__MAIN_TEXT__

Page 1

Nr. 01 / November 2017

SØVN I ELITEKLASSEN

Læs hvordan verdensmester i orienteringsløb Maja Alm sikrer sin altafgørende, gode nattesøvn med Temprakon.

REN ERGOMAGI

ONE-SIZE PASSER IKKE ALLE

Kæmpe stort DanaDream program for dyner og puder, der matcher individuelle behov.

NYT FRA QUILTS OF DENMARK

Når du har brug for ekstra støtte til nakken, men stadig gerne vil ligge i blød og luftig luksus. Ergomagic pudeserien er en helt ny tilgang til ergonomi.


INDHOLD NYT DOMICIL . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2 VELKOMMEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3 UNIVERSETS BEDSTE SØVN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 SØVN I ELITEKLASSEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5 BORÅS COTTON . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6 TURIFORM . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7 VIDSTE DU DET? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8 DEN GODE NATTESØVN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10 NÅR DET GERNE MÅ VÆRE EKSTRA LÆKKERT . . . . . . . . . 11 ERGONOMISKE PUDER . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12 KOM MED BACKSTAGE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13 TIL GLÆDE OG GAVN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14 DET SKER . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15

NYT QUILTS OF DENMARK DOMICIL Quilts of Denmark rykker – og på flere måder. For at få bedre plads til alle vores aktiviteter og, ikke mindst, for at gøre det til en endnu bedre oplevelse at besøge os, har vi i sommeren 2017 flyttet vores salgs- og marketingteam til nye rammer i Hammelev, Sønderjylland. Det nye afdeling ligger direkte ved E45 i dejlige lokaler med masser af luft og dagslys fra store vinduespartier. Her har vi indrettet et flot showroom med udstilling af alle de kendte Quilts of Denmark brands i smukke interiører. I Hammelev domicilet kan du møde Quilts of Denmark salgs- og marketingteam. Du er velkommen til at lægge vejen forbi.

2


VELKOMMEN TIL Z-MAGAZINE I de sidste par år er der sket rigtig meget nyt i Quilts of Denmark, både på og bag scenen. Vi er flyttet til et nyt kontor i Sønderjylland, vi har relanceret QOD med nyt look og ny hjemmeside, og vi har sendt to nye brands og rigtig mange nye produkter ud i verden. Nu udgiver vi så også Z-magazine – velkommen til! Næst efter vejret, er nattesøvn et af de emner, vi mennesker taler mest om – måske fordi en god nats søvn er så afgørende for, at vi har energi til alle dagens gøremål og til at nyde livet. Vi oplever alle ind imellem en dårlig nattesøvn, og så bliver dagen derpå bare ikke lige så sjov at komme gennem, som den kunne være. I Quilts of Denmark interesserer vi os for, hvad der skal til for at sove godt om natten. Vores produkter er udviklet med udgangspunkt i videnskaber som søvn-

forskning og ergonomi med det formål at bidrage til at skabe bedre livskvalitet for alle. I Z-magazine vil vi dele vores viden, fortælle om nye produkter og give dig inspiration til indretning af seng og soveværelse. Vi håber, du vil tage godt imod Z-magazine. Forhåbentlig vil du i artiklerne og billederne finde spændende og nyttigt stof, som du selv kan blive inspireret af, og som du måske kan få lyst til at dele med andre. God læselyst! De bedste hilsner

Carsten Nielsen Salgsdirektør QOD

3


RAFFINERET TECH GIVER UNIVERSETS BEDSTE NATTESØVN At lægge sig i sin seng, lukke øjnene, falde i søvn og sove til den lyse morgen - det burde være så enkelt, men det er det bare ikke altid. Dyner med temperatur- og fugtregulerende teknologi kan være svaret på, hvordan du får en god nattesøvn. Hvis du sover uroligt om natten og vågner ofte, kan det ganske enkelt være fordi, dit sovemiljø ikke har den optimale temperatur. Og problemet lader sig ikke altid løse ved at sove med eller uden nattøj eller at have vinduet åbent eller lukket. Det skyldes, at kropstemperaturen varierer natten igennem. Desuden er vi mennesker forskellige – nogle er generelt varme mens andre er kolde. Er man to der deler seng, kan det være svært at blive enige om, hvor køligt der skal være i soveværelset. Mange både fryser og sveder om natten Når du falder i søvn, falder din kropstemperatur også. Men den stiger igen i løbet af natten og er højest omkring det tidspunkt, du vågner. Udsving i kropstemperaturen kan for mange betyde, at de skiftevis fryser og sveder under dynen og derfor sover uroligt og vågner flere gange i løbet af natten. Måske får man i søvne skubbet dynen af sig, fordi man sveder, og vågner så senere op, fordi man ligger uden dyne og fryser. Din dyne regulerer temperaturen Hvis du kan nikke genkendende til sådanne situationer, kan Temprakon måske hjælpe dig. Temprakon er dyner, puder og madrastoppers af lækre naturmaterialer i kombination med temperatur- og fugtregulerende teknologi, der hjælper med at holde sovetemperaturen jævn natten igennem.

Sådan virker Temprakon teknologien Mikroskopiske kapsler med et stof der reagerer på klimaet i omgivelserne er hemmeligheden bag Temprakon-produkternes temperatur- og fugtregulerende egenskaber. Er temperaturen over det optimale, vil de opsuge den overskydende varme, og bliver det for koldt, vil de frigive varme. På den måde sørger de for at holde en jævn temperatur natten igennem. I kapslerne er også en lignende funktion til at opsuge og bortlede fugt.

4

Temprakon Advance hvis du ofte sveder Hvis du generelt har det varmt og ofte sveder, er Temprakon Advance den rigtige dyne til dig. I Advance produkterne er de temperaturregulerende egenskaber indarbejdet i våret på dynens ene yderside. Når du trækker dynen over dig med denne side vendt mod kroppen, vil du med det samme mærke den kølende effekt. Temprakon Comfort hvis du skiftevis har det for varmt og for koldt Hvis du hører til de mere kuldskære og derfor ikke kan undvære nattøjet og måske også gerne lægger et ekstra tæppe over dynen, for senere i løbet af natten at vågne op, fordi du har det for varmt, så kan Temprakon Comfort være den rigtige dyne for dig. Her er det temperatur- og fugtregulerende materiale lagt ind i fine, tynde fibre, der er blandet sammen med dunfyldet. Når kroppens temperatur svinger i løbet af natten, vil dynen sørge for, at omgivelsernes temperatur tilpasser sig, så du kan ligge lunt hele natten uden at svede. NASA certificeret teknologi Temprakon teknologien er oprindeligt udviklet i NASA regi til rumdragter for at beskytte mod de ekstreme temperaturudsving, astronauterne udsættes for i rummet. Temprakon har fået en officiel anerkendelse fra NASA for at have anvendt teknologien til gavn for alle.


SØVN I ELITEKLASSEN Verdensmester i orienteringsløb Maja Alm har fået hjælp af Temprakon til en bedre nattesøvn. Et ordsprog siger, at hvad man ikke har i hovedet, må man have i benene. Men for Maja Alm gælder den ikke. Hun er nemlig seks gange verdensmester i orienteringsløb – en sport, hvor man i høj grad har brug for både hoved og ben. Udstyret med kort og kompas, skal hun finde vej mellem posterne i ukendt terræn og selvfølgelig helst hurtigere end alle konkurrenterne. Maja Alm skal med andre ord ikke alene være i topform, men også være vågen og frisk, når det gælder. Forudsætningen for det er ikke mindst en god nattesøvn.

madrastoppers. På det tidspunkt, hvor vi taler med hende her, har hun sovet med sine Temprakon produkter i et halvt år. Elsker følelsen af dyne ”Jeg kan godt lide at putte mig med en blød dyne og bryder mig ikke om at sove med tæppe, som man gør det sydpå. Når jeg f.eks. er på træningslejr i Spanien, kan jeg godt vågne op midt om natten, ved at jeg fryser. Så får jeg ikke det fulde udbytte af træningen den følgende dag.

Dejligt at kunne ligge tæt sammen ”Jeg kan godt lide at ligge varmt, men tidligere svedte jeg meget om natten, så jeg sov uroligt og vågnede flere gange. Det sker ikke så ofte nu, og jeg sover klart bedre. Et hårdt program Som elitesportsudøver og tandlægestuderende er der me- Temprakon-dynen gør åbenbart noget, så jeg kan ligge get Maja Alm skal have energi til i løbet af dagen, der star- lunt uden at svede. Min kæreste, som før bare sov med et vattæppe, fordi han altid svedte ter tidligt med hård morgentræså meget om natten, er også blening, fortsætter med studier og til Jeg kan godt lide at putte vet rigtig glad for sine nye dyne, sidst endnu mere træning. Som som han tydeligt kan mærke, gør sponsor for Maja Alm vil Quilts of mig med en blød dyne det nemmere at komme af med Denmark naturligvis hellere end gerne bidrage til at give hende de bedste betingelser for varmen. Vi har altid godt kunnet lide at ligge tæt sammen, en god nattesøvn. Vi har derfor udstyret både hende og hvilket bare lynhurtigt blev for varmt. Men med de nye dyhendes kæreste med et sæt Temprakon dyner, puder og ner er det blevet rigtig rart at ligge i ske.” 5


SKØNHEDEN BOR I DETALJERNE

Sengetøjskollektionerne i det nye Borås Cotton lever op til deres motto i alt fra de smukke håndtegnede mønstre til stofkvalitet, syninger, lukninger og elegante snit.

op for det, som i forvejen var godt og særlig kendetegnende for brandet. De nye kollektioner er mere stilrene og forfinede og nærmest endnu mere klassiske i snit, end de klassiske Borås Cotton. Der er kælet for hver eneste detalje, og alt har fået et kvalitetsløft, lige fra den lækre, bløde, enzymvaskede bomuldssatin, som nu er den helt tætvævede thread count 300, til de fine hulsømme, broderede knapper og eksklusive lynlåslukninger.

Borås Cotton udspringer af stolte, svenske traditioner fra tekstilbyen Borås, og sengetøjskollektionerne er kendte for deres fine kvalitet og deres klassiske, romantiske designs. Men selv de stolteste traditioner har godt af fornyelse, og i 2017 er mærket genopstået som et helt nyt Borås Selv de stolteste Cotton. Enkelte af de gamle, poputraditioner har godt lære kollektioner er stadig at finde i sortimentet, mens ellers er alt nyt. af fornyelse Klassisk og stilrent – i 2.0 version Borås Cotton har altid stået for et stilrent, klassisk snit og en høj kvalitet i materialer og udførsel. Det nye Borås Cotton vil ikke ændre på dette, men tværtimod forstærke det. Forandringerne sker nemlig ved at skrue endnu mere

6

Håndtegnet detaljerigdom Borås Cotton vil fremover sende to nye kollektioner ud om året. 2017 serierne har både enkle ensfarvede designs og forrygende smukke, håndtegnede mønstre af designeren Christine Fikseaunet inspireret af nordisk lys og natur. De unikke kombinationer af fine, detaljerede mønstre og enkle, ensfarvede flader bringer på en gang frisk luft, kølig elegance, ro og harmoni til soveværelset.


TRENDY TURIFORM Turiform er skandinavisk design i enkle og funktionelle snit af den kendte, norske designer Turi Tobiassen. Kollektionerne er trendy og cool designs inddelt i serier, som du kan plukke fra og sætte sammen til dit eget personlige udtryk. Jeg vil gøre det nemt at lykkes med indretningen, siger Turi Tobiassen om sit arbejde med Turiform kollektionerne, der i høj grad lægger op til at lege med former og farver og skabe sit eget look. En lækker farvepalet i tidens farver At lege med mønstre og farver i indretningen kræver både vovemod og sikker stilsans. Med Turiform kan du kaste dig ud i det uden at bekymre dig over, om de forskellige elementer fungerer sammen – for det gør de! Kollektionerne

bygger på forskellige farvepaletter, der kan spænde vidt over røde, grønne og blå nuancer – og i både mørke og lyse toner – der alligevel passer sammen. Vilde kombinationer der spiller De gennemgående farveskemaer holder den faste bund, der gør det muligt at lave vilde kombinationer, af f.eks. terner og blomster, og alligevel opnå et harmonisk udtryk. Turi Tobiassens designs er nærmest som et stort orkester med mange forskellige instrumenter, der sammen bliver til skøn musik. Hvilken melodi det skal spille, kan du selv bestemme – det vil altid være et hit.

7


VIDSTE DU DET?

8

Når gåsen får det for varmt

DOWNPASS 2017 er den skrappeste

Gåsedun isolerer så effektivt, at selv gåsen kan få det for varmt. Når det sker, lægger den sine ydre fjer ind under dunene, som jo ellers sidder inderst. På den måde skaber fuglen en passage, hvor luft kan komme helt ind til skindet og køle den ned.

DownPass 2017 er en mærkningsordning for dun og fjerprodukter, der stiller branchens skrappeste krav til både kvaliteten af produkterne og til etisk produktion.

Ænder, gæs og svaner er de eneste fugle, som både kan leve i det kolde Arktis og i de varme tropiske egne, og det kan de, netop fordi de er i stand til at regulere deres temperatur på denne måde.

Et DownPass 2017 label på dynen betyder, at dun og fjerfyld er kontrolleret og kan spores helt ud i sidste led af leverandørkæden. Mærket er en garanti for, at dyrene er behandlet ordentligt igennem hele deres liv, at dunene indsamles på en etisk forsvarlig måde, og at produktet kvalitetsmæssigt holder, hvad det lover.

Andens dun er så gode til at holde på varmen, at den først begynder at fryse ved -20 grader, mens en gås kan klare helt ned til 30 minusgrader.

Quilts of Denmark er indtil videre den eneste virksomhed i Danmark, som har opnået DownPass 2017 certificeringen.


Moskusanden har de største dun – med modhager! Moskusanden er måske ikke den kønneste af alle ænder, men til gengæld er den den største. Derfor er dens dun også de mest attraktive at bruge som dynefyld i forhold til andre andedun. Store dun betyder nemlig høj isoleringsevne. Dunene fra Moskusanden har også en anden egenskab, som udmærker sig i forhold til andre duntyper. De har nemlig bitte små modhager, som det ellers kun ses i edderdun. Hvis man roder op i en bunke moskusdun, vil man se, at dunene hæfter sig til hinanden, hvor andre dun ville flyve ud til alle sider. De små modhager betyder også, at dunene kan holde på mere luft og derfor isolerer bedre end de fleste andre duntyper.

LÆKKERHEDSFAKTOR – hvad er det?

I Quilts of Denmark bruger vi tit ordet ’lækkerhedsfaktor’. De fleste kan nok mærke, når et produkt er særlig ’lækkert’, men hvad er det præcist, der gør en dyne ekstra god og dejlig at ligge med? Når vi taler kvalitet af en dyne, så er en af de lækre ting ved den, at den på en gang er varm og let. Denne kombination af varme og lethed måler man i bæreevne. Jo højere bæreevne dunene har, jo bedre er de til at holde på luft, som er det, der giver den isolerende effekt. Dermed skal man også bruge mindre fyld for at få en varm dyne, og derfor bliver dynen så også lettere. Edderdun er det ultimative i forhold til bæreevne, men er så bekostelige at indsamle og behandle, at de kun indgår i eksklusive luksusprodukter. Gåsedun er de største af alle, og er dem med den højeste bæreevne af de dun, man normalt

bruger i dyner og puder. Næstbedst er dunene fra moskusand, og nummer tre er almindelige andedun. Lækkerhedsfaktoren går også på det ydre. I alle Quilts of Denmark produkter er våret af Øko-Tex 100 certificeret bomuld, og den er så tætvævet, at intet støv kan slippe ud indefra, og støvmider ikke kan komme ind udefra. Når vi skruer op for lækkerhedsfaktoren, bruger vi egyptisk bomuld med længere fibre, som er vævet i det, der hedder Super Cambric kvalitet. Her er trådene finere, og der skal flere til for at nå den ønskede tæthed. Hvor Cambric er vævet med 230 tråde per kvadrattomme, er der 280 i en Super Cambric. Batist og satin er virkelig lækkert tætvævet stof med over 300 tråde per kvadrattomme. De finere tråde gør stoffet blødere, så det er dejligt at røre ved og smyger sig mere smidigt om kroppen.

9


DEN GODE NATTESØVN SKAL VÆRE FOR ALLE

Der gælder nøjagtig det samme for madras, dyne og hovedpude som for tøj – onesize passer bare ikke til alle. Lige så forskellige vi mennesker er, lige så forskellige er vores præferencer og behov for sengeudstyr. Med DanaDream kan du få det præcis, som du vil have det. I sin egen seng, under sin egen dyne. Sådan sover de fleste bedst, og det er der mange gode grunde til. For hjemme i sit eget soveværelse kan man indrette sig præcis, som man ligger bedst. Vi ligger forskelligt En super isolerende gåsedunsdyne er skøn luksus for mange, men er du en af dem, der nemt får det for varmt under dynen, er en mindre isolerende dyne meget bedre for nattesøvnen. Mange har desuden glæde af at sove med en lettere dyne i de lune sommermåneder og skifte til en varmere om vinteren. Der er også forskel på, hvordan vi ligger. Sover du på ryggen, skal du bruge en lidt højere pude, end hvis du sover på maven. Men selv om videnskaben siger at, den sundeste liggestilling er på ryggen, så er det langt fra alle, der gør det. Føler du dig bedre tilpas med at ligge på siden, skal hovedpuden faktisk være endnu højere, og sover du helst på maven, er en lav pude bedre for nakken. Dyner og puder der passer til din liggestilling DanaDream er tilsammen med DanaDream Exclusive den mest omfattende serie af udstyr til sengen nogensinde set. Med et kæmpe, differentieret udvalg af dyner og puder i flere forskellige kvaliteter og størrelser kan alle finde præcis det, der skal til for at ligge godt og få en god nattesøvn. Samtlige puder i sortimentet fås i tre forskellige højder og alle dynerne i tre varmeklasser, så du kan kombinere på kryds og tværs til et sæt, der passer præcist til dine egne behov. For dem der helst vil undgå dunprodukter, har vi også en komplet serie af fiberpuder og dyner i forskellige højder og varmeklasser. Der er forskelligt, hvor meget den enkelte har mulighed for, brug for eller lyst til at investere i sengeudstyr. DanaDream udvalget favner både produkter til lette priser og til den større tegnebog. Og uanset hvad du vælger, får du et kvalitetsprodukt, der er lækkert at rede op med, og som gør en positiv forskel for den gode nattesøvn. Høje standarder – for kvalitet og for etik Men hvad er kvalitet helt præcist, når vi taler dyner og puder? Hvis man sammenligner DanaDream med mange andre produkter på markedet, så udmærker serien sig ved at være, hvad vi kan kalde gedigent håndværk og materialer af høj standard. Samtlige produkter bærer certificeringerne Øko-Tex 100, Nomite, Daunasan – og Downpass 2017, som er den skrappeste standard for kvalitet og etik. Og faktisk er dun og fjerfyld endnu renere end standarderne foreskriver, fordi det har været gennem vores særlige SuperClean program.

10


NÅR DET GERNE MÅ VÆRE EKSTRA LÆKKERT I DanaDream Exclusive programmet har vi skruet ekstra op for lækkerhedsfaktoren og givet endnu flere valgmuligheder. De fleste kan godt fornemme, når de står med et produkt i hånden, der er af særlig god kvalitet. I DanaDream sortimentet har vi sat starthøjden for kvalitet højt, så alle får et produkt, der er over gængs standard, uanset prisen. Med DanaDream Exclusive sætter vi barren endnu højere med finere bomuldsvår og flere typer lækkert dunfyld fra moskusand og gås. Nye patenterede typer hovedpuder Exclusive sortimentet rummer også en serie nye typer patenterede hovedpuder, designet af udviklingsdirektør og stifter af QOD Hans Erik Schmidt, der giver ekstra god støtte til nakken. Puderne er bygget op med kamre, der er fyldt med enten overvejende fjer eller overvejende dun for at opnå forskellige kombinationer af fast støtte og blødhed.

Ny firkammer pude Denne pude er delt op i fire kamre ved et diagonalt kryds. De to rum i højre og venstre side af puden indeholder det mere faste fyld af overvejende fjer, mens de to kamre øverst og nederst i puden er fyldt med lette dun. Hører man til dem, der veksler mellem at ligge på ryggen og på siden er denne pude perfekt, fordi nakken får den nødvendige støtte, når man ruller over på den ene side og dermed hviler på den faste del af puden. DanaDream indeholder også en serie af ergonomiske puder med varierende grader og former for nakkestøtte. Læs mere om Ergomagic puderne på side 12 her i Z-magazine. Læs mere og se hele DanaDream udvalget på www.danadream.dk

Ny trekammer pude Pudekonstruktionen med tre kamre har en fast kerne af overvejende fjer med et omslag af luftigt dunfyld. Det giver en stabil pude, som stadig er dejlig blød at hvile hovedet på. Den er udviklet til dem, der fortrinsvis ligger på ryggen. 11


NÅR PUDEN SKAL VÆRE HELT EFTER DIT EGET HOVED Ergonomiske puder kan godt være lidt af en jungle – og med god grund. For der findes ikke én pude, der kunne udnævnes til at være den bedste. Den bedste pude er nemlig den, der passer dig bedst. Men en ting vi alle nok kan blive enige om er, at vores hovedpude gerne må føles blød, luftig og luksuriøs – også selv om den skal give særlig god støtte til nakken. Derfor har vi skabt Ergomagic.

gomagic puderne er justerbare med afstandsplader, så du selv kan bestemme højden. Serien rummer puder med forskellige typer af støtte, fra den klassiske skumpude og den formstøbte skumpude, til nye slags skumfyld, der giver blidere støtte og scorer højt på krammefaktoren. I alle pudekonstruktionerne er der tænkt på ventilation, så puden holder sig frisk hele natten og ikke bliver varm og fugtig.

Der kan være rigtig mange grunde til, at du gerne vil ligge med en ergonomisk pude, lige fra egentlige medicinske grunde til bare helt personlige præferencer. Måske sidder du meget foran en skærm i løbet af dagen og har brug for ekstra trykaflastning når du sover, for ikke at lægge yderligere pres på en i forvejen stiv nakke. Find den helt rette pude Hvilken type støtte dit hoved har brug for, afhænger af flere forskellige ting – tyngden af dit hoved, om du ligger på ryggen eller siden, om du har en lang eller en kortere hals, brede eller smalle skuldre. Uanset hvilken stilling, du ligger i, skal hovedet hvile på en måde, så din nakke bevarer den naturlige position i forhold til rygsøjlen og ikke bliver bøjet eller drejet, mens du sover.

Det bedste fra to verdener Ergomagic Plus og Ergomagic Master er to typer puder, som forener det bedste fra de to pudeverdener af skum og dun. Her får du både ergonomisk støtte fra en kerne af stabilt skum og den bløde, luftige luksus fra et omslag fyldt med lette, bløde dun. Disse to puder er opbygget på en måde, der giver ekstra god luftgennemstrømning, så varme og fugt ikke skal stå i vejen for en dejlig nattesøvn.

Vi har udviklet Ergomagic serien, for at du kan ligge godt og med den skønne fornemmelse af luftig blødhed, selv om du har særlige behov for nakkestøtte. De fleste af Er-

Se de forskellige typer Ergomagic puder på www.danadream.dk/ergomagic

12


KOM MED BACKSTAGE... - og se, hvordan et samspil mellem topmoderne teknologi og gedigent håndværk resulterer i kvalitetsprodukter i verdensklasse. På vores fabrik i Vamdrup i det sydlige Jylland bliver der hver uge produceret tusinder af dyner og puder. Lad os kigge indenfor og se, hvordan det foregår. Vi møder Henrik Paulsen Hansen, som er team leder for alle de medarbejdere, der er med til at fremstille de mange forskellige dyner og puder, som bliver til på fabrikken i Vamdrup. Overblik og styr på processerne ”Vi har omkring 70 medarbejdere i produktionen i alt, og der er ca. 35 her i dag. Senere møder andre op til de mindre aften- og nattehold, som vi kører med for at kunne levere alle ordrer til tiden,” fortæller Henrik, mens vi står på det, der hedder fyldlageret. Det er den afdeling, hvor materialerne kommer ind, og hvor medarbejderne skal sørge for, at de rigtige typer fyld kommer videre i den rigtige rækkefølge til de maskiner, hvor de skal bruges.

Præcision ned i mindste detalje Vi går videre ud i produktionshallen, hvor dyner og puder bliver fyldt med dun og syet sammen. Her står de store maskiner, der lufter dunene igennem, vejer den rette mængde af til det enkelte produkt og fylder det i våret. Hver maskine betjenes af en medarbejder, der med kyndige hænder og præcise bevægelser, sætter våret om de skinnende kobberrør, der puster dunene ind i dynens kassetter og sikrer, at maskinen kører våret rigtigt igennem. Det tager et par minutter og derefter skal dynen lukkes. Godt håndværk og kvalitetssikring ”De er imponerende hurtige på de symaskiner, og sømmen er bare perfekt hver gang,” udbryder Henrik, mens vi står et øjeblik og beundrer de dygtige syerskers arbejde. ”For os er kvalitet lig med godt håndværk. Hver gang et produkt går gennem en medarbejders hænder, bliver det lige tjekket efter, at det er, som det skal være. Ud over vores faste program for kvalitetssikring med løbende stikprøvekontroller, er vi alle med til at sørge for, at kun fejlfrie produkter bliver sendt ud herfra,” fortæller Henrik. Henrik Paulsen Hansen har arbejdet i Vamdrup fabrikken igennem nogle år, først som produktionsmedarbejder og siden som team-leder. I den tid har han også selv lært at værdsætte kvalitetsprodukter: ”Før jeg kom hertil var en dyne bare en dyne. Men man kan nok ikke undgå at blive lidt miljøskadet. Det er sket det samme for mig, som for alle mine kolleger her – vi har virkelig fået øjnene op for, hvad kvalitet er, og hvor meget bedre man sover med en ordentlig dyne.” 13


TIL GLÆDE OG GAVN

Det sker ind imellem, at vi helt uopfordret modtager positiv respons fra glade og tilfredse brugere af vores produkter. Her viderebringer vi et par beretninger om, hvordan Quilts of Denmark produkter har gjort en væsentlig forskel for både nattesøvn og livskvalitet hos to Temprakon brugere. Vores barn sover bedre Vi har en datter på næsten fem år, som har en sjælden sygdom, der hedder dysautonomi. Det betyder at det autonome nervesystem ikke fungerer optimalt, og et af symptomerne er voldsomme svedtendenser, især om natten. Ofte må vi stå op og skifte både pude og dyne, fordi de bliver helt våde. Vi har prøvet alle mulige forskellige slags dyner, dog uden det har gjort nogen forskel. Vi har nu prøvet jeres Temprakon dyner og pude i et stykke tid, og vi synes faktisk, at det har hjulpet lidt. Hun sveder utrolig meget de første 3 timer efter hun er blevet lagt. Selv om hun næsten ikke har dynen på, er både hovedet og benene helt fugtige af sved. Men resten af natten sveder hun ikke mere, og hun elsker simpelthen den dyne, så det ser faktisk ud som om, den gør noget godt. Lægerne mener ikke, der er noget at gøre ved den stærke svedperiode først på natten, så vi er meget taknemmelige for den nye dyne, som har gjort, at hun kan få en længere, god søvn resten af natten. En kæmpe forskel i hverdagen En god nyhed flyver nogle gange langt. Fra Lauren Skorsis i Australien har vi modtaget denne fantastiske beretning om, hvor stor forskel en Temprakon hovedpude har gjort, ikke bare for hendes nattesøvn, men for hele hendes liv. Lauren blev som 18 årig diagnosticeret med skæv rygsøjle, også kaldet skoliose, og hun fortæller her, hvilke konsekvenser det har for hende i hverdagen: ”Hver dag gennem mange år har jeg døjet med stærke smerter i nakke, ryg og ben. Jeg arbejder som art director og sidder flere timer ved en computer hver dag. Det kan kun lade sig gøre med brug af støttekorset og andre ergonomiske hjælpemidler og med hyppige behandlinger hos en osteopat. Det er meget vigtigt, at jeg ligger i en rigtig sovestilling om natten – helst på ryggen eller siden - så trykket på den skæve rygsøjle bliver aflastet mest muligt.

Vi har nu prøvet jeres Temprakon dyner og pude i et stykke tid, og vi synes faktisk, at det har hjulpet

Modelfoto

For at kunne ligge rigtigt om natten, har jeg nok prøvet hver eneste hovedpude, der findes på markedet, men flere af dem har faktisk gjort smerterne værre. Det var først da jeg fik fat i en Temprakon pude med justerbar højde, at jeg for første gang oplevede lindring. Og det er ikke bare noget jeg bilder mig ind, for også min osteopat bemærkede en markant bedring ret hurtigt efter, jeg begyndte at sove med den.

14

Mine muskler og ledbånd i nakken er ikke så spændte som før, og Temprakon hovedpuden har på den måde bidraget væsentligt til, at skoliosen slet ikke påvirker mig ligeså meget i dagligdagen, som den gjorde før i tiden.”


GLÆD DIG TIL HEIMTEX 2018 På Heimtex 2018 er der særlig god grund til at runde Quilts of Denmark standen. Her vil vi nemlig løfte sløret for årets nyhed emoq – et helt nyt livsstils og luksus-brand for dyner og puder. Serien er udviklet i et genialt samarbejde mellem designerne Christian Bjørn og Kirsten Fribert og markerer en ny tilgang til æstetik, funktion og lækkerhed, der fuldstændig vil ændre vores begreber om skønhed, velvære og kvalitet i dagligdagen. Mød os på messen i Frankfurt 9-12. januar Hall 8.0, G81.

FORMLAND 2017 På Quilts of Denmark standen ved Formland 2017 var det først og fremmest de nye Ergomagic puder, som tiltrak sig opmærksomheden fra de besøgende. Vi havde en prototype med på et nyt pudeinventar til butikkerne og fik masser af god feedback med os hjem. Responsen har resulteret i, at vi har rettet konceptet til, så Ergomagic puderne nu har fået et attraktivt display rundt omkring i butikkerne med skilte, der viser de ergonomiske puders forskellige egenskaber. Formland 2017 blev også debuten for den første Borås Cotton kollektion efter relanceringen af mærket. Serien fik en fin modtagelse af gæsterne på Quilts of Denmark standen, der lige som os glædede sig over det løft, Borås Cotton har fået med de nye designs og lækre kvaliteter.

UK ROAD SHOW 2017 I efteråret pakkede vi dyner, puder og rejsetasker og tog på turné rundt i Storbritannien. Fra nord til syd, midt, øst og vest fik forhandlere i hele UK lejlighed til at møde os fra Quilts of Denmark og alle de nye, lækre DanaDream produkter, vi havde med til udstillingerne. QOD Product Specialist Rebecca Simpson fortæller: ”Jeg tror kunderne var glade for at møde os under de uformelle rammer, hvor de kunne lære os fra Quilts of Denmark bedre at kende. De fik i hvert fald en grundig indføring i det nye sortiment, og har forhåbentlig fået en ide om, hvilke DananDream produkter, de skal have med i deres tilbud til kunderne fremover.”

15


SALG & SHOWROOM Solbakken 5 DK-6500 Vojens Denmark

Vi er selvfølgelig også på facebook, hvor vi opdaterer med produktnyheder, sjove indfald, tips til en skøn nattesøvn og gode råd til indretning af soveværelset.

Udgivet af Quilts of Denmark

Tjek vores hjemmeside www.qod.dk ud. Vi har fået et nyt, flot site med masser af inspiration, nyheder og information om vores brands og produkter.

M0036_20171016_DK

MØD OS ONLINE

Ansvarshavende: Kurt Deutschbein

Tel: +45 7692 0100 Fax. + 45 7692 0102 mail@qod.dk

Profile for Norvigroup Norway AS

Z-magazine nr. 1  

Z-magazine nr. 1

Z-magazine nr. 1  

Z-magazine nr. 1

Profile for nf.no
Advertisement