Page 1

Most na Soči, 15. 3. 2010

Spoštovani! V okviru EKOŠOLE je na naši šoli, OŠ Dušana Muniha Most na Soči, v okviru podaljšanega bivanja, potekal projekt ŽIVALI IN MI. Tema projekta je bila divje živali. Učenci so pri projektu sodelovali s pisnimi izdelki in risbami živali. V svojih izdelkih so predstavili svoje poglede na življenje živali v gozdu. Da bi prispevki dosegli čim večje število ljudi, smo se odločili, da Vam najbolj izvirne pošljemo, v upanju, da jih objavite v eni izmed številk National Geographic Junior. Že vnaprej se Vam najlepše zahvaljujemo in Vas lepo pozdravljamo.

Lep pozdrav,

učiteljica Mojca Florjančič in učenci 3. razreda podaljšanega bivanja OŠ Dušana Muniha Most na Soči

____________________________________________________________________ NASLOV: OŠ Dušana Muniha Most na Soči 3. razred podaljšanega bivanja (učiteljica Mojca Florjančič) Most na Soči 18 a 5216 Most na Soči


PREPIR Nekoč sta tam pod Triglavom živela gams Martin in kozorog Janez. Pa se je zgodilo, da sta se sprla. Martin je rekel, da Janez še nikoli ni priplezal na Triglav. In sta se prepirala. JANEZ: »Ja, pa sem!« MARTIN: »Ne, pa nisi!« JANEZ: »Ja, pa sem. In ti lahko jutri še enkrat dokažem.« MARTIN: »Jutri zgodaj se dobiva pri ta visoki skali.«

JANEZ: »Prav.« Naslednje jutro se gams Martin in kozorog Janez odpravita plezat na Triglav. Ko sta prišla do ozke poti je Martinu zdrsnilo. Kozorog Janez je to videl, hitro sklonil glavo in ga z rogovi prijel za sprednje noge. Tako je gamsa Martina rešil. Pobotala sta se in skupaj odšla na vrh Triglava.

Rok Kaltnekar, 3. r


DIVJI PETELIN – Špela Rejc, 3. r


MUFLON – Špela Rejc, 3. r

OREL – Lea Kovačič, 3. r


JAZBEC – Adam Fortunat, 3. r

HERMELIN – Adam Fortunat, 3. r


ZAJČEK IN ZAJČICA Zajček v gozdu skaklja in se lovcu ne preda. Mimo zajčica priskače, lepa je in nosi hlače. Hlačke ima rdeče, ki jih le pozimi obleče. Zajček jo opazi in jo na korenček povabi. Zajčica je vesela, zato bo z zajčkom zdaj zapela.

Špela Rejc in Nika Jarc, 3. r

http://junior.si/images/uploads/juniorjev-nabiralnik/mostnasoci3r  

http://junior.si/images/uploads/juniorjev-nabiralnik/mostnasoci3r.pdf