Page 1

With Love From London Mit navn er Sophia, jeg er 24 år og i gang med uddannelsen som beklædningshåndværker. I Oktober/ November 2016 var jeg i 3 ugers praktik ophold, hos en brudekjole designer i London. Før afrejsen til London havde jeg allerede boet i byen i 4 år, før jeg flyttede hjem til Danmark og påbegyndte min uddannelse. Derfor var byen ingen ny oplevelse for mig, til gengæld stopper byen aldrig med at overraske. Især ikke på den tid af året, hvor byen tager sig ud fra sin absolut bedste side. Ikke nok med at der bliver fejret Guy Fawks Night den 5 november, så starter byen for alvor også med at pynte op til jul.

Dette er for enhver kreativ sjæl og for enhver med kærlighed til mode altid en kæmpe fornøjelse at se. Ikke nok med at London huser nogle af verdens største designerne, så konkurrer de alle sammen om at skabe den største og bedste jule kampagne, hvilket gør at selv de meste skeptiske overfor julen altid kan finde en lille smule stemning i byen.

Mit praktiksted var en enkelmands virksomhed med kun ejeren som fuldtidsansat. Hendes butik ligger nede på Southbank med udsigt til Skt. Pauls, hvilket er et af byens smukkeste monumenter efter min mening. De fleste brudekjoler hun designer bliver syet af freelancere som er bosat forskellige steder i London. Derudover syer hun også en smule hos sig selv i hendes hjem, der ligger en time væk fra butikken. Dette betød at min oplevelse i praktik var meget skiftende. Når vi havde fittings i butikken, var det svært, at nå tilbage til systuen og få produceret noget. Til gengæld fik jeg lov til at håndsy en masse, her i blandt perler og blonder på brudekjolerne. Når vi var i hendes systue var jeg meget overladt til mig selv, hvilket er udfordrende når man er ny i et fag.

Til gengæld giver det en mulighed, for at prøve en masse forskellige ting, at lave sine egne fejl og få en chance for selv at rettet den. Da virksomheden er så lille som den er, er det meget vigtig at være fleksibel. Selvom vi havde mange gode planer ejeren og jeg om, hvad jeg skulle lave i min praktik. Må man bare indse at 3 uger ikke er særlig lang tid. Ting bliver lavet om i sidste øjeblik, hvis der lige pludselig kommer nye kunder.


Så det vigtigste, at indstille sig på før så kort en praktik periode er måske ikke hvor mange tekniske ting du kan lærer. Men at nyde øjeblikket, og lærer af hvordan andre arbejder, og hører om deres baggrund og forhold til den industri jeg en dag skal ind i. Lots of love from London. Sophia Ladegaard November 2016

Sophia, beklædningshåndværker i London, England 2016  
Sophia, beklædningshåndværker i London, England 2016  
Advertisement