referir-se a les unitats amb les dues capacitats se sol usar el terme lectogravadora. Els discs compactes, DVD, i Blu-ray Disc són els tipus de mitjans òptics més comuns que poden ser llegits i gravats per aquestes unitats.


Quines són les capacitats d’aquets formats? CD , DVD, Blue-ray El CD és un disc regravable amb 8,5 GB de capacitat en una única cara (2,6 GB en els discos de 8 cm).

Blu-ray Disc amb 25 GB d'una simple capa, i 50 GB pel disc de doble capa. Els disc té les mateixes dimensions que el DVD i el CD.

El DVD és un disc gravable amb 4,7 GB de capacitat. Compleix amb les especificacions del DVD-Fòrum.


Què és el Blue-ray? El blue-ray, com ja hem dit abans, és un mitjà d'emmagatzematge de disc òptic dissenyat per substituir el format estàndard actual


Que és la memòria flash? La memòria flash consisteix en una petita targeta destinada a emmagatzemar grans quantitats d'informació en un espai molt reduït.


Capacitats dels antics disquets de 31 polzades Les disqueteres s贸n una tecnologia molt antiga, anterior fins i tot al disc dur. El disc flexible original mesurava 8 polzades (20cm). Aquests grans discos van ser anteriors a l'ordinador de taula i eren utilitzats principalment per intercanviar dades entre els antics i enormes ordinadors centrals. La seva capacitat era molt limitada en comparaci贸 amb l'actualitat, amb nom茅s 160 kilobytes.


Com s’enregistra i llegeix un CD-ROM  COM SE’N REGISTRA  Un CD-ROM s’enregistra amb una capacitat de 650 o 700 MB de

dades. El CD-ROM és popular per a la distribució de programari, especialment aplicacions multimèdia, i grans bases de dades. Un CD pesa menys de 30 grams.  COM ES LLEGEIX  Una lectora de CD és un dispositiu electrònic que permet la lectura

d'aquests mitjançant l'ús d'un feix d'un raig làser i la posterior transformació d'aquests en impulsos elèctrics que la computadora interpreta.

modem  

qwertyuioqwertyuio

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you