Page 1

Praktik i Syditalien, marts 2016

Mit navn er Yosmi Nuñez Hildebrandt jeg er 36 år og studerende som beklædningshåndværker på CPHWEST. Her vil jeg fortælle om mit praktikophold i Cosenza, en lille by i det sydlige Italien.

Jeg vil først takke Steen for alle oplysninger om turen og forberedelse inden rejsen, - jeg følte mig godt oplyst. Cosenza er en lille by fyldt med mange overraskelser, med smukke bjerge, ruiner, store parker, strande, godt vejr og lækker mad. Men hvad imponeret mig mest er deres store interesse for mode som også er min stor interesse. Derfor må jeg sige at det var godt at være tre ugers praktik hos Giuseppe Capelli Sartoria

I disse tre uger lærte jeg at sammenarbejder i en lille produktion til en butik som hedder Boucle. Boucle har en vintage stil, så alt hvad der designes er nødt til at have denne stil. Giuseppe har også mange privat kunder, så her kan stilen være en helt anden f.eks. brudekjoler og fest kjoler, eksklusive modeller valgt af kunderne. Alt hans arbejde er fokuseret på feminine designs, så han arbejder hverken med herretøj eller tøj til børn.

Jeg har ikke noget faste arbejdsopgaver, - jeg var med til det hele. Alt, lige fra indkøb af materialer til aflevering til kunder. Der var kun Giuseppe og mig, så jeg tror vi var en godt hold. Jeg arbejdede cirka 6 timer om dagen, nogle gange mindre og andre dage lidt mere. Typisk fra kl.10-13, så holdt vi frokostpause og starte arbejde igen fra 15-18. Det er helt anderledes end hvad vi er vant til i Danmark.

I frokostpausen gik folk enten hjem eller også gik man på nogen af de små restauranter i området med meget lave priser og lækker mad – til priser fra 5€ til 12€ Maden er meget ens med maden i Spanien,( undtagen pasta!) Det er enestående i dens forskellige varianter og meget anderledes fra den vi normalt ser uden for Italien (det er meget godt) ingen McDonald’s Italiensk kultur er meget speciel. Folk er venlige, glade og sjove, også selvom at selve kommunikationen kan være meget svær. Det er en lille by og meget få mennesker tale engelsk eller spansk. Boligen var meget komfortabel, stor og godt placeret. Tæt på mit arbejde hvilket jeg var meget glad for fordi den offentlige transport ikke var særlig god. Alt var tæt på, jeg brugte kun bus og tog hvis jeg skulle længere væk. Min fritid brugte jeg på at gå ud med mine bofæller og nogle gange gik jeg også ud med Giuseppe og hans venner. Sandhed er at jeg har et godt indtryk af byen og dens folk. Jeg tror at alle lande er forskellige og vi skal være meget åbne for at vænne sig til de forskellig steder, Jeg betragter mig selv som en åben person, og har let ved at tilpasse mig, så jeg kan kun sige at jeg gerne ville prøve denne oplevelse igen.


Jeg vil gerne anbefale det til andre medstuderende, men de skal være indstillet på at være åbne og klar til at prøv noget helet andet end Danmark.

Yosmi Nuñez Hildebrandt Marts 2016

Yosmi, beklædningshåndværker i Cosenza, Italien 2016  
Yosmi, beklædningshåndværker i Cosenza, Italien 2016  
Advertisement