Page 1

Rejsebrev –Rasmus Mit praktikophold var i Pistoia (Italien), hos Falegnameria Gori di Gori. Snedkeriet lå dog lidt uden for Pistoia i en by kaldet Agliana. Hos dem lavede jeg flightcases, som primært bestod af krydsfiner, profiler i metal, og beskyttende skum indvendigt. Min arbejde bestod i at samle kasser med hjælp af hæftepistol, samt forstærke dem med metalprofiler og metalhjørner. Derudover skulle der monteres håndtag og hængsler. Ham jeg arbejdede med/for hed Andrea, og han var meget imødekommende, og gav mig både middag på restaurant, og hos sine forældre.

Her er to billeder fra værkstedet

Jeg boede i en lille lejlighed i det centrale Pistoia sammen med 3 andre. Jeg opholdt mig i stuen, hvor jeg også sov. Der var ikke noget privatliv i de 3 uger jeg var afsted, da jeg ikke havde noget værelse. Det var lidt prøvende, men jeg kom da helskindet igennem. Den Toscanske mad og drikke fik jeg afprøvet i dens forskellige afskygninger. Der var lasagne, kylling, ost, tyndskåret kød, rødvin og meget andet jeg fik sat tænderne i og hældt ned i svælget.

Kommunikationen kunne være svær til tider, da der var få der talte engelsk, og jeg desværre ikke talte italiensk. Der blev brugt Google Translate, og viftet med hænderne, i forsøg på at forstå hinanden. Det gik da også for det meste, men dog ikke hver gang.

Alt i alt syntes jeg at turen var god, og jeg lærte bestemt meget af at klare mig selv alene i et fremmed land.


For at komme på arbejde brugte jeg en cykel, som jeg havde lånt fra min kollega. Der var rart at komme hurtigt rundt i byen når man f.eks. skulle på indkøb. I en af weekenderne tog jeg mig en cykeltur op i bjergene ved Pistoia. Det var et smukt syn. Jeg havde ikke regnet med der var så grønt og frodigt i Italien, men det var altså tilfældet. Nedenunder er to billeder fra turen.


Her er billedet af en nĂŚrliggende park (fra arbejdet), jeg ofte brugte til min siesta.

Rasmus Juni 2017

Rasmus, møbelsnedker i pistoia, italien 2017  
Rasmus, møbelsnedker i pistoia, italien 2017  
Advertisement