Page 1

At bo i Barcelona..

I Barcelonas boligområder er udearealerne trange, men selv en lille plet er typisk udnyttet til planter eller vasketøj

Under mit praktikophold blev jeg privat indkvarteret hos en sød, ældre dame ved navn Amparo Ajado. Ud over mig, havde hun også to italienske studerende boende. De hjalp mig med forskellige spørgsmål, da Amparo ikke talte engelsk og jeg desværre ikke taler spansk.

“Hun var frisk og i fuld gang hele dagen på trods af hun lige var fyldt 90”

Jeg fik en varm velkomst, da jeg ankom. Der blev serveret frokost, og bagefter drak vi espresso og spiste fyldte chokolader fra hendes fødselsdagsreception.

Bagefter viste hun mig rundt i lejligheden, der havde en fælles spise- og dagligstue, en lang fordelingsgang med værelser, toilet, badeværelse og køkken. Hun var især ivrig efter at vise mig hendes altan, der var fyldt med eksotiske planter, - dem uden blomster var suppleret med kunstige. På en af murene hang det katalanskeflag, ligesom fra mange af de andre altaner. Hun var frisk og i gang hele dagen på trods af hun lige var fyldt 90. I Spanien eller i hvert fald i de større byer er der mange aktiviteter for ældre. Så hun var som regel sjældent hjemme før sent. Det hænger også sammen med, at man spiser relativt sent i forhold til i Nordeuropa.

I byen gør man meget ud af pladser og udearealer. Det er her livet leves, og så er det mindre vigtigt, om der er lysstofrør eller en nøgen pære i loftet


Praktik

En del af mit arbejde var bl.a. at måle op og registrere køleskabe og montrer til fødevarer fra Flax & Kale/ Teresa´s Juicery, der er en spansk restaurationskæde med fokus på det sunde alternativ i hverdagen. Juicerne, hvoraf et eksempel ses på billedet til højre, er koldpresserede og kan efter tapning kun holde et par dage på køl. De indeholder forskellige ingredienser med godgørende egenskaber og er meget smukke i forskellige farver, når de er præsenteres samlet på rad og række . Her på tegnestuen, Estudi Francesc Pons, var jeg i praktik i tre uger under mit ophold i Barcelona. Opgaverne varierede fra arbejde foran computeren til opmåling og modelbygning

Fotoet er taget i Flax & Kale i H&M, Passeig De Gracia, hvor tegnestuen har stået for indretning, design af møbler samt inventar


Nattelivet er ikke kun for unge eller fulde folk. Der er ofte folk i gaderne udenfor enten teater eller “bodega”, som på spansk betyder vinkælder og har en helt anden klang end herhjemme.

Døgnrytmen er anderledes i Spanien end herhjemme. Skolebørn møder kl. 9 om morgenen, og man møder som regel også senere på arbejde, men bliver til gengæld længere, og på den måde hænger det hele sammen. Frokosten er derfor også senere, og det er ikke usædvanligt først at spise middag kl. ti om aftenen. Udover tapas og er fisk og skaldyr i alle afskygninger på menúkortet i Barcelona.

Veronica, teknisk designer i barcelona, spanien 2017  
Veronica, teknisk designer i barcelona, spanien 2017  
Advertisement