Page 1

S Y LW I A

PAT R Y C J A

PA Z I O

re j s ebr e v Italien 2017


Mit navn er Sylwia Patrycja Pazio, jeg er 34 år og studerer som møbelsnedker på NEXT København Uddannelse. Jeg ville gerne at fortælle om mit 3 uger praktikophold i Vicenza i nordlige Italien. Vicenza er en lille arkitektonisk perle, som ligger tæt på Venedig og Verona. Selve byen er perfekt til vandre på, men også til at besøge Venedig, Verona og meget smuk Gardasøen.

Min praktikplads lå 13km ud af byen. Der var kun en bus om morgenen, så bestemt jeg at cykle på arbejde. På den måde kunne jeg nyde naturen rundt omkring byen og slappe af efter arbejde.


Jeg arbejdede på et rimeligt stort, moderne værksted med mange forskellige projekter, som kørt sammetidelig. Jeg var på et yacht inderetning projekt. Først hjalp jeg til at samle badeværelse skaber og med tiden fik jeg mere fremskredene opgaver, ligesom at forberede en modul af køkken ud fra tekniske tegninger og delene vi fik fra CNC afdeling. Bagefter prøvesamlede vi helt køkken, rettede eventuelle fejl og gjord det klart til at transportere og montere på båden.

Jeg arbejdede 8 timer om dagen fra 8.30 til 17.30 med 1 time frokostpause fra 12.30 til 13.30. Der var ingen restauranter eller butikker i nærheden, så holdt jeg frokostpause i naturen. Mine kolleger holdt 2 time siestaagtig frokostpause, men de arbejdede også længe end mig.


Den største udfordrning var sproget. Mine kolleger talte ikke engelsk, men heldigvis vi arbejdede med meget praktiske opgaver, så det kraver ikke så meget forklaring. Udover det var alle sammen meget venlige, glade og hjælpsomme, så vi kunne godt klare alt på italiensk og endda griner sammen. De har rigtigt godt kollegaskabet på værkstedet og jeg er meget glad jeg kunne være en del af det. Jeg ville gerne anbefale Erasmus udveksling til alle studerende. Man kan virkelig udvikler sine professionelle og selskabelige evner med sådan en oplevelse. Jeg syntes også at det er netop en god ide til at sikre at din mester kender dine professionelle evner i forvejen, så tilpasser de bedst opgaver til dig og kan man få mest af sit praktikophold. Ellers skal man være åben og bare nyde den tid, i hvilken vi kan lære fra hinanden.

Sylwia, møbelsnedker i Vicenza, Italien 2017  
Sylwia, møbelsnedker i Vicenza, Italien 2017  
Advertisement