Page 1

      PRAKTIK I PALERMO  THERESE RANILD, SNEDKER  MARTS 2017 


I marts 2017 var jeg i praktik i Palermo sammen med to andre piger fra skolen. Stedet vi arbejdede var ikke et værksted i traditionel forstand – værktøjet var meget sparsomt og vi har fx ikke lært nye avancerede teknikker under vores ophold. Men vi er blevet udfordrede på mange andre områder rent fagligt, og jeg er sikker på, at vi hver især tager noget med os, som vi kan bruge i vores arbejde herhjemme. Når man kommer ud i praktik og stedet måske ikke er helt hvad man havde forestillet sig, tror jeg, det er vigtigt at huske på, at uanset hvor primitivt et værksted er, eller hvor banal en opgave virker, så vil man altid tilegne sig nogle egenskaber, som man kan gøre brug af senere hen. Vi har lært at tænke i alternative løsninger og at løse opgaven med hvad man nu har til rådighed – og selvom det var sparsomt med udstyr og materialer, er vi nået frem til nogle fine ting, som bliver flittigt brugt.

Palermo er en skøn by at bo i og jeg kan virkelig anbefale at tage i praktik i Palermo. I sydeuropa har de desuden gerne nogle noget anderledes arbejdstider end i Danmark, så hvis man som jeg har lidt svært ved at vænne sig til de tidlige morgener som håndværker i Danmark, kan jeg varmt anbefale et lille pusterum sydpå. Vi mødte kl. 10 og havde frokostpause fra kl. 13-15, hvilket ikke var usædvanligt. Til gengæld arbejdede vi til kl. 19 om aftenen, og dagen var hurtigt gået. Så det er om at udnytte sin fritid bedst muligt. I centrum af Palermo er der en masse at se på. Når man bevæger sig væk fra hovedgaderne og de typiske turistattraktioner, støder man på en masse små guldkorn, som i så mange andre storbyer. Byen er fyldt med sanseindtryk og det smukke og interessante ligger ofte i kontrasten mellem skønhed og forfald.


Efter arbejde i Palermo mødes man gerne på den lokale bar til aperitivo – fra kl. 19 disker barerne op med forskellige snacks, som man kan tage, hvis man samtidig køber noget at drikke. Denne italienske ”appetizer” kaldes aperitivo. De fleste unge har en stambar, som de kommer på efter fyraften. Aperitivo er derfor en god anledning til at møde nye mennesker, når man er i en fremmed by, hvor man ikke kender så mange, da der er stor mulighed for at man møder de samme igen og igen. I weekenden tog vi på de lokale markeder og på stranden. Flere gange om ugen er der marked i byen, som flytter alt efter ugedagen, men hvor man gerne støder på de samme boder. Her sælges der frugt, nødder og fisk side om side med billigt ragelse, men der er også rig mulighed for at gøre et billigt genbrugsfund og købe smukke tekstiler til ingen penge. Palermo ligger tæt på vandet, så det var skønt at kunne tage et smut på stranden i marts måned, mens vinterkulden stadig har fat hjemme i Danmark. Jeg var så heldig at komme afsted sammen med to andre piger fra skolen. Det kan virkelig anbefales at rejse sammen med andre, men jeg har også fået blod på tanden ift. at tage af sted alene en anden gang. Uanset hvad, er Palermo en skøn by og jeg skal helt sikkert tilbage dertil en anden gang.

Theresa, bygningssnedker i Palermo, Italien 2017  
Theresa, bygningssnedker i Palermo, Italien 2017  
Advertisement