Page 41

riveerd. Aangezien een andere grote passie van mij de Chevrolet Corvette is, mocht die kast van Bally eigenlijk ook niet ontbreken en scoorde ik deze uiteindelijk op het door mij beheerde Heartbeat Corvette forum. Via het Belgische Gameroom forum liep ik nog een erg fraaie Stargate tegen het lijf, dus stonden er in een tijdsbestek van drie maanden uiteindelijk zes flipperkasten te pronken in mijn ondertussen aardig volle gameroom.

Het flippervirus heeft je duidelijk te pakken, maar er zijn meer hobbies… Jazeker, laten we beginnen met de Corvette, een Amerikaans icoon op autogebied. Dikke V8 motoren is toch wel iets wat menig man kan appreciëren en zo ben ook ik in dit wereldje gerold. Al vanaf 1997 mag ik me gelukkig prijzen dat ik zo’n machine mag besturen en inmiddels ben ik al weer bijna 10 jaar de trotse eigenaar van de beroemde ZR-1 Corvette die ook het onderwerp is van

de Bally Corvette kast. Veel mensen weten niet dat het LT-5 motorblok op het speelveld van deze kast behoort in de ZR-1, waarvan slechts 6922 exemplaren zijn gebouwd. Programmeren en het monteren van video is ook nog een hobby van me en dat komt vaak tot uiting in het schrijven van een computerprogramma voor één van mijn andere hobby’s. De tijdmetingssoftware voor de racebaan en nu Pinhead voor de flipper- en arcadeliefhebbers zijn hiervan mooie voorbeelden. Daarnaast zit ik graag op internet, meestal op diverse fora die met mijn hobby’s te maken hebben en knutsel ik ook graag een website in elkaar.

Samen met vrienden leef ik me graag uit in de gameroom. Daar racen we op de 26 meter lange slotracebaan, waar uiteraard vaak met Corvettes wordt gereden. Eigen geschreven software meet de rondetijden hierbij op 1/1000 seconde. Er wordt ook veel gespeeld op de twee Mame arcade cabinets en de Terminator 2 cabinets die er staan en er is regelmatig wat ontspanning bij een potje biljart. De flipperkasten blijven echter de grootste aantrekkingskracht uitoefenen in de gameroom. Het zal niemand verbazen dat de meeste avonden hier pas in de vroege uurtjes eindigen.

NFV Spinner Magazine, jaargang 20, nummer 3

41

Profile for Nederlandse Flipper Vereniging

2011 - 03 - Spinner Magazine  

Spinner Magazine, official magazine from the Dutch Pinball Association

2011 - 03 - Spinner Magazine  

Spinner Magazine, official magazine from the Dutch Pinball Association